myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Djupa funderingar

Publicerad 2015-10-31 20:20:01 i Allmänt,

Vi har varit och satt ljus på våra "mammors" gravar och det var både rofyllt och vackert och väldigt mycket folk i rörelse men ändå på ngt vis stilla. En fin tradition som jag tror kommer att leva kvar i senare generationer oxå. Här är en bild från mammas gravlund
Nu går jag mest runt och tittar efter spindlar för jag hörde på radion att enligt amerikansk tro så är det så att om man ser en spindel hemma på halloween så är det en anhörig eller väns ande som är på besök. Men det satte igång tankar hos mig.... Vid middagsbordet så satt vi härhemma och avnjöt oxfile, gott vin och terriner och samtalade om livet efter döden. Vad är det egentligen? och vad betyder det för mig? Ja jag har svårt för att tänka mig att det finns ngn sorts himmel där alla springer runt i vita klänningar och umgås hejvilt och att allt är så fint och gulligt. Om alla är där och umgås med sina kära så skulle det innebära tusentals personer dvs alla släkten som är intrasslade med varandra och att förenas med sina kära innebär det att om man är omgift så kan man träffa alla sina ex oxå? Nja tror inte riktigt på det och jag vill gärna tro på ngt efter döden och livet efter detta och andar osv. Men jag är inne på energi spåret??? Alla går vi omkring fulla av energi, alla celler som delas och det far hit och dit en massa energi i kroppen, det måste ju ta vägen någonstans efter döden det kan ju liksom inte försvinna...Så jag tror helt enkelt att efter döden så blir vi energifält.
Energier som återgår till en ny födelse kanske sk pånyttfödelse!!! ja kanske. Eller bara helt enkelt finns därute som små bollar eller strålar av energi. En fin tanke tycker jag. MMmmmm...stora tankar en sådan här helt vanlig lördagskväll.

Vådan av att glömma att det är söndag....

Publicerad 2015-10-31 08:46:04 i Allmänt,

Vaknade som vanligt och gjorde kaffe och gav kisse mat....ja han väckte mig såklart ;). Tog på tofflorna och gick ut till brevlådan och öppnade och tittade ner och......jesus så rädd jag blev!!!! Jag som förväntat mig en dagstidning såg nu ett par svarta ögon titta på mig och hjärnans alla synapser kom igång....en spindel, en stor spindel, nej en ekorre nej de är bruna, en kattunge, nej den är stilla åh nej den är död ......ja jag äger en enorm fantasi. Efter oändliga sekunder nådde alla hjärntrådar varann och jag sa högt förbaskade unge. My ringde igår och sa att nu var hon på rusta och de hade fått in den där renen igen som jag ville ha. Skulle hon köpa en? ja absolut den var ju så fin. Hon hade alltså tryckt ner en baconchipspåse och renen i brevlådan och det var den som stirrade på mig med sina svarta ögon.
Ser kanske inte skräckinjagande ut för er, men jag höll på göra ner mig. Nå hur är det annars då? Jotack nu har jag lyckats fylla 4 stora kartonger med skålar och brickor och grunks. Har skurat ur 4 skåp och bägge lådhurtsarna. Det är riktigt tomt i skåpen och det kommer att bli kalasbra. Idag så kanske min sammanboende kan fixa nya golvlister om tid finns. Ikväll efter jobbet så fortsätter jag mitt skurande och skafferi och kyl kanske blir klart. Eller så blir det elementet och fler skåp. Det enda jag gruvar mig för är ugnen...avskyr att skura ugnar. Det blir aldrig lika skinande som på tv reklamen eller som jag önskar. Ett annat städade som är mindre roligt och som jag lyckas skära mig på är persienner. Att röja och slänga hade aldrig varit så lättsamt om inte maken var så fantastisk på att forsla bort allt så han har det viktigaste jobbet. Ja idag så blir det jobb och jag skulle tro att vi hade kunnat sälja ett släpvagn full med ansiktsfärger och blod. Jisses vad folk har maskeradparties och går in med liv och lust i att spöka ut sig. En av kunderna skulle vara norrsken!! och en annan ringen i sagan om ringen och han hade en rockring inköpt och ville nu bygga ihop den med gips och guldigt papper.till en stor glänsande ring....och guldfärg i ansiktet.
I afton kommer det väl antagligen små monster och spöken på besök, men jag hade redan igår en liten knatte som ringde på i sällskap av en större bror som väntade lite bakom. Han var nog mer blyg och rädd än jag blev av hans monstermask hahaaha. Han fick sig lite godis och storebrodern tackade så hemskt mycket och tog den mindre i handen och gick. Viggo hade födelsedagsparty med spöktema igår och jag måste ringa sen och höra om det blev en rolig tillställning. Har varit lite kluven inför denna halloween men har nu ändrat mig. Varför inte skoja och leka och fira när man kan. Livet kan ibland vara lite enahanda och kan man då liva upp det med lite spökerier så varför inte. Sen att jag tjänar pengar på folk som vill köpa fina produkter gör ju inte saken sämre haahhaah. Apropå produkter så önskar man ju att larmet om ansiktsfärger kunde ha gjorts lite tidigare än i förrgår. Då hade jag fått sälja ännu mer eftersom jag för en av de få som är giftfria :) utan parabener och hormonstörande ingredienser. Äsch nu slutar vi med smygreklamen hahhaa och fixar en kopp kaffe till innan det är dax att klä på sig och bege sig till jobbet. Ha det :)

Fredag 30/10

Publicerad 2015-10-30 07:22:24 i Allmänt,

Veckan har susat fram och det har varit full fart i butiken, Den stora grejen just nu är allt som har att göra med halloween. Pumpor, smink och dekorationer är i fokus och detta blir allt större och jag måste säga att de flesta går all in på detta och lägger ner stora summor på att klä ut sig och bloda ner sig totalt. Tycker faktiskt att det börjar bli lite kul och småmysigt om inte det fanns de små avarter som kommer på att det är kul att kasta ägg..... För ngr år sedan så hade vi fönster nedkladdade med ägg och det var inte lätt att få bort kan jag säga. Har i alla fall laddat med godispåse om ngr monster och häxor dyker upp.
Igår hade jag egentligen budgetmöte i bostadsrättsföreningen men avbokade då vi skulle vara barnvakter åt Milou och det var sju gånger trevligare. Förutom det obligatoriska badet så schampoonerade jag hennes hår och det kan jag säga var inte populärt. Men vi blev snart överens om att det skulle inte vara så kul att gå till förskolan idag med schampoo i hela håret, utan det var bättre vi sköljde bort det. Hon var på ett strålande humör och vi läste böcker minst 3 gånger varje bok....puh. Men jag gör det så gärna om det stimulerar att hon fortsätter med böcker. Viggo var med sin morbror igår och hämtade hem en lite kissungeflicka som nu blir ny familjemedlem. De skulle spela spel och chilla hela kvällen sa de när jag ringde och undrade över hur hemfärden med kisse hade gått. Känns som om vi måste åka ut till Kroksjö snart och pussa på det lilla livet. Nu har månen blivit allt mindre och jag sitter ute på kvällen och tittar på månen och röker och fryser arschlet av mig. Tänker på förra gången månen var full och jag satt på hotellbalkongen i ljuvlig kvällsvärme...suck så skönt och mysigt.
Jag hade tagit hem kartonger från jobbet för att rensa i skåpen...hmmm de är slut nu och jag behöver fler....My hjälpte till och tömde en skrotlåda, ni vet en sådan med allt i. Pennor,recept, gem ,suddgummi,nålar osv. Hon sa: Men mamma det ser ut som om ni bott här i trettio år!!! Ojoj säger jag så skönt när jag blir av med allt jox som fyller lådor och skåp.
Tror ni mig om jag säger att jag hittade tre kaffepannor????märkligt eftersom vi mest dricker pulverkaffe.Nu får två av dem lämna hemmet tillsammans med en hel del annat som jag bara har haft och använt vart femte år. Vi har bara skrapat på ytan och i kväll efter jobbet skall jag kasta mig över "kryddskåpet" där jag har kryddor och sådant samt lite strössel och tjoller och hör och häpna...bussturlistor och hämtpizzatelefonnummer. Jag skall försöka komma ihåg att ta en före och efterbild och skämmas över min röra. Men jag är ju direkt återfödd skata med en stänk ekorre och samlr och samlar och sen får jag ett ryck och slänger och ger bort. Är inte en sentimental samlare utan en bra och ha samlare, vet inte om ni förstår skillnaden. Behåller inte ngt för att min mormor hade den och den har alltid funnits i familjen. Sådant är mig helt främmande nuförtiden och det är skönt. Nä min samlingsbenägenhet består av att jag spara burkar ifall jag skulle baka.....eller behåller extra kaffepannor ifall de skulle komma till användning vid ett större kaffekalas!!! Jag bakar kanske två gånger per år och kaffekalas...nja sådana finns ju inte nuförtiden. Nåja vi får väl se hur mycket som hinns i helgen då jag jobbar oxå. Men jag är rädd för att det kommer att bli många kartonger med både loppisgrejer och återvinning. Ha en underbar dag :)

Torsdag 29/10

Publicerad 2015-10-29 07:12:44 i Allmänt,

Japp tyckte nyss det var måndagmorgon och nu vips skriver vi torsdag. Jag jobbar hela veckan och helgen så sysselsättning saknas ej. Men en varning kommer härmed att gå ut
Nu har det införskaffats, trasor, skurmedel, ajax och borstar och kartonger står ihopvikta redo för action. Färg till väggarna är oxå inköpta och vi har bestämt oss för att byta ut listerna i hallen och köket istället för att måla. När vi börjar?...ingen aning men jag börjar väl att rensa till att börja med så planerna är att börja ikväll. Milou kommer i afton och vi är barnvakter men hon har alltid varit en hejare på sortering så vi kör. Medvetet har jag inte småplockat och hållit ordning hemma så nu är det riktigt stökigt.
Nja kanske inte riktigt så här hahaha men det blir bara ännu härligare om man börjar från kaos. På jobbet är det mycket folk och vi gör bra kassor, vilket är underbart med tanke på hur mycket jag beställer för. Tur att vi har två kassor annars hade det blivit kaos och sura miner. Idag så är vi bara två pga sjukdom, men det får gå. Det tokiga är att vi har ju dessutom pyssel i butiken för de mindre barnen och paljetter och papper flyger omkring. Innan jobbet igår så var jag en sväng ini en butik och såg en typ av skjorta/tunika och jag föll direkt för tyget som var lite genomskinnligt och med mönster i lila och svart. Provade när jag kom till jobbet och jag skrattade högt för där i spegeln stod Demis Roussos okända lillasyster. Om ingen av er yngre vet vem det var så var det en sångare som var rätt stor och som gärna klädda sig i stora kaftaner.
Så är det ofta jag köper och lämnar tillbaka, oftast det mesta. Jag ser ngt fint och allt jag vet om färg och form och vad jag egentligen bör ha för modeller bara faller ur skallen. Om jag kunde sy eller hade orken och lusten att lära mig så skulle jag minsann fixa mina egna kläder. Men jag får hurv över kroppen av bara tanken att jag skall trä en symaskin. Nu när jag virkar mormorsrutor som en galning så kan jag kanske virka ihop ngt snitsigt.....nja skulle nog se ut som hej kom och hjälp mig då är jag rädd. Nu är det snart farsdag och jag är lika villrådig som vanligt. Min pappa är hopplös att hitta på ngt till, då han har allt och får han ngt nytt så ligger det oftast ouppackat länge. Han nöter intill trasor sina kläder och skor ja det mesta faktiskt. I fjol köpte jag stövlar för 1000:- åt honom och det var inte dem han hade sist utan ett par som var tejpade....suck. Det där med skor stämmer lite på mig oxå då jag använder dem tills de faller i bitar och sulan flappar och jag måste gå på ett speciellt sätt för att inte snubbla. Gillar inte känslan av nya skor och är helt obrydd skamligt nog hur skorna ser ut. Skulle kunna skubba runt i tejpade dojor jag oxå...och har gjort det oxå. Nu har jag ett par plasttofflar med tejp inomhus och de är hur sköna som helst. Idag så öppnar jag butiken och måste fara om en timme, så om jag skall hinna få i mig rätt mängd kaffe och hinna klä mig och sätta svart på fransar och sådant så avslutar jag nu morgonens babbel ha en bra dag :)

Onsdag = Tjock tidning

Publicerad 2015-10-28 07:30:02 i Allmänt,

Medelåldern på att prenumenera på ortens tidning är hög, och jag är en av dem yngre kanske? Ja skitsamma men jag gillar känslan av att gå upp och koka kaffe och prassla med tidningen. Oftast är den bedrövligt tunn och ointressant men ändå kan jag inte säga upp den. Sen är det så fiffigt ordnat att man kan ofta räkna ut vilken dag det är på tidningens tjocklek. På måndagar så är den ofta ganska tunn, på onsdagarna tjock med extra reklam och med en extra från ortens mäklare och bilförsäljare. På torsdag medföljer en gratis tidning och sen inför helgen så ökar tidningens tjocklek och bilderna blir stora och fyllda med inspirerande grejer typ pyssel, matlagning osv. Så egentligen så är det bara stackars tisdag som inte har ngn egentlig identitet, stackars lilla tisdag. Det gick bara bra att jobba igår ,men som vanligt så är jag darrig som ett asplöv första timmen av ansträngningen av....ja jag har inte en aning. Men jag skyller på orken inte är på topp. Igår och på torsdag så har vi gratis pyssel på butiken för alla barn so vill skapa sin egen halloweenmask och stundtals så var det riktigt fullt vid bordet.Såg trevligt ut och även föräldrarna såg ut att ha det trevligt.
Såg nu hur stor månen var igår kväll? jag tyckte den var gigantisk och vacker. Känner ofta av fullmånen när jag skall sova men inte när den väl är full så att säga utan oftast natten innan eller ännu hellre två nätter innan. Otroligt märkligt tycker jag och dessutom ngt som blir tydligare ju äldre jag blir. Har en bekant från studietiden på folkhögskolan som är en fena på att ta kort på månen och igår så såg jag denna och den är så vacker. Han tar oftast ett kort varje fullmåne och det har blivit som en liten tradition på att invänta hans kort.
Ja nu har jag övertalat min andra hälft om att tokstäda även om han tyckte att det inte behövdes att vi tömde köket. Men jo det tycker jag och vi kommer att börja....det vet jag inte. Måste iväg och köpa rengöringsgrejer och mer borstar och sådant först. Sen jobbar vi ju och städningen kan ju inte göras när vi har vår skönhetssömn. Men bara beslutet och tanken har gjort mig betydligt piggare och jag kan känna förväntan som ett litet barn. Skitfånigt egentligen men så fräscht det kommer att bli.....i en vecka hahhaaha Nä nu skall jag ta en kopp kaffe till och bädda sängen och mäta soffan? ja jag funderar på om man kan ställa den i andra sidan av rummet....ja jag är helt knasig. Måste vara månen...

Nu var det ett bra tag sedan...

Publicerad 2015-10-27 07:00:53 i Allmänt,

Ja nu var det länge sedan jag skrev ngt här på bloggen och orsaken är ingen och flera! Jag skrev två inlägg som bara försvann och sedan har jag varit så förbaskat orkeslös att jag inte orkat skriva. Min förkylning är fortfarande inte okey eller rättare sagt så har hela jag påverkats av en sketen förkylning. Orkeslös och intresserad av det mesta. Men tänkte uppdatera er i punktform om det senaste. ¤ Var till stugan i helgen och tog på mig morgonrocken på fredagkväll och tog av den på måndagsmorgonen. Gjorde lite på julkorten på lördagen men hade glömt lim, så det blev varken klart eller något med den saken. Var lite halvläskigt att gå ut på bron och röka när det var nästan fullmåne och alla monstren skulle äta upp mig.
Hade varit och köpt en middagskasse på ica supermarket och tillredde på alla sätt och vis med kötttermometer och allt. Men....fy bubblan så blodigt och jag kunde inte äta eländet trots att köttet såg fint ut. Maken sa att det var jättegott men gränsen för mig när man måste hämta plåster till köttet!!! Så för mig så blev det bra en bakad potatis...huvva.
¤ Hostan och snuvan och tröttheten påverkar mig så att jag bara känner mig trött och ointresserad av det mesta. Kanske man skulle fixa lite pencillin? men jag avvaktar till veckans slut. Blir darrig iknäna för minsta lilla aktivitet och är på gränsen till deppig utan orsak. ¤ Butiken rullar på bra och igår så hade jag besök från en representant från Panduro och ärendet var nästan skrattretande. De undrade om jag var intresserad av att starta upp butik i Piteå!!!! Nä skulle inte tro det, lite långt och pendla... ¤ Vill nog inte börja som butikschef heller här i Umeå har jag insett och bestämt mig för att tacka nej. hade först tänkt att det skulle bli ett år där bara för att prova, Men inser att det skulle bara bli stressigt. ¤ Mitt hem börjar gro igen och jag har fått en fix ide att jag skulle vilja tömma rum för rum och typ flyttstäda. Ja låter nog knäppt men jag tror att det kommer att bli så. Har så mycket grunks trots otaliga rensningar och känslan av att det inte känns rent är inte roligt. Så jag antar att det kommer att hända närsomhelst. Såg en dammlurv i taket i rummet och hur kul var det? Nu gäller det att övertala min sammanboende om detta projekt.... ¤ Hösten är här och jag brukar alltid få en knäpp då...liksom i början av året. När jag vill göra om eller känner mig obekväm med något. Har tänkt måla vitt i köket när jag lix tömmer och städar. ¤ Har påbörjat halvårsbokslut och jag bara avskyr eländet, nog sagt om det. ¤ Har bestämt mig för att åka ner till sonen i Uppsala den 10/11 och det känns bra. Träffas så sällan och jag saknar honom så infernaliskt. Tänkte då passa på att samla på mig lite till julklappsspelet. Vi kommer att fira julafton på juldagen iår. En av sönerna var hit igår och bestämde det hahha. Han sa att jag vet inte vad ni tänkt men jag skall fira jul här på juldagen och då vill jag ha ris ala malta. Då var det bestämt. ¤ Hösten är egentligen väldigt vacker och lite melankolisk och jag gillar den. Men känner mig inte i form för att uppskatta det vackra utan känner bara att jag gruvar mig inför det förblånade eländiga vintern. Hänger nog ihop med mitt humör och allmänna säcka ihop i en hög känsla.
¤ Men sådant är alltid övergående och jag vet att bara det får gå ett par veckor till så blir det nog bra. Att vara känslomänniska har både sina för och nackdelar och kan i vissa fall vara att jämställas med en flaggvimpel antingen så är det stiltje eller så blåser det av bara den. Men jag har nu gått ngr månvarv på vår jord och lärt känna mig själv såpass att det är bara att härda ut både sviter av förkylning och allmäntillstånd. Idag så blir det jobb och då skall jag ta hem lite lådor så jag har till mitt projekt tömma köket hahahahah. Blir nog att ha loppis när jag är klar. ha en bra dag :) PS Tack gulle er som saknat bloggen, det var roligt att höra.

Julkort, glömska och otäcka näthatare

Publicerad 2015-10-15 09:33:56 i Allmänt,

Jag upptäckte att jag glömde posta en bild till mitt förra inlägg om frost och höst. Ja det är inte lätt att hänga med själv när jag skriver för jag kastar mig från det ena till det andra ämnet. Rörig text? ja det blir det och även stavfel, men det får vara så jag skriver direkt vad som kommer upp och har inte lust att sitta och redigera. Det skulle kännas konstigt och jag skulle nog bara radera allt tjoller jag skriver. Har mycket sällan ngt som jag tänker skriva om, utan det liksom bara kommer. Men idag tänker jag faktiskt nämna en sak som gör mig ledsen, men först bilden på den tragiska frosten hahahaah
Jag tänker på näthatare och var jag själv befinner mig när det kommer till den saken. Läser en blogg om en ung tjej som försöker ta tag i sitt ätande och som brunnit för LCHF dieten och som vips befann sig på sjukhuset med magont och strax föder en liten dotter. Hon hade två dgr innan kommit hem från en utlandsemester och hade noll koll på att hon varit gravid. Istället för att säga grattis och stödja henne i allt vad som följer med i en sådan upplevelse så får hon motta en massa skit. Om att hon är en dålig mamma och att hon skadat sitt barn!!!!! Så hemsk att jag blir mer ledsen än arg. Hur tänker folk egentligen och vad skänker det för tillfredställelse att skicka otäcka kommentarer till henne och andra bloggare? Jag läser bloggar som jag egentligen bara blir irriterad på och nu funderar jag på varför...är det för att jag då känner mig lite bättre? smartare? och vilken otäck del inom mig mår bra av det? Jag blir illamående av att jag har denna defekt och det enda som lindrar det är att jag aldrig någonsin har skickat en otäck kommentar till ngn. Men visst är det skämmigt och jag hoppas att jag tar mig själv i herrans tukt och förmaning och genast slutar med detta. Att jag slutar läsa sådant som jag blir arg och irriterad på, ett ex är Katrin Zytomierska som rent av periodvis är otäck och otrevlig men det är liksom hennes sätt att vara lite provocerande och visst har hon rätt till sina åsikter. Jag läste och bubblade av irritation och kände att jag ibland hade lust att trycka upp henne mot väggen och ge henne dask i rumpan. Men insåg till slut att jag skulle sluta läsa och ägna mig åt ngt mer vettigt. Så nu skall jag verkligen försöka stänga ner andra bloggar och konton som egentligen bara tillfredsställer onda sidor eller ger dålig energi, önska mig lycka till. Jag fördömmer oxå alla som sitter och skriver otäcka saker och som gömmer sig bakom sitt tangentbord.
Så var det sagt....och istället skall jag visa er vad som jag påbörjar idag...jajamensan nu börjar tillverkningen årets julkort. Trevligt och stökigt och allmänt småmysigt.
Har en del annat som jag måste ta tag i oxå idag men just nu så gäller detta och det får det göra åtminstone två timmar till. Sen måste jag nog masa mig iväg och handla lite och städa upp lite i vårt eviga sorgeområde förrådet. Fatta så mycket grunks som skall rymmas på en sådan liten yta. Nu måste vi verkligen sätta oss ned och fundera en gång till hur vi skall bygga om för att utnyttja varenda centimeter. Pust,,,så tråkigt. Oftast har vi en golvyta på 40x50 cm och det är fasen inte kul att lyfta ut allt för att få tag i en glödlampa.Men det får vi fundera över ikväll tror jag. ha det så bra :)

Vad är det här med zombier?

Publicerad 2015-10-14 08:39:57 i Allmänt,

Tycker att det vimlar med zombier i filmer och tidningar och serier. Fattar inte riktigt grejen!! I dessa versioner ser de flesta ut som om de varit med om en olycka och liksom är läskiga att se på. I min version av zombier så är de möjligtvis bleka och har liksom oseende ögon och vaggar fram. Har därför tänkt att det är väl inte så farligt , det är ju liksom bara att springa ifrån den?Får därför inte till känslan av att tycka att zombies är läskiga. Enligt internetkällor är en zombie viljestyrd, alltså då är det viktigare att hitta den som styr zombierna och vill oss illa mycket mer viktigt.
Vad kan denna lille vän vilja då? göra mos av oss eller kanske tigga en cigg och ett plåster på såren? När jag gick till bussen igår så såg jag en sådan sorglig syn....nåja den symboliserar i alla fall höst och frost på rutorna. Hösten är väl i sig inget fel på och jag gillar hösten och dess färger. Men att veta att hösten är början på kallt och snöigt det är tungt. Men jag försöker att inte blanda ihop det och istället njuta av doften av löv och den klara luften och känslan av att sitta inne i gosig värme när det viner utomhus. Igår så var Milou med mamma och hennes bästaste vän på sin årliga fotosession i en av stadens parker med underbara löv i fantastiska färger på marken.Tredje levnadsåret...tredje bilderna från parken. Fick se ngr bilder och hur häftigt är det inte att se utvecklingen under åren som gått. Jag har för egen del bara blivit mer gråhårig och skrövligare och kan nog medge att hon ligger högre upp i söthetsskalan än mig själv och det är helt okey hahahaha
Igår så var jag iväg och jobbade ngr timmar och sen hem och försöka göra ngt vettigt...men det blev det inte utan istället satt jag ner och virkade innan jag började med min middag. Maken fick göra sin egen???? Anledningen till det är att det han skulle äta inte passar mina smaklökar. Han hade fått nätting och var som ett barn på julafton. Det steks i massor av smör och doftar lika äckligt som det ser ut. Serveras med potatis och avnjöts med ett hmmm-ande och suckande av lycka.
Själv for jag på styrelsemöte och det var skönt att slippa doften av nätting, Mötet gick bra och var över på 2,5 timme och därför hann jag se Domstolen på tv. Ett intressant och tankeväckande program och jag gillar det. Maken såg det för första gången och han gillade det oxå. Efter det så var det godnatt och sovgott. Idag så stänger jag och börjar kl 11, så det innebär att jag har hela morgonen fri till dusch och bloggläsande och en balja kaffe. Förhoppningsvis så kopplas det in ngr lampor idag på jobbet och vi får en bättre belysning vid kassan fixad. Skulle uppskattas, Dessutom skall jag samla ihop de papper jag behöver för julkorten, som skall skickas iår. Skojsigt om du frågar mig? Ha det så bra allihopa därute i hösten :)

Godmorgon

Publicerad 2015-10-13 07:35:06 i Allmänt,

Igår hade jag inte en endaste liten lucka att sätta mig ner och blogga. När jag väl kom hem och vi hade ätit och stökat bort var jag slut på som artist. Jobbade och efter det var det klippning och sen hem, för att göra det sistatse på momsen. Bör väl erkänna att periodvis så kände jag mig lite svajig i knäna, då jag fortfarande kanske inte är helt hundra kry. Mest är det snuva och hosta, ni vet en sådan där eländig en. Man skulle kunna tro att jag som rökare får en ännu jäkligare och långdragen hosta, men inte vad jag kan minnas från den rökfria tiden. Men jag har ingen sjukdomskänsla , så det är bara att härda ngr dagar till.
Idag så skall jag lämna lite grejer till Bula som är ett företag som tar emot butiksinredning. Har massor av långa konsoler som jag inte behöver, sisådär hundra. Några ställ och annat som bara ligger och tar upp plats, då är det bättre att få lite kaffepengar för de. Begagnat är att jämföra med värdelöst när det kommer till butiksinredning. Sen så skall jag måla på några paneler som skall sättas upp på väggen i butiken, där vi kan hänga broschyrer. Hade möte med två olika reklamsäljare och drog upp lite nytt inför 2016. Vi skall läsa in ny radioreklam och vi tänkte göra den själv. Ja inte jag!!! jag vägrar, men jag övertalade min butikschef så hon kommer att ta på sig det hahahhaaha. Känns som om det skulle bli personligt och bra hahahaha och jag slipper. Men vi måste börja spåna på vad vi skall säga....ja svårare än vad man kan tro. Ikväll så är det styrelsemöte i föreningen, men vi har varit riktigt effektiva och lyckats sluta innan kl 21 de sista gångerna. Har dock tänkt sluta tidigare på jobbet, så jag kommer att hinna hem och fixa middag innan det är dax. Var och tittade på skor igår och det gick väl sisådär...tycker att det vimlar av skobutiker, men inga skor som är sköna utom de dyraste..... Jag är obrydd när det kommer till skor och köper endast om jag är tvungen och komfort går långt före utseende. Men t om jag tycker att de jag köpte var ganska fula hahaaha, men sköna. Köpte även hålfotsinlägg och det var inte helt fel utan blev bara bättre. Fastnar oftast för Ecco eller Hästens och igår blev det hästens som ofta har lite bredare skor och jag slipper köpa för stora skor?? ja jag har breda fötter och min storlek pendlar mellan 38-42 beroende på skomodell.Nu kunde jag köpa strl 40 och kunde även rymma inlägg.
Men man brukar ju säga att de vackraste blommorna har de största bladen...eller hur? För mitt fina presentkort köpte jag b la en ny Bh, i en modell jag aldrig haft förr. En typ tshirt bh!!! utan sömmar och sådant. Tycker att det inte särskilt fint med sömmar som syns när man har på sig en tröja och denna är lite vadderad på ngt vis och jag har varit väldigt tveksam till om det skulle kännas konstigt. Att det skulle kännas som om jag har stoppning och det behöver jag verkligen inte. Nu har jag inga jättebröst och fasta och fina har jag lämnat bakom mig hahahah. Men behöver en stor kupa och döm om min förvåning när denna var riktigt skön och inget hängde ut alls. Jag tar alltid bort byglarna för jag tycker inte om när tuttarna är under hakan och dessutom är det obekvämt. Jag har ju en väldigt kort överkropp.
Det blir kort avstånd mellan bh band och byxlinning på mig och tro mig när jag säger att ibland så kan det vara 10 cm mellan bh och byxa. Helt knasigt och inte fagert alls, men jag har lärt mig att leva med det och inte ägna negativa tankar åt sådant som sänker snarare än höjer. Har däremot en hög rumpa, som hjälper till att förlänga min kropp, så jag inte ser helt vanskapt ut. Men jag har hellre min kropp än ngn annans, för den känner jag inte och skulle inte känna mig bekväm med haahha. Äsch nu slutar jag surra för idag och går och bäddar sängen tillsammans med min korta överkropp....

Söndag 11/10

Publicerad 2015-10-11 09:07:19 i Allmänt,

Frosten som ligger som en hinna på grannens tak glittrar i morgonens försiktiga solstrålar. Jag har sovit som en stock och det känns bra med en ledig dag till. På måndag blir det jobb och lite träffar med annonsförsäljare på två olika tidningar här i stan. Hade tänkt ha ngt jippo för barn under höstlovsveckan men har inte riktigt bestämt mig för vad än. Hmmmm.....imorgon bestäms annonsen, så jag får nog gnugga mina små tankeknölar. Men det lutar åt ngt Halloweengrejs Idag skall jag iväg och sätta sprätt på ett presentkort som jag fick av "halva högen barn" summan var enorm i mina ögon och jag har bestämt mig för att inte köpa ngt alls till hemmet eller till ngn annan utan bara till mig....kanske en jacka. Men nu måste jag visa tårtan som äldsta flickan i familjen gjorde till lillprinsens födelsedag. Hur fin som helst om ni frågar mig och man kan ju ana vilket lag som den lille gillar. Hon skulle lätt kunna ta på sig tårtbeställningar, tycker jag i alla fall.
Eller hur? Nåja igår så efter vi diskat bort efter maten så satte vi oss ner och körde maraton på Homeland och hann med sju avsnitt, innan ögonen rullade runt i skallen på mig. Jag vet inte riktigt vad det är med den serien,,,som intresserar mig då jag anser att huvudpersonen är fullständigt vidrig i sitt sätt. Självisk och störd på alla sätt och vis. Men som i många andra fall så gillar man de andra personerna i serien. Antar att vi tar de sista avsnitten ikväll innan Bron hahahha. En av de bra sakerna med hösten är alla bra serier som kommer en säsong till av, men det får mig att inse att jag tittar alldeles för mycket på tv. Kanske inte i evigheters timtal eftersom jag somnar tidigt men att jag tittar flera timmar varje dag. Det gör mig lite besviken på mig själv faktiskt. Om jag pysslar så sitter jag ju inte där men jag lovar att det är jättebökigt att dra fram en massa pyssel och hur skönt vore det inte att bara ha ett litet tillhåll som man kan stänga dörren om. Nåja inte lönt att gråta alltför mycket över ngt som är väldigt svårt att påverka. Men likväl är det svårt att låta bli. Mitt virkgarn är slut så jag måste iväg till butiken idag och ta hem lite till. Hörde att Perssons garn, här i staden ligger ute för försäljning och jag kan anta att det är svårt att få bärighet i den rörelsen. Men desto gladare är jag då jag kanske får sälja mer garn :) Imorgon förväntas jag få mitt broderi som jag beställde den 27/8 ??? nu har jag tre som inte är klara än och nu börjar jag med nr 4. Inte fiffigt alls men tråden är slut och det är ett mindre helsike att få tag i broderigarn i den här staden. Nåja jag bara producerar hejvilt och broderi är för övrigt inget som ngn annan än jag uppskattar då jag vet vilket jobb som ligger bakom. Men jag skulle verkligen rekommendera det för det är oerhört rogivande. Nu hade jag tänkt krypa in i duschen och tvaga mig och förhoppningsvis få till kalufsen som växt ngt så enormt och det känns bra att vi har klipptid imorgon. Hoppas att ni alla får en skön söndag :)

Man lär sig något nytt varje dag

Publicerad 2015-10-10 07:35:17 i Allmänt,

Mascara- att ngt så simpelt kan vara så svårt att köpa. Det är massor med benämningar och texturer hit och dit och alldeles för mycket som en helt vanlig mascara kan göra att det blir allt för tekniskt för mig. Minns när man köpte kakmascara som räckte evigheter och som man spottade i och gnussa runt och sen applicerade. Skitenkelt. Min syster använde t om skokräm och satt sen och delade på fransarna med en nål. Det var under sjuttiotalet när det var poppis med enormt mycket svart på fransarna och de såg nästan tunga ut.
Nåja nu har jag fått tips från en som är "proffs", hon äger Hud.nu och jobbar med sådant här och hon sa att Dior säljer den perfekta mascaran för mig. Dessutom visade hon hur man inte skall göra och som jag alltid gjort. Jag har ju så kort näsrygg så glasögonen kommer så nära fransarna därför kan jag ju inte ha ngn mascara som förlänger. Bara det är svårt att hitta...nåja nu visar det sig att man inte skall dra mascaraborsten upp och ner i tuben, typ pumpa. Utan man skall vrida ner den!! Har alltid pumpat, men då för man ner luft i mascaran och den börjar torka. Borde jag ha fattat...ja hursomhelst så har jag införskaffat denna mascara och jäsickens om jag inte kan säga att jag äntligen hittat en mascara som funkar för mig. Ni har nog märkt hur intensivt det varit med norrsken den senaste vecka och det skall tydligen bero på kraftig solaktivitet??? har inte en aning hur det ena blir det andra så det skiter vi i och konstaterar att det är ganska fint.
Men ännu häftigare är det när det låter, men nu var det då alldeles tyst. De är nästan spöklikt och det liksom dansar över himmeln. Mindre roligt är det på morgnarna när det är frost på gräs och bilar...blääää vill inte. Sitter därför och tittar på bilder från turkiet där det var varmt och skönt och det var mysigt att sitta i linne ute på balkongen och titta på månen.
Äsch nu skall jag inte gnöla över det är ju ändå väldigt svårt att ändra. Jag har nu rest mig ur den värstaste förkylningen på länge och är mer glad över det, just nu. Ha en bra dag :)

Idag är det ingen vanlig dag...

Publicerad 2015-10-09 08:50:04 i Allmänt,

Här i hängmattan ligger nämligen dagens födelsedagsbarn Viggo <3 som blir sju år!!!! kan ni fatta att prinsen nu är sju år. En underbar gosse som äger en stor bit av mitt hjärta. Är så tacksam över att få ha del i ditt liv och få följa dig på din stig, här i livet. Underbara Du <3 Min förkylning har inte försvunnit helt ännu, men jämförs vis så är jag i toppform. Det var längesedan jag blev så däckad av en sketen förkylning. Igår så blev jag uppvaktad av dottern och fick en underbart fin skål med trälock. Visste var jag skulle ha den men inte vad som skulle vara i. Men se det löste sig....värmeljus+ tändare. Vill för mysighetens skull gärna ha ett ljus tänt på bordet, men oftast är det utbrunnet. Tänker 99 gånger av 100...skall hämta sen...Men nu finns det där, mkt bekvämt om jag själv får säga det. Har varit hemma hela veckan och har inte pysslat ett skvatt, mest beroende på att orken att ens sträcka på mig har inte funnits där. Försöker därför tänka att oj så mycket opysslat jag har kvar, tjohoo. Men det som först ligger på priolistan är julkort och det känns faktiskt riktigt kul. Har inte riktigt bestämt mig för färger men det lutar åt pastell!!! Från november och fram till julafton så jobbar jag ju mer än hundra så, då kommer det inte hinnas med ngt annat alls. Gruvar mig lite faktiskt, om jag är ärlig då jag vet att det under ngr veckor blir långa dagar och stängningar varje dag. Men så spännande det skall bli att se om det blir mycket kunder. Men nu till något helt annat, har läst en väldigt knasig bok och jag blir inte klok på om den var bra eller bara helknasig. Samma författare som till "Hundraåringen" och precis lika tokig som titeln. Mördar Anders och hans vänner. Den var inte så rolig att jag satt och fnissade, men log gjorde jag flera gånger och jag kan nog säga att jag förstod dessa förunderligt vanliga människor och jag skulle absolut vilja veta mer och köpa en uppföljande bok.
Nu skall jag gå och koka mig en kopp te, då det lenar en sönderkraxad hals mer än vad kaffe gör. Idag så skall jag försöka mig på en storhandling och lite paketköp. Ha det så bra allihopa ;)

Torsdag 8/10

Publicerad 2015-10-08 08:25:31 i Allmänt,

Huvvaligen så kallt det börjar bli på mornarna. Det värsta är att det är väl att betrakta som varmt när man vet att det kommer att bli jävligare och med snö som följd. Att jag inte är ngn vintermänniska torde stå utom allt tvivel vid det här laget, antar jag. Men jag gör som jag brukar och det brukar funka, jag liksom bara fäller ner mina osynliga skydd och bara tar sikte dit jag skall. Många gånger så har jag inte märkt om det snöat eller blåst utan bara stänger av skiten. Men sommartid så kan jag ägna mig åt att i timtals bara sitta och titta mig omkring och njuta av allt jag ser. Så nu när jag var i Turkiet så satt jag bara och insöp utsikt och värme och kände den svala brisen mot min hud. Att åka iväg själv till ngt annat varmt ställe skall jag definitivt göra fler gånger. Kära maken skulle gärna ha fått följt med men jag tror han skulle blivit galen efter två dagar på stranden. Har inget emot att aldrig lämna reservatet (all inclusive anläggningen) utan stanna innanför hotellet hela veckan. Men att bli sjuk var ingen hit, speciellt inte när jag blir så knäpp när jag får feber. Jag drömmer och ser syner och inbillar mig att jag helt enkelt bara kommer att försvinna och bi bortkastad eller bortglömd. Så knäppt att ni bara kan ana vilka tokerier jag får för mig. Men nu till ngt som bara kan förklaras som kärlek. Jag hade bemärkelsedag när jag var bortrest och det firade jag med cocacola. När jag pratade med maken i telefon så sa han att han köpt en present <3 åh jag älskar presenter av alla slag, Men jag hade aldrig i hela mitt liv trott att jag skulle få detta!!!! När jag föreslagit detta så har han mest bara tittat på mig och undrat om jag är tokig på riktigt. Men jag tror nog att han saknat mig för denna hängde i köket när jag kom hem....stor lycka <3<3<3
Så himla fin och i solens strålar blir det hundratals små regnbågsskimrande fläckar överallt. Är det inte kärlek så vet inte jag. På mitt förslag i går morse om att vi skulle flytta in fåtöljerna i köket och sitta och titta på kristallkronan, ja där gick gränsen. Igår så var jag så pass pigg så då torkade jag fönster och satte upp nya gardiner och det blev så fint. Jag skall nog avsluta detta surr för denna gång och gå och sätta mig nedanför min fina lampa och dricka en kopp kaffe i glitterljus.

Okey....nu kör jag

Publicerad 2015-10-07 10:34:30 i Allmänt,

Äntligen har jag kommit ur den värstaste förkylningen på evigheter. Idag så kände jag t om en liten doft, om än det bara varade i två sekunder. Har haft hög feber och varit helt borta i skallen och lock för öronen och skallen har bultat i flera dygn. Lyckades bli sjuk kvällen innan vi skulle få ha 1 1/2 dygns "fritid" på utbildningen därnere i turkiet. 
Jag som hade planerat att ligga i en solstol och bara ha det bra, låg istället med frossa på hotellrummet.
Hotellrummet var dock ganska hyfsat och väldigt stort och jag hade en fin utsikt från sängen.
Hotellet var femstjärnigt men tittade man noga så var det väldigt dåligt skött och all personal var i princip skitkass. Ofta kunde de inte ens engelska och gjorde skillnad på folk. Turkar och ryssar gick alltid före alla andra. Utblommade växter som liksom bara såg skräpiga ut och högt gräs. Säsongen var visserligen på upphällningen men det var inte okey. Inget ställe jag överhvudtaget skulle rekommendera.
Men det låg fint till och vattnet var gudomligt och jag badade varje dag.....jag inte var sjuk :(
Salt och klart och jag flöt som en kork.
Frukosten åt jag utomhus, så slapp man den höga ljudnivån och allt slammer. Badade dock aldrig i poolen utan höll bara till nere i havet.
 
 
Äsch nu kom jag åt ngn knapp..tror jag? Hela inlägget ser konstigt ut. Har hänt förr men då jag publicerat så har det funkat. Så jag avslutar nu och gör väl ett inlägg lite senare.

Tillbaka?...nä inte riktigt än

Publicerad 2015-10-06 07:52:19 i Allmänt,

Jag har visserligen anlänt tillbaka hem men är fortfarande sjuk och i dimmornas land. Men känslan att få lägga sig i min egen säng och ha frossbrytningar är obeskrivliga. Om jag fortfarande har feber ikväll så måste jag nog uppsöka ngn vård. Igår så var det ingen jättehög feber, men inte helt feberfri. Usch och blä och ont i örat.
Tog ett kort på mig själv vid tvåtiden i lördags mest för att jag tänkte att man skulle veta att jag levde vid den tiden hahhahaah. Ja jag var skitdålig....och var helt väck.
Trodde ett tag att jag var död för det var så mkt flygor tyckte jag....och flugor brukar det vara runt döingar...men sen kände jag ju att det gjorde ont i huvudet och när man är död så har man väl inte ont??? så då var jag nog inte död. Nu tror jag inte heller att det fanns flugor heller...utan ngt jag inbillade mig.
Mer om min vistelse nere i turkland kommer senare, när jag känner mig bättre.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela