myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Måndag 29/2

Publicerad 2016-02-29 07:04:25 i Allmänt,

Det blir alltså 4 år tills nästa gång man kan skriva 29/2. But i dont care....... Min helg har varit lika produktiv som en trasig maskin, mitt humör kan liknas med en urdrucken kaffekopp med en spottloska. Min energi lika stor som den du kan se hos en sovande lemur. Inget har blivit gjort, ingen städning inget jobb, ingenting alls. Bara ett tomt stirrande och väntande på att detta tillstånd skall gå över. Min närstående har i princip varit sängliggande hela helgen pga migrän men å andra sidan så har det nog varit bättre än att umgås med denna negativitet. Allt känns som att ta sig fram i träskmark, och jag skulle nog helst vilja ligga i fosterställning och gnöla. Nej jag skulle hellre vilja ta en rök,eller tjugotre stycken efter varandra. Att sluta röka utan att vilja är ingen dans på rosor och dömt att misslyckas skulle många säga. Men i helvete jag låter denna helg ha varit i onödan. J..vla skithelg, j..vla skit överhuvudtaget. Men jag har slutat röka och nu är det tiden som skall läggas till.....att få ut vanor, gift och skit och jag vet att detta kommer att gå över. Men att leva vidare är en liten tröst när man befinner sig i ett enormt "tycka synd om sig själv stadie" Det låter kanske konstigt men det är denna skit som tar mig framåt, en minut i taget. Att det är just så starkt att det nästan kan bryta ner i människa. Att nikotinet styr och påverkar är ju inte klokt. Det har fortfarande sitt grepp runt mina tankar, mitt humör och livsandarna dansar minsann inte schottis....... Igår eftermiddag stapplade min närstående upp och vi bestämde oss för att käka kinamat.
Beställde friterad fisk??? men hallå ser inte alls ut som det men det smakade bra så jag iddes inte protestera. Sen en snabbis förbi ica för att köpa lite mjölk. Mätt som ett troll var jag sedan resten av kvällen som räckte till 19.55 då jag gick och la mig. Idag är det en ny dag och jag kommer nog att spendera den i hemmet mestadels då jag inte sprudlar av glädje och jag vill inte sprida detta omkring mig. Har en del att göra men det kommer att gå sakta...... Måste i alla fall visa er en liten varelse som satt lite glädje på kartan i helgen. Lilla Tova som är så tokig och som ortroligt nog t om fått gammkisse att skutta runt. Ser ni lilltungan?

Godmorgon Fredag

Publicerad 2016-02-26 07:43:22 i Allmänt,

Skulle till läkaren tidigare i veckan och fick för mig att jag skulle vårskörda.....dvs raka benen. Jag rakar sällan mina ben utan är rätt obrydd, men nu tänkte jag att det kanske skulle se bra ut om jag skulle dra ner brallorna. Nu sticks det och klias och nu kommer jag ihåg varför jag gör det så sällan. Tycker att hår är naturligt och tycker inte det är konstigt alls, men även jag ansar ibland även om jag inte gör det regelbundet utan när jag får lust till det. Så skönt att inte lägga en massa energi och tid på sådana krav. Sökte på googlebild efter "rakningskador" fram kom denna!!!!
Ja inte fattar jag men ja det finns kanske ett samband som är större än dig och mig. Gårdagen var ganska skit på abstinensfronten. Ibland så kändes det som om jag höll på att svimma och en gång var jag gråtfärdig av frustration. Hade en kund och skulle ta ut en kvittokopia, komma ihåg en summa och leta en permanent penna och rulla ihop ett papper åt kunden. Det blev för mycket tydligen och jag fick ropa på min kollega. Tänkte att detta går inte jag måste stänga och gå hem.....men jag tog mig genom det. På aftonen och kvällen gick det mycket bättre. Men jag blir så fort stressad och har så dålig impulskontroll hahaha och allt blir gigantiskt besvärligt. Sen mina nätter är desto knasigare men på ett roligare sätt. Jag drömmer så intensivt på ngt sätt och med många känslor inblandade. Förnedring, rädsla, lycka, förtvivlan, stolthet, kärlek och skräck. Kommer ihåg en hel del och igår när jag gick och la mig var jag nästan förväntansfull hahaha. Jag blev inte besviken jag har känt allt inatt, utom röksug. Måste visa min snöorm...ser ni hur den ringlar där uppe. Nu längtar jag tills den lille fan smälter bort....
Idag så jobbar jag 9-17 och sen blir det en ledig helg och jag kommer att vara ledig och inte göra ngt jobb alls har jag tänkt. Jag behöver egentid som det heter, nej det behöver jag inte jag behöver städamitthem -tid, för annars trivs jag inte. Har en massa kissehår nu då kisse börjar släppa vinterpäls och det var ju det där skåpet som skulle behöva tvagas. Såg dessutom att det var smulor i bestickslådan???hur i all världen kommer det skräp dit??? Känns som om jag verkligen behöver vara ledig är ju 14 dgr sedan jag var ledig. Ha det gott :)

De har skickat mitt hus <3

Publicerad 2016-02-25 08:45:13 i Allmänt,

Nu har de tydligen skickat mitt hus så kanske på en vecka så har jag det här....åh så roligt. Tänkte ni skulle få se vilket hus det blev. Tre våningar och många rum att inreda. Så jag riktigt ser framemot att få ägna många roliga timmar åt detta.
Hade varit roligt om det fanns möjlighet att starta förening även här uppe med workshops. Vet att de norrut har en och ett helt gäng söderöver. Men här sitter vi dockhustok så glest så det är bökigt att få ihop en klubb. Men vet att vi åtminstone är tio...för de kommer in i butiken och köper mtrl. Han på pressbyrån säger att de köper in 15 ex av två olika dockhustidningar och alla försvinner..hmmm spännade vilka är ni? För mig så är det oerhört viktigt att ha en hobby och ngt för händerna. Är så otroligt rastlös annars och har svårt att slappna av. Om jag sätter mig ner och inget gör, så somnar jag av leda eller bara går och lägger mig även om klockan är sju. Men virkar jag eller broderar eller gör ngt annat så klarar jag av att hålla uppe ögonen och ta det lugnt. Slutade lite tidigare igår, för jag hade lite annat och stå i men det gick fort och jag var hemma tidigt. Så det blev ett snabbt gardinbyte och två nya orkideer.
Har tur med dem och de blommar på bara bra. Tricket är....inget Inga glaskrukor, näring eller omvårdnad utan bara en rejäl nonchalans. Torkade snabbt av rutorna på insidan och det kändes fräschare men jag behöver göra mer här hemma. Snart kan jag skriva mitt namn i dammet i bokhyllan...så märkligt hur det lägger sig på glashyllorna trots dörrar??? Men det är lite mer krävande sådant för då vill jag ju ta ut allt och diska det och det tar ju i och försig inte så jättelång tid men man måste känna sig taggad eller ha bra musik. Från det ena till det andra, nu busar kisse med en pinne??? alltså våran storkisse??? antagligen vill han impa på lilla Tova som är här fram tills söndagskväll då husse kommer hem från skoterkörning i Hemavan. Ahha nu dråsade han ikull, det var inget långvarigt bus men Tova blev impad det kunde jag se hahahaha. Hon är jätteliten jämfört med honom, men han består ju av en enorm pälsmassa oxå trots att vi klipper honom. Vertinären tyckte han var lite överviktig....jo men tjena det får faktiskt vara så. Han är ju innekatt på vintern, steriliserad och svårt att få honom att äta pga att han saknar tänder så han får både torrmat och mjuk kattmat och det är helt ok tycker jag. Det fixar han bort på sommaren. Nu kanske ngn undrar hur det går med rökningen?????????????????????
Jo det funkar och jag har inte ramlat dit och det har gått som förväntat med oerhörda kval och ngr minuter hyfsat hahhaaha. Det är jobbigast nu på morgonen på ngt invant vis och är en mental grej. Vakna, kissa, dricka vatten och ta ett bloss. Nu är det bara vakna och kissa kvar...suck du gråa värld. Men jag har lovat mig själv att den dagen jag hamnar på hemmet då jäklar i min låda skall jag röka så det bolmar, för att leva på ett sådant ställe måste vara värre än döden. Idag stänger jag så jag börjar inte förrän om 1 1/12 timme och jag är så rastlös att jag nog far in tidigare. Svårt att få ngt vettigt gjort och vill ändå göra ngt. Skönt att det är en kort period av mitt liv. Ha det så bra :)

Onsdag och lilllördag

Publicerad 2016-02-24 07:35:51 i Allmänt,

Ja redan onsdag och min plan var egentligen att vara ledig på riktigt. Ni vet ledig för att kunna byta gardiner och fixa lite fräscha nya blommor och röja runt lite. Skulle vilja organisera om min garderob och göra lite förändringar där. Har alldeles för mycket plagg som "är bra att ha" Men så blev det vab i personalstyrkan så då knallar jag väl dit och gör mitt jobb. Mitt allmäntillstånd är riktigt hyfsat med tanke på att jag inte rökt sedan kvart över tre igår.....Men mitt humör börjar visa sig....När jag vaknade så låg jag väldigt nära kära maken och han vaknade när jag rörde på mig och la armarna om mig och sa Va mysigt....jag blev istället jätteirriterad :( Hade egentligen bara i tankarna den där morgoncigaretten som jag inte skulle få....suck. Usch skulle hellre ta mer kroppslig abstinens än humöret och jag gruvar för det värsta....när känslan av att allt är grått och meningslöst dyker upp. Men jag försöker istället vända på det och tänka att det är för j..vligt gift som styr mig. Har redan köpt ett slutarökapresent !! bara för att jag kände att det behövdes. Har beställt ett dockhus från England (tror jag det var hahah) Blir ändå billigare än de skåp jag sett som man kan köpa här i sverige. Anledningen till att jag har beslutat mig för att sluta är att min blodcirkulation är dålig och jag riskerar hjärtinfarkt /stroke. Uppfyller alla kriterier: Dålig blodcirkulation stillastående jobb...fast jag kommer ändå upp till ca 10000 steg varje dag på jobbet. Men står mycket Storrökare Övervikt Japp så nu måste jag nog börja med medicin och fortsätter jag att röka så är jag mer dum än jag vill vara. Men nu till ngt helt annat hahaha Har tagit en bild på mina mosaikstenar och jag är riktigt nöjd och begäret att göra fler kommer. Men vi får väl se om jag skall hålla mig sysselsatt så kommer det nog att pysslas en hel del.
Är nöjd faktiskt skall bara släta till lite på en del ställen med lite sandpapper så är jag redo att vänta på våren så jag kan lägga ut mina stenar hahaha. Kommer inte att gå loss med massa blommor i år utan endast hålla mig till den stora krukan bredvid dörren. De bara dör bort för mig,då jag antingen är i stugan eller jobbar mycket. Vissna blommor är värre än inga blommor alls.
Nu har jag stoppat alla kuvert från faktureringen jag pysslade med i måndags i väskan. Är hopplös på att glömma posta. Skulle ha tagit ett kliv längre in i teknikvärlden då många större företag tar emot det på fil nuförtiden. Men ni skall nog få se att en dag...så händer det och jag kommer att utöka min förmåga och hänge mig åt datateknik....not Ha en bra dag :)

Usch och fy

Publicerad 2016-02-23 07:21:43 i Allmänt,

Tog en insomningstablett igår och idag smakar det gammal rostig cykel i munnen. Egentligen skulle jag ringt och bytt sort, men jag använder dem så sällan så jag tar det hellre än att ligga och vrida runt i sängen. Gårdagen spenderades i morgonrock och med bokföring. När jag var klar var jag så trött att jag hade kunnat gå och lägga mig. Slog på dumburken och glodde lite på history channel istället. Det var ett program om gladiatorer och jäsickens anåda vilket jobb. Det fans flera olika sorters gladiatorer, med olika sorters vapen och talanger. Men kruxet var att du skulle inte bara vara en baddare på att fajtas du skulle dessutom vara duktig på att showa så du vann publikens gunst. Gjorde du det så blev du behandlad av proffsläkare och hyllad som värsta stjärnan. Åtminstone ett tag....
Gillar att titta på sådana program för de är långt mer intressanta än tex stjärnorna på slottet. Vi har ju en ny kassa och jag kunde för mitt liv inte få kassarapporterna att stämma. Så nu skall jag samla kraft och mod och grotta ner mig med dem ngn annan dag. För idag blir det butiksjobb och lite senare i afton kommer lilla Milou. Fick ngr bilder på henne igår där de hade lekt med ngt tokigt program, men jag tycker inte det blev annat är spökigt.
Här är en annan variant med enorma ögon
Håller på att gorma med sommarschema oxå.....går väl sisådär. Planen är att vi skall kunna ha riktigt semester, dvs inte jobba ngn dag alls på två veckor i alla fall. Ser lite svårt ut....när man skall täcka 7 dagars veckor med minst två arbetare varje dag. Då blir det bara några timmar i veckan över och det är ingen vikarie intresserad av. Så att göra scheman där jag jobbar varje helg är jag less på...suck. Men jag fortsätter att pussla, på detta. Ha det så bra :)

Lördagmorgon och allt är stilla

Publicerad 2016-02-20 07:35:38 i Allmänt,

På helgerna är det ofta lite tystare på ngt vis om man är uppe tidigt. Skulle tro att trafiken är mindre och att folk som kan och vill sover kl sju på morgonen. Jag som gick och la mig tidigt vaknade glatt tio över sex och känner mig utsövd. Orkade inte greja så mycket med bokföring igår kväll och på televisionen var det bara skit så jag gick och la mig kl nio. Var på lite halv dåligt humör om jag skall vara ärlig. Är sällan på dåligt humör så jag känner skillnaden markant. Jag hade utlovat en bild på de färdiga aporna så här är de. Igår så var det en kund som frågade om hon fick köpa dem !!!
Blev lite sugen på att sy andra figurer oxå ,mest för att ha ngt för händerna. Vet att jag skall ha ngt gammalt mönster med små kaniner som man kan ha som typ mobil, eller i barnvagn. Hmm får se om jag orkar leta i afton. Skall duscha nu innan jobbet och tvätta håret, det bästa är att jag inte behöver frysa arslet av mig eftersom det inte är så förbaskat kallt ute. Om man duschar på morgonen och sen skall ut så fryser då i alla fall jag mer. Satt och fnulade på sommarschema igår och då blir man medveten om hur allt snurrar kring ngr få veckor per år. Så hemskt egentligen, att veckorna 28-32 är i centrum på ett helt år??? Det är då vi skall sola och mysa med familjen, resa, renovera och tanka energi för resten av året. Skrämmande om man tänker att det är så för oss flesta. Är inte riktigt klokt att man /jag känner så. Men vädret styr så mycket och värmen tinar en frusen själ. Nu måste jag fixa mer kaffe.....återkommer På butiken skall vi utöka med mer garn och broderi, men jag har så förbaskat svårt för att bestämma vilka....ja att bestämma och välja är ett dilemma. Men jag måste verkligen ta tag i det så fort som möjligt. På måndag skall jag ringa efter kataloger på garn och jag har fått förslag på broderier en ca 1000 stycken...suck. Har blivit tipsad av andra kollegor att virka lite prover på "vårt" garn och andra liknande typ billigt rusta/ica garn och sen tvätta och hänga upp i butiken så kunderna kan se varför det andra garnet är så billigt. Man får det man betalar för är ett ordstäv som säger så mycket. Idag så fortsätter prislappsbyten.....kommer vi att bli klar? någonsin?
Ja igår så kändes det motigt, för det tar en satans massa tid hahahaha. Men jag tar en 90 cm sektion i taget och jag brukar ha som mål att hinna två per dag. Är det bara jag som tycker att feeeeebbbruuuuuariii är lång? Usch vilken skitmånad på ren svenska. Nu vill jag ha mars och det nu! Marsdagar kan erbjuda soldagar om vi har tur. Enda kruxet med det är att man ser hur skitiga fönster man har hahahaha. Men just nu så skulle en sådan dag sitta bra. Nu skall jag gå och duscha och göra mig i ordning för att fara och jobba. Vilken satans tur att jag gillar att jobba hahaha annars hade jag väl gnölat över det oxå? Ha en bra dag :)

Hahahaha

Publicerad 2016-02-19 07:44:26 i Allmänt,

Inte ekonomisk utan skitsnål.... Blev uppmärksammad att jag skrev lite fel på pris.....inte 200 utan 2000 skulle det vara i inlägget om hårkostnad hahahaha

Hejsan hoppsan nu rackarn är det fredag...

Publicerad 2016-02-19 07:42:03 i Allmänt,

Fredag är fredagsmys och pappersjobb. Brukar sitta och jobba lite på fredagskvällar, med lättare jobb som dagskassor och fakturering. Anledningen är faktiskt att det är jobb som tar tid men inte kräver så mycket hjärna. Sen håller jag mig vaken.....ja så är det. Fredagskväll med lite mysbelysning, nya tulpaner och skit på tv:n = snark Hade ont i nacke och axel igår och jag skulle tro att det beror på att jag "hänger" med huvudet över nya etiketterna. Vi byter ut och det innebär ett bläddrande och framtagande av nya etiketter och sen lägga in dessa i datorkasssan och sen själva bytet. Men det måste göras och ju förr desto bättre. Pappa var in på jobbet med en av sina pallar och ville att jag skulle prova sälja dem....så ifall ngn här känner att en sådan saknas i mitt hem så hör av er.
Har en själv och de är faktiskt väldigt bra. Kostnaden är 195:- och tar inte så stor plats och man slipper dra fram stege eller storpall när man behöver nå. Har min i förrådet för att nå längst upp utan att tjorva med stol. När man byter gardiner är den kung :) En av mina arbetskamrater klippte sig igår....och skitfint blev det. Hon ville slinga och klippa kortare (Hon hade ganska långt hår) och liksom ha lite flikigt och småfräsigt. Var och kolla och eonomisk som hon är tyckte hon att 200:- var för mycket, och tänkte att hon fixar det själv. Hon skickar en film där hon helt sonika klipper av det själv....och sen ytterligare en bild och tammetusan om det inte blev exakt så som hon visat bilder på hur hon ville ha det. Tjusigt Gårdagen innebar styrelsemöte och det gick hyfsat fort och effektivt, det var min tur med fika. Vilket jag kom på en halvtimme innan...så det blev en panikprommis till ica och inköp av smaskiga godsaker. Till middag gjorde vi pizza och den blev så god att jag måste säga att det var den bästa pizza jag ätit på evigheter. Jag hade , purjo, salami, mozzarella, tomater och ganska mycket ost. Mums fillibabba Nu blir det jobb men slutar redan vid tre och det känns bra, för jobbar hela helgen oxå. Skall försöka börja foga min mosaikstenar ikväll om jag får lust och ork. Nu drar det ihop sig till påsktider och jag funderar på om jag skall göra något påskpyssel. Har lite planer.... Men tills dess så får ni ha det så bra :)

HARREMINJE...det är redan torsdag

Publicerad 2016-02-18 07:28:43 i Allmänt,

Hade besök av min kontakt på Panduro igår och jag liksom flöt fram resten av dagen. Vår butik är nr 2 i sverige inklusive alla partnerbutiker?!?!! Fatta så jäkla roligt och jag hade i min vildaste fantasi inte trott att det skulle hända även om jag hade önskat det. Tänker glädja mig åt det idag oxå :) Jag luftade min oro för öppnandet av Panduro här i stan och hon förstod hur det kändes men höll med om att det är bara att köra full fart som gäller. Hade ställt in mig på budgetmöte och full fart hem igår efter jobbet.....men det var rätt datum fel månad...suck. Nåja så kan det gå, när man är en virrhöna. Hittade en bild som beskriver mig väldigt bra.
Så här kan det på riktigt se ut......jag är på hundra ställen samtidigt men det finns ofta en röd tråd och jag hinner oftast massor och ibland så blir det bra. Har försökt att räta upp alla krusiduller men inser att det är så här jag funkar och börjar inse och förlika mig. Men när jag t om själv är less ibland så kan ni nog förstå min omgivning hahahaha. Men åh andra sidan så ser jag och uppfattar så himla mycket mer. Vilket kan vara en stod fördel, många gånger. Som person så är jag väldigt öppen för intryck och mottaglig för stämningar och bilder. Jag lagrar så mycket information varje dag att egentligen så är det inte alls konstigt att jag tar fel på datum och dagar för det skall trängas med så mycket. Jag blir trött fort och mätt på intryck och människor men samtidigt så finns det fördelar. Jag förnimmer mycket och kan verkligen suga in saker på gott och ont. Men jag njuter av att ibland bara bli så där lycklig och att det liksom kvillrar i hela mig om jag ser ngt fint. När det är neråt......så är det verkligen grått. Men aldrig ngn längre stund. Ibland har jag funderat på manodepressiv,eller ngt bokstavsfel....men nej det stämmer inte in på ngt "diagnos" förutom en HSP- Highly sensitive persons. Finns att läsa spaltmetrar om och jag tycker mig känna igen mycket. Nåja nu skall ni få se mitt lilla projekt...Sten mosaik
Jag har limmat mosaik på helt vanlig sten och sen blir det fogmassa och det skall bli roligt att se om inte det blir fint att ha ute på trappan i sommar. Om det blir fint så skall jag göra fler hahahaha Har glömt att ta en bild på mina apor.....har satt upp dem i butiken så skall försöka komma ihåg att ta ett kort. Nu skall jag gå och tvätta av mig och fixa och trixa och ta mig iväg till jobbet. Ha en bra dag:)

Känns som om man sett det

Publicerad 2016-02-17 07:25:00 i Allmänt,Måste än en gång ta upp detta....vi som gått här på jorden ett tag känner nog igen detta
För egen del så är jag "mätt" på denna sk trend. Jag har gjort bort det så att säga. Tillhör även den sorten som aldrig skulle köpa en stringhylla heller. Minns fortfarande glädjen över att få skruva ner den när jag köpte en modernare hahaha
I måndags vaknade jag med halsont gånger tusen och tänkte att detta slutar inte väl. Men det blev bättre mycket bättre och igår jobbade jag. Det känns men inte ont, utan mer som en klump.
Idag blir det verkligen en lång dag, börjar kl 9 och stänger och sen järnet hem för det är budgetmöte i föreningen och imorgon styrelsemöte. Jag kommer lite senare, men det skall nog gå bra.
Mitt föreningsliv utökas och nu är jag även med i gallerians styrelse hihihi de tröttnade nog på alla mina inskickade ärenden och tänkte att det är lika bra att vi tar kärringen i båten hihihi
För övrigt är allt bra och jag kan nog säga att jag kommer att fixa eländiga februari utan att måla och tapetsera om hela lägenheten. Blir galen på denna månad som alltid går sakta och gör att jag blir så förändringsugen.
I måndags när vi kom hem så ställde jag makens väska på sängen och vips så for kisse dit och la sig. Katter är märkliga och gillar att ligga trångt och /eller på olämpliga ställen. På den nytvättade klädhögen, på tidningen man läser, mitt i bokföringslådan osv

Ja de är lite tokiga djur och vi får skratta ofta åt vår pälskorv.
Skratta fick både jag och maken göra igår åt hur korkad jag kan vara. Vi såg Parneviks och Alexander Bard berättade att han varit spermadonator. Givetvis blev jag inspirerad och funderade på hur jag själv och maken ställde oss till det. För egen del så kände jag att om jag var man så skulle det varit mycket lättare. Sen om jag tyckte att det skulle vara okej att ha barn som man inte visste om skulle vara svårare. Men då kläcker jag min förbaskade korkade blondin ut i detta uttalande: jag skulle inte tveka en sekund att donera sperma om ngn av mina barn inte kunde få barn.......hmmm fräscht...inavel
Tog mig två sekunder innan jag insåg det absurd i det hela hahaha
Ha en bra dag :)

Söndag 14 februari

Publicerad 2016-02-14 11:36:27 i Allmänt,

Idag är det alla hjärtans dag och jag hoppas att ni alla kramar om er själva lite mer än vanligt. Att tänka på sig själv behöver inte alltid vara förenat med egoism. Ibland är det kanske befogat att säga att vi får lika mycket kärlek som vi älskar oss själva. Tankeväckande
Har sovit gott och det är så mysigt att vakna och se att det ljusnar i horisonten. När jag var ute och rökte så la jag märke till att vår bil förutom att den är väldigt skitig är blå !!!! Jag har alltid tänkt på den som vit. Men mot den vita snön så ser man att det finns mycket blått i färgen. Kanske svårt att se på bilden men jag kan säga att det syns med blotta ögat.

Tog en annan bild åt det andra hållet

Och jag kan lätt säga att jag föredrar utsikten och vädret mer på denna...

Åh ljuva sommarkväll
Nåja vi har det framför oss och jag längtar. Nu skall jag i alla fall gå och lägga mig och vila en stund och lyssna vidare på min ljudbok. Min bättre hälft ser på skidåkning och har det mysigt på sitt håll hahaha.
Ha det så bra :)

Hejsan hoppsan

Publicerad 2016-02-13 16:30:22 i Allmänt,

Sitter uppe i stugan och dagen håller på att övergå till afton. Har ätit alldeles för mycket godis och nu tror jag att middagen får bli lite senare,
När vi kom upp så hade vattnet frusit men idag efter lite varmt vatten så for proppen och nu har vi rinnande vatten igen.
Jag har bara slappat och inte ens klätt på mig utan läst, virkat, lyssnat på ljudbok och målat på min nya fina tygbäska.

Jättekul faktiskt och jag har hela baksidan kvar hihihi. Skulle bara ha tagit med mig mer färger. Kisse har sprungit in och ut hela dagen och ligger just nu och sover gott på sängen. Så skönt att veta att vi inte skall hem förrän på måndag. Men imorgon hade jag tänkt städa lite här och det låter kanske fånigt men doften av en nystädat stuga är svårslaget.
Ha en fin afton 

Ibalnd så blir det svårt..

Publicerad 2016-02-12 08:24:41 i Allmänt,

Idag så vaknade jag så tidigt att jag hade två timmar på mig innan det äns var läge att göra sig i ordning för dagens jobb, så jag tänkte att det kunde bli lite kul att se om jag kunde hitta ngn ny blogg att följa. Men är så gudars trött på allt hälsosamt och träningstjafs, så jag sökte på bloggar utan träning.....och fick hundratals tips om bloggar MED träning. Det var antagligen en massa bloggar som hade skrivit att de inte tränat på fem timmar eller ngt ditåt och det hittade sökmotorn direkt.
Jag har aldrig varit en fysisk person och kommer nog aldrig att bli det heller. När jag var i skolåldern så åkte jag både skidor och skridskor och gillade att simma. Men inte var det träning, det var lek och kul. Har aldrig fattat det där med att planlöst promenera omkring, det stressar mig ngt så oerhört. Planen säger då promenerarna är att det är skönt!!!!! och hälsosamt. Ja det förstår jag men skönt??? har jag aldrig känt. Om jag är på resa i en stad så kan jag direkt förstå. Att promenera runt sådana gånger gillar jag verkligen och tycker att det är både roligt och avkopplande. Men hemma...och se samma saker hela tiden, samma gamla stig som jag redan gått....nope Jag kan vara som en duracellkanin och gå hur mycket som helst om det krävs. Men att välja det själv, nä det har jag aldrig gjort. En defekt på mitt CV måste jag säga och jag skulle tycka att det vore bra om det var tvärtom. Däremot har jag alltid uppmuntrat barnen att röra på sig och de är mycket bättre på det än jag. Tror att det har fler fördelar än nackdelar så naturligtvis så vill jag att de skall få fördelar. Jag är oxå väldigt kinkig med mat och mig veterligen så är bara den yngsta lika kinkig som jag. Jag gillar inte en massa köttgrunks som är hopblandat och jag inte kan se vad det är utan en massa sås. Äter jag hos vänner är det en sak, då är i princip allt kalasgott och jag njuter oftast kolossalt. Nä jag menar på lunchrestauranger och sådant, ofta har jag ingen lunch med mig utan går ner i buffen på coop och handlar mat och vissa veckor så lever jag på lökringar och ris hahahh för det är en massa sörjor varje dag. Igår så blev det 3 st raggmunkar utan fläsk och 4 lökringar vilket var bättre än ris som lätt kan bli lite torrt. Skulle aldrig köpa färdigmat typ fryslåda som finns i olika rätter
Fy faderullan så äckligt det skulle vara om jag fick ngn äcklig köttbit, med brosk eller ngt annat halkigt. Skulle inte äta kött på månader. Det är säkert och ingen överdrift. Har hänt ngr gånger och då har det varit köttfritt länge. Förr ville jag ha mitt kött bränt så att allt sådant förkolnat och då var jag skyddad från allt knaster. Men numer så köper jag oftast ekologiskt och färskt så jag kan se att köttet är mörkt och fint.
Ett bra kött är mörkt och har vitt insprängt i sig och det smälter ner och köttet blir saftigt. Köper hellre dyrt och bra än billigt och läbbigt. I afton åker vi upp till stugan och jag har packat ner allt jag tror vi kommer att behöva. Vi stannar uppe där ända tills måndag och det känns underbart. Okey lite jobbigt är det nog...hahahah. Kommer nog att vara svinakallt när vi kommer fram i kväll och jag hata att frysa. Men tror nog att jag kommer att tycka att det blir skönt sen. Ha det så bra:)

Torsdag 11/2

Publicerad 2016-02-11 07:46:21 i Allmänt,

Idag är det ett år sedan om man tänker veckodag...om man tänker datum så är det imorgon. När min mamma gick bort och lämnade jordelivet för en annan plats. Tänker ofta på henne och sörjer. Sörjer ofta det som kunde varit och att hon inte var förmögen att visa och säga vad hon kände. Jo hon kunde säga allt möjligt fantastiskt om sina barn och barnbarn men sen tog det stopp. Men idag har jag kommit så långt att jag väljer att fokusera på det vi trots allt hade och att jag saknar henne och istället för att irritera mig på saker som hon gjorde och som jag på ngt vis har ärvt så smyger ett leende fram.
Nåja idag blir det jobb och i afton så kommer Milou för att "vaktas". Måste komma på middagsmat, har helt enkelt kommit i en inspirationssvacka när det gäller matlagning. Alltså vardagsmatlagning inte fancy pancy helgdagsmat. Igår så åt jag mackor till middag igen......inte gott och knappt mättande. Städning blev det inte mycket av och i ärlighetens namn så gjorde jag intet ett smack. Skall bli skönt att fara och jobba när det handlar om normal arbetstid och inte hela veckor. Om allt flyter på normalt dvs inga sjuka anställda så far vi till stugan i helgen. Om jag skall vara riktigt ärlig så har jag ingen superlust till detta. Det är så förbålt mycket att tänka på hahahaha. Man skall planera inköp,och packa och komma ihåg status på allt från toapapper till värmeljus. Då jag inte är en naturmupp och gillar att planlöst promenera omkring så blir det att jag sitter på arslet inomhus. Sommartid så föredrar jag att vara utomhus och företar mig annat. Men på vintern så sitter jag uppkrupen i soffan och bara är. Vilket jag lika gärna hade kunnat göra hemma. Nä nu är jag lite morgontvär, har ju skitsvårt att bara vara när jag är hemma. Problemet är att när man slappnar av kommer kroppsvärk och man inser hur djäkla trött man är och jag sover bort en hel helg känns det som. Äsch nu skall jag sluta gnöla och försöka ta på mig optimistglasögon igen allt blir ju lite lättare då. Nu måste jag gå och ta en snabbdusch och fixa till mig lite Ha en bra dag :)

Jag har hört.....

Publicerad 2016-02-10 09:18:09 i Allmänt,

Jajjamen jag har hört en liten pippi sjunga vårkvitter och jag blev alldeles varm i hjärtat. Men kära värld så tidigt trots att jag bara längtat efter att höra detta kvitter så är det minst 6 snöstormar bort innan vi kan på allvar tro att våren börjar anlända. Men underbart var det <3 Vaknade tidigt idag av att min bättre hälft väckte mig. Han drömde ngt och undrade vad som hände? och avslutade med orden det är ju ingen ordning här??!!! Det triggade kisse att tro att nu är det dags att gå upp och kom och petade och petade tills jag gav upp och var helt vaken, trots att klockan bara var tjugo över fem. Nåja morgonstund har guld i mund...... Har roat mig med att läsa bloggar och olika forum så mig har ingen nöd gått på utan tvärtom. Gårdagen var fullbokade med jobb och idag skall jag bara göra ingenting och allt. Är ledig och det innebär att jag kan i princip bara dola på härhemma med sådant jag vill ha gjort. Jag funderar på att städa för det skulle kännas bra. Fara och handla och avsluta med nya tulpaner och en semla....hur mysigt låter inte det?
Hade en skum kund inne i butiken i söndags. En kvinna med sin son på ca 5 år som kom och la fram en skruvmejsel och ville att jag skulle öppna den och ta ur den ur förpackningen??? Jag: Den är inte svåröppnad så det klarar du nog av själv. Hon: Nej jag vill att du skruvar bort dessa för han är så ledsen....hon visar mig en bil med ngn form av plastgrej fastskruvad under bilen. Jag: öhhh nä jag tror att du får skruva själv och frågar om hon vill ha en påse? Hon Nä jag skall inte ha den...jag vill bara att du öppnar den och skruvar bort skruvarna..... Jag: ehhh skall du inte ha den? men då kan jag ju inte öppna den och förstöra förpackningen...då kan jag ju inte sälja den??? Hon: jamen han är ju ledsen...... Jag nekar och hon blir sur och arg och stormar ut.... Det finns så många skumma existenser ute där i verkligheten. Senare ser jag hur hon sitter ute i fiket och matar sin femåring ur en barnmatsburk, medan han springer runt och snurrar i stolarna och skrattar och skriker. Nu har vi påskat butiken :) och det blev riktigt bra och nu är vi redo för alla kycklingmakare och äggmålare.
Hmmm nu ringde min revisor....och gav mig en massa jobb. Reskontralistor som skulle fixas på krediter och lite annat tjafs. Så nu avslutar jag detta och fixar det så jag kan ha min LEDIGA dag. Ha det :)

Söndagsmorgon

Publicerad 2016-02-07 08:43:11 i Allmänt,

Gårdagen var härlig på fler sätt än man kan ana. Ledig <3 så skönt. Vi latade oss hela dagen och gjorde ingenting prestationsinriktat överhuvudtaget. Maken fixade med min telefon dvs la över kontakter och sådant som jag inte kan och inte vill lära mig heller om jag skall vara ärlig. På kvällen såg vi klart Black list och första avsnittet av Black widows. Sängen lockade dock redan vid halv tio och jag somnad.....så skönt. Jag gjorde gigantiska köttbullarna som jag sett på FB och de blev jättegoda. I princip så är det mer frikadeller eftersom de har kokat i tomatsås. De fick koka i ca 3 timmar och jag måste utveckla detta recept och prova koka i ngt annat. Är inte sådär våldsamt förtjust i tomatsås och nu funderar jag på att man kan prova göra ngn annan god sås och kanske ta lite senap i bollarna.
Har installerat Readly igen, min prenumeration hade gått ut och jag tänkte att skulle skita i att förnya den. Men nu har det gått en månad och jag gör av med alldeles för mycket pengar på tidningar och därför är Readly att föredra. Sonen ringde och var väldigt nöjd över helgen och det mesta. Han for upp till Borgafjäll i torsdags och körde skoter och tittade till sin nyinköpta stuga. Dessutom så hade han fått den uthyrd i tre månader till tv4 som skulle filma ngn ny serie däruppifrån, typ morden i Sandhamn. Skulle tro att det är Åsa Larssons böcker??? eller vad tror ni? Men han var mycket nöjd.
Idag blir det jobb och lite mer stygn på aporna. Kanske skall jag duscha oxå.....bara för att det är skönt. Snön faller utanför och jag tycker att det är så onödigt,,,,det räcker nu. Ha en bra dag :)

Trots en massa snö....

Publicerad 2016-02-06 13:07:55 i Allmänt,

Trots att en massa snö faller och har fallit under natten så är jag vid gott mod. Vaknade och skulle sätta på ljudbok och där på skärmen stod att läsa att min mamma fyller år och ville jag skicka en grattishälsning?. Ja du mamma lite svårt att göra det på den plats du är nu men jag skickar varma tankar och en stor portion förhoppning om att det finns ett liv efter detta och att du trivs fint där du är. Jag steg upp och kunde läsa morgontidningen i lugn och ro och bestämde mig för att en ny mobil skulle inhandlas idag och vi är just hemkommen efter förrättat värv. Den telefonen jag har sen tidigare är bra men hade en av marknadens sämsta kameror och det är ju inte en bra kombo med mig som redan tidigare är en erkänt usel fotograf. Nu blev det istället en samsung 6 som lär ha marknadens bästa :) Tog ett kort igår på lillskruttan som bor med oss i helgen.
Hon är så liten och go och full i bus och t om storkisse är lite road av henne, där han ligger uppe på soffan och följer intresserat hennes framfart med allt från kolapapper till garn. Jag är ledig idag och det är underbart x 5, så jag uppskattar att umgås med min make och kissarna och bara lugnet. Nu skall jag strax gå och kolla in långkoket som nu puttrat i tre timmar och sen lyssna på lite ljudbok och sy apa :) Vill ändå visa er vad den lilla gullkissen gjorde imorse. Kröp in i min stickkorg och hämtade en nystan och sen var det full fart.
Vet inte om det syns så bra men kul hade hon :)

Fredag :)

Publicerad 2016-02-05 07:36:54 i Allmänt,

Trallalalllla det är fredag och hören och häpen, jag låg inte vaken timtals!!! Så skönt och allt är som sagt mentalt haahaha. Jag har fått utskrivet insomnngstablett och vet att hjälp finns och därmed kan jag sova???? Det är nuvarande teori i alla fall. Gårdagen gick bra och väldigt fort. Vi slutade lte tidigare handlade och fixades mat. Igår hade vi middagsfrämmande och även Milou och hennes mor var med för vi skulle var barnvakter på kvällen. Lite senare kom lilla Tova vårt fyrbente barnbarn som skall kattvaktas i helgen för husse är uppe i fjällen och kör skoter. Milou roade sig kungligt med att busa med maken. Hon älskar att bli jagad och livrädd rusa till mig och ropa "nej sluta" när han får fatt på henne. Just nu är hon inne på att hon får retas och jagas och ta saker men ingen får göra det mot henne. Så vi hade en liten lektion i att så man gör mot andra osv....men osäker på om budskapet gick fram hahhaha. Hon är i alla fall en stor personlighet och älskad <3 Konstigt hur barnbarnen gör mig alldeles varm i hjärtat och man är tacksam över dem på ett helt annat sätt än jag tänkte på när man hade egna små kottar. Nåja det blev inte så många stygn sydda på mina apor igår för jag hade ju annat att stå i om man säger så. Men det tar sig sa mordbrännarn.....
Nu håller stoppningen att ta slut och det går mycket mer stoppning än vad man kan tro. Nu är det i alla fall dags att fylla och sy ihop för att sen montera första apan. Har insett att det blir trångt och bökigt att få fast alla delarna, men det är bara att ta ett ministygn i taget..... Idag så stänger jag inte !!! utan slutar fem och det känns fantastiskt. Maken skall på ngt jox efter jobbet så jag skall hämta när trevligheterna är slut. Tänkte ägna kvällen åt pappren så jag har helgen fri :) Det är en skön känsla. Nu jobbar jag ju delar av helgen men ni förstår nog känslan? Skulle rensat och städat i min garderob. Har alldeles för mycket trams i garderoben, ni vet den här gamla tröjan kan jag ha när jag målar....de här byxorna kan jag ju göra en väska av?? de här urtvättade trosorna kan jag ju ha i stugan som extra???? Sen blir den där högen..."men den kan jag ju..." så stor att den tar upp alltför stor del och precis så är det nu. Vi har ju inget annat utrymme att spara sådant i så det blir sophinken. Ibland saknar jag yta att ha grejer i, men då hade jag säkert fyllt det med en massa skit, så jag skall nog vara glad och tacksam över våran lilla lägenhet. Nu skall jag påbörja dagen och göra rätt för mig. Ha det :)

En kortis...

Publicerad 2016-02-04 07:52:03 i Allmänt,

Idag torsdag är en bra dag :) Har bestämt mig för det helt enkelt. Allt går så mycket bättre då. Tog evigheter innan jag somnade igår och jag är trött som en tok. Fortsätter detta elände så funderar jag på att äta ngn insomningstablett igen. Hade det en period för många år sedan och det var "min räddning" då. Är jättetrött men somnar inte och jag ligger bara och snurrar och ställer in ljudboken på 1 timme taget och igår låg jag vaken nästan tre timmar. Det dummaste är att man tills slut ligger och jagar upp sig och är småförbannad hahaha Nåja idag är en bra dag :) Mötet igår efter jobbet gick bra och jag var snabb som en vessla. Mötet började 18.30 jag stängde kl 19 och kvart över sju var jag på mötet. Stängde bara och räknade inte kassa eller någonting utan sprang bara ut till den väntande maken. Nu vet jag en massa om ventilation och nu är det upphandling som står på schemat. Intressant faktiskt att hur mycket dålig ventilation påverkar både en byggnad och de som lever där.
Vi håller ju på att byta priser och etiketter på jobbet och jag hann flera sektioner igår och det kändes så bra. Idag så fortsätter det jobbet och min vision är att nästa fredag så skall allt vara klart. Det är med andra ord full fart som gäller. På måndag så sätts påsken upp och då skall det rivas och byggas om efter en av väggarna och det är oftast ganska kul. Men nu måste jag sluta sliddra och sladdra och kasta mig iväg....nåja ta mig upp ur fåtöljen och borsta tändrna och bege mig. Ha en fantastisk dag :)

TREDJE februari

Publicerad 2016-02-03 07:10:41 i Allmänt,

Japp idag och inte igår är det den tredje februari. Efter jobbet var planen att handla men det hanns inte eftersom jag skulle på möte....glad i hågen så tog jag min penna och mitt block och gick och där var inte en kotte. Hmmm insåg att det var inte den tredje utan den andra igår, suck. Så mötet är i afton och jag stänger så jag kommer att bli sen. Skit oxå är det lindrigaste jag kan skriva. Var och hämtade mina skor som varit på lagning och det känns bra istället för de som är sköna som stryk men inte längre så fotriktiga. Nötta och snedgångna och trasiga skosnören. Det är då de är som skönast tycker jag. Nåja nu får jag tillbaka de nya skorna som sulan släppt på. Helt nya i princip, t om prislappen var kvar och sulan hade släppt och dyr som stryk var de. Måste fått ngt måndagsexemplar!!!!
Så istället för möte så satt vi och lyssnade på ljudbok och mös i halvdunklet och jag sydde tills jag inte hade ngn tråd kvar. Jag har massor av tråd men inte mörkblått. Så det blir dagens fix, mer tråd. Maken klippte klorna på kisse och han hade en jättekonstig klo....den hade liksom börjat växa åt fel håll. Fort måste det gått eftersom vi klipper lite då och då. Den har liksom växt uppåt över "sig själv". Han verkade inte ha ont och vi försökte klippa. Men jag skall kolla mer ordentligt och ser och känns det inte ok så blir det ett besök hos djurdoktorn. Lilla gubben <3 Idag blir det alltså jobb och varor skall packas upp och beställas och priser skall ändras. Igår hann jag riktigt mycket och gjorde klar 2x90 sektioner, men sägas bör att det var otroligt lite kunder. Det var nästan folktomt på staden och det var nästan lite märkligt. Har inte varit på apoteket och inte handlat, så jag antar att det blir makens jobb efter att han slutat jobbet. Vi äter så underligt kan jag konstatera.....på helgen äter vi bra och gott och vissa veckor bara en massa skit. Väldigt mycket uteätande och inte av bra kvalité. Men periodvis så blir det så för oss. Vi varken orkar eller hinner handla och laga mat för vi jobbar sent eller av andra orsaker inte har möjlighet till att laga middag. Sitsa veckorna har vi ju kommit hem vid halvåtta tiden och då känns det inte läge att börja laga mat. Men nästa vecka så blir allt mycket lugnare och det känns skönt. Nu skall jag hoppa ini duschen och tvaga mig så jag åtminstone är ren och fräsch hahahah Ha det så bra :)

Må de aldrig få veta....

Publicerad 2016-02-02 07:24:38 i Allmänt,

I torsdags tror jag det var så var jag nere på coop för att köpa lunch och dricka och där såg jag några yngre män typ gymnasieålder som stod före mig i kön. När jag betalat så gick jag bakom dem ut för att ta mig ett bloss. Då ger de varsin påse bröd till tiggaren utanför ingången. Jag tänkte att det var omtänksamt och bra att de gav honom ngt vettigt och lunch. Såg att det var en liten baguett, en bulle och en trekant, ett sådant bröd med solrosfrön på. I söndags så blåste det en hel del och när jag stod där utanför på jobbet, för att ta ett bloss så hade tunnan för gamla tidningar blåst upp och vad kunde jag se där? En baguett, en bulle och en sk trekant :( Så trist Jag tycker han hade kunnat ta med sig och ge till ngn som ville ha i alla fall istället för att kasta det. Nåja igår så ägnade jag större delen åt tråkgöra och det var så skönt när jag hade stuvat bort alla pärmar och gick för att ta en dusch innan jag skulle börja fundera på middagsmat. Inget annat än makaroner och korv fanns att tillgå och det innebär att vi måste handla lite innan vi far hem i afton. Periodvis så stannar matmiddagsidéerna av helt och att laga mat blir lite trist. Har försökt att ha matlista men det spricker alltid pga att man inte är sugen eller inte hinner laga det som är "bestämt" Måste visa er lite demo som jag håller på med.
Har gjort ngr mosaikbrickor att ha som inspiration i butiken. Jag har en bricka istället för duk på bordet så jag kan verkligen rekommendera det. Sen så håller jag på att sy två apor .....för hand eftersom det är inte ens lönt att fundera på symaskin. Därför tar det lång tid och mina fingrar ser bedrövliga ut. Jag har äntligen hitta en fingerborg med hål i. Jag har ju så långa naglar att en vanlig inte fungerar. Stygnen är jättesmå och det är mycket tålamodsprövande ahahahhaah
Efter jobbet blir det klippning handling och sen ett snabbinkallat möte i föreningen. Vår ventilation är inte till belåtenhet och nu måste vi ta in mer information om hur vi går vidare. Det är ju en investering för flera miljoner så man vill ju ha torrt på fötterna att vi fattar rätt beslut. För övrigt är det bara bra och det är min sista intensivjobb vecka och det känns bra. Men det blir nog en hel del jobb ändå, för alla etiketter i butiken skall bytas och det är ju ngr tusen. Allt måste göras för hand och nya priser skall läggas in. Prishöjningar är aldrig roligt vare sig för oss eller kunderna. Men det är bara att bita i det sura äpplet och köra på. Nu skall jag gå och bädda och göra mig i ordning för bussfärd mot jobbet. Kanske jag har en traderavinst i lådan när jag kommer hem, har vunnit lite grejer och det är kul med paket. Ha det :)

Datorfel :(:(

Publicerad 2016-02-01 08:08:01 i Allmänt,

Min dator bestämde sig för att lägga ner. När vet jag inte, när jag skulle använda den på söndagsmorgonen var den urladdad och ville inte ta emot ström. Efter lite lirkande och grejande och om en höll fast sladden så fick vi så pass mycket liv i den att vi kunde föra över det viktigaste dokumenten. Så igår efter jobbet så fick maken fixa en av våra andra gamla datorer i form och ladda ner och fixa så jag har vad jag behöver,när jag skall ägna min dag åt bokföring idag. Jobbet gick bra och det var en ganska bra arbetsdag i går. Lördagen var blandad, mest pga mig själv. När jag jobbat mycket och väl får en "ledig" dag så blir jag så uppvarvad. Jag upplever en inre stress som är tio gånger värre än när man är stressad om ni förstår hur jag menar. Skall hinna med så mycket att det blir totalt hjärnsläpp. När vi varit och uppvaktat "sonahustrun" så skulle vi in på Coop för att handla lite och det var folk nå djävulskt och jag fick nästan en panikattack. Jag hittade inte och tyckte hela butiken var konstigt upplagd. Sen allt detta folk!!!! Jag träffar så mycket folk hela dagarna och blir faktiskt trött på att le och vara trevlig och se dem, så det blev bara för mycket och jag kände hur paniken kom krypande och vi avslutade och for hem. puh.....Väl hemma blev kvällen jättebra. Maken fixade middag och jag pysslade med lite av allt. Kändes skönt att vara bara vi två och det kändes att det behövdes. Varannan vecka så träffs vi i princip inte överhuvudtaget utan hörs via telefon på aftonen. beroende på att min andra hälft jobbar skift. Jag avskyr det Men nu i veckan så är det dagtid och jag får kvällarna :) jag/vi behöver.
Detta är mina prinsar och de hjälpte till på affären att flytta färgburkar, men de ville ha lön!! När jag frågade vad, så sa de en kaka? Kommer att fråga min personal om det är okey med kakor som lön? Med mycket bra jobbinsats så kan jag tänka mig med choklate chips.... Nä nu är klockan dax att ta tag i denna dag och ägna mig åt det jag avskyr mest haahha. Så over and out....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela