myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Tjenamoss

Publicerad 2015-06-30 13:41:04 i Allmänt,

Här är allt helt fabulous...stavas det så? Skitsamma då säger jag fab...istället. Jag har nu tapetserat och målat och satt upp stänger och gardiner och sovit gott och allt är bara fantastiskt. har scrappat lite oxå men inte så mycket som jag tänkt. Min telefon eller rättare sagt internetanslutningen är puts väck så jag kan inte ladda upp ngr bilder. Men då får vi ta dem senare vid ngt tillfälle. Vädret är okey men värmen är det inte så mycket bevänt med. I kväll kommer My och Millan och jag kommer att åka hem med dem i övermorgon för då blir det jobb. Men kanske nästa vecka igen blir det ngr dagar här uppe igen. Då har maken semester ochh då antar jag att vårt lilla nybygge blir klart. Skall bli en dörr och de sista fönstren, så att vi inreda klart med soffa och tv och sådant. Har just duschat och det kändes fint med tanke på att jag var full med målarfärg. Inte klokt hur jag sölar när jag målar, på mig och på allt möjligt som inte är bortplockat.
Håller på bli grymt sugen på surströmming, så ,gott och smaskigt och det riktigt drar i mungiporna när jag tänker på att snart så.....kanske nästa vecka??? Ni som inte provat gör det, men glöm inte allt som skall vara till. Det är viktigt med lök, tunnbröd, potatis, tomater och gärna ngn cremerfraicheklick till.Såg en kulig bild på en barnmatsburk och det är viktigt att börja i tid hahahaaha
Nu skall jag strax koka mig en kopp kaffe och sedan börja med en bok, ja en riktig bok hihih. Jag lyssnar ju mest på ljudböcker,  men på sommaren så gillar jag att läsa och sitta uppkrupen i soffan och ha på radion lite lågt i bakgrunden. Har fått en hel drös av böcker av olika slag, två hela påsar så det är bara att greppa en och köra igång. Tills vi hörs ha det så bra ;)
 

Söndag 28/6

Publicerad 2015-06-28 09:58:01 i Allmänt,

Vaknade tidigt av en liten prins som sa att kan vi går upp nu??? Så det gjorde vi :) Vi satt uppe ovanligt länge, ända till halv två!!! Vi satt och såg Orphan Black och det var lite svårt att stänga av och gå och lägga sig.  Maken sover på soffan då han...snarkar. Så när jag kom in och skulle lägga mig så hade de två prinsarna lyckats ockupera hela dubbelsängen. Men jag lyckades roffa åt mig lite plats och sen så är det ganska mysigt att trängas med dem man tycker om.
Det var mycket folk i rörelse igår och jag jobbade som en liten iller, medans maken tömde förråd och grejade. Ett tag hade jag långa köer men det gick bra och alla var glada och goa. Vi har underbara kunder helt enkelt :)
 
Vi har ju Wheels här i umeå i helgen och det var många fina bilar som i timtals körde runt runt. medelåldern på bilägarna med fina bilar var dock hög kunde vi konstatera.
Kanske bara de som har ekonomi att hålla en fin bil i skick. Jag gillar inte sprtbilar utan mer enorma plåtvidunder med mycket muller. Sen så fanns det ngr som såg mer ut som pilsnerhäckar......på en av dem så stod det på en dekal: ORGINALDELAR ÄR BARA FÖR GUBBJÄVLAR..... Så roligt hahahaha
Vädret har varit bra åtminstone från i går eftermiddag. Idag lyser solen, men så där jättevarmt har det inte hunnit bli.
Vi har nu äntligen fixat transferbilderna på pojkarnas tröjor och nu ligger de på tork och strax skall jag stryka dem. Tar ett kort så får ni se hur de blev.
I eftermiddag så åker jag upp till stugan och myser ngr dagar
Nu kom det en lite prins oc satte sih hos mig och då måste jag sluta och tokpussa på han,,,,

Idag så är det lördag och då blir det...

Publicerad 2015-06-27 09:21:09 i Allmänt,

Godis....hahhaha I afton kommer prinsarna af Morgonsol  och jag tror att de liksom förväntar sig att det finns chokladpudding och godis. Men först skall vi jobba och driva in lite stålar hahaha. Det är ju lönhelg och Wheels och förhoppningsvis mycket folk i farten. Brolle uppträdde igår på kajen men vi orkade inte åka dit efter jobbet. Vi orkade inte heller fixa mat utan det blev the och hårdmackor....var faktiskt ganska gott.
Ja igår var jag och fixade naglarna och sen till hyresvärden och sa upp förrådet.....skönt att bli av med den kostnaden. Helt orimligt dyrt i mina ögon, i alla fall för mig som bara har bokföring och lite demojullådor där.
 
Den nya vikarien verkar hur gullig som helst och väldigt läraktig och jag har en bra magkänsla. Det var ganska full sprutt med kunder och jag var på gott humör mest hela dagen.
När jag kom hem så började jag knyta amplar i olika modeller, dels för demo i butiken men oxå för att använda i stugan. Jag gjorde flera olika modeller och det kommer att bli fint tror jag. Har fått en kopparstång av sonen och tanken är att det skall bli ngt sådant här i ett av fönstren i stugan.
 
Det är ett ca 2 meters fönster och jag tänkte att då blir det nog fint med en sådan här stång med blommor istället för gardiner. Det är ju inte alls ovanligt med att inte ha ngr gardiner övehuvudtaget och jag hos andra är det fint. Men jag vet inte...känner som Maria Montazami utan läppstift...
Hon sa att utan läppstift så kände hon sig naken...exposed. Lite så skulle det vara utan gardiner för mig....men naturligtvis inte bara det utan för att jag inte har den stilen hemma. Jag är nog en ganska vanlig kvinna för min ålder, lite tavlor och prydnadsaker och foton på barn och barnbarn och inte alls någon modern och piffig inredning. Men jag kan uppskatta moderna hem och jag tycker det är fint, men jag är nog alldeles för stelbent när det kommer till att göra om det till "mitt". 
Jag gillar mitt hemma....det är litet och lättstädat och är perfekt för två.Ja om det inte vore för att jag saknar plats för alla mina dockhus hahahaha. 
Men oj så less kisse är på Lenni....suck han får inte vara ifred ngn längre stund och han har ett djävulskt tålamod trots att lenni smyger på han och biter honom i benen...Nu tycker jag faktiskt att han borde sätta den lille på plats snart,,,,,
Klockan går och vi skall åka iväg och öppna butiken snart och här sitter jag visserrligen tväddad och borstad men oklädd. Bäst att gå och fixa lite kläder och tuscha ögonfransarna. Kanske skulle festa till det med att dra en kam genom håret oxå. Min nagelterapeut har gjort en hårförlängning, visserligen en ganska kort en, typ axlarna och jag blev så sugen. Men var jag behöver är inte mer hår utan längre hahaha. Skulle liksom se lite tokigt ut om man förlängde där mitt slutade utan man måste ju börja vid roten och det skulle innebära att jag såg ut så här.
Ett resultat som kanske inte motsvarar mina förhoppningar, så näääää inget för mig.
Nämen nu slutar vi för idag.
Ha en skön lördag och komihåg att det är okey med lördagsgodis idag.....tjoho

Fridayyyyyyyyyyyyyyy

Publicerad 2015-06-26 06:47:26 i Allmänt,

Tjoho i stugorna, idag så är det fredag och rätt många gör sin sista arbetsdag innan semestern. Själv har jag ju oxå skaffat mig semester så här är lyckan ända upp i taket. Gårdagen var underbar och jag jobbade snabbt bort det som var viktigt och sen var det hopp och lek. Jag lyssnade mest hela dagen på ljudbok. har hittat en ny författare som jag gillar stenskarpt och nu är jag på den tredje boken. Författaren är dansk och heter Jussi Adler Olsen och skriver om ett gäng på Q sektionen som löser gamla ouppklarade mordfall. Rolig och spännande med många intressanta personer som både är schizofrena, totalförlamade och möjligtvis spioner......
Danskarna gör ju bra serier och att börja kolla igenom deras deckarförfattare kan ju hålla mig sysselsatt ett tag.
 
Var en sväng ut och shoppade oxå var och köpte en mörkläggningsgardin till dörren!!! Uppe i stugan så har dörren ett fönster som släpper in mycket ljus nu på sommaren och det kommer att bli finfint med denna....på extrapris dessutom.
Kul med en som inte är svart, tyckte jag. Sen blev det utomhusfärg typ skitfärg hahaaah. Tapeter, gardiner, matta och gardinstänger. Jag längtar efter att få börja måla och tapetsera trots att inte det är byggt klart. Men om jag börjar där det är klart hahahaha.....otålig? svar: JAAAAA
Sen kom ju Lenni hit igår och herreminje så spännande han tycker det mesta är. Han går ut på altanen och det är så spännade att han nästan skakar. Han är väldigt intresserad av våran Kisse som i sin tur tycker han är märklig och stundtals irriterande. Han låter mest hela tiden, typ ngt snarkljud och vill ha igång något och våran kisse blir så irriterad ibland att han bara fräser och morrar. Han gillar ju att sova och vila och ngr sådan planer finns inte hos Lenni utan han vill ngt annat och ibland går han fram och biter till lite i benen eller i kisses rumpa....inte populärt. Antar att han snart får sig en lavett över skallen av storkisse som har en ängels tålamod. Jag skall strax fara och fixa naglarna en sk halvfix. Då det inte är så länge sedan jag gjorde dem så behövs det liksom bara fyllas på och dekoreras och det brukar gå ganska fort. Sen blir det jobb till stängning, så idag blir det en lite längre dag ,men jag har ju varit ledig så det är inga problem. De har gjort höstorder och jag kikade igenom och den var i det närmaste perfekt hahaahah
Nu rackarns bet Lenni kisse hårt i stjärten och nu låter gammkisse som en gammal krokodil. Den lille rackaren är verkligen bråksjuk hahahahah eller egentligen väldigt imponerad och vet liksom inte hur han skall få igång våran gammkisse.
 
Såhär gör sig Lenni bäst verkar våran kisse tycka. Ja de är sötnosar.
Nu skall jag klä på mig färdigt och sätta lite svart på fransarna och kanske t om kamma till mig hahahaah. Inte varje dag det händer, då mitt hår nästan inte rörs av annat än blåst hahaahhah. Det blir inte ens rufsigt hahaha. 
Kramisar på er :)

Torsdag 25/6

Publicerad 2015-06-25 08:58:40 i Allmänt,

Ja här sitter jag med lönearbete och tar en liten paus. Är ledig idag och det känns underbart, må  jag säga. har lite ärenden hit och dit och saker som skall fixas. Mammas bouppteckning är i princip klar och jag hoppas att vi fixar alla kostnader. Det som tagit mest tid är allt sånt som skattedeklaration och myndighetspapper överlag. Kan ju inte röra konton innan alla uppgifter är klara och nu ligger vi ute med pengar. En viss del får jag står för själv men större delen betalas nog av hennes "egna" slantar.
Vi har nu gravsatt henne eller rättare sagt hennes urna. Hade gruvat mig en del, inför de känslor som skulle poppa upp. Men det kändes bara så rätt och att hon inte var där i den lilla nedbrytbara urnan utan att hon var någon helt annanstans. My sa att hon inte var med oss utan hon var och övervakade fikat...det var ju onsdag!!! Onsdagar för mamma var bråda, då bakade hon eller gjorde tårtor till kaffet ute i sällskapsytan där hon bodde och då sjöng man och umgicks. Det skulle dukas och pyntas lite extra just på onsdagarna, därför då kom det ofta inbjudna gäster som spelade gitarr eller ngnt annat trevligt. Hon var verkligen stolt och nöjd över den traditionen hon skapade varje dag därute och t om tidningen var där och gjorde reportage. Så självklart var hon därute och spökade omkring.
 
Vi åt middag hos oss och nu var även uppsalasonen med vilket förgyllde min dag lite extra. Milou pratade verkligen på och nu kommer orden som ett pärlband. Jag hade gjort en god middag som jag fått tips om från en blogg. Jättesmaskigt och en massa bacon. Har blivit helt tokig i bacon....krispigheten och saltet mums fillibaba. Till det en jordgubbspaj, som gick åt som smör i solsken. Till det drack jag ett rosevin som jag fått tips om från en god vän. Riktigt gott trots att jag inte är ngn större rosévinsdrickare.
Riktigt gott...kanske lite sött. Men tror att det skulle passa bra till en lättare sommarmiddag.
Vi gjorde även annat igår....bokade ett hus i Varberg en vecka??? Så trevligt och nu hoppas vi att vi kan samla så många av barnen som möjligt. Bra avstånd till allt möjligt och både Ullared och Göteborg står på min lista. För småbarnens skull så måste det finnas sådant att göra som vi kan pyssla med om det blir dåligt väder....för vi bor ju i ett klimatinstabilt land hahahhaha. Så lite sådana aktiviteter måste vi oxå hitta på, Universeum tror jag kan roa de små.
Här är lite omgivningar från huset...
Att hitta hus som är stort nog åt oss är inte lätt. Är vi hela familjen så blir vi 15 stycken, men 2 av oss har inte möjlighet i år för jobbets skull och två kommer att hälsa på utan att sova över. De bor inte så långt ifrån oss i en sommarstuga som hör till sonahustruns sida. Hursomhelst så skall det bli så trevligt och nu hoppas vi på bra väder. 
Nu har jag tjollrat bort en hel timme på att läsa bloggar istället för det som bör göras haahahah. Men det är helt okey, för nu har jag rätt bra koll på jobbet. Menn innan jag fortsätter med lönearbetet skall jag plocka bort efter Milous härjningar...jisses vilken virvelvind på att stöka ner hon är. Ja kanske inte just hon utan barn i allmänhet, allt skall dras fram och liksom spridas ut. Det är pusselbitar i soffan,inne på toan,under bord på bord, i hallen, tv bänken, i fönstret och ja kanske på ännu ett okänt ställe, får väl se när jag plockar ihop.
I eftermiddag kommer vårt fyrfota barnbarn hit...Lilla kissemiss skall bo här över helgen och man kan ju undra vad vår kisse kommer att tycka om det? Lenny gör ju allt för att retas och drar sig inte för att bita vår kisse i rumpan....vilket ogillas. Matten och hussen skall till vår stuga och som passande nog ligger i byn där de skall gå på bröllop i. Brudparet skall oxå sova över i stugan och vi lånar ut både friggan och sovstuga till brudpar och gäster. Hoppas att det blir hyfsat väder även om vädergudarna utlovar regn. Men passande nog så har man skapat utrrycket att om det regnar i brudens krona så betyder det lycka.......allt för att man inte skall bli ledsen om solen uteblir.
Ha en bra dag mina vänner .)
 

Nu rackarns...

Publicerad 2015-06-24 06:56:49 i Allmänt,

Här har det hänt saker....kanske mer stort för mig än ngn annan. Jag har anställt och kan därför ha semester. Verkar oxå haft tur med vikarien som var av toppkvalitet med goda vitsord. Jag använder mig endast av bemanningsföretag, när jag söker personal, vilket jag vet är känsligt ämne. Men är det rejäla människor tar jag dem under mina egna vingar sedan.
Kostnaden för mig är densamma men lönen de får är mindre än den "jag skulle betalt". Men jag slipper problemen med att söka rätt folk och funkar det inte så kan jag bara säga nej tack. Om ni vara visste hur svårt det är att hitta människor som vill jobba och göra ett bra jobb.
Igår afton var det så mysigt, satt med altandörren öppen och knatter från gräsklippare, kvällssol och en kall Cola fick mig bara le sådär lite fånigt.

Kisse låg och mös i sitt hus, som vi fortfarande inte byggt klart....skall få ett bra tak och lite brädfodring.

Han syns knappt hihihi. Nu är han inte sur längre utan lika gosig som vanligt och sover med oss.
Funderar på att åka upp till stugan nästa vecka alldeles själv. Tänkte pyssla och måla på altanen och sätta upp gardiner och lite sådant. Den är ju inte klar men jag kan inte vänta.....äger absolut inget tålamod och det både stjälper och hjälper mig. Tar förstås med mig kisse och en massa kaffe och Cola,eftersom jag är inte bar en kaffedrickare av rang utan även en  cocaholic.
Läste om vådan om för tajta byxor och att de varnar för den trenden....va va va????Säger jag som om det är ngt nytt??? När jag  var tonåring så duschade eller sydde man på sig byxor och då var det minsann inga med stretch. När man satt så var det så tajt så bäckenet blev som en hylla....gick nästan inte att sitta rakt utan man liksom halvlåg på stolen .....helt vansinnigt. Jag var inte värst men vi hade två tjejer i klassen som hade stora problem efter gympan. Först drog de bara på sig gympabrallor ovanpå jeansen, men det upptäcktes av läraren så småningom. Så efter gympan så var de alltid sen till nästa lektion för att de måste ju duscha på sig brallorna och liksom hänga under blåstorken på toaletten.
Hade tvättid igår så nu skall jag ta tag i rena tvätten och lägga in i skåp och lådor. Det är ju ingen jättehög av den sort som var när barnen var små,,,,,herre jisses vad jag har tvättat i mina dagar. 
Rena semester är det nuförtiden och det känns riktigt bra.
Ha det tills vi hörs. :)

Tisdag 23/6

Publicerad 2015-06-23 07:17:33 i Allmänt,

Kisse är hemma :) Vi är glada.....men han är ??? inte speciellt glad tror jag. Efter jobbet for vi direkt, då vi fick veta att han var inne. När vi kom så trodde vi att han skulle komma skuttandes eller åtminstone komma när vi ropade och lockade....men icke han låg på soffan i godan ro. När vi kom hem så hoppade han inte upp hos oss och inte sov han hos oss heller :(. Tror väl tusan att det är inge kul att komma hem från ängar full med sork och möss.
Måste ju säga trots att han är tandlös så är han en fena på att fånga möss.
Igår så skrev jag på bokslutet och nu äntligen är det över för denna gång. 2 1/2 månads blää. Först så går redovisningskonsulten genom allt och sedan tar revisorn över och gör allt en gång till. Håll med om att det är fånigt? Nu skall det till skatteverket och godkännas och sen så har man lugn och ro ett drygt halvår hahaahah.
 
På jobbet gick allt bara finemang och det var riktigt trevligt att jobba och fixa och dona. Vi hade rätt bra med folk och en del supertrevliga och en eller annan som man funderar på om de blev gungad på fel arm som barn???
Det kom fram en äldre kvinna till mig och sa: Har ni gummiband? Ja vilken sorts gummiband tänker du på? sa jag.
Men hur skall jag veta det ...fräser hon då. Lite svårt att ge en god service då an jag säga om hon inte vet vad hon skall ha. 
Till saken hör att vi säljer gummiband, ni vet sådana alldeles vanliga ena, men vi säljer oxå sk loomband som är superpopulärt. De används till att göra, armband, figurer och allt möjligt.
Sen så kom en man som skulle fylla i bostäver på sin klocka och ville köpa färg, Vi har inte sådan färg att jag skulle rekomendera det (var en metallklocka) behövs vara en färg som man kan måla på metall. Jamen då ville han ha en pensel...visade vår pyttigaste pensel och sa att det kanske skulle gå med denna eller kanske lättare med en tunn tandpetare....nej jag vill ha en pensel sa han. Kan du garantera att det går med den här penseln sa han då? att det inte kommer utanför???? Nej det kan jag inte sa jag.....han tittade konstigt på mig och sa jamen jag tar den ändå...sådär lite surt.
Men jag fick även lite beröm av en annan man som ville köpa färg för att måla på ngn  sorts pall. Jag visade honom burken och han sa men tror du inte jag behöver två? Nej det tror jag inte det räcker med en. Men sa han nu missade du en möjlighet att sälja två till mig. Ja sa jag men då skulle du måsta komma hit och lämna tillbaka och köra i onödan sa jag skrattandes. Du är smart sa han har du hört ordspråket: Man kan klippa ett får flera gånger men bara slakta det en gång??? Nu kommer ju jag att komma hit fler gånger.
Så sant och det är i den andan som jag tror på skall råda om kunderna skall återvända.
Idag så ha jag lite på agenden att göra innan jag har ledigt för dagen. Måste städa upp bland allt i mitt kära förråd och förbereda lite pappersjobb inför torsdagen då det är bokföringsdag. 
Men jag måste visa er bild från vistelsen i Malmö, sicket vackert träd eller det kanske räknas som buske?? Tror det kallas för Gullregn?
Så himlarns fint och hela innergården var fullt av dem. Jag bara älskar vackra träd och stora buskar. Blir så glad och lycklig av att se dem nja nu menar ju jag helst lövträd. Tall och barr har jag sett nog av i mina dagar.....
Men allt är så fantastiskt grönt nu och liksom bara svällande och prunkande växtlighet. Åh om vi ändå hade lite mer tid på året av detta.....suck.
Idag blir det nog en tur och fixa färg och tapet till stugan. Skulle kolla in blocket oxå och se om det finns ngn billig soffa där som vi kan ha på altanen.
Men först lite nyttigt arbete. Förresten läste ngt kul i tidningen idag. Det var en man som sa att: Arbete är bra, men det tar så mycke tid.....
Ha det så bra .)
 
 
 

Bytt till bärbara...

Publicerad 2015-06-22 07:35:21 i Allmänt,

När jag skriver på Ipaden så blir det så mycket konstiga ord....den förseslår och skriver av sig själv och man får gå tillbaka och rätta. Jag läser ju aldrig igenom när jag skriver och i och försig så skulle det nog inte vara så tokigt då det blir en hel del stavfel eller bokstäver som bara försvinner. Så det är lättare på datorn helt enkelt.
Uppsalasonen kom hem igår kväll och på onsdag skall vi umgås och det känns bra. Då är det även urnsättning för modern och det var ju jättebra att det gick bra att få göra det "ensam". Tanken var att det skulle bli ngn form av invigning av askgravlunden och ngn sorts massbegravning. Vilket inte jag kände mig bekväm med så istället fick vi en ny tid och få göra det själv. De skulle gräva en grop och urnan fick vi hämta och sänka ner själva. Känns väldigt bra och jag tror att det kommer att bli fint.
Ungefär så här ser den ut och är gjord i mtrl som "förintas" i backen.
 
Igår efter vi kom hem från stugan så for vi direkt ut till Kroksjö för att hämta hem kisse....men den lille rackaren behagade inte komma när vi ropade kanske beroende på att vi började klippa gräset??? maken på åkgräsklipparen och pojken med handjagaren. Jag bytte ut hans gardiner i köket som inte var tillräckligt breda och det blev riktigt bra. Vattnade lite blommor och pysslade på....ingen kisse så vi prova senare ikväll efter jobbet.Efter det så for vi förbi prinsarna af morgonsol ,men det var bara den lilleprinsen hemma. Den stora var ute med kompisar. Den lille hade mycket att visa upp och han kan i sitt tycke det mesta och är bäst på allt. Vilken härlig inställning :)
På vägen hem så fick vi tillfälle att pussa på Milou oxå som var och handlade på ica med sin mamma. Idag så börjar sommarschemmat på jobbet och det skall bli intressant att se hur det funkar. Tror att det kommer att gå finfint jag. Nu skall jag vattna blommor och duscha och om jag hinner betala lite räkningar. Puss och kram och nyp i stjärten på er alla ;) 

Hur fel kan det bli?

Publicerad 2015-06-22 06:49:39 i Allmänt,

Nu tänker jag på de väderprognoser man såg inför midsommar!!! Hela helgen har ju bara varit fantastisk med massor av sol och värme. Vi åkte upp till stugan på torsdagkväll och när jag vaknade på midsommarafton så var det strålande sol och spegelblank sjö. Sen fortsatte det hela helgen. På självaste aftonen umgicks vi med goda vänner och jag kan bara göra en kommentar....eller två. Underbart att träffas men jag skall inte dricka snaps. Slut på kommentar.
Vi sov över och på lördagen rullade vi hemåt och resten av dagen kurerade vi oss från ....snapsen.
På midsommardagen är det dans i Örträsk och vi kunde se att det var mycket folk och musiken hördes långt in på natten.

Det var mysigt att sitta ute på altanen och lyssna och se ut över sjön.
Jisses vad svårt att åka hem och jag föreslog för maken att vi skulle stanna och liksom försvinna. Men han sa att det var en ganska enkel sak att hitta oss och att det inte ens behövdes en polisinsats. 
Nu snart är han helt klar med sin grillplats. Lite hyllor och sådant sen så är den helt klar. Betongplattan gjöts i fjol och stommen byggdes och byggaren som är den som sköter grillandet är mycket nöjd.
Tror jag byter till datorn nu....


jamen hallå???

Publicerad 2015-06-18 08:18:18 i Allmänt,

Vi gnäller ofta hur nysvenskar klumpar ihop sig och beter sig illa i vissa områden i städerna. Men kommer att tänka på en serie av program där man fick se en del av spanien där det var en svenskoloni. Jamen där var det tio gånger värre än vad man kan ana. Det var som inhägnade områden och många som bodde där gick aldrig utanför och flera kunde inte ett enda spanskt ord. Alla hantverkare ex rörmokare och snickare var svenskar och de flesta som bodde där var inte ett dug intresserad av att veta ngt om landet de bodde i. Så vi senskar kan vara minst lika knäppa om det nu var ngn som tvivlade.
 
Hörde på radion om klagomål från utlandsresenärer till resebyråerna och det var skrämmande hur dum är vi människor egentligen? Det var klagomål på att sanden var för sandig!!! att det var skamligt att inte ta bort siestan då de borde veta att vi svenskar inte var vana att inte butikerna var öppna, eller att ingen sagt att det var fiskar i havet,,,,deras barn hade blivit skrämda!!!! ja herre jösses vilka tok....
Själv så skäms jag som en hund, när jag hör liknande och är det ngn som tror sig vara bättre än någon annan som bor i världen så är det hemskt. Vi formas av den miljö och social "ring" vi lever i men vi är ju inte bättre för det. Kanske låter snurrigt och förvirrande men för mig är det en skarp skillnad.Det sägs ju att man blir otroligt nationalistisk när man bor i ett annat land och det tror jag på. Att man vill liksom vara med de som har liknande referenser som en själv och firar och äter det som är gammalt och vant är inget konstigt alls enligt mig. Men det är när man utför handlingar som strider mot det landets lagar som man bor i och även i en del oskrivna lagar som jag blir oerhört kritisk. straff som ger mer än två års fängelse...ingen pardon. Då är det utvisning som gäller punkt slut......eller kanske inte punkt slut det finns faktiskt omständigheter i vissa brott som kan påverka. 
 
Vi vill heller inte att djur skall bo på och i våra hus i alla fall vilda djur typ duvor och bin. När vi var nere i Malmö så såg vi flera sådana här "drakar" på hus och tak. En fågelskepnad som skrämde fåglar att slå sig ner och det var faktiskt lite läskigt för det var nästan inget fågelkvitter heller i närheten.
Så jag måste medge att det var kusligt effektivt. Någon i sällskapet berättade att de hade en fuskuggla på sin båt och där fanns ingen fågelskit  heller. 
Gårdagens arbete gick galant och jag hann handla oxå men glömde flera grejer oxå typ smör och diskmedel suck.....så jag skall springa in och fixa det innan jobbet. Då skall jag passa på att köpa svindyra jordgubbar oxå, även om jag tycker att de gubbar jag sett inte ser så fräscha ut trots det höga priset.
Just nu så bakar jag bottnar till sonens tårta och nu är det spännande hur jag skall frakta detta utan att det bara pajar ihop. Det är ju ungsformsstorlek på dem..... men det löser sig nu.
Håller på att packa ihop lite kläder och sådant som oxå skall med och även lite papper. Tanken är att vi skall göra budget och likviditetsbudget nu i helgen. Mest för att hålla koll på närmsta månaderna. Nu initialt så är det en miljon som skall ut och det är min själ och skjorta ingen bra nattsömn. Därför känns det bra att få spalta upp och få lite koll.
Sen så kommer ju höstorder på det och det brukar innebära ngr sköna hundratusen till...puh
Nu efter en liten paus så kan jag konstatera att det finns tårtbottnar klara och nu skall jag packa dem på ngt listigt sätt...hmmmm
I afton efter jobbet så åker vi upp till stugan och imorgon så får vi äntligen träffa och umgås med kära vänner. Så rackarns roligt och jag har längtat länge. Oavsett väder så vet man att man får det roligt och det är minsann en bra början.
Så till vi hörs kära vänner både här runt omkring staden och mina bloggvänner söderöver.
HA EN UNDERBAR MIDSOMMAR <3<3<3 Kram och puss och nyp i stjärten :)
 
 

Tisdag??...Onsdag?

Publicerad 2015-06-17 07:18:18 i Allmänt,

Ojoj nu har jag varit alldeles dagavill igen, igår så hade jag onsdag och i måndags var det tisdag så i min värld så är allt som vanligt dvs helt förvirrat. Nåja så kan det få vara ibland och om man vill vända det till ngt positivt så har jag det inte långtråkigt hahaha.
Gårdagen flöt på och på jobbet var allt som gammalt och vant. Vi har så mycket mer folk nu än i gamla butiken men det känns lugnare. Idag så skall jag till revisorn kl åtta och sedan hoppas jag att jag hinner handla, annars blir det lite problematiskt. Eller rättare sagt så måste vi fara och handla efter jag slutat ikväll och vid den tiden brukar jag bara vilja fara hem.
Förra gången hos revisorn så drog jag på mig parkeringsböter, så nu rackarns i min låda så skall jag kolla noga på skyltarna. Men det är inte lätt att hitta parkering däromkring så jag kommer nog att fara lite tidigare.
 
Igår så såg jag ngt läbbigt på ngn datorsida. En film på en banan som det rörde det sig något inuti????Ut kom en jätteläbbig spindel. Nu var de en sk mogen banan, en sådan som börjat bli fläckig och jag gillar ju bara bananer som är på gränsen till grön och där tror jag inte spindlar vill va???för den blir för hård...okey jag vill tro det.
Alltså ut ur denna kröp det lilla äcklet....Usch vill bara spy, kräkes och kastupp
Nåja nu till ngt annat betydligt trevligare, jag är nu klar med min lilla krona...eller det fattas två prismor till. Men så söt den blev och den kommer att bli så fin ute på altanen i stugan. Längtar upp dit som ett tok om jag skall vara ärlig. Det är så underbart tyst och inget händer där överhuvudtaget utan man rycker till när man hör ett plask från en gädda eller när svanarna börjar flaxa ifrån vattenytan och liksom börjar springa på ytan innan de lyfter.
Kisse är fortfarande ute i Kroksjö och där kommer han att stanna över midsommar. Han har det ju kalasbra där och vi tyckte att det var lika bra han fick stanna ngr dagar till. I sommar så blir det ändå inte så mycket för honom att vara uppe i stugan och när han är här hemma så föredrar han att vara inomhus. Men vi saknar honom och speciellt när vi skall sova.
Yngsta sonen i familjen tog sitt MC körkort igår och i mitt tycke på rekordfart. Han var så glad i går när han kom förbi med sambon bakom sig och på den fina "cykel". Det kanske låter tokigt men vi är inte oroliga för han är inte ngn tokkörare utan den förnuftige föraren av alla fordon. Så vi gladdes ända ini hjärtat för hans skull <3
Nästa helg skall de och ngr vänner upp till stugan för "sonahustruns" syster gifter sig i byns kyrka och han såg fram emot att få köra MC dit upp. Hoppas så att de får fint väder även om det sägs att det är positiv att bruden får regn i kronan. Javisstja kronan...här är den
 

Tjabba Tjena och hallå på er

Publicerad 2015-06-16 07:25:14 i Allmänt,

Här sitter jag och ser ut genom fönstret och jag ser att solen lyser.....men man skall inte låta lura sig allt för mycket för det blåser och är kallt brrrrr....
Men man blir i alla fall glad av att se solens strålar, precis som lilla ungen i en tecknad serie som hette Familjen Flax. Är det ngn som minns den? Jag gillade den serien men tror det är säkert närmare 35 år sedan jag läste den.
Igår så kom ju småprinsarna och var med mig ngr timmar och vi hade det rätt trevligt. De var så säkra på att jag skulle följa med dem på midsommar och blev nästan lite besviken när jag sa att -Nej det ska jag inte. Tror nog att det är ni och mamma och pappa som skall fara bort själva. De är så festliga och surriga och jättebäst.
Efter de farit for jag på jobbet och när varorna kom så hickade vi till lite för de flesta kartonger var trasiga och de hade tippat allt i en hög vagn......puh...men allt hade hållit, sånär som ngr småprylar.. En rackarns tur säger jag som såg varor i kras och en massa pappersarbete. För det är inte lättsamt att få tillbaka pengar från posten, för sådant som gått sönder under transport. Ibland så anar jag att de drar ut på det så man inte skall orka driva på.
 
I söndags så hände det ngt märkligt på butiken. In kommer det en man med två mindre barn i handen. Det i sig var väl inte konstigt men han var en avbild av den sk Hagamannen, den man som våldtog och nästan dödade ett av sina offer här i Umeå.Jag bara stirrade och kände att den mannen vill inte jag ha här i butiken.....men hur skulle jag avhysa honom...ville inte göra det inför barnen. Men så började hjärnan komma igång....hmmm alldeles för små barn hmmmmm han skulle ju inte få komma hit till Umeå och hmmm han skulle ju inte bli fri förrän i slutet av juli.
Men kusligt likt var det. Stackars karl ...undrar om ngn tidigare påpekat det?
Tror inte Niklas Lindgren är så välkommen hit till Umeå.
 
Idag så stänger jag och åker inte in förrän vid lunchtid. Jag måste skriva en inköpslista på vad som skall inhandlas inför helgen och lite annat småfix härhemmavid. Äldsta sonen ringde och ville ha förslag på tårta till en fest han skulle fara på och hans uppdrag hade blivit att fixa tårta. Till slut så föreslog jag en tårta som har många namn, jag brukar kalla den för Flygkrasch, för så kan den se ut om det går fel ...men den kan oxå heta Brittatårta och Pinocchiotårta.
God är den och dryg då den är rätt mastig. Så jag tänkte att det borde bli rätt bra om jag gör bottnarna och han bara fyller med jordgubbar och grädde. Jag har även lite svenska flaggor han kan sticka dit för att göra den lite extra festlig.
Men om jag ska hinna göra det jag har på min "Attgöralista" så måsta jag nog ta min ändalykt ur fåtöljen och lägga på ett lite kol.
Men på återhörande :)
 
 

Godmorgon mina sköna hönor

Publicerad 2015-06-15 08:27:04 i Allmänt,

Skulle gärna ha lite hönor då de verkar vara ena små charmiga rackare. Men det är ju inte gångbart i stadsplanerade områden, så jag får nöja mig med småfåglar och skator och duvor.
Idag kommer prinsarna af Morgonsol hit då modern hade ngr ärenden på staden. Sen så skall jag på jobbet och snabbt ila iväg och klippa mig. I afton skall vi på jobbet ut och äta lite godmiddag på restaurang och det ser vi fram emot. 
Nu på morgonen har jag scannat in lite papper som skall iväg till revisorn och det är ju en fiffig uppfinning med scanner. Istället för att köra dit enkom för att lämna dem så poff så går de genom luften...magiskt.
Håller på med en budget och försöker hitta en bra mall, för det men alla är så krångliga i mitt tycke så maken skall få göra en åt mig efter mina önskemål.
Det är ingen lätt sak att göra budget i min bransch då det svänger och far så mycket under året. Det är ju lågsäsong just nu och sen i augusti och framåt 4 månader är full fart. Det gör att det är svårt att göra budget då de flesta mallar "skriker" till när de ser underskott. För vissa månader är det mer ut än in.
En annan konstig sak är min kamera på telefonen....skulle ta lite kort på mina nyförvärv från Ullared. Gillar ju Gripsholm grejer och hittade så fina grejer och har nu fräschat upp i badrummet....Men på bild så ser det för taskigt ut??? Golvet ser ju grönt ut??? det är blått och allt får så konstiga färger och ser inte alls ut som på "riktigt"
Men jag lägger ändå ut den
Handdukarna är så mjuka och sköna och mattan är som att gå på kissungar....ja visst lät det hemskt. Men jag kunde inte beskriva det så ni förstår hur gosig den är. Duschförhänget, mattan och handdukar och lite burkar och ljuskoppar i lite navystil tycker jag passar på sommaren.
 
Kan ni förstå att vi är i midsommarveckan??? helt otroligt och jag kvider lite inombords om jag är ärlig.Var är värmen? var är sommardagar utan jacka? Hurvens....men den som väntar på ngt gott...osv
Har inte tagit fram sommarkläder ännu så jag bara fortsätter och försöker vara positiv för det är ju ingen snö i alla fall.
Igår efter jobet var vi ute hos fadern och uppvaktade honom sent omsider. med dem var det bara bra och som pensionärer har de fullt upp. Än hit än dit skall de och det hörs trevligt värre och jag är så innerligt glad att de har mycket att stå i och mår bra.
Jag fick med mig lite rabarber hem, så jag tänkte göra lite paj och blanda med jordgubbar. Men jag höll på ramla baklänges när jag såg kilopriset....de verkar tokhöja bara därför det snart är midsommar. Får se i frysen om jag inte har ngr där kvar. Brukar frysa ner i småpåsar om jag köper och inte äter upp allt. Men de brukar ju bli så blöta när de varit frysta så det tar evigheter innan de runnit av sig. Nåja vem har bråttom hahahaha
Jag fick ju skavsår som attsingen när vi var nere i malmö, men nu så har det i princip helt läkts så pass att jag kan ha skor med bakkappa igen. Vilket känns bra om det är skitväder. Gå med tofflor i kallt och regn är ju ingen hit.
Nu väntar jag mest bara på att mina småtroll kommer och då skall jag krama dem så att de nästan går sönder <3<3<3<3<3<3<3
Ha en underbar dag för det känner jag att jag kommer att ha
 
 
 

Sköna söndag

Publicerad 2015-06-14 10:00:58 i Allmänt,

Godmorgon mina vänner :) Hoppas att ni sovit gott. För egen del så har jag gjort det efter en långt stund vändande och vridande innan sömnen infann sig. Har alltid haft svårt att somna själv om maken är borta. På den tiden han jobbade sent och kom hem efter tolv så somnade jag i princip när jag hörde han komma hem....jag är definitivt gjord för tvåsamhet även om jag uppskattar att få vara själv emellanåt.
Jag har ju sen tidigare kommit på att jag är en social eremit dvs jag trivs i trevliga sammanhang men har stort behov av lugn och ro och egentid. Skulle nog säga att ibland är det skönt att bara vara och gå och drälla. men i ärlighetens namn så är det bara i stugan jag lyckas med det. Där kan jag bara sitta och hänga tandköttet en hel dag och pilla med navelluddet.
Hmmm navelludd förresten, ganska äckligt om du frågar mig och jag är glad över att inte besväras av ngt sådant. För jag mår direkt illa av att pilla i naveln, får kräkreflexer direkt!!! inte för att det är äckligt utan för??? ja jag har ingen aning kanske det är jättemycket känsel där??? Nerver eller ngt sådant? men har alltid varit väldigt överkänslig och undviker området om det inte är nödvändigt. Men jag tror att det är mest män som får navelludd pga att de oftast har hår där kläddamm fastnar och liksom "ramlar" in i naveln. Nåja vi lämnar ämnet...
På resan ner till malmö så läste jag ngt annat läbbigt..
Visst lät det äckligt??? jag är glad att jag inte använder fast tvål och att jag dessutom har egen tvål hahahaah nojig ? ja lite...Men allvarligt talat, visst känns det lite läbbigt att tvätta sig om man börjar tänka på detaljerna? Kanske skall sluta helt och bara använda vatten......nja det är som att inte använda sig av doft i skurvattnet, det känns inte lika rent....att bara använda doftlöst skurmedel. Antagligen bara en vanesak, men det funkar inte för mig.
Har provat men icke sa nicke. Doft spelar roll. Minns att jag lurade mamma ibland när jag växte upp. Vi fick hjälpa till hemma och hade städuppgifter och jag minns att det hände att jag bara skvättade ut lite på golvet av ajax för att det skulle dofta nystädat hahahaha och mamma köpte det och tyckte det var så fint städat.
Jodå jag har minsann en räv eller två bakom örat.....kan både vara väldigt långsint och onskefull när jag sätter den sidan till. Men jag försöker vara en bättre människa varje dag och ibland så lyckas jag riktigt bra.
Vad tror ni om storstadslivet då???
 
Här en bild från Malmö som är en stor stad och rätt vacker på sina håll. Men neeeeejjjjjjj skulle få mardrömmar av tanken på att måsta bo i en storstad. Huvvaligen så hemskt och det bästa med storstäder är vägen därifrån tycker jag. Behöver få se öppna landskap och vatten och träd för att må bra. Har stort behov av natur, även om jag sällan vill vistas däruti hahahaha ni vet djur med mer än fyra ben och de som slingrar och björnar och galna älgar.....och.... ja listan kan göras lång. Men att se den på avstånd gör mig gott hihihi
men jag far gärna till städer på semester för det tycker jag är trevligt och inte minst att se alla byggnader som i mitt tycke är fina att se på. Gillar gamla hus långt mer än moderna som bara får mitt estetiska sinne att slå bakut...så fula de allra flesta är?? kan inte förstå hur de bara kan bygga så som de gör och häruppe i norrland att göra platta tak????jamen hur dum får man bli på en skala? Snö är tungt och att köpa skottning av alla platta hus måste ju kosta en förmögenhet. Ja det måste nog bli så att jag tar över världen......och styra upp. Jag storhetsvansinne???nämen det tror jag inte???? Äsch nu skiter jag i världen ett tag och återgår till kaffekoppen och att läsa bloggar en stund innan jobbet.
ha det bäst :)

Godkväll

Publicerad 2015-06-13 23:19:21 i Allmänt,

Har suttit och titta på prinsbröllopet och jag njuter av att få se så många fina klänningar och inte minst att så många har direkt opassande klänningar. Alltså inte på det sättet att de är vulgära utan att det är fel färger eller modeller på flera av bärarna. Märkligt trodde minsann att det fina folket hade folk som fixade sånt och stilade och stylade hej vilt.
Brudparet såg så lyckliga ut och man slapp se den där odrägliga Herr Chris O´Neil eller vad farao den mannen heter som är gift med prinsessan Madde. Tycker verkligen han har ett obehagligt utseende, han kanske är hur go och rar som helst men han ser ond ut.
Sen jag kom hem så har jag suttit och tittat på tv och samtidigt fixat lite fakturor och gått igenom budget och sådant som man bör göra lite då och då.Maken är fortfarande i stugan,imorgon så kommer han äntligen hem. Tror nog att han har det riktigt bra däruppe i stugan och jag skulle gärna vara där men jobbar imorgon. Efter jobbet så skall vi ut till pappa för att gratulera honom sådär lite i efterskott, då han och sen vi varit bortrest. 
Det känns som om det var evigheter sedan vi var i malmö och jag skulle hemskt gärna fara iväg ngnstans igen snart,på roadtripp. Men flytta och söderöver? njaaa tror inte det och definitivt inte tll ngn större stad. Fy bubblan säger jag bara för att sitta i bilkö....så eländigt trist och så djuriskt långt tid det tar....
Vi satt mest i kö i en timme över essingeleden....bläää
Sen så byter folk filer helt utan ngn form av ordning eller blinkers. Jag skulle få ett psykiskt hysterianfall och gå till beväpnad attack om det var min vardag. I morgonrusningen här hemma kan det ju dröja 5 minuter extra i morgonrusningen hahhaha och jag blir tokless ahhaahahah
Tålamod är en dygd som jag inte fått så mycket av liksom att vänta på ngt eller ngn. Vill jag något eller vill ha ngt så vill jag ha det nuuuuuuuuu. Skulle behöva lite mer positiva egenskaper på min cv, men det får vara okey som jag är. Jag kunde ju blivit värre människa, är ju ganska väluppfostrad och kan föra mig i de flesta sociala sammanhang. Visst kan jag ha åsikter som stör en del, men de är åtminstone de flesta erfarenhetsbaserade. 
Så jag ger mig amnesti hahahha
Nu skall jag nog gå och knyta ihop svansen så jag är pigg och glad imorgon. Hade tänkt söka fram lite sommarkläder imorgon innan jobbet,,,,,jo jag tror och hoppas att jag kommer att få användning av dem när nu sommaren behagar komma....kanske då nästa vecka...ngn dag
Sov gott .)

Godmorgon tisdag 12/6

Publicerad 2015-06-12 08:17:35 i Allmänt,

Oj oj sköna juni....lite varmare idag dvs behöver inte täckjacka hahaha
Gårdagen gick bara fint, var bara lite trött då och då. Styrelsemötet på kvällen gick oxå bra och vi var klara redan vid nio, och då satte jag igång att dammsuga och torka golven härhemma. var klar strax innan elva och då hoppade jag i säng. Men det tog ändå ett tag innan jag somnade.
Jag bytte gardiner i köksfönstret och jag gillar gardiner, nästan för mycket. Åtminstone tror jag det med tanke på hur ofta jag byter. Men hittade en sådan fin kappa på Ullared, som var så lik i designen som Nadja Wedins tyger. Mycket färg och lite djur och sådär. Dock är hennes tyger ungefär 5 gånger så dyrt som det som jag köpte hahahaha
Måste bara visa vad jag köpte mer...jojomensan med extra mtrl hahhaha. Läste nästan hela den första boken....men blev liksom för mycket av allt och nja inte riktigt så bra som alla tyckte den var. Nu skall det bli intressant att se om filmen är bättre. En kollega älskar filmen och tycker den är bra gjord och bitvis väldigt sensuell. Nja vi får väl se.
 
Hmmm gardiner var ämnet......jag hittade en sådan fin lampa på Ullared men hade inga gardiner till haahahah så det fick jag lov att köpa oxå..... sammanlagt tror ja det 5 gardiner....Men jag har blivit lite lugnare på den fronten då jag minns på den tiden jag var hemmamamma , då bytte jag ibland var tredje vecka. Bara för att det var kul att ändra och förändra och pyssla på hemma. Jag bakade och lagade mat och använde tygblöjor och var så ordentlig....men det har gått över hahaha. Var sak har sin tid
Idag så jobbar jag från morgon till stängning, men skall nog ta en liten lunch och springa ut och köpa mig en glass, tror jag. Måste ju passa på om solen har tänkt lysa idag. För enligt de flesta prognoser så verkar den lille rackaren lysa med sin frånvaro sedan.
Härhemma är jag helt ensam, då kisse fortfarande är hos sonen ute i Kroksjö och maken uppe i stugan. Ganska skönt att få ha lite egentid även om jag gillar de små gynnarna.
Nu skall jag gå och byta plåster och borsta tänderna....ja plåster...suck. Jag har nämligen gjort en klassiker. Använt nya skor och gått en hel del , resultat: Rejäla skavsår, inte roligt alls och svårt att hitta bekväma skodon som inte tar, kan ju inte fara till jobbet i tofflor. Tur nog att det inte är vinter då hade jag haft problem. Nu använder jag compedplåster vilket jag tycker sitter bäst på ställen som utsätts för friktion.
Men apropå friktion....kanske skulle börja röra på mig.
ha det bäst allihopa:)

Hej och godmorgon

Publicerad 2015-06-11 08:05:50 i Allmänt,

Nu är jag hemma i björkarnas stad Umeå igen och det var skönt att gå och lägga sig inatt när vi kom hem. Dels för att vi var trötta, men lika mycket för jag har ju en sådan skön säng. Vi for från Ullared vid tolv på dagen och stannade till hos sonen i Uppsala en stund och sen så körde vi mot ljuset. Vilket vackert sommarljus det är och ännu vackrare blir det, när det blir slöjor av dimma på ängarna.
Vi har haft några intensiva men väldigt givande dagar ner på Panduro och jag kommer i ett annat inlägg ösa ur mig allt om hur stolt jag är över att få "ingå" i deras koncern.
 
I malmö så bodde vi väldigt fint, centralt i staden. Det blir tredje eller fjärde ?? gången vi bor där och nu hade de rustat upp hela hotellet och det var så fint. Vi har ätit och druckit gott och under dagarna har bord med allt möjligt stått framme och man har kunnat äta ännu mer......
Men ett ställe stack ut, lite extra.
Vi var inbjuden till middag på St: Markus vinkällare och jisses så gott och mysigt och helt fantastiskt utfört. När vi stod utanför så såg det väldigt oanseligt ut och vi blev förbluffade när vi kom in. Det var som att stiga in i ett annat tidevarv och så fint och elegant och ....ja bara en upplevelse att få se och smaka. Vi skulle äta lyxbuffe och jisses vilka bord som dignade av allt möjligt smaskigt
 
.Har fortfarande inte ngn aning om hur stort det var, men det var gångar och små utrymmen överallt och rustningar och nischer här och där och dämpad musik.
Att maten var fantastisk och vinet var gudomligt kan jag säga och jag smakade på allt möjligt som jag alltid undrat hur det smakar. Sjötunga Walewska ....mmmm mums . Ost bordet var to die for..med olika sorters marmelader och smaskens till.
Det var som att befinna sig i ett gammalt slott och man nästan kunde se att när som helst så skulle det komma ngt spöke från forna dagar eller några musketörer inramlandes. Men döm om vår förvåning när vi får veta att lokalen är ny??!!!!
Nja inte ny som lokal men men uppbyggd och urgrävd.Halva hade varit ett nunnekloster och den andra halvan en koldeponi en gång i världen. De köpte lokalen som sträckte sig under hela huset och grävde ur hela "lokalen" som det hade varit kol i. Det var då 120 cm takhöjd för att det skulle vara så trångt som möjligt och kolen inte skulle kunna damma så mycket. Sen for man till England, där man köpt det mesta av den schiffer som var på golvet och den tegelsten och all inredning som fanns i loklaerna. Det i sin tur kom från kyrkor som skulle rivas och det skeppades över och man byggde upp en fantastisk miljö. Imponerande
 
Sommartid så stänger de ner hela kalaset och öppnar i augusti igen och vi är verkligen glada över att vi fick möjlighet att få se och njuta av både miljö och mat.
 
Idag så skall jag jobba och jag skall strax hoppa ini duschen och sen göra mig i ordning och bege mig till arbetet. Med en massa info till mina kollegor och peppad inför hösten och julen....ja ni läste rätt i min bransch så är vi ofta i planeringen ett par månader framåt och den stora happeningen är när katalogen kommer ut den 17 augusti. har nu sett allt som kommer in och det känns så bra och jag tror att det kommer att bli toppenbra. Men nu är det sommarrean som står inför dörren och butiken skall tömmas så vi rymmer allt nytt.
Ikväll så skall jag packa upp påsarna från Ullared och handla för kylen gapar tomt och vi hade inte ens mjölk i kaffet imorse :( Dessutom är det styrelsemöte i föreningen.
Men till vi hörs så skall ni ha det så bra.

Underbar morgon

Publicerad 2015-06-10 08:04:33 i

Vilken skön morgon , solen  lyser  och här sitter vi efter en godnatts sömn. Vi har hämtat vår beställda frukost och inom kort beger vi oss på shoppingtur nr 2 på Ullared. Vilket fenomen det är??? Hur mycket folk som helst som har köpdjävulen med sig alldeles osynlig går han bredvid dig.....
vi bor i en ren och välutrustad liten stuga och igår kväll hade vi beställt catering. En trerätters middag som var hur god som helst. Jag stortrivs här hahaha. Men nu packar vi strax ihop och kollar in om vi får in något mer i bilen.

söndagmorgon....morgonkaffe

Publicerad 2015-06-07 06:48:16 i

Ja nu hoppas jag att jag gjort bort att dricka resans värsta kaffe. Huvvaligen så hemskt..
Gårdagen gick hur bra somhelst och resan gick så fort att vi även for förbi och tillbringade ngr timmar på Gränby galleria. Trevligt ställe hahaha....massa butiker och jag köpte....inget alls. På kvällen var vi och åt på en italiensk restaurang med svärdotter då sonen fortfarande är i USA .  Men en sak är säker  tvi vale för deras vatten i denna stad. I princip odrickbart, kanske därför kaffet smakar apa...

Yihaaaa....det gick

Publicerad 2015-06-05 15:48:36 i Allmänt,

Har övervunnit teknikproblem...från min sida och har äntligen lyckats blogga från telefonen. Den lurvige skall strax skjutsas iväg på minisemester under tiden vi är borta. Visst känns det lite läskigt men han gillar ju sonen så nu hoppas jag att han inte springer bort och försvinner från oss. Men hellre att han får vara fri och springa omkring än instängd i ngn lägenhet med bara besök då och då.
Sådant är inte okey om ni frågar mig. Nu är han ju inte så benägen att gå så långt utan föredrar att ligga på bron och kika upp då och då från ett ständigt vilande och sovande. En riktigt slöfis är vad han är <3
Vi hörs :)

Godmorgon Kamrater

Publicerad 2015-06-05 11:29:55 i Allmänt,

Här var det uppställning halv sex och jag stod i givakt när lillan kom strax före sju. Nu har det lilla livet just farit och vi har haft fullt upp och hon var nog i stort behov av en tupplur nu. Först åt vi frukost och lekte "knackleken", jag hade glömt bort den och blev lite fundersam när hon började knacka i bordet. Nåja den går ut på att man knackar i bordet och låtsas att ngn kommer. Ex: Knack knack...vem är det? Nämen är det du Viggo! så roligt kom in och sätt dig och ät lite med oss.....sen upprepar det sig tills alla vi "känner" sitter vid bordet. Mycket uppskattad lek hahaha. Sen läste vi böcker och la pussel och sen skulle alla dockor och figurer nattas i lämpliga sängar, tog ett tag innan vi pussat godnatt på allihop.
Sen skulle det badas och hällas vatten från den ena muggen till den andra och själv tog jag ett fotbad under tiden. Ja det var min morgon.
Nu skall jag börja packa inför resan söderöver. Det blir tre utemiddagar i trevligt sällskap med alla andra återförsäljare i Sverige och Norge. Tror att danskarna har en egen träff, för vi tycker att det är svårt att förstå danska.....
Skall bli så intressant och roligt att få träffa kollegorna igen och få lite information om framtid och nya inköp.
Men första stoppet blir hos sonahustrun i Uppsala och då har hon fått i uppgift att hitta en trevlig restaurang, där vi kan inmundiga en förhoppningsvis god middag. 
Efter en natts sömn så bär det iväg och jag tror att vi kör över Västerås den här gången och få se andra vyer än efter E4:an genom huvudstaden.
Nåja åter till packning....tror jag har glömt packstrykjärnet i stugan, för här hemma hittar jag det ej. Men å andra sidan så kan vi nog låna på hotellet. Eller så gör jag det bara så enkelt att jag inte packar ner de ömtåligaste grejerna utan det får helt enkelt hänga på galge.Yes så blir det...hmmm just nu så har jag nog packat lite för mycket. Gör oftast det och sen sållar jag och till slut så brukar det bli bra. Tänker mig att en weekendväska bör räcka bra, då vi bara skall vara borta i femdgr och några av kläderna åker på galgar.
I eftermiddag skall vi iväg och lämna kisse och sen resten av kvällen så blir det nog tv tittande. Vi kor ju full fart på serien Orphan black och är nu i mitten av andra säsongen och det blev lite sent igår kväll.
 Ja så här sitter vi placerade i fåtöljer med filtar och myser. Det doftar underbart från liljorna, men jag måste flytta dem ite längre från väggen så jag inte får massa "pollen" på väggen. Liljor kan lätt smeta ut sig om det står för nära ngt och det är inte lätt att få bort.
 
Men de är så vackra och naturen skapar minsann konstverk både här och där. Middagsplaner har jag inga och kylen gapar tomt då vi försökte planera inför att vi skall resa bort, ngr dagar.
Hmmm de ringde just från jobbet och skrivaren hade lagt av...grrrr. Vad mer skall gå sönder då?? säger då jag ..optimisten. Nä skämt åsido så brukar saker gå sönder tre och tre....typ diskmaskin, kaffekokaren och brödrosten inom loppet av ngr dagar.
Ja det måste ju fixa sig så de skulle springa iväg och köpa en ny skrivare omedelbums.
Själv skall jag hoppa in i duschen och fortsätta ha det lite sådär småbra man bara kan ha.
Kramisar till er alla. :)

Godmorgon

Publicerad 2015-06-04 07:46:04 i Allmänt,

Nu kommer ett skämt av dålig kvalité: Här lyser solen med sin frånvaro......
Men känner mig ändå på ett väldigt gott humör. Satt just och läste en ny blogg för mig och så så vackra bilder. Hoppas att jag på min resa söderöver kan ta lite fina bilder som jag kan visa upp här i bloggen och göra en form av dagbok.
Men det är inte bara jag som är en usel fotograf utan det måste vara ngn inställning på kameran oxå. Det blir alltid lite suddigt och konstigt. Skall be ngn kika på inställningarna, för så skakig kan jag väl inte vara.....
Nu på min resa söderöver så skall jag verkligen studera min spaning eller kanske fördom hur olika gårdar ser ut i södra respektive norra delarna av sverige. Häruppe upplever jag att de flesta röjer bort i sina tomter och tar bort buskar och träd och vill ha en mer öppen gård. I södra delarna är det lite mer tvärtom, där är ofta det väldigt lummiga tomter med mycket träd och buskar.....hmmm min spaning är att här vill vi kunna se lite ut över nejderna, som oftast spärras av....skog.
I vissa delar av sverige är det så platt att där ligger gårdarna som små oaser av grönska.
Sen så tjafsar jag alltid med min make om att i södra sverige är det mest svartvita kor, så nu en gång för alltid skall vi kolla vem som har rätt eller fel.....
Kan verkligen säga att vi bor i ett vackert land och att vi älskar att åka bil genom landet och bara glo ut genom rutan och lyssna på ngn spännade bok. Vi har laddat med olika sorters deckare, men startar med Michael Conelly, som bl a skriver om den hårdföra polisen Harry Borsch. en karaktär som påminner om vår svenke deckarpolis Wallander men är betydligt mer cynisk och hårdkokt.
Men nu mina vänner skall jag visa en fantastisk sak som stod att läsa på facebook igår och som jag älskade och verkligen försöker att leva efter.
 
 
 
Sluta oroa er för rynkor, åderbråck och andra jävligheter. Livet ska inte vara en resa mot graven med målet att anlända  säkert i en attraktiv och välbevarad kropp, utan snarare en sladdning in från sidan med choklad i ena handen och ett glas vin i den andra och med en kropp som blivit.... ordenligt välandvänd för att inte säga...fullständigt utsliten samtidigt som man skriker: WOHOOO...vilken jäkla åktur....
 

Visst var de stroferna underbar och förlåtande mot oss själva? Jag älskade det och den här bilden med
Idag så stänger jag och åker inte in förrän vid lunchtid. Trots att regnade skvalade stundtals så hade vi en bra besöksiffra igår och jag kan egentligen inte låta bli att tycka att det är helt okey att det inte är superväder emellanåt. Igår så blev det klart med sommarvikarien och det känns bra. Är lite osäker om jag skall ta in ngn fler och försöka ha lite mer ledigt,,,,,äsch vi får väl se...
Nu skall jag ta tag i dagen ordenligt och inte bara sitta här utan vattna lite blommor och stöka runt lite. Skulle kanske packa lite...fast det hinner jag imorgon. Kanske börjar med en kopp kaffe...som vanligt.

Inlägg nr 2...och inte fullt så gnällig

Publicerad 2015-06-03 10:23:12 i Allmänt,

Ja nu när jag just är hemkommen från nagelfix, så är jag på lite bättre humör och inte fullt så gnölig som i morse. Idag så blev det lite olika sorters färg med glitter. Kände att det var nog dags för lite färg och tokerier. Är väldigt nöjd och det är skönt att få slappna av och bara få bli ompysslad.
Stänger idag så jag har inte riktigt än tänkt ge mig iväg till jobbet. Tror att jag bara skall slappa och läsa lite och ha det lite skönt. Det verkar som om det kan bli lite ljusare ute och den gråa väderhinnan löser upp. Såg t om att solen gjorde ett försök att titta fram i trettio sekunder i alla fall. Måste dock erkänna att jag har vinterjacka fortfarande och halsduk och vantar. Det var jag glad över igår då vi for iväg till ena prinsens fotbollsträning. De flesta andra familjer hade tunna jackor eller overoller och var stelfrusna efter en timme. Men man har väl varit på vårträningar förr i sitt liv.....och det är attans svårt att bli varm igen efter man varit ute i och frusit.
jag däremot for hem och åt lite jordgubbar och glass hahahaha. Sen såg vi ngr avsnitt av Orphan Black innan det var dags att gå och knyta upp svansen.
Tänk att vi nu är i Juni och grönskan och värmen ligger framför oss. Eller vi har ju egentligen redan grönskan, men värmen nja inte så mycket men allt utan snö är okey.
Själv antar jag att det bästa för affären är dåligt väder men för barnbarnens skull önskar jag vackra dagar. Eller varför inte mixat som jag minns att det var en hel julimånad för några år sedan. Då var det dåligt och smuruggigt och regnigt på förmiddagarna och strålande väder på eftermiddagarna och kvällarna.
 
Får se om midsommaren blir lika kall som fjolåret,,,hurv och frys. Blir inte samma stämning med täckjacka och tjocksockar haahaha.
Min tomatplanta lever fortfarande trots att den nu bott två dygn hos mig, yippie. Tråkigt nog så kan den lilla stackaren inte vara ute då det blåser och är för kallt. Kisse blänger lite surt på mig precis som om det vore mitt fel att det är ruggigt ute och han inte tycker att det känns värt att gå ut en stund.
 
I morse så var det otäckt nära att jag skulle köra på en liten harunge, som kom tokspringandes. Såg att det kom ngt litet och tänkte vad i hela friden är det som är så lite och springer så fort?? Så jag bromsade och den lille krabaten klarade sig. Klarade sig gjorde nog inte den lilla älgkalven som bev jagad av en björn...såg ni umebor i tidningen och på FB , den arma älgkon med ganska nyfödd kalv som blev jagad av björnen alldeles utanför stan? Huvvaligen vad hemskt och jag får lite ont i magen av att bara tänka mig resten. Som sagt,,,jag gillar att betrakta naturen från bilen haahaha. Vet inte om det är bra eller dåligt att vi har björn och varg så inpå oss att vi riskerar att träffa på dem på gåbanorna. Minns att jag bara vägrade gå utanför bostadområdet på den tiden vi hade vovven och björn var och lufsade på nere vid fotbollsplanen.
Men harar och sådana söta små djur är helt okey
Djur som har den storleken att jag kan brotta ner dem om så krävs, är helt okey för mig. Sen bör de inte ha fler ben än fyra....eller slingra sig fram. Jag är inte så tuff när det kommer till naturen, och kanske jag bör hålla mig till 4h gården och stadsparken ??????
Nåja nu slutar jag surra för denna gång och önskar er en härlig dag och en mysig kväll.
 

En liten kortis..

Publicerad 2015-06-03 07:27:25 i Allmänt,

Skall strax fara ner och göra naglarna. Tror det blir glitter idag...inte så ovanligt när det gäller mig som är väldigt förtjust i glitter och blanka saker. Men är man en återfödd skata så är man.
Sen så kanske jag oxå är en snobbig stadsbo med noll koll?  Men...( okey nu drar jag alla över en kam...) varför kan inte de flesta bönder ha det lite mer städat på gårdarna och  ladugårdarna??? eller traktornissarna mittemot där jag bor....Det är ett fåtal gårdar och har ju besökt ngr under mitt liv där det varit ordning och reda. Ladugårdarna är skitigare än skitigast både ute och inne....why??? Är det så svårt att spola av lite då och då och städa några gånger per år? Kan inte tänka mig att det skulle vara ngr problem att skölja av väggarna en gång i månaden. När man sitter och ser på ngt vetrinärprogram så är det dyngigt som satan hos bönderna men rent och snyggt i vetrinärstationernas stallar och boxar???? Kanske skulle behöva prya ngn vecka hos en bonde????
 
Sen så är det de som bor snett mittemot oss, som har en företag med småtraktorer och sådant antar att de är ngn form av företag som klipper gräs och skottar och sandar. Men det ser för djävligt ut. Markiserna på huset är trasiga sen flera år och hänger och slänger, gården är full med bilvrak och staplade på hög, tunnor och fat och trä och skit. jamen hallå???? Om man inte vill ha ordning så kanske man skall flytta lite mer ocentralt??? Tycker synd om deras grannar som har fina och trevliga gårdar och som tvingas se deras kaos.
Okey jag är en snobbig stadsbo och hopplöst aningslös stundtals. Men är det ingen annan än jag som funderar på detta.
Nåja återkommer senare med ett mindre gnälligt inlägg...tror jag hahahahhaa
Visst ser det lite trevligare ut både för djur och människor??
 
 

Hipp hipp hurra

Publicerad 2015-06-02 07:05:39 i Allmänt,

Idag den andra juni så fyller min pappa hela 79 år. Men festföremålet har åkt bort ngr dagar så ingen uppvaktning idag blir det. Han skulle åka upp till Luleå och samtidigt ta med sig en gunga. Pappa gör gungor mest hela "vintertiden" och på sommaren åker han iväg och levererar. Han har behov av att sysselsätta sig och när alla förråd är fulla med gungor så gör han pallar ett tag istället. Riktigt bra ena för de är av den sorten att man skall kliva på dem för att nå...det som är lite högre upp.
Gårdagen bara flöt iväg, men jag lyckades dra på mig parkeringsböter....:( fy fadderullan så idiotiskt och onödigt. Medveten om att det är svårt att hitta parkering vid min revisor så startade jag i god tid och körde runt som en gädda i vassen. fann en och läste intensivt vilka tider som gällde...perfekt från 8 på morgonen.Vad jag inte tänkte på att det gällde framför skylten....kanske därför det var "ledigt"???? så himla onödigt och slarvigt. 
Nåja var hos revisorn i ngr timmar och var både trött och hungrig när jag for därifrån.
Tröttheten kommer av årstiden.....har ofta sk vårtrötthet och är även överkänslig för gräs. Så därav tröttheten och killande och nysande. Men som sagt det är övergående, och orsaken är ju inte permanent utan brukar gå över. 
Till middag fick vi lite matgäster då två av familjens söner kom förbi och jag fick en jättefin tomatplanta som jag nu skall vårda till döds hahhahaha. Sen så tillbringade jag kvällen framför tv:n och med broderiet i handen. Idag däremot skall jag jobba hemifrån men har tänkt bryta vid tvåtiden. För blir det längre är jag så trött ikväll, och bara somnar. Min lilla hjärna blir fort överhettad och behöver vila. Måste bara hitta ngn bra bok att lyssna på så arbetet flyter på lite trevligare och lättare. Men i ärlighetens nämn så skulle det vara betydligt trevligare att gå och sova en liten stund och sitta och läsa bloggar och peta navelludd. Åsch ingen karaktär och ryggrad äger jag när det kommer till detta tråk. Men nu kör vi......och samtidigt kan jag glädjas åt dessa små vackra fläckar som guppar runt mig. Ljuset som bryts i prismor...åh så fint och när solen sen kommer att lysa direkt så kommer hela rummet att glänsa hihihi. Skall försöka ta ett kort, men först min tomatplanta :)
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela