myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Tjosan och hejsan

Publicerad 2015-11-30 08:41:22 i Allmänt,

Vips så är det den sista dagen i mörka november. November har alltid varit en tung månad för mig men denna har gått galant. Vetskapen om att nu är det vinter och elände har vilat tungt på mina axlar hahhaha. Men denna gång gick det smärtfritt. Helgen har varit intensiv, då vi hade folk nå så ini bängen på lördagen. Var helt slut om jag skall vara ärlig, men samtidigt så jäkla kul. Dessutom så hade vi en liten familjemiddag för vår största flicka som gick och fyllde trettio år igår!!! Fatta ni? så konstigt och tokigt att barnen blivit så stora. Föräldrarna minns att det var kallt så ini norden när hon gjorde sin entre och bilens hjullager frös fast, så hjulen snurrade inte runt. Nåja nu har hon vuxit upp till en varm och vacker kvinna och är sina föräldrars stolthet. Sina syskons trygga pelare och en fantastisk mamma. Vi älskar dig så mycket Sofia <3 Igår så var det skyltsöndag här i staden och vi gjorde i ordning ett litet bord med godis och pepparkakor. Kan säga att det gick åt en hel del...
Sen när vi kom hem så tog jag ett bad, med ljudbok och ett glas vin, medan maken gjorde en fläskfilegryta. Himmelsk gott och lyxigt att sätta sig vid dukat bord. En god vän ringde och tipsade om att det var en massa filmer från Paris i "På spåret" så efter maten gick vi in och tittade på reprisen och det var så mysigt och man fick lust att fara tillbaka. Jag gillade verkligen Paris och jag tror att vi bodde väldigt bra till i denna vackra stad. Sen lyckades jag med en bedrift.....tänkte jag skulle ta en bild på mina julnaglar....det blev lite suddigt men förbaskat skickligt gjort att ta en bild med hakan???? eller hur?
Rött och glittrigt är det i alla fall och jag älskar det. Julen är verkligen en vacker tid med allt glitter och kulörta ljus. Jag har aldrig lämnat femårsåldern i min fascination av fenomenet glitter och blanka saker. Skulle nog gilla staden Las Vegas om jag någonsin skulle fara dit, för jag inbillar mig att allt glittrar där. Har starka planer på att baka lussebullar idag....inget ovanligt för de flesta men jag har inte bakat vetebröd på åratal. Så det skall bli intressant att se om man har talangen fortfarande. Minns att jag gjorde goda ena förr i alla fall. Jag vill ha mycke saffran i mina och tycker oftast att det blir för lite av saffransmaken annars. Men jag måste först handla lite ingredienser först och rota fram beredaren. Trevligt hoppas jag det blir. Sen måste jag fixa lite bokföring och göra lite fler julkort. Vojne vojne vilken stress hahahaaha. Nä jag simmar lugnt runt i min lilla damm. Längtar redan efter ljumma lussebullar med ett kallt glas mjölk <3 Nu avslutar vi med en sötis tycker jag.
ha en bra dag :)

Lördagmorgon

Publicerad 2015-11-28 07:51:00 i Allmänt,

Ja nu har jag vaknat och läst tidningen och tvättat av mig lite sovdamm och hinkat tillräckligt med kaffe för att kunna plita ner ngr rader. Gårdagen var fantastiskt på många sett, men möjligheten att sluta strax efter kl 1 var bäst. For hem och färdigställde kalendrarna och till middag blev det hämtmat....Kinakäk. Smaskens och så skönt att bara sätta sig och käka. Jag brukar oftast beställa friterad fisk med grönsaker och det var lika gott som jag hoppats på. Sen kom en av sönerna och ville bli klippt och efter det så tog han en powenap på soffan hahahaha. Vi såg en film som vi lånat av en annan av barnen och sen ytterligare en film som vi streamade från Dreamfilm. Mycket fiffigt och inte olagligt. Det var en norsk "katastroffilm"!!!! Oväntat välgjord. Den hette de Wave och handlade om att ett fjäll rasade ner i havet och orsakade en jättevåg. Låter heltokigt men har hänt och kan fortfarande hända och flera berg övervakas dygnet runt i vårt kära grannland.
Jag tillhör ju den gruppen av folk som gillar den genren på filmer, som jag tycker är jättespännande och läskiga. Efter två filmer var fortfarande klockan inte mycket och därför fortsatte vi med nya Bondfilmen......fast jag skulle nog vilja säga att det är inte ngn Bondfilm för mig i alla fall. han som gestaltar Bond för tillfället är totalt själlös och spelar som om han tycker att han har en skittråkig dag på jobbet. Ingen humor och mörk och......trist. Nåja nu har jag sett den och bockat av en av de sk måste- se-filmerna. Idag blir det jobb och jag förväntar mig att jobba arslet av mig.....igår var det full fart och jag undrar stillsamt om det finns kvar ngt att sälja??? speciellt eftersom leveransen uteblev igår. Nåja det får vi väl se om, men lite pirrigt känns det allt. Om det är mycket folk så hinner man inte ens att fixa kaffe utan jag brukar köpa på cafét intill på morgonen och sen levererar de en kopp vid två. Hur bra som helst. Nu tar vi en sötis tycker jag
Ett litet gullegryn eller hur? Har ni någon julkänsla? Jag börjar faktiskt känna av det. Men jag funderade härom dagen över att det känns inte lika stressigt som det brukar denna årstid. Nu har jag kommit på vad det beror på. Förr har jag ju haft städning och pynt och handling och sådant att sköta åt mamma.....men inte nu för tiden. Nu antar jag att hon sköter den delen själv däruppe i himlen och förpestar luften med kokt lutfisk. Fy bubblan vad sådant doftar, värre än kål och lika illa som nätting hahahhaa. En jultradition som jag tror håller på att dö ut, då jag misstänker att den yngre generationen varken kan eller vill tillreda eländet. Själv känner jag en lust att baka lussebullar, ngt jag inte gjort på åratal. Mamma skötte den biten åt mig sedan alla barn flyttat och då sjönk efterfrågan markant. Men nu är jag glad att maken övertalade mig att inte slänga matberedaren. Tänkte även göra lite mozartkulor och sega havrekakor. men sen tror jag det räcker för våran del. En av mina jobbarkompisar tog med sig ngr misslyckade kakor till jobbet som hon tyckte blev brända. Underbara tyckte jag som gillar småbrända kakor, ja det mesta som är bränt faller i god jord. En av favoriterna är brända våfflor....... Nä nu måste jag runda av och klä på mig och piffa runt lite härhemma innan jag far till jobbet. Ha en bra dag:)

Black friday

Publicerad 2015-11-27 06:32:51 i Allmänt,

Jag tror att det här är det första året som som Black Friday riktigt tar fäste i handeln. Jag hade först tänkt hoppa på men jag kunde inte riktigt bestämma mig om vi skulle ha procent eller en vara på rea så till slut så sket jag i det eftersom jag tycker att det finns redan så mycket i butiken på kampanj. Konceptet Black friday kommer från att handlarna hade haft det tufft under hösten och då efter denna dag så vände siffrorna från rött till svart och man kunde köpa in mer varor till julhandeln. Det är ju est de stora kedjorna som kan köra denna tokrea och många mindre butiker känner av detta och kanske så småningom slås ut av alla dessa ständiga reor. Jag hoppas dock att vår butik kan överleva på b la produktkunskap. Jag kunde inte låta bli att testa tidigare i veckan. Skulle köpa ett pussel på akademiebokhandeln som säljer likadana målarböcker som oss men lite billigare. På kul frågade jag om vilka pennor man skulle ha. - Ja du kan nog ha de flesta......vi har tuschpennor här på extrapris......FEL.....men han försökte i alla fall sälja på mig skitpennor. Man kan inte ha alla sorters pennor till målarböckerna om man vill att det skall bli bra och inte blöda igenom. Det är det jag hoppas att vi som butik lockar kunderna att vi vet vad som är bra och mindre bra. Att erbjuda en kund en bättre produkt som är billigare kan i längden löna sig mycket mer. Efter jobbet igår så kom maken och milou och hämtade upp mig och vi gick och åt hamburgare och sedan for vi och inspekterade sonens nya möbelinköp och ommöblering. Han hade b la köpt en jättefin ljusgrön gammaldags fåtölj, superfin :)
Kissarna var gulliga och inte alls så rädd för Milou. Men hon är verkligen duktig med djur, försiktig och inte så där spattig och ivrig som många barn är och skrämmer djur som inte är så van med barn. De vågade t om att komma fram och lukta på henne. En kul grej är att igår så blev det så tydligt hur barn lyssnar på vad vi säger. Jag sa till maken: - Titta hjärtat så söt hon (kissen) är när hon ligger häruppe...Han kom och tittade och sen kom även Milou och ville titta. En liten stund senare sa jag att nu åker vi hem, för vi måste förbi ica oxå. Då säger Milou åt maken: - Kom hjärtat....så gulligt. Idag så blir det nagelfix och jag tror minsann att det får bli rött och glittrigt...inte så oväntat kanske? Eller så blandar jag olika sorters rött!!! Äsch så svårt att bestämma mig. Jag älskar glitter så det blir det självklart och jag tror att jag skall byta namn till Blingalill. Efter det blir det jobb men jag tror att jag skall sluta lite tidigare idag. Jobbar i helgen och det skulle vara skönt att hinna hem i vettig tid och börja med middag. Det blir nog full fart i helgen skulle jag tro och jag funderar ibland på om det är dumt att inte jag tagit in mer folk. Men vi kör...full fart med andra ord. I helgen är det förhoppningsvis startskott för julhandeln och jag ser framemot den. Längtar efter ett försäljningsrekord hahahaaha. Men tills vi hörs så ha en bra dag :)

Good morning

Publicerad 2015-11-26 07:38:28 i Allmänt,

Sov idag ända tills klockan ringde halv sju och det var riktigt skönt att sova ut. Igår så var det jobb och det som vanligt bara finfint. Idag så kommer en kvinna från Panduros butiksektion på besök. Av en slump så träffade jag på henne nere i Uppsala på Panduro där och hon var på besök till deras butik. Vi började prata och hon sa att hon hade hört talas om vår butik och var nyfiken på en butik som hade Panduros varor men inte var deras butik. Vi pratade ett tag och tills slut frågade hon om hon fick komma på besök. Det kändes som givet och kontakter är alltid bra att ha och hon kanske kan komma med bra råd och tips. Igår så pysslade jag ihop lite smällkarameller till våran gran,närmare bestämt tre stycken till barnbarnen med en chokladtomte i och som de kan få vid jul. Milou kom och hjälpte till och fick bestämma hur de skulle dekoreras. Idag så är det barnvaktstorsdag och hon kommer efter jobbet. Det innebär att hon följer med till en av sönerna på kaffe. Vi har bjudit in oss själva på kaffe i afton av ren nyfikenhet. Han skickade en bild på deras "nya" vardagsrum. De hade fått hem lite nya möbler och bytt plats på allt i hela rummet och nu blev vi ju nyfiken på slutresultatet och dessutom kändes det längesedan vi träffade kissarna. Tänkte att jag skulle visa er lite bilder från mina julfönster hahaha Eftersom jag inte hittade gardinlådan så har jag fått köra efter konceptet man tager vad man haver.....
Köket har alltså en vit jul...iår. Skall ha lite fina band runt ljusen, sen får det vara så i år. Rumsfönstret är väl mindre kul, speciellt som maken inte gillar dem. Men jag tycker det är onödigt att köpa nya....ja ni läste rätt...jag tyckte alltså att det kändes onödigt att shoppa???? men jag vet ju att jag köpte nya i fjol och de borde finnas ngnstans men jag har inte en aning om var. Nu tror jag att de måste finnas i ngn låda inne...
Hade beställt ngr böcker på biblioteket och har nu fått en avisering om att de finns för avhämtning. Så kanske imorgon eller på lördag att jag hinner springa över och hämta dem. Ni minns att jag kritiserade det nya biblioteket och bara ngr dagar senare så öste dagens tidning beröm om hur fint det var. Idag stod det att läsa att utlåningen att hade sjunkit mycket förutom just på barnsidan, där det hade ökat. Precis som jag anande eftersom barnsidan var betydligt trevligare. Det stod att läsa att det var svårt att hitta och man visste inte riktigt på vilket plan man skulle söka. Precis min uppfattning :) Nu har jag bestämt vilket spel som skall inköpas till julens gemenskap.Brukar köpa ett nytt nästan varje år och detta kändes kul.
En blandning av mimning, ord och charader och kan ta upp till 16 spelare och vi är ju rätt många. Nu skall jag dock ta en rök och en kopp kaffe och sen göra mig i ordning för bussfärd till jobbet. Får inte glömma matdosan hemma....ganska hopplös på att glömma den stundtals. Speciellt om det inte är så upphetsande gott hhahaahha. ha det så bra :)

Onsdag 25/11

Publicerad 2015-11-25 07:44:19 i Allmänt,

Ja ,jisses annåda vad tiden går fort och vi är i slutet av november. Såg att årets julklapp blev en robotdammsugare, vilket jag inte tippat på. Jag trodde det skulle bli ngn form av ekonomisk gåva. Nåja tror inte att jag är intresserad av ngn sådan i mitt hem. Kan de verkligen ta upp skräp? utan att jag måste flytta runt en massa möbler. Tid som jag istället kunde ha lagt på att dammsuga själv? Jag har inte en aning faktiskt. Nåja hann jag allt igår? Nja....nästan. Kalendern blev inte klar då snöret tog slut. Julgardinkartongen??? fortfarande puts väck. Men jag hittade i alla fall två par och resten skiter jag i att byta....tror jag. Handlat, betalat räkningar, städat,pyntat, hittat tavlor, klart :) Så här ser granen ut i år och nu skall jag bara göra ngr fina paket och smällkarameller att ställa därunder.
Byrån jag målat och grejat med är jag inte alls nöjd med så den skall målas om!!!! den blev inte den gråa färg jag önskade utan fick en blå nyans. Helt otroligt fel i alla fall. Men skall jag vara ärlig så, lutar det åt att den får fara till returmarknaden. Vår lilla hall är helt enkelt för liten med alla möbler som jag vill ha kvar. Det är bara att inse :( Men jag hittade ngt att sätta upp på väggen i alla fall. Tog en bild på en av tavlorna och de nya lyktorna.Det blev bra även om bilden ser ganska tråkig ut.
Idag blir det jobb och jag börjar tidigt och stänger så det blir en heldag. Hoppas att det blir bra med kunder så tiden flyger fram. Det brukar göra det om det är mycket att stå i. Kommer väl varor oxå och beställning skall göras. Innan jag börjar så skall jag duscha och det känns bra att det är töväder, så man inte fryser arslet av sig om man är fuktig i huden. Bort med snöskiten...I love slask hahahah Fast det är ju i sanningens namn inte självaste snön jag avskyr utan att det är kallt i samband med den och blåser det i kombination med kyla så är det snön som får ta skiten Det har gjorts en beräkning av hur mycket mjukgörande kräm det går åt för att som vuxen smörja in sig tre gånger om dagen under en vecka respektive tre månader: Åtgångsschema 1 vecka 3 månader Hela kroppen 450g 5400g Bålens framsida 150g 1800g Ryggen 150g 1800g En arm 75g 900g Båda händerna 75g 900g Ett ben 150g 1800g Båda fötterna 100g 1200g Ref.: H.Hammar - Kompendium i dermatologisk behandling.. Hmmmm. funderar lite.....många smörjer in sig med krämer och grejer efter dusch. Vars tar det vägen? självaste krämen? Är det alkohol i så dunstar väl det, antar jag. Men parfymen och oljan och alla grunkor krämen innehåller? Far det ini huden och sen upptas det av kroppen och sen skiter vi ut det? Är det nyttigt? Kanske smörjer och doftar lite godare i kanalen.....men allvarligt kan det vara nyttigt? Försökte googla men hittar inget svar på vars det tar vägen. Vet att jag är ute och surfar runt i nattmössan, men om man smörjer in sig i mjukgörande medel varje dag och det sedan upptas av kroppen, blir inte det övriga innehållet i kroppen lite för mjukt tills slut? Oj stora tankar, men lite intressant tycker jag och jag kommer inte att släppa detta. Måste bara visa en typiskt situation härhemma. När det städas och fejas då håller han sig borta, men när det är klart så då intar han oftast mitten platsen och sover så gott att han snarkar.
ha nu en bra dag :)

Hej och hå

Publicerad 2015-11-24 07:20:25 i Allmänt,

Idag är jag "ledig" men har hur mycket som helst på min "att göra lista". Så jag behöver en massa flyt om jag skall hinna. Det skall städas och julpyntas, handlas mat och sökas tavla och färdigställas två julkalendrar. Är linte helt säker på om jag hinner allt men med lite rajtan tajtan musik så går allt lättare. Med det menar jag dansband, helt oslagbart om man vill hålla humöret och farten uppe. Nu måste jag ge upp fil ett par dagar om den inte är laktosfri för nu reagerar jag på en gång. Kan oxå bero på att jag ätit mycket fil sista veckorna pga att jag hittat ett sådant gott musli. Har faktiskt blivit till både lunch och middag. Vet inte hur ni är men jag har tenderat att ta för mycket musli annars blir det inte lika gott och jag håller inte mättnadskänslan ngn längre stund. Men nu rackarns har jag hittat en som jag gillar helskarpt. Ganska nyttig oxå om man är noga med sådant. Hursomhelst så behöver jag inte ta så mycket för det är så mycket tugg och knaper att man står sig länge. Rekommenderas varmt.
Gårdagen var bra och kvällen riktigt mysig om än den blev i senaste laget för mig. men ibland så är det värt. Jag stängde och när jag kom hem så hade jag en hel del papper på hög som skulle gås igenom och jag började och då slog jag på ljudbok och både jag och maken satt och jobbade och lyssnade ända till halv elva. Ingen tv och knappt ngr lampor tända och en spännande bok. Har fått för mig att jag skulle vilja ha en matta i hallen!!! Tror att det skulle bli både fint och ombonat, men jag försöker resonera med mig själv att det blir bökigare med att dammsuga och ut och skaka osv. Vi får väl se hur jag klarar av min inredningsdemon. Det är skönt att traditioner alltid är traditioner. När jag skall ta fram jullådorna är det alltid en låda jag saknar....hur går det ihop? Detta år är det gardinlådan....Så jag måste ut i förrådet och klättra och kliva över alla kartonger som skall iväg till returmarknaden och soptippen. Men som sagt, så här blir det alltid, varje jul. Nä hörni nu måste jag börja värma upp med lite musik och ta tag i min dag, men först så tar vi en sötis.
Ha det :)

Laktosmage...pys

Publicerad 2015-11-23 07:34:39 i Allmänt,

Ja ibland är man inte så fiffig. Jag är överkänslig mot laktos. När jag först blev det skulle jag säga att jag var allergisk för då tålde jag knappt lukta på en mejeriprodukt, men med tiden blev det bättre. Idag kan jag äta ost och smör och t om grädd och mjölkprodukter....till en viss gräns. Det blev ju lite för mycket till slut, med allt gott på lördagen och med en filtallrik på söndagsmorgonen så var det bara för mycket. Magknip och buller i magen och det som kunde skulle liksom ut om ni förstår hur jag menar. Men man mår inte så dåligt som magsjuka och när det är borta så är man pigg igen. Jag borde bara vetat bättre och struntat i filen som inte var laktosfri. Nåja skitsamma hahahah det gick då bara finfint att jobba och när jag kom hem så kunde vi montera upp det som jag målat och nu är det bara ett varv kvar på byrån. Till middag blev det uppstekt palt med lite salt på....Ja jag hade gjort palt men de var så osaltade att det inte alls blev så gott som jag hade fantiserat om och eftersom jag inte använder saltat fläsk utan bacon så kunde det inte heller hjälpa upp dem. Men igår till middag gjorde jag uppstekt istället och det blev smaskens. Ibland är det nästan lite godare :)
Idag så stänger jag så jag har lite sovmorgon idag. Vilket passar bra, då har jag lite tid till att dona på lite härhemma. Skulle kolla upp hur det ser ut med julgardiner. Jag är ju lite knäpp när det kommer till det och vill gärna ha nya varje jul...så himla onödigt. I år tror jag inte att jag byter i sovrummet överhuvudtaget.....jag pyntar nog inte alls där. Blir ändå så bökigt när rullgardinen skall dras ner .....ja jag vet att det kanske låter lite fånigt men jag tror faktiskt att jag gör så. Funderar dock på att köpa ngr dukar istället. Använder sällan dukar annan tid på året utan mest juletid. Jag har mest virkat men skulle nog vilja ha ngt plattare. Sen har vi ju det där med tavlorna i hallen som jag inte kan släppa. Hade tänkt skita i dem tills jag hittar det jag vill ha...men jag som knappt äger ett uns tålamod fixar inte det.Måste nog fara runt och kolla lite här och där. Lite dumt när jag knappt vet vad jag vill ha. Här i stan har det länge pratats om att det skall byggas om och vägar dras utanför citykärnan. Nu har vi sett en bild i den lokala tidningen om hur det skulle se ut för oss här på Röbäck. Ja det ser nog bra ut men allt dröjer nog ngt år till eftersom allt tar evigheter i denna stad. Rätt vad det är så hittar man en tretåad vitspetssparv, som häckar och träckar och allt försenas ngr år tills man inser att det är en missfärgad bofink.Ornitologerna är en stark grupp och kan fälla vilket bygge som helst. Ser ni krysset? där bor jag
Vända bilden? tänker ni. Ja hade jag nog kunnat göra det.. men i ärlighetens namn så glömde jag det. För övrigt är allt bara bra och det känns skönt att kunna använda hallen igen och att inte hela hallen ser ut som en byggarbetsplats. Skall ta lite bilder, fastän det inte är mycket att se egentligen, då mitt tema är neutral hahahah. Men jag måste bara hitta tavlor först.....hahaah ha en bra dag :)

En trevlig kväll :)

Publicerad 2015-11-22 10:14:20 i Allmänt,

Igår var det jobb och vi var bortbjuden kl 4 men vi stängde kl 5,lite miss där hahaha. Nåja vi var snabb som attan och kom glatt i kapp i trevligheterna. På jobbet gick det bra och det var mycket med folk trots att vädret var piss, med snö och blåst. Jag hade då aldrig frivilligt gett mig ut igår om det inte var väldigt angeläget. Lite trist dock att basarer och loppisar och öppna hus hade glest med folk hörde jag men jag kan förstå att folk hellre uppehöll sig i galleriernas värme. Den sista veckorna har poliser synts flanera i gallerian och jag gillar det verkligen. Det blir en skön stämning att se dem och jag kan nog t om säga att snatterierna har minskat. Så fort jag stöter på poliserna så brukar jag säga att jag uppskattar deras närvaro och alla blir de mkt glada över att få höra det.
Nåja i dag är det dagen efter kvällen före och jag mår kanon. Måttlig med dryck men jisses vad jag åt. Var hungrigare än jag trodde och vi fick avnjuta två olika smaskiga pajer. Men nu hoppade jag över glöggmyset ? Fanns två olika glögg med ädelost och pepparkaka så underbart är inte den kombon? Det trevligaste med det är att jag fick prova årets glögg med tesmak....hmmm osäker men jag tror jag gillade det helskarpt. Sen är ju flaskan riktigt vacker.
Men sen vart det tokigt för vi fick efterätt serverad i rummet och där var det i skenet av många stearinljus och inte så stark belysning. Underbart god typ pannacotta och inte söt ett dugg trots att det var choklad.......vi förundrades av detta och frågade värdinnan hur det kom sig att chokladen inte var söt? Därför det är blåbär svarade hon glatt hahahahah Jamen mycket riktigt hahaha med lyset på så var den blå och inte brun och ingen choklad alls. Supersmaskig må jag säga. Vi hade verkligt en trevlig kväll.
Det var dessutom en inflyttningsfest och jag tycker verkligen att den lägenheten var trivsam. Skulle faktiskt kunna bo där själv och stortrivas. Idag blir det jobb och det känns helt okey. Egentligen står jag inte på schema idag men nu är det tuffare att stå själv på söndagar då julhandeln har kommit igång. Inget julpyntade har det blivit heller för egen del eftersom jag fick hoppa in och jobba. Till veckan blir det mer jobb men jag tror nog att jag kommer att kunna pressa ngn liten julgrej här och där. Jag gillar ju allt sådant fint. Målningen fortskrider, men torktiderna är långa så det blir ett varv per dygn....drygt med mitt tålamod. Sen behövs det 4 varv på flera saker då det skall bli vitt och har varit svart. I hallen är dock garderoben tillkapad och på plats och nästan klar och nu skall hyllor på plats. Ramar skall målas till mina prints som jag beställt och jag hoppas att de dyker upp till veckan. Men jag behöver mer tavlor....och måla egna i de färger och känsla som jag vill ha kan inte jag. De tavlor jag tidigare hade vill jag inte ha och det får helt enkelt vara tomt tills jag finner det jag vill ha. Vill ha lågmälda tavlor...om ni förstår vad jag menar. Hallen vill jag skall vara lugn och neutral och kanske en akvarell är det bästa där. Men måla akvarell är skitsvårt tycker då i alla fall jag. Har aldrig lyckats med ngn målning alls. Jag är och förblir en skvättare med mycket färg och klet hahahaha. Mår så bra och det tackar jag mina goa vänner som jag fick umgås med igår <3 Känner det precis som denna bild.
Vi är så olika men av samma sort <3 Nu skall jag hoppa ini duschen och förbereda mig för att ta mig till jobbet. Ha en underbar dag :)

Ändrade planer...

Publicerad 2015-11-21 08:20:15 i Allmänt,

Ja fort kan det svänga....men jag anade det, så jag får väl lite skylla mig själv. Just nu så känner jag mig som Ruskprick och Knorrhane, fast inte som de söta små filurer som var med i Salltkråkan! ngn som minns dem? utan precis som de namnen låter....Ruskprick och Knorrhane.
Igår så målade jag härhemma och ni som känner mig vet ju att jag brukar få hälften på mig själv. Jag har t om färg i håret och det är inte vattenbaserat!!!! Nåja det skulle väl vara okey om det inte var för det faktumet att vi är bortbjudna till en god vän på fest och kalas kl 4. Har verkligen sett framemot detta och nu blev personal sjuk så gissa vem som jobbar till fem???? och imorgon oxå? tjoho säger jag....not. I min fantasi så hade jag tagit det lugnt hela dagen och småpiffat härhemma och på mig själv och letat fram ngt lämpligt ur garderoben. Men igår när jag fick beskedet så blev jag bara så ställd att jag inte förberedde ett dugg. Så det får bli som det blir. Nu är det ju tur att jag skall umgås med vänner så jag känner ingen press av att ligga på topp, utan det var för min skull. Så mysigt att göra sig redo och smörja och kladda lite ibland. Det är ju dessutom en inflyttningsfest och har jag fixat presenten klart? nope......Så nu på morgonen har jag lyckats få bort all färg ur håret och sökt inslagningspapper.....kommer aldrig ihåg var jag stuvar bort det. Så nu är jag ren i alla fall och får helt enkelt packa ner lite ombyte och be maken komma in tidigare så jag hinner byta om innan vi stänger och sen far vi järnet. Det är nu frågan alltid kommer upp ...har jag ngr hela strumpbyxor????Har inte en aning och jag skall strax smyga mig in till maken som snusar och sover och gräva runt i lådan och söka ett par. Utan att tända lampan och väcka honom skall jag ta fram kläder.....jo tjena. Kommer nog inte att funka hhahaahaha. Tur att han kan somna om och jag hasa mig till bussen i snöhelvetet....jag hatar snö och i kombination med kallt och blåst så kan jag meddela er att vi har alla tre elementen ute idag. Men nu måste jag avrunda annars missar jag bussen oxå....blä Tur att mina vänner kan muntra upp mig :)

Torsdag 19/12

Publicerad 2015-11-19 07:31:07 i Allmänt,

Jamen sedär nu är det torsdag och det rycker i fredagsmystarmen. Blev inget inlägg igår morse då jag hade nattfrämmande och annat att pyssla med igår morse. Milou sov över och när hon vaknade så vlade jag att hellre fokusera på henne. Jag målade ett till varv på proppskåpet och i vanlig ordning så spillde jag färg på bordet. -Baja baja mormor kom det då ur Milous mun och då är det svårt att inte dra på smilbandet. För egen del blev det jopp efter att ha avlämnat henne på förskola och det var väldigt lugnt på jobbet. Speciellt på eftermiddagen, då det var nästan glest mellan kunderna. Det gav mig lite tid till att börja fundera på om granen skall vara fylld med dessa godingar
Vi har även fått in de som går i guld och bruna nyanser, men jag älskade dessa pasteller. Om det skulle vara så att jag är ledig på lördag så blir det julpiff för hela slanten härhemma. Men vi har sjukdom i ledet så vi får väl se. Nu för tiden så har vi ju en sk plastgran, mest för bekvämlighets skull och som en bra effekt så sparar vi in del skog på att undvika hugga ner träd bara för ngn veckas "användning" Det känns bra :) Såg en bild på en träd som såg väldigt kuligt ut, det hette Blodträd eller kunde oxå kallas vampyrträd. Har inte funnit ngn bra information om varför. Men jag tror att det var ngt med att bladen hade en rödaktig saft. men fint var det.
Ni vet inlägget som aldig publicerades? där hade jag med en bild på lilla Tova oxå. Vår familjs nyaste tillskott på fyra ben. Denna lilla goding bor i Kroksjö ute hos en av familjens söner. Var inte det lättaste att ta en bild på då hon aldrig var still, och den enda jag lyckades med var mot soffans mörka bakgrund i ett dunkelt rum....ser ni henne hahahahha
Gosig och lekfull och vansinnigt söt i alla fall. Idag blir det jobb och jag har lyckats med att få skjuts hem efter jobbet idag. Ni vet ju att jag inte gillar busshemresor hahaha. Igår hade jag bilen vilket var bra då jag stängde och när jag kom hem så, hällde jag upp lite fil och musli till middag och stoppade in laddaren i min urladdade telefon och det visade sig att det var ett extrainkallat styrelsemöte så det var bara att rusa iväg och jag var inte hemma förrän halv nio igen och åt min blöta musli. Sen pysslade jag med än det ena än det andra då jag skulle hämta maken kl 24.00 och måste hålla mig vaken. Men det gick oväntat bra eftersom jag ändå har svårt att somna innan han kommer hem. En annan oväntad sak är att jag har tänkt skruva upp elementen??? jag fryser....ja lite annorlunda för att vara mig som vill ha det svalt. Det är ingen kyla ute direkt, men jag är kall som attan på kvällen. I går sov jag med sockor och morgonrock!!!. Från det ena till det andra så kanske ni kommer ihåg min sågning av biblioteket? Idagens tidning står det hur uppskattat bibliotekets lokaler är och att det är mysigt?????? Fattar ingenting??? mer än som vanligt att jag är motvalls..... Nu tycker jag att vi avslutar med en sötis för att komma igång med dagen på rätt sätt.

Hmmmm inte oväntat

Publicerad 2015-11-17 07:30:24 i Allmänt,

Jag är ingen tekniknörd utan snarare teknikstörd. Hade tidsinställt ett inlägg med anledning av Milous födelsedag förra måndagen ,men ser nu att det publicerades aldrig....oväntat teknikstrul skapat av mig själv.
Så här är alltså den bild jag hade lagt in då, föreställande den dagens födelsedagsbarn. Hmmm Grattis i efterskott Milou <3 La även in en bild på en festklädd mormor.
Oj nu tror jag att det blev två bilder på mig själv och jag lovar att det var ett misstag och jag har inte en susning om hur jag tar bort....Fast så sällan jag lägger ut bilder på mig själv så får det gå den här gången hahaha Gårdagen var bara finfin och gick fortare än vad jag trott. Jag var till frissan på morgonen och avlägsnade lite onödigt hår och medan jag väntade på hemfärd, så gick jag in på stadens nya påkostade bibliotek för första gången. Samt besåg restaurangen i samma byggnad, som jag hört skulle vara mysig. Mitt uttalande.....tada...... Inte nöjd alls faktiskt, för det första så var det svårt att hitta och jag åkte upp och jag åkte ner för jag hittade inte alls den avdelning jag sökte. Lokalerna var stora och ljusa och kalla och omysiga. Betyg 1 av fem.
Gotthards krog då? ja inredningen var hyfsad och kan nog bli lite trevlig på kvällen, men med de priserna kunde man få lite bättre stolar än trädgårdstolar???? Betyg 3 av fem får avdrag för stolarna hahhha
Nåja efter det så bar det iväg hemåt och jag målade och målade och gjorde lite fakturor och vips så var klockan 21.00. Så istället för att tomglo en stund på tv så gick jag raka vägen i säng. Men så fräsch det blir med nymålade lister och element. Jag målar oxå om hatthylla och lillbyrån nu när jag håller på med penseln. Ute regnar det och det får minsann följa med mig ett paraply idag annars är jag nog genomblöt innan jag kommer till jobbet. Idag så blir det att stå i kassan, för att tjejerna skall försöka bringa ordning på lagret, det är enormt mycket varor där och går knappt att hitta ngt just nu. Så det krävs att man grovsorterar så att tex vaddkulor ligger tillsammans och inte huller om buller i olika kartonger. Värdsliga små saker men ack så behövliga. Nu skall jag gå och fixa lite kaffe....höll jag en stund på att tro i alla fall. Men det sitter ett lurv och tokglor på mig....antar att kisse vill ha mer mjukmat. Han är en prinsessa vår lilla kisse. Han slickar av allt utanpå den mjuka kattmaten och spottar sedan ut "bollarna". Men jag dömer honom inte, för jag skulle inte heller vilja ha det hhaahahah. Men det funkar ju inte i längden, så nu tränar jag på att vara sträng, önska mig lycka till. Ha det så bra :)

Hipp hipp hurra och flitens lampa.

Publicerad 2015-11-16 07:22:32 i Allmänt,

Idag fyller min svärdotter år och när jag var nere hos dem i Uppsala så firade jag av henne då. Vi åt oxfile och gjorde råstekt potatis till det och i paketet låg det sådana här.
Hon samlar på denna porslinsserie och egentligen hade jag tänkt köpa uppläggningsfat eller större skål. Men det hade inte butiken hemma, för de produkterna hade slutat sälja bra. Många valde att köpa fina pannor och ställa fram istället sa expediten. Jaja nya tider..... Men hon blev jättenöjd med kopparna och de fick godkänt att dricka ur oxå <3 Vi hade mkt med folk på butiken igår och det var inga slöstunder där jag kunde göra annat. Roligt inte minst för att tiden går så mycket fortare och det känns bättre än att bara fylla på och gå och småplocka. Jag hade ju tänkt visa er lite av de julgransprydnader vi har fått in i butiken och idag kommer det in mer bla julkulor i olika storlekar och färger. Vi har mottot att det skall " Stinka jul i butiken" för det tyckte Jörgen Panduro var viktigt hahahaha
Nåja efter avslutat jobb så for vi och handlade och sen hem och fixa middag. Vi gjorde kräftpasta och det är snabbt och enkelt. Färskt pasta jag brukar köpa tagliatelle (Stavas det så?) Cremefraiche, lite paprikapulver, salt och peppar, Västerbottens ost eller liknande smakrik ost och kräftsstjärtar i dillsmak. Tillsätt gärna lite mer dill de som gillar det. Enkelt och gott :) Sen så målade jag proppskåpet första varvet, skurade lister och målade elementet.....jisses säger jag bara. Jag hade först inte tänkt måla det då det såg fint och "vitt ut" Men wow vilken skillnad när jag bestämde mig för att göra det nu när jag ändå köpt elementfärg.
Som sagt....det jag tyckte såg vitt ut ???. Efter det så målade jag tapeterna, vi ska ju tapetsera om så ni kanske tycker att det verkar märkligt att måla??? Men det beror på att de tapeterna vi har idag är väldigt färggranna och det finns risk att det lyser igenom de ljusa vi valt nu. När det var utfört så klev jag över direkt till nästa projekt...att tillverka påsar till barnens kalender...puh....Allt som allt kommer det att bli 48 påsar som skall göras. Milou får en köpes iår för känner jag den lilla damen rätt så finns det risk att hon "tjuvöppnar" alltihopa på en gång. Lite svårt att "gömma" en kalender som är större. Här är allt som är inköpt i år.
Det blir lite grejer och ni kanske undrar varför jag gör detta? Därför jag inte hade råd och möjlighet att göra det till våra barn och inte fick ngn när jag var barn. Sen att jag dyrkar de små liven är en annan anledning. Nå nu skall jag ta och göra mig i ordning och egentligen skulle jag velat duscha men jag gillar inte att duscha på morgonen, tycker det är så förbålt kallt. På sommaren går det an men jag är en kvällsduschare punkt slut. Så det blir lite av en katttvätt idag. ha en bra dag:)

Godmorgon söndag

Publicerad 2015-11-15 08:46:41 i Allmänt,

Ja då var det söndag och nu på morgonen har det varit tyst och lugnt och stilla. Det är det bästa med mornar tystnaden och vetskapen att man har en ny dag framför sig. För det mesta är den känslan positiv, men de som känner sig ensamma eller är sjuka eller av andra anledningar kan nog inte känna den känslan alla gånger. Så jag tackar för att jag i alla fall har den känslan.
Apropå känslor, så är den tvetydigt för mig det som gått som en löpeld på FB. De som färgar sin profilbild med den franska flaggans färger som ett "stöd" för det som hänt i Paris. Men jag har oxå läst en del insändare om att varför gör vi det? Tusentals människor blev engagerade i detta, men de flesta av oss går bara vidare i sitt liv om det skulle ha hänt i tex Beirut? Vi delar upp det i vi och dom. Frankrike känns som "oss" västerlänningar, medan samma saker händer i tex Syrien och får knappt ngr centimeter i tidningen. Visst ger detta lite dålig eftersmak.? Tankeväckande... Jag har själv väldigt dåligt samvete inför att jag inte agerade mot en man och hans vänner igår, som uppförde sig osmakligt. De var ngnstans i min ålder och stod i ingången till gallerian bredvid kvinnan som sitter och tigger där och bockade och flinade och frågade folk om han fick en hundring med fånigt gnäll. Jag blev så ställd och paff och bara gick. Men det han gjorde var ju att förlöjliga kvinnan som satt där och jag blir arg på mig själv att jag inte var mer kvicktänkt. Man kan tycka vad man vill om tiggeriet men så där beter man sig inte, punkt slut. Nu till ngt mer ytligt men av personligt intresse. Vi har nu bestämt tapeter och troligtvis hur vi skall fixa i hallen. Vi och vi???? det största jobbet faller på maken men jag får ta målarbiten. Kommer att bli fint som snus :) Gårdagskvällen handlade om att se ikapp serien Modus, jag har läst boken och den är hundra gånger bättre än serien och utspelar sig i Norge. Nåja sent blev det och vi kom i säng vid halvetttiden, ovanligt för tant Ingalill hahaha Nu måste jag visa er ngt som jag inte visste om och som sonen visade mig. Vi åkte ju tåg in till stockholm och jag uttryckte lite oro om vi skulle hinna till den guidade visning som vi hade köpt biljetter till. Jo sa sonen det hinner vi annars kan vi ju ta en Uber??! En vad? sa jag... Då visar han ngt fiffigt på telefonen.
Det finns en sorts taxitjänst som heter Uber. Man laddar ner appen på telefonen och kollar där man är, på en karta och då kan man se var det finns Uberbilar!!! en sorts taxi som bedrivs av privatpersoner. Vem som helts kan inte bli en Uberchaufför utan det kollas upp ordentligt. Man beställer genom att köpa resan via telefonen och betalar och säger sitt namn och blir skjutsad dit man skall. Smidigare än vanlig taxi om ni frågar mig.
Med den appen kan man beställa Uber var man än är i större städer i världen och vi gick in på NewYork och där är detta väldigt vanligt. Dessutom billigare än "vanlig taxi" Idag blir det jobb fastän gallerian öppnar inte förrän 12 idag så än är det ingen panik. Men jag skall då plocka bort lite krafs och vattna blommorna nu och släppa in kisse som sitter och stirrar på mig därute på altanen. Han ser så fånig ut för nu har vi klippt honom lite igen och det ser mer ut som om han hamnat i ngn sorts hackaapparat. Men lika älskad ändå <3 Ha en bra dag :)

Kära värld

Publicerad 2015-11-14 08:31:05 i Allmänt,

Vaknade idag av den hemska nyheten om terrorattacker i Paris. Så gräsligt och hemskt att jag har svårt att ta in hur galen dessa terrorister är och allt i ngn religions namn. Så mycket blod som flutit i gudars namn och jag kan inte ställa mig mig bakom ordet religiös. Jag har en tro men för mig är det ingen religion.
Nu lämnar vi detta elände just nu och jag vill visa er en fin tavla. När sonen gifte sig så fick vi gäster göra vårt tumavtryck på en tavla så det kom att likna ett träd. Varje gång jag ser denna tavla så tänker jag på den dagen med värme i bröstet. En sådan fin dag vi gäster samlades och njöt av kärlek, gemenskap och glädje.
Igår när jag kom till jobbet var det massor av varor att packa upp och jag tror nog att det finns kvar att göra idag. Personligen skulle jag vilja köpa alla nya julgranshängen vi har och gå lös på alla fina målarböcker. Nu är det minsann pysseltider och idag hoppas jag folk kommer och handlar rumpan av sig hahaaha. För egen del så har jag tänkt göra sådana här idag.
Skitenkelt pyssel, du behöver ngr pärlor, en tråd och en remsa papper, funkar finfint med vanligt tidningspapper :) Efter jobbet så blev jag hämtad och kunde slå mig ner och bara mysa, medans gomaten tilllagades. Det är så härligt att bli så ompysslad och att min andra hälft är messorektiker är förlåtet. Funderar ni på vad en messorektiker är? Jo läste i tidningen Amelia att det är en person, som har svårt för eller kan ej "prata" via sms. Ett exempel är att du kan skriva en massa söta sms och skicka hjärtan hur mycket som helst till en messorektiker och svaret blir?.....nada eller i bästa fall ett OK. Idag så är det åtminstone inte kallt, bara regntungt och grått och det tackar jag för. Men jag skulle kunna genomlida denna mörka tid i detta väder istället för kyla och snö. Vi har bytt dörr härhemma, en sådan här men vit...
Så det innebär att vi har bestämt oss för att måla och tapetsera om....här vill jag betona att det förslaget kom inte från mig !!!!! En ny hallmöbellösning skall vi oxå klura ut och som det ser ut så kommer det att byggas en egen variant. Vi surfade runt överallt igår och ingenstans hittar vi det vi vill ha. Maken vill ha ngn form av liten garderob där ngr jackor kan hänga och jag vill ha ngt ställe där jag kan ställa min väska??? Plats för skor och förvaring som inte syns. Vi har lite ideer en del mer galna än andra i mitt tycke och nu skall det slimmas ner i en för båda godtagbar lösning. Jag skulle genast vilja kasta mig ut och kolla på tapeter idag efter jobbet men tror att det blir i senaste laget och det mesta stänger ju när vi stänger så att säga. Återkommer nog i den frågan, skulle jag tro. Nu avslutat jag med en sötis <3
Ha en bra dag :)

Hemma <3

Publicerad 2015-11-13 07:33:28 i Allmänt,

Nu är allt som vanligt igen och tro mig när jag säger att jag försökte blogga....skrev och sen skulle jag lägga till en bild och då?....borta. Så i ärlighetens namn så sket jag i det då. Nåja har haft ett par jättehärliga dagar nere i Uppsala som är en väldigt grön storstad. Många små parker och gator med lummiga dungar. Vi hade turen att ha ett härligt väder och jag kan erkänna att det inte var så fiffigt att ha med sig vinterjackan.....puh vad varmt det var stundtals. En dag var vi in till Stockholm och jag åkte tåg för första gången på evigheter. Ganska trevligt faktiskt.
Bilkörningen gick galant och jag måste väl erkänna att det gick i flygande fläng. Men jag njöt av färden och stannade på hemresan och fixade de sista grejerna till barnens kalendrar, så nu är det bara att slå in och göra själva kalendern. Väl hemma så hann jag iväg till Ica och handla och fixa middag och sen var det styrelsemöte på kvällen. Men det var ett lagomt långt möte och jag slapp sitta där och gäspa hahaha. Idag så blir det jobb och även nu i helgen, men det är helt okey för nu har jag ju varit på minisemester :) Vi var på museum i Stockholm och jag bara måste få berätta mer om det vid ngt annat tillfälle, för jag blev så tagen och imponerad. Vi var på Hallwylska museet och det var jätteintressant, åtminstone i mina ögon och öron då jag älskar tidsperioden. Men nu blev jag så intresserad av människorna eller snarare kvinnan i huset som donerade detta hem och gjorde det till museum. Så jag bara måste skriva lite mer om henne i ngt annat inlägg. Att gå på bibblan och låna en biografi är ett absolut måste för mig.
Men nu skall jag bädda och klä på mig för idag har det annonserats att det blir dörrbyte och de dyker upp mellan 7-16, och då känns det åtminstone bättre att ta emot hantverkare klädd om jag fortfarande är hemma. Ha det så bra :)
Kommentarer (1)

Tidsinställt...kommer det att funka?

Publicerad 2015-11-09 08:00:00 i Allmänt,

Hipp hipp hurra Lilla Milou som fyller tre år idag. Tänk så fort det kommer att gå tills jag skriver att hon fyller nio!!! Ser ju bara på pojkarna så de växer. Skrev detta igår det som läses idag??? Eftersom jag förhoppningsvis hunnit en bit på min resa söderöver när Du läser detta. För jag antar att det inte blir ngt mer inlägg idag. Men jag skall försöka att ta lite kort så jag har tills jag kommer hem och jag skall prova blogga från telefonen. Antagligen flera korta inlägg för när jag gjort det förr och har skrivit en hel del och sen bra försvinner det och jag blir galen och orkar inte börja om. Men nu måste jag visa Annatårtan som Milou hade på sitt kalas. Blev nästan lite sugen på att göra en själv. I rosa och vitt med silver??? Någon som vill ha en bit ?hahahah
Igår så var det ju farsdag och jag var och uppvaktade fadern med lotter och blomsterkvast. Kanske inte det mest upphetsande som farsdagsgåva men ganska vanlig skulle jag tro. Men nu vet jag var han skall få till julklapp...tadaaaaa skinnhandskar. För de han hade var mer än lindrigt trasiga. Känns väldigt bra att ha ngn julklapp planerad, kanske jag hittar fler nu nere i Uppsala. Det är åtminstone min förhoppning att jag kan fixa lite klappar till julklappsleken. Kanske oxå lite kläder eller ngt småkrafs till mig själv :) shopping gillar jag Här är jag innan vi for på kalas och jag fick ta på mig lite glitter för är det kalas så är det.
När jag var hos pappa så fick jag lite boktips av hans fru och det är alltid trevligt att få tips och flera av dem jag fått av henne har varit fullpoängare. Så nu har jag laddat ner ngr nya böcker så jag kan lyssna i bilen. Nu håller jag på med en bok som heter Stöld av babian skriven av AnnKarolina och som fått fina recensioner. Sen blir det Denise Rudbergs nya bok med Marianne Jidhoff som huvudperson, har alltid gillat den serien. Nu till sist så måste jag ju visa lilla Tova <3, inte lätt att ta kort på och jag lovar att jag tog säkert tio stycken och den här var den som blev bäst.....det var ganska mörkt eller så hoppade hon just när jag tog kort. Söt som socker och snabb som en vinthund och klor som en örn. Åh som jag saknar mina små kissar som flyttade men de har det ju bra och det är det viktigaste. Men här kommer alltså Tova
Inte lätt att se den lilla i soffan eller hur? Men nu får ni ha det så bra tills vi hörs igen :)

Söndag

Publicerad 2015-11-08 08:43:58 i Allmänt,

Jag gillar söndagar på ngt vis, även om det brukar innebära att helgen är slut for dem som varit ledig. Idag så skall jag packa och slänga lite ur garderoben och igår så fick jag ge bort lite till ngn annan istället för att kasta/ eller skänka bort till klädinsamling. Sen skall pappsen uppvaktas och madrass hämtas och lite annat smått och gott. Måste kolla igenom lite fakturor och sådant oxå eftersom jag far imorgonbitti till....Uppsala och till Magnus jiiihaaaaa så roligt. Längtar till att få krama honom och sitta ner och prata i lugn och ro.
Hade tänkt lägga in en bild på Milous tårta...men hade glömt föra över från mobilen....suck...och den ligger i sängen under kudden. Lyssnar ju på ljudbok innan jag somnar. Nåja vi var dagens stora begivelse igår, då Milou hade sitt treårskalas <3 Men hon var lite tillbakadragen och småblyg antagligen för att det var mycket folk och det sjöngs och hurrades. Fina presenter fick hon och jag tror nog att hon har fullt upp nu ngr dagar. Efter det så beställde vi lite kinamat och drog ut till Kroksjö och fick träffa Tova <3 här skulle den andra bilden varit...suck. Så vi tar en annan under tiden
Hon var som väntat otroligt söt och vilken liten kissunge är inte det. Busig och vassa klor och jag tror att hon och husse kommer bli ett riktigt radarpar. Sen for vi hemåt och gjorde lite dipp och såg på Blacklist och Dowton Abbey åh vad jag kommer att sakna den serien...snyft. Men ikväll så är det Bron och den gillas oxå fastän inte lika mycket. Nu tar vi en annan bild har hittat så fina bilder på djurbäbisar
Ikväll så skall min bättre hälft bort ett tag så då tänkte jag packa och kolla in fler ljudböcker och göra i ordning så det bara är att hoppa in i bilen imorgon bitti och rulla söderöver. Jag blir ju bara borta ngr dagar så ngn större packning krävs ju inte och huvudsaken jag har kudden med mig hahahaha. Madrass skulle jag få låna av Erik och Sofia trots att den tydligen står längst in i förrådet bakom allt annat och det krävs list och mod för att ta fram den haahaahah Tack<3 Men nu mina vänner så skall jag ta tag i dagen och mysa runt i morgonrock en stund till. Ha det så bra :)

LÖRDAG tjohoooo

Publicerad 2015-11-07 08:18:56 i Allmänt,

Godmorgon på er som vaknat tidigt. Kisse väckte mig i morse och ville ha lite mat och vatten och gos. Vi har en egen stund de flesta mornar som går ut på att när jag slagit upp tidningen på bordet så hoppar han upp och sen skall det gosas och kråmas och ha sig tills jag lättsamt puttar iväg honom. Det är enda gången och stunden han får/vill vara på bordet. Men det är så mysigt och han nästan dräglar när man kliar honom och stryker och drar lite i öronen. Han har börjat med något nytt nu på kvällarna, som jag mer skulle tillskriva en hund. Jag är mer försiktig och kelar och stryker honom men när maken kommer i säng så lägger sig kisse på rygg och vill bli kliad på magen, ganska hårt. Med alla tassarna i luften, ser lite underligt ut faktiskt. Idag så är det kalas för Milou fast hennes födelsedag är egentligen på måndag. Jag skall ha en prinsesskrona dagen till ära, för är det kalas så är det.
Min lilla prinsessa , som jag hoppas att hon liksom mormor kommer att för alltid gilla rosa och glitter och att vi kommer att kunna gå på staden och köpa vackra fina klänningar, när hon blir större. Tror banne mig att hon skulle gilla det redan nu, att välja klänning alltså. Det är roligt att vi även har fått en flicka i barnaskaran, även om lilla Liam alltid gillat fina saker och inte bangar för lite nagellack, så är det roligt att ha av varje "sort". Ja jag är väldigt könsstereotypisk även om jag försöker tänka att de skall få välja själv. För om Liam även kommer att vilja måla sina naglar glittriga resten av sitt liv eller om Milou kommer att välja kamouflage färgade kläder så inte fanken kommer det att spela ngn roll. Jag är har en väldigt knepig personlighet som innebär att jag vill och behöver hälften av allt. Jag brukar skoja och säga att jag är våg och vill ha jämvikt. Men det är så sant så det står mig ofta upp i halsen av att ha detta som personlighet. Vill ha fart och fläkt och lugn och ro, Gillar charter lika mycket som intressanta resemål. Är gammaldags men kan även sträva efter nytänkande. Vill ha glitter och rosa men väljer lika ofta grått. Kan älska allt ena dagen och avsky nästa. Vill ha salt och nästa stund sött. För er kanske det låter som att det stämmer in på de flesta men jag kan ändra mig på fem sekunder och närmast uppleva mig som besatt av att ha hälften av allt. Svårt att förklara men ibland så blir jag så fruktansvärt trött på mig själv att jag vill kräkas. Ibland så har jag funderat på om jag manodepressiva anlag??? Men det är väl mest betonat på att antingen är man nedstämd eller så är man glad och jag är för det mesta alltid glad. Ja det är tur att jag inte ägnar allt för mycket tid till att analysera mig själv för då kanske man på riktigt skulle bli snurrig hahahah.
Men just nu så är det bara så skönt att vi har en ledig helg även om den är fylld med det ena och det andra. Blev inget bad igår så det blir en dusch idag istället och sen kalas och sen en tur ut till Kroksjö och sen försöka vara uppe sent för att ta tillvara på helgen. Igår så kroknade jag vid elva och gick och la mig och somnade på en gång. Nu blir det en kopp kaffe och lite virkande och kanske lite musik. Ha det gott :)

Lite bökigt

Publicerad 2015-11-06 07:39:15 i Allmänt,

Godmorgon på er som kanske gör sista arbetsdagen för veckan eller ni som går på helgpasset. Själv är jag ledig i helgen och det känns bra. Så idag så blir det fredagsmys, fast lite senare då jag är själv till halv åtta ikväll. Men först skall det jobbas och idag får jag ha bilen, mycket bekvämt när man skall hem. Men de gamla parkeringshusen och även helt vanliga parkeringsrutor är inte stora nog för dagens bilar. Jag har parkering på parketten här i stan och där är det trångt speciellt om man har en stor "fet" bil och det blir inte bättre av att där redan står stora bilar så det blir rätt trångt ibland. Vi har en kia sportage och den köptes av en enda orsak, att den är hög och bekväm att ta sig in och ut ur.
Mycket skönt och den ligger bra i kurvorna och jag gillar att köra längre sträckor lika mycket som jag avskyr de korta. Men den har en del finesser som jag konstigt nog nu skulle sakna om de försvann. Backkamera....så himlarns bra och stor skärm så man ser och den är jättebra. Det trodde jag aldrig utan betraktat det som onödigt.
Men det tar jag tillbaka omedelbums, en annan underbar sak är rattvärmen, oslagbar må jag säga och snabbt kommer den igång och är långt mycket bättre tycker jag än stjärtvärmen i stolarna. Kanske för att jag inte gillar att köra med vantar på. I helgen är det då treårskalas och på söndag farsdag och här sitter jag fortfarande och kliar mig i skallen och har inte en susning på vad jag skall köpa till fadern???? Han har ju allt han behöver och det han skulle behöva använder han inte. Whiskey dricker han inte och det hade ju varit enkelt att köpa en fin whiskey. Slipsar???har han säkert vid det här laget fulla garderoben av och likaså med allt annat i klädväg. Det får bli en blomsterkvast och en kram :) Tror att jag skall ta ett bad ikväll, känns som om det skulle vara skönt. Gillar att bada men hur skönt skulle det inte vara med värme inkopplat då badvatten svalnar så fort och jag vill i det närmaste ha det kokhett. Det andra säger åh så varmt...fnyser jag åt. Så jag tillhör de få som ibland huttrar som ett tok i duschen för det inte blir tillräckligt varmt. Nuförtiden då allt är snålställt för energispar så är det inte lika skönt att bada. Tacka vet jag förr...hahaha. Då var det så varmt vatten i kranen så det rykte. När jag var liten så hade vi ett badkar av typ marmorsten, som höll värmen på vattnet länge. Det var fortfarande varmt efter man tömt ur vattnet.
Men nu är det morgontvagning som gäller och sen en liten kopp kaffe och tusch på fransarna. Får inte gömma att ta med mig mer garn från butiken till mina hundratals mormorsrutor....vad jag nu i hela friden skall ha dem till. Men jag har så smått fått en idé...jag funderar på att fästa dem på ett tunt täcke så det blir liksom en varm filt. För jag tror inte det blir tillräckligt gosigt med bara ett typ av tyg. Nåja det är långt tid tills jag knåpat ihop ett sådant stort projekt. Just nu så producerar jag bara haahaha Ha en bra dag .)

Lite av varje idag...

Publicerad 2015-11-05 07:34:29 i Allmänt,

Först och främst så vill jag säga att jag lärt mig att man aldrig skall säga aldrig. Men gud förbjude att jag aldrig kommer att tycka att detta är okey, utfört i religionens tecken. Läste i tidningen om en nittonårig flicka som blivit bortgift med en för henne okänd man. Hon rymde därför med den man som hon älskade men de åkte fast. Han klarade sig "lindrigt" undan med piskstraff medan hon blev dömd till att stenas till döds. De kastade ner henne i en grop och sen kastade de stenar på henne tills hon var död. Det utfördes av sk präster, befattningshavare och politiker.
Är det utfört i religionens tecken? jajamen men av de som läser de gamla skrifterna och tycker det är okey. Var kommer medmänskligheten in, kvinnofriden, kärleken? Ja usch men om vi lämnar detta vansinne och istället fokuserar på ngt betydligt trevligare och som jag måste säga är på tiden. Att det är konsum som är först ut är bara att gratulera. En grönsak tex gurka är ju för de flesta en rak grön och saftig gurka. Men även gurkor kan vara lite hit och dit och få för sig att växa lite hursomhelst. Liksom de flesta grönsaker, vem har inte som odlat morötter ngn gång sett exemplar som sett rätt roliga ut. Hittills så har alla sådana grönsaker ratats i handeln och det är ju mer än lovligt dumt. Men nu kan man äntligen få se ut lite annorlunda om man är en grönsak oxå, för konsum har börjat sälja dessa grönsaker och dessutom till ett billigare pris.Fantastiskt bra Konsum :)
Gårdagen var bra och avslutades ännu bättre med sällskap av Milou. Lilla gumsan som är så festlig och gosig. Hade nog tänkt att övertala henne att bada idag men icke och stoppa ner en vilt skrikande unge i badkaret kändes inte rätt. Så istället nöjde vi oss med att klippa naglarna. Tror nog moderna hade velat ha henne nybadad idag då det är fotografering på förskolan, men vad gör väl det om man är lite smutsig i håret och inte nybadad? Inte ett dyft om ni frågar mormor haahaha. Men jag som mamma hade blivit knasig skulle jag tro, Idag skall jag iväg till min revisor ngr timmar och sedan på jobbet ngr timmar efter det. Så det blir buss idag, konstigt nog så känns det alltid drygt att åka buss hem. Kanske för man är lite trött och less och vill hem för att magen kurrar och man vill inte le ngt mer hahahah. Alla som har serviceyrken vet vad jag menar, Att se glad och trevlig ut kan ta på krafterna hahahaha. Nä nu skall jag sluta sliddra och sladdra och ta och lägga alla pärmar och papper som jag måste ha med mig idag i en påse, eller karsshe som man sa när jag var mindre, med betoning på K hahahaha. Innan jag slutar så vill jag bara påminna om att semmeltiderna är snart här tjohooo

Onsdag 4/11

Publicerad 2015-11-04 08:00:07 i Allmänt,

Nu är jag klar med min tokstädning:) och jag avslutade med att tända lite ljus och bara sitta och titta mig runt och konstatera att hur i hela friden skall jag göra för att bibehålla detta hahahaaha. Är nog mest nöjd med persiennerna och att det blev så tomt i skåpen. Igår morse så var jag och gjorde bort lite av mina ärenden och sen hem och svida om i lite mer oömma kläder. Jag tillhör den typen som oftast alltid byter om när jag kommer hem.
Det finns fördelar och nackdelar med det. Det blir mindre tvätt men å andra sidan så har jag en massa kläder som hänger i sektionen kan användas fler gånger......För att det skall bli så krångligt som möjligt så hängs de in i garderoben på olika sidor. De kläder som kan användas fler gånger hängs in till höger. Ibland så blir det mer kläder på den sidan...ja vilket krångel och så typiskt mig att krångla till ngt som kan vara så enkelt. idag skall jag in på jobbet ngr timmar tänkte jag, Skall kolla in hur mycket varor vi har och om vi måste göra en storbeställning. Men först skall jag äta lite frukost och dricka mer kaffe. Igår när jag handlade så köpte jag kalaspuffar tänkte det kunde vara supergott istället för mitt supertråkiga torra müsli och jag kände hur gott det skulle vara.
Det kändes som hundra år sedan man åt det och jag blev så läskad och kastade mig över det tillsammans med lite fil. Men nääää....det var inte så gott som jag hade fantiserat ihop. Egentligen var det nästan lite äckligt. Kanske det krävs att man är sisådär 45 år yngre för att uppskatta kalaspuffar. Så jag får nog fortsätta med mitt torra müsli.... Läste på en av mina favoritbloggar om lösögonfransar och nu ni skall jag testa. Tror jag var tretton år när jag provade sist hahhaa och nu är jag så nyfiken. Antagligen så kommer det inte att se klokt ut men lite kul kommer jag nog att ha så varför inte. Nu till ngt lite annat....har ni skinnflikar?
Det har jag...ngr stycken och jag tycker det är lite halväckligt. De uppstår tydligen på ställen där huden skavs??? jag har mina på halsen, 3 st som verkligen irriterar mig. Vad skaver där? Nåja nu har jag hört att de kan försvinna om man baddar de små eländena med äppelcidervinäger. Typiskt nog så rensade jag ut den flaska jag hade nu i den stora städningen så...det är väl bara att köpa nytt då. Krävs att man baddar flera gånger per dag och hur jag skall komma ihåg det står att läsa i stjärnorna. Men prova skall jag för de små flikarna gillar jag inte och kan jag få bort dem så varför inte? Men nu gott folk avrundar vi för idag och gör det bästa av denna dagen. Ha det så bra :)

Vette fasen

Publicerad 2015-11-03 08:21:32 i Allmänt,

Rubriken kommer utav att jag inte har en aning om vad jag skall blogga om idag och inga bilder har jag heller?? Nåja det kommer nog en massa babbel ändå skulle jag tro precis som alla andra dagar. Höll på med städning och målning till halv sju igår och idag fortsätter korståget. tar mycket längre tid än vad jag trott. Men å andra sidan har jag ju en del annat att göra parallellt med mitt lilla hemprojekt. Hmmm fick kolla upp hur man stavar parallell, och det var fler l än jag trodde...... Idag skulle jag behövt fara in till jobbet och kolla på ngr papper men då blir jag väl fast där, Behöver kolla något till bökföringen, bra felstavning :)Lämna tillbaka lite felköp...igen Sen fortsätta härhemma samt fara och handla. Vi får väl se hur det blir med allt det där. Det skall bli en mild vinter säger alla förståsigpåare och det glädjer mig, men jag hoppas att det blir lite snö uppe i norr då jag har snöskotertokar i familjen. För min del går det bra med barmark hela vintern :) En del tycker det blir ljusare med snö och föredrar snöfallet. I helskotta säger jag det blir bara kallt och skitigt. Nu på lördag är det kalas för Milou som blir hela tre år och temat är frost. Jag har inhandlat mig en tjusig prinsesskrona och skall göra mig ett tjusigt halsband, för man vill ju vara lite fin när man skall på treårskalas. Nästa vecka far jag ner till Magnus i Uppsala ngr dagar och det skall bli så roligt.Den här veckan har han tentavecka, men nästa hade han ledigt ngr dagar för mig så då skall vi bara vara tillsammans. Laga lite god mat och ha det bra och shoppa lite grejer till julkalendrarna. Nu är det bra att jag bara har tre barnbarn annars hade jag väl blivit ruinerad hahaahah. Det blir Milous första kalender i år då jag tyckt att hon varit för liten de andra två åren. Dessutom har jag fått förbud på att köpa slajm. Tydligen blir det fläckar och fastnar överallt och det är inte populärt hos modern hahahah så det kommer inte att finnas i kalendern...jag lovar Sofia <3 Förr var det lättare med kalendrar då man bara kunde fixa lite godis, men jag försöker undvika det då godis inte är det bästaste, utan istället blir det en massa krafs som ligger på golvet efter ett tag. Det vore väl bäst om barnen vore jätteintresserad av pussel, då kunde man bara köpa ett sådant och slå in ngr bitar varje dag. Men...näää, de gillar slajm bättre skulle jag tro..... Skall försöka få tag i djurskyddet idag oxå. Vi har en insamlingsbössa på butiken för djurskyddet och nu har vi fått ngr tusen som vi skulle vilja lämna. Det känns så himla bra då djur ligger mig varmt om hjärtat, ja närmare än människor om jag skall vara ärlig. Små människor dvs barn är på delad plats med djuren men vuxna...vette fasen. Skulle dock aldrig kunna arbeta med barn eller djur då jag skulle ta med mig alla djuren hem och åka fast för kidnappning av alla barn som jag anser skulle ha det bättre med mig. Idag så skall jag ju åka iväg in mot staden och då hoppas jag att jag inte ser det jag inte vill se. De senaste veckorna har det varit en canadagås där...alldeles ensam, eftersom de andra har farit.....Han har bara stått där...och mitt hjärta blöder av oro vad var han när alla flög söderöver? hallå vad händer nu. I lördags så stod han blixtstilla och jag var orolig över att han frös och var hungrig. Maken sa att -Jamen vi tar hem honom och inreder förrådet som ett bo. Jaaaa sa jag....lugn nästan skrek han jag skojade...Jag tyckte inte det var kul utan tyckte det var en strålande ide. Men igår när jag körde förbi slätten så var han borta,,,,,hoppas att han flugit söderöver nu och hittar sina vänner. Men nu är klockan redan tjugo över åtta och jag har massor att göra, todelooo på er :)

Kampen mot skiten...

Publicerad 2015-11-02 14:41:19 i Allmänt,

Ja jag fortsätter kampen mot skiten och jäsickens så himlarns rent det kommer att bli. Gårdagens jobb gick väl hyfsat förutom att jag var irriterad mer än en gång på föräldrar??? Barn är barn och vill på barns vis var ochh rota i allt och jag anser att barn måste få känna och se med vuxens närvaro. Men igår så tror jag att alla idioter till sk föräldrar var på besök i butiken. Små barn ,de flesta mellan 2-4 år slet ut och förstörde och tippade ut och vad sa och gjorde föräldrarna ? Nada inte ett skit. En unge skruvade upp en pärlburk och alla pärlorna for ut på golvet och vad sa då pappan (Läs idioten) oj då...och så tog han ungen och satte henne i vagnen och gick.....
N kanske ni undrar om man inte säger till de gångerna? När de är såhär dumma så skulle det bli dålig reklam. För så här ligger det till. Om föräldrar inte begriper det så skulle de tycka och säga åt alla att vi är otrevliga och otäcka med deras små gullegrisar. jamen barnen är det väl inte man blir förbajade på det är ju föräldrarna???? Vilket skulle sprida sig och det är dålig reklam och det drabbar mig dubbelt upp. Men jag tror att en av papporna fattade vinken när jag gick bakom och plockade upp allteftersom barnet drog ner. För då tog han upp gossen i famnen. Efter jobbet var jag utless och maken bjöd ut mig på kinamat och sedan hem till lugnet och friden. Vaknade tidigt och var och gjorde naglar och sedan har jag ömsom jobbat lite med papper men mest skurat.Nu ska ni få se hur skitigt jag hade det...En före och efter bild.
Det vänstra fönstrets persienner är rengjorda och visst ser man stor skillnad? Jag har hunnit måla ett varv och brutit bort golvlisten och nu är alla skåp klara och nästan alla utsidor.Kylskåp och skafferi och det är bara ugnen kvar...suck Men visst blir det tomt?
Nu skall jag plocka ini i skåpen igen och måla andra varvet ikväll och nästa grej är att knässkura golvet. Sen beger jag mig ini sovrummet...där är det inte så mycket att göra för det är alldeles nyss jag rensade i garderoberna. Egentligen bara golv , fönster och lister. Tur jag har mina ljudböcker som sällskap :) Hostan är borta och jag är tillbaka med större energi och det är underbart. Dessutom smålängtar jag till att få börja julpynta!!!!! Det är inte så jättelänge kvar tills det är dax. Dessutom är det en annan stor familjetilldragelse snart. Äldsta barnet i familjen fyller trettio år?? helt otroligt med tanke på att hon nyss var en tonåring. Nu trettio år och vuxen med egen familj...otroligt. Nästa år har vi ytterligare trettioåring i familjen,,,kära nån. Ja vi är lyckligt förunnade med tanke på hur mycket barnen betyder för oss och att det har blivit så rekordeliga människor av dem. Men jisses nu måste jag sluta surra och fortsätta skurandet. Ha det så bra .)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela