myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Solen lyser och jag fick sovmorgon

Publicerad 2016-08-30 09:38:34 i Allmänt,

Så skönt med sovmorgon till halv åtta. Men skall jag vara ärlig så är det lite underlig känsla och jag känner nästan som om jag försovit mig. Maken hade släppt ut kisse på altanen så det var anledningen till att jag fick sova. När jag släppte in honom fick jag minsann ngr jamanden som lät väldigt anklagande. Men å andra sidan så somnade jag nte förrän vid halv ett tiden inatt. Så störande...med natttankar. När jag går och lägger mig då kommer alla dagens och kvällens funderingar och intryck och hjärnan mal och mal. Helt meningslöst egentligen och jag blir mer och mer frustrerad och då hjälper inte alla gånger ljudbok heller. Funderade på allt möjligt faktiskt. Budget, halloween, avtalet med Riksbyggen, styrelsearbete, var vi skulle hänga ballongerna, då vi behöver plats till kransar och dekor i butiken, vad jag skulle göra idag och i vilken ordning, middagsmat, om jag kan ha koftan jag beställt, hur blir det med julförsäljningen? ja så där håller det på och runt och runt. Hur idiotiskt som helst...suck Men jag kan i alla fall trösta mig med att sängen är skön. Jag åker iväg i nästan fjorton dagar nu i september. Det innebär att jag måste fixa i förväg en hel del bokföring så det är klart när det blir lön och utbetalningar. Fakturor skall läggas in och beställningar skall göras. Det är den planeringen som jag skall göra idag så jag vet vad som skall prioriteras. Maken jobbar över ett tag idag så när han kommer hem så skall vi bara umgås och kanske fara en sväng och shoppa lite. Funderar på att införskaffa ett par byxor.... tråkshopping med andra ord. Om jag inte far ner själv till staden....ja jag får se. My la upp en fantastiskt grej på sin blogg som liksom ropar mitt namn.
Visst är det fin?? helt underbar och kostade helt ounderbart. Så nu tröstar jag mig med, att för att den skall komma till sin rätt så måste man ha genomskinlig tvål och då kommer den där pumpgrejen att synas och det ser billigt ut. Men jag älskar den ändå hahaha Är så körd på blingiga grejer och skulle passa som rysk nyrik kvinna utan smak och känsla för lagom .
Men nu till ngt helt annat. Jisses så jag kan längta tillbaka till de här stunderna i stugan med mina kära smågrisar. Kan ibland längta ihjäl mig efter Lukas och skulle vilja att han kunde bo med oss och att det skulle funka. Men tack gode gud så inser jag att det inte skulle vara ngn idé då vårt liv är så rörigt och vi har så många järn i elden hela tiden. Men minnas och drömma kan man ju i alla fall göra.
Trivs väldigt bra med min nya dator, trots att den är ny!! oftast kan en ny dator kännas ovan, men vi fungerar bra tillsammans. Gillar att det är "stunsiga" tangenter hahaha. Kissen Kerstin är här och håller just nu på att leka med en påse?? men det låter mer som om det är tjugo katter och lika många påsar i köket just nu. Hon drar upp påsen på en stol och sen anfaller hon den och drar ner den och drar den runt runt och sen börjar hon om igen. Storkisse satt i dörröppningen och försökte nog förstå vad hon höll på med??? men han misslyckades och ligger nu i den andra fåtöljen. Vad han inte vet är att Kerstin just nu smyger in i rummet och kommer strax att kasta sig över honom. Vad den storkissen är tålmodig.... Nä om denna människa skulle ta tag idagen? Göra ngt vettigt eller åtminstone börja göra något? Tror jag börjar med att bädda innan kissarna blir trötta och slänger sig ner i sängen. Ha de:)

Måndag

Publicerad 2016-08-29 07:26:51 i Allmänt,

Idag skulle jag egentligen vara hemma för lite jobb och halva dagen ledig. Men då ändrades det då det blev vab på jobbet. Skulle ha stängt men måste gå kl halv sex för jag har möte kl 18. Vi skall ha ett avtalsmöte med RB och gå igenom vaktmästartjänster. Tur nog så fick jag in en vikarie, så då löste det sig sista timmen. Innan jobbet skall jag hinna inom apoteket och fixa lite tvål. Försöker undvika "vanlig" tvål i ansiktet och istället använda en mer anpassad tvål som inte torkar ut. Har ju gjort det drygt ett år nu och senaste månaderna dessutom använt de där skitdyra padsen som är som lite spritiga. Ansiktshuden är definitivt inte torr längre utan känns lite mer fet?? Skumt för man tycker att det då skulle bli mer finnar och pormaskar och skit men nej det har det inte tvärtom. Så jag tror jag är på rätt bana. Men nu måste jag få berätta om lördagen?? Jag och maken blev firade av halva styrkan barn med respektive och det var så roligt och fantastiskt trevligt. Vi blev instruerade att klä oss för utomhusaktiviteter!!! Jag som inte äger ett vettigt utomhusplagg hahaha är ju ingen klorofyllmupp direkt. Var i ärlighetens namn lite orolig då det blåste något så eländigt. Nåja blev upphämtade och förda till äldsta flickans sambos familjs stuga. Fantastiskt beläget precis vid havet och jättefint och det blev precis i stormens öga. Riktigt härligt var det och vågorna rullade in och ljudet kan inte beskrivas men härligt var det. Nåja nu började det
Åttakamp Nu bör det tilläggas att flera på den Granströmska sidan inte deltar i lekar utan det är blodigt allvar hahaha Först blev det en jättesmaskig drink och mackor och gottis. Men sen började kampen Det utfördes "pungboll", golf och stövelkastning. Efter det så for vi in till staden och där bowlade vi och jag kan ju säga att jag var inte ens med i kampen hahaahha svårt att bowla med långa naglar hahaha. Sen iväg till Kroksjö där det fortsatte ytterligare grejer.
och lite
Jag fick en hedrande sistaplats med mest poäng vilket jag anser är inte helt fel. I min värld är mycket poäng bra. Men vinnaren av vandringsbucklan blev.....
Maken som blev fantastiskt glad och stolt och inte trodde han skulle hänga med i kampen hahaha. Det grillades, spelades spel och var en dag och kväll kantad med skratt, värme och oerhört mycket kärlek. Jag riktigt glöder i hjärtat av värme från denna dag. Fantastiska ungar <3<3<3<3<3<3<3<3<3

Misslyckad inlärning...laddproblem

Publicerad 2016-08-28 10:44:20 i Allmänt,

Idag är dagen efter en jättetrevlig dag. men pga mina laddningskabel problem så blir det ett kortare inlägg. Den nyare datorn vi har har windowsprogrammet från helvetet och det måste installeras ett bättre, innan jag kan ta den. Stackars maken som få höra mina svavelosande eder. JÄVLA HELVETESSKITDATORSSUBBAJAG BLIR TOKIGKUKEN: Fast det där var lightversionen. Ja då var det här med inlärningen då? Jag har ägnat 1 1/2 timme åt att få kisse att dricka vatten, när jag står bredvid handfatet. Men nej...han skriker och jamar och jag stänger av kranen och går. Han hoppar upp på mig och jamar och vi går tillbaka....men nej. Han är helt inställd på att vatten går bara att drickas när matte eller husse sitter ner bredvid och gärna stryker honom samtidigt. 1-0 till kisse...suck. Idag så jobbar jag och jag hoppas att maken fixar datorn annars måste han genast fara och köpa en ny. Har ingen acceptans för att teknik inte funkar och det på en gång. Men jag måste visa er en häftig tårta, tyvärr så har jag inte så många bilder men ni kanske får en uppfattning om hur kul den var. Det var min svärdotters syster som gifte sig och de ville ha en lekfull bröllopstårta och uppdraget gick till hennes helt oerfarna tårtbakande syster. Jag tyckte hon gjorde ett bra jobb med tanke på att hon aldrig arbetat med sockerpasta Temat var Narnia då både brud och brudgum gillar den sagan.
Nu avslutar jag för stunden och återgår till DATAHELVITTESELÄNDESSKITAPPARATER..... Ha de :)

Hej hå klockan slår

Publicerad 2016-08-27 08:35:59 i Allmänt,

Alldeles för tidigt tyckte kisse att jag skulle gå upp och serva honom med vatten och mat. klockan 5.26 tyckte han att det var dax och han kraxade som en kråka i örat. Nu har han ganska många ljud i sin repertoar men detta kraxande var nytt. Jag steg upp och hämta tidningen och har nu läst den och druckit ngr baljor kaffe och håller på att bli tokig på laddkabeln. med ena handen håller jag in laddkabeln och med den andra handen skriver jag..suck Lite bökigt eller rättare sagt fördjefligt bökigt. Nåja vi har en reservdator, som är den nya och jag måste lösa detta för jag blir galen av detta tekniktjafs och har noll tolerans. Idag så skall vi iväg med delar av familjen på trevligheter, jag vet inte programmet men vi brukar alltid ha trevligt så på med partyhatten. Pratade med yngsta dottern igår och bett henne boka in hös hennes fransgörarmänniska om det finns möjlighet att jag kan få en tid där. Är sugen på att prova ha fransar to die for !!! nja kanske inte riktigt så men så pass att man slipper måla sig själv och kanske lite volym. Spännande ska det bli i alla fall. Tänkte i början av oktober eftersom jag skall sola och bada och jag tror inte att lösögonfransar och en badtokig kärring funkar bra ihop. Nu måste jag visa dig farmor Fia att blommorna lever fortfarande hihihi
Är ju inte bra med blommande blommor, men jag har fått en annan att leva i snart två månader så nu jädrans är man alldeles mallig. Så rackarns eländigt att inte du/hon bor närmare för jag tror vi skulle ha det trevligt ihop. Inte minst för att du skulle dra med mig på sådant jag aldrig varit på förr. Jag är ju måttligt intresserad av kultur, men i ditt sällskap så skulle jag minsann ge det en chans. Vi hade en riktigt bra dag på jobbet igår och äntligen en dagskassa att vara nöjd med. Hann även pyssla ihop en bok?? Nja kanske inte en riktig en utan en pappbok som jag målade och ska ha här hemma. Tittade på en liknande bok och den kostade 299:- hmm tänkte jag och gjorde en själv.
Kanske inte världens bästaste bild men jag blev nöjd . Innan jobbet igår så var jag in på Pagelle för jag hade träffat på butikschefen och beundrat hennes vackra armband. Glad i hågen spatserade jag därifrån med armband och ett halsband till superpris. I love it inte bara för att jag fick ett bra pris utan att det riktigt gnistrar hahaha.
Tittar ut och det ser ruggigt ut därute med blåst och mörk himmel, fy sjuttsingen vilket burrväder. Det är extra spännande om tanken är att vi skall vara utomhus idag?? Mulet kan jag ta, men blåst?? fy tusingen så onödigt det är med blåst. Men nu skall jag inte gnöla över det utan ta tag i lite annat som skall göras. Protokollskrivande och ett gnällbrev till hyresvärden om styrelsens brist på information och arbetsbeskrivning. Sen skall ett arbetsbetyg förfärdigas på engelska?!!! jomen tjena tur jag har maken som kan hjälpa mig när det gäller tekniska uttryck. Jag börjar att skriva på svenska så hjälper han mig med resten hoppas jag. Tills vi hörs Ha de :)

Nu stundar helgen...

Publicerad 2016-08-26 07:53:29 i Allmänt,

Japp idag är det fredag men det blir nog inte mycket till fredagsmys för oss här hemma då vi jobbar bägge två. Jag brukar ju börja gäspa rätt tidigt så det blir väl som vanligt , stora ambitioner att se en film men somnar som vanligt innan förtexterna. Jag har ju varit och gjort mina naglar och denna gång valde jag krom hihihi så cool jag känner mig. Lägger in en bild så får ni se. Det är inte mina för jag ids inte gå och hämta telefonen och ladda ner hahaaha
Visst är de häftiga? jo jag är ytters medveten om att det är blankt.....och det älskar ju jag som är en återfödd skata. Gårdagen började med styrelsemöte i gallerian. Men jag blir mest bara arg och irriterad och hade först tänkt hoppa av men å andra sidan så måste jag ju fightas med alla långbänksärenden och obeslutsamma dårar för annars blir det ju ingenting. Jag bara blir tokig på när ärenden bara skjuts upp eller att sådant man tagit upp och bordlagt bara ploppar upp igen. Min känsla är att denna styrelse är så långt upp i arslet på fastghetsägarna att solen aldrig lyser på dem. Det kommer jag att ändra på...grrr När jag kom hem var jag så arg och upprörd att det tog säkert 20 minuter innan jag babblat maken full av min irritation och han kunde återgå till sitt korsord. Sen kastade jag mig över datalistorna som jag fått och som hade massor av räkningar och krediter och man fick ont i magen av att se fakturaskulden och förfallodatum. Enligt dem skulle det bli en skuld på 254 tusen när allt var klart och det kändes ju inget vidare. Jag gick igenom varenda en och ...enligt min bokföring så var de betalda??? ehhh. Ringde upp och inte tusan var de betalda...joooo envisades jag. De bad att få ringa upp och då slog det mig en igenkänningspingla!!!! Hmmmm vet att det var ngt knas med dubbla kundnummer en gång i fjol. Ringde upp och mycket riktigt, de hade "råkat" göra ett till kundnr och där låg alla mina förfallna fakturor som var betalda. Åh så skönt att det stämde hos mig ...pust. Usch så mycket energi och tid det går åt till tjafs och alldeles i onödan. Yngsta dottern skall ju bygga hus?? nja kanske inte hon och sambon men i alla fall ett husföretag och det är tusen och ett beslut som skall göras alltifrån lampor till golvlister. Det är riktigt roligt att följa med i hennes husblogg och se på vad de funderar på. Tror att det skulle vara skitroligt att få besluta om sådant men betydligt roligare om man slapp tänka praktiskt och ekonomiskt. Nåja trevligt är det och jag ser fram emot varje inlägg. Själv skapade jag ju stor konst själv hahaha
Dessa småkrukor målade jag en söndag på jobbet när det var aptrist. Blev faktiskt riktigt söta och har nu vät till sig och står här i vardagsrummet.
Här är ngr ramar som jag funderar på att ta hem och göra ngt kul med....kanske sätta in ngr fina höstlöv kanske. Jag tror att det blir fint fast då väljer jag nog den svarta ramen. För övrigt så är allt upp och ner som det alltid är i det Granströmska hemmet. Mycket att göra och fixa och dona och det skiljer sig nog inte så mycket från alla andras skulle jag tro. Men i ärlighetens namn så är det just nu en sladd i datorn som är det bökigaste just nu. Laddaren är det knas på och det är förödande....hmm 11 % kvar och detta måste fixas nuuuuuu Ha det :)

Onsdag 24/8

Publicerad 2016-08-24 08:01:50 i Allmänt,

Ja kära värld idag är det alltså...hmmm 4 månader tills tomten kommer. Fast jag föredrar nog trädgårdstomtar ..sommartid. Men kan i alla fall glädja mig åt att gårdagen var skön och solen fick man se. Jag gjorde klar min tubhalsduk så nu jäklar kan jag gömma mig i den när blåsten och snöyran väller in. Den blev maffig och gosig och helt perfekt. Jag som inte är ngn hejare på stickning gjorde bara en kortare form av halsduk och stickade ihop och vips så blev det en tubhalsduk hahaaha Det var en lugn dag på jobbet, så jag behövde inte springa benen av mig direkt. Fick middag av Tonkakilllarna så jag behövde inte hungra heller. Gjorde natt när klockan var strax innan nio och somnade omedelbums. Så skönt och jag älskar min hårda säng. Imorgon har jag pappersdag igen , men jag tror att jag börjar redan ikväll så kanske jag kan sluta lite tidigare. Måste fixa lite annat och jag blir så ofantligt lat av att sitta framför datorn länge så halvdag är bäst. Idag jobbar jag dag och skall försöka sluta lite tidigare för jag måste hitta ngt sätt att skicka sonens kort till Canada på ett snabbt och säkert sätt. Tror det heter Expressbrev? Undrar om jag skall packa i bubbelplast?. Ja det kan bli spännande värre. Som ni märker så händer det inte så rafflande saker just nu hahahah. Men det passar mig utmärkt, har inget emot när det är lite händelselöst. Är väldigt sällan det är så, så när det väl är så så njuter jag. Vi är kattvakter denna vecka åt en av sönernas katter och men hon är uttråkad. Van som hon är att få vara ute och nu bara tillsammans med oss intorkade tråkskallar. Vi försöker leka med papperstussar och roliga snören, men är inte i närheten av nöjd kisse. Hon vill roas hela tiden och sitter och tittar längtansfullt ut. Men vi vågar inte släppa ut henne här i stan. Storkisse blir hennes lekkompis och han den stackarn blir påhoppad och lekt med och är hennes "råtta". Tur att storkisse har en ängels tålamod och är en snäll kisse. Nu skall denna kvinna gå och tvaga sig och borsta tänderna och välja ut textilier att påföras på kroppen och sätta svart på fransar och greppa handväskan och bege mig till arbetet. Hoppas att nu får en lugn och händelselös dag. Ha det :)

Det är SOL

Publicerad 2016-08-23 08:53:04 i Allmänt,

Så himlarns glad jag blev när solen tittade fram. Vilket livselixir det är med solstrålar, jag blir liksom gladare och piggare på ngt vis. Det blev inget bad och ingen städning heller....dammsugaren står förvisso framme i hallen . Men längre än så tog jag mig inte. Vattnade blommor och började dammtorka sen iddes jag inge mer, utan gick och satte mig ner framför dumburken. Får se om jag rullar snabeldraken ngr varv idag innan jag far på jobbet. Shit nu gick solen i moln.....förbaskade molneländen. Försökte hitta ngn bild i telefonen men jag är värdelös på att komma ihåg att ta kort och den är mest fylld med sådana här bilder.
Varför kan ni nog undra??? jo det är ett bekvämt sett att fylla på varor. Jag tar kort istället för att skriva upp. Så när jag går ut på lagret kan jag se var det saknas och sen fylla upp. Mycket bekvämt och enkelt sätt. Just på denna så är det tre satser nere till vänster som skall ställas dit. Igår var det lite spännande ett tag, för strömmen gick i hela gallerian pga att en kabel grävts av. Jahaja vad gör man då? jo jag sa åt min kollega att gå ut och sätt dig hos Tonka och drick kaffe. De har fönster så då kan man åtminstone få lite dagsljus. De hade redan hunnit koka kaffe innan strömmen for så sagt och gjort. Tack och lov så lyckades ngn själ laga eländet och butiken kunde öppna men då gick brandlarmet och byggnaden måste utrymmas...suck. Skulle egentligen på morgonmöte idag som började halv åtta men jag orkar inte. Tänkte istället fixa lite med lönerna, antar att det inte hinns med imorgon och löner vill nog mina kollegor ha antar jag?? Så det är bara att köra igång. Idag så stänger jag och har förmiddagen fri så det är bara att köra på. I söndags så jobbade jag och en av killarna på Tonka frågade om jag var hungrig. Jo en aning sa jag och då bar han över lite gottis. Så pass mycket att jag ringde maken och sa att nu måste han komma och hjälpa mig att äta upp. Detta var kvar när han kom och jag smaskat i mig av de godsaker jag gillar mest.
Behöver jag säga att jag känner mig bortskämd ? och att jag gillar Tonka hahaahha. Annars är det mesta bara bra och jag ser fram emot att fara till Wien. Tror att det kan bli superbra och välbehövligt att få komma till chokladstaden??? Wienernougat mmmm smaskens. Ojoj ser just att en av minicyklamen börjar se lite småhängig ut,fick dem av Milous farmor Fia och ställde dem här i vardagsrummet. Bäst att fixa det snarast för de är jag rädd om. Har läst att de skall sänkas ner i vatten och sen står och dra. Man skall tydligen inte vattna uppifrån om ni förstår hur jag menar? Så det skall jag gör omedelbums. Ha en bra dag :)

Måndagsförmiddag

Publicerad 2016-08-22 13:27:30 i Allmänt,

Höll på skriva morgon!! men det var ju ett tag sedan. Just nu en lite bloggpaus i bokföreriet. Skjutsade mellansonen till tåget i morse och nu är han på väg hem till Uppsala igen. Men bara i ngn dag sedan skall han fara och boa in sig i Göteborg. Han hittade ett boende som kan bli bra. Han har hyrt in sig i en villa med ngr andra studenter och det är ju bättre än att bo i hyresrum. Nu håller jag bara tummarna att han och Rebecka hittar ngt gemensamt boende under hösten. Tanken är ju att hon flyttar ner efter jul. Jag har haft en hektisk vecka bakom mig och allt har gått i ett. I ärlighetens namn så har jag varit rätt trött. Men i fredags var det då trevligt då vi firade av "lillan" en dag i förväg. Tänk att min yngsta har nu blivit 25 år. Tanken svindlar och jag minns väldigt tydligt hur det var att fylla 25. Jag har inga småbarn längre hahaha. Hipp hipp hurra för henne i alla fall <3<3<3 Fin fina älskade dotter. Läser i tidningen: Två björnar PÅSKJUTNA???? ehhh vem skjuter på ? 1 älg eller två bävrar? kan de inte gå? Sitter de i vagn? Nä de var skadeskjutna, vilket jag tycker låter bättre i detta sammanhang. Stackars björnar, hoppas de hittas snarast och blir kvitt sitt lidande. Det är väl ngn glad skytt som pangar en gång per år som nu fick råg i ryggen och säd i brallan över att få ta ihjäl nallen. Tycker att björnjakt endast skall utföras av duktiga och erfarna jägare,,,,hmmm nja all jakt faktiskt. Just nu kan jag ta en licens och fara ut och skjuta hejvilt. Inte klokt faktiskt, jag må vara rädd för björnar och älgar men plåga ihjäl dem vill jag inte. Hade som sagt sonen här och vi har umgåtts så mycket vi bara kunnat. Det är så mysigt att ägna tid med honom då vi inte ses så ofta som jag skulle vilja. Synd bara att jag måste jobba så mycket, för hade hellre hittat på ngt med honom. Den äldsta sonen far runt i USA och verkar bara ha det trevligt. Han ringde i går och var väldigt nöjd med sitt besök på Arlington road kyrkogården.
Där ligger över 300 000 personer och både presidenter, generaler och stupade finns där begravda. Han var mycket nöjd med sin guide som berättade hela historian om Arlington och jag fick dessutom veta att Jackie Onassis låg begravd bredvid sin fd make John F Kennedy och även 2 av deras döttrar.
Han får både se och vara med om mycket och jag antar att det blir minnen för livet. Inatt hjälpte han en taxichaufför att byta däck. Den stackarn hade inte en aning om hur man gjorde hahahha. Nä nu skall jag inmundiga ngt för att orka fortsätta att jobba på innan orken tryter. Ikväll har jag tänkt ta ett bad och gå och lägga mig tidigt. Förhoppningsvis i en nystädad lägenhet ???? nja vi får väl se. Men innan jag slutar babbla så måste jag berätta att det var lite småspännande på förmiddagen då en av mina kollegor ringer och berättar att det grävts av en kabel och hela gallerian var strömlös!!!!. Jag blev både arg och orolig, men efter en timme var det löst men då utbröt brandlarm istället och hela rasket fick tömmas. Störande :( Nåja nu skall väl allt vara frid och fröjd igen Ha det :)

Onsdag

Publicerad 2016-08-17 08:17:03 i Allmänt,

Godmorgon på er tappra som har baxat iväg er till jobbet, är på väg eller av andra anledningar stigit upp. Igår så hade jag så ont i mina fötter att jag bara ville att ngn skulle stoppa dem i fotbad. Ovan efter ledighet och att jag stod och gick 11 timmar med en 5 minuters inslevande av en kopp kaffe och en ostmacka. For in lite tidigare till jobbet igår och sopade och plockade bort. Jag flyttade hyllor och plockade tills svetten rann och var klar med det största innan öppningen. När min kollega kom vid halv tolv så sa jag att jag tar kassa och kunder medan hon grejar i hyllorna....puh vilket spring. Många ville ha hjälp och frågor och jag sprang som en löptik bland hyllorna. Sen kvickt upp till kassan och sen tillbaka. Var ganska trött när jag slutade kl 19 men då var det bara att skärpa till sig, för då väntade styrelsemöte. Ni kan ju ana hur skönt det var att gå och lägga sig. Ja jag gnäller lite extra för allt blir ju lite jobbigare när jag slutar med ciggen. Började ju om nu i sommar och ångrar inte det för jisses vilken betydligt bättre sommar det blev. Ja jag är helt säker på det hur knäppt det än låter. Alla ni som feströker förstår nog hur jag resonerar. Nåja nu är det rökstopp igen och det späder lätt på "mitt tycka synd om mig själv" behov. Nu skall jag vara mer medveten om när deppigheten rullar in och försöka mota bort det eländet. Men jag har en morot som är helt idiotisk??? Jag har "lovat" mig själv att jag får röka nästa sommar!!! Ehhh visst börjar väl sommaren redan i januari????? Nä jag skojar, men det finns en väldigt hög sanningshalt i det. Var in på ett slutaröka forum och läste om biverkningar. Att sluta med nikotin kunde ge märkliga drömmar. Ja det skall jag minsann säga att nu är det andra natten ed så knasiga drömmar att jag både skräms och fascineras av mitt inre liv. Inatt drömde jag att barnen var små och jag bestämde mig för att flytta till Nya zeeland. Vi var på ett stort köpcentrum på natten, vilket tydligen var helt normalt. My fick inte följa med pga att hon pinkade hela tiden och kunde inte lämna huset !!!! Knäppt, hon hade slangar för blöjorna tog inte undan och hon var ca 1 1/2 år hahaha. Så vi hade tre aupairs som tog hand om henne. Kängurus och rådjur fick man akta sig för för de sparkades som attan. Blev hembjuden till en familj som hade en skitstor tavla som nästan obemärkligt bytte ut sitt motiv. Det tillkom och försvann grejer på den hela tiden. Jättehäftig må jag säga men den drog tydligen mycket ström?? Sen kunde man skicka ned den i golvet och bakom var en tvskärm. Mattias blev överkörd av en lastbil och sparkad av ett rådjur men reste bara av sig och sprang vidare. Jag var så orolig men alla runt mig sa att det var helt okey med honom. Men jag litade inte på dem. Sen försvann Magnus mitt i villervallan. Eller försvann? han bara satte sig ner och åt på en klubba men var så liten att man hade svårt att hitta honom bakom en stolpe. Jag sprang som ett tok mellan barnen och kollade in dem hela tiden samtidigt som jag spanade efter galna sparkande kängurus. Så det var skönt att vakna och få lite vila hahhaaha Idag så börjar jag inte förrän vid 11 så jag tänkte skriva inköpslista och städa bort här lite. Imorgon kommer Magnus och skall sova här ngr nätter och det skall bli trevligt som attan. Fy attan vad det är hemskt att ha en unge långt bort. Men nu är han hemma och jag försöker njuta av det. Få se om jag orkar baka ngt ikväll men jag antar att kl kommer att vara mycket innan vi är hemma.....men å andra sidan så vet jag inte när jag annars skall hinna. Vi har kräftkalas för My på fredag och jag jobbar ju hela dagar nu. Men det kommer nog att gå finfint till slut. Nu skall jag skynda mig så kanske jag hinner duscha innan jag far. Ha det :)

Nu har han åkt...

Publicerad 2016-08-15 06:40:46 i Allmänt,

Igår kväll så åkte Lukas hem till Högbränna igen och det blev så tomt. Usch så eländigt det känns, men vi vet ju att han har det bra. Men det värsta var att han inte såg så glad ut som han brukar göra när "matte" kommer. Han hälsade och sen gick han och satte sig inne i hallen. Men det kan oxå bero på att det låg godis inne i köket ahaahaa Men nu under hela sommaren har han fått vara medelpunkten och blivit rund och bortskämd. Kliad varje morgon och kväll och fått vara den vi slösat kärlek över. Så då kan man väl förstå att det är jobbigt när vardagen kickar in som för flera av oss. Idag börjar vi bägge att jobba igen och det är ju alltid lite si och så. Sist så bloggade jag från telefonen och inte sjuttsingen fick jag med ngn bild på min pippi??? Hade ju varit på.....tadaaaa
och där fann jag min pippi som numer heter Putte. Maken trodde jag helt hade förlorat vettet när jag betalade så mycket för min putte. Men jag fick överbevisa honom och gick in på auktionsajter och visade att jag fick betala mindre än hälften än vad de gått iväg för på auktionsajter. Men man kan säga att Putte är mer värd död än levande.
Igår så var vi bjudna på försenad förlövningspicnic....eh hur stavas picnic???ehhhh äsch så får det bli. Det blev nästan som ett knytiskalas och min "svärdotters" syster hade gjort en saft eller lemonad som var så underbart god. Hallon och blåbär kokad med vatten och sedan lite citronskivor som fick dra ett tag innan det silades upp i flaskor. fantastiskt gott. Nåja åt så magen stod i fyra hörn och till middag blev det bara en kopp te och en ostmacka. Nu är paret avfirat och familjen har blivit officiellt större. Nu är semestern över och därmed oxå sötebrödsdagarna med fika och gottis. Nu har vi väl i och för sig inte varit lika crazy som andra somrar, men inge mer mackor eller godsaker på kvällarna. Äldsta sonen som var i New york åkte till Atlantic city igår. Men han tappade sin plånbok och jag tillbringade en del tid under gårdagen med att fixa och trixa med kort och pengaöverföring. Nu har han hittat plånkan igen eller rättare sagt hans kompis i New york. Men han har bara 6 dollar på fickan så jag måste till Forex idag och göra en överföring så han tar sig till New york igen och hämta sin plånbok. Nu är mitt uppdrag att försöka stoppa beställningen av nya kort och körkort....suck som jag slet mig blodig över igår hahahaah. Luften är kall och jag gruvar mig lite inför kylan som kommer senare i höst. Men än har vi nog ngr fina dagar att se fram emot. Dessutom så har vi så mycket kul att blicka fram till. Resor, kalas och trevligheter så jag antar att hösten kommer att flyga fram. Men än så länge är det bara augusti och jag ska njuta av varje sommarmånadsdag oavsett väder. Ha det så gott :)

Auktion

Publicerad 2016-08-13 16:13:57 i Allmänt,

Tjoho så roligt men kallt. Enormt mycke grejer och de skulle säkert kunnat hålla på i tre dagar innan allt skulle vara borta. Jag fick det jag ville ha. Men fler än jag budade och denna pippi var dyrare död än levande.

Godmorgon

Publicerad 2016-08-12 08:42:36 i Allmänt,

På söndag ska vi lämna tillbaka våran "bebis" Lukas och jag börjar redan våndas av att inte ha den lilla pälsbollen hos oss. Men vi inser ju hur han helt glömt bort att det går att vara ensam en stund. I alla fall hemma, i bilen går det bra att vara själv, men inte hemma då gnäller och småylar han. Gick till tvättstugan och när jag kom tillbaka så var det storkalabalik och han agerade som om han varit ensam i timtals. Nästa sväng till tvättstugan fick han ligga på bron och då gick det utmärkt. Kisse sitter bra och tittar på honom ibland och man kan riktigt se hur han tänker: " vilken dumfan" ahhaaha Men jag har ju helt glömt bort att visa den fantastiska tårtan som modern gjorde till yngsta prinsen, som fyllde hela sex år!!!! Nu börjar han förskoleklass, lillgubben och nu är han väl inte att räkna som lillbebisen längre?? fast jo ett litet tag till. Han är ju en kramgroda och gullegris så än har inte stelnat till och blivit till storpojke. Men Viggo börjar bli en storpojke och fastän det svider i hjärtat av hur cool han stundtals är så finns fortfarande en kramis kvar i honom oxå. Kan ni fatta att hjärteljuset blir 8 år??? Men jag tror inte det är läge att tokspringa fram och krama och pussa nu om han är med kompisar hahaha. Tårtan var det...den var stor och höööög och jag som är van med hur mätt jag blir om jag smakar på alla godsaker tog lite och valde. Men maken tog en stor bit bara för det såg och var gott och han hade mättnad tills nästa dag hahhaha. Men visst är hon ett geni på tårtor?
Tycker det är konditorklass på hennes verk och hon har höga krav från sina söner på vad hon skall göra. Maken var igår ut till Kroksjö och hjälpte en av sönerna att snickra på altanen och när han kom hem så for vi och hann innan stängning och köpte gardinerna....sen for vi en sväng till Pappa igen och tryckte i oss en hamburgare och sen hem och börja stryka. Men......vad gjorde jag min klant???jo jag mätte fel och lyckades klippa av 50 cm för kort???? så det var bara och sätta sig ner och sy fast det :( Men det syns inte så mycket så det är bara att gilla läget. Vad kan man säga? semesterhjärna, dum blondin eller bara klantig? Vi började sen tillta på en ny serie...eh jag var mest gömd bakom filten eller handen .Stranger things tror jag den hette och var ett sammelsurium av olika filmer. Lite ET lite Stand by me, och en nypa av hmmm vad heter den där serien nu igen??? eh jo Arkiv X. Vill fortsätta och se den tror jag....eller inte.
Lever in mig så i allt jag ser och det är mig alla läskiga jagar och pulsen är skyhög. Hur många av er ser Ernst på tv? jag tycker han gör så mycket fina saker, men inget för mig. I hans miljöer ryms det inget familjeliv. Ingen Milou som drar fram hundra grejer på golvet , ingen kisse som luddar ner ingen Ingalill som dräller kaffekoppar överallt. Det skulle bli stökigt på en gång om en kudde är på sne.... Idag så åker vi upp till stugan och tyvärr så visar smhi att det blir skit....och det värsta med det är att det äntligen är auktion och det blir ju ingen sådan om det blir skitväder??? Nåja kommer att göra ett ärligt försök och fara. Jisses så trevligt , jag bara gillar auktioner bara för spänningen och nyfikenhetens skull. Att förfasa sig över vilka priser en del är beredda att betala för skrot och nästa stund avundas dem som gjort klipp. Så roligt och rätt vad det är så har man ropat in en fyndlåda med skrot hahaha Nu skall jag ge Lukas lite frukost och ta mig lite själv oxå kanske. Stöka bort lite och packa ner lite så vi klarar oss i två dygn hahaha. Behöver nog bara ett par trosor och ett paraply till auktionen, resten finns i stugan. De sista semesterdagarna börjar nu bli timmar...Men vi har så mycket trevligt framför oss så vi har inte en tråkig stund i sikte på månader. Resor, fester och kalas var och varannan helg nu i vår kalender. Ni kommer nog att få veta allt eftersom vad vi sjåar på med. Men tills dess...Ha det:)

Torsdag 11/8

Publicerad 2016-08-11 10:05:42 i Allmänt,

Shit vad tiden går fort och nu är vi i Augusti. Vi är hemkomna från stugan sedan ngr dagar och det känns okey. Det skulle vara kallt och regnigt där så då avbröt vi lite tidigare och far upp imorgon istället och hem på söndagsmorgonen. Djuren var inte lika glada över att fara hem.
inte heller denna filur som far hem till sitt hemma på söndag och vi kommer att sakna honom ngt så förfärligt.
Igår så hade vi en tillsammansdag, vilket inte är så vanligt. Ofta har man ngt att syssla med och är tillsammans men gör olika saker. Men igår så var vi och shoppade lite kläder,jag en typ av jacka och kjol och maken kavaj och en t shirt. Sedan for vi och kollade på gardiner....tänker mig mörkgröna men fick lite kalla fötter. I åratal så har jag haft så ljust som möjligt och vitt vitt vitt. Men nu vill jag ha det lite mörkare och mysigare och det känns ovant. Tänker mig nya kuddar och lite murr murr hahahah kommer nog inte att bli lätt. Sedan åt vi lunch och hälsa på pappsen som mått lite taskigt ett tag och det var lite skrämmande och oroligt ngr dagar. Nu var det en annan pappa och betydligt piggare. På aftonen så for vi och åt på sjöbris och jisses så gott och jag var nog lite tippsy när vi kom hem. För jag somnade som en stock när jag gick och la mig. Äntligen fick jag mig lite ostron och jisses annåda så gott. Mycket gott vin drack vi men maken höll på att beställa husets dyraste flaska???? igen??? 1200:- är tydligen hans prisklass hahahaah. Men vi enades om att hälften räckte hahaha. Men så gott det var och hade två toner av smaker och det var nästan intressant att dricka. Doftade syrligt men hade en djup smak och som sen övergick i en annan ton. Vi var inte många denna afton på sjöbris och vi fick en excellent service hahhaha. Vi var de enda matgästerna inomhus. När vi gick så var vi de sista hahahaha. Sällan man stänger ställen nuförtiden hahaha. Idag vet jag inte riktigt vad jag skall göra men det finns ju alltid att göra så jag kommer nog att hålla mig sysselsatt. Ha det så bra :)

Det är långt mellan....

Publicerad 2016-08-04 11:48:41 i Allmänt,

Inläggen....Men jag suger på att blogga via telefonen och ids inte sätta igång datorn!!! JAG HAR DATASEMESTER. Har fullt sjå med att läsa bloggar och att drälla runt och ha det bra. Sista dagarnas väder har väl inte skrutit med ngt solsängsliggande. Nu har jag iallafall gjort lite bokföring och maken springer ut mellan skurarna och bygger på den nya bron. Vi har haft underbara vänner på besök under två dagar och jag eller rättare sagt vi har verkligen sagt flera gånger hur lyckligt lottade vi är med så energigivande vänner. För vem blir inte glad över ett sådant här fint kort?
Lukas var in på tandsanering i måndags och kostade oss mer än vad vi trott...suck. Men det är billigt om man tänker på vilken smärta han måste ha haft. Elva tänder blev han av med och nu är hans andedräkt inte dödande längre. Men han har haft ont och varit väldigt klängig och flåsig. Värst har det varit på kvällen och natten och han har legat på oss i ca 8 sekunder och sen bytt ställe. Kan lova att det känns att ha en 10 kg flåsande hund på huvudet känns. Vi har i alla fall mysigt med tända ljus och tv och kaffe och en eller annan godbit.
Fy fasen vad bra vi har det <3 Hoppas att ni oxå har det bra. Vi kommer att vara här i en vecka till och på lördag blir det jobb och sen snabbt som ögat upp igen. I ärlighetens namn så skulle jag gärna ha bosatt mig här för gott. Så skönt :) Nä nu skall jag snart på affären och inhandla lite mer mjukmat åt Lukas, han kan ju inte tugga den hårda än. Kanske det blir lite glassinköp till efterrätt? Vi skall äta soppa till middag en underbar morot och räksoppa som dryper av smaskigheter. Till det blir det nog ngt gott bröd och ost. Ha det bra eller rättare sagt ha det bäst :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela