myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Det är torsdag....nu har jag koll ......

Publicerad 2014-10-30 07:40:47 i Allmänt,

Har inte tappat bort ngn dag denna vecka. Känns stabilt....skratt. Igår så provade jag baka "fingrar". Tanken var det i alla fall...köpte skållade mandlar som jag doppade i röd karamellfärg, det skulle bli naglar, färgade marsipan rött och rullade in det i mördeg....såg jättefina ut. Men efter gräddningen så var de inte så likt fingrar längre.....Nåja nu vet jag det.....
Känns så roligt att ha tid till annat än jobb och jag skulle kunna pyssla 24/7. Är så trevligt och man mår så bra. Nästa projekt blir att prova göra ngt kul med plastglas.....ja vi får se om det blir kul. Är mest intresserad att se om det kan vara ngt för barn. Skall på studiedag nu i november för fritids och skolpersonal och ge dem pysseltips och inspiration. Det är roligt att fara på sådana träffar, men man måste ju ha med sig mycket ideer för den personalgruppen har ju pysslat en del.
Ikväll så är vi barnvakt åt milou och det brukar innebära lite bad och lek. Middag blir nog så exotiskt som korv och makaroner.
Nu över till ngt helt annat, är det ngn mer än mig som börjar få julkänslor??? ja det pockar och lockar och jag skulle gärna börja sätta upp gardiner och sånt nu!!! Kanske för att det är full jul på butiken...haahah
Jag funderar på julklappar till smågrynen och har inte en aning alls till pojkarna. Tur att föräldrarna kan tipsa.
 
Kan meddela att storprinsen har nu tappat tand nr 2 och är så söt med sin glugg. Åh gluggar kan verkligen få mitt hjärta att smälta...åtminstone på barn inte på stora boxare.
Till helgen är det dax att fara och tända ljus på de käras gravar som inte finns med oss och det är alltid mixade känslor. Det brukar vara så vackert, men det känns så jobbigt att stå där framför en grav och sen lämna dem i rusket. För  oftast regnar det och är kallt och jag är ju ganska känslosam människa och mer blir det för varje år.
 
Jag vill för egen del inte ligga i ngn kall jord alldeles ensam...utan vill spridas ut och finnas i molekylenivå i växter och jord. Mina anhöriga skall inte fara ut en gång per år till ngn kall,regning plats och tända ett ljus framför en sten som kostat skjortan. Istället hoppas jag att de minns mig med värme och kanske när de ser en maskros så kanske de tänker att i den lilla blomman finns kanske mamma...För det är faktiskt så allt fungerar...det är så mäktigt. Hela jordklotet är ju som ett växthus,allt vatten som används går ner i jorden förångas och blir regn och snö och så fortsätter det. Därför kan man säga att det är samma vatten vi dricker som dinosaurerna och att det finns molekyler från Cleopatras badvatten i din thekopp. Häftigt eller hur? När jag gick på Strömbäcks folkhögksola så var det en matematiklärare som räknade ut just det antal molekyler som fanns från just Cleopatras badvatten i ett glas vatten. Nu minns jag inte antalet men visst är det en häftig tanke.
Ute på våran gård så har vi några rönnbärsträd och de är så fina. De är fulla med rönnbär men inte ett enda löv!!!  Det är så vackert med den gråa barken och de lysande bären. Jag gillar verkligen träd,,,men det har jag sagt säkert tusen gånger....skratt
Nu skall jag göra mig i ordning och ta bussen ner till staden och jobba och greja lite.Visst var det en vacker bild? men lite ödesmättad och kuslig oxå.
 
 

Dockskåpsbilder

Publicerad 2014-10-29 08:33:16 i Allmänt,

Nu kommer det bilder, men med min lilla kamera så ser det ju inte så bra ut. Det är så mysigt nu när nästan all belysning har monterats in. Det är några lampor kvar...nja det blir nog fler hahahaa . Det lyser så himla mysigt och jag är nöjd för stunden med några rum.

husans rum är klar och fick lite enkel gardin igår. Nu fattas bara en trasmatta och lite mer på väggarna. Men vet inte om jag skall göra några...för det lata stycket låg när jag skulle ta lite bilder...


husets dam har nu fått ett nytt sovrum....lite mer tidstypiskt än förr. stolen skall bytas ut mot en fåtölj....men den jag gjort blev inte bra så jag måste börja om. Allt som är tygklätt är jättesvårt att få bra. Smyckeskrinet blev dock mycket bra efter lite fix.Köket är nu klart och kokerskan har tagit plats.

Finrummet är i det stora hela klart


Det är så himlarns fiiiiiiiiint på riktigt.

Å ena sidan...å andra sidan???

Publicerad 2014-10-29 07:55:11 i Allmänt,

Brukar anse mig vara flexibel och lätt att anpassa mig.......men jag tycker inte om förändringar? Tyckte inte om ordet Hen och säga chokladboll istället för negerboll. Tyckte inte att jag la ner några värderingar i orden så varför? Men nu säger jag det...
Det mesta ändras och förändras och jag är osäker på vad jag tycker.......plast /trä, ekologiska varor. Vad är nu dessa träleksaker målade med för färg? Om det inte lossnar lätt så är det nog ingen giftfri färg? Ekologiska grönsaker...hur långt fraktas de nu? När måste de skördas för att vara mogna för att åka båt till mitt köksbord+
Oj så mycket att ta ställning till.
Idag kom ännu en ny förändring för mig...och ja det är jobbigt....skratt
Mjölk....har alltid fått veta att det är bra för skelettet och ger starka ben...känner ni igen det uttrycket?
Idag så säger de på radion att om man dricker mycket mjölk så kan det ge frakturer??? Jamen hallå???
Hur ska man förhålla sig till alla nya tankar och förhållningssätt. Ibland så känns det som om allt man gjort och sagt är fel och politiskt inkorrekt, gett barnen plastleksaker och euroshoppermat och ibland så blir jag bara tjurig.
Men jag jag tror jag bestämt mig...jag är inte flexibel och anpassningsbar längre. Förändringar måste få ta längre tid och tankar måste vändas ut och in innan jag kan förändra mitt förhållningssätt och åsikter.
 
Jag kommer inte att köpa allt som sägs och göra det till min sanning. Accepterar sällan nyordningar innan jag själv kan tro på det eller anser att det bör göras.
Att erkänna att jag hellre skänker pengar till djurskyddet än till tiggarna på stan brukar inte tas med jämnmod.
Jag skänker varor från butiken hellre till kvinnojouren än till insamling för bärplockare. Enda undantaget för organisationer är läkare eller sköterskor utan gränser. De gör mycket gott runt om i världen, utifrån vad jag vet.
Men jag har lovat mig själv att inte avskärma mig från nymodigheter, det kommer ibland att orsaka mental härdsmälta men anledningen är enkel. Mina barnbarn växer upp nu, med nya tankar och sätt än vad jag har. Jag vill förstå och kunna stödja och hjälpa dem och kunna besvara frågor utifrån deras syn.
För dem kommer det att vara helt naturligt att inte fira examen i kyrkan att inte vara pepparkaksgubbar på luciatåg osv. Om jag inte lär mig att allt förändras och att det inte behöver betyda att det är likamedtecken med att allt jag trott och gjort har varit fel så kommer det att gå bra.
För mig så är det så i alla fall. Jag kan ibland reagera mot nyordningar genom att ta det som kritik till det som jag gjort och sagt. Men så har det nog sett ut genom alla tider och dagens föräldrar kommer precis som mig sitta och känna det precis som jag. Att de fina rum som de inreder är direkt skadliga eller att de använt ngn produkt som kan ge hjärnskador osv . 
Men nu skall jag sluta pladdra och ta tag i dagen. Kan nog komma lite bilder på dockskåpet senare....hahaha. Intresseflaggan är hissad :)

Tisdag.....det är jag säker på

Publicerad 2014-10-28 08:09:04 i Allmänt,

Har nog sovit lite konstigt för jag är alldeles stel i hela kroppen. Det blev ganska sent igår, då jag höll på med kundfakturor tills klockan halv elva. Samtidigt gluttade jag på tv..eller rättare sagt tittade upp då och då. Hade tänkt att ta bilen idag...minns inte varför när maken väckte mig så jag sa att han kunde ta den. Nu minns jag...skulle ju till banken och växla, fara och handla och så var det ngt mer men det kom jag inte ihåg. Ja det är ju ingen fara, antar att banken är kvar och lill Ica får duga. Men nu kom jag ihåg...jag skulle ju till revisorn och hämta lite pärmar,,,sisådär två tunga påsar....
Idag blir det papper på förmiddagen och om allt går fort och effektivt så far jag väl ner till butiken.
Eller så ringer jag till maken och kollar om han har ngt hål i sitt schema och han kan tvärkomma hem och lämna bilen????
Kvällen hade jag tänkt ägna åt lite kortgörande....men vi får se. Brukar ju sällan bli som jag planerar, men vad gör väl det.
Äldsta sonens lägenhetsbudande gick åt pipsvängen, det visade sig att det fina badrummet var ett hemmabygge och kaklat utan tätning? och det var mögelangripet. Hela rasket måste rivas och han tyckte inte det var tillräckligt intressant för att orka.
Så nu flyttar han in i källaren på jobbet, några veckor.
Jag har den senaste veckan grunnat en hel del på jul??!! Knasigt...jo det kan jag hålla med om. Sonen från Uppsala kommer hem och firar jul hos mig och det gör nog alla pojkar oxå och lillan med mor och far. Men äldsta flickan med familj kommer att vara hos de andra föräldrarna.....tråkigt , saknade ja oh ja. Men jag vet ju att så kan det bli och vi är ju tillsammans i tankar och hjärta.
Nu måste jag bara hitta ngt kul spel....som vi kan spela tillsammans. Det blir inget jättejulbord i år heller och vi funderar på att fara till stugan på juldagen.
Julklappar blir nog tärningspel, de flesta vet nog vad det är och har gjort så flera år. För oss blir det premiär i alla fall. Trångt kommer det att bli...kanske skulle låna gemensamhetslokalen?. Går ju att piffa till kanske, duka fint och så...
Nu är klockan redan åtta och jag har i nästan två timmar inte gjort ngt vettigt alls. Nu är det slut på drällandet och lite koncentration är på sin plats. Men först en kopp kaffe till....
Hahaha hittade bilder på en liten servis som jag snörde iväg när vi flyttade från stora huset. Jisses annåda vad jag kastade grejer....härligt....nääääää.....det var underbart.
.hahhahaah

Håll om varann och uppskatta dagen

Publicerad 2014-10-27 06:42:19 i Allmänt,

Både jag och maken sänder våra varmaste tankar till våra goda vänner som nu är ett stöd till en av sina goda vänner. Hon förlorade igår sin make och med allt som det medför kan jag inte ens få in i hjärnan. Våra vänner stod  vid hennes sida och försökte säkert ta henne igenom de första chockartade timmarna innan barnen hann komma.
Vi var bara bekanta men kände maken som en varm och social och glad kille som uppskattade det goda i livet. En sån person som lämnar värme efter sig om ni förstår hur jag menar?
Efter det tråkiga beskedet så kunde varken jag eller maken göra annat än krama varandra.
 
För övrigt kan jag väl säga att helgen flög fram. Vi for till stugan och vips så var det dax att fara hem. I fredags gick jag och la mig tidigt så då försvann ju hela fredagskvällen. Men så är det nog för de flesta att helgen bara swishar förbi.
Idag så blir det jobb hela dagen och ikväll så är det väl hög tid att ta tag i räkningsbunten och göra rätt för sig. Nu skall jag inte klaga då den inte är varken stor eller särskilt tung.
Men vi hörs...

Friday...kicks ass.

Publicerad 2014-10-24 08:07:17 i Allmänt,

Jamen visst är det härligt med fredagar. I afton åker vi till stugan och maken sa i morse att han längtade tills ikväll då vi sitter och kurar i stugan....ja det håller jag med om men.....om det är fuktigt i stugan så tar det en halvtimme innan det är gosevarmt. En halvtimme som inte är lika skön. Vi har ju på lite värme, men fuktkallt är vedervidrigt. Jag brukar vintertid alltid ta med tjocksockar och fleecekofta som jag genast tar på mig. Kisse följer med såklart men tror inte att han gillar regnväder så han kommer nog att häcka inne tror jag. När han går ut härhemma så springer han ut i en väldans fart...tvärnitar och sen springer han i full fart till baksidan och vill in. Har jag sagt att han är väldigt rutinbunden?
Igår var vi ju barnis och lillan brukar bada och igår så lyckades hon blöta ner mig totalt. Hon plaskade och sparkade och hade sig. Inte bara busigt utan så där att hon tyckte det var så roligt och härligt och skrattade högt. Hade inte hjärta att säga åt henne. Är så svag för barnbarnen....alltför svag tycker maken. Det där skulle du inte tolererat med barnen säger han när pojkarna smaskar choklad i soffan. Nej men det är ju skillnad? Barnbarnen rules.....
Regler sköter föräldrar och barnen vet skillnaden. Men jag anstränger mig verkligen när det gäller godsaker och sådant...åh så längesedan grabbarna var här och sov över. Jobbar ju nästa helg, men då nästa hoppas jag att vi kan låna en eller två prinsar.
Idag innan jobbet skall jag iväg och titta på stuvbitar.....tyger som en älva skulle passa i. Jajamen med glitter och paljetter hahahaha
Att måla ögon och läppar och ska jag säga är skitsvårt när man börjar darra för det är så smått. Men denna är ju bara den första de andra kan bara bli bättre (läs måste bli bättre)
Snart är det födelsedagar i familjen, lillan blir två snart och hennes presenter är klara. Den äldsta flickan önskelista har vi inte fått ännu. Har jag nämnt vilka bra listor hon skickar? Ibland med bilder och oftast med inköpsställen och pris. Mycket praktiskt. Bägge våra flickor är noga med vad de vill ha och är inte som mig som gillar småkrafs och prydnadsaker. De väntar hellre och köper det de vill ha än fyller ytor med annat. Jag blir mer glad åt det även om det är omöjligt att impulsköpa sådant som jag tycker skulle bli fint. Det tyder istället på att de är starka och inte blivit påverkade av mig/oss utan har egna viljor och smak.
Apropå föräldrar så kan en del vara helt uppe på läktaren. Barn är barn och de är nyfikna och vill känna och ta på saker. Ibland så händer de att de får upp paljettburkar eller drar upp förpackningar och allt far ut på golvet. Istället för att säga till...så vänder de bara om och går därifrån och lämnar eländet. Vi har aldrig krävt att föräldrar skall betala eller ngt liknande och försöker placera de produkter som är mest skadliga oåtkomliga för de minsta. Ibland så ser man vad som kommer att hända och säger till barnet att vara försiktigt naturligtvis på ett trevligt sätt. Vad gör då de föräldrarna inte ett smack.....
Men värst är de som säger; sådär får du inte göra då blir tanten arg? Va? jamen du då? skulle jag vilja säga...bryr inte du dig om ditt barn öppnar vaddkulepåsen och börja kasta kulor? Men det kan jag inte göra? då skulle det nog ta hus i helsike.
Men 99% av våra kunder är ju bara jättetrevliga och glada kreatörer. Men visst minns man mest token man träffat på dagarna.
Idag kommer de hit och mäter luftflöden och byter ngt i fläkten. Så det vore väl på sin plats om jag tog på mig lite kläder och var lite mer passande klädd än min gamla skruttiga färgfläckiga morgonrock. Ser för taskig ut hahahh men är så skön. Den var svindyr...nästan 2000:- vilket jag tycker är dyrt men rackarns så bra den hållit. Ser inte sliten ut trots många tvättar. Men jag har ju pysslat och målat iklädd den...så det är både lim och färg lite överallt.
Så nu gott folk ha en härlig dag och en mysig kväll...för det skall jag ha.

Åh vilken rigorös värld...

Publicerad 2014-10-23 07:43:44 i Allmänt,

Jag har nu försökt analysera varförjag inte har ngn ordning på varför jag tappar bort dagar, för igår så trodde jag att det var torsdag. Mina veckor var indelade så specifikt i order och varor-dagar. Onsdagar och fredagar var ju beställningsdagar och dagarna i mellan var städdag,bokföringsdagar och ta emot varor dagar. Nu gör jag ju inte det längre och har inte superkoll. Så det har nog blivit svårt för min reptilhjärna att handskas med detta nya beteende. Dagarna förflyter med sånt som alla gör. Men är inte lika styrda av veckodagar och datum längre.
Gårdagen innehöll handling och lite sysslor ute hos mor. På fredag blir det Nus för ögonkoll för mamma....imorgon alltså hahaha.
Nåja efteråt så blev det till butiken och hjälpa till med varuupppackning. Sen hem och börja med mat, hämta maken och sen så gick vi och vilade och jag sov en timme??!?!!!
Kunde ha gått och lagt mig för natten men då skulle jag väl vaknat i gryningen.
Så istället började jag att knåpa med ett nytt projekt.....snart färdigknådade....lite mer böj och kläm sen så bär det iväg i ugnen.
Måste nu iväg och söka älvtyg? Kommer nog att bli kul...och lite hår och en sten och.....ja flopp eller succé.
Imorgon bär det iväg till stugan efter jobbet. Jag har laddat ner bok 25 av isfolket. Broderiet skall med oxå och Coca-Cola så då är jag rustad. Myselimys kommer det att bli, jag är ytligt bekant med en kvinna som var med i halvåtta hos mig och nu skall jag göra hennes recept på soppan som var med i programmet. Den är tydligen smaskig så lite gott och grovt bröd blir det nog oxå. En sväng till Nisses kondis alltså. Men innan jag far på jobbet skall jag knåda klart och skjuts in i ugnen. Ikväll så är vi barnvakter och jag inser att det är dags att börja fundera på julkalender till pojkarna......vad ska det bli? Och vad skall den fyllas med? Knappar och kapsyler är nog inte ngn succé. Måste undersöka....nåja här kommer bilden på projektet.


Min pysselvärld

Publicerad 2014-10-21 07:50:41 i Allmänt,

Ja så här kommer den utlovade bilden. Ingen kan säga att jag inte går in i något halvhjärtat....

Sanningen å säga så finns det oxå lite grann i soffan och på soffbordet...har jag nämnt att kära maken är tålmodig?

Tisdag???

Publicerad 2014-10-21 07:44:09 i Allmänt,

Ja jag tror det är tisdag....det är den dagen jag brukar tappa bort i veckan. Ikväll så är det styrelsemöte i föreningen och idag så skall jag på butiken och öppna och ta emot varor. Gårdagen förflöt bara bra och jag var inte särskilt slut efter alla papper. Vilken skillnad motför förut då jag ville bara kräkas, spy och kasta upp när jag såg en pappershög.
Jag hann dock inte pyssla särskilt mycket utan tänkte jag skulle göra sådana pappershjärtan som man gjorde i skolan
 
Var inte alls så skitenkelt som jag minns...tur jag har en make som har mer tålamod än mig...Tanken är att jag skall göra kort med dem som dekoration. Blev bara 4 st hahahaa innan vi lessnade på pillet. Så vi såg lite Dexter istället.
I lördags sa jag åt maken att nu skall jag packa ihop dockskåpsmakeriet med alla verktyg, träbitar och jox som är spridd i köket och.....längre hann jag inte förrrän han sa - åh så skönt nu ryms jag oxå....Vad jag skulle säga var ju att jag skulle börja med kort hahahah och då blir det ännu mer stökigt. Skall ta en bild på mitt kreativa kaos. När jag skall göra kort så drar jag fram allt jag har och sprider ut och det låter väl otroligt men jag har örnkoll på vars allt ligger. Min hysteri över datorn har inte lagt sig...just nu har jag 4 rutor uppe på skärmen   en med erbjudande om att vinna en imac...en med de bästa sportklippen och en med hmmmm ngt vuxengrejs typ ring till mig....och en med att jag vunnit något. Lite svårt att nonchalera men jag gör mitt bästa. Maken har försökt allt men inte fått bort eländet....två gånger har det poppat upp en Amanda som vill prata med mig...och undrar varför jag inte svarar henne...jag tror att jag inte är hennes målgrupp. Tror nog att om jag var en väldigt ensam äldre herre så skulle jag kanske känna mig mer lockad. Nu står vårt hopp till sönerna som är mer duktig på datorer än vad jag är. Oj då nu kom det en med ngt spel rakt över skärmen...lite klurigt att skriva hahahaah
Den äldsta sonen har hittat en lägenhet upe på mariehem som han skall buda på. Såg trevlig ut och området är nog bra. Finns även lite för honom att syssla med där, men framför allt så behöver han någonstans att bo inte många dagar kvar tills han skall vara ute ur lägenheten.
Igår så var det så kallt härhemma att jag var tvungen att ta ett varmt bad och en kopp the för att få upp värmen. Då insåg jag att mina tossingar behöver få ett eget litet bad och pysslas om. Vet inte om det är en åldersgrej men jag tycker att fötterna behöver mer omvårdnad än förr. 
Från det ena till det andra, dottern säljer just nu New body och tar gärna emot beställningar. Kan å det varmaste rekommendera deras produkter. Köper alltid sockar och trosor därifrån. De har även underställ och annat till ett bra pris och väldigt bra kvalite.
http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=vfszq4dt&gInitPage=1
Detta är länken till katalogen...tror jag om allt funkar. Annars kan ni höra av er så kan jag skicka katalog.
Nu skall jag gå och ta ett kort på mitt kreativa kaos så får ni se eländet.
 

Tjaba...

Publicerad 2014-10-20 11:27:40 i Allmänt,

Här sitter jag och joxar bland alla papper. Det har gått superduper och jag är inte knäckt än trots att jag i princip hållit på i 4 timmar nu. Gjort bort en del annat fix oxå på den privata sidan och det är så skönt att det är klart, det är egentligen för föreningen. Lite plåtslagre som skulle ringas och protokoll skickas.
Har nu lite avstämmning på schemat med början i januari. Skulle egentligen ha börjat myyycket tidigare.....då det skall lämnas in den 12 november. Men jag jobbar bäst under stress........skratt.
 
Nå hur gick det på loppisen då? ja det blidde lite grann. Det var lagomt med folk då vi for ganska sent. Vi köpte en Akta graco bilbarnstol, då det är bra att ha en extra, när småen skall åka. Det är ju en framåtvänd och lär vara en bra stol. Vi hade tur då maken kände den "mormor" som sålde den lite billigare åt honom.
För egen del så köpte jag en docka åt Milou, så vi har en att leka teparty med. Til grabbarna är det svårt att hitta ngt. Det finns ju alltid ngt typ lego....men då är det oftast ngn serie av lego som de inte är intresserad av. Det är bara att inse att vi inte klarar av att köpa ngt längre till dem....sockar kanske. Fast de fick jag inte godkända sist av lille Liam för de tyckte de var löjliga hahahaahha. När vi hittar ngn "gubbe" så är de hopplöst ute och en annan gubbe är mer intressant. Överlag så är det mycket svårare att hitta ngt att överaska med till grabbarna. Till Millan är det mycket lättare och så tycker jag faktiskt att det är, dvs lättare att hitta småjox åt flickor typ hårsnoddar och spännen. Förr kunde Liam bli glad åt nagellack men nu tror jag att han tagit en paus från det.
Hittade även ett kuddfodral med matchande gardin för femtio spänn och en bok. Sen for vi till Rusta efter tips från älsta jäntan, det skulle finnas batteriljus med timer. Jepp så blev det och även lite baconchips och skarvdosa och tvättservetter.
Läste ett bra tips för ett tag sedan. man kunde ta lite sköljmedel och blanda med lite vatten i sprayflaska och duscha lite på gardinerna så luktar det fräscht i rummet. Det måste provas....
Nu är snart min "lunch" över och jag skall kasta in mig i nytta igen. åtminsone till kl 15.00 tänkte jag, eller 14.00 snarare.
Kvällen skall ägnas åt eget pyssel och mer kort skall göras. Lilla mor ville oxå ha några som hon kan skicka iväg till jul. Att göra kort är ganska trevlig sysselsättning, men trevligare att göra tillsammans. Tjatar på maken att hålla sällskap och pyssla....men nej han föredrar att bara hålla sällskap efter att ha gjort ett...??kort.
Nu kommer posten och jag hoppas på att lite dockskåpsgrejer har kommit....har ju beställt lite lampor. Det är ju tyvärr svindyrt och man får köpa lite då och då.....--hm såg inte ut som det var ngn avi alls...utan ngt tråkigt brev. Äsch då får det ligga kvar till sedan.
Jamen det var dagens svammel. Ha en bra måndag :)

Sköna söndag

Publicerad 2014-10-19 09:36:47 i Allmänt,

Minns ni programmet..Sköna söndag? Måste vara minst 25 år sedan. Tyckte det var riktigt mysigt förutom gympan med Susanne....kniiiiip Lanefeldt hade.  Inga kommentarer till det krävs....
Idag så skulle det vara riktigt trevligt att fara på loppis. Vädret är lite otrevligt, men desto viktigare att hitta på trevligheter.
Har börjat med lite kortförberedelser och målat och joxat. Har pimpat mina batteriljus och jag tycker de blev bra.
Vaknade tidigt och drack kaffe i köksmörkret, tycker det är så mysigt med lite mörkt i köket och lugn och ro....haha låter som kära maken för ett ohejdarns oljud. Men det är bara när han sover zzzzzzz hahaha
Skall börja fundera på ett dopkort oxå. Vi är bjudna på dop i november och sånt är alltid speciellt. Det är en fin upplevelse att få fira in en liten människa i världen. Det är inte bara för själva dopet eller namngivningens skull utan för själva firandet av att en ny liten människa är här och vi som deltar är skyldiga att göra barnens liv till något bra så det förvaltar sitt liv och tar hand om vår moder jord på ett bra sätt.
Hmmmmm lite djupt...är nog inspirerad av mina böcker Isfolket. För då den sagan sträcker sig över många århundraden så blir man medveten om att alla människor är en länk i en lång kedja och ingen länk bör få bli svag och brista....oj nu blev det djupt igen....skratt.
Ha en bra dag och jag kanske kan uppdatera er senare om det blev ngt inköp.


Gokväll.....

Publicerad 2014-10-18 18:05:28 i Allmänt,

Nu är snart helgmålsringning...brukar vara kl 18 på lördagskvällen. Jag har jobbat idag och det var småjäktigt några gångar. Men när maken kom så blev det bättre. Det blev en bra kassa så vi firar med oxfilé...haha. Vi håller på bli så bortskämda att vi snart bara gillar oxfilé...hängmörad och färsk. Till det smörstekt svamp och terriner och ett gott glas vin.
Tänkte jag skulle visa er två bilder...


Visst ser det mysigt ut? Jag sa att jag skulle vilja vara så liten att jag kunde ligga där på soffan!!! Ja sa maken det ser ut som om det är varmt där och luktar gott...nu är det snart klart där i köket. En lampa till och lite pannor och karotter osv som skall få sin plats.
Den andra bilden är från "frukostrummet" som bara tapeter osv är klart och lite möbler. Men jag tyckte det såg så mysigt ut med hunden som tjyvlagt sig på soffan för att vila lite. Nu har jag dock packat bort det mesta och skall börja med lite kortmakeri. Tråkigt nog så är jag ensam att göra sådant då ingen av mina vänner har begripit hur trevligt det är....blink blink...

Ikväll skall jag dock spana in lampor på ebay. Och måla lite och kanske söka reda på lite nya bilder och mattor som jag kan dra ut.
Ha en trevlig kväll.

Lite mer av gårdagens trevligheter..

Publicerad 2014-10-17 10:09:06 i Allmänt,

Lite pynt och jox, fastsatt med ngt som heter tacky wax. Detta är ngt som jag gillar helskarpt att syssla med samtidigt som jag lyssnar på isfolket i lurarna. Allt är så pyttigt och fint, men roligast är nog att bygga möbler och hus. Just nu funderar jag på att bygga en fåtölj 
En utmaning som jag inte är helt säker på.Godmorgon underbara dag

Publicerad 2014-10-17 07:06:29 i Allmänt,

Igår så hade jag en fantastisk dag bara fylld med saker som jag ville göra. En sak är säker, jag tror att man skulle ha fler sådana dagar. Jag grejade med dockskåpet hela förmiddagen och tog bussen till stan vid halv ett och strosade på staden innan jag skulle fixa naglarna. Köpte bl.a. en puskpolo till Milou, ett par örhängen och en T-shirt på rea till mig. Sen väntade jag på butiken på maken som skulle klippa sig och sen lite snabbt käkande då vi skulle på ost och vinprovning. Hur kul var inte det? Enda nackdelen var nog att föredragshållaren var lite väl snobbig, så jag kände mig ibland som en okunnig lantlolla med dålig smak. Jag gillar ju Amaronevin som jag tycker är himmelsk och känns som att dricka sammet. Han sa dock att Amaronevin var i princip odrickbart och skulle knappt dricka av den dyraste om han blev bjuden. Vi fick smaka på olika saker till olika drycker bl.a. En chevreliknande som kostade 1000 kr kilot och var helt underbar till det drack vi cherry,....jag som alltid trott att cherry var söt och sliskig. Inte ett dugg, det finns flera olika sorter. Likadant med portvin gottis säger jag...
Vi fick bl.a. ett vitt vin som var så gott. Med sparris och flädersmak,,,åh vill verkligen ha en middagsbjudning och testa lite nytt.
Idag blir det dock lite mer ordning på torpet och jobb står på schemat. Men först lite bilder...

Så här börjas det...från vitt till mörkare..Lite nya ramar och bilder. Jag har googlat fram bilder som jag sen skriver ut på canvas.
Här är det ommålat och byggts bord......men är osäker på om jag redan lagt in denna bild...
Ja jag kanske inser att de flesta av er är helt ointresserad av mina dockskåpsbilder haha men ni får helt enkelt stå ut. Puss på er och ha en underbar fredag...ha haha som ordförslag fick jag underlig istället för underbar....haha jamen ha en underlig fredag 

Lite grann bilder på projekt

Publicerad 2014-10-16 07:46:43 i Allmänt,

Jag  har avsatt hela förmiddagen till hopp och lek med mina projekt.   Nu går vi in i en hektisk period av jobb, fast jag jobbar inte dygnet runt som förr. Känns underligt ibland och ibland så kliar det i fingrarna av iver av att fixa och dona i butiken. Men där finns en annan som chefar och det gör hon bra och måste få göra sina egna erfarenheter. Hon har ett större kontrollbehov än mig och kraft att göra ngt av det.
Jag är ju inte sysslolös om dagarna utan ofta på språng, med den enorma skillnaden att man orkar vara vaken efter halv åtta.
Men nu lite bilder på mina projekt....

Ett kakfat med bara två våningar

Omålat...

Målat i mer tidstypisk färg och ett bord jag gjort till köket. Det skall behandlas och lackas så det ser ut som ett gammalt använt köksbord.

Ett av rummen som nu är tapetrivet och nu skall få nu lite mer murriga tapeter. Just nu målar jag tak och golvlister för fulla muggar


Ett av mina projekt som inte blev bra. Löv som lackats och som skulle bli en skål. Men det blev för glansigt och konstigt så det hamnade i soporna....
Skall ta lite mer bilder under dagen.

Godmorgon på er både herre och fru

Publicerad 2014-10-14 07:36:03 i Allmänt,

Har fortfarande problem med min dator....ett virusskydd som inte vill ligga i listen utan bara ploppar upp var femte sekund....irriterande? japp. Går inte att skriva ut allt som jag vill skriva ut tex ur dra papper ur bokföringsprogrammet...irriterande?...japp
Ja gårdagen spenderades med en hel del måste göranden men även 2 underbara timmar med mitt dockskåp.
Jag har ju färger och tapeter i alltför ljusa färger för att vara tidstypiskt. Jag ansträngde mig för att hålla det så mörkt jag kunde....men inte tillräckligt, så nu målar jag en hel del möbler i mörka färger. I helgen började ju Downton Abbey igen och det var ju lätt att se att jag var helt fel ute. Det är ju i sekelskiftestid som jag försöker med i det stora skåpet. Men jag erkänner att jag har roligt...hahahahaa. Men var i hela friden skall jag ha mina skåp??? Vi får helt enkelt köpa upp grannlägenheten!!!
Nu till ngt annat...jag har drömt en sådan otäck mardröm inatt. Jag drömde att vi var uppe i fjällvärlden pga att vi inte kunde åka vidare riktigt än. Varför? det minns jag inte. Men stugan vi bodde i låg högt upp och man kunde se ner i en dal med en sjö, vi hade Lukas med oss och det var varmt och eftermiddag. Maken höll på att fixa ngt typ bygga och Lukas sprang ner mot sjön. Han kom tillbaka när jag ropade och jag gick in igen och sopade bort bla spindelnät??? Skulle gå ut och slå bort från sopen när jag ser ner mot sjön och jag ser en björn simma ut mot Lukas i sjön???Jag skriker ömsom på Lukas ömsom på maken. Det är så  långt bort att jag inser att jag hinner inte ner....Björnen biter över Lukas,,,mer som ett bär iväg än ett dödande bett. Björnen hör mig nu där jag skriker och hoppar och släpper hunden av pur förvåning. Lukas lyckas springa iväg med björnen efter mig upp mot stugan. Det är långt och Lukas är trött. Beväpnar mig med en sop???och inser att jag är körd om den skulle få för sig att attackera mig. Jag ser nu fler sopar och spadar och nu jäklar kastar jag och samtidigt skriker på Lukas. Lyckligtvis så blir björneländet så pass förundrad så den stannar och vi hinner in......puh.....jag vaknar alldeles andfådd....
Jag blir mer förvissad om att fjällen är inget för mig......inte ens på bild.
Igår efter middagen for maken iväg med lite grejer på återvinningen, han far helst själv på sådana ställen för han är nog rädd att jag skall krypa ner i containrarna...för att plocka upp ngt fint ....skratt.
Han var också iväg till rusta och köpte en present åt mig.....
Så fin.... hahaah och den hänger nu ute på altanen och lyser så fint. Han köpte en kudde också, lite oväntat för att vara honom. Jag hade köpt en tidigare och han tyckte om dem och köpte en till.
Idag blir det jobb hela dagen för min del och jag hoppas att det blir tid för dockskåp ikväll. Maken har jag redan planerna klar för....dator och skrivarfix.
 
 

Underbara dotter <3<3

Publicerad 2014-10-13 08:45:37 i Allmänt,

Jag har ju en förmåga att uttala mig innan jag förklarat hur jag tänker....vilket får mig att framstå som en idiot i efterhand och mer kallhjärtad än vad jag är. Men jag har förmånen att ha en dotter som är klok och varmhjärtad och mest av allt så jäsickens stolt att hon liksom mina övriga barn tänker själv och inte bara köper andras åsikter.
Jag uttalar mig ofta i ett perspektiv av långsiktiga tankar.......och det låter så illa...hmmm detta blir svårt att förklara.
Vad talar jag just nu om. Jo tiggarsituationen...
Jag la upp en video om hur det "spelas" olika handikapp av tiggare som är fullt friska. Jag tycker inte om att det blivit samlingsplatser av tiggare tex på Carlslid. Så här ser jag det:
 
1 Blir så förbaskad över att folk låtsas handikapp för att få empati och en extra slant. Det tycker jag är kränkande mot de människor som har dessa handikapp och sjukdomar. De är ju inte sitt handikapp??
2 Jag tänker som en företagare hur det skulle upplevas för mig, att ha dessa människor på mitt företag.
3Jag tror på hjälp på platser där problemet uppstår. Jag vet att det pågår förändringar och förbättringar i tex Rumänien. Det tar tid men det blir förändringar.
4 Jag tror inte vi kan hjälpa alla....det kommer bara fler och fler.
5 Det finns så många av oss som bor i detta land som lever i misär och jag vill förändra detta först samtidigt som jag är med på att vi med hjälp av SIDA pengar förändrar situationen i tex Rumänien.
Tror på detta och tycker att det vi gör är att sätta ett plåster på ett bensår.
Men...och då säger jag men. Min fantastiska dotter får mig att lyfta blicken och se det från ett litet mindre perspektiv.
Varje person som är här som tiggare är en människa med en egen historia. En mamma som gör allt för sitt barn, dvs sitter uppe på Carlslid och fryser rumpan av sig. Jag skulle gjort detsamma för mina barn och det skulle nog alla föräldrar. Jag står fortfarande fast vid mina åsikter i det stora hela....men min dotter har rätt. Lyfta blicken och se människorna...Jag kliver ner från mina höga hästar och jag är nu beredd att hjälpa, med det jag kan.
Täcken, kläder osv jag har säkert i förrådet ngn jacka oxå. Underbara fina dotter följer du med?

Söndag kväll

Publicerad 2014-10-12 19:08:08 i Allmänt,

Ser återigen världens konstigaste tv serie ??? ? Nu läser jag att det är skaparen till serien Lost som gjort det den och då plötsligt förstår jag lite mer varför den bara är så där läskigt konstig. Kommer inte att fortsätta...
Bara sådär konstig som när man står framför en konstinstallation och inte förstår varför eller vad det föreställer...Jag läste om serien och de verkade bra och spännande. Helt plötsligt försvinner 2% av världens befolkning och man skulle få följa de som stannade kvar hur de försökte skapa en ny värld. Men vi får se ångest, sekter och droger och trasiga familjer och otäcka hundar och hjortar!!!!
De mest fåniga är nog sekten där alla är vitklädda och anser att de som inte försvann är inte värd att försvinna och den andning man gör den skall göras rökande???? De pratar inte utan bara röker och stirrar på folk hela dagarna och tycker de skall...ja kanske röka sig till döds???. Kanske om man ser fler avsnitt kanske det lossnar...men vi orkar inte vi blir alltför påverkad av den mörka, dystra varslande stämningen...huvva.....
Vi fortsätter med serien Dexter istället som handlar om en sk god seriemördare???? som bara mördar andra mördare...jamen hallå om det verkar vettigt så kan ni ju förstå hur knäpp den andra serien är.
Vi har nu sett snart en säsong av Dexter och den är hmmm fängslande på ngt vis.
Slänger in en bild på knäppa sekten..
Helgen har varit intensiv och vi har gjort mycket och sovit länge. En ganska trevlig helg får jag nog säga även om de är så korta.....
 

Fredag, jobb men ingen statoilmiddag :(

Publicerad 2014-10-10 08:04:47 i Allmänt,

Anledningen till utebliven middag är att kära maken skall ut på rajraj ikväll. Jag tycker dock att det är helt okey för jag har en del att göra...läs bör göra hahahah. Det är moms på måndag och jag har en del att stå i innan det är klart. Men som jag sagt tidigare nu förtiden är det inget ok som hänger över än längre, det här med bokföring.
 
Var ju på kalas igår afton och åt en jättegod tårta,,,kanske den bästa på länge. Modern hade bakat mkt smaskigt bla vita dammsugare mums..... den lille fick mycket fint och var jättetrött sista 20 minuterna. Kan mycket väl förstå honom...tänk att ha väntat så länge på att fylla år och en massa gott och presenter. Allas uppvaktning och kramar hit och dit.....då är det inte lätt att bara vara 6 år och vilja ha cykeln inne när föräldrarna säger att den måste vara ute!
En annan som hade en stund av dåligt humör var Milou. De kom förbi innan vi skulle på kalas och vi följdes dit. Men innan skulle de få käka hos oss. Hon har visserligen humör men gårdagens utbrott var mer trotsigt och man kan se på henne att det är jobbigt. Alla barn har ju dessa tråkiga utbrott som är jobbigt såväl för föräldrar men även barnen. Tänk att bara måsta kasta smörgåsen i golvet när man egentligen vill ha den.....jamen hur kul kan det vara. Nåja alla har vi gått igenom trotsen och jag kan nog säga att det fanns stunder när man förälder bara ville gå ut genom dörren för att aldrig återvända.
Men efter ett tag så gick det över och hon kunde skratta och hoppa och busa lite med Stefan igen.
 
Äldsta sonen har det lite jobbigt just nu...står mellan två boenden och hittar inget objekt som är intressant på hemnet. Börjar bli brått nu....konstigt nog är jag mer orolig än han.
Uppsalasonen har blivit erbjuden en lägenhet som de känner sig tvingade att tacka ja till. En tvåa som ser väldigt bra ut på bild, men är för liten för dem egentligen. Men de kan ju byta senare. Just nu så behöver de ju någonstans att bo. I uppsala är det jättelånga bostads köer och de har bara en sjuårs kö så de kan ändå skatta sig lyckliga att hitta något. De bor ju nu i studentlägenhet och då de inte pluggar längre så måste de lämna den.
Läget är viktigt för dem eller speciellt för Magnus som pendlar till  Stockholm varje dag och hålla på att byta tåg och buss innebär långa restider. De har ju dessutom dubbelt boende då frun i huset måste bo där jobb finns....Avesta och Falun. Jag tycker de gör det bra och jag skulle inte klara av det.
Hmmm sonen skrev just nu att byter man lägenhet så förlorar man alla sina ködagar??????Så de får fortsätta och vänta....tills en större erbjuds och det kan ta sju år till eller?.....ojoj
Jag är glad att jag har ett hem och inte behöver fundera på ngt sådant. Vi spånade igår på vad vi skulle köpa om vi hade en miljon??? Inte till att bygga ut och sådant utan köpa....kom inte på ngt alls.....ett större dockskåp en väska eller? Ja jag kan inte just nu komma på vad för ngt som är dyrt och som står på vill ha listan. En bil...nä har ju en redan....en matta? nja det är väl inget lyxköp heller. En tjusig kristallkrona modell skitstor skulle jag kunna tänka mig...men vi har ju en ganska enkel liten lägenhet med lågt i tak. Det skulle kanske vara en operation som drog ut allt skinn under hakan och halsen hahahha Nä tror inte det heller...fettsugning jomen det skulle inte vara helt fel. Kan kanske köpa en egen??? och påta på med framför tv:n på kvällarna. Hmmmm det är taget.
Men nu ngt helt annat...Har ju sett halvåtta hos mig nu i veckan...mest för att jag har en bekant som deltar. En av deltagarna hade en meny som stack ut och man kunde förstå att han var en hängiven matlagare och duktig. Igår så fick jag veta att han är kock och som fortfarande jobbar lite som sådan????sponsrad av sitt arbete och lånat porslin osv....det är inte ok tycker jag. De andra är ju lekmän???och glada i mat och duktiga men inte utbildade kockar med lång erfarenhet.....tycker det luktar orättvisa.
Ja vad har ni tänkt göra i helgen då? själv blir det att göra klart bokföring. Handla, ut till mamma en sväng. En del måsten och en del jag vill göra grejer. Jag hoppas att maken vill hjälpa mig att såga till lite grejer till dockskåpet. Jag sågar och sågar och likt förblånat blir det lite, lite snett och en millimeter och det blir glapp. Listerna kostar ju en del så man vill ju inte slösa direkt...
Var förresten och fixade en ny telefon igår. Måste lämna in min och lånetelefonen var en gammal Nokia som var allt annat än kompatibel med mina behov. Att det kunde ta mer än en månad underlättade beslutet och det blev en ny en....
Lite större och med kuliga finesser vilka jag kommer att använda 2-3 stycken hahaahha. Ett ljusrosa omslag till gjorde inte den mindre fin. Stor fin skärm och bra knappar var det som lockade. Samt att man kan skriva på skärmen med penna och sen trycka på en knapp och då blir det en läsbar text. Mycket praktiskt.
Men nu måste jag avluta detta pladder och ta tag i dagen.....den rusar ju fram och jag måste hinna en del innan jobbet börjar.
 
 
.
 

Fredag, jobb men ingen statoilmiddag :(

Publicerad 2014-10-10 08:04:45 i Allmänt,

Anledningen till utebliven middag är att kära maken skall ut på rajraj ikväll. Jag tycker dock att det är helt okey för jag har en del att göra...läs bör göra hahahah. Det är moms på måndag och jag har en del att stå i innan det är klart. Men som jag sagt tidigare nu förtiden är det inget ok som hänger över än längre, det här med bokföring.
 
Var ju på kalas igår afton och åt en jättegod tårta,,,kanske den bästa på länge. Modern hade bakat mkt smaskigt bla vita dammsugare mums..... den lille fick mycket fint och var jättetrött sista 20 minuterna. Kan mycket väl förstå honom...tänk att ha väntat så länge på att fylla år och en massa gott och presenter. Allas uppvaktning och kramar hit och dit.....då är det inte lätt att bara vara 6 år och vilja ha cykeln inne när föräldrarna säger att den måste vara ute!
En annan som hade en stund av dåligt humör var Milou. De kom förbi innan vi skulle på kalas och vi följdes dit. Men innan skulle de få käka hos oss. Hon har visserligen humör men gårdagens utbrott var mer trotsigt och man kan se på henne att det är jobbigt. Alla barn har ju dessa tråkiga utbrott som är jobbigt såväl för föräldrar men även barnen. Tänk att bara måsta kasta smörgåsen i golvet när man egentligen vill ha den.....jamen hur kul kan det vara. Nåja alla har vi gått igenom trotsen och jag kan nog säga att det fanns stunder när man förälder bara ville gå ut genom dörren för att aldrig återvända.
Men efter ett tag så gick det över och hon kunde skratta och hoppa och busa lite med Stefan igen.
 
Äldsta sonen har det lite jobbigt just nu...står mellan två boenden och hittar inget objekt som är intressant på hemnet. Börjar bli brått nu....konstigt nog är jag mer orolig än han.
Uppsalasonen har blivit erbjuden en lägenhet som de känner sig tvingade att tacka ja till. En tvåa som ser väldigt bra ut på bild, men är för liten för dem egentligen. Men de kan ju byta senare. Just nu så behöver de ju någonstans att bo. I uppsala är det jättelånga bostads köer och de har bara en sjuårs kö så de kan ändå skatta sig lyckliga att hitta något. De bor ju nu i studentlägenhet och då de inte pluggar längre så måste de lämna den.
Läget är viktigt för dem eller speciellt för Magnus som pendlar till  Stockholm varje dag och hålla på att byta tåg och buss innebär långa restider. De har ju dessutom dubbelt boende då frun i huset måste bo där jobb finns....Avesta och Falun. Jag tycker de gör det bra och jag skulle inte klara av det.
Hmmm sonen skrev just nu att byter man lägenhet så förlorar man alla sina ködagar??????Så de får fortsätta och vänta....tills en större erbjuds och det kan ta sju år till eller?.....ojoj
Jag är glad att jag har ett hem och inte behöver fundera på ngt sådant. Vi spånade igår på vad vi skulle köpa om vi hade en miljon??? Inte till att bygga ut och sådant utan köpa....kom inte på ngt alls.....ett större dockskåp en väska eller? Ja jag kan inte just nu komma på vad för ngt som är dyrt och som står på vill ha listan. En bil...nä har ju en redan....en matta? nja det är väl inget lyxköp heller. En tjusig kristallkrona modell skitstor skulle jag kunna tänka mig...men vi har ju en ganska enkel liten lägenhet med lågt i tak. Det skulle kanske vara en operation som drog ut allt skinn under hakan och halsen hahahha Nä tror inte det heller...fettsugning jomen det skulle inte vara helt fel. Kan kanske köpa en egen??? och påta på med framför tv:n på kvällarna. Hmmmm det är taget.
Men nu ngt helt annat...Har ju sett halvåtta hos mig nu i veckan...mest för att jag har en bekant som deltar. En av deltagarna hade en meny som stack ut och man kunde förstå att han var en hängiven matlagare och duktig. Igår så fick jag veta att han är kock och som fortfarande jobbar lite som sådan????sponsrad av sitt arbete och lånat porslin osv....det är inte ok tycker jag. De andra är ju lekmän???och glada i mat och duktiga men inte utbildade kockar med lång erfarenhet.....tycker det luktar orättvisa.
Ja vad har ni tänkt göra i helgen då? själv blir det att göra klart bokföring. Handla, ut till mamma en sväng. En del måsten och en del jag vill göra grejer. Jag hoppas att maken vill hjälpa mig att såga till lite grejer till dockskåpet. Jag sågar och sågar och likt förblånat blir det lite, lite snett och en millimeter och det blir glapp. Listerna kostar ju en del så man vill ju inte slösa direkt...
Var förresten och fixade en ny telefon igår. Måste lämna in min och lånetelefonen var en gammal Nokia som var allt annat än kompatibel med mina behov. Att det kunde ta mer än en månad underlättade beslutet och det blev en ny en....
Lite större och med kuliga finesser vilka jag kommer att använda 2-3 stycken hahaahha. Ett ljusrosa omslag till gjorde inte den mindre fin. Stor fin skärm och bra knappar var det som lockade. Samt att man kan skriva på skärmen med penna och sen trycka på en knapp och då blir det en läsbar text. Mycket praktiskt.
Men nu måste jag avluta detta pladder och ta tag i dagen.....den rusar ju fram och jag måste hinna en del innan jobbet börjar.
 
 
.
 

Godmorgon mina sköna hönor.

Publicerad 2014-10-09 08:08:00 i Allmänt,

Ja så inleder jag denna morgons kackel....Egentligen skulle den inledas med HURRA HURRA HURRA för Viggo som blir 6 år idag!!! helt galet. Min underbara lilla kille är en liten karl nu. Ett energiknippe som sällan kan vara stilla, men huvudet fullt av tankar och funderingar. Han har en drös av kompisar och trivs bra i skolan. En hejare på tv spel och oftast en omtänksam storebror. Vi runt honom kommer att gör allt för att få förtjäna hans kärlek och dra upp honom ur livets fallgropar. Ramla måsta han göra och det kommer att vara svårt att se. Men ensam kommer han aldrig att vara. Jag har lovat att den dagen jag inte vandrar omkring kommer jag ändå att följa honom som ett spöke hahhaaha Inte direkt till honom, kanske inte så kul för honom att veta att jag kommer att spöka runt honom hahhaaa.
Jag tror på andar från den andra sidan och är helt övertygad om att barnens farfar följer dem. Jag har känt och sett honom i ögonvrån. För många låter det nog flummigt men för mig gör det detsamma. För jag bara vet det.
Själv har jag min mormor i hasorna hahahaa
Nåja dagen innebär att det blir ett besök med presenter och säkert en fin tårta bakad av modern. De ställer höga krav på henne när det kommer till tårtor och hon lyckas alltid.
Idag blir det jobb och det kommer en hel del varor så morgonen blir nog tvärintensiv, men vi är två som bär så svetten lackar så det kommer nog att bli bra.
Hade besök av Panduro igår och vår butik är den tredje största beställaren i norden inklusive partnerbutikerna yippie....Jag är allvarligt stolt över vad jag och mina kollegor har åstadkommit. Behöver jag säga att de var mycket angelägna om att vi blir kvar och inte utan att jag blir smickrad. Men fy för den lede ...det har kostat på också. Ingen ledighet, vaknätter av oro och funderingar. Men nu äntligen är jag framme....Men klar???nä jag tror inte det, Hungern på nya utmaningar börjar vakna. Men orken??? inte än... inte själv.
Oj ser just att jag missat bussen.....shit...jamen det går ju fler hahahaa.
Idag skall jag fara in med min telefon till telefondoktorn. Har en samsung 4 och är väldigt nöjd. Men de har problem med batterier som sväller...låter helt knasigt men det gör att den stänger av sig och bryter samtal och bara jäklas. Varje gång blir jag hysteriskt och hoppar jämfota av ursinne. Vissa grejer bara måste fungera...telefoner, datorer och bilar är sådana. Kanske därför jag inte kan någonting om dem och inte vill jag lära mig heller. Så när det knasar blir jag galen av frustration. Jag är ju beroende av dessa prylar. Det är inte klokt egentligen, Jag kan vara utan tv, men inte internet i telefonen...sjukt och irriterande. Märkte det väldigt tydligt hur det är att vara utan telefon när vi var i florens, för då funkade inte det att ringa eller använda internet. Jag blev som lite konstig och lite vilsen....skratt. Men nu måste jag göra mig i ordning så jag inte missar nästa också....
Om inte de fixar min telefon så tar jag kontakt med dessa grabbar.....skratt. Jag googlade på" utan telefon" och då kom denna bild upp hahaaahah

När allt far tillbaka för mycket???

Publicerad 2014-10-08 08:50:31 i Allmänt,

Flera vet ju att jag lyckades tappa bort en dag de senaste två veckorna...nu har det farit åt andra hållet. Jag hade gjort mig klar för kalas idag????men det är tydligen imorgon!!!!
Ja allt är som vanligt ingen ordning alls. Igår blev inget skrivet här pga att vi haft internetstrul, men ta i trä det verkar funka igen.
Gårdagen framflöt i ett rackarns tempo....ringde itsupport, målade lite, sorterade lite och for och jobbade. Sen kvällen gick i 100 knyck och det blev fort dags att gå och knyta sig.
Jag ser ju halvåttahos mig på tv nu, mest för att en bekant är med. Jisses så mycket god mat de gör.
Om man jämför svenska versionen med den engelska så är det som natt och dag. De äter...men mest diskuterar de stort och smått och ibland är det regelrätta bråk och mobbing. De parar ihop folk som har helt olika smak och synsätt. Inte speciellt intressant alls utan bara sensationslystet.
Från det ena till det andra...Negerkung och Pippi. Ja jag är ju inte så förtjust i att ändra på saker och ting. Men förvånansvärt nog är det ok för mig att stryka just det ordet. Men jisses vilken debatt. Jag läste ngt som var långt mer tänkvärt, men tanke på Paradise hotel och Big Brother.
 
Det är ok att man knullar på tv i bästa sändningstid, men att säga negerkung det går inte för sig....
 
Hmmm intressant hur värderingar och moral förändras och ses på beroende på vilken samhällsklass och grupptillhörighet man är i samhället. För jag anser att man är i olika grupperingar under livet. Man är barn och ungdom, och förälder, singel, äldre, gift  och så vidare. Man umgås oftare med samma personer som i den gruppen man tillhör. Det finns inga konstigheter i det , men jag tror att värderingar och moral och ens egna erfarenheter förändras över tid. Precis som smaken....när det gäller inredning och vin och mat.
Nu har vi sett klart serien Homeland och skall snart söka oss en ny serie. Vi ser en hel del Top Gear också...så himla roligt program speciellt program som innebär resor och utmaningar för programledarna. Ett bilprogram som är så mycket mer än bilar.
Jag skulle göra en tavla med fjärilar hade jag sagt....det gick åt pipsvängen, så jag målade över allt igen och nu vet jag inte alls vad det skall bli....Är nu inne på tavlor med omslagspapper på???? Min skål av löv blev inte heller så bra som jag tänkt hmmmm.. men jag har inte gett upp än.
Det går inte så bra alls...på den fronten...men snart kommer det nog en ny ide.
Idag så blir det jobb och vi får besök från Panduro och ikväll så skall jag vara barnvakt åt Milou en liten stund. Så just nu bör jag gå och tvätta av mig och borsta tänderna. Dricka en kopp kaffe och sätta mig på socialsnöret (läs buss) och åka till jobbet. Skönare än att böka med bilen och man kan lyssna på ljudbok, är nu på bok 17 av 47 !!! jag som trodde det var bara 25 böcker,

Halleluja nu kan jag med datorn...

Publicerad 2014-10-05 09:37:56 i Allmänt,

Efter avslutat jobb så åkte vi hem och vi hade middagsfrämmande igår. Det bästa var att S fixade min dator....nu kan man bara trycka förbi lösenord och komma direkt in på skrivbordet...yippie dessutom fick jag en ny skärmbild med Nemo och Doris. Gillar verkligen den filmen och vi skall snart se den i 3d, måste vara underbart.
Som ni vet så gillar jag att läsa bloggar en del små och en del storbloggare. Men jisses annåda så besvärligt det måste vara att vara en storbloggare. Jag har ju in mikroskopiskt liten blogg där jag skriver trams och babbel men där jag också skriver av mig när jag är irriterad och har åsikter. Det är en av fördelarna med denna blogg att skriva av sig. En god vän till mig är bra på att skriva ner i böcker om tankar hon har nästan typ dagbok. Jag har försökt men på ngt underligt vis går det bättre att skriva här. Ibland har det hänt att jag skrivit ner en åsikt här och sen ändrat min åsikt helt efter samtal med vänner. Att lufta tankar och funderationer tycker jag är viktigt antingen blir man mer fast i sin övertygelse eller så inser man att man har fel och bör fundera ett tag till.
 
En av bloggarna jag läser har valt att vara hemmamamma och anser att det är bättre för hennes barn än förskola. Harreminje så mycket skit hon får i kommentarerna. Är själv av den övertygelsen att det är upp till barnet och föräldrarna. Jag var hemma med mina barn och det är jag glad över. Vi var noga med att umgås med andra barn och att de skulle kunna "föra" sig i större samlingar.
Vi bodde i ett barnrikt område så det fanns mycket för dem att göra och andra att leka med.
Men det avgörande var nog att jag verkligen ville vara hemma och trivdes med det. En del föräldrar trivs absolut inte med att vara hemma länge med sina barn och en del barn behöver mer stimulans än andra.
En del föräldrar kanske inte skulle valt att få barn oavsett om de valt att stanna hemma eller ha barnen på förskola. De flesta föräldrar gör dock det de tror är det bästa. Ibland så blir det inte bra, men man fattar beslut efter de erfarenheter eller den kunskap man har för barnens bästa. Jag har gjort massor av fel i min fostran och en hel del rätt också. Men konstigt nog så är det lättare att komma ihåg felen och gräma sig.
Jag tror att om föräldrarna mår bra och trivs i situationen så mår barnen bättre också. Jag inser att det var lätt för mig som var morgonpigg och inte behövde så mycket sömn och som var ganska flexibel.
Har en arbetskollega som mår fysiskt illa av att vakna tidigt och småbarnsåren var jobbiga för henne. Hon orkar nog bättre med att vara vaken med sina barn när de blir äldre än vad jag gjorde.....
Sen så är det intressant hur saker förändras...en period var det skämmigt att ha barn på förskola och nu är det nästan tvärtom. Precis som att köpefikabröd var något fint och nu är det lyxigare med hembakat.
Nu har jag babblat klart om det och nu åter till annat tjoller hahahaha
Idag skall jag fara och köpa en jacka, ingen märkvärdig alls utan en helt vanlig. Kanske förbi på rusta och inhandla lite stuffs också. Har börjat på fjärilstavlan och inser att det kommer att ta tid innan den blir klar. År just nu inte så nöjd...men det bästa är att då kan man måla över och börja om. Skall nog inte göra något nyttigt alls idag utan bara själsnyttiga saker såsom pillra med dockskåp och måla tavla. Kan man ha det bättre....nej tror inte det. Ha det bara bra ni också.....
 
 

Nu sticker jag ut hakan..

Publicerad 2014-10-04 09:18:57 i Allmänt,

Ja törs man....knappt men jag gör det ändå. Jag kommer kanske att kallas rasist och fascist och kanske tom nazist. Men det skiter jag i, för det vet jag själv att jag inte är. Men jag tycker att det skall vara nån jäkla ordning och inte än massa tjoller av rädsla för att bli stämplad som rasist. Vad tänker ni att jag nu är så upprörd över????
Ja i dagens VK stod det att läsa att det var en som givit mat till tiggare på staden och blivit bemött med att de inte ville ha det utan pengar!!! Så man kan alltså välja? när man är uteliggare och hemlös?
Men det som retade mig ngt så kopiöst är tältlägret på okq8 på Carlslid.....och tandlösheten... att inte kunna bita ifrån.
Det är inte ok att gå in och tvätta kläder i gör det själv hallen och elda i skogen i tättbebyggt område. Hur tror ni det skulle låta om jag började grilla varje dag i skogsdungen jag har här utanför??? Eller kastade mina sopor härutanför...bara för jag inte ville gå till en lämplig plats för det???
De eldade precis utanför explosionrisken för bensintankarna...men likt förbaskad i tättbebyggt område.
Det är så förbaskat irriterande att det är sådant fjäskande med dessa tiggare. Inte konstigt att folk blir främlingsfientliga när vi är så här löjligt hänsynstagande.
Jag känner i alla fall att jag blivit det och får verkligen anstränga mig för att inte fullt ut låta dessa känslor blomma ut. Det är inte dessa människors fel att jag har dessa känslor det är mitt och ditt fel. Vårt samhälle som bockar och niger och vänder rumpan upp.
Detta är inget som kommer försvinna utan tältläger kommer att bli allt vanligare ju större staden blir. Tiggarna är här för att stanna och jag tycker så synd om den där mackägaren som fått detta på halsen. Om det hade varit jag som gjort så hade han säkert sagt åt mig att ta mitt pick och pack från hallen eller betalat som alla andra. Men han kan inte det för att bli utmålad som rasist....jamen är inte det kränkande särbehandling så vet inte jag???
Hur tror ni att det låtit om jag bara lämnade mina sopor i stugan??? för att jag inte hade ngt sopkärl...skulle kommunen skicka ut städpatruller tror ni? utan medföljande räkning??? hahahaha nä skulle inte tro det.
Men vad göra då? ja jag har väl ingen bra lösning men i alla fall bättre än det är nu. För det finns ju flera tältläger i staden.
En grej som inte blir lika kostsamt är att fixa en markbit där man ställer ut sopkärl och dra fram lite vatten. De platserna finns.....här i Röbäck finns det stora tomma områden där verksamhet nu försvunnit. När det kommer nya så kan man hänvisa dem dit och sen kan alla frivilliga fara dit med grejer och sånt om de nu vill det. Jag kommer inte att ta dit en endaste grej...jo kanske toapapper.....Visst är det hemskt...men är det ngn annan som har ett bättre förslag så är jag den första att applådera. Såg att de hade tv också....men jag antar att de inte behöver betala radiolicensen.......som jag måste göra. Jag skäms inte över att ha dessa åsikter. Att jag tänker först och främst på de mina och våra gamla och unga som far illa här i landet. När gamlingarna blir tuggade på av råttor och barn far illa och kommunens pengar går till städning och hjälp till folk som inte bidrar ett skit.
 

Lite bilder...

Publicerad 2014-10-03 09:20:37 i Allmänt,Det har ju inte varit några bilder på slutet så nu lägger jag in några
Här är en sur kisse som vill ut..

En av de fina buketterna som jag har här hemma

Lite nya bordskryddor mkt praktiskt att ha framme...när det behövs mer

Här en bild på våra nya sängbord, de svävande stolarna. Är mycket nöjd och allt krafs kan gömmas...läs makens.....tidningar.

Öhhh nu är det Fredag..tjohej

Publicerad 2014-10-03 07:47:54 i Allmänt,

Det är fredag och med det följer det en härlig känsla. Idag jobbar jag och stänger och det kanske innebär Statoilmiddag...2 grillade med mos och en liten morotspåse. Är inte säker på om jag tycker det är gott eller skitäckligt. Tror mest att det är äckligt men mysigt, då det betyder att det är fredag och vi brukar passa på att hyra film och att vi inte behöver bry oss om middag.
Jobbar på Lördag och vi kommer att hålla öppet till 16. Vanligtvis så stänger vi 15 på lördagar och har förlängda tider från november till jul. Men i år börjar vi tidigare då folk ofta står och rycker i dörren.
Efter lördagsjobb blir det full fart hemåt då vi har middagsfrämmande.
Hade tänkt få lite tid till pyssel med dockskåp i helgen. Två av rummen behöver tapetseras om då det är alldeles för ljus tapet för den tidsperioden. Men det är svårt att tänka murrigt och brunt för mig som gillar bubbelgumsrosa hahahaha
Hade även tänkt fixa några ramar till skåpen och det är svårare än vad man kan tro när det är litet och pilligt. Har ju en geringlåda som är bra men det är ju så tunna lister och minsta snett och det är bara att börja om.
Har även annat pyssel på gång och det är så mysigt, Jag vill måla tavlor och göra skålar och sy kuddöverdrag och en liten klänning till en av dockskåpsmänniskorna som just nu är alldeles naken och ligger under täcket.
 
Sitter i rummet och där står det just nu tre fantastiska blomvaser och bara kastar ut sin doft över hela rummet. Ja inte vaserna hahahah utan blommorna däri....
Apropå vas så skrev sonen och hans fru att de funnit en plats till det tokblingade bröllopskortet jag gjorde till dem...bredvid kommunistvasen från Vietnam!!! De tar nog ut varann och ljuv harmoni uppstår.
 
Har ni en känsla av att det är mycket som händer och som ni inte har orkat eller brytt er om att ta ställning till. Ebola som sprider sig som en löpeld och frågan finns??? Kommer den att muteras och spridas fortare? Tiggarna..har ännu inte skänkt en krona till dessa människor och skall jag ge till världens barninsamlingen?
Min första tanke är att Ebola är så stort och läskigt att jag inte kan ta in det just nu. Tiggarna...ja min inställning står fast, man kan inte hjälpa med att sätta plåster på ett bensår. Jag skänker hellre pengar eller hjälp och gåvor lite närmare. Jag kan ge en kudde och filt till insamling för tiggare här i stan, jag skänker gärna till kvinnojouren och till behövande djur. Skulle gärna starta en hittelön till att fånga in de eller den som torterar och skadar djur. Det finns så mycket i vår närhet där vi kan hjälpa. När man hjälper ngn annan så sprider det ju ringar på vattnet och fler tillkommer. Tror att det är därför jag vill se omedelbar hjälp när jag gett. Jag tror inte det är enbart därför jag känner tillfredställelse utan även därför jag ger hellre till de som inte har ngn röst och som inte kan försvara sig mot andra.
Oj så mycket babbel och svårt att förklara, men jag sa ju att jag inte tänkt klart än.....Hursomhelst så ha en skön fredag och skänk en slant till Djurskyddet.

Godmorgon hmmmm Torsdag???

Publicerad 2014-10-02 07:36:55 i Allmänt,

Jag har gjort det igen...tappat bort en dag. Igår så såg jag på klockan att det stod 31 på datumet och det skulle ju vara den 1:a så jag ändrade glatt till det när jag såg att dagen var fel också och skrev tisdag.....hmmm för resten av världen var det tydligen onsdag???? Så då är det alltså torsdag idag och min vecka har återigen blivit kortare...
Nåja gårdagen gick ju fort också, jobbade och sen hem och fixade mat kollade bloggar och sen iväg och hälsa på pappsen och hans fru och gratulera dem med lite blommor och blad. De berättade lite om kryssningen de just kommit hem från och båten var ju kolossal..Den tog över 5000 passagerare och hade 7 bubbelpooler, fotbollsplan, golf, klättervägg osv Men pappa var missnöjd för på dansen var det bara Brasiliansk tango enligt honom och gick inte alls att dansa. De hade gjort strandhugg i Marseille, Nice, Rom, Florens och Neapel och sen tillbaka till utgångspunkten som var Barcelona.
Verkar vara ngt som jag skulle gilla, men inte maken. Det måste vara som en allinclusive som man aldrig lämnar sa han...ja men det verkar väl bra sa jag. Nej huvva sa han. Du vet väl att vi skulle ha gjort hela båten på en dag vad skulle vi göra sen? Ligga i en solstol tyckte jag och då fick jag bara en blick som svar.
Igår så kom en arbetskamrat in på besök med sin 3,5 månaders bebis in i butiken. Jag kände inte igen henne?!! jag nickade ett hej och fortsatte med det jag höll på med och tittade igen och helt plötsligt såg jag vem det var. Jag funderar starkt på att bli surrogatmamma om man ser så där fräsch ut. Ny frisyr och klackeskor och tjusig värre.
Bebisen var så rolig...hon var som en liten prost som knäppte ihop sina händer och begrundande tittade på oss. Glad och nyfiken, precis så där härligt som bebisar kan göra. Liten och lätt var hon och man kunde utan svårighet ha henne liggande i famnen och samtidigt hjälpa kunder. Men mamman ville tills slut ha henne tillbaka....
Med tanke på hur liten hon är och mammans mage så måste hon ha hängt utanför kroppen och modern var framtung hahahhaha  Men hennes bukmuskulatur gick sönder med det första barnet så det fanns ju inget stöd alls. Så i vissa positioner såg det läskigt ut då liksom magen vällde ut där det skulle vara muskler Tänk er som en stor glipa mitt på magen. Tungt på den lilla kroppen....
Jahaja vad skall denna dag innehålla...ja först lite jobb och sen en sväng för matinköp ,middag och sen barnvakt åt Milou.
Om det hinns så blir det in sväng att kolla in en ny täckjacka. Den jag har är visserligen inget större fel på förutom att blixtlåset krånglar ngt så infernaliskt ibland så jag får spunk. Jag hoppar nästan jämfota av hysteri när inte ngt sådant fungerar. Jag är tyvärr medveten om att det är något som en 3 åring kan tänka sig att göra och att jag borde vara lite mer mogen. Men ....nej.
Byta blixtlås säger ni? hahhaa då har ni inte sett hur jag beter mig framför en symaskin...en råbarkad buse skulle rodna av de svavelosande utbrott jag får. Limma dit ett nytt går nog inte och att handsy blir inte lika bra.
Ja det är bara att inse att tålamod är inte en av de dygder som jag kan tillskriva mig...heller
Har äntligen förstått att det jag trott vara tålamod är envishet....inte riktigt samma sak. Men min make har mängder av tålamod så ibland så brukar jag få låna......
Men nu kom jag på ngt jag funderat på ett tag....Vad händer med män som blir äldre ? jo de blir vresigare tycker jag. Ibland så fräser de till som en katt när det inte ens behövs. Jag själv då??? jo jag tycker nog att jag blivit mycket mer gnällig. Inte så positivt...ni vet sådana där kärringar som gnölar över tvättstugans ordning??? åh bäva månde gudarna vilken satkärring jag kommer att bli.....huka er tvättstugemarodörer för nu laddar kärringen om...

Godmorgon

Publicerad 2014-10-01 07:51:45 i Allmänt,

Sorry att jag inte var härinne och babblade lite igår, men jag hade en del att stå i. Jag hade ju en underbar dag i går för jag fyllde år och jag gillar verkligen att fylla år. Att rumpan hänger vid knävecken syns inte så mycket för den är så pass stor att en sådan detalj försvinner, inte heller bryr jag mig om rynkor,,,,jo på ett ställe. Hals och bröst brukar jag ogilla. Man blir lätt lite rödbrusig där samt att huden inte är lika elastisk och det blir som överflödig hud och skrynkligt. Inte fagert, men det brukar stanna vid ogillande och sen fortsätter jag mitt liv. Hörde på radio om en sjukdom där man uppfattar sig som defekt, typ att man har en för stor fot eller en blå näsa osv och att man gör allt för att bli av med sitt problem. Har svårt att relatera till den sjukdomen, hur den fullkomligt kan ta över.
Nåja vidare till min dag jag for till jobbet och det kom jättemycket varor som bars in och en del kartonger var tunga vill jag lova. Vi väntar en till stor order så det är bara att kavla upp ärmarna. Vid ett for jag hem och lyckades försvinna in i ljudboken så jag åkte till ändhållplatsen , lite pinsamt var det att stiga av samtidigt som chauffören som skulle sträcka på benen. Så det var bara att promenera tillbaka. Irriterande.....jag hade egentligen inte tid för jag skulle ju göra mat och tårta och duka fint.
Nåja det blev laxagne och vanlig lasagne och sen tårta och alla mina kära kom utan de som jobbade eller bor 50 mil bort :(
Fina presenter har jag verkligen fått och jag gillar verkligen det, så himlarns kul. Jag har fått presentkort och blommor och örhängen och en skål till min servis.
Jag kommer nog att köpa fler kaffekoppar och en jacka och......säkert ngt mer jättefint.
 
Men att få se de mina samlade är så skönt i hjärtat och jag är så stolt över dem allihop ingifta, egentillverkade och, barnbarn. Det är svårt att säga hur jag skulle titulera mina barn som jag fått tillsammans med maken. Jag är ju inte deras mamma, för en sådan har de själva. Men jag ser dem verkligen som mina ungar och bonusbarn är inte det ord som jag föredrar. Att vara styvmamma har inte alltid varit lätt det skall gudarna veta och jag har inte alltid trivts i den situationen. Att ha barn och senare ungdomar i huset som jag "ansvarar" för men vars fostran görs av sina föräldrar. Det är inte en lätt situation och jag vet inte om jag skulle göra om det.....
Men jag ser det liksom så här;. Mina egenfödda sitter fortfarande fast i en osynlig navelsträng och finns i varje liten cell i kroppen och jag älskar dem verkligen. Mina andra tre barn är mina hjärtebarn, då de föddes i hjärtat. Jag älskar dem alla så mycket och jag tror att de förstår skillnaden eller egentligen avsaknad av skillnad. Det är detta som faktiskt kan vara en fördel med familjer med skilda föräldrar att de liksom får fler vuxna runt sig. Barnens pappa har ju också en fin kvinna som finns för dem när de behöver dem. Egentligen är det bara fördelar och det enda negativa för hjärtebarnen är att de kommer att få ytterligare en senil kärring att ta hand om senare hahahhha. Men jag antar att om de bara ger mig en burk med fina paljetter i så håller jag mig lugn och fin.
Nu skall jag bege mig till jobbet och ta emot mer varor kanske...eller packa upp om det finns kvar sedan igår.
Vi hörs mina fina :)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela