myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Söndag morgon och Morsdag.

Publicerad 2015-05-31 08:32:23 i Allmänt,

Godmorgon på er, själv har jag sovit ända till halv åtta, vilket är ovanligt må jag säga. Jag somnade på soffan igår kväll och har just inget minne av hur jag kom i säng.
På jobbet var det bara bra och jag hoppas innerligt att det kommer söndagsshoppare oxå, så dagen flyter på.
Efter jobbet så for vi ut till Kroksjö och medans de övriga bar och grejade satte jag upp ngr gardiner. När vi var och köpte gardiner så hittade jag ngr kappor som jag tänkte kunde vara bra till hans kök, men var osäker på måtten. Tog därför några jag hade hemma tills vidare....de hade satt upp dem när jag kom och hahhah vilken tur att jag inte köpte de jag hade sett för det hade sett lika konstigt ut som de som nu satt där. Men de får väl duga, trots att de var alldeles för korta. De hade stökat och hunnit jättemycket och tur med vädret hade de oxå.
Idag är det sämre väder med regn och svalare temperaturer, hoppas dock att det blir uppehåll vid middagstid för då är vi alla ditbjudna på grillmiddag typ hamburgare. Han skulle då fara och köpa en grill idag.........
 
Var och gick runt och såg i rabatterna och jag hade väldans svårt att inte kasta mig över dem och börja rensa. Åhh så kul och så mysigt att få gräva och slita i rabatter. Husägaren ville ha hjälp med dem så jag tar gärna emot den uppgiften. Det spirade en hel del sorter och en av dem var dessa små söta pärlhyacinter
Är de inte vackra och en av naturens små mästerverk. En hel del av en av mina favoritblommor fanns oxå, Aklejor.....så spännande att få se dem blomma senare och titta ner i dessa och se hur utsökt vacker de är.
 Tog en bild från fönstret som tyvärr inte kan visa hur vackert det var...man kunde se ända ner till sjön och ut över åkrarna.
Jag skulle gärna flytta dit närsomhelst och jag blev alldeles till mig när jag insåg att en av rummen bara stod och skrek efter mig hahahah. Med hyllor på väggarna där jag kunde ha mina dockskåp....suck 
Men jag är ju inte så sugen på allt det övriga som kommer med husägande. Sen så antar jag att ägaren inte uppskattar att jag liksom bara flyttar in hahaaaaha
Underbara skira vårgrönska, så vacker du är.
 
När vi for hem så for vi förbi Mc Donalds och åt lite, då vi varken ätit ordentlig lunch eller middag, sen hem och och parkerade oss i fåtöljerna. Tidigare under dagen så hade jag köpt en macka men den var inte ngn hit. Torr och eländig och brödet var en sådan där ostbaguett och den var inte god. Så merparten hamnade i soporna.
När vi far iväg söderöver så ska kisse få bo ute i Kroksjö och det kommer det lilla livet att tycka är spännade, med nya marker och kanske t om andra mussorter??? Han kan ju inte vara hemma med ngn som bara tittar till honom så länge. Det är inte okey, tycker jag. Vi har lämnat honom hemma när vi farit bort ngn gång. Med ngn som kommit förbi och pratat och gett honom mat, men nu skall vi vara borta i fem dagar och så länge varken får eller kan jag lämna honom hemma. Hade kunnat funkat om det var sommar och han var uppe i stugan och stuggrannar fanns däruppe. Där har vi kattlucka och han kommer och går liksom som han vill och har varit borta i åtta veckor som mest. Jag hade nästan gett upp om att få se honom ngt mer, när vi hittade igen varandra igen.
 
Kanske det blir uppehåll nu för ljuset blev klarare och bättre och jag skall då passa på att gå ut i förrädet med en del joxs. Ha en bra dag varhelst ni befinner er :)
 
 
 
 
 

Godmorgon

Publicerad 2015-05-30 08:28:24 i Allmänt,

Vilket härligt väder, vår allsmäktige fader bjuder på idag. Hmmmm för min butik så är det väl att föredra med mulet ,men för de stånd ute på gator och torg så är det kanon och jag kan vara ödmjuk idag 8men bara idag hahha) och bju på det. I vår stad så är det Björkstamarknad, just nu men jag kunde se på min promenad till jobbet igår att det mest verkar vara det "vanliga"  sockar, kläder och korv och inte att förglömma munkar och sockervadd.
Vi hade då en bra kundtillströmning igår så, jag hoppas på en jämn och arbetsam dag.
Efter jobbet bär det iväg ut till sonen med huset haaha vilket kul benämning. Har plockat ihop lite grejs så han har ngt tills han köpt "eget". Han kommer nog inte att prioritera inomhus för nu är det bara garaget och förråd som skall byggas om under sommaren och hösten. Så han har ett lekrum för sina motorgrejer.
En av de andra sönerna i familjen skulle ha teoriprov nu på morgonen för MC......och jag är ruskigt nervös för hur det kommer att gå. Men skiter det sig så är det bara att göra om. Själv skulle jag inte klara så många frågor.....
 
Många skulle nog bli oroliga när ngn närstående tar MC kort men i detta fallet så känns det bra. Han är ingen vildbase utan kör lugnt och försiktigt och har inget behov att att visa sig på styva linan.
Väl medveten om att jag kör som en bildåre och är inget bra föredöme så är det inte så roligt att veta att två andra söner kör tiofalt vansinnigare än mig själv.
Nu gör jag ju aldrig omkörningar som är chansartade eller ngt sådant utan det är väl farten och stoppplikter och sådant som är min akilleshäl. Men jag tycker minsann att det avtagit med åren och numera händer det ofta att jag kör enligt rekommenderad fart.
 
Har kommit på en sak om mig själv och det är att jag saknar måttfullhet!!!! Har väl flugit förbi i min medvetenhet fler gånger förr, men igår så slog det mig att jag har inte en aning om inom vilket område jag är måttfull. I mitt fall så är det alltid mer eller för mycket som gäller....kan det vara en förlossningsskada? Eller gungad på fel arm?
Nä skämt åsido, så är det ganska dumt på alla möjliga plan att inte ha känsla för måttfullhet.
Vikt, matlagning, rökning,surrande,känslor, inköp ja på alla möjliga och omöjliga områden så är det oftast alldeles för mycket. Det handlar inte om att jag vill ha mer och inte att jag vill överglänsa utan vill prova mer, bekräftelsebehov???, helt enkelt avsaknad måttfullhet. Märkligt på många sätt och inte särskilt bra alla gånger, och inget jag rekommenderar. Men jag är ingen chanstagare och spelare, utan när jag gör ngt så blir det oftast bara för mycket......
Kanske för att jag som barn alltid fick för lite eller ingenting alls, låter mycket värre än vad det är. Men min uppväxt var inget att hänga upp i julgranen men å andra sidan så är det min "taskiga" barndom som gör så att jag uppskattar så mycket idag och har kommit så långt, att utan den vore jag "inget" eller åtminstone inte lika tacksam för det jag har och det jag får uppleva.
Är ingen partajare utan mer en hemmakatt som uppskattar tystnad och lugn............hoppsan......inser att när det spelas musik så vill jag inte att det är för högt....hmmm måttfullhet??? nja mer kanske att det lever om så jäkla mycket.
Äsch nu skall jag göra mig i ordning för arbete och ta på mig lite kläder och packa ner lite lunch.
Ha en bra dag och må ngn liten solstråle lysa upp er väg :)
 
 

Fredag

Publicerad 2015-05-29 12:22:36 i Allmänt,

Ja idag kör brännbollsyran igång. Ni som läser och inte är från stan kan jag berätta att lag från när och fjärran men mest lokala gäng spelar brännboll och ofta utklädda eller med ngt annat tema i laget. Vi körde förbi både ängarna och uppe vid campus och där var fullt med fok som antagligen använde kvällen till att träna. Personligen så tycker jag illa om brännboll, kanske inte bara därför det innebär totl förnedring och dessutom en boll!!!! utan för att det verkar vara det enda folk som bor häruppe vill ägna sig åt...Minns med fasa alla klassträffar i barnens klasser och detta förvivlade brännbollselände. Kan för det första inte få iväg bollen med ngn form av elegans eller knappt få iväg den....sen så är jag ju bollrädd så att försöka fånga sattyget med skräck är ännu värre. Men att det är ett populärt arrangemang och att folk gillar att spöka ut sig det står helt klart.
Det märker vi varje år på butiken oxå för folk kommer in och köper ansikstfärg som aldrig förr om året. I år så är gult ovanligt populärt och det lär bli många av detta slag....
Igår så jobbade jag bara till tre och sen for jag hem och vi åt och for vidare till Rusta för att införskaffa gardinstänger. Tanken är att sonen med det nyinköpta huset kommer att behöva lite stänger och även gardiner. Hittade turkosa längder som jag hoppas blir fina i hans vardagsrum, samt lite övrigt krafs som alltid brukar hamna i min shoppingvagn. Sen for vi vidare till Coop och där hittade vi en stekhäll till xtrapris så en sådan blev det och blöjor till Milou och en liten pixiebok. Med stekhäll menar jag en sådan man kan lägga på grillen eller över en brasa.
Ikväll så stänger jag så det blir väl i senaste laget att premiäranvända hällen. Sen så är ju vädret inte på topp heller :(
Imorgon och på söndag jobbar jag oxå och på lördagkväll så tänkte vi fixa ovannämnda gardiner och hjälpa till med piffning och upppackning...visst skulle du hänga med S???? hahahaah
hade tänkt söka fram lite mer gardiner nu på morgonen men är i ärlighetens namn så förbaskat slö och sitter i princip bara och hänger tandköttet. Blev sent igår och min inre prinsessa har gått miste om sin skönhetssömn. 
Förresten läste i den lokala blaskan idag att man bör dricka 4 koppar kaffe per dag och inte mer ????jomen tjena i mitt fall så kan det bli 14 stycken koppar kaffe allt utifrån vad jag pysslar med. Bokföringsdagar så är det inga problem att pmpla kaffe och jag skulle lätt kunna ha det via dropp då....Men nu skall jag strax ge mig iväg till jobbet men först en.....ja hihihi en kopp kaffe.
 

Slarv, glitter och andar

Publicerad 2015-05-28 07:29:17 i Allmänt,

Åh om ni ändå kunde se mitt rum just nu.....så himlans vackert. Har min lilla ljuskrona där jag fyllt upp med prismor, men inte riktigt klart och hänger just nu provisoriskt i ett fönster. Hursomhelst så lyser nu solen in och bryts i prismorna och det är så vackert härinne där jag sitter. I tak, golv och väggar så är det reflexer i regnbågens alla färger....åhhhh så fint. Jag kunde inte motstå att gunga till den lite så nu sitter jag fånigt leende och bara ser på alla små fläckar av färger och glitter studsa runt som på ett discogolv på åttiotalet.
 
Jag hade en riktigt bra gårdag där jag mixade tråk med lite slappande i en skön mix. Satt och broderade och lyssnade på min ljudbok i en och en halv timme och det var så skönt. Pysslade ihop två små sängar till dockskåpet oxå och sydde lite minikuddar till. Tanken var att det skulle bli ngn form av barnrrum från det förgångna hahaha men jag får inte riktigt till det så, jag antar att det rummet får stå tills jag får en ide.
 
Jag är en hopplös slarvmaja, med fantastiska intentioner om att hålla god ordning. Jag gillar när det är bortplockat men kan stöka till på mindre än två minuter. När jag skriver här på bloggen och i synnerhet på Ipaden så blir det slarvigt värre med bokstäver och med Ipaden så blir det t om helt vansinniga ord som ersätter dem jag tänkt skriva.
Nåja skit i det, för en sak som jag är irriterad på är att i tidningen så är det inte bara stavfel och rena syftningsfel som retar mig utan det faktum att jag ställer högre krav på det som skrivs i media. Tycker faktiskt att det är viktigt att stava rätt och i en tidning så känns det än mer viktigt. Jag är rätt bra på stavning och det kan jag tacka för att jag läst många böcker. Men i dagens tidning så fattar jag inte ens vad de menar i en artikel.....
Den första var om ett skelett som hittats och var 430 000 år!! och en stackaren hade två hål i huvudet. Men så här står det.  Genom slag mot huvudet av samma föremål dog personen. Samma föremål?? som vad? trodde de att de hade bytt ut en knölpåk mot en sten? eller samma föremål som ngn annan fått i skallen? Otydlig information och framförallt onödig och förvirrande.
Den andra artikeln är ännu värre för den skapar stor förvirring.
Den handlar om elbussar och att vi som bor här i staden kan ta tysta och "miljövänliga" bussfärder. I texten står det  Med tysta fordon kan vi nu bygga på ställen som vi inte kunnat annars.???? Sen så blir det ännu mer förvirrande Den nya elbussen laddas på bara tre minuter och det finns förhoppningar om att inställda bussar på grund av halka skall kunna undvikas i framtiden.??? Vaaa är bussen så varm så isen smälter och liksom banar väg? Bullrar bussar så mycket så man inte kan ha lokaltrafik i önskade områden? Konstigt mycket konstigt. Läser vidare i artikeln och helt plötsligt så framgår det att elen har inte ngt som helst med att göra att de kan ta sig fram i halka utan att den är fyrhjulsdriven???? jamen tjena......
Så knäppt och irriterande och framförallt irriterande för gnällkärringar och språkpoliser hahhahah (jag tillhör den första kategorin)
Men jag måste ju även nämna ngt om storseansen jag var på igår. Jag hade ju en förhoppning om att mamma skulle komma och "hälsa", men när jag väl satt där så insåg jag att det forumet inte var ngt för henne och att det inte skulle kännas bra att vara i allas fokus heller. Tyckte att det var stundtals var lite för glättigt och skojigt och min mamma var inte speciellt skojsam och om det nu mot all förmodan var att hon var där....så betraktade hon nog bara det hela. En del fick känslosamma besök från nära och kra och det kändes ibland som för privat och man fick nästan en tår i ögat. Jag skulle inte uppskattat att sitta med känslor svallandes och med 300 personer tittandes på mig. Sorg kan ibland vara privat och sorg kan ibland kännas tröstande, när hjärtat nästan brister av saknad. Tänker på mamman som fick besök av sin lilla pojke som gått bort och som nu uppmanade sin mamma att bli glad igen. Att han fanns hos henne och när hon fick känslan av att hon kramade honom så satt han hos henne. Så oerhört gripande och även om det nu skulle vara hittepå så är jag övertygad om att det tröstade mamman och att hon inte hade velat vara utan denna upplevelse.
 
Idag så blir det jobb men jag slutar redan kl 3....så det blir lite shopping och sedan hem och fixa mat. Vi är barnvakter ikväll, men det är sommaruppehåll för träningar så efter sommaren så återupptas varannan torsdag igen som Miloukvällar. Ikväll så blir det lite senare så troligtvis så går vi hem till henne och nattar henne där. 
Men nu måste jag gå och göra lite nytta innan jag beger mig till jobbet. 
Ha det bra :)
 

Jahaja här sitter jag....

Publicerad 2015-05-27 10:06:21 i Allmänt,

Jag kände att jag behövde en paus från knapprande av dagskassor och bokförande en stund. Min ambition om att inte betala räkningar för fort överväger jag starkt att lägga ner. Gillar inte det extra gormet som jag blir "tvungen" till hahaha. När jag får räkningen så vill jag skriva ner hur mycket och när och sen när den betalats så måste jag bocka av den. Merjobb....men jag har ingen koll annars, känner jag.
Äsch nu skiter vi i det och surrar om ngt annat.
 
Vi kan gå över till ngt som är superkänsligt?? och det är tiggarna i staden. Att jag inte är överdrivet förtjust i det som pågår är väl ingen hemlighet. Men igår så hände det ngt osmakligt och jag känner mig som en usel människa som inte reagerade. Men jag blev så ställd så jag liksom bara tittade på honom i tron att det var ngt skämt eller att jag hört fel.
Jag var på väg till jobbet och skulle gå in genom dörrarna till gallerian, framför mig så gick det ett par ngr år äldre än mig själv. Precis bredvid dörren satt det en kvinna som höll ut si pappersmugg och pekade sig i munnen och ville ha pengar. Plötsligt så stannar mannen och backar nästan in i mig och säger åt kvinnan. -Vad säger du? har du ont i tänderna ? ja det förstår jag med tanke på dina tänder...åsså tokskrattade han. Hade en olustig känsla i magen och fattar inte varför jag inte sa ngt om att det var ett olämpligt beteende eller vad som helst. Jag skäms faktiskt.
Herrejesus varför göra sig lustig över deras situation, utseende eller ngt sådant. Jag gillar inte att tiggarna blir fräckare och fräckare och nästan går på en och tigger, men för den skull så är det inte okej att bete sig som denna mannen gjorde. Hmmmm.....nu fick min karma en svart kant.
 
Ikväll så ska jag i alla fall på storseansen och det känns lite pirrigt men trevligt. Hoppas faktiskt att min mamma kommer och spökar lite grann. Igår så var det tre månader sedan begravningen och nu börjar det faktum stå klart att hon inte finns längre. Låter kanske konstigt men stundtals så glömmer jag bort det.
 
Sitter fortfarande i morgonrocken och frukost har väl varit sisådär sex koppar kaffe. Ja jag är hopplös på att dricka kaffe och springa på toaletten. Tror oxå att jag har fått min årliga sväng av urinvägsproblem. Ett tecken på vår eller höst, för de brukar dyka upp två gånger per år. Men det är sällan det leder till att jag måste gå till farbror doktorn. Oftast blir det bra med att dricka en massa och i värsta fall koka lite enbär och dricka kokvattent. Usch smakar som kokt julgran men är väldigt effektivt om det inte gått för långt. Har långa perioder i livet alltid dragits med dessa besvär och en av njurarna är väldigt känslig och kan i princip golva mig. Det gör så oerhört ont att man ser stjärnor, men jag vet att vila och vatten är det som är bäst.
Måste nog bege mig till den lokala mathandlaren oxå så att det finns ngt att rusta till middag. Eller så gör jag en djupdykning i kylskåpet och gör en paj. Fördelen med det är att man kan i princip slänga ner vad som helst i en paj och det brukar funka och smaka bra.
Men nu måste jag på toaletten igen och jag är glad över att jag som kvinna inte har prostataproblem. Verkar vara jobbigt att ständigt ha så här.
Ha det bra :)
 

Tisdag 26/5

Publicerad 2015-05-26 07:29:25 i Allmänt,

Ingen sol idag heller, i alla fall nu på morgonen. Men det känns lite lättare om man betraktar det ur en annan synvinkel. Om man istället tänker att man nu har en solig dag sparad till en annan dag så känns det genast bättre.
Jobbet igår var inga problem och tjejerna på jobbet hade satt upp lite demosar och sådant som gör att butiken får mer liv. Låter kanske lite konstigt men jag tycker den blivit så fin så att den kändes stel. Gillar inte när saker är för fint helt enkelt, det måste finnas ngt som ger karaktär eller en idé eller inspiration. Efter jobbet så åt vi på Mc Donalds och jag provade en sådan där El Wrappo med kyckling, inte alls så tokigt och kommer nog att bli fler gånger. Om man jämför hamburgare mellan Max eller Mc Donalds så slår ju Max allt med hästlängder i mitt tycke.
 
Efter jobbet och ätandet så var vi hemma just innan åtta och då pillade jag lite med sängen som jag sysselsatt mig med ett tag nu. Blev inte riktigt som jag tänkt men den får helt enkelt duga. Snart dax att börja möblera och greja på och det momentet är minst lika roligt. 
Knoppar och sådant svarvar jag och mtrl är ätpinnar från kinarestauranger.
Tog även två bilder från blomplanteringen och de såg kalla och bedrövliga ut och de skulle verkligen behöva lite värme nu de små liven.
Vi satt och planerade lite framöver igår. Pappa fyller ju år nästa vecka, men han skulle resa bort ngr dagar så kanske han skulle komma hem nästa torsdag. Min syster kommer hem från skåne och jag hoppas att vi får tid för ursättning på kyrkogården i början av nästa vecka. Nu bör väl tjälen gått ur jorden så att det är möjligt, för hon ville vara med vid det. Nu i helgen jobbar jag/vi och en av sönerna vill ha flytthjälp och skulle bjuda på middag på söndagen och dessutom så är det morsdag. Blir tufft med tanke på att vi stänger fem på helgerna att hinna med allt det där hahaaah. Men jag får väl ta med tårta till middagen och småfira lite av allt möjligt. Nästa lördagmorgon så rullar vi söderöver och gör ett stopp i Uppsala för övernattning. Skall bli så trevligt och skönt, och inte minst besöket på Ullared på hemvägen.
 
Imorgon så är det storseans med Terry Ewans (känd från tv hahaha) och jag och My har biljetter och det skall bli intressant och jag hoppas att han inte pratar så fort. Han är engelsman och snackar ibland lite fort och sluddrigt för min taskiga hörsel. Fast i och försig så brukar jag ju höra bättre på engelska språket!!! Mycket märkligt men så är det.
Idag så jobbar jag ngr futtiga timmar, så det kommer att bli en lite stund i dockskåpet......inte tokigt alls så här en alldeles vanlig sketen tisdag. Borde även plocka ihop och ställa samman det som lillan lekte med i söndags men det är lite roligt att se hur hon möblerat och arrangerat inne i skåpet, allt efter hennes tycke och smak.
Apropå ungar så är det evigheter sedan jag träffade småprinsarna....och det måste jag råda bot på fortast möjligt. Viggo ränner runt ute och med kompisar men lille Liam är väl hemma så man får sig lite energi och en bamsekram. Snuttegrisar är vad de är :)
Javisstja blommorna...
Men för nu så säger vi:  Hasta la vista
 

Måndag morgon

Publicerad 2015-05-25 07:21:29 i Allmänt,

Jaha måndagmorgon och regn, hmmm känns inte som den bästa starten. Men bättre än snö, så jag ler.
Gårdfixardagen genomfördes i mer eller mindre regn och jag var ett tag som en dränkt katt och fick gå in och tvätta mig för att mascaran började rinna. Men vi gjorde en hel del där i regnet och ni kan ju tro att fikat var gott efter vårt jobb.
Lagomt till fikat så kom Milou och vi packade snabbt ihop och for upp till stugan och inga busar hade varit där, men läste i tidningen att de hade härjat i bygden nu i helgen, men var tydligen gripna av farbror polisen nu.
 
Väl framme så började vi mer att bära in garderoberna. Vi har införskaffat nya garderober och skulle nu slänga ut de vi har haft tidigare. Då passade vi på att ändra lite och ställa dem så att tv hörnan blev lite större. Det blev inte särskilt snyggt, men mer praktisk. Vår stuga är ju så liten och våra planer var ju att vi skulle bygga ut den nu i sommar. Men la det på is pga flera anledningar, vi hinner inte i år och min far har annonserat om att han vill jag skall ta över hans hem och då vet vi inte hur det blir med stugan om det är lönt utan vi använder det som stuga. Planerna fanns ju att flytta dit så småningom, men det känns inte aktuellt om vi tar pappas hus.
 
Vi har ju liksom downsiza vårt liv, när det gäller boende och det känns ju inte riktigt okey att dra på sig en massa jobb igen.
 Nåja nu måste jag ju recensera "köttfärsgrejen"
Fick hjälp i köket av lilla fröken som ni ser och hon fixade ost ovanpå. Nja mycket väsen för ingenting.....smakade som köttfärslimpa fast i portionsform. Trodde det skulle bli mer annorlunda av ngn konstig anledning.
Vi planterade i alla fall alla blommor och fejade och städade på framsidans uteplats och sen drack vi en välförjänt kopp kaffe därute. Milou sysselsatte sig hela tiden med....ja vad tror ni? Dockskåpet??? ojoj vad hon pillade och möblerade om och grejade. Tror minsann att dockskåp börjar bli aktuellt för hennes del snart. Men med mycket smågrejer för det var det som hon tyckte var roligast. 
 
jag hade tänkt ta en snabbdusch efter maten men istället så blev det ett bad för Milou, som plaskade hej vilt så att hela jag blev blöt. Efter badet så blev hon lite svårare att hålla igång så hon nte somnade innan pappan skulle hämta så vi tog en massa kort, sk selfiesar. Må ju säga att vi verkligen ansträngde oss, i att göra grimaser och titta på dem och ta nya. En mycket uppskattad lek kan jag meddela.
åh vilket team :) visst var vi bra? Summasummarum så har det varit en trevlig helg och jag längtar redan till nästa lediga helg, för då rullar vi ner mot Malmö. Med ljudböcker och kaffe i pappersmuggar från olika mackar. Hittills har okq8 sämsta kaffet. Dessutom är det viktigt att köpa kaffe på stora mackar,,,för det har ju inte stått lika länge om det är mycket folk i farten.
Idag så stänger jag och tänkte hinna förbi på kappahl innan jobbet en sväng och i bästa fall en glutt på Lindex oxå. Skulle vilja ha ett par byxor med lite kortare ben, nu när sommarsäsongen står för dörren så att säga. Men innan jobbet så skall jag ta duschen som inte blev av igår och röja bort alla leksaker och lite sådant vanligt lite hemmafix.
ha en skön dag :)
 

Shit vilket väder?

Publicerad 2015-05-23 08:05:16 i Allmänt,

Ja idag så lyser solen med sin frånvaro, och så ickepassande när vi har gårdsfixardag. Med betoning på det faktum att det är utomhus vi skall göra en massa. Det regnar och regnar och jag kommer inte ihåg var min regnjacka är????
Äsch jag är ju inte gjord av socker, det är den där förbaskade blåsten jag skyr.
Nåja gårdagen var härlig och välbehövd men kanske lite kort...för jag somnade tidigt i soffan. Det blev inte ngn köttfärsgrej utan grillat istället. Så det får jag prova på söndag.
Vaknade tidigt och har läst tidningen och druckit morgonkaffe, en mysig stund om du frågar mig. Gillar morgonens lugn och att man har dagen framför sig. I eftermiddag åker vi upp till stugan och lite nervöst känns det för det stod att läsa i tidningen att det varit flera inbrott i byn med omnejd. Skulle vara mindre roligt att upptäcka att tjuvar varit i farten. Polisen misstänkte litauiska bovligor och uppmanade folk att höra av sig om de ser utländsk registrerade bilar. 
 
Tänk att det skall vara så svårt att sära på ditt och mitt........nåja det är nu karman slår till.
Pratade med sonen igår (han i Uppsala) och nästa vecka åker han iväg, till North Carolina på kurs!!! Han fick ett stipendium på en kurs och resa till Ngt Universitet där och tanken var ävenn Rebecka skulle följa med men hon har så mycket på jobbet, så det gick inte an med att ta ledigt.
En annan sak han berättade som gladde mig storligen var att han hade fått fast tjänst....tjoho så kul. Han jobbar på Migrationsverket och nu blev det fast efter ett års vik, vilket är att räkna som kort tid därnere i Stockholm. Han var glad och sa att nu känns det ännu bättre att söka tjänstledigt nu man har ett fast jobb hahahaha. Han vill ju fortsätta att plugga och få examen som lärare. Han har ju undervisat men har ingen examne vilket är en nödvändighet på sikt. Han tycker det är trevligt att undervisa och huvudämnet Historia är favoriten.
 
Ena dottern är på tävling med cheerleadingen nere i Nyköping, men lagen var i uselt skick :( Många skador med stukningar och hjärnskakningar och annat elände gjorde deras vinstchanser små. Alla lag kunde inte tävla, men ngr skulle i alla fall köra. Det är en tuff sport med mycket skador och blåmärken. Många oinvigda tror att cheerleading är ett struttande och skuttande men den illusionen försvinner om de sett eller deltagit på träningar. Men sammanhållningen och glädjen sammanbinder dem allihop och den syns.
 
Måste ju visa att vi nu finns representerade i gallerian hahahaha liten skylt på stor vägg..
 
Längst upp, men så fin hihihi. Fick ett bra pris på skyltar, 4 st till antal som skall sitta runt om i kvarteret.
Men nu ser jag att klockan tickar på och jag bör anske leta efter regnjackan och söka fram lite kläder. Usch hatar blåst....
Ni övriga skall i alla fall försöka ha en skön dag :)

Fredagstjatter

Publicerad 2015-05-22 09:52:25 i Allmänt,

Åh vilken dag! åh vilken fantastisk dag. En av anledningarna är solen som lyser så fint och en annan är att jag i princip är ledig hela dagen. Har gjort lite morgonjobb ed revisorn och hoppas att hon håller sig nöjd resten av dagen hahahaah. Hon är lika morgonpigg som jag så vi började redan kvart i sju, och skicka papper vi mail och scanning.
Sen så har jag målat och donat och kan nästan säga...ja nästan säga att barnrummet är klart. Lite mer leksaker, en docka och två tavlor till så...tada...
En liten kul detalj är att i skåpet på hyllan så står det ett litet akvarium med en sköldpadda. Svårt att se på kortet men gulligt är det. Skulle bara ha lärt mig att göra blommor i kruka...åh så svårt om man vill det ska bli fina blommor. Nu köper jag allt och det vore kul att kunna göra själv. Finns att beställa små stansar som är tre mm som man kan stansa ut och göra. Men de måste beställas from over there...och jag kommer mig aldrig för att göra det.
För övrigt så längtar jag lite efter midsommar?!! ja för då är det troligen fest på schemat med goda vänner. I år så tänkte jag ge tusan i bären.....
Anledningen till det är höggradig berusning.....förra året så fick vi en god välkomstbål med massa bär. Jag tänkte att jag inte skulle dricka så mycket då det antagligen skulle bli snaps till maten. Så jag käkade bären i bålen som det vore smågodis, det var jättegott. Tills ngn sa: man får vara försiktig med bären för de suger åt sig all alkohol?????? Japp...det var den midsommaren...zzzzzzzz ....snark
Så i år har jag för avsikt att undvika bären och sippa lite bara hihihihi
 
Idag skall jag iväg och köpa gödningsmedel till buskarna härute på gården och fara och handla på min favvo icabutik här i staden. Den ligger så fel för hur jag bor och vi är där väldigt sällan. Men jag gillar den på ngt vis, lite bättre än andra, varför? Har egentligen inte susning.
Äsch nu blev det ett avbrott med revisorn igen,,,ngt om räntefakturor och verifikatnummer...lika tråkigt som det hörs.
Men snabbt avklarat och nu står valet mellan att ta en dusch eller dammsuga och torka golven??? Tror jag tar det senare först , så jag sen kan tvätta av mig dyngan.
Apropå dynga...vi bor ju inte så långt från bönder och åkrar och periodvis denna vecka har det doftat kobajs ngt så infernaliskt. De gödslar för fullt och det enda som är positivt är just den glädjen att ha möjlighet att få känna doften. För det kan man inte känna om man bor i centrala staden eller i så många andra bostadsområden, så det känns faktiskt rätt bra.
Sen skall inköpslista göras, skall göra "köttfärs runt burk" till middag idag. Kortfattat så formar man köttfärs runt en ölburk, hålet som då blir fyller man med massa smaskens och lindar bacon runt och sen på grillen eller i ugnen. Hmmm skall bli intressant att få smaka om det blir gott.
ha en fortsatt toppendag :)

Jamen hur bra kan man ha??

Publicerad 2015-05-21 10:17:34 i Allmänt,

Idag så leker livet :) Igår förmiddag hade jag lika trevligt. Jag joxar med det jag vill och det är naturligtvis mina dockskåp. Skall strax dammsuga då det blir ganska skräpigt runt mig när jag skär och slipar och har mig.
Idag så har jag målat fler ramar och börjat med träpaneler. De skall sitta i det gammeldagsa skåpet och målas i mahogny. Kommer att bli fint tror jag.
Jobbet var som vanligt och nu funderar jag mest över belysning. Vi har en massa lampor som jag helst skulle vilja byta ut till ngt mer energisnålt och som inte utstrålar sådan värme. Har tagit in offerter men som sagt inte kommit fram till än hur det blir. bara att det skulle bli sex gånger dyrare än jag trodde.....
Solen lyser idag, så där lite då och då, ibland far molnen över och det blir lite tristare. Men det påverkar inte mitt goda humör.
 
Det enda som förmörkar min himmel är att jag skulle behöva köpa en baddräkt, hmmmm inte det roligaste man kan göra. Eller rättare sagt det roligaste jag tycker i alla fall. Det blir så uppenbart och går liksom inte att behålla sitt goda humör när man står där i ljuset och ser sin feta och bleka kropp. Jag är hyfsat bekväm med att acceptera att jag ser ut som jag gör. Men inte när jag står framför spegeln i badkläder, usch så jobbigt och det tar ett tag innan jag kan behärska mina känslor och fokusera på vad som viktigt är. 
Läste ett inlägg på en av mina favvobloggar och hon provade sin bikini i underställ hahaha jisses vad jag skrattade när jag såg bilderna och de gjorde verkligen min dag. Tror jag skall satsa på grodmansdräkt??? kan bli snyggt och liksom pressa ihop mig och om man inte fiser när man har den på sig.?!!!
Så himlarns kul, det ser ut,,,,tror ni att det är så? I så fall så kan det omöjligt vara bara en....hahahaah
Ikväll så stänger jag och jag antar att vi upprepar gårdagens middag...varma mackor. Inte så tokigt och går fort att göra.
 
Jag måste ju faktiskt erkänna att igår så var jag lite mer korkad än vanligt....
I gallerian där vi håller till har de även ett coop och de har gördetsjälv kassor där. Det är ganska praktiskt och nu har de byggt om och gjort det ännu smidigare. På skylten stod det att när man skulle gå ut genom grindarna skulle man scanna in sitt kvitto, så skulle grindarna öppnas. jag som är teknisk som en amöba stod där framför grindarna hopplöst svängande med mitt kvitto och funderade varför de inte öppnade sig???Till slut så kom det en kassörska som hade väldigt svårt att inte gapskaratta åt mig och sa: Scanningsmaskinen sitter bakom dig.... Hmmmm där står en pelare med ngn form av scanner och naturligtvis så trodde jag att det i grindarna satt ngn form av mystisk utrustning som kunde känna av mitt kvitto.....hmmm jo jag är blond...
 
 
 

Ooops glömde ..

Publicerad 2015-05-20 08:28:44 i Allmänt,

Jag skulle ju visa de färdiga ramarna???Men det föll liksom bort hahaha
Så här blev ngr av dem. De här skall in till det "gamla" huset där stillen är början av 1900. Sen så har jag gjort ngr mer moderna motiv men de ramarna har inte målats än.
 

Sitter och räknar...

Publicerad 2015-05-20 08:23:59 i Allmänt,

Ja så har mina två dagar varit ...bokföring och bokslut och gud vet allt. Har dock varit otroligt ståndaktig och endast pysslat kvällstid. Förr börjar jag med att tjollra med mitt pyssel så är det svårt att sluta. Bokslutet har i alla fall gått riktigt bra och min förhoppning är att inom en vecka kunna utropa klart !!!
 
Vi har bokat stuga med frukost i Ullared, eller först blev det tre stugor?? Fick upp på skärmen att bokningen inte fungerade och att jag skulle återkomma och det gjorde jag alltså två gånger till. Sen får jag besked om att jag hyrt tre??? Nåja det gick ju lätt att avboka de andra två haahaah. Nu funderar vi på att beställa catering, när vi kommer fram. Man kan beställa en trerätters och det vi kunde avläsa av de olika förslagen såg smaksigt ut. Skall bli otroligt mysigt med en roadtripp.
 
Men apropå smaskigt? köpte jordgubbar igår och de var otroligt söta och goda. Tillsammans med en klick...nja en kluns haahaha glass så var man i paradiset en stund. Har aldrig sett detta märke förr men kan rekommendera de i alla fall.
Under mina dagar så har jag lättat upp stämmningen med att lyssna ppå ljudböcker och två stycken hann jag med. Författarna är Ramona Fransson och Ninni Schulman och nu har jag lyssnat på flera av deras böcker. Det är deckarförfattare bägge två och man får följa ett gäng i varje serie och jag tycker bägge två skriver bra och man fastnar för deras "figurer" Den ena författaren skriver lite mer om kvinnomisshandel tycker jag mig ana och ger myndigheter en känga då och då. Främst den kvinnomisshandel som pågår i hemmen. Nåja bra böcker i alla fall och jag må än en gång säga att Storytel är superbra och värd sitt pris för en ljudbokslyssnare av min kaliber.
Men måste ju även visa lite av mina alster:
Har ju gjort ramar nu i ngr dagar och fick tips från en dockskåpssida om att sätta spets på ramen innan målning för att få en annan struktur. Väldigt smart tycker jag och det blev bra i mina ögon i alla fall.
Efter målning och montering så blev de så här och nu skall de få sina platser så småningom i husen. Har fixat tapeter nu till två rum så det skall påbörjas. hade trott att jag skulle haft tid att påbörja en säng, men när kvällen kommer och jag suttit med papper är jag slut i luvan. Hann dock efter ha avlämnat mer papper till revisorn svänga förbi och köpa blommor. Skulle köpa till föreningens blomlåder så passade även på att köpa till mig själv. Men idag så är det regnigt och småkallt så det blir ingen plantering idag i alla fall. Jobbar och stänger idag och imorgon och missar My:s cheerleadinguppvisning :(
Hade varit roligt att se innan de åker iväg på tävling nu i helgen. Vi skall då ha lillskruttan och vi har funderingar på att åka upp på lördagseftermiddagen och sova över. På lördagförmiddag är det gårdsfixardag så efter det är det möjligt. Men det beror väldigt mycket på vilket väder det kommer att bli. Om det blåser eller regnar så vill då inte jag fara upp och sova över utan då kör vi bara upp och mäter lite för att det skulle inhandlas virke till ett projekt.
Nu har en av sönerna sålt lägenheten och igår kom han förbi och vi kunde glädjas tillsammans och nu längtar han efter att få flytta in i huset. Har lovat hjälpa honom med gardinerm tror jag har lite extra gardinstänger och lite gardiner som han kan ta, så det inte ekar helt tomt i fönstren. Han behöver även lite växter, så det tänkte jag att han skulle få som inflyttningspresent av oss. 
Jag har nu en egen stund innan jag skall fara på jobbet och den tänker jag ägna åt att göra lite mer på ljuskronan och lyssna lite på boken och brodera. Åh så skönt och jag njuter av min egna lilla stund.
 
 
 
 
 

Brand och kvinnor och ramar

Publicerad 2015-05-17 08:54:49 i Allmänt,

Ja det var en rubrik som inte ngt har med varann att göra. Jobbet var supersegt igår, inte för att det var lite folk men hade inget att göra. Oftast är det ngt man kan passa på att göra, men det var som gjort allt. Idag hoppas jag hittar på ngt, har ngr kartonger kvar som skulle gluttas i och eventuellt köras ner i källaren. 
Efter jobber åt vi en underbar middag och sen grejade jag lite med kristallkronan och tog fram för att fixa ramar till dockskåpet.....men det är så galet svårt så jag fick kalla in kavalleriet.  Målade sedan lite och limmade så det stod härliga till. Har "bara" ca 20 tavlor kvar att göra.....
 
I morse när jag vaknade och kollade in nyheterna, kunde jag konstatera att huset som var närmast där jag växte upp stod i brand och var nu helt övertänt. Så ledsamt att ett sådant fint gammalt hus nu är borta och jag antar att det kommer att bli ett modernt bedrövligt skithus där nu. Visserligen var det lite skruttigt och det var inte renoverat och tydligen bodde det ett kollektiv där nu. Men när jag var liten så var det i alla fall fint. 
Tycker det är så trist med moderna hus och en av de fulaste byggnaderna i världen står vid älven...Väven vår stad stolthet med bibliotek och museum och gud vet allt..
Jisse så fult det är, ser ut som en strandad finlandsfärja. Hittade en bild som faktiskt ser bättre ut än verkligheten,
Passar inte in överhuvudtaget i mina ögon och ser bara för taskigt ut. Då kommer vi osökt in på det andra ämnet...
Pratade igår med en arbetskamrat om vilken sorts kvinnor vi skulle attraheras av om vi vore män? Ja jag tror jag vet, jag tycker om kvinnor som är vackra och sensuella på ett naturligt vis och som inte är "medvetna" om det om ni förstår hur jag menar? Kvinnor som utstrålar kvinnlighet,styrka och lugn på samma gång och en sådan typ av kvinna är Maud Adams. Finns säkert många fler men den första jag kom på.
Skulle vara urkul att prova vara en man för en dag och känna hur det känns. men samtidigt vara medveten om skillnaderna. I vissa fall så verkar det så himlarns enkelt att vara man. De gör en och en sak och kan bara bortse och inte ens se om man hängt om tavlorna. Märkligt....och de liksom trallar bara omkring ibland. Naturligtvis så generaliserar jag kraftigt nu, men ärligt talat så tycker jag om att vara kvinna och skulle aldrig i livet vilja byta. Dessutom kanske det skulle innebära att leva med en toka som jag haahahha
 
Take care out there...

Nya problem ,äckelfossingar och träd

Publicerad 2015-05-16 08:50:55 i Allmänt,

Vi kan ju börja med äckelfossingarna hahaha. Jag gillar ju inte fötter, som bekant men tänkte visa mina hahaah. I släkten finns ju en sjukdom som heter EDS och jag är anlagsbärare. Själv är jag lite överrörlig i lederna, men inte så hemskarns mycket att det vållat ngr problem. Att vara överrörlig är ju inte ovanligt och inget man skall tro att man har ngt fel för det. EDS är ju en bindvävssjukdom och det ger bla överrörlighet så att lederna hoppar ur sina fästen. Min mor hade mer problem och min dotter har en agressiv variant. 
Mina "problem" är att jag blöder som en stucken gris vid tandläkarbesök och problem med läkning och fula ärr.
Förra sommaren så fick jag ett skavsår av nya skor och så här ser det ärret ut idag. Vill påpeka att in real så är det mörkare än på bilden. Myggbett är inte heller roligt och tar åratal att blekas bort om det uppstår sår.
Men det är ju egentligen en skitsak hahahaha det åsamkar mig inga andra saker än irritation.
En annan sak jag upptäckt är att jag måste anförskaffa sådana här..
Ser ju ingenting längre...suck när jag skall måla mig. Försökte göra ngn form av eyeliner häromdagen men det såg mer som en EKG kurva. Skall kolla om jag hittar ngr i stan. Någon som vet annars...
Idag är det jobb på agendan och sedan en sväng till ICA för att kolla upp vad det skall bli till middag. Vi jobbar ju heldag så det blir nog ngt enkelt, skulle jag tro. Om orken finns skall jag leka lite med dockskåpen i afton. Blir tapetsering i så fall skulle jag tro och börja rita en säng. Skall bygga en med hög rygg och svarvade ben tänkte jag.
Vill även visa lite från trädfällningen i torsdags. Syns kanske inte så mycket på bilderna men resultatet blev??? Jisses så öppet och ljust, men jag saknar träden...suck. Nåja det blir ju mycket mindre barr överallt nu.
 
Brädorna på altanen är inte våra...utan ena sonen i familjen. De har mellanlandat här snart ett halvår nu....och jag hyser stor förhoppning om att de skall flyttas om ngr veckor.
För nästa helg är det altanfix som gäller, hoppas att det blir bra väder.
Nu skall jag avrunda och vi ska börja rulla ner mot jobbet.
Var ni än befinner er så hoppas jag att ni får en fin dag. 
 

En bra dag :)

Publicerad 2015-05-15 06:48:41 i Allmänt,

Gårdagen var för härlig:) Jag kunde för första gången på evigheter sätta mig ner och pyssla med dockskåpen. Det är som balsam för själen, tar tid och är pilligt och och fullständigt underbart. Började även med "kristalkkronan" dvs trä prismor och förbereda för att jag sen skall kunna sätta ihop skapelsen.
 Gjorde inte mycket annat än sådant jag hade lust till och det var så skönt och lustfyllt.
Målade ett par stolar och ett bord och klädde dynorna i ett grönt tyg. Nu står det i damens sovrum och blev väldigt stiligt.
Beställde lite tapeter och ....ja jag minns inte hahahaa. Men så att de rum i huset som är kvar (2st) kan tapetseras. Det blir ett barnrum och ett gästrum.
Är särskilt nöjd med dynorna och nu har jag lust att göra fler till andra stolar.
Blir så rofylld när jag kikar in i mitt lilla hus hahahaha
Det tar tid att fixa och dona med detta. Men det är ju meningen med det hela att man aldrig skall bli rktigt klar :)
Har ju även småhus i andra tidsåldrar och har börjat med ett litet modernare barnrum. Kommer nog att bli otroligt sött.
 
Idag jobbar jag och i mitt fall betyder det stängning. Sen är det jobbarhelg för mig, men det är okey för jag har ju haft två lediga dagar nu. Värre blir det i sommar då det blir jobb varje dag. Gruvar mig lite faktiskt, men det är viktigt att hålla nere kostnader så här i början när man nystartar.
Men det borde bli två veckor för mig i augusti i alla fall. Sen så har jag ngr dagar i slutet av september då jag åker iväg.
 Hmmm vars var jag? Jo det hände ngt stort igår!!!! Milou sa MORMOR !!!!! japp och mitt hjärta hoppade till av glädje.
Vi var barnvakt igår och snacka om att det är fart i det barnet, för att sen bara slockna i min famn. Men jag antar att badet tog ut sin rätt. Igår ville hon verkligen bada länge, trots att hon blev arg som ett bi när jag skulle tvätta henne. Så jag fick ta till medoden att om du tvättar alla badsaker så tvättar jag dig. Då funkade det hyfsat.
Nu är tanken att jag skall ställa mig i duschen och sen har jag ngr timmar tills jag skall fara iväg till butiken. Så lite mer målning och piffning blir det nog. Måste fixa mer mattor oxå.
Då brukar jag dra ut mattor från googlebild på canvas och det brukar bli riktigt snyggt. Har en del tavlor oxå eller rättare sagt tavelramar som skall göras. Så jag har en del att tjollra med och mitt hjärta flyger av harmoni
Men som alltid så börjar vi med en kopp kaffe till......

Som ett lite barn

Publicerad 2015-05-14 08:02:03 i Allmänt,

Kisse är verkligen som ett litet barn, som vill ha sällskap. Han försökte väcka mig redan vid halv femtiden. Men jag drog täcket över huvudet och som dryga timmen till. Men då var han tydligen urless och ställde sig på mitt huvud, med framtassarna. Nu sitter han och stirrar på den som fortfarande sover..........
 
My har spelat in ngr korta mobilfilmer på Milou och det kommer att bli roligt för henne att se när hon blir stor. Även jag tycker det är roligt att titta på och när Viggo var här förra gången så tyckte han att det var kul att se de korta filmerna vi hade från när han badade och vi bytte blöjor osv när han var ett litet kryp.
 
Gårdagen var underbar och jag hoppas att denna dag blir lika bra. Jag var äntligen och införskaffade tvål och medicin. Köpte Blondinbellas duschkräm och Emma Sjöbergs ansiktstvål ,den sistnämna fyllde jag över i den tomma pumpflaskan som innehållit duschkrämen. Jag vill ha pump till tvålen, för jag tycker det blir lite slabbigt med vanlig tub till tvål. Sen inbillar jag mig att det känns mer hygieniskt med pump. Om man tänker sig att man är "smutsig" och vill tvätta sig och sen ta en tub, öppna locket och trycka ut och sen stänga den. Tuben måste ju bli "skitig" fast jag kanske bara övertänker? Hmm nytt ord...övertänker?? nåja det var ett bra ord.
 
 
Var oxå  och fixade mer broderigarn och det visade sig att varje onsdag så var det hantverkscafe i de lokalerna och det var flera damer som satt och virkade och stickade. Så himlarns mysigt det såg ut och det känns som om jag saknar den mysigheten i mitt liv......
Att sitta tillsammans och göra ngt, småprata och dricka kaffe....bokcirkel,stickning, pyssel eller vadsomhelst. Jag får kanske starta upp ngt sådant i framtiden.
 
Sen for jag och handlade och väl där kom jag på att det skulle smaka gott med plankstek, så sagt och gjort. Det inhandlades oxfile, sparris och bacon att linda in dem i. Potatis hade jag och även beasås. Behöver jag nämna hur gott det var?
 
Brukar faktiskt skippa tomaten, för jag tycker att den smakar sällan något och blir egentligen bara så varm att man bränner gommen på den. Oftast så gör jag vanligt potatismos, fast lite fastare. men igår så pressade jag bara potatisen och rörde ner lite äggula och smör och "spritsade" ut den. Var inte så lätt att spritsa så där snyggt eftersom den var så fast. Men smakmässigt så blev det bättre och mer potatatissmak, på ngt sätt.
Så här långt in i dagen så verkar det förutspå vackert väder?? då solen lyser lite grann och det inte verkar regna som hela gårdagen. Idag så är det tänkt att det skall fällas träd, så det vore ju bra om det var uppehåll då. 
Nu skall jag gå och fixa mer kaffe och jag skulle så gärna vilja ha en caffelatte just nu och skulle omedlbart köpt en maskin om det inte var så meckigt med allt diskande. 
Nåja det får väl duga med vanligt kaffe med en skvätt mjölk......vi höres :)

Lakan och spray

Publicerad 2015-05-13 09:17:04 i Allmänt,

Vi brukar alltid använda Dra-på-lakan, vilket är en enkel men fantastiskt enkel lösning för sådana som mig. Senast vi tvättade råkade jag ta fel lakan, när jag skulle renbädda. En sådant vanligt som man viker under madrassen. Men jag far ju runt på natten som en åkersork så på morgonen är lakanet som en korv. Varken skönt eller speciellt fagert att se. Så idag åker dra på lakanet tillbaka.
 Enda nackdelen med detta lakan är att det är bökigt att vika ihop och få snyggt. Har sett filmer på youtube hur man gör men glömmer alltid bort det. Så oftast rullar jag ihop och stoppar in i garderoben. Min mormor som var känd för sitt linneskåp i minst tre kommuner hahahah hon skulle gråta om hon såg det. Hon hade preussisk ordning och krusidullade örngotten och det var som en liten egen värld där inne i hennes skåp.
 
Idag är jag nästan ledig och det känns magiskt, med flera timmar av egentid. Ett ord som jag tycker är fånigt på ngt vis, men för egen del jätteviktig. 
Började morgonen med att spraya min "krona". Hade en vit, rostig krona med lite prismor, som jag nu sprayat i guld. På bilden syns det inte hur guldig den blev men jag är jättenöjd. Sen skall jag byta ut alla prismor till fler och större och kanske den kan bli så vacker som jag hoppas på.
Måste iväg och hämta ut medicinen oxå....hopplös på att vänta tills den är slut. Sen hoppas jag komma iväg och införskaffa lite mer broderigarn.
Nu har jag pratat ett tag med revisorn så jag har fått lite mer jobb hahhaa Nej skämt åsido har det aldrig gått så här smort ngt bokslut förr och bättre kan det bli. Skall gå en bokföringskurs nu så det kan bara bli bättre. Butiken är så pass stor nu att det krävs ett större engagemang att hålla koll. Jag som inte gillar papper vill däför på ett smidigt sätt kunna hålla örnkoll på ekonomin. Samt höja min lön..blink blink
Har även hunnit med ett morgontelefonmöte med Panduro och vi har kommit överens om lite småsaker jag funderat på och förhandlat om rabatter. Är på ett fantastiskt humör, just nu känner jag. Har fått mycket gjort och klockan är bara strax efter nio!!!! skall nog avrunda nu och duka fram en frukost åt mig själv och titta på kurspapper. Skall ner till turkiet på kurs i september och vi har fått papper på vad som skall tas upp. En del tråkgrejer som skatteregler 2016 kunde jag gärna slippa....tråkigt. Men försäkringar, pension och annat verkade intressant. 
Har varit en gång förr på en sådan här kurs/resa och det var fullsmockat hela dagarna och endast kvällar och en eftermiddag lediga. Men nu hade vi två lediga dagar och gissa vars de kommer att tillbringas? jo vid poolen. Denna gång far jag helt själv och det känns ganska skönt faktiskt att bara rå sig själv och kanske läsa en bok och gå lägga sig tidigt. Vakna tidigt och se soluppgången....suck.
Hoppas att ni oxå har en trevlig dag framför er :)
 

Tisdag 12/5

Publicerad 2015-05-12 07:20:10 i Allmänt,

Fatta??? det är maj och pippina är så glada och kvittrar hela dygnet. Flera arter kommer söderifrån och när de kommer hit och det är så ljust, så vet de inte säkert om det är natt eller ej??? Så de bara fortsätter kvittra, men jag blir så harmonisk av fågelkvitter.
Hos min frisör så spelas det fågelkvitter hela tiden och det är verkligen rogivande. Hon är även osteopat och gillar alternativa grejer och just fågelkvitter gör henne inte lika trött säger hon. 
Var och klippte mig igår och hon skrattade när hon såg mig: Du har fått en mössa!!! Ja visst är den imponerande tyckte jag. Till saken hör att jag har tjockt hår och många hårstrån så när det blir för långt så blir det verkligen som en mössa.
Så här ser det ut på ett ungefär om jag sparar ut håret??? ser ut som ett lejon. Men på åttiotalet var jag modern, för då var det inne med stort hår. Så en gång i tiden har jag varit modern, vem kan toppa det hahahaa
På jobbet flyter allt på och börjar bli riktigt bra med grejer nu. Hemma är allt gammalt och vant och jag börjar få lust till att köpa blommor och piffa utomhus. Men lite tidigt ännu...skall vänta tills nästa vecka. Men nu till helgen tänkte jag skura upp altanen och möblerna om det blir hyfsat väder. Jag jobbar oxå, till helgen, så allt blir väder och luststyrt.
Nu på torsdag är det ju söndag och då skall jobba ett tag men sen bara vara hemma och drälla och pyssla runt. Lillan kommer på kvällen då jag skall vara barnvakt en stund. Så kanske lite lek och bad???
 
Idag så jobbar jag, men bara till kl 6 vilket känns kalas. Då har jag lite mer kväll kvar, så att säga. Äsch nu skall jag ta tag i mig själv och gå och tvätta mig, känner mig så seg och omotiverad. Men om man tvttar och borstar tänder och drar en kam genom håret brukar det kännas bättre.
Så jag testar det...ha det

En sådan helg

Publicerad 2015-05-11 07:11:31 i Allmänt,

Har haft en skön helg och längtar redan till nästa lediga helg hahahaah
Vi stannade i Bjurholm och köpte pizza och när vi kom fram så smaskade vi i oss lite mat, medans vi lyssnade och såg på kisse. Han jamade och strök sig och for runt i små skutt, alldeles överlycklig över att få vara uppe i stugan. Han har verkligen njutit av varenda stund och det var verkligen härligt att se hur han piggnade till.
orkade inte äta upp mer än drygt en fjärdedel av pizzan så den andra biten blev lunch åt oss bägge på lördagen.
Jag har broderade och tittade på tv mest hela lördagen och det har var så skönt. Tog en lite tupplur och var och drack kaffe hos stuggrannar. På söndagen for vi hem tidigt och jag städade och fejade och för sedan och hälsade på pappsen och GunInger. Sen en snabb vända på Maxi och hem där jag drog fram en massa papper och betalade räkningar och bokförde. Hade sådan energi när vi kom hem och jag slapp laga middag hahahaah. Men gillar sådana här söndagar och känslan av att komma hem och det doftar nystädat.
Idag så har jag lite av varje att göra innan det bär iväg till jobbet. Skall ringa banken och avsluta kontot  Swedbank yippie så skönt att slippa den banken. Ingen känsla för kundservice överhuvudtaget har min bankkontakt haft. Sen så är det ngt tjafts med kassan som måste ringas om och sen går det inte att bokföra löner i mitt löneprogram och då kan jag inte dra fram uppgifter till momsen. Så till supporten skall det ringas och sen ett samtal till Umeå energi.
Hoppas att jag sen kan färdigställa momsen så det är bara att lämna in.
Senare i veckan närmare bestämt till Kristi himmelsfärdsdag, kommer det trädfällare hit till området och det skall fällas allt som allt tjugo träd. Vi måste ta bort de tallar som står närmast husen då det far barr i mängder i stuprännorna och det är en stor kostnad av att rensa dem. Jag som gillar träd jublar väl icke....men inser att det behövs och det var trots allt min ide.....
 
Även uppe i stugan skall det fällas träd i sommar. En del enormt stora tallar lutar och de är inga småstickor direkt. Vet inte varför jag tycker det känns sorgligt att fälla dem. Men när man tänker på hur länge de stått där och nu tjoff...så är de borta.
Sa jag att jag gillade träd? hahahahaah
Idag blir det klippning tror jag om jag kan få lite ledigt eller flytta bak min tid hos frissan. Hade ju inget schema när vi bokade tiden och vet inte ännu vilka som jobbar i eftermiddag och om jag kan smita iväg ett tag. Men skall även ringa och höra om jag kan komma tidigare.
Nåja det löser sig sa gubben när han sket i vasken.......
 
Nu skall jag bädda och dricka kaffe och göra mig i ordning tills ringandet kan börja.
Ha en skön dag .)
 
 

En kortis

Publicerad 2015-05-08 07:07:03 i Allmänt,

Det är fredag och jag har just målat naglarna och sitter nu och skriver så att de skall torka klart. Gårdagen var intensiv med mycket varor och ännu mer varor. Min revisor ville bjuda på lycka till lunch och det tackade jag ju inte nej till, så det var trevligt. Tog en sallad med grillad halloumi och en massa smaskiga grejer typ spenat, cashewnötter, oliver och annat gottis. Orkade verkligen inte äta upp allt och jag kan rekommendera detta ställe. Det ligger i MVG och heter En bra dag. Öppet till 22 och säljer vin och öl oxå.
My hade lagt upp en film på lillan som visar att hon börjar greppa kickcykel, så sött på ngt vis. Så nu skulle de införskaffa hjälm. Minns att Viggo hade en bra cykel utan trampor som han for fram på i rasande fart och vad jag kan minnas så gick det lätt för honom att lära sig cykla senare med trampor.
En sådan här fast i rosa har lillan och lite mindre och en sådan här cykel, menar jag utan trampor,
Lillebror har inte varit lika intresserad av denna som storebror. Men jag tycker de är så olika personligheter och det är bara trevligt. Förutom att de är mina prinsar så är de bäst oxå <3<3
 
Idag bär det upp till stugan och det känns overkligt och jag tror det inte förrän vi är där. Vi är lediga och inte ngt jobb i sikte alls, så skönt. Imorgon blir det grillat och ett glas vin och i afton när vi kör upp beställer vi pizza i Bjurholm, så det är bara att svänga in och hämta. Ni skulle se pizzorna, skall försöka komma ihåg att ta ett kort. De brukar vara jättestora och verkligen hänga över kanten på tallriken. Smaken är det inget fel på heller, men sticker inte ut å andra sidan som skitgoda. Men det är inte många pizzor i mitt tycke som gör det.
Nu ska jag sätta på lite svart på fransarna och gå till bussen, och  ja jag har tvättat mig med skitvål hahaha Glömde köpa den braiga varianten och undrar lite stillsamt när jag skall komma ihåg det.
Ha en bra fredag :)

Godmorgon

Publicerad 2015-05-07 08:34:54 i Allmänt,

Ja då var det torsdag och solen lyser och det är dagens bästa upptäckt. En annan är att jag är ledig i helgen och det känns bra.
Idag skall jag försöka ta mig till apoteket för att köpa tvål. Har ju använt Blondinbellas duschtvål och var väldigt nöjd med den. Dryg som attan och doftade bra. Nu skall jag för femtielfte gången försöka börja använda tvål för ansiktet. Det är ju inge vidare för ansiktet att tvätta sig med 10:- två från rusta, speciellt när man håller på att bli äldre. Har alltid börjat storslaget och sen när tvålen är slut så har jag fortsatt med skittvålen i några år igen.Men jag hyser stor förhoppning om att det skall gå vägen denna gång då jag gillade duschtvålen.
Fast jag skall ha en med pump, annars blir det så geggigt och slabbigt. Sen är jag ju av den typen att alkohol passar inte på min kropp bara invärtes bruk. Skämt åsido, så är det faktiskt så att min hud reagerar när produkter innehåller alkohol och i sämsta fall så doftar det kattpiss, Därför så går de flesta parfymer bort för min del.
I veckan så var jag och fixade naglarna och de hade fått in tre olika sorters handkräm. De doftade underbart och hon som gjorde dem sa att jag borde prova....jag läste och såg alkoholen och sa näää, det tror jag inte, den kommer inte att passa. Men hon smorde på och sen så...såg hon på mig och sa hmmmm det doftar???? ja vad doftar det sa jag? Tåbira eller hur? hon gapskrattade och sa jaaaa.
Sen så är det så att jag är inte alltför ledsen för att inte parfymer inte är så passande för mig. Jag är så rädd att överanvända dem. Jag tycker att parfym skall dofta om en person ,om man är nära och inte kännas när personen lämnade rummet för en kvart sedan.
 
Igår så fick vi i alla fall in lite mer varor på jobbet och idag kommer det en laddning till. Så skönt för det skär i kroppen på mig när jag ser tomma hyllor.
Har ngn av er varit på dollarstore på sommaren? Nu kanske det inte gäller alla dollarstores utan nu tänker jag på den i Lycksele. På sommaren så är ofta flera av hyllorna tommare än tomt och det är oftast de hyllor med plasttallrikar, muggar och sådant som gapar tomt. Det beror antagligen på att norrmännen på campingen länsat dem på allt. Nåja en tom hylla för mig är "likamedtecken" för ingen försäljning och det är ju inge vidare. Nu när vi flyttat så är det svårt att beställa och veta hur mycket som går och hur mycket vi skall ta hem. Brukar faktiskt ta ett tag att lära sig.
Idag så stänger jag oxå och vi måste handla ngt innan vi far till stugan. Så nu skall jag skriva en lista på vad som skall inhandlas och sen packa lite så att det är klart för att bara fara efter jobbet imorgon.
ha en skön torsdag :)
 

Onsdag

Publicerad 2015-05-06 07:59:31 i Allmänt,

Godmorgon på er. Blev inget inlägg igår för jag varken orkade eller hann. Steg upp tidigt och jobbade med papper hela dagen och va så ini bängen less. Kände på eftermiddagen att får jag inte frisk luft och byta miljö, så blir jag knasig. Så vi for ut och åt middag och jag tog grillspett, ris och tzatsiki mmmm så gott.
Sen snabbt hem för jag hade styrelsemöte kl halvsju.
Jag betalar nämligen räkningar för fort!!! Alltså inte mina privata utan firmans. Jag vill ju veta och ha superkontroll på kontot och det tycker jag inte jag får om jag inte tömmer räkningshögen. Får ju räkningar varje dag och betalar de oftast på en gång. Men det är fel för det påverkar tydligen likviditeten och som de säger åt mig. Du ger bort pengarna för tidigt. Dina pengar skall ligga på kontot så länge de kan för att ränta till sig och istället ger du företagen pengar för fort. Så här tycker de att det skall vara.
1 Jag köper en vara för att sälja den och då får jag även räkningen.
2 Jag får varan och betalar räkningen.
3 Men istället för att betala räkningen på en gång, så skall jag vänta tills jag sålt varan och kan betala med vinsten. Så att de pengar som finns på kontot ligger där de ligger.
Lite konstigt men jag förstår hur de menar.....svårt är det i alla fall och det innebär att jag inte känner superkontroll längre vilket är otroligt obehagligt. Dessutom blir det mer arbete med detta system, tycker jag. Nu måste jag lägga in fakturorna i en exelfil för att ha koll på utgifterna.
Min bransch är ju inte likadan över året, när det gäller försäljning utan hoppar hit och dit. Men utgifterna är desamma, vilket jag har haft koll på. Men hur skall det nu gå? Usch så besvärligt, men jag skall minsann ge det ett försök.
Idag så stänger jag och skall in till jobbet. Idag så kommer det varor som är efterlängtade då butiken känns tom efter all lyckad försäljning.
 
Vi har planer på att åka till stugan i helgen och det känns ju helt underbart. Hoppas att vi får fint väder, eller egentligen spelar det ingen roll. Det är bara så skönt att fly iväg dit och bara drälla. Känner att jag är trött och lite sliten så en helg i paradiset smakar bra.
Jag längtar efter att få köpa lite blommor och plantera i krukorna här ute utan att nattfrosten tar ihjäl dem. Ena sonen flyttar till sitt hus nu 1 juni och jag längtar att få böka runt i hans rabatter. Gräva och rensa och göra det lättskött för jag antar att han inte är så road av trädgårdsskötsel. Vi får helt enkelt flytta ut till honom hahahah för jag skall kunna sköta blommorna. Jag förselog det och han bara skrattade och sa ja...varför inte hahahahah
Han har ju lite hus och byggnader så vi ryms säkert.
Milou var här i måndagskväll och det börjar komma lite ord...yippie. Nu upprepade hon mest ett enda ord men ändå....eh min sa hon om allt. Det var hennes stol hennes mat hennes glas hennes  ja allt och det mesta. Kul är det i alla fall.
 
Igår så for vi en sväng och kikade på ÖB och min första tanke var att jag skulle köpa plastpåsar till mamma,,,hmmm tror inte att hon behöver några där hon är. Men tanken slår mig ofta när det ringer att det är hon eller att jag skall köpa något åt henne som jag vet att hon brukade behöva. Jag saknar henne och ansvaret jag hade, svårt att förklara men ibland är det fortfarande så overkligt. Vi ska på seans i slutet av månaden och jag skulle verkligen vilja att hon dök upp. Jag skall sätta mig ner och be henne komma.
Hon svassar säkert omkring här någonstans och joxar runt. Eller väntar på att få se hur hjortronåret kommer att bli.
Nu skall jag göra lite nytta och inte sitta här och tjollra på. Ha en bra dag allihopa
 
 

Måndag 4/5

Publicerad 2015-05-04 06:53:50 i Allmänt,

 
 
Hade svårt att riktigt somna in inatt, så jag känner mig lite mosig. Vilket inte är så fiffigt när man tänker göra viktiga saker, men det brukar klarna till efter ett antal kaffekoppar.
Läste ett inlägg på FB igår om en tjej som blivit misshnadlad för att hon är bisexuell och feminist och förövarna gick hårt an på henne. Men det finns idioter därute som anser sig ha rätt att göra så här. Men som värre var tycker jag i alla fall, är att det fanns en stor grupp människor ca 20 st, som var vittne till detta och ingen ingrep!!!!
Jag hade kanske inte vågat bryta ensam men rackarns om jag inte försökt få med mig ngn till hjälp. Huvvaligen sicken otäck värld det kan vara stundtals.
Det gick bra att jobba igår och det var mycket lugnare ute på stadens gator och torg. men måste ändå säga att helgen blev succé. Hoppas att det fortsätter så här nu hahahaha
Idag skall jag jobba på hemmaplan och sen åka in till staden en stund och sen hem. Milou och hennes mor skulle komma förbi. Skall bli trevligt att få träffa det lilla yrvädret och höra vad hon kommer att säga....ja för talet har börjat lossna och flera ord har kunnat höras i veckan som gått. 
 
Har köpt nya skor till jobbet, alltid svårt att hitta skor och jag har trivts bäst i mina foppatofflor. Men nu är de slut och döda. En arbetskamrat hade köpt nya och var lyrisk, så jag for dit och provade hmmm mycket skumma skor.
Jag behöver mjuka skor med lite "klack" får ont annars. Sen är jag så stor att om jag har för hårda skor så får jag hälsporre efter en dag och sådant gör väldigt ont och kan ta lång tid att läka. Inom handeln så står man och går hela dagar, så det där med skor är viktigt. Nåja det blev dessa mysko skor.
De är mjuka och liksom gungiga och till en början lite svår att gå i. Expediten sa att från början kan man få träningsvärk!!! av dom. Hon hade själv på sig sådana och visade hur man kan stå och avlasta tyngden och liksom gunga på fötterna. 
 
De fick följa med hem....Joya heter märket och nu hoppas jag att de är lika bra som utlovats. För billiga var de jäklar i min låda inte....
Idag kommer swoosh och spolar ledningar och jag bör kanske ha annat på mig än morgonrock. Så jag kommer nog att hoppa in i ngt mer ordenligt innan jag börjar med dagens arbete. Ha det så bra ute i vårsolen :)

Söndagmorgon

Publicerad 2015-05-03 08:05:34 i Allmänt,

Godmorgon därute i stugorna. När jag vaknade och gick upp så såg jag att jag verkligen lyckats stöka till igår. Började sortera papper och skriva protokoll från årsstämman, medan jag glodde lite slött på dumburken.
Men jag fick mycket gjort igår kväll och känner mig nöjd.
Jag har ju inte betalat min egna räkningar heller.....men jag har varken haft ork eller lust hahahaha. Så det skall jag göra nu på morgonen tänkte jag. 
Det gick då superbra på butiken igår och vi hade hur mycket folk som helst och nu gapar hyllor verkligen tomma. Ojoj vad i hela friden skall vi fylla dem med tills det kommer mer varor. Vi hade då inte väntat oss denna succé. Tänk om det blir så här i fortsättningen? wow säger jag. Okey....men man får väl drömma. Nu kommer ju sommarperioden och den brukar ju vara väldigt lugn.
Imorgon kommer Swoosh hem till oss, Swoosh är ett företag som "blåser" ur vattenledningar och liksom tvättar upp dem. Vi har aldrig gjort det på 30 år här i området så då är det liksom på tiden. Men för att de skall komma åt alla avlopp så måste det rensas och tas bort och inga mattor och grejer får finnas i kök och badrum. Jag blir hemma hela förmiddagen med mina kära papper, så jag hoppas att de kommer under den tiden. 
Nu var mina planer att börja att röja under diskbänken och lite småfix härhemma innan jobbet. Men idag har vi ju inte öppet så länge, eftersom det är söndag. Så det är väl bäst att avsluta nu och gå och göra ngt vettigt en stund. Ha det bäst :)
.

I´m in heaven...

Publicerad 2015-05-01 20:01:29 i Allmänt,

Ni anar inte så skön känsla jag har i kroppen och så glad och lycklig jag känner mig. Har just ätit en god middag som tillagades medan jag låg i badet. Jag känner mig så lycklig och glad och tillfreds och sitter och smågnolar lite för mig själv.
Idag var då dagen D här och vi öppnade och folk stod och väntade utanför och vi möttes av glada och nöjda kunder hela dagen. Tills brandlarmet gick....ja jisses annåda vi fick veta att gallerian skulle utrymmas och vi satte genast igång med att tömma lokalen. En av kunderna var en liten tjej i rullstol som var i butiken med sin mormor och inga hissar och ingenting fungerade. När vi kom ut så såg vi inte vår arbetskamrat och vi gick tillbaka och då ser vi hur hon bär på denna tjej. Till saken hör att min arbetskamrat är liten och har problem med en besvärlig rygg och hon bar denna jänta själv nerför trapporna,det är faktiskt stort och nästintill hjältemodigt. Jag är rent stolt över dig E <3
 
Vänner och familj kom och önskade oss lycka till och vi fick tårta och grattisar och blommor och alla tyckte butiken blev fin. Hann inte prata med alla, men ni vet hur mycket jag älskar er alla.
Jag har dessutom fått en fantastisk present av min dotter. En Michael Korsväska!!! helt underbar om ni frågar mig
Fattar ni??? en äkta fantastiskt fin väska och nu är den min. Jag är ju galen i väskor och jag är i sjunde himlen. Så nu skall jag fylla den med allt och "göra den till min" Åh så fin den är och jag skall definitivt göra ett väsksmycke till. Med ngt fint bling....
Ha en trevlig 1.a maj och ha en trevlig kväll
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela