myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Tippsy....

Publicerad 2015-01-31 17:21:22 i Allmänt,

Oj varmt bad och ett glas vin....oops. Så skönt att ha legat i badet och hör nu maten tillredas i köket. Det är en härlig känsla. Dagen började tidigt och jag har tagit en nap nu i eftermiddag. Tur nog att det ringde på dörren så jag vaknade. Jag har ju nycklarna till gemensamhetslokalerna så grannarna kommer lite då och då.
Idag så har vi grejat med allt möjligt, fixat gardiner, varit hos mor och joxat med än det ena än det andra. Men nu är det bara häng i soffan som gäller. Hittade inte de gardinerna jag ville ha så köpte på rea istället men det funkar.

Ser ni att jag har fått mattan :)
Mycket nöjd trots fel färg på gardinerna. Har färgat håret och det ser @&%#}}=£$!?||$ ut......ja så nu har jag köpt mer färg...vi får de hur det blir ...tror inte att det kan bli värre. Ändå har jag hälften av tiden...ser just nu ut som skådespelerskan Geena Davis i "Long kiss goodnight" tokvitt/gult med ett stänk av orange.....
Vem kan påstå att inte jag har spänning och händelser i livet hahahhaa..
I morgon så blir det målning hos sonen och säkert en hel del annat kollijox. Ha en skön lördagkväll.

The tavla...

Publicerad 2015-01-30 08:45:44 i Allmänt,

Här är mitt senaste lilla projekt...

Sen så här..

Texten är från "vår"låt, min och min käraste. Den heter 25 seconds och är den som vi lyssnade på när det blev vi....Maken log stort och kände igen texten....men jag fick googla. Hahaha jag är ju värdelös på texter och kan några barnvisor och thats it. Lyssnar ju aldrig på texter utan bara på refräng och melodi. Kommer nog att bli bra när den är klar och jag gillar budskapet <3
Over and out......

Vaaaa ....äre freda???

Publicerad 2015-01-30 07:23:11 i Allmänt,

Jamen se på tusan, almanackan säger fredag och det innebär.....trumvirvel......Fredagsmys :):)
Maken har nog längtat efter detta veckoslut då han utbrast innan han for.....äntligen fredagsmorgon och ledig helg.
Han har jobbat hårt denna vecka så han förtjänare nog sovmorgon som en tonåring i morgon.
Ja mina planer för igår sprack!!! för det blev att snabbt svida om och fara och jobba. Orsaken var vabb i personalen och då är det bara att ställa in alla planer. Så det blir att köra nu i helgen istället, med det som inte gjordes igår.
Har redan en fullbokad helg till makens förtrytelse. Har lovat att måla fönster hos sonen och städa hos mamma och handla på Maxi åt henne.Min plan är att försöka i möjligaste mån, ha en fri söndag till mitt eget hopp och lek.
 
Gårdagen var annars bara bra men blev kusligt sen och klockan var nog tolv innan jag kom isäng.
Efter middagen så for vi och gratulerade sonens flickvän och sedan hem och lillan badade och busade och lekte och kvällsfikade. Hon har ett väldigt roligt förhållande till maken. Hon älskar att busa och leka med honom och sitter i hans knä som ett ljus när han läser och efter badet inrullad i handduk och filt. Samtidigt som hon är "rädd" och förskräckt för honom på ngt knasigt vis. Hon har redan lärt sig att hittar hon ngt som är sönder så går hon direkt till honom och vill att han skall laga.
Ja hon är för härlig. En annan kul filur är lilla Liam som påstår sig kunna Milous språk.....han förstår allt hon säger och hon kan säga hans namn men viskar det bara åt honom......Han är så påhittig den ungen och en fröjd att tala med. Lille Viggo upplever jag är i en tid i livet som är besvärlig. Han är ju stor kille nu, men samtidigt ett litet barn.
Han är lite häftig i bland och lite rebellisk men när det går fel så är han  så känslig och det syns så väl i hans små kloka ögon. Inte så lätt att vara tuff och lite uppkäftig när man är en go och tänkande liten kille. Ja alla går vi genom olika stadier och utveckling i livet och det är lätt för oss som gått den vägen och säga att det är en fas osv. Är själv 51 och är fortfarande inte säker på många saker och känslor osv. Hur skall det inte då vara och vara liten och inte ha erfarenheten. Tror att man som mor och farförälder blir lite mer småfjompig och bara vill att barnen skall ha en stenfri väg att gå.
Nu känner jag att jag skulle bara vilja fara och krama om min stora fina lilla pojke och berätta för honom hur himlarns fin kille han är. Jisses så fjompig, barnbarn gör en......
 
Nåja var var vi i gårdagen? jo vid nio kom äldsta sonen hem för att duscha ( han bor ju på butiken och där finns ingen dusch) idag på morgon skulle han iväg till fjällen och köra skoter och det skall en av de andra sönerna oxå fast till olika platser denna gång.
Efter det så satt vi och gick igenom allt som skall inhandlas på IKEA. Så kul...hihihi och nu vill han att jag skall göra en lista i varje rum på vad som skall inhandlas....tjoho jag som har svart bälte i shopping... here i come....
Så nästa vecka skall vi träffas och gå igenom rum för rum.
Nu skall jag dock måla lite mer på min tavla innan jobbet så jag kan fortsätta i afton. Ha det så bra....
 
 
 
 

Här hemma sjungs det lovsånger....

Publicerad 2015-01-29 07:42:48 i Allmänt,

Hör ljuv musik och små suckar av Gud ske pris.....Det är inte jag, maken eller kisse utan det kommer från våra växter!!!!
Jag har nu planterat om blommorna och de har fått nya större krukor och en stackare hade knappt ngt annat än rötter kvar i sin kruka....
Jag bar hem krukor och blomjord i massor så armarna drogs nästan ut så långt att nu kan jag nästan klia mig under fötterna utan att böja mig ner.
Men.....jag har ju köpt nya växter och nu är här så fullt i fönstren att det ser knasigt ut. Det beror på att jag kan inte kasta en växt så länge det finns liv....ja så knäppt är det. Har 5 stycken som bara är en skugga av sitt forna jag. Men jag kan inte trycka ner dem i soporna bara så där när fortfarande en livslåga syns. Lägger kanske för mycket känslor i detta ,men jag har aldrig påstått att jag har hela kompaniet pippifåglar på plats.
Men jag har en lösning....sonen flyttar in i sin nya lägenhet om ngn vecka så då skickar jag dit de blommorna och har därmed lagt allt dödsansvar på honom:) Han kommer att klara det fint och det kommer att gå snabbt.
 
Började även igår afton med mitt måla tavla projekt? Hmmm inte riktigt säker på hur det kommer att bli men jag har/kommer att dokumentera och "publicera" om det blir bra.
I afton är vi barnvakter och vi skall även iväg på kalas till sonens flickvän som fyller 23 vilda år. Hipp hipp hurra för Sara idag.
 
Maken hinner nog bara slänga i sig mat och sen far vi, så det inte blir så sent för lillan. Vi ska ju bada oxå.....hon och jag :) och mysa tillsammans alla tre under filten. Det syns att hon gillar det lika mycket som vi.
Småprinsarna får vi oxå träffa och det ser jag fram emot. De är så festliga så de får alltid både mig och maken att le så där fånigt.
Idag jobbar jag hemifrån, men har tänkt att det bara blir till två, sen får det vara nog. Nya pärmar för 2015 skall göras och moms förberedas. 
 
Det är väldigt skoj att få höra så mycket positivt från våra kunder. De tycker det skall bli roligt att vi flyttar och att vi får större och ännu mer varor. Vi får så mycket frågor att vi har fixat skyltar inne i butiken där vi skrivit svaren på de flesta frågor vi får. För i ärlighetens namn så upptar det lite tid i försäljningen att berätta och svara på alla frågor. Många kan känna oro att vi skall ta bort ngt ur sortimentet som de gillar och vill veta om ngn speciell produkt. 
Mina arbetskollegor var i den nya lokalen igår och märkte ut det vi vill ha kvar, tex skyltar och bord. De river för fullt där och jag skulle allra helst vilja stå bredvid och se på och agera arbetsledare. För när man är där ser jag många tomma kaffekoppar????? Skulle haft en hög hatt och en piska och ryta och domdera...nja kanske inte. Men med byggare brukar inte smek och smicker hjälpa är min erfarenhet, utan hot om våld hahahhaah
Ja nu kan jag inte blunda för faktum att skall jag få ngt gjort idag så är det hög tid att börja.
Må din dag knoppa ut och slå ut till en underbar väldoftande blomma vars doft och skönhet hänger kvar till läggdags....jisses så poetiskt hahahaha
 
 
 

Jisses annåda

Publicerad 2015-01-28 07:19:28 i Allmänt,

Jag sov så gott när maken väckte mig. Jag brukar ju sällan sova kvar när han gått upp, men jag sov som törnrosa. på rygg och med knäppta händer på magen !!!! Hade i ärlighetens namn kunnat fortsätta en stund till i sömnens förlovade land.
Var tröttare än tröttast när jag kom i säng igår. Var som en disktrasa i huvudet efter dagens arbete. Det tar mycket mer på mig att arbeta med skallen än kroppsarbete. Men fick det mesta gjort och hann även med ett litet besök för att hämta ut traderavinster, när jag skulle fara och titta på olika skyltar. 
Oj så mycket olika sätt du kan göra reklam och skyltar och jag såg en hel del fina exempel. Men vi vill ju ha det enkelt och inget fancy pancy, men inspirerad blev jag. Såg en stor glasvägg där man lagt in en diodslinga i form av ett hjorthuvud, jäsikens så tjusigt det var.
 
På kvällen så var jag barnvakt medans lillan sov, den ordinarie barnvakten var sjuk så då hoppade jag in mellan 20-22 men jag slumrade mest bara i soffan och vaknade till just innan My kom. Så när jag kom hem så var det raka vägen i säng.
Har beställt en matta, i det ligger två olika skäl varför det är unikt för mig. Det första är att det är från internet och därför inte kunnat se och känna och det andra är att jag aldrig köper från inredningsföretag eller postorder eller ngt liknande. Men jag hittar ingen som jag gillar här i stan och jag vill ha i Patch work stil. Sen så var den så billig att den kan duga i stugan,,,,En "riktig" matta i den stilen går på inte fullt 7000;. så antingen flipp eller flopp.
Såg den på tv reklamen och pang så slog jag till.
 
Gilar färgerna med mycket "tantlila" och rosa. Utrycket tantlila kommer från en arbetskamrat som påstår att det är en poppis färg bland tanter.....japp jag gillar den färgen och kan nu titulera mig för tant. Men det är okey tant lila det är jag det...
För mig så står lila för andlighet, kraft och kvinnlighet och numera även tant???
Åh vet ni vad? kanske måste köpa nya gardiner hahhahaah
Allra helst tunga i sammet men det skulle inte passa i vårt rum. har blivit så förtjust i tunga lite tjockare gardiner. 
Tänkte sluta vid tretiden idag och gå förbi buketten och inhandla lite krukor. Oftast har de så himlarns dyra krukor på buketten men jag måste verkligen fixa det och mer blomjord. Så i afton skall jag förhoppningsvis plantera om lite växter och även gå till två nyinflyttade familjer på området och hälsa välkommen. Vi (styrelsen) brukar göra det och visa och berätta lite om boendepärmen osv. Maken jobbar sent hela veckan så det passar bra att göra lite småfix då. Hmmm vi får väl se???när jag gör upp planer så brukar det sällan bli ngt av dem....
Om jag hinner blir det nog ett bad oxå...ja jag har blivit alldeles tossig i att bada. Så varmt och skönt och man blir nästan lite avsvimmad efteråt och så skönt pömsig. Kan kanske bero på att jag badar hett haahahah
Har oxå tänkt börja med ett litet målarprojekt.....med tekniken massa roliga färger huller om buller och sen en enda färg över och sen skrapar man fram färgen under??? Ni vet som de flesta provat i skolan med oljekritor.
Just nu snurrar iden runt i min skalle, så vi får väl se, när det kör igång. den iden snurrar tillsammans med en hel del annat just nu. Men så är jag, alltid ngt på gång, men med ökad medvetenhet om att vila ibland.
För gör jag inte det så mår jag inte bra. Minns fortfarande fjolårets känsla den här tiden...så trött och håglös och ville bara komma bort. Har inte den idag, men har planer på att åka ner till sonen i Uppsala i slutet av februari eller i början av mars. Bara för att umgås och slappa.
Men nu skall jag i alla fall ge mig iväg till jobbet och ta emot varor. Ha en skön dag :)
 

Tjena tjabba hallå

Publicerad 2015-01-27 07:02:52 i Allmänt,

 
Idag är det en "arbeta hemifrån" dag. Har en diger lista som jag skall beta av och hoppas på samma flyt som förra veckan. Då fick jag tag i alla jag sökte och lyckades pricka allt på listan.
Det är än det ena än det andra som skall sägas upp och annat skall göras nya kontrakt på. Så med ngr liter kaffe så skall detta nog gå bra.
Igår så var jag och klippte håret och sprang in på elkedjan och såg en fin kristallkrona som jag tyckte det stod mitt namn på. Allra helst vill jag ha en gammaldags stor och "lång" typ så här...
Men har liksom inte takhöjden som behövs och inte ngt stort rum eller liksom riktigt bra ställe....så jag får kapitulera inför faktum och tänka mindre och kanske lite modernare. Maken bara tittade på mig och skakade på huvudet,,,,,när jag sa att den blir jättefin i köket......
Nåja livet står ju inte faller med en kristallkrona, men jäsikens vad det skulle liva upp.
Har tagit en liten paus i arbetet som jag påbörjade igår...att rita ut elkontakter. Inte så himla lätt som det låter om man inte är insatt och kunnig. man kan ju inte ha sladdar hängandes eller dragna upp över taket, så då gäller det att tänka till.
Dottern och hennes kille köpte den finaste bil jag sett på länge igår. En blå Peugeot 107 så gullig att man nästan vill pussa på den.
 
Det var verkligen på tiden de slog till på en till bil. Hennes andra hälft är borta mycket och behöver sin bil och hon är beroende av andra kommunikationer, vilket är jättejobbigt med ond kropp och dessutom med ett litet barn med sig. En liten onskefull människa i mig tänker att hon kanske blir beviljad färdtjänst och då kan jag köpa bilen svinabilligt....mouahhaaaa
Kliar frenetiskt i min skalle,,,,fullt med jox och grunks efter frisörbesöket igår. trots att det var biodynamiskt eller organiskt eller vad det nu heter så fixar inte jag med massa jox i håret som klias i hårbotten. Några timmar är okey men nu måste jag nog gå och tvätta bort det. 
Nu är klockan sju och första stället att ringa till öppnar åtta, så då förbereder jag middagen och tvättar håret så länge.....
Tjingeling..
 
 
 

Måndag 26/1

Publicerad 2015-01-26 07:13:56 i Allmänt,

Kan ni fatta att det bara är en månad sedan jul??? Känns mycket längre sedan, tycker jag som var borta i feberdimmans land i 5dgr under julen och som tycker att det känns så länge sedan vi hade nyår.
Vips så är våren här.....tänker jag för att det skall kännas lite bättre, med snö och kyla. Ja nu är det ju inte så mycket snö att orda om men kallt är det oavsett om man måste ha jacka på sig när man går ut. 
 
Idag måste jag säga att man är lite stolt. Dotterns alla cheerleading lag vann massa fina priser och flera guld i helgens tävling uppe i Boden. Har sett flera av filmerna och de är så himla duktiga. Man kan se att snart bor det svenska mästare i Umeå......
Vilket engagemang alla tränare har som får dessa killar och tjejer att fullkommligt sprudla av energi och glädje ute på tävlingsmattan. Man kan trots stel kropp och noll taktkänsla inte annat än falla in i glädjen och farten och pulsen börja slå fortare.
 
Igår så var det en trevlig och härlig söndag. Vaknade tidigt och grejade på tills det var tid att fara till den nya lokalen och spana in storlek på skylt och ingång. Vi tog en latte och satt och mös en liten stund innan vi drog vidare till Rusta för inköp av kartonger. En sväng till butiken för att lämna av inköpen och sen upp till Lidl.
Tänkte vi skulle köpa fish/chips som är en väldigt praktisk rätt att slänga in i ugnen när man kommer hem sent.
Tur hade vi för det fanns bara två kvar och de tog vi raskt i korgen. Det skulle bli billigare om man handlar där lite oftare. De har ju en del lite skummare varor som jag känner mig osäker på hur de producerats,så det står jag över. Men husmans, mjöl och socker och sådana saker som man köper på ex ica. De är billigare på Lidl så många bäckar små....osv
När vi kom hem så kom dottern med hela sin familj och pojkarna var som vanligt ubergoa. Lille Viggo hade blåmärken och rivsår som tydligen utdelats av lillebror. De slåss och bråkas hej vilt. Men jag minns hur deras morbröder bråkade så stickor och strån flög och illvrål kunde höras i hela huset.
Nåja vi ser ju bara det gottaste i småprinsarna och kan konstatera att de är hur goa och kramiga som helst. De hade med sig en massa gofika, så vi åt så middagen fick vi ta sent. Vi hade planerat att ta soppa, ägg och macka så det blev ju bara perfekt.
 
Sen när man fått sig lite småprinsgos så har man en varm känsla i kroppen, så varför inte spä på den med ett varmt bad? Sagt och gjort,,,,det blev ett bad och sen blev jag som lealös i soffan.....
Vid nio började serien som vi brukar följa men jag gick och la mig. Blir så illa berörd av att se min "skådespelare" fara illa........ja jag vet att det är på låtsas och hittepå men jag blir så ledsen.
Så jag kröp ner i sängen och somnade på fem röda.......
Idag blir det jobb och sen klippning av hårburret. Maken jobbar sena kvällar resten av veckan så ikväll ska jag passa på att mysa i soffan. Det finns fördelar med att vara själv som jag inte vill vara utan och som ingen av oss vill vara utan. För mig är egentid viktig och även för maken. Tyvärr så är hans egentid så mycket mindre än min. För jag är ju morgonpigg och har min tid varje dag, så jag stiger upp med tuppen. Eller så kan man säga att han sover på sin tid hahaahaha
Nu skall jag se om min garderob har något att erbjuda mig när det gäller kläder.....har en hel del kläder men ledsnar så himlarns fort på dem. Utom favoriter som jag utan att blinka kan ha oavsett alla noppor och hål.....
Ta vara på morgonen och sträck ut er sömniga kropp och greppa koppen med te/kaffe och bara tänk att ni är fantastisk. Brukar faktiskt få mig på bättre humör.

Sköna söndag

Publicerad 2015-01-25 09:27:37 i Allmänt,

Åh vilken underbar afton och kväll vi hade igår. efter jobbet som var lika trevligt som vanligt med glada kunder. Så for vi hem och jag läste lite bloggar och tog ett VARMT bad och maken började med en underbar middag, Själv fick jag en glas vin i badet och där låg jag och lyssnade på min bok i ljuset av värmeljus....Middagen var godare än godast och han hade grillat köttet i elgrillen och råstekta potatisen var perfekt. Sen tog maken ett långt bad och jag kunde fördjupa mig i ett program om Jerusalems historia, mkt intressant vill jag påstå. Efter det så var det Suits på Netflix till ögonen föll ihop. Till det hade vi gurka, korv och ost till en röra med räkor och parmesan...slurp
 
Blir nog ett bad i kväll oxå....om maken går med på att sköta tvättandet själv. Gillar inte att krypa ner i morgonrocken för att sen måsta ta på sig och stövla iväg till tvättstugan. Vi brukar oftast hjälpas åt med det, men maken envisas med den sena tiden i tvättstugan och ni vet ju hur kvällstrött jag är......
 
Idag så har vi tänkt oss iväg till nya lokalen och fixa lite kartonger osv. Hyresvärden vill veta var all el och belysning skall monteras så den ritningen skall oxå fixas klart idag. Skylten/loggan är det oxå lite brått med.
Igår så hade vi det lite roligt på butiken då vi hade utifrån 15 förslag kommit ner till tre??!! och de fick kunderna sedan rösta på. Vi har en vinnare...av kunderna nu skall kollegorna få kika och rösta så sen är det bara att skicka beställningen/offerter. Egentligen så är "vårt" namn inte så viktigt då Panduro Hobby kommer att var i fokus, när det gäller skyltning. Lite tyngre namn liksom.....
Måste börja fnula på sommarscheman och ledigheter oxå, Vi skall ju på återförsäljarträff i början av juni nere i malmö och personalen vill vara sommarledig och föräldraledig och det är hög tid att börja planera. Semester för oss blir det inte så mycket bevänt med....men det får man ta med i detta jobb. Gör egentligen inte så jättemycket för min del, som lider av ngn form av defekt som heter gillar att jobba. Men nu är det så att orken inte är på samma nivå som viljan så det måste jag ta i beaktning, Så lite vardagar blir det ledigt, och istället kör vi helger.
Då håller man ner personalkostnaden oxå, vilket är den stora utgiften i alla företag. Nu får vi ju OB kostnader som är flera hundra procent mer än idag, så det gäller att fixa och trixa.
Igår så kunde vi läsa i VK att det fanns förslag om att tiggarna kunde bo i gamla biblioteken så var det dessutom nära till "jobbet" utanför butikerna. Min undran är då ? gäller det även umeås sedan tidigare hemlösa och uteliggare eller får de bo kvar under brunnslock och trappuppgångar? Vi har ca 27 "kända"uteliggare i staden, enligt sociala kontoret, då menas de som inte har ngn överhuvudtaget att bo hos och som inte har ekonomiska medel att tillgå. Det värsta är att den siffran är så många fler men att de bor tillsammans med andra. De borde kanske oxå ta chansen att jobba som tiggarna??? Men där blir det lite komplext då flera är missbrukare och de har liksom fullt upp med den sysselsättningen antar jag....Ja det är inte lätta frågor och ännu svårare att förhålla sig till tycker jag. Är så himlarns tacksam över det jag har och det jag förvärvat mig. Har så lätt att falla in i fördömanden och tyckanden, men har ju aldrig gått i "deras" skor och dessutom fötts i ett land där samhället "går in " i de flesta fall. men å andra sidan så har jag i min själ och skjorta jobbat och periodvis försakat en del för att ha det bra. Äsch nu lämnar vi detta för annars fastnar jag i 5 A4 sidor långt inlägg.....
Nu går en av grannarna förbi med sin lilla voffsing som kissar för femtielfte gången på postlådan,,,,det är inte okey tycker jag. Oavsett om lilla voffsingen har prostatafel eller ngt annat behov av att kissa sjutusen gånger var tredje meter.
Tycker att man kan gå raskt förbi i bostadsområdet och låta de små liven kissa på andra ställen. Kiss och bajs är visserligen naturligt men ser inte så trevligt ut, med gul snö precis överallt på snödrivorna vid uppfarterna. Så det lägger jag in i hyfs och det bör matte och husse fatta. Vår egen kisse vill ju inte vara ute men sina behov vill han göra ute. Inte heller okey att han går och bajsar i andras rabatter. men det är långt värre med glas, fimpar och papper tycker jag. Sen så är det ännu märkligare att de som gnäller mest över kattbajs fyller senare sina rabatter med gödsel????? Men jag vill inte att kisse skall ränna runt och bajsa så nu skall jag fixa småblöjor åt honom......eller???
 

Hallå i morgontimmen...

Publicerad 2015-01-24 08:07:25 i Allmänt,

Steg upp tidigt trots en sen kväll. Var vaken ända tills kl 1, då vi började se nästa säsong av Suits. En smårolig serie med lite Ally Mc Bean inslag, om ni minns den serien?
Nu på morgonen har jag fixat lite med den bokföring jag skulle gjort igår...hahahaha
Efter stängningen så köpte vi lite mat och for hem och sen fick vi sällskap av sonen och flickvän. Han ville ha håret klipp så vi fikade och surrade och maken spelade Word feud med två av barnen under tiden !!?? Han tycker det är jätterroligt, men tävlingsinriktad som tusan.
 
Idag så blir det jobb och ikväll fortsättning av Suits. Vi har förberett med ett gott Amarone vin och ost och korv och dippsås. Maken planerar råstekt potatis och ngt gott kött till, så ikväll behöver jag bara ta det lugnt. Har tänkt bada!!!! Vi har äntligen bytt blandare, våran gamla var just gammal och det innebar att det blir ngt fel med tiden med sådana grejer. I vårt fall så innebar det att varmvattnet blev inte tillräckligt varmt. Jag vill ju duscha och bada i skållhett vatten. Det skall liksom bränna och svida lite, då känner jag mig riktigt ren. Att duscha tillsammans med ngn annan är inte att tänka på i mitt fall, för då fryser jag.
 
Har inhandlat flera olika badskum och redan testat en så ikväll går jag vidare med passionsfruktsdoft. Badet måste innehålla skum annars uteblir mysfaktorn, tycker jag.
Lite ljus och hörlurar med min bok och sen middag på bordet med finservisen. Åh så härligt :)
 
Vi har dock en del som måste fixas i helgen oxå. Det pågår ju renovering i den nya lokalen och nytt belysningssystm och eldragning skall göras så vi måste bestämma hur alla hyllor skall stå. Antal uttag och spotlights. Sen så skall det till en del internetuttag. Det blir i princip 3-4 stycken datorer i kassan så det måste bli flera uttag. Nu är ju allt datastyrt och det är inget jag litar på till 100%. 
Igår så hade jag en träff med kassaleverantören och vi återlämnar den kassa som vi nyss köpt och skaffar en bättre. I vårt fall innebär det en bättre kassalåda och en riktigt bra dator. Dessutom en scanner till typ lager och inventering. Sen garderade jag mig med att ena kortbetalningsmaskinen ligger på telefon typ mobil. Så då kan internet krångla bäst det kan...hahahahha. det är oftast kortmaskinen som krånglar tex vid juletid då det kan vara många på "linan"
 
Sen så blir det nya kortdragare, vilket innebär att jag slipper Swedbank. den banken skulle jag vilja stoppa upp ngnstanns där solen inte skiner.....Ingen service överhuvudtaget och usel på att få kontakt och "stöddig". Ni kan ju tro att det skall bli trevligt att få gå till min kontaktperson där och säga tack och adjö, Men tilläga att tack känns inte så nödvändigt att säga då det aldrig funnits ngt att säga tack till. Nu tar jag min omsättning härifrån och går till en service inriktad bank. Om jag vågar så skall jag skratta så där lite rått...muaaahhhaha.
Fast det där skulle jag inte göra för då känns det lite som jag smutsar ner min karma. Kommer nog bara säga att de kan tänka lite mer på att ta hand om sina kunder på ett bättre sätt.
Nu till ngt annat...på söndagar sänds det en svensk serie som heter blå ögon. Där finns det en kille som väcker så oerhört starka moderskänslor. Han påminner vissa gånger om en av sönerna när han var mindre, inte så mycket till utseendet utan på ngt annat sätt?? Vet inte riktigt själv...Men han spelar så himla skör och ensam på ngt vis så jag blir ledsen i hjärtat av att bra se honom. urfånigt men sant...skratt
 
 Det finns en annan sak på reklamen som får mig att le så där fånigt och det är reklamen som handlar om resevaccin. De barnen påminner mig så mycket om barnen, de rör sig och uppför sig precis som mina "egna", när de var små.....suck
Nåja nu skall jag fortsätta med mitt och avslutar för denna gång...tjingeling
 
 

Kära nån vad veckan gick fort.....

Publicerad 2015-01-23 07:29:32 i Allmänt,

Den här veckan sa swisch.....apropå swish som även är en form av betalningsform man kan göra via mobilen. Jag har laddat ner appen och fått koden så i helgen skall jag försöka på hela skiten att fungera. Jag säger skit för det är data och teknisk svårt för mig som bara blir totalt knasig av att fixa sådant där. Inget märkvärdigt alls för den som fattar, men för mig så är det områden i hjärnan som skall användas men som ekar tomt. Dessutom finns det noll intresse av att komma ihåg vad jag gjort och att lära mig. Ingen bra kombo alls......
 
Läste att Elkedjan nu släcker ner...så trist, men förståeligt. Kanske det blir en kristallkrona på rean då?????
Skulle gärna haft en i varje rum, men maken är svårövertalad för att ens ha en....vill ha en i köket.
 
Igår så var det en ganska trevlig dag, många vänner och bekanta som gratulerade till flytten och det värmde kolossalt. Sen var det en hel del kunder som var in och blev så glada att " vi skulle komma in till stan..." Det kändes skönt att höra för mig som en envis åsna hävdat att vi ligger för långt ifrån gågatan.
 
Efter jobbet så följde jag med sonen och besiktiga hans bil,,,,,ua blev det och han blev väldigt förvånad. Jag sa att det är inget ovanligt när jag charmat in mig hos testkillarna hahahaaahha. Jag kan vara oerhört charmig om jag vill och det brukar inte vara ngt problem att besiktiga bilar. Maken håller med om att bilbesiktingen är det sista stället på jorden där könssegeregering fortfarande gäller.
Efter besiktning for jag och fixade dammsugare och sen for vi vidare och köpte lite tavlor och hallmattor till sonens lägenhet. Det blev inga lampor denna gång, så det får vi leta vidare efter. Skall försöka fixa en shoppinglista till honom när han far ner till IKEA. Mycket trevligt kvällsgöra...hahahhhaa
Klockan hade blivit sen så vi beställde en familjepizza så vi även har lunchlådor. En pixxasort på varje halva om ni förstår hur jag menar. Men icke sa nicke de hade blandat ihop allt...vilket betydde att det var skinka på hela pizzan och jag bara vägrar äta pizzaskinka. Så efter en massa plockande och slabbande fick jag en hyfsad  bit och resten fick maken. Så då fick han en rejäl lunchlåda och kvällsnack i två dagar. Så ingen lunch idag har jag...får väl springa över till Nisses och köpa en macka och semlor. Har ett erbjudande om köp 2 betala för 1, så himlarns gott. 
 
Nu har jag lyssnat klart min spännande bok och börjat på bok 31 av Isfolket. Den var inte lika fängslande och spännade som den andra så jag somnade efter förtexten.....
Ja vad skall mer ske i min nära framtid? Imorgon jobbar vi och på söndag skall vi iväg och köpa ett helt gäng flyttkartonger och sortera all bokföring i samma kartong så det blir lättare att bära och förvara. Det blir kanske fyra lådor varje år,,,,nja kanske mer för flyttlådor är inte så himlarns stora och det måste sparas i sju år enligt arkivlagen. Sen så skall allt annat oxå packas om. har ju en hel del som skall slängas och ges bort inför flytten. Vi kommer ju inte längre ha pysselkvällar så allt mtrl för det skall ju sorteras och det är inte lite grejer....
Möbler skall skänkas bort och säljas och en del skall inköpas nytt. Förhoppningsvis så blir det enkelt att bara sätta ut det på FB under säljes/bortskänkes och vips så är det borta!!!!
Vi kommer att skänka en del till olika organisationer som har barn i sin verksamhet och det känns väldigt bra.
Ingen kommunal verksamhet har vi bestämt, utan ngn som mer är som en förening i det fördolda om ni fattar hur jag menar. Nu skall jag snart bege mig för jag har ett tidigt morgonmöte med kassaleverantören. Min nya kassa fungerar inte till belåtenhet så det blir en bättre modell. Alla moderna kassor är ju data nu för tiden och vi upplever att den står och hackar. Det är inte okey....så gör om gör bättre.
Ha en fin fredag och mumsa på ngt trevligt till eftermiddagsfikat, en bulle eller ett äpple eller varför inte lite nötter. Det är ett gott och bra eftermiddagssnacks har jag märkt.
 
 

En ny dag men nya möjligheter ????

Publicerad 2015-01-22 07:20:26 i Allmänt,

Ja det är inte alltid lätt att se livet utifrån det positiva och det blir lätt att man bara låter flåshurtig. Men gudarna skall veta att det hjälper att betrakta tingen utifrån ett positiv inställning. Tänk bara på hur mycket det påverkar om det kommer in en glad person i ett rum eller om det kommer in en som ser ut som han/hon har smaskat i sig en säck citroner.
En god vän som hade det väldigt jobbigt för ett par år sedan, med flera tråkiga besked och händelser, imponerade stort på mig. mellan tårarna sa hon något i den här stilen: - Ja detta händer för jag skall bli starkare och för att jag skall lära mig ngt.
Oj vad jag blev stolt och glad för att just hon är min vän, som gav sig själv möjligheten att gråta och sörja och ändå veta att det kommer att bli bättre dagar.
Jag gillar ordspråk och citat och läser gärna dem och "tittar" på innebörden. Detta är min favorit:
 
Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."
 
Om/När jag känner mig nere och är ledsen så tänker jag ofta på detta citat. Ibland så känns det så futtigt och meningslösa ord men jag upprepar det som ett mantra och tillslut så blir det som en livboj när det känns tungt.
Har en gudstro utan religiösa inslag och tror på att gott gör gott.
Jag menar fett löser ju fett, så då måste det ju vara så med det mesta. Usch så präktig jag låter.....det är jag absolut inte.
Jag kan vara lika ondskefull och trångsynt och småaktig som de flesta. Jag gör fel och säger en del tokiga saker osv. Men vad jag vill säga är att det hjälper om jag känner att jag vill vara otäck att tänka efter ett tag.
 
Nu till ngt helt annat. Min dotter skickade mig ett sådant fint meddelande om att hon älskar mig och är stolt över mig. Åh så det värmde <3
 
 
Som mamma är man ju stolt över sina barn. Men att få höra det av sina barn det är ren pur glädje. Jag är stolt över alla mina barn både de som jag fött själv och de som föddes i hjärtat. De berikar mitt liv och är så fina. De kan själv....minns när de satt på hallgolvet och det tog evigheter för dem att ta på strumporna men ville inte ha hjälp.....kan själv....
Ett litet "djupare" inlägg idag....skratt.
Idag blir det i alla fall jobb och sen i eftermiddag, blir det dammsugarinköp och titt på lampor och mattor och tavlor, åt sonens lägenhet. Så himlarns kul att få shoppa med ngn annans pengar... hahahah
Senare i kväll så får jag inte glömma att fixa lönerna.....brukar inte bli så poppis att glömma sådant hahaaha. Har aldrig glömt det ngn gång hitills men det har hänt att det varit problem med löneprogrammet eller att banken krånglar för service och liknande. Men mina kollegor har visat förståelse då...vilket är skönt.
Ha en bra dag :)
 

Onsdag och lillördag

Publicerad 2015-01-21 07:54:16 i Allmänt,

Ja lördag brukar ju betyda att man är uppe lite längre men inte känns det som om det lockar ikväll. Men risken är överhängande att klockan blir mer än vad jag skulle önska innan jag kommer till ro i sänghalmen. Ikväll så är det styrelsemöte och det är lite ösäkert hur lång tid det tar. De sista två gångerna har det varit korta 2 timmarsträffar så vi får väl se.
 
Igår så var jag så trött så jag somnade och råkade sova en halvtimme redan vid sjutiden....inte fiffigt. Vi kom i säng ganska sent då vi satt och såg Restoration Home. En brittisk serie som handlar om människor som köper gamla vrak till hus, typ herrgårdar eller slott och som de renoverar upp och en historiker tar reda på vilka som bott där osv och en arkitekt vem som byggt och hur och varför. Gillar verkligen den serien.
 
Sen när jag väl kom isäng så fortsatte jag lyssna på min bok som var så spännande att jag inte kunde sluta lyssna utan när klockan var halv ett så fick jag ta mig själv i örat. Alltså Lars Kepler, som är ett alias för två författare skriver så himla bra och spännande att man nästan inte fattar att det är "svenskt" Nu har jag ca 40 minuter kvar och det är full jakt och mörderi....
 
Idag så jobbar jag till lunch och sen blir det rehabträff och sen hem och ta tag i lönerna och fakturor. Har tänkt dammsuga här hemma innan jag far ner på jobbet så det är hyfsat bortstädat här hemma.
Apropå dammsugare så söker jag fortfarande efter en bra dammsugare.....till jobbet. Ingen variant på det jag önskar. Alla är en sorts kombimaskin och jag vill ju som sagt bara ha en med sugfunktion. Har t om varit ut på nätet och kollat, men nu står det mellan en traditionell storstädsmaskin och en annan modell...
Skillnaden ??? Förutom flera tusen kronor och storlek på påse, så är uppsugningsytan densamma på bägge. Vad jag är mest fundersam på är att den nedre ändå känns tyngre att jobba med.   Ja jag skall rådgöra med mina kollegor......Har i min ungdom jobbat med den övre och den var ju bra, så nu lutar det mer åt den.....
 
Idag kommer det varor och igår fick vi en massa nya fina scrappapper. Så skönt att ta bort och lägga dit nya fina i härliga färger. Gillar grönt och gröna nyanser verkar vara i fokus inom både kläder och möbler. Natur och djur är fortsatt i fokus, när det gäller trend och brunt, grönt, marmor och koppar still rules....
Idag kommer ni antagligen falla av stolen när ni ser i umetidningen.....för jag antar att ni kommer att få se mig på bild.....usch så fånigt men jag gillar verkligen inte tanken. Tur att Malin var med i alla fall. Sen så har jag inte en aning om vad de skrivit????
Jag har liksom de flesta ngn form av problem....att fastna på kort eller film, att ta slutet i smörpaketet, att vara i stängda rum och säkert miljoner andra knasigheter. Har verkligen försökt fundera varför inte det känns bra med kameror och jag grundar det på dålig självkänsla. Mitt självförtroende är det inget fel på, men självkänslan är det sämre med. Med stigande ålder så avtar dock problemen, tycker åtminstone jag. Men jag tror att jag inte tycker om att se mina skavanker. är ju ingen person som speglar mig eller lägger ner tid på mitt yttre. Kanske skulle kännas bättre och bli bättre om jag gjorde det. Men det ligger liksom inte för mig,,,att greja på. Har försökt periodvis i mitt liv men....nääää.
Visst kan jag känna mig tjock, skrynklig, färglös och hejdlöst bedrövlig stundtals. Men jag försöker att undvika att fastna i gnällträsket och istället fokusera på positiva saker. I mitt fall så funkar det 99 gånger av 100, men när jag står framför en kamera så kommer de där negativa sakerna vällandes i hundranitti knyck.
Men i det stora hela verkar jag vara en lycklig skit för jag är ganska obrydd om många komplex som andra människor verkar gå runt med, alltifrån åderbråck, daller och häng till hur näsan är placerad i fejset.
Hmmm jag är ngt på spåren i min 25 öresanalys.....jag verkar ha komplex över sådant jag kan påverka men inte gör.....Typ går på diet, solar, kanske kammar och målar mig lite fräschare??? och skuttar runt på gym.
Allt det som jag kan göra men inte gör....Okey där är skavet som klämmer i själen...Jag tycker inte om att vara karaktärlös....hmmmm intressant.....
Men nu kan jag inte lägga mig ner och fundera på detta utan arbetet kallar, och jag bör rullla ner till jobbet. Har bil idag så det blir ingen kommunal resa idag. 
fast en kopp kaffe till....hinner jag nog
 

Okey ett till litet inlägg....

Publicerad 2015-01-20 07:34:22 i Allmänt,

Vill visa er hur blommande blommor ser ut hemma hos mig efter ett tag. Sköter nog ihjäl dem.....
Stackars lilla fina blomma....ja den var fin när den flyttade hem till mig....blomdödaren

Sen skall ni få se vad jag håller på att sy...så himlarns sött. Blir nog kanske en kudde som blir vändbar. Med motiven på var sida.

Det är både pärlor och glittertråd i motiven...så gulligt

Den tjugonde.....brukar betyda?

Publicerad 2015-01-20 07:27:21 i Allmänt,

Barnbidrag...ja det datumet sitter sedan man själv hade småkottar. Det är lika konstigt som att om jag hör ett litet barn gråta på Ica så börjar jag ruska min matvagn som en ren reflex!!!! Så knasigt...hur mammareflexer finns kvar.
Just nu klockan sju på morgonen sitter jag och dricker kaffe och kalasar på en chokladbit? Det blev aldrig av att vi firade igår. För nu är det bestämt och vi flyttar verksamheten till MVG. Kan dock säga att choklad på morgonen...nja inte så himla gott som på eftermiddagen och kvällen. Men är det kalas så är det.....
Skall snart bege mig till jobbet och ta emot varor och serva kunder. 
Gårdagen flöt på i ett rasande tempo och jag fick tag i alla som jag skulle nå och det blev ett ringande och flängande utan guds like.
Var även och kollade efter städmaskiner....oj oj vilken djungel. Hittade ingen som jag tyckte var bra så nu har jag gett butiker uppgift att söka en åt mig.
Maken såg en som han tyckte var given....en som mer såg ut som en åkgräsklippare. Vad är det hos män som gillar allt man kan åka på???
Hur tänkte han? skall vi styra runt hyllorna och putta runt dem varje morgon?
 
Ikväll så måste jag titta på den årliga lönerapporteringen och hoppas att det flyter på fint och att det går bra attt logga in och rapportera. Det görs varje januari för att "staten" skall kontrollera att man betalar rätt arbetgivarförsäkring och sociala avgifter. 
Har beställt "ny" radioreklam och två till jinglar om flytt osv. Dyrt sånt där men mycket efektivare än pappersreklam.
Våra kunder är ju mest barnfamiljer och de "läser" inget om det inte finns på webben.
Måste ringa bredbandsbolagen och kontakta ett annat för att kolla priser. Allt är ju nu för tiden databeroende, kassor, betalmaskiner osv och sådant kostar och tål att jämföras. Betalar hellre mer och det fungerar. Idag så ligger kortmaskinen på telefonlina, vilket jag tycker funkar bättre än via dator. Så jag måste kolla upp det.
Men inte idag, hinns det med utan det får bli en annan dag.
I början av februari fyller min mamma år och jag måste försöka hitta ngt bra åt henne. Kanske en ny dammsugare eller en ny och bättre köksassistent, en sådan där mindre som hon kan "mosa" nötter i till fåglarna.
Blir nog en sådan....hmmm måste kolla med henne vad hon önskar,
Sen har jag en sons flickvän som fyller år nästa vecka, men jag tror jag vet vad hon önskar sig så det känns klart.
 
Usch...nu ångrar jag den där chokladbiten, bullrar i magen.....Men är huvudet dumt får kroppen lida...ett bra ordspråk.
Nu gott folk omfamna tisdagsmorgonen och gör dagen till din vän.

20150119

Publicerad 2015-01-19 07:39:21 i Allmänt,

Måndag morgon och jag har skjutsat min bättre hälft till jobbet. Själv har jag en ganska fullspäckad dag. Med lite inslag av eget tjoller. Jag skall iväg och fixa naglarna och kl 2 skall jag hämta maken igen och vi skall till lokalen på MVG igen för att gå igenom hur varulämningen ser ut och sopstället osv. Kan kanske bli lite rörigt att ta emot varor om man är själv och måste ner med hiss och skriva på och dra med sig pallarna upp!!!!! Går ju inte ????? Så de rutinerna måste kollas, när kommer varor? kan de komma på andra tider osv.....
 
Sen skall det ringas till mängder av ställen......avtal skall fixas och andra skall förändras och en del sägas upp. Så det skall jag försöka hinna så många som möjligt. Räknade just hur många det gäller...13 st...puh en del väntetid i telefon med andra ord.....
Sånt där tar oftast skitlång tid, så min tanke är att medans jag väntar kan jag fnula på med bokföringen....förbereda lönerna och betala lite räkningar.
 
Känns ganska häftigt att vi nu bestämt oss att flytta till gallerian. Killar lite i magen både på mig och maken. Tanken är att vi öppnar 1/5 så det är inte lång tid att förbereda på. Det värsta är tekniken....sådant måste fungera....jag menar att kassa och betalapparater får inte strula och sådant ligger ju på internet och det är flera aktörer och samarbete och byråkrati brukar vara fallgropar. Sen vill man ju inte ha stängt i så många dagar utan det brukar röra sig om dygnet runt de sista dygnen.
Vi kan ju likxom inte packa ner under öppettid utan sådant får ske under ett dygn eller två. Den 1/5 verkar vara en onsdag så det blir väl stängt måndag-tisdag.
Efter besöket på MVG så skall vi iväg och titta på städmaskin och butiksdisk.
 
Har fortfarande besvär från ngn form av sträckning i nacke och rygg och voltaren är en av mina vänner. Men det blir ju inte värre så det kan man ju glädjas åt och att det hjälper att smörja är ännu bättre.
Har tagit upp mitt broderi igen och det är så lugnande och jag kan hålla mig vaken efter åtta!!!! Bara slöttitta på tv är ju så svårt om det inte är ngt som jag valt hahahaha
 
Apropå olika val så suger jag och maken på att kommunicera stundtals. Jag kommunicerar hela tiden (läs babblar) så viktig information faller liksom bort tycker maken. Han säger ingenting.......utan tänker och funderar i sin skalle och sen när vi skall samtala så blir det tvärfel.....ngn som känner igen sig? Nåja vi blir ovänner och gapar ett tag sedan så börjar vi om igen.....Men konstigt nog så kommer vi alltid fram till ngt? hans åsikter och tankar är så viktiga för mitt sätt att agera och gå vidare med....Men jag blir fullständigt bindgalen när han inte fattar det här med tvåvägskommunikation.......Han klarar sig dock på att hans ideer är oftast bättre än mina när han väl låter mig ta del av dem.
Är ganska säker på att många kan känna igen sig i hur svårt det kan vara att kommunicera. Vi kvinnor använder oss ofta av ljud, miner och kroppspråk när vi kommunicerar......det finns nog inte en karl i världen som fattar sådant!!!!!! jo kanske efter ett långt äktenskap.
Nåja nu slår klockan halv åtta och jag skall börja med att ta tag i dagens arbete. har städat bort och bäddat och gjort snyggt så jag har arbetsro. Kan inte slappna av om det är för rörigt runt mig, Samtidigt som jag är den som oftast rör till det ...skratt.
Nu tillönskas ni alla en underbar första dag i veckan. Ett bra tips är att stanna och köpa hem lite tulpaner. De förhöjer verkligen sin omgivning.
 

Söndag kväll

Publicerad 2015-01-18 20:20:34 i Allmänt,

Älskar söndagkvällar,,,,när man vet att man har lite slappartid kvar, innan vardagen är här igen. Idag har vi varit och tittat på golv med äldsta sonen och man blir lite sugen själv att göra om. Finns så många snygga golv, men jag gillar ändå de mer klassiska "mönstren" dvs golv man inte ser om ni förstår hur jag menar. Skulle ledsna fort på golv med för mycket karaktär.
ex: snyggt men jisses så less jag skulle bli efter ett år.
 
Nu valde vi/han ett golv som var likt betonggolv, så jäkla snyggt Det skulle vi gärna ha själv eller linoliumplattor. Snyggt, lättstädat och hållbart.
Visst var betong snyggt?
Sen så tittade vi på lampor, men det fanns inga som jag tyckte var fina. Han behöver ganska många lampor bla till hallen och jag gillar ju inte plafondlampor så vi får söka vidare. Bättre med spottar i så fall. Tycker att de flesta plafondlampor inte har tillräckligt ljus. Om jag tänder en hall lampa så är det för att jag skall söka eller se på ngt. Då skall det vara bra ljus. Hittade en snygg, men till priset av 1800:- och han behöver tre stycken.
 
Igår så var vi på stan och mätte lokalen i MVG och hela innertaket hade rasat in????? Vi hade fått veta att taket släppt och jag trodde i min enfald att det var några plattor som ramlat ner.....men tydligen hade byggjobbare råkat ha sönder några bärande delar och hela skiten rasat. Lampor och tak och ledningar överallt och det var inte tvärenkelt att gå där. men vi mätade och undersökte och jisses så stort det känns. Men det gjorde nuvarande lokal oxå och idag är den "trång".
Ja ni hör nog vad vårt beslut blir??......vi flyttar nog... till MVG

Utlovad bild

Publicerad 2015-01-17 08:15:59 i Allmänt,

Här är buketten ....gjord av kaffefilter och hobbyföretag utblandat med vatten. Har i princip bara doppat dem i vätskan, så de blev lite rosa.
Den andra är på tefat....ni vet sådant godis med ngt form av pulver i??? En burk full med sådana, för tio spänn. Goda??? Nja sådär men lite gott med pulvret hahahaMorgonstund har guld i mund

Publicerad 2015-01-17 08:01:39 i Allmänt,

Visst heter väl ordspråket så? Mund låter lite konstigt,,,,
Nåja gillar lördagsmorgnar, jag är alldeles själv med tidningen en kopp kaffe och radion. Man har det lugnt och fint och även om man skall jobba så har man även en lång morgon. Men idag så är det inte jobb utan hopp och lek dag, i alla fall lite.
Vi skall ner på stan och köpa lite papper och lampor och sådant krafs som behövs till butiken och gå förbi lokalen i MVG för att mäta lite grann. Sen skall maken fixa lite med lampor på butiken, det skall skarvas och kopplas.
Kanske titta in i några affärer oxå???? en fika kan vi nog få in i planeringen. 
 
Gårdagsafton var trevlig och middagen var lätt fixad. Vi köpte smörgåstårta från ICA böleäng, så smaskigt och enkelt hahaahah. Jag gjorde klart en pappersbukett som skall vara i skylten då vi snart skyltar om till bröllopstips. Ska ta en bild så får ni se, det färdiga resultatet.
Sen så hyrde vi två filmer, en western med Persbrandt och Mikkelsen ??? var nog mer en sk pojkfilm. Ni vet tuffa och hårda och hämndlystna och en hel del pangpang och ära. Men bättre än tv:ns utbud. Sen så såg vi Maleficient,,,,osäker på stavning. En variant av törnrosa med Angelina Jolie eller hon kanske heter Pitt i efternamn oxå, nu när hon gift sig med Brad Pitt. Nåja en väldigt välgjord film och lite mysigt faktiskt, men ingen barnfilm. Men sen slocknade jag i knät hos maken.
. Som på ngt vis väckt mig och fått mig i säng för där vaknade jag i alla fall.
 
Nu lyssnar jag på Ring så spelar jag....ett program som har sänts länge och som jag gillar att lyssna på. Apropå lyssna så har jag sagt upp radion i butiken. Man betalar ju en del till både STIM och SAMi för att spela musik i butiker och jag har märkt at det är bara jag som har på radion och då är det ju ganska meningslös utgift.
 
Äldste sonen ringde igår afton och ville ha hjälp med att välja golv till lägenheten. Rackarns annåda så mycket som är gjort på rekordtid. Mammas pojke det där....hahahaha. Ett mycket roligt uppdrag som vi skall göra nu i helgen. Vitvaror och kök kommer om ngn vecka så, nu ser han framemot att få flytta in och lämna källaren. Han skall iväg till IKEA och köpa en hel del och kanske man kan hänga med dit oxå....haahaah så kul. Uthyrningsdelen är i princip klar förutom det tillhörande badrummet. Men det är strax klart för kakling och han vill kakla allt. Han avskyr matta, som han tycker är äldreboendekänsla???? Va jag som gillar matta.....okey generationsklyfta.
 
Kan tycka att halvkakling är ok men föredrar matta, som jag tycker känns lättare att hålla rent och som känns bättre på ngt vis. Speciellt när jag talat med flera besiktningsmän som berättat om hur många kaklingar som är felgjorda och fuskade med.
Så när vi gör om vårt badrum här hemma så blir det äldreboende hahhahaa
Åhhh sitter här i halvmörkret och bara myser och trivs,,,,,klockan är bara åtta och nu skall jag nog sitta och läsa bloggar en stund och sedan väcka maken. Vi kanske löser melodikrysset idag........
Ha en underbar dag och köp en semla eller en liten muffins till kaffet idag och njut av livet och dagen.

Fredagmorgon och lite ledsen.....

Publicerad 2015-01-16 07:44:40 i Allmänt,

Glad för att det är fredag och vi/jag är ledig i helgen. Ledsen över att en av mina favvoaffärer gått i konkurs- Hemflit.
Kan inte fatta riktigt hur ledsenn jag är över att den butiken verkligen har konkat och att inte umeborna kan ge fanken i att beställa på internet. Våga vägra internet säger jag......
Hemflit hade bra priser och låg hyfsat centralt och hade jättebra service. Var ända ini bängen skall jag nu köpa broderigrejs.....jag bara vägrar att köpa på internet. Nu gäller det att stödja ngn annan i Umeå som har broderi och garn. Fy bubblan så trist och irriterande.
 
Igår så kom umetidningen och skulle göra ett reportage och min plan om att inte vara med på bild ...gick åt pipsvängen.
När jag och Malin stod där och flinande lite obekvämt så sa hon att hon hade hört talas om att det fanns filter till kameror som kunde "trolla" bort fem kilo???!!!! Fem kilo?  jag hade hoppats på 55 kilo!!!!! Usch för kameror.....det enda jag tänkte på var varför jag inte hade tagit ngt annat på mig eller åtminstone kammat håret......
 
Igår så var vi barnis åt lillan och vi badade och lekte och hade det urmysigt. Hon är så kramig och alldeles fascinerad av maken....antagligen därför han är så bullrig och "konstig" i hennes ögon. igår så lekte de en lek som gick ut på att han gick och gömde sig och hon gick efter ....han skrek och hon skrek och kom springandes till mig med skräck i blick. Så höll de på länge.....
 
Ja vad händer annars i helgen? ja vi har 48 timmar av den sista beslutstiden om vi skall flytta och expandera eller stänga.....det blir mycket av ena sidan och den andra sidan i tankarna.....Läskigt som fanken är det, men samtidigt oerhört spännande.
Det är dock underbart att känna att jag inte är ensam i beslutet utan att maken står bredvid. Det största hindret just nu är hyror som är astronomiska om det blir tungt......men man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke. Men undrar kanske någon? varför stannar ni inte kvar då och kör på? Därför att läget suger...och vi lever tack vare våra stammisar och parkeringen utanför. Vi har nog sugit ut allt som vi kan från vårt läge just nu. Butiken går bra nu....men faktum kvarstår att handeln sker längs gågatan och galleriorna. Ska vi överleva så är det som gäller flytta eller stäng...Nischade branscher som våran, så måste man söka kunder där kunder finns, gammalt djungelordspråk....skratt
Jag är väldigt stolt över vad jag åstadkommit hittills och går det inte bra så kan jag ärligt säga att jag/vi vågade och ändå vara nöjd över att man hade modet att ta chansen.
 
Alla våra barn har egna liv och klarar sig utmärkt själva, så det är bara jag och maken och kisse. Vi har det fantastiskt egentligen och har hälsan och kärleken. Jag är en social eremit och älskar att arbeta. Kanske för att jag har en tokskojigt jobb och aldrig någonsin känner att jag släpar mig till jobbet.
Vi har det vi behöver och mer än det. Visst skulle jag vilja bygga ut stugan och bo lite större, så att mina dockskåp ryms....hahaahahah. Men what the fuck....kan vi göra sen....vi skall ju bli hundra år, sen skall vi oxå spöka i hundra år. Såg igår ett program om änglar som följer en genom livet och ni vet ju att jag tror på sådant. Jag var fascinerad men maken är skeptisk. Jag tror på efterliv och skyddsänglar, karma och ödet. Jag har levt så många liv tror jag och försökt vara en bra människa. Är hyfsat god och snäll i nuvarande liv, så mina änglar och min karma jobbar för mig känner jag. Its payback time.........
 
Nu seglade jag iväg i ett new age surr hahahah men det är det fina med att blogga som en dagbok där man skriver ner alla tankar och mischmasch man har i huvudet och sen så känns allt bättre.
Men idag är det fredag och det är fredagsmys i knät på maken , kanske ett glas rött och sen snark i soffan.
Ha en underbar fredag mina vänner och glöm inte att krama er själva.
 
 
 
 
 

Torsdag......och nu har vi fredagsmys inom räckhåll

Publicerad 2015-01-15 07:21:51 i Allmänt,

Yeah nu är det nära till fredag och denna fredag kommer jag att propsa på att hyra film på statoil. Inte vara lika sur och grinig som förra helgen då det var som vanligt repriser på samma filmer för hundraelfte gången.
I afton kommer Milou och vi är barnis medan mor sköter sitt uppdrag som tränare. Trevligt och jag antar att vi kommer att bada......och sen kvällsfika i soffan.
 
Mötet vi hade igår förlöpte väl och vi har nu i princip kommit överens och nu har vi tills måndag på oss och bestämma oss. Läskigt och spännande och det snurrar i hela skallen vill jag meddela. Att flytta till en galleria innebär mer folk men en sjuhelsikes massa stålar i investering. Men jag har ju aldrig varit räddhågsen när det kommer till utveckling och chanser, men när det kommer till så många nollor då är det kusligt.
Att investera i vaddkulor och piprensare är ju lite mer ovanligt än i  ett hus och dessutom innebär det att det blir en massa dygnet runt om jobb igen i drygt två år.
Det gäller ju att dra ner på personalkostnader då det är den dyraste utgiftsposten av allt.
 
Apropå spänning? jag lyssnar ju på Stalker. Lars Keplers nyaste deckare och den är så spännande bitvis att jag törs inte lyssna riktigt. Utan tar ut öronproppen lite grann medan det är som mest spännande. Ja jag är så löjlig men jag kan ärligt säga att jag lever mig in så mycket i det jag lyssnar på så jag "är med" när mördaren smyger omkring i huset, på jakt "efter mig". Är det på bussen så går det bra ,men ligger jag och lyssnar medan jag skall sova så då kryper jag nära maken och drar ut propparna en liten stund medan det läskiga händer.
 
Hör att en kirurgavdelning skall stängas på NUS, så nu kommer jag nog att sälja mer gipsbindor och skalpeller för "gör det självarna" jag menar hur svårt kan det vara att fixa sin egen blindtarmsoperation???
I egentligen så är det det bästa sättet att få vård snabbt. Man karvar lite själv och sen far man in på akuten och simsalabim så har man förtur och räknas som akut. 
 
I afton skall jag oxå försöka mig på att designa vår nya skylt och namn. Om vi nu flyttar så vill jag delvis byta ut vårt namn.
Den som är bäst på det är nog maken så, jag antar att han får greja på och jag säger ja eller nej. Den uppdelningen brukar fungera bra..... hahahahaha
Men nu slår det mig att My kommer och hon är ju en klippa på sådant,,,,hmmm du har ett jobb My??? betalning en cola zero????.
Nä nu skall tvätta håret och fixa och trixa lite med mitt yttre, innan jobbet. Alla varor är försenade pga inventering nere på lagret i Malmö så jag antar att det blir att fortsätta och städa och greja i hyllorna.
Ha en underbar dag allihopa :) <3<3<3

Onsdagmorgon ??????

Publicerad 2015-01-14 07:12:23 i Allmänt,

Kan ni fatta det är onsdag och vi har torsdag och fredag kvar innan ledighet igen.....Fy bubblan vad skönt det skulle vara med kortveckor jämt....
På jobbet flöt allt som vanligt, men väldigt lite folk så här i januari. Inga megastora inköp, utan mest små och nödvändiga antar jag. Efter jobbet for vi en snabbis förbi småpojkarna bara för att se dem live. Kan ni tänka er vilken vitaminkick det är att få se dem och få sig en liten kram. De är helt underbara och supergosiga och i bilen hem så började tårarna välla och jag kände mig så lycklig över att få ha dem i mitt liv.
Väl hemma så satte vi oss ner och gick igenom kontrakt på 36 sidor,,,ni vet ett sådant som man måste läsa noga för det känns som om det kan innehålla snubbeltråd.
En annan rolig grej jag upptäckte var i mitt bokföringsprogram där det stod att jag köpt ngt för 5 538220 !!! hade råkat göra 5 miljoner istället för femtitusen typ. Ni kan ju tänka er chocken innan jag hittade felet.....
 
Idag så blir det jobb och möte och i afton bara måste jag handla och plocka bort här hemma. Tvätten från i söndags ligger framme, disk i köket och jox och grej här och där. Hemtrevlig röra?....nä inte när man bor litet, som vi då blir det bra rörigt.
Skall försöka börja pula på ett schema oxå. skulle behöva lite kontorstid för samtal och annat som måste fixas undan.
 
På torsdag kommer ume tidningen och vill göra ett reportage om mig????Någonting om affärsprofil????nja skulle inte tro det......gillar inte att vara på bild,,,gör mig inte riktigt på bild haahhaahah. Får se om jag kan putta över det uppdraget till mina kollegor. En av dem sa glatt....-jag kan vara på bild för jag har ny frisyr....skratt. Hon har klippt av sitt hår och blev mycket bra i sin nya frilla. Hennes hår är som bebisfjun och så skört och fint att det liknar kycklingfjun. Nu hade det nötts av hårklämmor och måste kapas av. Hon var verkligen ledsen över det och blev glatt överaskad över hur fint det blev efter klipp. Jag gillar att ta i hennes hår för det är så mjukt och gosigt, lite annat motför mit tagel. Men å andra sidan så behåller jag nog mitt för det kräver inget större arbete än lite kamning då och då. Är ju inte så fixig av mig så det är en väldigt bra kombo.
Har inte blivit av med min sträckning än så mer voltaren kommer att nyttjas. Det håller en arbetsdag och det passar perfekt. Så nu måste jag skutta (läs hasa) iväg och be kära maken att smörja...
 

Tack gode gud för salva...

Publicerad 2015-01-13 07:22:19 i Allmänt,

Har lyckats sträcka mig igår på ngt vis och under natten har det liksom förlängts och utökats på ngt vis. Men maken har smort på Citadonsalva och det känns redan mkt bättre. Åh så himlarns bra den salvan är, brukar hjälpa fort och begränsa ontet.
Igår så var jag och maken (som blev piggare) ner till Övik för att titta på butiksinredning. Är lättare att beställa om man fått se den live, så att säga. Hade befarat att den skulle vara mörggrå men den var ljusgrå vilket gjorde mig lite gladare. Nu är det att börja räkna och mäta och sammanställa.....puh. Sen så kostar det skjortan, vill jag säga. En liten kortare krok kan gå på 13:- plus moms och vi kan behöva 2000 st. Sen behövs det avdelare kanske 200 på ca 30: plus moms,,,nja kanske mer?? En liten plexiburk 278 plus moms?????Jo det är ju fel bransch man har, man skulle ju kränga inredning.
Vad säger man om Övik då?
1 Många gamla hus kvar i trä vilket jag tycker är oerhört fint och charmigt.
2 Väldigt många var sportklädda!!!!!
3 Skitbilligt att parkera..2,5 timme 10 spänn.
4 Var och åt på en liten Pizzeria/bar och portionerna var inte att leka med...Tog ris och falafel och maken kebabtallrik....jisses vad stort lass med mat.
5 Såg ett jätteroligt hus, såg ut som ett legohus. När det blev mörkt så blev det istället oerhört vackert.
Tog en bild och la upp på instagram och googlade fram en bild åt er.
Vi såg en lastbilsolycka på vägen och det måste ha varit läskigt värre när det hände. En lastbil som fått sladd och vägräcket var som en serpentin och bilen var liksom vikt på mitten, Huvvaligen kunde gått illa....
När vi kom hem for maken på jobbet och jag gjorde momsen klar och det är en skön känsla. Kan bara meddela att jag känner att jag bidrar rätt ordentigt till staten med stålar. Satan i gatan vad många rondeller och sattyg som kan betalas med min skatt.
Tycker definitivt att det känns surt att betala så mycket pengar varje månad och läsa om hur det missköts i de högre leden. Bidrag dit och bidrag hit och vansinne överallt. Allvarligt så känns det inte okey......
Ge oss företagare tillbaka lite av pengar som öronmärks till anställningar istället. Mycket bättre tycker jag än att det bara skall gå ner i kloakhålet till bidrag och rajraj. Bitter idag...ja lite.....skratt
 
För övrigt så är jag ruggigt sugen på en semla...så otroligt underbart att vi nu går ini säsong. Kanske blir en liten promenad över till Nisses idag??? de har ju goa semlor men svindyra. 
Men innan jobbet så skall jag klä på mig och borsta tänder och kanske dra en kam genom håret????nja det senare tror jag jag skiter i....bara rufsar till det lite. Sen blir det jobb och kvällen är vikt för budget och annat lite nödvändigt göra.
Måste definitivt göra en lista på allt som jag måste komma ihåg. Annars glömmer jag.......jag har en tendens att glömma viktiga saker och komma ihåg oviktigt. Men där är jag nog inte ensam.
men just nu önskar jag er alla en underbar dag och att ni hittar ngt varmt element i närheten som ni kan luta er mot.

Tolftejanuaritjugohundrafemton

Publicerad 2015-01-12 07:09:05 i Allmänt,

Ja då var det måndag och idag så blir det lite annorlunda för min del, tror och hoppas jag. Tanken är jobb fram till lunch, lunch intages med en arbetskamrat på ngt trevligt ställe. Sen är tanken att det blir en liten urflykt ner till övik, av alla ställen. Övik är en stad man ofta kör förbi, men vi har faktiskt bott på hotell och vistats där en helg. Min spaning då var att övik är en "sportig" stad. Alla man såg var sportklädda/vinterklädda. Dunjackor och termobyxor överallt, inte en enda jacka ell.er kappa såg jag den gången. 
 
Men läget just nu är följande att maken har migrän, så i värsta fall får jag åka själv,,,,inte lika roligt utan honom.
Dagen igår gick så himlarns fort och mycket hade jag att stå i med mina papper och pärmar att jag gick faktiskt och sov en timme. När jag vaknade frös jag som en besatt i en timme, inte roligt alls.
Det tråkigaste av allt att vårt efterlängtade besök hos prinsarna inte blev av. Så nu är längtan ännu större, kanske redan i afton???
 
Var en snabbis på lillica och handlade köttfärs till hamburgare och rackarns vad kallt det var. Inte var det så mycket på gradkäppen,men det blåste vilket fick det att svida ordentligt i skinnet. Jag var tämligen nyduschad och kanske fuktig, så det spädde väl på känslan av att alla som kommer på iden att korsa nordpolen är helt fläng i huvudet.
Nåja där på ica köpte jag även en tidningsbok???? (som en tjock tidning) Astro- ditt år för 2015, månad för månad....
Tycker sånt är lite roligt, förutom den lilla detaljen som oftast står om makens och mina stjärntecken. Vi har inget gemensamt och kontentan är att spring om ni ser varandra.....för det kommer aldrig att gå...
Det går visst helt utan kamp...nja lite kämpar vi nog, med att förstå varandra. Men inte mer än någon annan skulle jag tro. Vi ser på många ting och saker på olika sätt, men det berikar mig mer än hindrar i slutändan. Visst kan vi båda bli fullständigt galna på hur vi båda är, men tillsammans är vi fantastiska... hahaahaha
 
Har även insett att jag inte har några långkalsonger??!!!! vilket hade varit skönt att ha idag. Kastade alla då de var håliga och slitna och jag har haft dem ändå trots att de varit trasiga. Så jag kastade dem för att tvingas köpa nya. Har jag gjort det?.... nej. Långkallsingar är ngt jag lägger minst pengar på,  vilket är ganska korkat då de är helt underbara att ha när det är kallt. Men oxå att drälla runt i uppe i stugan.
Hade en gång ett par gröna tjocka bedrövligt fula gröna fleecekallingar typ tjock hellyhansen. Med hängrumpa ner på låren och fantastiskt varma men var avsedda för skogsarbete eller skoter osv. Åh så varma och sköna och jag minns att det var plågsamt att ta av för man frös så ini bängen. Det är samma sak med handledsvärmare, tycker jag. Otroligt skönt att ha men när man tar av sig dem så känner man sig kall och oskyddad. Kanske så Maria Montazami känner sig utan sitt läppstift????.....exposed?
Äsch nu biter jag ihop och tar tag idagen utan långkallsingar
Skulle vilja ha ett par sådana här och en mössa.......ja ni tror väl att det är 36 grader ute. men det är bara 10. Men det blåser och jag avskyr blåst som far rätt igenom och får mig att krympa i själen. Jag kommer aldrig någonsin förstå mig på vintersport....som jag förknippar med kallt.
 
 
 

Skidor...hela dagen

Publicerad 2015-01-11 10:41:07 i Allmänt,

Skall tydligen vara mycket skidåkning idag, men vi känner bägge två att vi bara måste få träffa småpojkarna idag. Så maken skall kolla när det är paus i skidorna och sen får vi hoppas att den lilla familjjen har möjlighet för ett besök.
Vi jobbade igår och det var ganska lugnt och jag hann flytta lite hyllor hit och dit. Nu är det bara lite grann kvar sedan är vi klar och jag tror att det blir bra.
Gårdagsmiddagen stod maken för och det blev sanslöst gott med potatisterriner och oxfile, ljuvligt gott. Enda molnet på min himmel var att 1: vi är inte på samma våglängd när det gäller tv.program. 2: Det var bara skit på tv igen....
Repriser,repriser repriser på filmer som maken kan se hur många gånger som helst. Jag läste bloggar i 1 1/2 timme och gjorde lite budget och sedan gick jag och la mig.
Hade gärna sett på massa dokumentärer och sådant jox, men maken tycker det är tristare än repriser. Vi har ju en tv i sovrummet men jag tycker inte om att ligga där och se på tv, så jag får liksom skylla mig själv. Sover hellre än ser ngn mumiefilm eller ngn annan skitserie. Sur?  ...ja  bitter?...ja lite
Därför började morgonen tidigt för min del och jag har sorterat och börjat tömma och sortera fjolårets papper och skapa nytt räkenskapsår. Pärmar skall fixas och nya register. Men just nu är jg hungrig som en varg så jag måste ta lite tidig lunch.
Jo förresten jag pysslade lite igår oxå och hade tänkt göra en personlig lampskärm till butikens skyltfönster. Nu fattas det bara lite dekorband och jag tror att det blir fint. Har en del annat pyssel för mig oxå men först skall jag äta och dona och fixa lite till.
Verkar som om det blir en lugn dag här hemma vilket känns väldigt bra. En liten tur till lillica blir det antar jag men annars känns det som om man inte vill ut i blåsten i onödan.
Vi höres väl av lite senare.

Fredag morgon och mys på gång?

Publicerad 2015-01-09 07:03:09 i Allmänt,

Ja ngn form av mys blir det. Maken skall eventuellt bort, så jag kanske får klara av myset själv. Men mys skall det bli ändå, lite glass kanske? Har i köp lite Ben och Jerry glass....mums och smaskens.

På jobbet flyter allt på även om det inte är långa köer som för några veckor sedan. Att jobba i butik under juletid kan vara otroligt hysteriskt men samtidigt väldigt trevligt att höra kassalådan....
Jag har haft tur på tradera och ikväll skall jag fixa betalningar, så mina grejer kommer nästa vecka. Har inte vunnit något på flera månader så nu är jag extra glad.

Det är ganska kul när det kommer in nyheter till butiken oxå, en del ser bra ut på bild. Men när man sen håller det i handen, så är det kanske mindre eller konstig förpackning. Då får man tänka om och planera om i hyllorna.
Vi har flyttat om rejält så det är ganska kul när stammisarna, kommer in och går till " sina" hyllor och finner ngt helt annat. Men de blir lättade och säger - Oj jag trodde det var slut...
Nu till ngt helt annat....tittade på mina händer igår.....satt på bussen och kunde konstatera att elastiteten är trasig!?!?!? Vände och vred och de är rynkiga, guppiga och har överflöd av hud. Inte fagert, kan jag meddela. Mittemot satt två kvinnor i trettioårs åldern, med släta händer.....jojo tänkte jag för mig själv....det är bara en tidsfråga och ni får lika fula händer som jag.
I ärlighetens namn trodde jag inte att jag skulle bry mig, så det var nog den stora upptäckten. Fötter och öron är fortfarande i hyfsat skick....hahaha
Men allvarligt talat, så bryr jag mig inte så mycket förnuftsmässigt utan mer känslomässigt. Det är väl ingen som kan tycka det är roligt att bli rynkig och lös lite här och där. Konstigt nog talar ingen om det annat än i humoristiska termer. För egen del så tror jag att det är en ny fas i livet för mig och att jag måste lära mig att leva med det och sätta det i relation, med vad som är viktigt. Jag är ju hellre levande och frisk och rynkig och stel. Än sjuk och död och begraven, är inte riktigt i fas ännu, med den insikten känslomässigt.
Ja det var dagens första stora fråga, när ska Ingalill komma i fas?
Äsch ge mig lite tid och att jag får några goa kramar av min fina make. Så kommer det nog att lösa sig....brukar göra det när jag har svackor.
Just nu så skall jag i alla fall släppa in kisse och ta en kopp kaffe till och så småningom lufsa iväg.
Tar ett kort på en av händerna, så får ni se "eländet"

Någon påkallar min uppmärksamhet...

Publicerad 2015-01-08 07:04:20 i Allmänt,

Har ni sett det arma lilla livet? Som verkligen vill ha en större kruka...mer jord...ja vad som helst tror jag denna växt skulle bli glad över. Hålen på bladen är spår efter småkissarna,,,som gillade att bita men framför allt klösa på blommor. Inte så bra då en del växter är väldigt giftiga eller åtminstone långt ifrån välsmakande eller nyttiga att få i sig.

Nu kommer t om rötterna ut och "skriker" åt mig.  Ja jag lovar...försöker jag säga...man ska ju prata med växter. Har dock ingen större kruka hemmavid, så det måste införskaffas. 
Ikväll så kommer Milou då vi skall vara barnvakt, det var vi igår oxå medan modern hade föräldramöte. Hon lekte evigheter med en liten boll och en lekspade. Leken gick ut på att hon kastade iväg bollen och vi förfasade oss över både kraft och längd på kastet. Hon skrattade ända ner i magen och var väldigt nöjd över sitt bus. Sanningen är att hon är inte så himlarns bra att få iväg bollen men kroppsligt och andligt så satsar hon allt.
Jobbet med att flytta runt och greja på butiken fortsätter idag. Det är mycket bra för samtidigt blir det städat och fint. Min ena arbetskamrat är en fena på att ställa och hänga så vi andra bär och ställer dit och hon gör piffet. 
Håller på att steka fläskkött just nu, så middagen blir i rimlig tid. Måste dock iväg på Ica i alla fall då mjölken tryter. Vi eller rättare sagt jag gör av med mycket mjölk. Jag har ju mjölk i kaffet och jag dricker mycket kaffe. Det går mer mjölk än vad man kan tro, till kaffe. Men innan jag beger mig till jobbet så ska jag nog klä på mig. Inte bara för egen skull utan för min omgivnings skull. Folk skulle kanske inte uppskatta att man sitter på bussätena alldeles näck utan en liten handuk? 
I ärlighetens namn skulle jag inte ens vilja prova, är inte en solklar nudist. Men nu är det slutsvammlat och dax att ta tag i annat. Ha en underbar dag och gör det bästa ni kan av den.

Onsdag 2015

Publicerad 2015-01-07 07:17:57 i Allmänt,

Måste börja träna på att skriva 2015, brukar skriva fel så här i början av året. Men det är jag nog inte ensam om, inte heller att konstatera att det är länge till lön...
Drabbas alltid av förändringlusta den här tiden på året. Just nu funderar jag på att slinga håret. Inte ngn jättestor förändring..hahaha  men jag har inga andra idéer just nu. Men det kan ändras fort. Rätt vad det är så har jag fått ngt infall att möblera om eller något annat fånigt. Lite svårt när vi bor litet, om jag inte flyttar sovrummet till köket ?!?! Blir ju nära till kvällsmacka.
Är på väg ner till jobbet strax och där är det däremot stora förändringar med våra flyttar av varor. Kommer att bli kanonbra och flödet i butiken kommer nog att förändras.
Igår då åt vi på Statoil så idag blir det fil och flingor till lunch, i brist på lunchlåda. 
Vintertid så är måndagar sämsta dagen för kall mat då värmen stängs av under helgen och det brukar vara svinkallt på jobbet. Är man då kall i magen så blir man då inte varmare kan jag försäkra.
Har fått en försenad julklapp av min syster. Halsband,örhängen och armband gjort av ensamstående i Kosovo. Vilket arbete och vilken tid det skulle ha tagit allt pillande med småpärlor och tråd flätat och joxat.
Har vunnit en del på tradera oxå, så nu kommer det nog att trilla in lite paket i brevlådan. Det är ganska kul tycker jag. Nu har jag haft extra tur då jag fick allt till utgångspris. Så nu skall jag nog börja bygga lite möbler. Har flera idéer på vad det skall bli i dockskåpen.
Men den stora frågan är fortfarande, vad ända ini glödheta skall jag göra med dem? Förhoppningsvis så kommer Milou att tokbilligt att leka med dem när hon blir större. Just nu river hon bara runt och plockar sönder och samman.
Jag hade gjort en sådan fin ljuslykta av limmade hasselnötter den tyckte hon var jättekul att plocka isär nöt för nöt. Det gjorde ingenting för det var trevligt att se hennes koncentration att få isär nötterna. Hon är en klippa på att tömma och fylla på det mesta och hon var till stor hjälp när jag tömde alla lådor och sorterade penslar, färg och band och allt möjligt jox.
Men nu måste jag gå och stryka fast lite svart på fransarna och gå och se om jag har ngn kofta innan jag lufsar iväg till bussen.
Ha en bra dag....

Ett till inlägg...

Publicerad 2015-01-06 20:06:08 i Allmänt,

Ja herre min je, så mycket jag fått gjort idag. For ner en sväng till butiken både i morse och nu i afton. Andra svängen fick jag sällskap. Av maken som varit upptagen mest hela dagen av skidor på tv. Vi flyttade hyllor och stökade, så nu är det vara att fortsätta i morgon.
Var oxå en sväng till sonen och tittade på vad han gjort där sedan sist. Han har byggt och grejat så om ni bara visste. Efter det en sväng till rusta, för inköp av duschdraperi. Inhandlat mat och gjort morgondagens middag, så skönt att det är klart. För i morgon afton så måste jag fixa lite papper.
Strukit gardiner och bytt och nu är all jul helt borta. Även om allt tomters och jox försvann för en vecka sedan så har jag haft juliga gardiner. 
Har just duschat och nu skall jag bara slappa i soffan och snart skall vi ta fram ostbrickan....smaskens.
Tänkte ni skulle få se lite bilder på hemmet nu när det är nystädat hahaha nåja här kommer det några bilder av.....ja i alla fall bilder.
Tisdag / Söndag

Publicerad 2015-01-06 08:48:01 i Allmänt,

Inventeringen gick super duper bra och vi var klar tidigare än någonsin. Oftast har jag och maken suttit hemma till elva på kvällen och färdigställt rökningen. Nu gick det i en shwung....mycket tack vare att så många från My:s förening kunde komma och de var väldigt effektiva. Helt plötsligt så fick vi en frikväll ??? maken bestämde sig för att vara vaken länge och se på tv....hans sista kväll i frihet innan jobbet startar. Ikväll räknas ju inte då man bör lägga sig i tid för att orka med morgondagen. Men jag var så rastlös att jag inte kunde göra något vettigt alls och till slut så gick jag och la mig.
 
Har så mycket att fundera på...skall vi fortsätta och expandera eller stänga och söka nytt jobb. Vad vill jag? Är det värt? Kan jag överhuvudtaget jobba för någon annan längre? Låter kanske inte klokt med tanke på hur mycket slit det är med att vara egen. Nu när jag kan luta mig tiillbaka och vara lite ledig....så är jag i tankarna på att börja om igen!!! det innebär ytterlligare slit i några år, med mycket jobb.
 
Men å andra sidan så trivs jag med mycket jobb och jag kan mitt jobb väldigt bra och trivs med kunderna och produkterna. Men samtidigt så är jag medveten om att jag är inte i lika god form som förr hahahah. Att jobba sju dagar i vecka plus bokföring.....???? Nja det lockar ju inte speciellt mycket. Men det känns ändå bättre än att gå till ett jobb där jag inte får bestämma...hahhaa. Å andra sidan så är jag så infernaliskt less på att ta beslut. Det skulle vara spännande att prova.....hmmm men prova...med så mycket pengar.....jamen varför inte...jo därför att....Precis så går tankarna runt i min skalle....inte så konstigt att jag känner mig rastlös.
 
Idag så har jag planer att fara ner till butiken och städa och plocka bort lite grann och flytta lite grejs. Eller rättare sagt flytta runt massor hahhhaa. Vill ändra flödet i butiken och utöka barnsidan. Vi får in mycket nya produkter som inte får plats där liknande har varit. Så vi måste tillskapa plats och minska annat. Har en tjej på jobbet som fixar och gör fint i hyllorna och vi kan bara styra runt och göra grovjobb. Mycket praktiskt.
Sen skall jag fara och se på ett nytt duschdraperi....och lite annat småjox.Skulle vilja ha lite nya växter, till köket. Mina fina blommor där fick ju ngn konstig sjukdom, så de fick åka i sophinken. Gardiner skulle oxå vara roligt att köpa....jag är hopplös på gardiner. Köper ständigt nya och använder dem sällan två gånger. Tycker det är snyggt med tunga gardiner typ sammet. Men är inte riktigt säker på om det passar hos oss.....vill ju ha in ljus. Ja vi får väl se...hur det blir. Måste få tag i bubbelbad oxå...gärna för vuxna. Inte så lätt att hitta, speciellt bubblor som inte bara försvinner efter ett tag. Hmmm det kanske heter skumbad? Nåja vi får väl se vad som ligger i påsarna när jag kommer hem. Maken stannar nog hemma...tror det skulle var ngt med skidor idag på tv.
Det här fönstret såg väl fint ut???
 

Godmorgon på Er

Publicerad 2015-01-05 09:25:01 i Allmänt,

Vi for hem från stugan en dag tidigare . Idag är det ju inventering...yuppie...not
Tänkte att jag skulle visa vad jag sysslat med. Till jul så gjorde jag några fågelmatare, vilket blev poppis hos småpippisarna. Men det gick åt flera kakelborrar. Det är mycket hårdare på kanterna på faten än vad det är mitt i.

Gjorde fem och gav bort i julklapp. Sen så fick jag ju en byrå av dottern och den är nu målad i ljuva pasteller. Blev väldigt nöjd både med resultatet och färgen.

Den rymmer hur mycket jox som helst,vilket passar mig utmärkt. Tänkte ha lite dockskåpsprylar och smyckesgrejs där. Nu skall vi strax bege oss till butiken och räkna...1,2,3....77, osv

Förhoppningsvis så är det klart innan sängdaxs. Vad som brukar ta längst tid är ju själva sammanställningen. Lite spännande att se vad lagervärdet skall bli.
Vi höres

Godmorgon och välkommen tjugohundrafemton

Publicerad 2015-01-01 13:53:47 i Allmänt,

Så häftigt nu skriver vi 2015 och som vanligt tycker jag att 2014 swishade förbi...lite kusligt är det allt. Vad kan detta år ha i sitt sköte??? jamen huvvaligen inte vill då jag veta det. Man tar det som det kommer och får försöka anstränga sig att stanna upp i nuet och ta vara på varann och nära och kära.
Vänner i min omgivning har blivit mor och farföräldrar och delar min känsla av att det är underbart med de små. Men det är oxå en sorg hos de som inte fått uppleva det stora och det är ibland lätt att glömma bort det i sin egen lycka.
 
Jag började året med att må allright...inte toppen utan det funkar. Men istället för att säcka ihop i soffan och bara dega och känna sig seg körde jag igång och rensa och slänga och tjollra på och jäsiskens så mycket jag snört och fixat.
 
Jag började genast slipa och målartvätta och sedan måla min byrå. Vi har ju fått en ny färg till möbler på butiken och jag må då säga vilken jättebra färg. Det enda som suger är torktiden.......för nästa varv. Bläääää avskyr att vänta och i detta fall 15 timmar tills nästa varv. Men sen utlovas en pärlhård yta. Den täckte jättebra ingen doft och dryg. Känns bra att veta att man kan rekommendera en produkt.
 
Idag fyller min svärson år. hipp hipp hurra säger vi och ska senare i dag få nöjet att gratulera honom. En mycket fin man till min dotter. Ansvarsfull och så lugn och snäll och stabil. Synd att vi så sällan vi får träffa honom då han jobbar som en liten iller och tar så god hand om sin familj.
Många nära och kära har varit hängiga under julen och nu står väl på min önskelista först och främst en önskan om tillfrisknande och att alla får vara pigga och raska.
Imorgon så blir det jobb och sen upp till stugan...yippie . Ledig i helgen dubbelyippie.....Sen rackarns annåda är det inventering på måndag. Inte det roligaste man gör men så skön känsla när det är gjort. Dessutom så kommer en del ur My:s förening och hjälper till och de brukar gå fram som en svärm gräshoppor.
 
Har jag några nyårslöften då???? nja är inte riktigt säker utan måste återkomma om det. Har mycket att fundera på under kommande 14 dgr och stora beslut om mycket pengar och vår framtid. Återkommer om det oxå för det är skönt att lufta sina tankar här, trots att det oftast bara blir en massa svammel...som vanligt. Men jag är och förblir ett storsvammel med superkoll hahahahhah Att sen få skriva ner lite tankar brukar göra att det lättar i knoppen. Men nu skall jag fortsätta min framfart i rensning och sortering i skåpen. Har insett att det är rätt bra med plats om man bara snör och soreterar. Men det är ju klart att nu har jag ju bara flyttat ihop allt ini förrådet hahahahaahah. Så egentligen kommer den stora utmaningen i att få ordning få allt skruffs igen utan att fylla där jag just tömt....hahahha jag det är svårare än det låter. Tills vi hörs miljarders kramar från mig /oss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela