myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Orka...suck hela inlägget stängdes ner....

Publicerad 2015-03-31 13:13:11 i Allmänt,

Det är säkert pga den här förbaskade snön.....jag blev helt nedslagen av att se detta elände
Orkar inte med ngt mer bakslag, när det gäller snö. Jag blir bara så himlarns nere av att bara titta ut, oxå börjar jag ju på en gång att frysa. Okey ett djupt andetag och andas nere ifrån tårna och tänk positivt: Det är ju i alla fall myggfritt....
Idag har jag varit på årsmöte på MVG och varit runt och gjort en massa ärenden och är nu hemma och har just svalt en macka och ett glas mjölk.
Påbörjade en blöjtårta som skall vara till skyltning på butiken, inte klar men den kan nog bli rätt gullig när den är klar.
Nu är det dax för den sista skyltningen med fönster och det är så himlarns skönt, att slippa skyltfönster. Tar tid att planera och göra och dra fram och fixa. Nu kan vi lägga mer krut på demo i butiken istället. Imorgon är dessutom sista dagen vi svarar konstnärshopen...i telefon. Från den 1/4 heter vi pysselshopen ...tjoho. I afton har vi planer att fara till butiken och lämna allt som jag på förmiddagen var och fixade, flyttlådor, papper, och lite kläder. Vi skall ha västar med tryck sen så nu skall vi bara fixa trycket. Sen hoppas jag att vi tar ett lass till återvinningen ...har säkert ett femtital hyllor....som skall kastas. Det blir många lass till och det är så skönt för varje gång, vi tar lite grann. Nu skall jag ringa och söka en gaffeltruck?!!! behövs tydligen en sådan när butiksinredningen kommer...ngn som har en i fickan??? På plats finns bara en palldragare, så detta kan ju bli vansinnigt spännande och jag har inte en aning vilken hiss vi skall använda heller???det finns ju några stycken i huset. Vet nästan inte ens var vi skall köra in??? Detta kan ju bli hur knepigt som helst och jag som kontrollfreak är helt slut....Tur att jag inte behövs i butiken just nu utan jag kan jobba 100% med detta.
Men nu skall jag avluta denna lunchbreak och sätta igång med planogram och tidsräkning. Sommarschemana måste ju stämma.
Ha det så bra det nu går med detta elände till snö utanför fönstren och ni som inte har det var glad och tacksam över det.

Måndag 30/3

Publicerad 2015-03-30 07:35:03 i Allmänt,

Halli hallå nu jäklar i min låda så är det snart april. När skall snön släppa greppet och ge upp??? Det är ju inga mängder men stör min mentala hälsa. Vi har i alla fall haft en toppenhelg i det Granströmska hemmet, då vi mest bara lallat runt och gjort det vi velat. På fredagskvällen var det bara underbart med bad och gomat och på lördagen var vi och tittade på en bil efter ha kört två omgångar till återvinningen med skrot och skräp. redan när vi köpte vår nuvarande bil för 1 1/2 år sedan så sa vi att den där blir nästa bil.
Anledningen är att vi saknar att bara stiga in och sätta oss. Ni vet som en gång provat högre bilar. Vi har ju haft det förrut och det är så himlarns praktiskt och skönt och vi gillade det. Sen är det ju alltid kul att se ner på andra bilister hahahaahha
Vi lånade hem en provbil över helgen, så vi har kört runt en hel del hahahaah och vi gillade den verkligen. Men det är ju det faktumet att så fort man kör ut en  ny bil så förlorar man en hel del pengar. Det finns visserligen begagnade, men utan takfönster och stor display hahahaa Så jag tror att vi bestämmer oss för denna och i vit.
Men vi har inte till hundra bestämt oss, då vi inte sitter i sjön på ngt vis med nuvarande bil.
Sen så var vi även och hälsade på pappsen en sväng och köpte nya fåtöljer. Vi har länge funderat på hur onödigt det egentligen är att vi har två bord??? Visserligen är vi en stor familj, men det är sällan vi är allihopa. Köksbordet går att dra ut så vi ryms rätt bra. När vi behöver många platser, typ vid jul...så finns det i gemensamhetslokalen att hämta bord och stolar. Men vad vi saknar är en skön läs och myshörna och mer sittplats.
Vi har kollat förr, men inte hittat riktigt vad vi vill ha. Så nu tänkte vi praktiskt: De skulle vara sköna och nätta, då vi inte har så stort. Fotpall bör sitta fast eller så köper vi bara en pall. Herreminje vad fåtöljer det finns....men till slut så föll valet på två som vi båda gillade. Det är inte klokt vad fåtöljer kostar tycker inte att det är rimligt att en fåtölj skall kosta som en soffa. Men det är bara att gilla läget om man har krav....suck.
så till slut blev det dessa.. Nähä....hittade inte kortet bara tygvalet....hmm  ja den mörkare tyget valde vi....
Får väl ta ett "på plats kort" när de kommer. Leverans räknas efter påsk och det blir nog bra. Behöver köpa en fin matta och en bra lampa oxå helst en med två ljuskällor. 
Idag så stänger jag, men behöver inte åka in så tidigt. Vi skall fara och byta tillbaka bil och sen skall jag iväg till Bula och kolla in kundkorgar och vagnar och lite sånt innan jag skall till jobbet. Idag kommer en av mina kollegor tillbaka efter föräldraledighet, så nu blir det tid över för mig att fixa och dona med allt annat joxs. Är helt fantastiskt skönt skall jag säga. Att nästan bara kunna fokusera på ett område, öppning och stängning av bägge butikerna. Nu är snart hantverkstiden över och vi kan släppa flera yrkesgrupper och just nu verkar allt gå min väg och det verkar som om det inte blir ngn större reparation alls i gamla butiken då det skall byggas om helt och hållet. Blir nog en genomgång av lokalen redan denna vecka om jag får bestämma.
men nu skall jag gå och bädda och släppa in kisse från altanen och ta en kopp kaffe innan det bär iväg.
Ha en fantastiskt skön dag och det här otäcka vita som fallit det är bara en tidsfråga tills det är borta.
 

På väg och hit och dit

Publicerad 2015-03-28 16:50:00 i Allmänt,

Steg upp tidigt och sen dess har vi hunnit med både det ena och det andra och lite trevligheter därimellan.
Gjorde lite pappersjobb och sorterade allt som skulle slängas och sen for vi iväg och slängde massor från butiken.
 
Varit och sökt en vit brevlåda till sonen. Hans hade tydligen gått sönder och han behövde en ny och vi tyckte att det var kul att fara runt lite....mest jag kanske hahaha Nåja köpte med badskum, soppåsar och en del som jag inte visste att jag behövde. Vi hittade till slut en vit brevlåda på Jula och sen hem och väl hemma fortsatte jag med att granska ordrar. Har inte en susning om vad det blir för kvällsmat och ids inte lägga ner så mycket ork och tid på det. har just nu en sockerkaka i ugnen. Mest bara för att prova en ny sockerkaksform. 
Skall skriva ut lite kort åt min papps och imorgon tänkte jag fara dit och hälsa på och överlämna dem. För övrigt så är allt till belåtenhet och jag kanske rent av tar en liten tupplur så jag orkar vara vaken en liten längre stund i kväll hahaahhahah
Ha det så bra :)

Ooops

Publicerad 2015-03-27 07:24:25 i Allmänt,

Råkade trycka på fel knapp och inlägget las in...jag var ju inte klar. Så nu fortsätter vi på förra inlägget hahaha
jag skulle ju visa mina fina naglar.
De blänker fantastiskt fint må jag säga. Hmmm måste smörja in nagelbanden ser jag.....hmmm inte bra på att göra det. Men den här årstiden är jag så torr att jag nästan måste röra mig försiktigt så jag inte självantänder. Men jag har upptäckt ngt underligt....jag är ju hur torr som helst och huden på benen nästan krackelerar...men fötterna är jättefina. Inga sprickor och fnas där inte. Hmmmm betyder det att de gillar att vara i torr luft....jag skall alltså inte smörja fötterna och återfukta och joxa. Har ju alltid trott att hälsprickor berodde mycket på torrhet...
Vad skall ni andra göra i helgen då? För egen del så blir det ytterst lite jobb och slängande av skräp i morgon och på söndag blir det förhoppningsvis innebandyträning med Viggo. Om han är pigg från vattkopporna???? Behöver ta det lite lugnt, så jag skall nog fokusera på det. Nästa vecka funderar jag på att ta en ledig dag och inte jobba med ngt alls. Känns som en bra ide, för huvudet jobbar mer än kroppen gör och sista månade har ju varit mer än intensiv....det är ju bara en månad sedan begravningen och det har varit intensivt på alla håll och kanter. Jag längtar som ett tok till stugan och stillheten. Vi skall fara upp till påsk och förhoppningsvis så hinner man varva ner. För mig så tar det minst en dag att bli hyfsat avslappnad och det kryper i hela kroppen och jag är så rastlös och den sista dagen så varvar jag oftast upp och vill snabbt komma iväg igen. Men tiden därimellan.....njutning
Nu skall jag påtaga mig lite textilier och traska iväg till bussen. Ha en underbar, glittrande och sprakande fredag :)

Fredag och det spritter i kärringen...

Publicerad 2015-03-27 07:09:39 i Allmänt,

Äntligen fredag....tycker denna vecka har varit lång. Vilket är ovanligt för det brukar vara tvärtom, då jag tycker att veckan brukar rusa fram. Gårdagen var spännande då det var budgivning för en av sönerna i familjen och det gick bra. En budgivning som tog evigheter tycker jag i alla fall,,,vad i fanken gör folk? medans de budar? diskar, städar skottar snö? i min värld behöver man väl inte sitta och räkna om budgeten för varje gång det blir en höjning? Det bör man väl gjort innan??? Nåja igår afton kom han förbi och var lycklig, förväntansfull och lite chockad över att vara husägare.
Jag tillhör ju den typen som säger till barnen att inte skaffa hus hahaha då det är en jäsickens massa jobb och grejande med hus, Men i detta fall så stödjer jag, då han behöver plats till sina fordon och intressen. Dessutom har han alltid velat bygga och greja och ha lite projekt så då är det väl lite mer lämpligt.
Arbetet flöt på bra och det var bra med folk och det är ju roligt. Vi gjorde en display över hur färgerna ser ut i den nya matta acrylen. kan vara svårt om man är osäker på nyanser.
Sen så tömde vi ur skåpen nere i vårt kök och packade det som skall slängas...och det blev i princip allt. I afton skall vi fylla bilen med ett lass skrot som skall iväg till återvinningen. Så då kan vi köra direkt imorgon förmiddag med ett lass. Sen tillbaka hem och ta med det som skall tas härifrån oxå och sen tillbaka till butiken och hämta mer. Hmmm det låter ju inte så listigt.....bättre att fylla allt som skall härifrån hemmet först....blir mindre körande då.
Men jag gjorde ngt annat trevligt igår oxå, jag anmälde mig till en ABF kurs?!! i miniatyrer dvs dockskåp. Känns jätteroligt och jag hoppas att kursen blir av. Det är osäkert då det inte finns ngn ledare och det var så jag fick nys om kursen. Fick frågan om jag ville leda den??? Nej har inte tid med det hahahah Märk väl att jag sa nej.
Jag har dessutom förvärvat en ny kunskap? Hade in ett gäng tjejer på butiken som gick makeuputbildning och som ville köpa glitter till en scenmakeup och tog då tillfället och frågade om de hade ngn fiffig lösning för hänfande ögonlock?? Ju äldre man blir ju mer faller ju ögonlocken ner och liksom "gnuggar" bort ögonskuggan. Jo de visste hur man gjorde....men jag tror inte att jag ens prövar..
Man skulle lägga en sträng ögonfranslim längs övre ögongloben och sen ta en pincett eller ngt annat platt och liksom peta in huden...typ som att man viker in ett lakan under madrassen!!!!! För då kladdar huden fast och man har liksom vikt in den.....är det verkligen folk som sysslar med det varje morgon???
Oj ojoj vilket sjåande och tänk om det släpper på en sida under dagen och man inte märker det??? 
Äsch nu måste jag bara visa er mina fina naglar....glitter och glamour...i love it.
 
 

Tulpaner, romantik och spänning

Publicerad 2015-03-26 07:34:05 i Allmänt,

Jisses amalia så trött jag var igår efter jobbet...Vi är ju kort om folk och när jag står i kassan så försöker jag vara 100% glad och positiv hela tiden. Det kan jag tala om för er alla är ganska jobbigt hahaha. Samtidigt som jag försökte vara till hundra procent närvarande så, försökte jag gå igenom ordrar som Panduro skrivit åt oss,,,vilken är en hel del....Har jobbat intensivt med det i två dagar och kommit lite mer ä halvvägs....då ringer jag och säger att de får inte börja packa förrän de fått ok och jag kunnat radera det som jag inte vill ha in i butiken. Då klämmer de ur sig att de kommer att skicka en sammanställning och ett sk planogram på allt och då är det lättare....jomen tjena...om jag vetat det...
 
Ett planogram är en bild över hur saker bör hänga och placeras i den nya inredningen. Då varje vara har som ett litet markerat "fack" med artikelnummer, som då är lätt att stryka och istället placera ngt annat i. Hade huvudvärk över all stress, men den lättade ganska fort när lillan kom in i butiken. Vi hade ju hämtat henne på dagis och sen kom de till jobbet och vi gick över på lekia och köpte ett nytt pussel. fast hon hade nog kunnat köpa upp hela butiken. Tror hon lätt kunnat stanna i flera timmar med alla leksaker. Efter jobbet for vi hem och jag fick lite käk och sen kom två av sönerna över. Milou var hos oss ganska länge tills vi for hem till henne och jag nattade henne, glömde dock bort tandborstningen kom jag på när jag körde in bilen i garaget. Modern till det lilla livet låg hemma i influensa och mådde skit.....hon sa att det var första kvällen utan Milou och hon varit hemma själv, sen hon anlände till världen. Men det behövde hon verkligen och även i ikväll.
 
En ville bli klippt och den andra var nervös inför budgivning på huset idag på förmiddagen. Åh jag hoppas så mycket att det går vägen. Vi har bestämt att julen firas ute i Kroksjö hahahaahha. Så nu är det spännande värre och tur nog är det bara två stycken andra budgivare så det blir bara tre som kommer att "kämpa". Samtidigt måste man ju tänka på att inte överbjuda....tufft dilemma när man vill ha ngt.
Måste få visa vilken vacker färg på tulpanerna jag har....
Nästan lite aprikosa på ngt vis...jag älskar tulpaner och ljudet av dem...för de liksom frasar lite grann.
Nu har jag nästan i ett års tid haft levande blommor i en vas i rummet och jag måste säga att det gör mycket för min trivsel. I somras så ställde jag fram en låtsasblomma bara för att vi var borta så mycket, men det var inte lika bra. Måste erkänna att jag inte sett ngn större skillnad på billiga respektive dyrare tulpaner...inte om man ser på prisskillnaden  alla fall. På vissa butiker kan man köpa för 39:- och på andra 79:-, och en dags färskhet motsvarar inte skilnaden tycker jag i alla fall.
 
När det gäller romantiken så får jag aldrig veta....drömde att jag satt på en buss tillsammans med vänner och bekanta, och vi var på väg till ngt ställe vi aldrig varit på,,,,,då får jag ett meddelande på telefonen från en gemensam vän till oss vid namn som börjar på K han skriver så här om sin fru M: -Jag vill bara säga att jag och min älskade underbara fru......åsså vaknade jag....
Men visst måste ni väl hålla med om att början var väldigt fin, men skit oxå....vad var det han ville säga....vet att de tagit hand om en voffsing på prov...ville de nu berätta att det gått bra och hon skulle få bli permanent familjemedlem???? nja inte med den början.....nu får jag aldrig veta....men romantiskt kändes det. Kommer att fundera på det där hela dagen hahahaha
Vill dessutom visa er en bild på lite jobb som väntar.....
Lite papper att ta hand om ......Tar inte många dagar innan det ser ut så här....Nu är det i och försig mycket post som man bara kan titta på och slänga, men ändå....Tur jag "uppfann" strykbrädan....går så lätt att sortera om man lägger upp det i högar på den och sen betar av hög för hög. Tänkte ta tag i det litegrann ikväll efter jobbet. Men jag har en liten djävul på axeln som säger skit i det....med mycket hög röst hahaahaah Tror jag lyssnar på den lille satan....och gör ngt annat istället dvs inte ett skvatt. Ikväll stänger jag oxå och jag hoppas på staoilmiddag hahahaah. Usch för hur vi äter på veckorna.....På helgen äter vi oftast gott och vällagat och på veckorna lite mer småblandat utifrån vad som står på schemat. Men det är inte vare sig mättande eller att det finns ngt till lunchlåda då. Så mina luncher är oftast ett bröd utan smör och pålägg (10:- på pressbyrån) och en drickyoghurt. Dessutom så äter jag bara frukost på helgerna......så när man slutar för dagen så är man oftast vrålhungrig och vill det skall gå snabbt. 
 

Onsdag och lön...jo tjena...

Publicerad 2015-03-25 07:52:48 i Allmänt,

Tidigare i veckan så hade jag förberett lönenrna så det skulle bara vara att betala ut i går.....Jag har ju nämnt tidigare att löneprogrammet var nytt och nu skulle det bli premiär att köra lönerna. Fick hjälp i supporten för en del frågor och kunde konstatera att det blivit bättre och kanske t om enklare att jobba med. Brukar alltid titta på preliminära lönespecifikationer och göra en sista koll....allt såg bara bra ut och jag kände mig väldigt nöjd över att jag fixat det mesta själv. Trycker på skriv ut knappen och samlar ihop i en hög....Igår afton tar jag fram högen och skall föra över till respektive person.....satt och stirrade länge....en av dem hade fått lön men bara några hundra och allt som en minuspost???? en annan hade fått flera löner och skulle kunnat beställa en långresa eller köpt en päls....vad hände? från preliminära till utskrift?
 
Så nu sitter jag och väntar tills supporten öppnar igen och tackar min gud att jag inte skrev ut arbetsgivardeklarationen och bokförde samtidigt....då hade det blivit väldigt krångligt att rätta.
Efter jobbet så blev det en korv på statoil och jag var hur slö som helst och bara föll ihop i soffan och det var så skönt. Senare under kvällen så hade jag kontakt med dottern och hon var allt annat än pigg, utan febrig och hostig och eländig. Efter ngn timme ringde hon och sa att hon hade så ont i bröstdelen ja och i hela kroppen. Jag sa att hon kanske hostat sönder ett revben och boten för det är bara vila. Vid tiotiden så hade hon så ont att vi valde att fara upp tiill akuten där hon fick lite "jäklar i mig medicin". Efter undersökning av en väldig gullig läkare så konstaterade man att hon hade influensa....men att det blev värre med hennes sjukdom. Hennes muskelfästen är ju utdragna och instabila så när hon hostar finns det inget stöd och det gör att hon få än mer ont i kroppen. Av smärtan så krampar musklerna och hon blir stel som en pinne. Stackars öde och nu hoppas jag att hon kunnat sova i natt med lite dunderpiller.
 
Själv har jag inte tid med ngn influensa, så det är inte lönt den knackar på här...Räcker det med att man bestämmer sig för det tro??
Vi är fortfarande kort om personal och i afton stänger jag och sen skall vi nog förbi dottern och hjälpa henne med lillan. Kan nog inte vara roligt med en trotsig liten dam när man är så skruttig.
Fick en rysligt bra ide nu på morgonen....vi skall ju ner på Panduroträff till Malmö i början av juni. Vi funderade först att flyga men valde bort det då vi gillar att köra bil och lyssna på ljudbok och bara vara tillsammans. Men på hemvägen så hade det väl varit en väldigt bra ide att köra förbi Ullared??? finns ju t om hotell intill man kan boka. Visserligen väldigt enkla, men helt okey då vi bara skall sova. Nu återstår det att få min reskamrat att tycka detsamma hahahaha. Kanske skulle köpa en hels årsförbrukning av schampoo? eller varför inte matchande träniningsoveraller??? Nä nu skall jag inte sitta här och låtsas vara cool skulle mycket väl kunna köpa bägge de ovannämnda hahahahha
Kanske skulle ringa till storchefen på Gekås och höra om jag skall öppna en franchisebutik alá Ullared häruppe? Fatta att göra dagskassor på 20 miljoner??? jäsickens i min lilla låda, säger jag. Fast då skulle jag väl shoppa hela dagarna, och till slut kanske inte det vore roligt längre....
 
Hmmm ser just att jag glömde en sak vid min putsning och fejning i helgen....glasluckan i tv-bänken...hmmm inte fagert kan jag meddela så här i solljuset...Det finns nu flera alternativ....torka av dörren eller fälla ner persiennerna eller det tredje som jag väljer.....lämna rummet.
Nu är det bara tio minuter kvar tills supporten öppnar så då går jag väl och dricker lite kaffe då. Ha en skön dag och glädjs över solen som verkar lysa här över vår stad.

Nu börjar vi om igen..

Publicerad 2015-03-24 07:02:48 i Allmänt,

Skrev ett långt inlägg om varför jag inte skulle passa som projektledare????Men allt bara försvann...
Nåja en kort version...jag hade nog inbillat mig att det var ett yrke som skulle passa mig. Men nej absolut inte, det är jättejobbigt och frustrerande. Jag sitter som spindeln i ett nät som inte sitter fast någonstans, upplever jag det som. Kanske därför att i jobbet som projekledare skall man ha tillit, och inget kontrollbehov och en tro på att andra klarar av jobbet. Va??? säger jag, kanske det skulle underlätta om jag träffat alla inblandade och vi kunde delge information eller att hela tjottaballongen till människor talade svenska, inte var hantverkare eller inte var egna företag som vill tjäna pengar på mig och mitt företag.
Ett exempel....skyltmannen ringer och säger att de inte får bort sidoskyltarna då de sitter fastskruvade och vill att hantverkarna skall riva ner skylten och skruva bort dem....skulle bli billigare för mig säger han....nåja ringer byggledaren som säger att det skall han säga åt "pojkarna". Dan därpå så ringer skyltmannen...hmmm skyltarna står här redan,,,tydligen är det ngn här som fått bort dem och jag såg dem inte....ringa tillbaka till byggledaren och säga...sorry ni behöver inte. Slöseri med resurser och tid för mig att jag alla inblandade....Sen sitter folk i norge och planerar och grejar, vilket är tacksamt. Men de planerar in sådant som jag inte vill ha och vi får börja om....
Jag med mit kontrollbehov blir galen.....sliter mitt hår och klöser mig blodig,,,,ja i fantasin alltså. Nu skall jag snart blanda ihop bredbandsföretaget, elektrikern och telia....å bäva månde gudarna.....då det fortfarande är golvslipning i lokalen och hur vi skall fixa det utan att alla blir gana.
Nåja mina planer för gårdagen gick som vanligt i stöpet.....jag måste definitivt ge tusan i att ha planer för mina dagar. Hade tänkt öppna och sluta vid lunch för att bege mig till äldsta sonen och piffa till lägenheten inför värdering från olika mäklare. Sen ringa och fixa en del grunks och påbörja lönerna. Se över det sista gällande kontrolluppgifter till skatteverket osv...men.....så blev det personal sjuk och allt sket sig.
Efter avslutat jobb så blev det järnet hem fixa mat...som blev jättegod. Sen så kastade jag mig in i bilen och upp och fixade lägenheten ochsen hem pustade ut och godnatt. Steg upp lite tidigare idag så nu har jag fixat lönerna så ikväll kan jag putta iväg dem. Men ikväll så skall det bli en soffkväll om jag så skall binda fast mig själv i soffplymåerna.
Receptet på goda maten såg jag på ngt matprogram nu i helgen:
Ugn 180 grader
lax
Mixa i en apparat;
vitlök, chilipulver
fetaost, creme fraiche
soltorkade tomater, persilja
bre ut allt över laxen
och swoosh ini ugnen...jättegott.
Sen var det bilden....
Hittade ingen bra bild på maten...så då blev det bara en...
 

Orkar inte...

Publicerad 2015-03-23 07:07:20 i Allmänt,

hade skrivit ett långt inlägg som försvann....blä....återkommer senare......bläääää
Nu skärper vi till oss och blir lite mer positiv....blääääää

Måste bara skriva lite...

Publicerad 2015-03-22 11:03:17 i Allmänt,

jag är ju inte ngn person som är väldigt fäst vid ting och sparar på minnessaker och skulle aldrig komma på tanken att köpa souvenirer och ställa upp på rad. Köper jag ngt på resa så har det ett syfte och jag tror jag har fyra saker inalles...en porslinsdocka från första utlandsresan, en pannunderlägg från italien, en ministaty från resan tilll florens och ett ljus som jag köpte i Notre dame. Men symbolik och handlingar och ordstäv tycker jag om.
Detta är verkligen symbolik för mig just nu...
Här har ngt varit????hängt här ett tag eller flera år. I detta fall kopparfat....
Våra själar lånar en kroppslig förvaring och stuffar runt här på vår jord. För de allra flesta en lång rad av år...och sen? borta och den kroppsliga förvaringen grävs ner eller bränns.
Men de flesta lämnar spår av sig...i detta fall två döttrar. Två döttrar som nu i sin tur fått barn och stuffar runt i sina jordiska förvaringar. Den här dottern har just varit och städat klart och tömt sin mors lägenhet och det var svårt att lämna lägenheten och det gjordes med varma eller snarare brännheta tårar. Jag ville inte fara därifrån....ville sitta där för sen kan jag inte fara dit ngt mer och se den utsikt och vara där mamma var sist. Jag försökte verkligen göra ngt symboliskt och avsluta, men det gick inte. Vi var inte klar...jag var inte färdig.
För ganska precis tio år sedan fick jag tag i denna lägenhet och vi målade och tapetserade åt mamma som skulle flytta hit och just blivit änka. Här levde hon och alla fåglar som hon matat under åren. Här sörjde hon och bakade kakor och gjorde palt. Syltade och saftade åt tusen och en människor. Jag tyckte det var jobbigt att fara hit, nu vet jag mer varför...Det var inte bara därför hon blivit svamlig och snurrig och förändrad av sjukdom. Jag var inte klar....men visste inte det, förstod inte det. Jag älskade min mamma, ville höra henne säga att hon älskade mig, ville stå henne nära inte bara i själen utan kroppsligen och verbalt. Nu går inte det.....förbannades förbannades skit.
Visste jag om att detta skulle hända så vet jag ändå inte om jag sagt något, det var för sårigt och gjorde alldeles för ont. Svek, tystnad och smärta....vi kände den bägge två. Men det var många som kunde vittna om hennes värme ,omtanke och hur snäll hon var. Den snällaste som gick på jorden har jag hört..... Jaha???? hallå här var jag....förbannades förbannade skit.....Jag är arg på henne och så inihåvete ledsen. Förbannades förbannade skit....
Nu tänker jag dricka kaffe och sitter och gör klart denna tsunami av känslor, för den här gången. Jag skall sedan ta ett bad och ligga där i min kroppsliga förvaring och tycka lite synd om mig själv. Det är helt okey så länge det behövs. Förbannades förbannade skit.......

Städdag/tävlingsdag/Ljuvliga söndag

Publicerad 2015-03-22 07:16:18 i Allmänt,

Ja idag är det söndag och jag vaknade tidigt, trots att det inte blev så tidigt nattgående som jag trodde. Igår så skulle det varit ett telefonmöte....men ingen ringde. Hmmmm...men jag förslösade ingen tid utan jag gick an som en tokig gök och grodde och putsade och röjde. Nåja inte med det jag trodde jag skulle göra...hahaha utan med tusen andra saker. Torkade och rensade ur kylen och städade alla badrumskåp, putsade köksfönstren, torkade kaklet och alla köksluckor. Jisses vilken energi och lusta jag hade. Men......förrådet iddes jag inte göra klart.
Jag har dock sorterat det som skall till olika ställen så nu står allt innanför och det ser förbaskat bedrövligt ut så det är inget man kan lämna utan ngt som måste tas reda på...bra plan enligt mig. Så det blir återvinningen så fort vi kan nu i veckan och då kan vi ta ett till lass från butiken oxå.
 
For på jobbet och där hade jag en annan träff med några från Piteå som var intresserad av att köpa min gamla inredning, hmmmm ingen tro och jäklar anamma utan i mitt tycke en mycket gnällig karl men med en mycket mer positiv fru. Idag så var de en bokhandel ..typ Din Bok, alltså lite religiös touch. De hade nu planer att ta in Panduro i sitt sortiment....hmmm lite grann som de sa..
Han var lite sur över fraktkostnader och hårda krav från Panduro och tyckte de var inge roliga alls att förhandla med. Ja nu kanske det beror på att religiös litteraturleverantörer inte har samma åtgång och efterfrågan som Panduro....sa jag! de kan vara tuffa för de vet att de har en produkt som säljer.Sen sa jag att om han beställer för minst 5000:- så har de ingen frakt.....och beställer du för mindre är det inte lönt sa jag....han tyckte nog att jag var tokig enligt blicken jag fick. Antingen satsar du och beställer ordentligt med produkter eller så låter du bli...jamen det där kan jag ju köpa billigare hos andra menade han...ja det kan du men du tjänar likt förbaskade inga pengar på det sa jag,dessutom har andra leverantörer inte Panduros kvalite. Nja den där mannen kommer inte att fixa det så länge han har en surgubbes inställning....
Det var mycket folk i rörelse igår och det drogs in i butiken, så på måndagmorgon blir det att skura ordentligt....
Väl hemma fortsatte jag mitt jobb och bokade tvättstugan och strök gardiner och städade och gjorde fint. My ringde och var krasslig och bekymmrad över att lillan var sjuk och att de inte fått i henne ngt alls inte ens ngt att dricka. Det sistnämnda är ju jätteviktigt så jag rådde henne att fara och inhandla, isglass, saft och allt möjligt som går att dricka.
Stackars My hon skall iväg med hela föreningeningens tävlingslag på tävling idag och bussen skulle gå 5.40 och hon kände sig febrig och bedrövlig. Men det missar hon inte med tanke på all tid och engagemang som hon och alla lag har taggat för denna dag. En lyckospark i rumpan skickar jag till allihop <3
Så skönt med rena fönster och doftande rent kök. På bilden har jag dock persiennerna nere....ngt som jag sällan brukar ha. Avskyr sådan och tänker alltid knarkakvart när jag ser persienner hahahaahah
Nu skall jag bege mig ut till mammas lägenhet och ta ugn och fönster och skåp och lister....bläääää
Avskyr ugnar....och plåtar och mamma hade inte orken att hålla rent där som hon alltid värnat om förr om åren. Så jag antar att det blir lite svinto idag.....usch och fy men det finns betydligt värre saker man kan göra, så det är bara att öka farten och få det bortgjort.
Nu hoppas jag att solen tittar fram lite idag så energin fylls på. Kram och kyss och hjärtligt tacksen...

Godmorgon 21/3

Publicerad 2015-03-21 07:01:54 i Allmänt,

Japp kissekattklockan petade på mig kl 5,34 och tyckte nu var det nog. Först snodde jag mig runt och ville sova en stund till men då kom pipet....Han jamar så där enbarmligt att det låter som han piper. Så jag gick upp...Vid niotiden skall jag ha ett telefonmöte med Panduro om planeringen av butiken. Tanken är att vi skall gå igenom sektion för sektion och bestämma vad vi skall ha där och vad som behövs. Låter rörigt tycker jag.....och känner mig tveksam till om det blir förståeligt för mig. De snackar ju norska och fort...och de har en plan som jag inte känner funkar till 100% Men om det inte känns bra så kan jag skita i det och köra min grej. Men jag tackade ja till detta för om det är bra ideer varför inte ta till sig det. 
Men det blir så flummigt....jag hade tänkt avsätta 4 sektioner till garn och tyg. panduro tycker att 6 sektioner är bättre. Ja det kan så vara och jag vet att flera har sålt garn och tillbehör till vansinne och tjänat bra på det. Men....jag är tveksam om det är Umeå anpassat?? snåltarmarnas huvudstad? Jag menar det borde finnas en del svar i varför stans endaste centrala garnbutik gick i konkurs? Jag har hellre hemma sådant garn som vemsomhelst kan tänka sig att prova sticka eller virka med. Inga superbra och kvalitetsgarner...för de som använder sådant köper det på nätet. Tyg vill jag hellre sälja färdigklippt istället för på balar.
Nåja....hmmmm vi får väl se.
 
Nu sitter jag i alla fall och dricker min tredje kopp kaffe och är fortfarande hur mätt som helst efter gårdagskvällen.
Tur säger jag att jag inte åt ngt på eftermiddagen för då hade det gått illa med allt gott som vi åt igår. Tanken var vad jag visste eller fattade att vi skulle träffas och surra och dricka lite gott. Fick ett sms om att det skulle finnas rom och plättar osv. Äsch tänkte jag det räcker....behöver inte käka ngt. Var visserligen hungrig när jag for från jobbet och när jag kom fram så åt jag en massa rom och smaskens. Sen???? blev det färska räkor, bröd, aoli och så himlarns gott....och sen brietårta och en massa goda ostar. Jesus kristus så smaskens med fikonmarmelad till. Jag åt som om jag aldrig sett föda förrut. Det var som att fara på kurs en massa gott och mycket intagande av ätbart.
Tycker det var jättemysigt att bara sitta och surra om litet och stort och ngt jag gärna skulle vilja att vi gjorde oftare. Enda negativa var att det skulle varit trevligt att dricka ngt gott till. Men det var klokare att jag körde, så då gjorde jag det. Zippade på ett rosévin....hm det var nog det endaste rosévinet som jag tyckte smakade bra. Brukar inte gilla sådant då det brukar kännas blaskigt. Men det måste jag verkligen testa, nu i sommar. Det hette LEVA och hade en lite pinne i ett snöre precis som ett av mina favvoviner som brukar kallas för just "pinnvin".
Idag efter jobbet skall jag fortsätta min kamp i förrådet och bära ut allt trams som skall kastas och tas med upp till stugan för förvaring. Ett tips till alla....ha aldrig stora förrådsmöjligheter för då sparas så mycket skit. På butiken hade vi så mycket plats och jag hade sparat så mycket grunks som jag redan trodde jag slängt...Jag är hopplös på spara och tack gode gud lika bra på att slänga. Men det innebär en strid ström av jobb och skit...
Nåja imorgon eftermiddag har jag visionen av att jag sitter i ett hyfsat städat hem hahhahhaah
Det blir ju ingen innebandyträning för mig eller rättare sagt för Viggo....då han har fått vattkopper det lilla livet. Såg tydligen ut som en liten prickig korv...åh godistrollet.
Men på återhörande mina kära och var inte ledsen över snöhelvetet som föll igår.....det kommer att försvinna. Jag kan konstatera att jag har en till mental störning utöver alla andra som jag har,,,,,så fort jag såg att det började snöa så började jag frysa och huttra och hade jag kunnat så hade jag jobbat med jacka på.
Kram :)
 

Varför????

Publicerad 2015-03-20 07:04:13 i Allmänt,

Varför skall allt göras om jämt och ständigt....säger jag som gillar att göra om...ofta. Men nu syftar jag på webbsidor, på mitt löneprogram, på mitt bokföringsprogram och nu på bloggsidan....allt blir så rörigt och bökigt innan man hittar det man ska. Precis som när de bygger om på Ica???man hittar ingenting i ett par veckor....
 
Igår så visade dottern hur man bloggar från telefonen och kan lägga in bilder. Så det måste jag ju prova. Nu tar jag bilder med mobilen som sen sänds till mailen, blir bökigt och det är därför jag varit så snål med bilder.
 Så här ser det ut hemma just nu, för jag iddes inte städa ihop igår...
Här har Millan dragit fram leksaker och spritt ut dem över vår lägenhet. Jag bökade lite i förrådet och trodde jag skulle få hjälp men det gillades inte av mitt lilla besök. Hon kom med koppar och böcker och tyckte vi skulle ha ett kaffekalas eller kanske ha en lite bokcirkelträff. Så då gjorde vi det istället.
Sen var det daxs för bad och hon klappade händerna och började dra i kläderna och jag fyllde badet.....men jag fick bada själv och hon stod bredvid och lekte med vattnet???? Varför då då? tänker ni då??
Jo hon hade gjort illa sig för ett bra tag sedan och fått ett plåster på foten och för jämställdhetens skull fått ett på andra foten. De plåsterna väcker så mycket känslor att hon inte klarar av att ta av sig sockarna och se dom???? och bada med sockar...nej där var mormor bestämd.
Så kvar nu på morgonen ligger leksakerna i badkaret.
Så nu skall jag städa och bädda och fixa ordning så att det är gjort innan jag far till jobbet. Ikväll så blir kisse ensam länge då jag far direkt ut till Täfteå efter jobbet. Måste fixa ngn macka att äta i bilen annars hungrar jag väl ihjäl och kastar mig över värdinnans kylskåp hahhhaah
Sen så har jag ju förrådet kvar och min garderob som skall sorteras och hängas bort sådant som jag anser är över för denna säsong. Det blir imorgon afton efter jobbet och jag tycker det skall bli lite roligt och väldigt skönt. Gillar känslan när det är nystädat och fixat och ordning i garderob och förråd. Något som jag aldrig lyckas hålla ngt längre tag. Söndag är fylld med annat så lördagkväll skall jag fixa och dona och som grädden på moset så skall jag inventera dockskåpsgrejer.
Har tre rum på gång så nu samlar jag grejer till dem och kollar vad som fattas. Jag kommer ju inte att hinna pyssla med ngt nu i vår men efter sommaren yippiekaayea
Men det är ju hälften av nöjet att planera och söka grejer och bygga osv. Själva färdigställandet är sämst för då är det ju i princip klart. Tanken med hobbyn är ju att man ständigt ändra och bygger om. Vilket är svårt för mig då jag bara har ett skåp framme och resten står på hyllor i förrådet. Lite bökigt och inget jag kan njuta av...buhu....
Hade varit mer praktiskt om mitt intresse var löpning!! för föll andan på så kunde jag bara småjogga lite där jag står. 
Nä nu måste jag sätta igång om jag skall göra allt som jag inbillar mig att jag kommer att hinna hahhaha För jag har ju inte druckit morgondosen kaffe klart heller....
Ha en skön fredag allihopa

Ojojoj

Publicerad 2015-03-19 07:10:47 i Allmänt,

Här är det mycket som händer och egentligen inget alls. Skrev ett långt inlägg på ipaden och sen bara försvann det...morr. Bloggning via telefon har jag inte testat än,men i eftermiddag så kommer min ittekniker- Läs My. Så då får hon hjälpa mig.
Varit några hektiska dagar med massa jobb och ärenden och styrelsemöten och gud vet vad. Är i ärlighetens namn skittrött.
I afton kommer Milou och hon kommer förhoppningsvis att liva upp kvällen om det duger med bara mig. Jag blir ju gräsänkling nu några dagar och det känns redan så tomt.
Men jag har massor att göra så det skall nog gå finfint. Imorgon skall jag till en god vän efter jobbet och surra och mysa. Lördag är jobb och sen en massa inmatning av varor. Vi skall lägga en beställning till nya butiken och vi kommer att behöva en del men jag vill veta först vad hela kalaset förväntas gå på. Därför måste jag lägga in det manuellt.
På söndag är det innebandy med Viggo och sen ut tilll H-sund för att ta fönster och toalett. Någonstans hade jag tänkt lägga in lite tid för att packa det vi skall ta upp till stugan, just nu så står det lite huller om buller i förrådet. Mattor, pannor, prydnadsaker, en stol osv. 
Här kan man se hur tidigt allt är. Otroligt egentligen??? Detta är taget förra veckan och normalt så borde det vara ngn gång i slutet av april det bruka se ut så här ute på slätten. Men jag gillar att vi får en tidig vår och slipper den eländiga snön. Risken är dock att vi får en skitsommar som visserligen är bra för butiken.
Nästa bild tycker jag är så himlarns söt...
 Här somnade hon efter lite mys i famnen och läsandet av favvoboken. Alldeles rödblommig och sen svettig så hela håret blev lockigt. Detta är stunder man minns i sitt hjärta när de blir stora. Tror nog att de flesta mödrar minns när barnen låg i famnen och sov och små droppar på näsan kunde ses. När barn sover så svettas de mycket??? har ni tänkt på det?
Skall strax åka iväg in till jobbet då jag måste hinna städa av golven, som mer ser ut som en leråker. Kommer att behöva byta vatten i hinken flera gånger.....
Jisses vad det dras in sand och skräp och blir geggigt av alla barnvagnar. Men jag städar så gärna för det betyder ju kunder har varit på besök hahahahaa.
För övrigt så packar och slänger lite varje dag nu och jag antar att de sista veckorna kommer att kännas som  lite provisoriska i fikarum och lager och packrum osv. Men ju er vi får gjort nu desto mindre stress sista dygnen. På lördag kommer det en spekulant på min inredning från Piteå och jag kommer att vara skitbillig på den så jag blir av med skiten....Kanske slipper montera ner vilket skulle ta två personer två dagar att göra. Sen så skall det byggas om här så jag antar att det inte kommer att behövas tokstädas....åh jag håller alla tummar och tår inför besiktning. Skulle vara så himlarns skönt att det kan nog ingen förstå om jag bara behöver städa ur och slipper renovera och tokstäda och skura. Skulle spara minst två dagars jobb, på två personer. Vi har ju 450 kvm som skall fixas och städas.
Följer min agenda efter vad som skall göras varje dag och jag ligger i fas. Så himlarns skönt att ha lite koll ändå. Sen är det ju vedervidrigt att inte ha kontroll över allt. Men så är det väl när så många är inblandade i flytten såsom hantverkare, telia och andra företag som skall leverera och fixa och greja. Jag är samordnare...jo tjena försök att styra hantverkare......bara det ger mig ont i magen. Nåja nu lägger vi bort det och går iväg till bussen
ha en bra torsdag :)

Okey.....seg och lite sliten

Publicerad 2015-03-15 08:15:23 i Allmänt,

Igår så använde jag muskler som legat i vila i ngt år....eller kanske inte. Muskler som jag inte trodde fanns upptäckte jag. Bar några breda plåtlådor och jisses vad det slet i bröstryggen. Dessutom hade jag kaxigt fyllt dem med grejs...
Men vi fyllde hela bilen och hela det extra stora släpet. Mestadels med större otympliga möbler och gamla ställ. Det känns så underbart att ha börjat och att de stora grejer som går att ta nu är väck.
Efter det så for vi hem och jag la mig en stund och sen var det dax för middagsförberedelser. Stekte kyckling och hackade grönsaker och ost. Sen kom sonen med flickvän på middag, då vi lovat dem lite käk efter hjälpen med bärandet.
Kladdkaka och grädde till efterrätt och sen mello!!!?
Har ju inte sett deltävlingarna så då är det helt okey att bara hoppa på den sista. Gillade Måns låt ka ske mest för jag tycker han verkar vara en trevlig prick. Sen gillade jag Linus Svenning...heter han så?tyckte visserligen att det sjöngs lite falskt ibland men gillade trummorna hshaha. Sen gillar jag ju Magnus......sen barbadostiden och dansband gillar jag.
Efter Mellin så for de hem och jag kastade mig över detta.

Jisses så bökig den var och inte hundra min stil men tänkte att jag ville se hur den skulle bli. Det är rea på butiken så då måste jag ju passa på hahaha.
Gav upp ganska fort och började brodera och höll mig då vaken till tolv...jajamensan applåder och hurrarop.
Nu skall jag strax bege mig på innebandyträning med lillprinsen och sen kommer Millan tills i afton ngn gång. Kommer nog att bli en tidig kväll, för jag sov inte så länge. Har hunnit läsa och grejsa runt här på morgon och är redan lite pösig haha
Köpte några tidningar igår men blev inte särskilt inspirerad....lägger ner alldeles för mycket pengar på tidningar....suck.
Men gillar känslan av att öppna en tidning och en kopp kaffe och krypa ner i soffhörnet. Oj nu måste jag rusa.


Hmmm en utmaning..

Publicerad 2015-03-13 08:51:32 i Allmänt,

Har nu bestämt mig för att försöka ha lite mer bilder.....problemet är teknik, dålig fotograf och ganska ointressant omgivning hahaha. Men nu rackarns skall jag göra det ändå. Kan vara roligt att se om 10 år hahaha
Skall kolla om jag har någon bil i galleriet haha 

Färgning som gick fel...say no Moore..

Dop vi var på....en sådan liten tösabit..


En gammal bild på lillan

Och en gammal på prinsarna

En av alla kort som lillan tagit...finns säkert trettio liknande..

Thank god its friday...

Publicerad 2015-03-13 08:03:25 i Allmänt,

Jamen så trevligt och kvällen ligger framför mig. Har haft beslutsvånda om vi skall fylla släpet ikväll eller om vi skall vänta tills imorgon.....fördel med att fylla ikväll är i så fall att vi får med mer och hinner mer. Men å andra sidan så tappar vi en fredagskväll.....vilket inte känns bra alls. Nja känns som om vi vill ha en fredagskväll....
Hela veckan har varit full med saker på kvällarna och vi skulle nog må bra av en soffhörnskväll.
Eftersom jag är morgonmänniska så upphör oftast min aktivitet vid kl 20 på kvällarna, därför är de inte så lång....Jag gör det mesta på morgonen och kliver hellre upp fem och gör både stort och smått.
 
i glada vänners lag håller jag mig vaken eller om jag gör ngt annat som jag tycker är trevligt. Men är det bara en massa dravel att se på dumburken så sover jag hellre eller lyssnar på bok.
 
Igår så skulle jag adressändra och det kunde man göra via nätet....okey...fyllde i den gamla adressen...men fick "svaret" adressen finns inte???? provade tre gånger sen ringde jag till adressändring och påtalade problemet. Ja men då kan vi ändra via telefon sa de. Så bra och det gick ju jättebra tills vi kom fram till den delen med ny adress!!! Kungsgatan 52-54 sa jag. Nej den finns inte sa de??? Kollade snabbt av mina uppgifter och de stämde. men den adressen har de andra i huset???? nej sa mannen i luren 52. 53 eller 54 finns. Jamen då garderar vi med 53 sa jag. Nej sa han där finns bara lägenheter???jamen ta 52 då...
 
Sen fick vi nej till det nya bolagsnamnet och fick snabbt hitta på ett till. Så nu skall det in nya papper med ny bolagsordning och ett nytt styrelsemötespapper. Blir så himlarns less....
 
Nu har jag tagit en paus och duschat och bäddat sängen och druckit lite kaffe så nu kan jag fortsätta surra lite igen. På söndag skall vi vara barnvakt till Milou och fara ner till nya butiken och se hur långt de har kommit i byggnationerna och mäta lite väggar. Får se hur det går ihop med annat jag tänkte göra på söndag. Vill ju gärna följa Viggo på träningen så kanske My kan lämna Millan på hallen. Att åtmistone vara där medans han tränar skulle kännas bra då jag inte hinner träffa han och lillebror lika mycket som jag skulle vilja. Det händer ju så mycket med barnen och ibland så blir man så ledsen att man inte avsätter mer tid åt det dyrbaraste man har. 
Igår på butiken så var det några tjejer som kom in och handlade massa guldgrejer...kunde inte motstå att fråga vad de skulle hitta på? En kompis skulle fylla arton och det ville de fira stort att de nu var vuxen. Så trevligt tyckte jag och sa att då skulle de bara veta hur trevligt det skulle bli att fylla förti och femti.....De tittade stort på mig och sa att det var första gången de hört ngn säga att det var trevligt??? och att det var jätteroligt att höra och t om tackade för det. Först skrattade jag bara och sen så tyckte jag det var lite beklämmande att de kanske trodde att det är nu eller aldrig. Men om man tänker tillbaka så kände jag nog på samma sätt, när jag var arton. man hade önskningar och tankar om hur det skulle vara när man var femtio år och det är så långt ifrån hur det faktiskt är att vara femti. 
 
Idag är det beställningsdag och min kollega kommer att vara helt upptagen av det och jag kommer att stå i kassan. Blir nog ganska lugnt idag då det är veckan före barnbidrag hahahaha. Vi gick igenom planeringen inför flytten igår och nu börjar vi alla bli lite stressiga över allt som skall fixas. Eller egentligen är det nog mest jag...men å andra sidan så har jag erfarenheten av att aldrig skjuta upp något och tro att det kommer att fixa sig snabbt. Inte om elektriker, teknik och andra yrkesgrupper är inblandade....
Minns mycket väl hur det var när vi skulle flytta dit vi är nu....Hade ringt tre gånger till olika ställen för att försäkra mig om att det skulle vara klart och färdigt....jomen tjena det slutade med att jag fick skrika i telefonen och hota med både böter och att ringa tidningen....
Nu är det dessutom så att i en galleria och du inte har öppet när du ska ha öppet får man böta 40 000:- per dag. Så funkar inget så blir jag fullständigt rabiat.
I dagsläget så är det bla så att telia säger att det finns kablar men elektrikern på plats säger att det finns inga. Telia vill inte åka dit och titta i "onödan" och nu tjafsar vi om det. Data företaget säger att ring en vecka före så slår vi på förbindelsen...jo hejba säger jag.  Enligt min erfarenhet så fungerar de där yrkesgrupperna så här.
Måndag: Dagen efter helgen  och de känner sig lite sega och lallar mest på.
Tisdag: Ja kanske de jobbar lite grann och skruvar upp tempot, dvs kollar på vad som måste göras...
Onsdag: Lillördag och nästan lite lediga kanske lämnar in tipset och tar en långlunch...
Torsdag: Snart helg och de kan börja slappna av och fundera på helgen. Kanske köper en bulle till kaffet och surrar med polarna på telefon.
Fredag: Ja nu är det snart helg och det är inte lönt att börja med ngt nu. Går lite tidigare för att hinna på bolaget....
är det ngn annan som känner igen detta?
ha en skön kväll och mys ihop i soffan eller ta en promenad eller gör ngt annat ni tycker om att göra. Jag skall ta ett bad med med lite badsalt som jag fått av Millans farmor. Tack gulle dig F <3
 
 

En lång dag...

Publicerad 2015-03-12 07:51:43 i Allmänt,

Igår blev det en lång dag innan vi var hemma, men ett trevligt avslut. Inte så jättemycket kunder men det är typiskt för årstiden. Halva mars och april är den tid på året då det är sämst för oss. Så vi sorterade lite papper och grejs och fortsätter nog idag med det. Tänkte koncentrera mig på lagret där det finns en hel del burkar och lådor som använts till displayer och liknande som vi inte kommer att behöva ngt mer. Nere i källaren har vi en massa grunks som vi haft genom åren och som har känst som dumt att slänga om utifall???? men nu skall det bort och det är så skön känsla att få slänga och tömma. måste ringa ABF som oxå har en del grejer nere i vår källare från alla sina kurser.
Efter jobbet blev det en hamburgare på Max och en tripp till D&D på sporthuset då det skulle inhandlas jeans.
I mitt tycke svindyra byxor och kläder överhuvudtaget därborta, men säkert bra kvalité.
 
Efter det bar det iväg till Kroksjö och se på sonens hus och mäklaren tyckte att det var klokt att ta med sig sina föräldrar, undrar om hon tyckte det var konstigt att vi kom tre stycken hahahaha. Jag ser mig själv som en xtra förälder till hjärtebarnen och man kan aldrig få för många föräldrar haahhaaha. I vår "familj" så har jag personligen aldrig känt att det varit några tveksamheter vare sig från mitt håll eller från barnens håll vem som är mamman med stort M eller pappan med stort P. Jag är Ingalill och får enormt mycket kärlek och omtanke från hjärtebarnen och den är jag så innerligt tacksam för och rädd om. 
Okey huset...hur var det då? Jo jag gillade verkligen vad jag såg, det var fint och fräsch och samtidigt möjlighet att sätta sin egen prägel på. Skulle mycket gärna bo där själv, faktiskt. Kändes som om han skulle trivas där :)
Nu är det väl lite fundering och koll med banken och sådant som han måste göra. Vet inte riktigt om han skulle kika på ngt mer, vilket kan vara ganska klokt för att få en uppfattning om vad han får för pengarna.
 
Idag så stänger jag och tänkte inte åka in till jobbet förrän vid halvtiotiden. En sak som är konstigt är att jag har ansvar för så många när jag går av bussen. Ingen tittar ju åt sidan utan bara går uti vägen??? så märkligt. Jag kikar alltid om det kommer ngn bil eller buss men de övriga bara går utan tanke på sådant.... så underligt????
Tänkte fixa med adressändring idag och ringa några samtal. Igår så skulle jag ju ha dödsfallintyg och lite annat och fick ringa till skatteupplysningen, folkbokföringen och skatteverket. Alla sitter i samma"hus" och samma telefonist. Varför kan inte då samma människa göra allt istället för att kopplas runt hit och dit.....märkligt.
Igår så ringde jag runt och fick tag i den rätta adressen till nya butiken... det fanns fyra olika adresser och det är viktigt att det blir rätt så inte kappaahl får våra grejer . Vad snopen de skulle bli??? Måste skicka loggan till NRA som skall göra skylten till fasaderna, det blir fyra stycken åt alla väderstreck och det fick jag ett bra pris för. Usch så jobbigt med alla rackarns utgifter det blir när man startar upp "igen". 
Men istället skall jag försöka vara himlarns glad att jag slipper alla extra hyror och larmkostnader. För som det ser ut nu så tar den nya hyresgästen över larmet oxå, skulle vara nice.
 
Löne och arbetstidsprogrammet som jag använder har gjorts om helt och hållet och det känns ju jätteläskigt nu när jag skall lägga in nya scheman med olika sorters OB:n!!! Men tänkte att jag gör först ett och sen ringer jag till supporten och kollar så det blivit rätt allt.....så jag inte färdigställer och allt är bara fel och jag får göra om. 
Från det ena till det andra...fick ett sms igår som jag misstänker inte var till mig? Var ngn micke som ville jag skulle mäta den övrekanten på badkaret???? och ville jag skulle höra av mig om det???okey...ska jag göra det? kanske ngn ny byråkratisk grej där staten vill veta folkets olika höjder på badkar??? ja otroligt är det inte...Nja skiter nog i det och gör revolt och har ett helt omätt badkar hemma och kanske riskerar böter och samhällstjänst. 
Har funderat på en sak... om jag inte tar jobbet på Panduro så kanske jag börjar som volontär på ngt djurställe. Rengör burar och matar kissar....tror det skulle kännas bra. En dag i veckan skulle fungera att jobba med ngt sådant. Antar att det behövs lite hjälp med praktiska grejer så att de som klarar av att se djur lida och hjälpa dem så kan jag städa och fixa.
Som ni märker så har jag tusen ideer och tankar och min lilla hjärna skuttar och snurrar dygnet runt. Inte konstigt att man blir trött hahahahah.
Dessutom går jag runt och snackar med min döda mamma......gör det dock när jag är ensam. Känns bra på ngt vis, en väldigt ensidig kommunikation men det gör inte så mycket. Vi hade så olika smak och tycke om så mycket att det är ingen större skillnad. Om mamma hade en annan uppfattning än mig så blev hon tyst, så jag antar att det är därför jag inte tycker det känns det minsta konstigt.
Nåja nu avlutar vi dagens surr och glädjes åt att solen lyser och att det är torsdag och att vi lever och har hälsan.
 

Godmorgon...goodmorning....gutenmorgen

Publicerad 2015-03-11 07:05:59 i Allmänt,

Idag anser de flesta att det är onsdag så då säger vi väl att det är så. Sista två nätterna eller morgnarna har jag drömt så mycket konstigt och annorlunda. Jag vaknar och minns lite och förundras över allt knasigt jag drömt om. Det känns som längesedan som jag drömt så här intensiva drömmar och företagit mig så mycket. Jag har jobbat på bussar som var som tåg och sålt biljetter, åkt sidgående hissar supersnabbt, varit på semester i ryssland och tömt bajspåsar från husvagnar????
Analysera det den som kan.....
 
Igår så gjorde jag ngt trevligt som jag ser framemot. jag beställde biljetter till mig och My till Terry Evans, ett medium som skall ha en storseans här i Umeå i maj. Kan nog bli fullspäckat med spöken hahaha
Nämen allvarligt så skall det bli trevligt, då det var längesedan jag var på ngt sådant.
 
Efter jobb och lite käk så drog vi iväg till H-sund och fyllde bilen till bristningsgränsen med grejer till återvinningen. Inte klokt hur mycket vi fick med oss. Vi gjorde klart källarförrådet och städade ut det och även balkongen. Vi sorterade det som skall kastas och återvinnas och sparas kvar till urstädningen i prydliga högar. Känns som om jag har koll över det där nu och kan börja torka ur och städa.
 
När jag kom hem så fixade jag kundfakturor och nu skall de bara postas. Såg samtidigt på sos djur....jag skall inte se på det...blir så himlarns berörd av alla sjuka djur och överkörda kissar. Tårarna rinner och jag blir så ledsen.....är en betydligt större djurvän än människovän. Tycker alla människor som jobbar ideellt med djurambulanser är enastående och har all min uppskattning, usch vad de skall se mycket otäckt.
 
Idag blir det jobb och lite ringande om jag får tag i alla berörda. Det är främst ett dödsfallsintyg som saknas och utan det kan jag inte sammanställa räkningar och konton och sådant. Har ringt två gånger...men icke fått ngt intyg. Kanske måste ta fram surtanten och ringa igen och vara lite bestämd. Måste även kolla med skatteverket om hur det ser ut med skatten för mamma...vad i hela friden händer med den? Borde väl ligga på dödsboet? Får höra vad de små liven säger om de har ngn aning överhuvudtaget??? Usch nu var jag lite sarkastiskt och otäck, men gillar inte skatteverket, för de vill ha så himlarns mycket pengar av mig..eller det är väl mer staten så de kan bygga idiotiska grejer eller sponsra ngn knäpp kultursnubbe. Nej nu är jag verkligen en riktigt surtant...så bra nu när jag skall ringa och gnälla...
Ikväll så blir det en sen kväll så jag antar att det blir bara att hänga tandköttet en stund innan man går och möter upp John Blund. Fast måste kolla om det är okey att låna sonens storsläp till helgen, för då skall vi kasta så mycket vi bara orkar och hinner. Han har ett jättestort släp så vi kommer att kunna fara med en hel del antar jag. Oj så skönt om vi kunde tömma så pass mycket att två rum kanske blir tomma. Oj oj säger jag så bra det skulle vara, blir ju skitmycket sista två veckorna i april och då måste allt bara klaffa och vara förberett. 
Har inte gjort klart min att göra lista än....och stämt av den med kalendern.....åh dålig människa. Äsch nu skiter vi idet och glädjs åt att solen lyser och att en kopp kaffe väntar och sen mitt härliga roliga jobb.
Kramisar <3
 
 
 

Missbruk.....absolute addicted

Publicerad 2015-03-10 07:28:43 i Allmänt,

Har ett behov som är att räkna som missbruk. För finns det inte hemma så känner jag mig lite orolig och förvirrad och exposed som Maria Montazami skulle säga....,
Vad kan det vara säger ni? Kaffe....nope.   Cigga....nope (jo lite) nej det är värre än så..
Det är....trumvirvel.....

Coca-Cola zero så himlarns gott och jag är helt fast...jag är en cocaholic. Kan längta efter stunden när jag kan ta min burk och sätta mig ner och bara njuta. På helgen blir det oftast två....
Dricker alltså varje dag.....
Insåg igår efter middagen att det inte fanns ngn burk kvar...men ingen panik för lillica stänger ju inte förräns kl åtta. Igår var den än mer efterlängtad då jag suttit i pappersträsket under hela eftermiddagen. Vad hände nu allt hoppade efter?!?? Kom åt ngn liten knapp på ipaden.
Ena sonen var förbi igår och vi satt och tittade på hemnet då han är sugen på hus och inte rädd för att köra ngn mil. Vi fastnade för flera och maken frågade? Ska vi inte flytta? Nja...trivs här, men fint var det. Men nej...vill bo här...fast....nej nu är det färdigflyttat.....men?
Fördelar....mer plats för dockhusen. Vackra omgivningar och vatten...fräsch och större och jag skulle nog trivas. Men jag skulle få ännu mer fortkörningsböter, snöskottning och alla reparationer som ett hus kräver...tänk när vi blir gamla....vilket bök. Ännu längre från barnen....nope..jag flytt int...
Ser att snön faller därute och jag får en klump i magen. Bläääää men snön binder grus och övriga snöfläckar och ont skall med ont fördrivas.
Skall strax gå och klä på mig och ta mig ner till jobbet och ta emot varor. Idag så kommer det en hel del, bl.a. Lister och etiketthållare som skall vara till den nya butiken. Blir billigare att köpa det från Panduro än från företaget som skall leverera den nya inredningen. När man då köper flera tusen stycken märks det tydligt och vi har köpt ca fyrahundrafemtio lister och närmare tretusen hållare. Har ju en hel del sen tidigare så då bör det räcka....fast det tror jag inte...bläääää
Blir nog lite till oxå antar jag.
Idag efter jobbet skall vi ut till H-sund och kolla posten så jag kan färdigställa bouppteckningen. Har inte fått dödsfallsintyget än....så jag kan inte avsluta bankgrejs ännu. Sen tänkte vi ta så mycket skräp vi bara kan med oss och fara och slänga för återvinningen stänger senare ikväll. Middagen blir nog...snabbmat och när vi väl kommer hem så skall det bli gott med......Coca-Cola zero...

Måndag 9 mars

Publicerad 2015-03-09 06:49:56 i Allmänt,

Vilken fin helg vi haft, med lillprinsen som klistrad bredvid mig. Vi har myst och pratat och sett på film och varit på innebandyträning och spelat bowling. Men vi har en stor skillnad mellan oss......han gillar att titta på spindlar på youtube????desto läbbigare desto bättre. Huvva och usch, säger jag som t om tycker de är vedervärdiga på bild.
En fin helg där jag verkligen tankat lite Viggogos och kärlek. Vi bjöd på middag igår och då kom även ena sonen med flickvän och de tog med sig sin kisse Lenny. Lenny har mycket att lära sig om interaktion mellan kissar dvs hur man söker kontakt och umgås. Våran kisse var väl måttligt nöjd över besöket men tänkte antagligen att om jag bara står ut ett tag så försvinner väl det där krypet snart.....tills....
Lenny var så intresserad av vår kisse men visste inte riktigt hur han skulle närma sig och ta kontakt. Så han kröp fram flera gånger tills han var så nära att han kunde bita kisse i ....rumpan. Gissa om våran kisse blev irriterad och förbaskad och delade ut några rejäla svingar. Då bytte Lenny taktik och toksprang fram och ...bet han i rumpan. Tills slut var han helt slut av all denna spänning att han bara ramlade ihop och låg och stirrade på storkissen, blickar som antydde att han var både imponerad och nyfiken på storkissen. Antar att den lille Lenny sov gott inatt av all spänning.
Tyvärr hann jag inte ett dugg av sådant jag hade tänkt göra men det kändes så oviktigt, när jag hade betydligt mycket trevligare att umgås med mitt hjärtas lillprins.
Så planen är att sluta lite tidigare idag och fara hem och börja sortera och göra en: Att göra lista.
helt nödvändigt för mig så jag inte glömmer och sen kommer ihåg vad som skall göras och vad som sen gjorts. 
 
Planen är att det som är av praktiskt göromål påbörjas nästa helg. Jisses annåda vad vi kommer att ränna runt med skrot, och grejs då. Tömma mammas lägenhet och fara med massor av skräp från butiken. Vi kommer inte att hinna allt, men hinner vi hälften så är jag mer än nöjd.
Skulle vara så himlarns skönt att få tömma några rum i källaren och kunna städa ur där. Sen kunna ta mammas lägenhet nästkommande helg. Hur dumt som helst att man måste bo på platsen om man vill beställa urstäd och utnyttja städavdrag. Har ringt runt och kollat priser och det är lika bra jag städar själv. En hel del kaffe och dansbandsmusik så grejar jag nog det. 
Är egentligen ganska småtrött och jag tappar farten och tråden ofta. men det har ju varit händelsrika veckor på sista tiden. Att både bita ihop och köra är det dummaste jag kan göra så att göra en lista där jag kan bocka av och underlätta allt kommaihåg grejs hjälper jättemycket. 
Idag måste jag in på jobbet lite tidigare då jag fick problem med kassan i lördags. Vi har ju en ny kassa och när jag slog igång gamla kassan i lördags så kommer det inte ut några kvitton?????och ingen kassalåda heller för den delen...så jag måste ringa supporten. Tur de är duktiga på att förklara för idioter som jag.....
Pedagogiska och metodiska går vi igenom "skiten" via telefon. Håll tumarna nu att allt löser sig, för jag har en tendens att svartmåla all teknik som eländes elände.
Ha en bra dag, solen verkar kunna lysa idag då den syns därborta bland trädtopparna...skönt :)
 
 

Lördag och ingen sovmorgon

Publicerad 2015-03-07 08:03:29 i Allmänt,

Nope...ingen sovis idag. Var uppe halv sex, men kanske kan bero på att tanten somnade halv nio??
Kom hem från jobbet och eftersom jag känt mig frusen hela dagen så fick jag ett erbjudande som jag absolut inte tackade nej till....
Ta ett bad och ett glas vin så fixar jag mat.....say no moore....
Bubbelbad,ljudbok och ett glas rött. Sedan en underbart god middag med efterätt....mums och smaskens. Har jag det bäst???aaaaaaaha det har jag...
 
Men kombon av denna vällevnad och mysighetskänsla gjorde att jag nickade till och trodde när jag vaknade till just före Lets dance att jag gjort bort min sömninghet. Pyttsan, fixade det en liten stund till sen snarkade jag tills min livskamrat sa att vi skulle gå och lägga oss.
Skönt men lite irriterande då jag brukar vilja dra ut på fredagskänslan och vara vaken lite längre.
Idag blir det jobb och sedan...tjoho kommer prinsen och vi skall handla god mat och lördagsgodis och antagligen ladda hem ngt spel. Kan inte motstå hans blå ögon, som bara får mina ben att vackla och hjärtat att fladdra av kärlek till den förste av alla barnbarn. 
Imorgon skall vi nog spela bowling om det finns ngn bana ledig och äta hamburgare. Hursomhelst så skall det bli trevligt och roligt att få höra mer om hans dagar. Han verkar trivas i skolan och har kompisar så nu måste jag få höra mer om hans favoritämne och vad han gillar mest och det som är mindre kul. 
 
Visst är det härligt att ljuset och solen visar sig men hos de flesta liksom hos mig kan man tydlgare se hur skitigt det är.....fönstren är en sak men listerna och elementen och sådana platser som inte jag torkar lika ofta som det verkar behövas. Hu och fy så trist och även vitrinskåpet ser ut att behöva en 40 graders tvätt med intensivprogram hahaaah
Men ju längre jag väntar desto finare blir det när jag gjort det. Hela mars och april har jag en massa som jag måste göra så en dag för att städa hemma går bort. Apopå det så känns det lite stressande att bara tänka på hur jag skall lägga upp planeringen????
I mitten av april så måste allt vara borta och klart för då börjar all montering och sådant på butiken.
Jag måste då ha fixat klart bouppteckning och urstädning och bortforsling och allt sådant i mammas lagenhet. Varit upp till stugan med sådant som måste förvaras där....blir nog två svängar är jag rädd....
Tömma källaren på jobbet...ca 120 kvm med jox,,,99% skräp. Packat varor,,,sett till att all teknik är förberedd, skyltar på plats, elektriker på plats. Sen det bökigaste.... tömma och renovera hela gamla butiken....hmmm javisst ja, jag skall ju jobba oxå....och starta upp bokslutet.
Men just nu....är det bara lördagmorgon och en kopp kaffe till skall avnjutas och ...förresten är det ingen som behöver en svart skinnsoffa? med två fåtöljer. Sonen säljer skitabilligt.......
Simma lugnt och hakuna matata....

Fredag 6/3

Publicerad 2015-03-06 07:48:29 i Allmänt,

Fredagskänslan sprider sig i kroppen och det är en skön känsla. Igår hade vi ju lillan här och före det var vi uppe hos stora sonen och käkade pizza. Väl hemkommen så blev det bad och kvällsfika med lilla fröken.
 
Nu i helgen kommer ju Viggo och det är minst lika mysigt. Tittade på några bilder på när han var liten och kan konstatera att dessa år har gått fort från ett pyre till storpojke.
 
För egen del så går jag ibland och småpratar till mamma.....inget allvarligt utan mer som lite alldagligt som att nu missar du alla vårfåglar finns det fåglar där du är och älgar och andra djur? Bråkar man i himmeln? eller går alla omkring i en salighet?
Känns abstrakt att tänka sig att alla i himmeln är lycklig hela tiden....eller är det bara jag som tänker så?
Att det finns ett liv efter detta är jag helt säker på, hur jag kan vara det? vet jag inte, bara en känsla att så är det.
Antar att jag med tiden får veta det där.....men skulle vara trevligt att veta. Nästa gång jag träffar ett medium skall jag definitivt fråga.
 
Idag stänger jag och det är dessutom beställningsdag, så idag blir det kassajobb för mig. Trevligt med mycket kunder och vi har sett flera far och mormödrar med sina barnbarn denna vecka. Det är en kulig grej på jobbet och det är när vi får nyhetsblad...dvs blad på nyheter och då blir de flesta av oss alldeles prilliga av glädje!!! Igår så fick vi med posten ett stort kuvert och vi vet vad de brukar innehålla. Men bestämde oss för att först packa upp varorna som kom tidigare på morgonen, så vi inte skulle bli varandes med nyhetsbrevet. Åh så kul nu får vi in massa kul till kalas och kanderade popcorn???? hur kul som helst.
Sen tänkte jag hur ända ini fanken skall vi rymma allt? Vi får helt enkelt köpa hela Mvg och göra en enda butik av det??? Undrar om det var så grundaren av GeKås i Ullared tänkte?
 
Nu till ngt helt annat....mina ben ser ut som ödleskinn??? torra och bedrövliga och ser ut som saharas öken. Skulle lätt kunna behöva ngn deciliter på underbenen. Det är torr luft och det märks inte minst på växterna som blir snustorra fort.
Men apropå torr?? så kom jag på att solen värmde för första gången på länge igår. Gick med sopor och jag kunde känna hur den värmde...åh så skönt det var att vända upp fejset och känna solens strålar. Det är nog det enda som är positivt med att fara till fjällvärlden...att känna solens värme när man ligger i ngn urgrävd snögrop. Annars kan fjällvärlden och alla dess begivenheter fara åt pipsvängen för egen del. Är inte så förjust i vare sig skoter eller utförsåkning...jo pulka och längd är okey.
 
Men denna årstid är så vacker och jag önskar att jag var duktig på akvarell, för det är den konstform som bäst kan förmedla våren på bild tycker jag. Det är så vackert på fälten som jag åker förbi varje dag på väg in till staden. Jorden som plöjdes i höstas sticker nu upp och har glesa snöfläckar och fåglar spatserar omkring kanske på jakt efter en vilsegången mask? Doften av våren gillar jag minst lika mycket, lite surjord och mull. Ibland som en gammal källare och skit. Kanske låter skumt men jag tycker det doftar hopp och liv.
Tänk att måla så här???wow så fint. Men jag gillar akvarell och kanske jag måste kladda lite med det i helgen. Det är både kul och skitsvårt på samma gång och än har jag aldrig vågar visa mina alster för ngn? Men uppmanar alla att ngn gång prova för det är väldigt kul.
Men nu slutar vi bubbla denna gång och tar oss  kragen och gör ngt som behövs....borsta tänderna och leta fram ett par sockar utan hål....
 

Ett litet inlägg

Publicerad 2015-03-05 07:44:17 i Allmänt,

Är lite sen med det mesta idag beroende på att jag var lat igår. Skulle leta fram i uteförrådet ett par gardiner som jag tror skulle passa bra i sonens kök. Visste även att jag hade sådana praktiska strykband så man slipper sy. My och lillan kommer och hämtar mig efter jobbet och vi skall upp till sonen och jag skall stryka och sätta upp de sista två fönstrens gardiner. Sen blir det hämtpizza och sen far lillan och jag hem och badar medan mamman coachar sitt lag.
På vägen till jobbet idag så måste jag stanna upp på Pressbyrån och köpa lite lunch. Vi åt radhusbiff med bacon igår (blodpudding) och det är inte gott i lunchlåda.
Allt flyter på jobbet förutom att det dras in grus och sand så ini bängen, kunde kanske fixat en sandlåda...
Igår kom centrumledaren för MVG in och bjöd in till årsmöte. Det är hon som sköter samordning bland alla butiker och marknadsföring. Hon var peppad och tyckte vi kunde sammarbeta på olika sorters jippon. Jag hörde dock utgifter hahahhaa i vad hon sa. Med min rörelse så tycker alla det är kul att vi närvarar, för pyssel är ju roligt men jag sätter det i samband med vad får jag ut av det?
Varor, personal och logistik i jämförelse med vad får jag in.....brukar oftast bli att det tippar över i olönsamhet. För en god sak....ja då kan jag överväga. Men vad jag anser är en god sak överensstämmer inte alltid med andra.
Djur i nöd går först, sen är barn typ Bris okey, läkare utan gränser eller specifika projekt i utsatta länder. Men sen är det stopp för min del.
Tycker att välgörenhet skulle få vara avdragsgillt, skulle bli bättre då. 
Flera kommer in och frågar om de får vinster till lotterier. Hur mycket skall du ge? Skulle jag vilja fråga då? För det är ju mina pengar som jag ger bort....Tror att många tror att butiker har ngn särskild lust att få ge till hött och bött
Apropå pengar .....så kom mina fortkörningsböter igår. Konstigt men det är min första?!?!!! Förvånande då jag kör som en biltjuv. Men inte i trettiozoner eller dumma omkörningar. Annars fungerar skyltar mer som rådgivande för mig. Tycker det är irriterande att ligga bakom andra bilar, löjligt och dumt? Absolut och tidsmässigt så sparar man kanske en minut. Det är bara irriterande och jag känner mig hindrad.....måste vara ngt genfel eller annan defekt. Nu måste jag avsluta detta lilla inlägg hahaha för nu kallar annat.
Imorgon är det.......fredagsmys

Bil och bostad

Publicerad 2015-03-04 07:21:11 i Allmänt,

Det är så praktiskt, för man vet att det är onsdag när tidningen Bil och bostad ligger i brevlådan. Bläddrar alltid igenom och läser krönikor och tittar på alla objekt till försäljning. Tjusiga lägenheter och hus som jag gillar. Men jag känner inte för att flytta ngt mer,trivs jättebra här i Röbäck och hur jag gärna än vill ha ett rum för mina dockskåp så.......vill jag inte flytta. 
Har fått en bild från ett vaktbolag på en kvinna som är skäligen misstänkt för snatteri, men de har aldrig lyckats ta henne. Känner igen henne och nu rackarns skall jag hålla upp ögonen nästa gång hon kommer. De flesta som vi misstänker för tjuveri är kvinnor i medelålder och inte yngre som de flesta tror. 
Såg på tv igår ett program som jag egentligen inte skall se....SOS djur. OjOj så hemskt att se djur som har ont eller på annat sätt lider. Igår så var det en hund som blivit skjuten med hagelgevär och de fick plocka bort kulor i bl.a. ansiktet. Hade jag haft den som sköt framför mig då så hade jag gjort mig olycklig på den uslingen. Kan inte ta in att det finns så många otäckingar, för alla kan väl inte vara psykopater???
Betalade en massa räkningar igår och gjorde lite annat sådant som har med jobbet att göra.
Har kvar lite till sådant att sysselsätta mig med nu ikväll, men sen tänker jag inte se åt det förrän möjligtvis på söndag.
Vi får storfrämmande nu i helgen....Viggo kommer och fastän vi skall jobba på lördag så hinner vi nog umgås och surra. Skall höra vad han önskar att äta och göra. Kanske badet ute i Holmsund??? Eller lunch på stan? Skulle tro att han väljer bad då han är som ett vattendjur precis som sin mor...åtminstone som barn. Skall konferera med min sammanboende och höra om fler förslag.
Känns som om det inte kunde bli bättre än att få lite tid med lillprinsen.
Försökte ta en bild på kisse...var inte så lätt. Det är lite fördröjning på ipadkameran och då hinner hann röra på sig....så då blir korten så här...

Men tills slut....

Här är min bebis...mitt håriga gullegull. Eller vi har ju klippt han så han har inte så mycket päls nu. Det bli så hemska tovor annars, trots kamning. Kan inte riktigt fatta hur han lyckas få tovor?? Han rör sig högst ogärna och ligger inte och gnuggar sig precis. Läste om en kisse som blev trettio år?!! Och det hoppas jag att min bebis blir oxå. Kommer inte att bli lätt när den här filuren kommer att vandra på himmelns gröna ängar.
Men nu skall jag dra av mig morgonrocken och klä mig lite mer passande för jobbet. Bädda och kanske hinner jag med en kopp kaffe till om jag är snabb.
Ha det och se tiden an....snart är det mygg i luften och gräsklipparsmatter.....

Tisdag 3/3

Publicerad 2015-03-03 07:11:36 i Allmänt,

Igår fyllde en av våra vänner år. Hipp hipp hurra för Dig H.....
Mars lär vara en av de månader som flest fyller år och den femtonde lär vara en peak.
Jobbet igår gick hur bra somhelst och det kändes bra att återgå till ordningen. Idag kommer det varor, men ingen jätteleverans. Påsken kommer allt närmare och vi laddar med pyssel i butiken. 
Men vad som är allra bäst just nu är att jag skrev på papper igår som avslutar min hyrestid. Egentligen hade jag hyra tills sista oktober vilket skulle inneburit fem månaders dubbelhyra!!!!
Så där sparade jag närmare 300000 i ett nafs i hyra och larm. Så skönt och välbehövligt.
Nu väntar jag med spänning hur mycket det blir i reparationskostnaderna dvs att återställa lokalen. Har budgeterat 20 000:- så nu håller jag tummarna att det håller.
Inredning till nya butiken är beställd och vi skall börja kolla över garn,tyg och band.
Det finns nu ingen i stan som säljer broderi och småpärlor för sådant. Det är ju ingen superefterfrågan men vore roligt att ha då jag själv saknar sådant hahahhaa Nu när jag broderar med pärlor får jag använda fel storlek och det är inte roligt. Jag sydde dit lite pärlor i mitt broderi igår
Här är ett exempel på hur stort det blir .....
Blir alldeles för klumpigt...
Men det är bara att tugga i sig om jag inte börjar sälja det själv hahaah
Ikväll så måste jag fixa lite fakturor och kolla igenom lite post.
Kanske vore på sin plats att fara och fixa lite kattmat och föda till oss tvåbenta oxå.
Lite bloggläsande skulle oxå varit trevligt. Har nu lagt till Ulf Lundell till min blogglista, ganska emotionell filur som pendlar mellan avgrund och himmelsk lycka i en och samma mening. Vill flytta från detta skitland som han säger sig avsky...men beslutar sig för att stanna för att han ser en sådan vacker räv ?!!!
Knepig intill genial med mycken inre vånda. Nu skall jag bädda och stöka bort lite innan jag går till bussen.
Nu hoppas vi att det blir en bra dag och att solen kanske kan titta fram en liten stund.


Måndag ...datum....mars...andra?

Publicerad 2015-03-02 08:11:32 i Allmänt,

Idag börjar jag jobba igen och det känns bra på ngt vis. Har haft den lugnaste helgen på månader. Så skönt och det har varit så trevligt att få ha sonen hemma. Men igår afton åkte han hem till Uppsala igen och en tvådagars kurs genom jobbet. Han jobbar på Migrationsverket och har en hel del att berätta om det. Intressant och irriterande på samma gång.
Idag skall jag klippa mig och min kollega täcker upp min frånvaro och jobbar över. Jag öppnar och stänger idag, så det är full fart från början.
Men jag känner att detta kommer att bli bra, om jag bara tar mina stunder av lugn och ro. Svårt men nödvändigt för alla om man skall hinna med att vårda och ta hand om sig själv och de sina.
Tänkte ni skulle få se blommorna som jag beställde till "mamma" nu är frågan hur länge jag lyckas få dem att leva...hahahhaa

Ha en bra dag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela