myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Hipp hipp hurra

Publicerad 2015-07-30 09:41:29 i

Idag fyller våran fina Liam 5 år och han har fått fina morgonpresenter. Senare idag skall vi ha kalas med ballonger och mer presenter. Svårt att ta in att Liam håller på vara en stor pojke. Han är ju vår lillepojk med fantasi och tokigheter så det räcker och blir över. Han kommer nog alltid att vara lillpojken för oss.
En kramigare unge får man leta efter och jag hoppas att han aldrig stelnar ihop och tappar sin underbara rika fantasi när han blir vuxen.

Igår så var vi på Diggiloo här i Varberg och jag tyckte det var jättemysigt och underbart att lyssna på musik och se ut över havet och måsar svävande i luften.
Vi hade tur med vädret och jag gillade showen. Fast andra akten var långt mycket bättre. Nu skall ni få se att det inte är hittepå att jag inte kan ta kort??!!!
Tänkte att jag skulle ta ett kort Magnus Carlsson när han signerade autografer...

Skulle bli fullständigt. ....

Publicerad 2015-07-28 17:24:31 i

Ja fullständigt tokig och bo här åtminstone sommartid. Helt vansinnigt mycket folk precis överallt. Nu är vi på väg hem från en dag i Gtb och nu kurrar magarna av hunger. En del av oss stannade kvar för att beöka Liseberg och shoppa. Jag och maken tog med de små som börjar bli rätt spak efter ngr timmar på Universeum. Nu blir det mat och slappa hela kvällen.

okej nu provar vi....

Publicerad 2015-07-27 09:59:51 i

Nu är vi alltså i Varberg och vädret suger. Men vad gör väl det när man omger sig med de man älskar mest. Hittade en bild på hur huset ser ut, på en tavla här i huset. En vanlig sak som ginns i de allra flesta "äldre" hem. En bild på sin gård.
idag skall vi till.....Ullared

Friday......så f...ing nice

Publicerad 2015-07-24 10:45:01 i Allmänt,

Märker ni så internationell jag blivit hahhaaha. Blir det oftast om jag är på gott humör, snacka lite svengelska bara sådär. Steg upp tidigt imorse och redan kl 7.50 hade jag tid för nagelfix och nu är de vitglittriga, typ såhär fast inte lika långa.
Nu är jag hemma och har gjort bort alla fakturor för ca 14 dagar framåt och igår balade jag mna egna räkningar. hann ha pengar på kontot ca en kvart hihihihi. Igår så var jag in på hemsidan Dockbutiken och tittade på allt jag vill ha nu när jag skall dit och även In på Ullared bloggen. Nåja nu kanske jag måste behärska mig för jag skulle lätt komma upp i 6 siffrigt inne på Dockbutiken. På ullared blir det nog en matta i alla fall och säkert en massa till förutom t-shirts som jag minst skall köpa 8 st av.
Fick en idé imorse, jag kanske skulle börja föreläsa ?????? om princip vad somhelst. Skulle nog gilla det så surrig som jag är och kan pladdra om princip vadsomhelst. Sen är den stora frågan vem skulle orka lyssna och sen betala för det??? Eller skriva en bok??? eller...eller
Jag vill så gärna ha ett litet projekt eller en utmaning. Ja jag är en rastlös själ och gillar att ha mycket att göra, Det krockar med mitt behov av lugn och ro.....knäpp? ja lite.
Idag ska vi packa och två av sönerna kommer hit för att klippa sig och sen är det tvätt och lite vila innan vi rullar söderut. Ett besök till butiken måste jag oxå göra och se om det kommit in ngr mer nyheter. Spännande och skoj och jag älskar att packa upp nyheter. Sen att testa mtrl och satser så man vet vad det är vi säljer.
Måste köpa ngt till middag oxå eller så köper vi bara lite pizza, för såhär ser vårt kylskåp ut just nu.
 
ganska tomt hahahah och då skall ni veta att kasslern, skinkan och tomaterna måste slängas!!!!! ja semestestängt kan man väl säga.
Kanske det finns ngt i frysen som vi kan gnaga på till middag??? hmmm vi får väl se.
 
Kanske skulle flytta till England ,,,ngnstanns i Midsommer och dricka the och odla rosor och studera brottsligheten???? Eller skaffa afrikanska minigetter? så söta
Det är ngt visst med getter??? har alltid tyckt om dem och grisar och hönor. Men få kan se mig boende på landet....skulle få klorofyllförgiftning ganska fort. Nä jag måste få en jämn ström av avgaser och asfalt för att må riktigt bra. Men inte det ena utan det andra och det som är viktigast är närvaron av vatten. Spelar ingen roll om det är älv, bäck sjö eller hav, vatten måste finnas i min närhet. Kanske därför jag valt att gifta mig med en kräfta???
Äsch nu skall jag fortsätta packa, för det gjorde jag inget alls av igår.
Ha det så bra :)
 

Long time no seeeeeeee

Publicerad 2015-07-23 20:11:59 i Allmänt,

Nu är det länge sedan jag skrev och jag har haft bloggsemester, en aning ofrivilligt. För det första är jag sämst på blogga på telefonen, jag skriver långa inlägg som sedan bara försvinner och jag blir sur som en citron och tappar lusten. Problem nr 2 är att jag är ännu sämre på att ta kort på min omgivning och det som är på gång så att säga.
Den korta versionen är att vi /jag har haft det så skönt och umgåtts med både nära och kära. Jobbat lite då och då men varit ledig hela den här veckan, vilket har varit underbart.
Tog visserligen ett kort imorse på lilla "fontänen" som skvalpar så mysigt, så det kan jag åtminstone föreviga.
Nu är vi hemma i stan igen och jag har fixat löner ochh skall strax betala mina egna räkningar oxå. maken har grillat lite god mat och sen skall jag om jag orkar kolla på min packning inför resan söderut.
 
Imorgon kväll/natt rullar vi iväg ner till Varberg och det skall bli så roligt. Vädret skulle väl vara sisådär men luften är ändå varmare än häruppe och jag hoppas att vi får en baddag i alla fall. Tänk om man kan bada denna sommar???? Jag och maken och barnbarnen skall på Universeum,,,vad föräldrarna skall göra har jag ingen aning om hahahaha. Kanske de vill gå på nordstan? ja nu pratar jag om Götborg som vi tänkt besöka oxå och Ullared och kanske ngt lekland. Så skojsigt och jag funderar på om vi skall ta med oss lite surströmming och göra oss en kväll med surisar.....Antar att det inte finns att köpa därnere??? Stackars sörlänningar vad de går miste om.
Vi hade besök i stugan av sonens vänner från Holland och de kunde inte uppskatta surströmming utan att ge oss en blick som sa att vi måste vara sprillans tokiga. 
Nu har jag förresten äntligen fått vara på auktion och det är två år sedan sist. Det brukar oftast vara på helger och då jobbar jag ju oftas, men i morse så rullade vi iväg de nio milen helt i onödan.....vilken sopig auktion och helt värdelös men lite roligt var det nog ändå haahha fastän den var i princip tom på grejer och inget alls som lockade. Men det var ändå mysigt på ngt vis tills himmelen öppnade sig och vi sprang till bilen och åkte hem igen. Nu skall jag fortsätta på min lista på saker som måste göras typ vattna blommor och kolla vad som skall mes osv. Ha det gott mina vänner
 

Godmorgon

Publicerad 2015-07-17 08:02:18 i

Vilka sköna sovmorgnar jag haft och det har behövts att få vila gammkroppen. På jobbet har det äntligen börjat komma in lite varor och nyheter .  Men ikväll så blir det kalas för då blir det äntligen surströmming . ..namnam.
Veckan har verkligen gått fort och det är arbetshelg som väntar.
Vi har haft födelsedagskalas för maken och vi har haft prinsar med föräldrar på ngn dags besök. Ja vad kan man annat än säga helt underbart😊man blir varm i kroppen av att bara få mysa ihop. Mitt bloggande har inte varit så intensivt och orssken är nog på att jag slltid glömmer att ta kort och jag har ju sagt och lovat mig själv att ha kort till mina inlägg. Men nu rackarns lovar jag bot och bättring. Har i alla fall en bild...på sonens rabatt...Han har då fina blommor, även om rabatterna skulle må bra av lite rensning. Samtidigt gillar jag lite hysteriska rabatter som liksom nästan sprängs av växtkraft .  Men flera av hans växter håller på att försvinna bland de sorter som har ett agressivt  växtsätt.

Söndag 12/7

Publicerad 2015-07-12 09:42:20 i Allmänt,

Jaha gott folk idag så är det sköna söndag, men sol och värme lyser med sin frånvaro. Nu är det egentligen inget som är särskilt sorgligt för folk går i gallerior då och besöker gärna oss på pysselshopen :)
Men tänker på alla barn som inte kan få bada och leka ute utan en massa kläder och regnjackor. Gårdagen var bara bra och jag hade en massa att göra på butiken. Det behövdes fyllas på en hel del och trots att vi inte har så mycket på lagret så kan man ibland trolla med knäna och få till det ändå hahahaa.
maken skulle iväg en sväng för att förbereda ngt inför fiskeresan till Norge, ngt med redskapen, typ krokar och sådant. Jag for hem och gjorde bort lite fakturor och packade lite och förberedde för att fara upp till stugan. Jag kommer att köra emellan jobbet och stugan nu i veckan. Men då nästa vecka blir det flera dagar ledigt. Har haft en bra sommar och inte behövt jobba långa dagar och vikarierna har funkat perfekt.
Hade väldigt tur igår när jag skulle gå hem från jobbet. Vår närmaste butiksgranne är Barista och hon som jobbade där frågade om jag ville ha ngr mackor??? ja visst ville jag ha det, så jag fick ett gäng och de med brieost och salami var underbart goda och jag behövde inte fixa ngn middag. Mycket bra och sorgligt att de liksom bara slänger mackor som inte säljs. Jag skall minsann göra det till en vana att gå förbi efter jobbet hahahaha
Idag så blir det jobb och tanken är att vi efter jobbet skall hämta sonens husvagn och dra upp den till stugan. Han har ju besök från Holland och nästa helg så kommer de upp och tar med sig husvagnen och drar upp till Åselemarknad. Innan har de tänkt till Lycksele djurpark och då är det krångligt att dra husvagnen.
Men vi skall oxå iväg och gratta en av familjens söner som fyller år. Visserligen inte förrän imorgon, men vi tjuvstartar lite med gratulationerna. Skulle behöva fara och handla lite på Lidl oxå. Hmmm hur jag skall få med det i planeringen har jag ingen aning om....Varför just Lidl tänker ni? Jo för de har så god Fish and chips hahaha. Praktiskt att köpa och ta med till stugan. Sen så är de lite billigare på en del andra saker som håller på ta slut i stugan.
Idag åker oxå Lenny hem, då husse och matte kommer hem från en tur ner från Kolmården. Vår kisse kommer nog att ställa sig på bakbenen och applådera. Han tycker inte att han behövs...ja Lenny alltså. Han ser så sur ut och trots att Lenny verkligen visar hur mycket han gillar storkisse och är imponerad av honom så betraktar storkisse honom som ett enda stort skräp. Två gånger har han fått sig en lavett över skallen när han kommit för nära, men han ger sig inte.
Funderar lite inför resan till södra sverige och en sak är säker, onsdagen så vill jag till Göteborg??? Varför då? Jo då är dockskåpsbutiken öppen hahahahh. Måste verkligen dit eller måste? vill gärna och tänk om jag hittar ett dockskåp...som jag vill ha med mig hem....ooops. 
Ett sådant tex som jag kan inreda till Milou och mig hahahah. Som hon kan leka med när hon kommer och jag med hahahaa. Med möbler som är lite tåligare och kanske lite blandad inredning utifrån hur hon tycker det skall vara. Hon kan nog tänka sig att möblera lite hursomhelst. Skall bli skojsigt nu när hon börjar bli lite mer intresserad av dockor och grejer till det. Kanske Liam kan ha ett rum till sina gubbar. Det skulle vara roligt om han ville det och kunde bestämma hur han ville det skulle se ut. Viggo är inte ngn som skulle uppskatta den leken, tror jag. Han närmar sig nu sju och gillar allt som är lite förbjudet, läskigt och spännande. Vill ofta att det skall hända ngt eller göras ngt men vill gärna bara mysa oxå och sitta och prata. Gullrumpor :)
Nu skall jag gå och göra morgontvagningen och förbereda dagens jobb. Ha det så bra :)

Okey i stan igen..

Publicerad 2015-07-10 08:40:58 i Allmänt,

For en tväris upp till stugan och där var det kallt och regningt.Prova att blogga från telefonen och skrev och skrev och sen lyckades jag trycka bort allt...grrr. Nåja så kan det gå och jag är int det minsta förvånad över det.
My skickade lite filmer från Turkiet på hotellet och vyer från deras balkong och det såg underbart ut och de hade massvis med svalor och ett bo på balkongen. Fy bubblan vad jag önskade att jag var där i solen och låg och skvalpade omkring i en pool.
Men jag har haft sällskap av ngt annat i stugan, som räckte i två dgr och sen for jag hem hahahaha
Nja sista biten åt jag upp i bilen...Jag har sytt och tittat på tv och sovit. Problemet är att om jag sover för mycket så kan jag inte sova för natten lika bra. Annat var det när jag var sjuk (utbränd) då kunde jag sova hur mycket som helst och det hände att jag sov i ett dygn. Minns en gång då vi for till stugan och det var vinter. Det var kallt i stugan och jag satt mig på sängen i ytterkläderna och väntade på att maken skulle få fyr i brasan....sen vaknade jag nästa eftermiddag med jackan på. var uppe en stund och gick sen och la mig igen. Men jag minns hur gott jag sov på den tiden och hur skönt det var och det var väl det enda positiva med att vara sjuk. 
Fast det finns fler fördelar även om jag inte skulle vilja göra om det så har det påverkat mitt liv mer positivt än negativt. Det enda som jag tycker är jobbigt är att min kapacitet och stresstålighet har decimerats oerhört och att allt som påminner om mitt gamla arbete ex pappersarbete är så tungt och jobbigt.
Idag steg jag upp tidigt för att fara lite tidigare på jobbet och ta golven och påbörja beställningen.....men inser att nyckeln lyckades jag glömma på jobbt...:( ja inte så smart kanske haaahahah
Ja jag jobbar ju i helgen så jag får fara in lite tidigare imorgon istället. Men sen så är det semester tjoho, för maken går på semester nästa vecka och då rackarns hoppas jag att jag kan ta ledigt i två dgr i alla fall. Men jag skall inte klaga, för jag har kunnat ta kortare dagar och varit ledig två dgr i veckan så det är kalas.
Tänkte jag skulle visa er en bild från förra veckan när jag och Millan var på frasses
Trevligt middagssällskap och jag riktigt längtar tills v 31 då jag får rå om alla barnbarnen nere i huset vi hyrt i södra sverige. Nu hoppas jag bara att vi får hyfsat väder, så att vi kan hitta på ngt trevligt tillsammans.
Apropå trevligt så kommer två av sonens goda vänner från Holland upp på måndag hit till Västerbotten och han har gjort värsta planeringen för vad de skall hitta på. Han lärde känna dem när han var på sin Asientripp för ngt år sedan och nu är det deras tur att hälsa på honom. Så nästa fredag så kommer de till stugan och då skall de få testa surströmming :) hoppas att de gillar det. Vi tänkte för säkerhets skull göra en västerbottenspaj och lite annat oxå ifall de inte tycker om det. Sen blir det väl fiske och älgar och sådant som de tycker är exotiskt ????
Svårt att komma ihåg att andra tycker att våra skogar och berg är exotiska. Man blir ju lätt hemmablind, även om jag tycker att det är förbaskat fint häruppe och oförstört. Men jag gillar södra sverige med sin närhet till allt och ljumma vindar och möjlighet till bad utan att tappa känseln.
Idag har jag bil och det känns ju extra lyxigt. Har fått låna dotterns medans hon är på galej i Turkiet och det är inte helt fel. Maken tycker det är en skramlig plåtlåda hennes lilla blå bil. Men jag gillar den helskarpt, perfekt till att skjutsa rumpan hit och dit och lätt att parkera.
Vi har oxå besök av kisse Lenny igen och han skall stanna över helgen, då husse och matte har farit på en minisemester till Kolmården. Våran gammkisse är så sur och less att det riktigt är en aura av eländighet runt honom. Han fräser och morrar och är verkligen irriterad på Lenny som inte låter honom vara ifred ngr längre stunder. Men gammkisse är snäll och låter mest bara och det heter ju att tomma tunnor skramlar mest och det stämmer på honom.
Nu har vi gömt alla kablar oxå, för Lenny är kabelbitare, vlket många kissar är. De tycker om plastsmaken läste jag ???? Inte så bra och farligt kan det oxå vara och dyrt blir det att köpa nya laddare......
Nåja nu skall jag sluta babbla för denna gång sköt om er :)
 
 

Memorylane...

Publicerad 2015-07-08 11:23:35 i

Här sitter jag och klipper och klistrar in bilder. Så mysigt att se på barnen och minnas...Ute är det lite sol men kyligt i luften. Annat blir det för My och Milou som far till tokvärme i Turkiet.
Igår var vi och åt hos äldsta flickan och Liam, pappan i familjen var ute med vänner och Viggo sov över hos en kompis. Vi fick en god köttfärspaj och två efterrätter??!! Så goda att man liksom inte ville svälja hahaha. Milou åt två portioner . ...
Liam är så otroligt  omtänksam och go mot Milou och har gott tålamod. Maken och barnen busade så han blev svettig och fick ta en dusch när vi kom hem, mätta och belåtna.

En trevlig dag

Publicerad 2015-07-07 08:47:55 i Allmänt,

Igår så hade jag en trevlig dag som avslutades på bästa sätt. Först så städade jag lite hemma så när vi kom hem så var det riktigt prydligt. Slutade jobba halv tre för att möta upp Milou, då modern hade ärenden. Vi gick till frasses och käkade och hon tyckte det var väldigt intressant när de ropade upp nummer på beställningar och hur folk gick ut och in på toaletten. Jag förklarade att de skulle kissa och då höll hon minsann koll på vilka som gick in hahahaa. Efter det så åt vi glass och sen var det en man från sydamerika som stod och spelade olika sorters flöjter på torget och det var en syn för gudar när hon stod där och gungade med höfterna till musiken. Vi hann oxå med en liten stund på lekplatsen i stan och där gungades det och åkte rutschkana hej vilt tills modern ringde och var klar med sitt. Väl hemkommen så hade jag ju redan ätit så ngn mat behövdes inte arrangeras och maken fick göra sig ngr varma mackor.
 
Sen satte vi oss ned och lyssnade drygt  en timme på ljudbok och sen så såg jag två avsnitt av Teen Mom. Började se det för flera år sedan då de var 16 år och gravida och nu är väl barnen ca 6 år och det var trevligt att se dem igen. Men så snopet...en av flickorna var en tjej som var supernoga och en aning självcentrerad vilket man kan vara i den åldern hahahaha. men hursomhelst så var hon väldigt kräsen med pojkar och hur hon bodde och vad hon skulle bli. Hon utbildade sig och tänkte bli antingen läkare eller advokat sist jag såg för ngr år sedan. Nu visade det sig att hon gått ini porrbranschen och var ganska nerlusad med stålar. Att hon valt den karriären var väldigt snopet må jag säga och en av de andra mammorna vägrade att vara med igen pga av hennes osedliga leverne. men övertalades om de inte filmade hennes son.
 
Hon vägrade att låta hennes son vara med i samma "show" som en porrstjärna. Nåja det var trevligt att återse dem och se hur det gått för dem.
Efter det så var det dags för vår seriemaraton och lite glass och jordgubbar innan det var dags att gå och lägga sig.
Nu har vi bara ngr få avsnitt kvar av Orphan Black och sådant känns aldrig bra när en serie är slut. Nu måste vi hitta en ny och det är lättare sagt än gjort kan jag säga då jag har svårt att hitta ngn som jag tycker är tillräckligt intressant att se.
Hoppas att det blir fler säsonger och får inte huvudrollsinnehaverskan en oscar ngn gång så är världen ur led. Fast i denna genre så är det ju serier och det är väl bara filmer som det delas ut oscars för...suck.
 
Nu på morgonen har jag gormat på med momsen och skall nu samla kraft för att ringa supporten och fortsätta med lönetjollret. Sen blir det jobbet och i afton är vi bortbjuden på middag till äldsta flickan, lyxigt värre. 
Idag är det regnigt och småkallt och det ser inte bättre ut än att det kommer att vara så här ett tag. Men det lockar ju in kunder till staden .....
Tanken var att jag skulle åka till stugan i afton men jag far inte förrän i morgon bitti, tror jag. Vädret lockar ju inte till att fara till stugan och sola hahha utan jag hade tänkt brodera och scrappa i lugn och ro. Inte för att kisse och maken väsnas men jag gillar att vara själv och jag är så avslappnad när jag får vara däruppe.
Skall köpa med mig lite kokkaffe för det är gott i stugan, annars dricker jag mest pulverkaffe. Men i stugan blir det extra gott med kokkaffe och sitta på bron och titta ut över sjön. Kan kanske toppas med ett wienerbröd????
Måste ringa om palldragaren igen....den läker och jag har ringt och påtalat detta men har inte fått ngn återkoppling. Så det skall göras och sedan skall jag fara på procurator oxå...hmmm mycket som skall hinnas idag. Så det är väl bäst att avsluta nu och sätta tänderna i min todo-lista.
ha det bra :)

Måndag 6/7

Publicerad 2015-07-06 07:36:00 i Allmänt,

Ja då var det måndag och en ny vecka är i sin linda. Kanske mångas första semestervecka och en del går in i sin andra. Ganska ångestladdat att veta för många att snart är det jobb igen. Men det finns en del som avskyr faktumet av att vara ifrån det sociala sammanhanget som ett arbete kan innebära. De som är väldigt ensamma eller de som är vansinnigt rastlösa. 
nåja själv trivs jag med jobbet och idag skall jag pallra mig dit. Gårdagen var lugn och jag hade bestämt mig för att flytta lite varor och kolla upp om försäljningen förändras. Har gjort ett rörelsemönster...dvs studerat och ritat ner hur folk går i butiken. Först har man en ritning över butiken sen studerar man ngn kund och ritar kryss där de stannar. Då kan man se hur de rör sig i butiken och vilka ställen och hyllor som är mest attraktiva. Jag blev faktiskt lite förvånad då de allra flesta tog en hel annan väg runt i butiken än vad vi trott. Vi har en lång vägg med kampanjer och nyheter och inte en kotte går dit annat än efter avslutat köp.....så är ju inte riktigt tanken. Så nu skall jag ställa dit lite basvaror och undersöka hur det gås runt i butiken då....intressant.
 
Beställningarna är inte så stora nu så därför kommer det ytterst lite varor. Det beror på att när det är slut på huvudlagret så är det slut...och varor kommer in först i augusti igen. Allt står still på sommaren och det är inte kul när det börjar bli tomt i hyllorna.
När jag var ung och grön och skön så var det inte ovanligt att butiker stängde hela sommaren och liksom hela sverige stannade upp under industrisemestern, ja t om försäkringskassan och andra myndigheter stängde och det var inget konstigt med det.
Maken var och byggde tillsammans med sonen igår medans jag jobbade. De skulle fixa till balkongen dvs näta in den så Kisse Lenny kunde vara därute. Vi var ditbjuden på mat så efter jobbet så for vi dit och jag fick oxå se resultatet och en mycket nöjd kisse. De bjöd på en fantastiskt god sallad och vi åt med stort välbehag
Sen var det kaffe och efterätt och det var smaskigt må jag säga. Marängtårta med jordgubbar det går inte av för hackor.
Underbart söta och goda jordgubbar var det och vi talade om hur olika pris det var på jordgubbar. Dessa hade hon köpt för 25:- och de var supergoda och fina. På Coop såg jag att de sålde en kartong för 59,90:- det kan jag kalla prisskillnad!!!! 
 
 
Men ofta så är det så att man får det man betalar för. Det är skrämmande ibland när folk faktiskt tror att de kan betala lite och ingenting och sen förväntar sig kvalité !!!! Folk frågar ofta om det billigaste och sen följdfrågan är det bra kvalité??? Nej säger jag då.....men vill du bara prova så är det okey. Betalar du en tjuga för en pensel tycker jag inte man skall bli förvånad om den spretar och tappar strån. Lägg på en 100 ring och du har en för livet.
Ni skulle se hur det ser ut runt mig just nu....igår så tappade jag ut hålslaget....och det är miljarders små vita cirklar som confetti runt mig. Men feststämmningen uteblev....kan jag säga. Så jag skall ta fram "sugarn" oc fara en varv eller två snart. Vattna lite blommor och tömma och fylla diskmaskinen. Det känns trevligare att komma hem i eftermiddag om det är lite städat härhemma.
Sen skulle vi behövt glutta igenom frysen....är ganska hopplös att fylla den och sen glömma.....med resultatet att jag är osäker på när och vad det är. Att skriva på maskeringstejp  och liknande har jag sällan lyckats vidmakthålla annat än under tiden jag var hemma med barnen. 
Nu är det ju inte så att det behövs slängas en massa mat utan det är oftast kakor eller bröd i påsar...typ med ngr skivor i som nu fått en härlig frysbränna.
Sen så tillkommer det att jag är en kräsen prinsessa och inte gillar fryst mat...ja visst är det fånigt men jag tycker(inbillar?) att det blir en bismak på köttet om det varit fryst och den är svår att krydda bort. Så kött som varit fryst duger bara till köttfärssås eller grytor eller sådant och knappt det. Min make blir fullständigt vansinnig på mig ibland kan jag låta meddela.....
Men nu måste jag rappa på om jag skalll hinna det jag tänkt innan jobbet. Ha det så bra :)
 

Lördagmorgon

Publicerad 2015-07-04 09:09:10 i Allmänt,

Ja...jag somnade framför tv:n och ärligt talat så minns jag inte ens att jag gick och la mig i sängen. Hann med en hel del igår och jag var trött och belåten. Morgonen började med lite supportprat till bokföringssystemet och jag kunde än en gång konstatera att det händer mig så många knäppa saker i detta system. Det är oftast samma som jag pratar med när jag rnger och numera behöver jag bara säga : Hej det är Ingalill och då skrattar de. Hade två funderingar och den ena var hon tvungen att be om hjälp om från teknikerna och den andra sa hon att det blivit en bugg på....har inte en aning vad en bugg är och innebär. Men hon skulle återkomma.......så på måndagmorgon får jag väl ringa igen.
Sen var jag till banken och växlade sedlar till mynt, då det börjar sina i butiken och sen vidare till Ticket för bokning av Pragresan. I september far vi dit med goda vänner och jag ser framemot att få strosa runt i staden äta och dricka gott. 
Efter jobbet var det matinköp och sen iväg på en liten utflykt som jag bangade ur på. Sonen hade lånat en värstingvattenskoter och nu hade jag chansen att prova. Har ju länge velat prova och packade ned ombyte och sen bara kände jag....Näää jag vågar inte...Den såg väldigt stabil ut men jag fick bara känslan av att den skulle sjunka med mig på. Hade nog vågat om jag i stillsamt litet tempo puttrat på vid sjökanten hahahhah....kanske.
Nåja det var trevligt i vilket fall att se på när de andra körde.Men jisses så fort de körde.
 
Det blev som ni förstår en väldigt sen grillmiddag och kanske mer att betrakta som vickning hahahah. Men gott var det och sen bänkade vi oss framför vår serie och där tog det slut för min del...zzzzzzzzzz
Idag blir det jobb och nu gäller det väl mest att fylla ut hål....hål som nyheterna skulle ligga i...grrrr. Inte fanken kom det ngr nyheter trots att det stod att de fanns i lager. Vi säljer ut nu på 50% fjolårets varor så årets nya varor ryms och då blir det hål och luft säljer inte. Man kan skriva en hel sida beställningar och hälften är slut i lager. Men så brukar det vara på sommaren och varje år så gnölar jag....är mer som en liten tradition.
Har oxå reflekterat över att jag skulle behöva köpa in fler "skepp". Helst tre men två kan funka.
Typ sådan här.....två stycken. Men de är så nedrarns dyra så det får vänta. En tvåhyllesektion går lös på drygt 20 tusen + moms sen tillkommer krokar och en massa sådant. Men det får vänta, utgifterna under detta år är så enorma så man vill bara grina och skrika. Tur att vi har bra med kunder annars skulle ett blödande magsår komma på noll tid.
Att sälja Panduros varor och endast det var ett stort steg för mig och jag fick verkligen jobba med mig själv att gå till ett koncept till ett annat. Men idag måste jag säga är jag jättestolt över Panduro och deras policy och hur de driver sitt företag.Nu är det inne på tredje generationen i familjeföretaget, även om Pappa Panduro kommer in till kontoret nästan varje dag. Men de är hårda med att det skall vara bra grejer de säljer. Att det inte skall finnas farliga kemikalier och att fjädrar och ull och trä inte är från ställen där djur och natur inte har det bra om ni förstår hur jag menar. Sen så sköts allt i Sverige, vilket imponerar stort på mig. Att lägga ut tillverkning i asien hade säkert sparat många miljoner men som gamla  Pappa Panduro sa då kan vi inte garantera bra arbetsförhållanden. Så istället packas och märks allt härhemma. Nu i juni fick vi se "fabriken" och jag trodde att tygbitar och filt skars i maskiner....men icke de klipps för hand på långa bord. Allt räknas paketeras och slås in utan maskiner. Lokalen var ljuddämpad och två personer såg till att det alltid fanns frukt , kaffe och drycker så att man kunde pausa. Vi pratade med flera av de som jobbade där och de var så glada att ha ett jobb, Flera av dem hade handikapp typ blinda och döva, men de hade nu jobb som de trivdes med. i min värld är det storartat, Panduro får säkert bidrag för flera av de anställda, men inte så det täcker den kostnaden som de kunde ha sparat genom att lägga ut allt sånt jobb.
Här räknas små vita rosetter och packas och skickas iväg.
 
Här har smycken packats och försluts i en apparat som skötes av en blind man. Det var tyst och lugnt därinne men en skön stämning. Inget buller och vi slogs av att de var väldigt noggranna och organiserade. Ännu en anledning för mig att vara en stolt återförsäljare.
Men nu skall jag gå och göra mig i ordning för dagens jobb, Idag skall jag köpa lite youghurtglass, finns en sådan "bar" i gallerian vi håller till i och den är så god och jag försöker att endast köpa på lördagarna hahhaah
Ha en underbar dag mina vänner :)

Fredag 3/7 och solen lyser

Publicerad 2015-07-03 07:21:59 i Allmänt,

Idag är det olika bud om vilket väder det skall bli......nåja vi får väl se. En del säger att det skall bli tokvarmt och en del säger regn och en del att det blir en blandning av allt...nja kanske inte hagel och snö. Sitter och väntar på att supporten till mitt kära bokföringsprogram skall öppna då jag har problem igen.....Får inte till förlängning av scheman.....blääää
Har skjutsat maken till jobbet då jag behöver bilen idag, skall till banken och handla efter jobbet. Dessutom har jag lovat att gå till systemet och köpa ngr öl till maken och en dunk vin....jamen hallå? Jag är aldrig på systemet och jag har inte en aning vilket vin vi brukar köpa???
Hos oss har det alltid varit att var och en får ngn form av "uppgift" som den sköter, Typ däckbyte, blomvattning, systembolagsinköp, putsa fönster, planera matinköp. Inget vi någonsin uttalat, men på ngt vis så gör det ena det ena och den andra det andra så att säga. Jag gör i princip det mesta härhemma, utom storstädning av toaletten och tvätten eller själva tvättandet. Lägga tillbaka i skåp och lådor gör jag, men behöver ngn av oss hjälp så är det aldrig ngt gnöl eller gnäll. jag är helt enkelt bättre på en del saker och maken på andra utan tvekan. Tycker vi samarbetar utmärkt tillsammans och vi behöver varandra för att det skall bli som bäst. Jag som är den som kommer med uppslag och ideer och maken undersöker om det är genomförbart och krattar manegen och sen kör vi....Funkar utmärkt för oss. 
Sitter just nu och önskar att jag satt där med mitt morgonkaffe....
Oftast har vi två svanar i viken men i år så är de fyra och de verkar inte vara så såta vänner för det låter och plaskar och skränas om dem en hel del. Nu har äggen kläckts och det är en farlig kakafoni från holken när mor eller far kommer med käk. Skall nog försöka ta mig dit ngr dagar nästa vecka och kanske bara ha det bra ett par dagar. Låter som en god ide i mina öron och då är det makens sista arbetsvecka innan semestern och jag antar att han längtar. I helgen jobbar jag och maken skall bygga balkongnät, men ikväll så skall vi grilla och äta gott och förhoppningsvis så lyckas jag att köpa rätt dunk hahahaha. Vi köper bara dunk på sommaren och det är så gott med ett glas att sippa på innan middagen.
Sen så har jag ju en del att scrappa färdigt. Sätter in en massa foton och det är så roligt och trevligt och man får så många tankar. Satt och höll på med min mormormors bild och såg mormor och mamma och tänkte att de där kvinnorna är mina anor....så märkligt. Tänk så mycket de har jobbat och slitit utan de bekvämlighetsmaskiner vi har idag. Nja kanske inte min mormorsmor hahaha för hon var väldigt speciell kvinna. Hon startade en nykterhetsförening uppe i Boden fast alla visste att hon minsann drack, svor och rökte mer än de flesta. Hon drev en festplats med dans, tombola och kafe och kunde minsann ha fått de lite finare damerna i staden mot sig men hon var slug som en räv och hon kom istället att diktera stadens alla damer. Hon hade hembiträde och envisades med att åka häst och vagn med bara vita hästar. Hon gifte om sig med en man som var en högre militär och det berättas att hon vägrade att åka en gång då de inte hade sadlat vita hästar utan skimmelhästar framför vagnen. Hon hade i alla fall ett helt gäng av pekinesrar (Stavas??) som jag var lite rädd för för de skällde och bets. Hon hade diabetes som de flesta andra kvinnor i släkten och hon fick sedermera amputera benen och hon hade proteser. På den tiden var de inte lika naturtrogna som nu och jag minns att mormorsmors var mörka och hon skrek: Kan nån ta hit negerbena så jag kan komma upp? Sen kom en svordomsharang som fick min mostr att hålla för öronen på mig men jag var lite rädd och mycket fascinerad av denna dam. Betty Adele
 
Hon var inte den moderliga typen och hade istället barnsköterska som tog hand om barnen. Särskilt rik var hon inte men en rackare på att förhandla och utbyta tjänster och se till att hon hade det bra. Hon tyckte minsann att min mormor gift ner sig och kunde fått ngt bättre. Men min mormor var i olycka , ja det hette så när man blev gravid innan äktenskap, och tvingades skriva till kungs för att får gifta sig innan barnet kom. Nåja det är en annan historia...och nu skall det bli en kopp kaffe och lite småbortplock innan jag gör mig i ordning för dagen. Ha det bra :)

Ok inlägg 2

Publicerad 2015-07-02 16:52:31 i Allmänt,

Nu är telefonen fixad, men jag kan nog säga att det hade jag nog kunnat laga själv!!!!! Det var ju inte direkt raketforskning???? De stängde av den och slog igång och vips så funkade det som vanligt....grrrrrr. 
Nåja är glad att det var så enkelt och nu kan jag greja på som vanligt med min kära "klösbräda".
Är just hemkommen från jobbet och skall strax börja med middagen och gå till tvättstugan och kolla om tvätttid. Visserligen har vi inte mer tvätt än att det blir en maskin men det är lika bra att köra på enligt rutinerna 1 gr /veckan hahahaha.
Här är amplarna jag pysslade ihop och jag tycker det blev jättemysigt
Det var enkelt och kul och jag är sugen på att göra fler hahaha. Men jag vet inte vars??? jag skall hänga dem...
Sen en bild på lite av det vita jag målat men jag tog ingen före och efterbild på varken tapeter eller målning?
Nu skall vi bygga klart de sista fönstren och dörren och sen soffa och golvfix, så kan det bli riktigt bra det där. 
Milou låg där och sov middag en av dagarna och det gick utmärkt, det syns på att vi bäddade på golvet. Vi kommer verkligen att känna det som om vi fick ett rum till nu på sommaren. Åh vilken underbar tid detta är, altandörren står öppen och man fryser inte ihjäl och det är så himlarns skönt det mesta.
My ringde idag och berättade att Milou hade bajsat på toan???? en nyhet som säkert bara jag och Farmor tycker är stort och märkvärdigt hahahaha. Tror att detta kommer att gå finfint om hon bara är mogen för det och det verkar så. Allt hänger på barnens mognad och att föräldrarna är påpassliga ngr dagar sen är saken biff.
Mår verkligen kanon just nu och jag njuter utav det så mycket jag kan. Jobbar det som behövs och njuter och lever ett härligt liv och har massor av böcker olästa och har hälsan. Skål för det :)
Det blir ngt så oraffigt som köpespalt idag,,,men det funkar det oxå för till efterätt blir det jordgubbar och glass hahahah. Eller snarare till kvällsfika. Maken är och fixar lite virke och sådant till sonen som skall bygga inhägnad åt sin kisse. Kisse Lenny kommer att älska att få sitta på balkongen och spana ut över nejderna. Lagomt spännade utmaning och möjlighet till att fånga en fluga då och då. Jag visade honom en spindel, men det var tydligen läskigt för då sprang han in hahahaha. Men det har jag full förståelse för eftersom de inte tillhör mina favvodjur direkt. Ikväll kanske det blir lite Orphan Black till jordgubbarna??? och lite fåtöljmys???
Hoppas att ni andra har det bra oxå och att livet leker i lagon fart så ni hinner med att lukta på blommorna då och då oxå.
 

Hemma...på väg

Publicerad 2015-07-02 10:30:21 i

Nu är jag hemma men på väg till jobbet. Har haft det härligt i ngr dagar nu och det skall bli kul att fara till jobbet. Vi får ju in flera nyheter och det gillar jag. Milou och My har ju varit uppe i stugan ngn dag och hon är ju festlig att umgås med lilla Milou och nu kommer orden som ett pärlband. Bloggar lite mer ikväll då jag kanske fått igång internet på mobilen. Skall förbi på telia och be dem hjälpa mig. Fattar mindre än ingenting av denna teknik och har noll intresse av att lära mig om jag skall  vara ärlig. Bjuder på en strandbild av lillan i alla fall.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela