myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Godmorgon söndag

Publicerad 2015-11-15 08:46:41 i Allmänt,

Ja då var det söndag och nu på morgonen har det varit tyst och lugnt och stilla. Det är det bästa med mornar tystnaden och vetskapen att man har en ny dag framför sig. För det mesta är den känslan positiv, men de som känner sig ensamma eller är sjuka eller av andra anledningar kan nog inte känna den känslan alla gånger. Så jag tackar för att jag i alla fall har den känslan.
Apropå känslor, så är den tvetydigt för mig det som gått som en löpeld på FB. De som färgar sin profilbild med den franska flaggans färger som ett "stöd" för det som hänt i Paris. Men jag har oxå läst en del insändare om att varför gör vi det? Tusentals människor blev engagerade i detta, men de flesta av oss går bara vidare i sitt liv om det skulle ha hänt i tex Beirut? Vi delar upp det i vi och dom. Frankrike känns som "oss" västerlänningar, medan samma saker händer i tex Syrien och får knappt ngr centimeter i tidningen. Visst ger detta lite dålig eftersmak.? Tankeväckande... Jag har själv väldigt dåligt samvete inför att jag inte agerade mot en man och hans vänner igår, som uppförde sig osmakligt. De var ngnstans i min ålder och stod i ingången till gallerian bredvid kvinnan som sitter och tigger där och bockade och flinade och frågade folk om han fick en hundring med fånigt gnäll. Jag blev så ställd och paff och bara gick. Men det han gjorde var ju att förlöjliga kvinnan som satt där och jag blir arg på mig själv att jag inte var mer kvicktänkt. Man kan tycka vad man vill om tiggeriet men så där beter man sig inte, punkt slut. Nu till ngt mer ytligt men av personligt intresse. Vi har nu bestämt tapeter och troligtvis hur vi skall fixa i hallen. Vi och vi???? det största jobbet faller på maken men jag får ta målarbiten. Kommer att bli fint som snus :) Gårdagskvällen handlade om att se ikapp serien Modus, jag har läst boken och den är hundra gånger bättre än serien och utspelar sig i Norge. Nåja sent blev det och vi kom i säng vid halvetttiden, ovanligt för tant Ingalill hahaha Nu måste jag visa er ngt som jag inte visste om och som sonen visade mig. Vi åkte ju tåg in till stockholm och jag uttryckte lite oro om vi skulle hinna till den guidade visning som vi hade köpt biljetter till. Jo sa sonen det hinner vi annars kan vi ju ta en Uber??! En vad? sa jag... Då visar han ngt fiffigt på telefonen.
Det finns en sorts taxitjänst som heter Uber. Man laddar ner appen på telefonen och kollar där man är, på en karta och då kan man se var det finns Uberbilar!!! en sorts taxi som bedrivs av privatpersoner. Vem som helts kan inte bli en Uberchaufför utan det kollas upp ordentligt. Man beställer genom att köpa resan via telefonen och betalar och säger sitt namn och blir skjutsad dit man skall. Smidigare än vanlig taxi om ni frågar mig.
Med den appen kan man beställa Uber var man än är i större städer i världen och vi gick in på NewYork och där är detta väldigt vanligt. Dessutom billigare än "vanlig taxi" Idag blir det jobb fastän gallerian öppnar inte förrän 12 idag så än är det ingen panik. Men jag skall då plocka bort lite krafs och vattna blommorna nu och släppa in kisse som sitter och stirrar på mig därute på altanen. Han ser så fånig ut för nu har vi klippt honom lite igen och det ser mer ut som om han hamnat i ngn sorts hackaapparat. Men lika älskad ändå <3 Ha en bra dag :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela