myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Ledig??? ehhhh nä och syrran fyller år.

Publicerad 2016-10-31 08:03:27 i Allmänt,

Tanken var att jag skulle vara ledig idag i alla fall merparten, Men så blev det sjukdom på jobbet haahahah. Story of my Life, men det är inte lönt att lägga energi på det för det finns värre saker och platser än jobbet att tillbringa sin tid på. Maken jobbar dessutom eftermiddag så det är detsamma. Han skulle dessutom försöka komma ifrån jobbet så pass att han skulle kunna hämta mig ikväll <3 vilken lyx det är. Annars är det att trava till bussen och det tar 45 minuter istället för 5 minuter. De minuterna är långa om man är hungrig kan jag lova och det gäller för mig att planera så jag har ngt att äta när jag kommer hem. Nu har jag dock blivit lite duktigare på att ta med mig en banan eller liknande att käka på vid femtiden och det blir stor skillnad. Men nu måste jag ju visa er vad jag gjorde i helgen av.....pärlor såklart haahha
Visst blev det rätt fränt??? det var dock ganska pilligt men gick fortare än jag trodde. Det är lösa "kvistar" som jag trätt upp på metalltråd och satt fast på en ring och nu har jag en evighetskrans hahaha. Det roliga är att det kom in kunder i helgen och visade de alster de gjort efter att blivit inspirerad av mina grejer. De höll med om att det är både meditativt och roligt på samma gång. Älskar känslan när man får andra människor att bli inspirerad. På fredagen fixade maken mat och jag passade på att ta ett kort på hans minimala salladshackning som blir så god. Smakerna kommer fram så mycket mer tycker jag, men jag suger på att hacka så där fint och pilligt.
Idag är det hipp hipp hurra för min syster
hon blir hela 60 år och då hon bor nere i Lund så får jag skicka grattiskramar i cyberluften. Hipp hipp hurra <3 Hade tänkt börja slipa tomtetronen idag men det hinns inte, så istället tänkte jag göra annat innan jag börjar jobba. Dra över ett färgvarv till på lådan där barn kan lägga sina önskelistor i under december. Den skall vara i guldfärg och lite glitter...såklart hahahaaha Ni får väl se när jag är klar med den skapelsen. Men nu säger jag så här tills nästa gång. Ha de:)

Överaskning som heter duga och Halloweenmiddag

Publicerad 2016-10-30 06:56:29 i Allmänt,

Ja nu var det ngn dag sedan som jag skrev, inte för att jag är less utan för att jag helt enkelt inte har suttit på arslet så pass länge och sysslolös. Idag är det jobb och så har det varit även igår. Vi hade en hel del folk och dessutom så hade vi ju pyssel framställt åt barnen???? eh det var en hel del äldre som satt och pysslade också hahaha. En tjej ca 23 år gjorde en mask som hon skulle ha på halloweenfest senare !!! Vi hade en hel del att göra i kassan och ena kassan fick psykbryt och maken var upptagen med att försöka fixa och reda ut det med kassasupporten....eh misslyckades och vi skall fortsätta idag. Nåja ni skulle ha sett hur det såg ut innan stängning??? butiken var helt i Kaos. Allt låg lite huller om buller, man hade tagit en vara och ändrat sig och bara lämnat. Det var flyttat och omkullrivet och herreminje vad jag har att göra innan vi öppnar idag. Det låg pappersmasker lite överallt och kungakronor 3st på golvet längst bak i butiken, Godispapper och en halvfull dricka och apelsinskal. kanske skulle anställa en sådan här?
Hann inte röja bort igår för vi var bortbjuden på middag hos äldsta dottern och vilken middag. Om jag kunde skulle jag kunna illustrera så gott vi åt. Det var tapas och hon hade bl a gjort baconlindade dadlar....åh så underbart gott. Åt som en galning och alldeles för många. Det var som godis och jag älskade kombon med det salta och sen lite sött. Ni måste göra om ni aldrig provat.
Grabbarna var ute och busade utklädda till vampyr och screamgubbe och de var så kalla när de kom in igen. Men nöjda med kvällens "byte" både pengar och godis i sin påse. Vi lyckades trots att magarna stod i fyra hörn trycka i oss efterätt som var red devils muffins med skelettdelar av vit choklad....mums och smaskens.
Idag ska vi inte klä ut oss utan vara oss själva och hoppas att det duger så hahaa. Maken hade tagit på sig linser igår och hans ögon såg alldeles snurriga ut. men idag så skiter vi i att klä ut oss. Men nu till gårdagens stora överraskning och jag blev så glad att tårarna sprutade. Stod i kassan och tog betalt av en kund och henne den stackaren tokdissade jag och jag minns inte ens om hon blev erbjuden påse. Sa bara ursäkta och gav henne kvittot. För i kön stod....Mattias som lurat mig totalt och kom hem tidigare och som nu skulle överraska sina vänner som skulle ha halloweenfest. Jag skakade i hela kroppen och sen fick jag veta att My den rackarungen visste om att han var hemma och bara spelade med när jag satt och pratade om hans hemkomst nästa vecka. Hon t om fråga om jag hade ngn aning om när han skulle flyga hem och jag pladdrade på om att jag längtade och hon bara la huvet på sne och mmmm..... där har teaterscenen gått miste om en stor aktris. Han såg inte ens sliten ut trots att han måste varit jetlagad och trött. Han hade landat i Stockholm och sedan kört hem. Han hade mellanlandat ett dygn i New york och varit och handlat födelsedagspresent till Milou på Disney store och sedan besökt en enorm maskeradbutik och där inhandlat en dräkt så han kunde lura sina vänner rejält. Till det hade han köpt passande ögonlinser och jag måste ringa idag och höra hur reaktionen blev. Dräkten var bra och i princip omöjligt att räkna ut vem det kan vara.
Men den måste nog vara varm, men han som tillbringat månader i solvärme bekommer det väl inte hahahaa. Nu vidare mot andra utmaningar...eller bara ini köket och hämta mer kaffe. Ha de:)

Tomtestol och kisse på jobbet

Publicerad 2016-10-28 07:39:27 i Allmänt,

Jag har ju en förvandling att göra??? inte på mig själv...fast jag skulle nog gärna göra det om jag kunde. Nåja jag skulle ju göra en fin stol till tomten som skall vara i gallerian under helgerna i december. Var ju till röda korset och inhandlade en ganska menlös stol...om du inte frågar kisse som älskar den. Nu tänkte jag att ni skall få följa med på detta uppdrag. Så vi börjar med gårdagens jobb, men först en bild på ursprungsstolen.
Igår så skapade jag tassar, för en stol med rang har lejontassar. Maken hjälpte till och gjorde basen som är hans kupade hand hahaahh. Sen formade jag till och nu är det bara och vänta tills det torkar......kan ta ngn dag innan hela klumpen är torr. Nästa är att göra slingor i lera som jag kan dekorera överdelen med. Maken har sågat till en högre rygg och där skall det utsmyckas och bli lite slingor så det ser lite ut som det vore karvat i trä ???? Känns som en utmaning hahaha. Här är tassarna.
Fick frågan om jag kan delta i gallerians tidning och visa lite av pärlplattorna som jag gör och det som jag gjort. Mitt första svar var ,aldrig i livet. Men sen tänkte jag att det är ju gratisreklam och nu får jag inte fega ur. Så jag sa ja.....med darrande knän. Nu är frågan hur skall jag hinna trycka in en fettsugning och plastikoperation innan nästa torsdag???? Alltså jag hatar att bli fotograferad, blir aldrig bra på bild och jag avskyr att jag känner mig ful och fet och bedrövlig. Jag vill inte känna så, det är så nedvärderande och jag blir medveten om min dåliga självkänsla. Jag har jobbat med självkänslan i flera år och tycker att den blivit mycket bättre och jag är förlåtande mot mig själv och har inga problem att se mig i spegeln . Men när det kommer till fotografering så är jag helt naken inför kameran känns det som. Känner mig som Jabba the hut.
Att jag vågar erkänna detta visar hur långt jag kommit med mitt krigande mot dålig självkänsla. Jag känner mig stark och modig i mig själv för det mesta när det kommer till självkänslan, men när kameran kommer fram så är det panik och jag vill helst gå och gömma mig under sängen. Blir både skiträdd och arg på samma gång och vill verkligen inte känna så här och vad är jag för förebild för barnbarnen om jag inte visar att man är fin som man är? Så säger jag ju åt dem och sen agerar jag så här??. Men det gör ont...på riktigt i själen. Men jag kommer att stå där och bli fotograferad om det så är det sista jag gör. Gårdagen var underbar och jag vill ha fler sådana dagar. På morgonen var det styrelsemöte och sen for jag hem och pyssla och lyssna på ljudbok. Den är så bra och nästa bok kommer att kännas som blahablaha när man lyssnat på ngn av Keplers böcker. Den senaste heter Kaninjägaren och är jättebra.
Jag bara gjorde allt möjligt som inte handlade om jobb. Så skönt och välbehövligt. Idag så stänger jag och jag skall klä ut mig till kisse på jobbet. Först tänkte jag ta ngt läskigt men sen vill jag visa barnen att man inte behöver vara läskig utan bara klä ut sig. Så då blev det en kisse och nu igår fixade jag klart halsband och svans, Målade en test på hur jag skall sminka mig och skicka en bild till min kollega som sa att hon skulle ta med en klösbräda till mig idag, för sötare kisse hade hon aldrig sett hahahha. Många barn blir rädda och det finns barn som inte har möjlighet att få ansiktssmink för flera hundra och kläder till det. Så jag vill visa att man kan bara använda sådant man har hemma och vips bli lite utklädd. Har också inhandlat en pumpa som vi skall skära ut i eftermiddag och dekorera med våra grejer. Dessutom skall jag till fransmänniskan nu på förmiddagen och sätta dit lite mer fransar....vilken lyx hahaha. Godis skall inhandlas och så ska jag köpa en bil!!!! Nääää inte riktigt jag men äldste sonen. Han ringde från Mexico igår och hade hittat en bil på blocket som han nu eventuellt skulle köpa. Så han skulle ringa mig om det blev affär så skulle jag föra över pengar till säljaren. Han kommer äntligen hem...nästa vecka och jag längtar så mycket efter att få krama om honom. Jag detta var dagens babbel och jag säger väl då: Ha de:)

Fy tusan så mörkt det är

Publicerad 2016-10-26 07:53:02 i Allmänt,

Usch vad mörkt och eländigt det är på morgonen. Man hittar ju knappt till toan utan ledljus och det kanske vore läge att sätta in små ljuskedjor efter listerna. På flygplanen så finns det ju små ljuslister i golvet, det kanske vore ngt för mig. Sen när man gjort det man ska, så står det ngn utanför dörren propert klädd och frågar kaffe? the?. Så rackarns bekvämt det vore om ngn kunde komma och göra frukost och plocka bort. När jag blir rik....ehehhh ja när det nu blir så kommer jag att hyra in personal som fixar sådant. När jag var liten så drömde jag om att bli så rik att jag kunde bygga en pool med växter, precis som ett stort akvarium som jag kunde simma runt i. Tyckte det var det häftigaste man kunde ha. Redan då så var jag helt emot tanken att simma runt i ett riktigt tropiskt hav, med hajar och ormar och gud vet vad. Lite såhär ville jag ha.....ja fortfarande faktiskt.
Gårdagens jobb gick väldigt bra må jag säga. Det flöt på och det tekniska med. Nu skall jag inte ropa hej förrän det är igångsatt men att skapa gick bra. Grejen är att när man skapar nya scheman så måste det stämma till hundra procent med ob tillägg och allt sådant. Det nya schemat sätts igång den 1 november och då måste det stämma i skarven så att säga. Nåja det mesta flöt på och jag stökade runt och jobbade flitigt och hade sagt till mig själv att jobba tills maken kom hem från jobbet. Då väljer den otäckingen att komma 45 minuter sent grrrrr....När jag hörde dörren öppnas så ropade jag Jippie äntligen och han sa att den hälsningen ville han ha varje dag när han kom hem. Jag hade ju i princip suttit på arslet sedan 6 tiden på morgonen och bara rört mig till och från kaffet och toa och när jag skulle hämta pärmar och hålslag och papper i skrivaren. Så jag var öm i arslet och frusen. Usch så kallt jag tyckte det var. Så jag tog ett varmt bad och då menade jag varmt. Men det är så knäppt för när man bor i lägenhet så går det inte ut lika varmt vatten i ledningarna som när man bor i hus. Jag älskar ju att bada och nästan bli skållad. Jag kommer nog någon gång att koka vatten i paltpannan och hälla ner. Jag fixade lite mat, och det blev korv i ugn och pulvermos. Med mycket smält ost, sådär så den blir lite knaprig på botten av formen. Idag stänger jag och det blir lite senare mat och vi bestämde att kroppkakor blir bra. Snabbt och hyfsat ätbart. Imorgon så är jag ledig!!!! i princip hela dagen och det betyder att jag ska bara göra sådant jag vill göra. På morgonen har jag styrelsemöte i gallerian och lite småjobb hemmavid på högst 1 1/2 timme men sedan skall jag peta navelludd och bara ha det bra.Jag håller på att göra julklappar till ngr i min omgivning. De brukar alltid säga att vi ger inte varann ngt i år och jag nickar och säger mmmm. Men jag älskar ju julklappar och håller aldrig löftet. Men istället så blir det alltid ngt jag gjort själv. har sparat en massa tomma påsar för att skapa något liknande det här men jag pallar inte med att dra fram symaskinen. Jag verkligen avskyr att bara trä på tråden....
Men......någon dag då jag känner mig mentalt stark då jäklar..... Brukar ju hitta på ngt till mina barnbarns förskolepedagoger, en liten gåva bara för att visa att vi uppskattar deras jobb. Just nu har jag ingen aning om vad???? Men jag hoppas att jag kommer på ngt snart och det skall vara hemgjort och inte köpt hahahaaha. Kanske disktrasor??? i ngn fin färg? vackert inslaget. De går ju hyfsat fort att göra och jag älskar mina. Nu räknar jag bara ner till att äldste sonen kommer hem från sin resa som jag tycker har varit i evigheter. Tror faktiskt att han är lite halvless på att vara på resande fot nu. Hur man kan bli less på det kan ju tyckas som en gåta för många men jag skulle aldrig vilja vara borta i flera månader hur vackert det än må vara. En annan son skriver på köpekontrakt på lägenhet idag om allt flyter på som det ska. Det är verkligen ett helt annan klimat i mäklarvärlden i storstäderna. Köparna har stor makt och kan bara stänga av affären om de inte känner sig nöjda med den slutliga summan. Jag tycker att lagt bud ska ligga och där med jämt. Det är kanon för nu får de ett till rum så mamsen kan komma och hälsa på utan medhavd madrass hahahaha. Så tokigt att de nu lämnar Uppsala bakom sig helt och flyttar....jag gillade Uppsala och började hitta riktigt bra där och älskade det stora köpcentrat Gränby. Nu får jag väl lalla runt i Nordstan istället hahahaah
Nu skall jag fixa mig lite mer kaffe och plocka bort lite runt mig har fortfarande en del papper och pärmar runt golvet haahaha ha de:)

Bad, lek och lite fler projekt....som om jag behöver fler?

Publicerad 2016-10-25 07:33:07 i Allmänt,

Jobbet igår gick bara bra och det var en ganska lugn dag, men det blev aldrig segt. Trodde det skulle komma varor men tji fick jag de måste ha stannat av i Örebro. Sista veckorna har varorna kommit lite hipp som happ och det verkar vara i Örebro som det blir flaskhals. På morgonen så hade vi ett möte i gallerian med ngr av oss "närboende" runt vår nya myshörna. Tanken är att vi i gallerian skall skapa en myshörna inte en lekhörna, vilket känns viktigt att trycka på. Den skall vara enkelt utformad och det skall finnas möjlighet till att flytta runt den till andra platser om behov uppstår. Jag hoppas verkligen att det kommer att bli bra, då jag har lite problem med att föräldrar använder vår butik som lekplats medan de själva är ...ja det frågar vi oss ibland var är föräldrarna???
Vi planerade även lite runt skyltsöndagen och december och vi kommer att ha både tomtefar och tomtemor på plats. Men då kom den stora frågan var skall de sitta??? ehhh tomten kan ju inte bara sitta på en pall...tyckte jag. Tomten behöver en fin stol, och en sådan är det nu tänkt att jag/vi skall fixa. Vi skulle ju ha Milou idag så Maken for och hämtade på föris och sen hämtade de upp mig och vi for på en massa uppdrag. Milou hade blivit både förvånad och jätteglad när maken hämtade henne och efter de hämtade mig så for vi direkt till Röda korsets butik, och Milou undrade varför det var röda kryss i baffären. Jag försökte förklara vad röda korset var och hon verkade nöjd med min förklaring och tyckte det var bra om vi kunde köpa ngt. Vi hittade en fåtölj som vi betalade och sen for vi vidare till Ohlssons tyger där vi inhandlade sammetstyg, guldband och tofsar. Jag köpte även lite svart tyg till svanstillverkning, skall klä ut mig till kisse i helgen på jobbet. Middag avnjöts på restaurang Mix och sen vidare till leksaksbutiken. Vi skulle göra en födelsedagsönskelista så vi tänkte att på leksaksbutiken finns det väl en del att välja på!!! Ehhh ja listan kunde bli lång men ngt som heter Shopkins var det som var bäst näst efter det en jättefin Barbie och mormor suckade lyckligt haahha Vi skrev en fin lista och sen for vi hem och där lekte ett spännade spel. Det var som en rysk roulette där man hade grädde och det riskerade man få rakt i fejset om man hade otur hahaah jättekul och maken förlorade ...hihih två gånger.
Det var faktiskt kul även om Milou var rädd mest hela tiden hahaa ja jag också hahahaa. Efter spel och lite lek var det hög tid att bada. Det såg ganska kul ut för när hon ropade att hon var klar så brukar jag tvätta håret på henne och sen en snabb dusch och när jag efter hon farit såg mot badkaret så såg det ut så här...
Det var tydligt att det var färdigbadat för alla???? Nu skall jag ta tag i dagens jobb och det innebär bl a att jag skall lägga in nya scheman i programmet....suck. Avskyr det för jag glömmer alltid bort hur man gör mellan varven. Tur det finns telefon support när det jävlas riktigt mycket, ursäkta språkbruket men i detta sammanhang så krävs det kraftutryck. Nu kör jag... Ha de:)

Mååååååndag ????Peppade?

Publicerad 2016-10-24 07:25:49 i Allmänt,

Usch så fort helgen gick och jag är inte speciellt taggad på ny vecka. Helgen har visserligen var riktigt bra förutom att jag tycker den var för tok för kort. I lördags jobbade jag ett par timmar för vi räknade med en del folk på staden. Jag skulle täcka upp för vi hade ansiktsmålning som en liten happening i lördags. Det skall vi definitivt göra fler gånger, för det blev väldigt uppskattat och Malin satte sig också ner och resten av dagen så hade hon sin målning på sig. I ärlighetens namn så var det lite svårt att hålla sig för skratt. Här är början på hennes målning och resultatet blev en hund.
Så söt så hahahaa Middagen fixade maken och vi testade ett nytt vin som var riktigt gott. Till det blev det oxfile och terriner och jag undrar kan man föräta sig på det? Hoppas inte det, för att bli bjuden på god mat och duka fint och veta att detta är smaskens är en underbar känsla varje gång. Maken hackar dessutom den godaste salladen som finns, Man skulle tro att gurka och tomater är ju liksom...? jag gurka och tomater men i hans småååå bitar så smakar de mycket mer. Skall ta ett kort ngn gång, på hur smått det är. Men så här hette vinet.
Jag fortsatte med mitt pärlande, då jag har ett uppdrag, vi har fått en ny sorts pärlor som heter pappas pärlor och som säljs med pincett och plattorna har lite kortare piggar så de är lättare att stryka. Nu skall det upp med ett motiv med pappa själv!! ja han är faktiskt på riktigt denna pappa som hittade på denna affärsidé.
Hann inte klart i helgen då jag hade annat att pyssla med också. Maken var effektiv under gårdagen medans jag jobbade med bokföring så bytte han däck, städade av altanerna, satte upp belysningen, handlade och gjorde mat och hämtade ut mitt träd. Ja mitt träd, så fint det blev, men jag har inte en susning om var jag skall ha det??? Nu hann jag inte riktigt grotta ner mig i det mycket trevligare problemet, för jag hade arslet fullt med annat jobb. Klev inte ens ur morgonrocken på hela dagen. Lovade att visa hur ljusen blev efter min lilla pimpning, jag tog bara lite hobbyfärg och liksom smutsade ner dem och sen lite natursnöre. Svårt att ta kort som gör dem rättvisa men de blev fina och ser precis ut som jag hade önskat mig.
Idag så är det jobb i butiken och resten av veckan. har dock en ambition om att vara ledig på torsdag och inte göra ngt alls, för jag är lite sliten känner jag och nästa helg är det jobb igen. Nu hoppas jag att alla på jobbet håller sig pigga och raska hahahaha. Ikväll är vi barnis åt Milou och vi skall iväg och titta på vad hon vill ha till julklapp och bada skulle jag tro. Vi har våra små rutiner hahahaha My frågade en massa frågor till Milou och det var ganska roligt att läsa. Här är några av dem. Hmmmm lite underligt svar på fråga 14...eller? 12. Vad är mammas favoritmat ? – Kanske kyckling som inte är stark. Det gillar du! 13. Varför är du stolt över mamma? – För att du är fin! 14. Om mamma var en seriefigur så vem skulle hon vara? – Kanske mormor! 15. Vad gör du och mamma tillsammans? – Kanske pyssla 16. Vad är likt mellan dig och mamma? – Ögonen, eller är dom det? 17. Vad är olika mellan er? – Jag har ju rosa trosor, det har inte du! Så roligt och nu skulle pappa Anders fråga samma och det skall blir roligt att läsa svaren hahaah Ha de:)

En lugn morgon

Publicerad 2016-10-22 09:20:01 i Allmänt,

Åh så skönt och lugnt att stiga upp och utan att känna att man skall hinna det där och det där innan man skall till jobbet. Har varit ngr intensiva veckor med mycket jobb och jag känner att jag just nu bara vill hänga över en stolskarm och bli lite dammig hahaha Idag skall jag visserligen in till jobbet men bara ngr timmar. Vi skall ha ansiktsmålning och om det blir mycket folk så är jag där på standby. Men jag tror det blir lugnt för Väven har en massa på gång idag, med Harry Potter tema så jag antar att det kommer inte vara så mycket folk. Igår när jag for hem så gick jag an som en lusig gris här hemma. Jag torkade, vattnade blommor, plocka bort, diska och dammsuga samtidigt och det tog bara en timme att få hyfsat trevligt här hemma. Hungrig som en babian for jag på Ica innan jag skulle hämta min andra hälft och där stod middagen!!! Note to my self: Handla aldrig hungrig
Jisses så mycket gott jag handlade men inget godis alls. Mest mat för jag var hungrig och dyrt blev det. Köpte lite dipp och till det blev det ost och morot. Vi tände lite ljus och sen satt vi och mös framför dumburken och kollade på alla våra serier. Åh vad det är skön känsla att faktiskt efter alla år tillsammans att vi fortfarande längtar efter varandra och trivs tillsammans. Jag är så otroligt tacksam över det. Avskyr dock faktumet att han jobbar eftermiddagar och att vi i princip inte träffas på en vecka. Vet inte om ni minns att jag börjat äta dessa och att jag funderade på det där om att äta på fastande mage
Nu har det kommit ett svar: Eftersom de innehåller ämnen som sätter fart på förbränningen så måste det finnas något att jobba med. Vatten, mat är viktigt om man vill ge tillskottet och sig själv en ärlig chans. En tom mage sätter kroppen i ett svältläge och det är då supersvårt för kroppen att kunna arbeta överhuvudtaget.”  Jag gillar att kroppen jobbar utan att jag märker något??!!! Hatar att anstränga mig och är i grund och botten en bekväm varelse inte att blanda ihop med lat. Ja nu blev det en liten paus för toabesök och kaffepåfyllning. Jag kunde notera att kisse var skitig om fötterna också efter morgonens promenad.
Man behöver bara resa sig så kommer han springandes för att dricka vatten eller inte alltid, ibland...eh rätt ofta vill han bara sitta och titta på vattnet. Det är sådant beteende som får oss att betrakta honom som en rätt osmart lurvig inneboende. Apropå inneboende och sonen i Göteborg som bor i rum och hur trist han tycker det är. Samtidigt så söker de bostad och hans fru har fått jobb på Sahlgrenska och nu är det lite panik antar jag med boende. Det är en hel del visningar att gå på och jag antar att det bidrar till att han får se lite av Göteborg hahaah. Håller tummar och tår att de snart hittar ngt som inte skjuter iväg i pris. Det är lite skumt att priserna skjuter iväg och att det inte finns ngn hejd på hur mycket det får stiga. En av lägenheterna de budade på steg över en miljon!!! Lycklig säljare antar jag? Vi såg den nya serien Svartsjön igår som spelas in i Borgafjäll. Skidscenerna var dock från grannbyn Borga. Tyckte att serien var lite skum och gillade inte tjejen som spelade "huvudrollen" så överspelad på ngt vis och teatralisk. Jag var mer intresserad av att se om jag kunde se sonens boende men de hade filmat så att det skulle se mer ensligt ut, med lämpliga snöhögar hahhaah. Nja ska ge det en chans till och hoppas att avsnitt två blir bättre. Nu är det ingen återvändo, nu måste jag jobba ngr timmar med att lägga in schema i löneprogrammet och att kolla över kundfakturor. Ha de :)

Dumsnål? Jag???? japp

Publicerad 2016-10-21 07:45:53 i Allmänt,

Tur jag är gift med en som är smartare än mig själv på många områden. Jag fick ju en fotvårta under hälen som ett minne från semestern. Kan ju meddela för er som glömt att de gör ont att gå på. Jag står och går hela dagarna och den där lilla saten känns. Fick en ide om att kanske liktornsplåster hade kunnat vara ngt?? Rätt smart av mig dock, men jag köpte aldrig, då jag tänker äsch jag kan härda.....
Döm om min glädje när maken kommer hem med ett paket och levererar det med en liten uppläxning.- Fattar inte hur du tänker??? du kan köpa uppstoppade undulater, gardiner och metalltrådsträd för stora summor men är för snål för att köpa plåster??? Mmmmm kan väl hålla med om att det är lite korkat, men försöker jag säga, det är på de små summorna man kan spara in!!! Väl medveten om att jag gör ofta så. Struntar ofta att köpa ngt som kan vara bra för mig, eller för att underlätta det mesta i vardagen. Hmm hur skall jag förklara detta?? ett exempel, om jag kokar palt och en större gryta kostar 90:- så envisas jag att ha förtielva mindre kastruller istället för att förenkla och köpa en bättre för liten peng. Istället kan jag betala 480:- för en fin duk som kan ligga på bordet!!! 680:- om den är lite glittrig. Tar aldrig ut medicin om det inte är alldeles nödvändigt och plåster gör jag med papper och tejp. Lagar och syr ihop min bh och sparar då en slant som jag kan lägga på ngt fint istället hahaha. Dumsnål?? jag kan nog inte neka till det. Skor köper jag bara när det verkligen inte går att ta sig fram längre. Mina tofflor här hemma har flera varv silvertejp för att överhuvudtaget kunna användas. Jag är ju inte prylgalen då vi bor lite trångt hahah. Men just fina saker, som jag gillar är svårt att motstå. En glittrig diskborste är så mycket finare än att köpa nya strumpor. Jag tjuvlånar hellre ett par av maken....
Idag blir det jobb och jag slutar klockan fem och sen skall jag hem och slänga mig framför dumburken. Men först skall jag städa bort och handla lite. Maken jobbar över så han kommer hem senare ikväll. Vill verkligen vara uppe sent ikväll och pyssla och ja vara uppe helt enkelt och göra ngt trevligt för mig själv. Imorgon är det jobb och på söndag bokföring. Sen börjar ju jobbveckan igen för de flesta och jag vill dra ur denna helgfredag det mesta. Har fått besked om att mitt träd nu finns att avhämta på paketutlämning. Hihi som jag längtar att få se det, åh hemska tanke om det inte är lika fint som jag tror och hoppas. Jag tror dock att det kommer att krävas en omtapetsering!!! för att det skall bli bra hahahaha. Ja jag får väl se, har också planer på att det skall sitta i köket. Jag vill ju se mitt fina träd. I sovrummet sover jag ju bara. Åh längtar efter ett riktigt mål mat. Har mest bara ätit skräpmat i veckan, hamburgare, stekta ägg, gröt och mackor, har ju jobbar mycket och när maken jobbar eftermiddag så blir det inte så mycket matlagning. Nä nu blir det lite kaffe och sen ett vigt skutt in i duschen...nja ett kliv blir det nog. Sen kommunalt intill jobbet. Ha de :)

När man tror att man tillhör vänkretsen....

Publicerad 2016-10-19 10:29:33 i Allmänt,

Jag gick omkring och inbillade mig att jag tillhörde närmaste gänget runt Milou???men så fel jag hade. Lite hastigt och lustigt så blev det så att jag fick vara barnis igår kväll och vi satt och lekte kaffekalas med alla dockor och gubbar. Så jag frågade Milou vilka hon skulle bjuda på sitt kalas? Tji fick jag.... -Jag skall bjuda Stefan och Dan och Liam och Thea, VeraLi, Emilia och småbarnen (på förskolan) men de behöver vagnar....men det har jag, sa hon. - Men jag då? sa jag......Jo du får komma för mamma och pappa ska bjuda vuxna också. Där fick jag så jag teg, hade ju trott att jag var i den innersta gängkretsen liksom. Men ack nej, jag är med de tråkiga vuxna. Frågade vad hon önskade till födelsedag och svaret blev,- Vet inte, sånt jag vill ha??? eh ja i och försig vad det ett ganska bra svar. Sen blev det naturligtvis bad och nagelklippning och till det så ville hon se bilderna!!! ja jag har visat bilder på nageltrång på Ipaden och det är intressant värre. Kanske hon kommer att bli lika förtjust i äckliga bilder som mormor hahahaa. Sen så googlade vi långa naglar och förfasade oss över hur knasigt det var. För övrigt är allt bra i det Granströmska residenset, förutom en liten oro över en nära vän som är krasslig och ligger inne för lunginflammation. Det kan ta en ganska bra tid innan man repar sig från en sådan kraftig sjukdom och orken kommer nog inte att vara på topp ett bra tag. Idag blir det jobb och idag är det stängning som gäller och måste jag jobba imorgon också så blir det ingen kul dag. Börjar med årsmöte klockan 08.00 och sedan öppnar jag och stänger och är dessutom ensam hela dagen. Men om allt går i lås så kan kanske maken och en av mina kollegor hoppa in på sin lediga dag en stund så man får äta och kissa i alla fall. Nu börjar jag bli stressad över att inte hunnit det som jag planerat. Men att först jobba som vanligt och sen komma hem och jobba med pappersgörat eller tvärtom, det pallar jag inte. Känns ju inte sådär jätteroligt och sitta och jobba hela min lediga söndag, men det brukar funka och lösa sig när det kör ihop sig. Men när ngn är sjuk eller vabbar så är jag även vikarie så det ingår liksom i mitt jobb. Vem vet idag, så har jag ju börjat med mina vitaminpiller så jag kanske får energi som attan. Med de flesta tabletter och liknande så står det intas med måltid. Jag föredrar att ta piller på morgonen för det är då jag har rutiner typ borsta tänder osv. Men frukost är ju ngt som är svårare att äta om jag inte varit vaken ett tag. Dagar jag börjar på morgonen så blir det bara en massa kaffe. Varför är det så undrar jag, verkar tabletter bättre tillsammans med mat??? eller är det för att de kan vara starka om man har en känslig mage? Nå hursomhelst så har jag skrivit och frågat leverantören. För om jag nu betalat dyrt för ngt vill jag ju veta hur jag får de att verka bäst och det kanske räcker med lite drickyoughurt. Men sen finns det ju tabletter som inte bör tas i samband med mejeriprodukter???suck. Köpte ngr skitbilliga timerblockljus och har nu målat dem och funderar på att sätta lite natursnöre runt och ngn fin knapp. Om det blir bra så fixar jag lite bilder, så får ni kanske inspiration eller ett gott skratt? Men nu är det hög tid för mig att dra på mig kläder och inte lufsa runt i morgonrock. Ja det är ju ett kapitel för sig....min morgonrock. Den är så bedrövligt trasig och färgfläckad att jag absolut inte kan gå och hämta tidningen utan att jag ska känna mig som en trashank. Jag har sytt ihop den och ren kommer den aldrig mer att bli efter allt mitt hobbymålande...men den är så underbart skön att jag bara älskar den. Men det börjar liksom bli lite krångligt att byta om när jag skall hämta tidningen eller om det ringer på dörren. Den var dessutom dyr åtminstone tycker jag det. Tror jag gav runt 2000:- för den för 9 år sedan och det tycker jag var dyrt. Men ser mer ut som jag haft den i 29 år. Byter ju om när jag kommer hem och allt som oftast tar jag morgonrocken och sen sätter jag igång och pysslar....eh kanske måste skaffa en overall hahaha. Nåja det inköpet skjuter jag ytterligare på en tid och fortsätter i min loppätna morris. Ha de :)

Hej hopp idag var det tisdag.

Publicerad 2016-10-18 07:31:48 i Allmänt,

Snabbt förändras saker och ting och i mitt liv så är det inget ovanligt. Igår så anmäldes det sjukdom så vips var det att dra på sig kläder och fara på jobbet. Idag är det också jobb av samma orsak så, det blir inget av med det jag skulle göra. Kanske kanske... imorgon kan jag jobba hemma och få bort lite smågrejs som ligger och skvalpar. Jag skulle till frissan nu på morgonen men jag hinner nog inte mer än klippa lite grann, torka och fixa får vi helt enkelt skita i , då jag bara har en halvtimme att spela på. Mitt hår tar mer tid att klippa än vad man tror, det är kort men jag har mycket och tjockt hår så jag antar att det är därför. Hittade en bild på hur jag skulle se ut i våfflat långt hår...
Lite som lejonkungen, faktiskt . Fick ett tips av My om en ny serie på Netflix och såg första avsnittet igår. Verkar mycket lovande så jag inväntar nu att maken ser det så vi kan se resten tillsammans. När det gäller tv utbudet så är vi helt olika, men filmer och serier brukar vi tycka om likadana. Hmmm förutom att jag är en sucker för kostymfilmer hahahahah Den heter i alla fall Designed survivor och huvudrollen har Kiefer Sutherland.
Det är så roligt att mysa ihop oss framför en bra serie och vi gillar det bägge två. Jag har börjat grunna på barnbarnens kalendrar och trodde att saken var klar för ngr dagar sedan. Hade beställt tomtesäckar och tänkte det blir ju bra att göra en massa paket och fylla dem och de får ta en varje dag. Men de var för små.......Att hitta småsaker är inte lätt om man inte kör godis hela tiden och det försöker jag undvika i möjligaste mön. Eller åtminstone att det faller in på en lördag. Men även om det är små paket så är 24 paket en ganska stor hög. I år är det ju premiär för Milou att få en "hemgjord" och i ärlighetens namn så finns det mer små prylar som faller tjejer mer i smaken. Men hon är lika glad över att få en bil eller en gubbe. Grabbarna skulle inte uppskatta ett armband eller en liten docka på samma sätt. Men det hör nog ihop mycket med intressen och ålder också. Så nu har jag fått tänka om när det gäller kalender och har en ny plan. En plan som jag hoppas mycket på och som kan bli återkommande och användas alla år hädanefter. Har ju i princip gjort nya varianter varje år och nu när barnbarnen ökar i antal så kan det bli lite meckigt hahaha. När de tycker sig ha blivit för "stora" för kalendrar så får de väl en slant istället kan jag tänka mig så de kan köpa lite julklappar. Men än är det ngr år dit skulle jag tro. Så nu måste jag hitta småsaker närmare bestämt 72 stycken!!! och det finns sällan något under 20:- utan stiger lätt till 40:- så det blir en liten utgift men en kär sådan då jag tycker om att glädja de små liven och jag tror att de gillar kalendrarna. Ni skulle höra hur det låter när Kisse går.....han har ju ganska håriga tassar och en hel del hår mellan tårna och där fastnar det allt möjligt. Barr och löv och det liksom kan prasslar och klickar när han går hahaaha oftast ramlar det bort när det torkat men ibland måste vi hjälpa honom. Så här ser en kissetass ut men han har dubbelt så mycket hår, då han har norsk skogskatt i sig.
Nu är han ute i ca 2 minuter två gånger per dag nja kanske lite mindre än så faktiskt, så det är ett under hur det hinner fastna så mycket jox under fötterna. Han gillar inte regn och blåst och att bli blöt, utan går ut och sätter sig och innan jag knappt stängt dörren så sitter han och krafsar och vill in. Nu är han dock jordig på tassarna så det är bäst jag hjälper honom nu. Ha de :)

Måndag...betyder vardag.

Publicerad 2016-10-17 07:54:09 i Allmänt,

Ja då var det måndag igen och slut med gotta på kvällen. Nja det är inte så illa som det låter och det är sällan vi festar på söndagskvällar på sin höjd en riskaka. Igår var vi hungriga som småillrar när vi kom hem men maken behövde matlådor så vi gjorde en stor laddning med köttfärsröra och ris. Det är smaskiga grejer, har köttfärs, soya, paprika, vitkål (mycket), buljongtärning och lite vatten, krydda och avrunda med en brk cremefraiche. Blev i alla fall ett gäng lådor och vi var mätta och nöjda. Jag valde att ta lite vinbärsgele till mitt (tack Fia) för jag tycker det blir en god brytning. Gårdagens jobb gick bara finfint och jag gjorde klart mina strumpor, ngt för stora men jag är nöjd och hur gosiga som helst. Vill göra fler men i mindre storlek, dessa hasar nästan av när jag går, för de är så mjuklurviga hahahaah. Blev sugen på att fixa lite julklappar. det är egentligen bara för att jag vill göra ngt. Så igår började jag pyssla med det och jag vet redan vem som skall få det......hahahahah. Bäva månde familjen, men skall nu måsta se glad ut på julafton, när man öppnar mitt paket haahhaha.
Har ju ett antal grejer på gång och det är så skönt att veta att man har pyssel som väntar. Läste på FB igår om en kollega som har butik i Sundsvall att han ertappat en tjuv och att han nu bannlyst henne från butiken. Han har misstänkt denna kvinna förr men aldrig lyckats ertappa henne. Men förra veckan lyckades han och hon hade flera saker i sin väska. Då fick han veta hennes namn och lyckades hitta henne på FB och döm om hans förvåning när han kunde se bilder på annat han saknat i butiken. Att det var tjuvgods kunde han se för det var saker han gjort själv och använde som skyltmatriel och som inte fanns i butiken i det utförandet. Fy fasen för tjuvar och banditer och det som tröstar mig är att de får en skitdålig karma och elände i sitt liv. Nu till självskryt och det är om min egen butik. Det finns inte många butiker där kunder kommer in och vill ha råd kring olika saker eller veta var det kan köpa något de behöver. Men vi har folk varje dag som kommer in och funderar på olika saker och naturligtvis så hjälper vi till och jag blir stolt som en tupp när de säger tack för hjälpen vilken fin service. Men nu tror jag dessutom att jag fått en mys stalker. Ganska tragiskt på ett vis, har haft besök av en äldre herre som stannar länge och vill småprata. Köper sällan något utan vill bara prata. Han är änkeman och han saknar sin fru ngt oerhört och de fick inga barn pga att han säger att han i sin ungdom jobbade i Obbola och gick hem till Umeå en kall vinternatt och blev så sjuk och liksom "förfrös" sig så att det inte blev ngr barn. Han brukar berätta om sin fru och vad de gjorde och om sina brorsbarn i södra Sverige. Han är ensam och tycker det är en trevlig promenad intill staden och få sig en pratstund. Det är väl det minsta man kan göra så jag surrar lite med honom om stort och smått och igår introducerade jag Tonka mitt favvohak till honom och dit han för en kopp kaffe. Jo han hade surrat med dom också.... Men nu måste ni få se en sötisbild, på en av sönernas kissekatter. Hur go är inte de? <3
Men det är inte alltid de är så här lugn utan de hittar ofta på bus och tidvis driver de sina ägare till näst intill galenskap hahaha. De pillar och grejar med allt och vill vara med högt och lågt. Att den ena älskar höjder bidrar ofta till att han gärna hoppar upp på bokhyllan och liksom bara råkar peta ner saker däruppifrån. Kaktusar lever inte länge för de är utmärkta kliare för kissar och du gnuggar helt enkelt sönder dem. Men söta som stryk är de i alla fall. Idag är jag ledig då jag jobbat helg så jag tänker inte göra annat än betala lite fakturor och pärma lite papper. Imorgon är det bokföring som står på tapeten och idag tänkte jag inte göra annat än tvätta och städa och sådant som man behöver göra lite då och då. Skulle behöva ställa och hänga bort lite mer kläder och skor och sortera vantar och sådant inför vintersäsongen. Så jag hoppas att jag får lite mer fart och energi att ta tag i det, för det är ju inte sådär jättekul göra. Men att ta fram allt sitt pyssel och veta att man har lite trevligt ngr timmar och en ljudbok och kaffe och i näsan doften av en ren lägenhet det klår det mesta tycker jag. Men skall jag få den känslan så är det väl bäst att man kommer igång och går och hänger upp tvätten då... Ha de :)

Snodda bilder, "avsked" och inköp

Publicerad 2016-10-16 09:34:25 i Allmänt,

Det finns vissa osynliga regler i bloggvärlden och det är att man inte bara snor bilder från andra bloggare. Det har jag nu gjort!!!! eh jag snor bilder från My:s blogg men det räknas inte hahahha Nåja nu tänker jag så här att om jag refererar till dessa bloggare så borde det vara ok??? Det finns ju bloggare som jag bara gillar från första raden och på ngt perverst sätt så blir man på ngt vis vänner i cybervärlden. Låter töntigt och som en personlighetsdefekt men likväl är det så. Följer som jag sagt tidigare en som heter Monasuniversum.se och hon har en webbshop och där säljer hon en hel del grunks av alla möjliga slag. Skulle minst vilja ha hälften men sen är det ju mitt vågavägraköpapåinternet ed som jag svurit....suck. Men igår fick jag kaffet i vrångstrupen och tog fram kortet och beställde. Hon hade fått in ett träd!!! och jag är ju en sucker för träd och detta bara skrek åt mig, det skrek så högt att det överröstade både bankkort och mitt vägra internetlöfte. Sen fick jag som bloggläsare ett bättre pris.
Visst var det fint...eller måste man vara trädälskare för att se skönheten?? nåväl jag visade maken och jag hörde hur han svalde när jag sa priset....men sen sa han att det var ett bättre inköp än en uppstoppad undulat för 640:- Men sen blev han lite vresig igen när jag ville tapetsera om för att det skulle passa med mitt träd!!!! Nåväl denna bloggare Mona har en uppsjö av goda vänner och en av dem driver ett café som heter Wilmers kaffebar på Kungsholmen i vår huvudstad. Om jag ngn gång styr kosan dit så måste jag uppsöka detta ställe. För se på deras dammsugare och jämför den med en konkurrents!!!!! tror att prisskillnaden var tre kronor???? Jag älskar dammsugare och denna skulle nog sänka mig i koma.
Ja igår var alltså den dagen då en kär kollega slutar och skall göra ngt annat. Vad ngt annat är vet hon inte själv men jag tror att hon är mätt på att sälja pyssel hhaahha. Vi överraskade henne med att My tog med sig ngr cheerleadingtjejer som kom i full karriär genom gallerian klappandes och sjungandes i sina fina tävlingsdräkter och sen ramlade in och sjöng en lycka till ramsa. Hon fick sig en kvast blommor och ett presentkort och sen skickade jag iväg henne hem......ja det var ett fantastiskt bra avslut för oss. Glädje och förvåning istället för tårar och elände. Men jag saknar henne redan och jag vet att hon kommer att sakna oss. Men jag stödjer henne 100% att göra något annat nu....snyft. Idag jobbar jag och det gjorde jag ju igår också och även om det var folk i farten så kan det inte jämföras med tidigare år. Vi hade en hyfsad kassa men hälften från i fjol blääää säger jag och kvider inombords. Vi har så fina kunder och alla köper arslet av sig hahhaah men var är alla andra???? Blir faktiskt förbannad när folk inte fattar att internet i längden bara förstör för konsumenten och att ett city med bara kedjor är ett ganska tråkigt city. Mångfald är viktigt i en konkurrens och det gynnar kunderna. Stöd city och det behövs inte alltid köpas utan man kan faktiskt fönstershoppa och det hjälper handeln konstigt nog. När det finns folk på en plats så drar det än mer folk, så är det bara. Äsch nu skall jag sluta gnälla och istället gå in på andra viktiga ämnen. Kanske viktigare? Coca cola Det finns olika falanger av coladrickare eller pepsidrickare. Jag kastar mig nu ini debatten. Pepsi går an men bara lite, pepsi max absolut inte. Cocacola är jag beroende av och dricker en varje dag. Men inte orginalet utan det skall vara cola zero och cola light kan också funka om den är kall. Sen är det så precis som en annan av mina favvobloggare säger. Nämligen Magdalena Graaf, nu en bild snodd från hennes blogg.
Zero i burk slår zero i flaska med hästlängder!!!! i glas är det i samma klass som cola light, dvs funkar. Nu kanske ni tycker att det kanske inte märks skillnad eller spelar någon roll??? Men den är som att be en porscheägare jämföra sin bil med en Toyota. Det går inte annat än att säga att bägge har ratt och fyra hjul. Det är en högtidstund att komma hem efter jobbet fixa mat, diska och plocka bort och sedan ta en burk som jag sippar på resten av kvällen. Det är livskvalite....hahahahha Nä nu skall jag sluta babbla och gå och kamma till mig och dricka en liter kaffe till innan jobbet, Ha de :)

Godislördag och mer Kos

Publicerad 2016-10-15 07:38:31 i Allmänt,

Idag är det lördag och det betyder godis för de flesta men jag tjuvstartade redan igår. Vi var och skulle handla mat och där fick jag syn på mitt favvogodis en lakrits med ngn form av fyllning. Det finns inte överallt så när jag fick syn på det kunde jag inte motstå det. Så jag smaskade och njöt igår. Idag är dagen då min arbetskamrat slutar efter sexton år i denna bransch och hon är bara barnet. Antar att jag kommer att böla som lilla skutt
Hur det skall kännas utan henne på jobbet kan bara framtiden säga. Tomt vet jag att det kommer att bli, men jag önskar henne så mycket gott att jag hurrar och hoppar av förväntan om vad hon skall göra härnäst. Nu övergår jag till det sista från resan till Kos och där så provade jag ngt som var väldigt kul och faktiskt skönt om man bortser från hur det killades när de for mellan tårna!!!! Fiskbad...
Jisses så det killades från början och lite läskigt också, men sen var det bara skönt och jag skulle verkligen vilja göra det fler gånger. Man kunde nästan se firrarnas glädje när fötterna kom ner i vattnet. De jobbade och gnagde och fötterna blev som masserade och cirkulationen kom igång ordentligt. Detta kan jag verkligen rekommendera om ni hittar ngn som ser seriös ut. Det fanns liknande ställen som kostade hälften så mycket men de så mer sjabbiga ut. Där stoppade man bara ner fossingarna, på det stället vi var på så tvättade man dem först. Vi var också på Paradise beach även kallad Bubble beach då det periodvis bubblar i sanden. Det beror på att det ligger en vulkan mittemot på en ön och att gaser letar sig ut. Men när vi var där så var det inga alls, vet inte riktigt om det var bra eller inte..... Vattnet var salt och man ville inte få en kallsup och kallt var det också och det var tur att solen värmde upp en fort. Men en väldigt fin strand och en mysig dag var det.
På ön mittemot (som ni kan se på bilden)var det mer vulkaniskt aktivitet sa strandvakten och visade var man kunde se bubblorna bäst. Här kunde jag även finna ett gott glas vin i strandbaren och det gjorde besöket ännu trevligare.
Ja hela resan var väldigt trevlig och jag hoppas att det inte var sista gången vi far tillsammans och att vi faktiskt får följa med är ju helt klart ännu mer uppskattat. Simon och Sara var förbi igår och jag tyckte minsann att magen hade blivit toppigare på bara en vecka. Tänk så fantastiskt och otroligt som pågår i en kvinnas kropp när hon väntar barn. Varje sekund så händer det ngt mirakulöst och det skapas muskler,nerver, blod, synapser och gud vet allt. De hade nu börjat knåpa på en lista med sådant de hade kvar att införskaffa och det var både skötbord, byrå ,lampor och lite annat smått och gott. Så trevligt att börja göra i ordning inför leveransen hihihi Men jag måste visa er sedan vilka fantastiska bilder vi fick igår av Milou. De har en underbar tradition då mor och barn och gudmor som för övrigt är jätteduktig på att ta kort far till Vänortsparken och tar kort i löven varje höst. Denna gång blev nog den bästa...fast i och för sig så har jag sagt så varje gång hahahah.
Så himlarns fin <3 Ha de :)

Alla vet ju hur jag älskar väskor

Publicerad 2016-10-14 09:58:22 i Allmänt,

Öppnade min favvo blogg Monas universum och då hittade jag dessa fina väskor. Jag bara älskar denna underbara kvinnas blogg och rekommenderar henne till alla. Monasuniversum.se alltså och kolla in dagens inlägg. Jisses vilka väskor.

Oliver, vin och bad

Publicerad 2016-10-14 07:03:21 i Allmänt,

När vi var till Kos så for vi på en dagstur som hette Upplev Kos eller ngt liknande och det var riktigt trevligt. Det handlade lite om att följa i Hippokrates spår. Hippokrates är läkekonstens fader och han var verksam en sisådär 300 år f kr och han lär vara den som grundade läkarkåren och la den grund som läkarna än idag svär en ed på. På Kos finns även väldens första sjukhus och de mediciner som Hippokrates hade och trodde på var vin, olja och honung. Runt medelhavsområdet så används det mycket av just dessa tre till en mängd olika besvär. Här är Hippokrates
Vi hämtades upp vid hotellet och blev körda till en olivoljefabrik. Vi fick se hur man gjorde och på denna så var det bara kallpressad olivolja man gjorde och den anses som den bästa. Den första oljan som kommer när man pressar kallas för jungfruolja och sedan blir det vanlig kallpressad. När man tillsätter värme blir det mer olja men med slaggprodukter och den är inte lika välsmakande och ren. Det fanns ngr gamla pressar kvar vi fick kika på men numer var allt i stål och mer effektivt. Denna fabrik gjorde olivolja till både krämer och till daglig användning. Ortsborna kom dit med sina oliver och de pressade dem för en avgift och medelgreken gjorde av med en liter i veckan.
Vi fick smaka på olika sorters olja och doppa bröd och ost, marmelad för att smaka med de olika oljorna. De berättade att ett olivträd blir ca 100 år och att det är en vanlig sak att ge det lilla barnet ett olivträd till dopet. Vid trettio års ålder är oliverna som bäst och nu kunde man komma till denna fabrik med sina oliver och pressa dem och liksom vara självhushållande med oliver. Jag stod länge och pratade med dottern i familjen för det var helt familjeägt och hon berättade att hon var delägare i den fabrik som gjorde de bästa krämerna med olja från hennes fabrik. Jag köpte en underbar olivoljekräm med aloe vera som gjordes på ön och den var verkligen underbar att använda när jag hade bränt mig i solen. Sen for vi vidare till öns största vinproducent och man kunde se att det gick bra för dem hahhaha. Fabriken var full med konst och familjen var konstsamlare och vinsamlare och vi fick se deras privata samling och där vill jag lova låg det låda på låda av fin champagne. Jorden på Kos var som jag skrivit väldigt svavelhaltig så rödvin med sötma var det inte lätt att få men däremot med vitt vin så gick det.
Just dessa druvor hade nu tvättats och skulle bli ett sött dessertvin och jag måste erkänna att det var faktiskt gott. Men vi dricker aldrig dessertvin så det blev inget köp. Men det var väldigt trevligt att få se hela processen. Ektunnorna "bytlånades" mellan en fabrik i Frankrike. Man köpte dem från Frankrike och lagrade det röda vinet och sen såldes de tillbaka till Frankrike och de lagrade sedan cognac och sådant i tunnorna sen. Allt för smaken. I slutet av alla rader med vinbuskar satt det planterat en rosbuske, för rosor var känsliga och om man såg att rosen inte mådde bra så kunde man genast förhindra att ngt elände spreds sig till vindruvorna. Här fick vi även vara med om en vinprovning men skinka, ost och bröd. Det var både en trevlig upplevelse och gott.
Nu bar det upp i bergen, till den lilla byn Zia, där man bla skördade honung och aloevera. Denna by låg alltså högt upp och lite läskigt var det att åka den stora bussen den slingriga smala vägen. Byn hade också tagit till sig vikten av turister och var sprängfylld av butiker men ändå ganska mysigt ställe. De som känner oss förstår att vi valde bort den guidade turen till en kvarn och kyrka och gick upp på terrassen för lite stillsamt vindrickande hahaha
Här fick vi se aloe vera och den var större än jag trodde. De här var små jämfört med de som växte uppe i bergen.
Maken köpte en kräm och han är mycket nöjd med den och tur nog så fick vi adressen dit och fick veta att det gick utmärkt att köpa så skulle han skicka.
Honung inköptes också och jag ångrar att jag inte köpte en större flaska för den var verkligen god. Summasumarum var att det var en trevlig utflykt och vi fick en massa utryck med oss tillbaka...och ngr flaskor vin. Ha det :)

Vilken upp och ned dag ...och natt

Publicerad 2016-10-13 08:55:41 i Allmänt,

Dagen igår var verkligen upp och ned och natten fortsatte likadant med ett slut som hade passat i en komedi. Butiken har verkligen tagit stryk senaste halvåret och ett beslut har vänt och vridits och till slut hade jag fattat beslutet att varsla. Jag drog ut papper och for på jobbet och tänkte prata med en av mina arbetskamrater om att jag skulle vilja att hon bytte arbetshelg för det skulle bli lättare för mig att lägga nytt schema. Nä sa hon och jag blev så paff. Jag har också ngt att säga sa hon?? Jag tänker säga upp mig. Då rann hela mitt inre ner i skorna...... Min underbara arbetskamrat som jag hade tänkt åldras med hahahha. Nä skämt åsido hon har varit och är en klippa och är en enorm del av vår butik. Hon är min uggla lugn, pålitlig, ansvarsfull, skojig och väldigt älskad av alla kunder, för sitt lugna och väna sätt. Hon kan allt om allt i vår butik och vi har kämpat och skrattat och surrat mycket under dessa år. Maken brukar säga att hon är som en xtra dotter. Fy fasicken vad jag kommer att sakna henne och även våra stammisar. Men jag förstår henne så väl och en del av mig hoppar jämfota av glädje. Hon har jobbat med detta i 15 år!!!! så hon känner att hon kan denna bransch och hon vill göra ngt annat i sitt liv. Så stark och modig och jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa henne. Men vilken chock och vilken förlust, jag kunde nästan inte sluta gråta och i bilen hem på väg till styrelsemöte så kom tårarna igen. Både jag och maken var bitvis förtvivlade, våran lilla flicka som nu lämnar boet.??? Jag känner mig fortfarande alldeles chockad, glad för hennes skull men alldeles upp och ned. Efter jobbet där timmarna bara gick och jag var i ngn form av chocktillstånd så for vi hem och jag sprang som en galen gnu ut i samlingssalen och hade möte. Ett möte som var kort och intensivt och vi slutade och gick hem. Jag var så trött men ändå speedad så jag kunde bara inte sova och jag hade ingen bra boka att lyssna på. När jag legat vaken i nästan tre timmar så var jag hungrig och tog en macka och en sömntablett och har sovit som en stock. Men med sjuka drömmar. Drömmer att jag och maken var på en bussresa!!! vi färdas genom ett afrikalikt land och reste med två bussar och jag är på bussen när två damer säger åt mig att de sett - den där blonda kvinnan på den andra bussen har haft sex på stranden med din man???Vaaaa säger jag är ni säker? Oh jaa svarar de. Hon har lagt ut sig hela resan för honom .Ja visst hade jag märkt henne... Maken som var på bussens toalett och byter om , när jag bankar och skriker har du legat med slampan på andra bussen? - Ja men vänta Ingalill det finns så mycket att säga....Ja minsann sa jag och jag går nu......-Nej vänta. Men jag trampar iväg och möter hennes man och deras tre barn och jag säger ta ut barnen för nu jeklar. Nej sa han jag vill att barnen är med och får höra. Hinner inte pga mitt ursinne påpeka att det inte är så lämpligt. Men jag går på och nu rusar folk säkert av nyfikenhet mot bussen. Men jag var så heligt förbannad och stampar iväg längst bak där det satans avskummet sitter och ställer mig framför henne och säger - Ok ditt satans luder vad har du att säga? Nej förresten jag vill inte höra vad som kommer ur din äckliga mun. Du är en vitten värt att ödlsa min tid på men jag kommer att förstöra ditt liv och kasta förbannelser över dig som får Egyptens alla gräshoppor att likna en ökenbris. Hur kan du bara göra såhär? Då skriker det till bakom mig och ngn säger nu kommer din man och jag märker att ngn sätter sig bredvid mig. Jag bara håller upp handen och säger jag är inte klar. Jag sätter mig grensle över kvinnan och tänker ge henne en rak höger, när min man säger neeeej och jag tittar på honom????? ehhhh det är inte han...utan min fd man. Helt plötsligt förändras allt , jag reser mig upp och säger. Nämen det här blir nog bra. Allt kommer att lösa sig till det bästa och vi ser på varann och ler och just då tutar bussen och ett sorl blir högre och högre och till slut visar det sig att det var min väckarklocka och jag har sovit till halv åtta. Hur sjuk dröm var inte det? Jag har ibland så knäppa drömmar så jag häpnar över mitt rika inre liv som fantisera ihop detta. Men kanske drömmen ville säga mig att det gamla invanda kan helt plötsligt ta slut och allt kan ändå gå bra??? Jag kan fortsätta i butiken utan min fina E och allt kan bli bra.<3<3 Idag har jag lite att sjåa på med och säkert kommer jag att gråta en skvätt också. Hade tänkt jobba till tre sedan måste jag slappa en stund innan middagen. Är helt slut utan att jag börjat göra ngt överhuvudtaget. Har en äckelsmak i munnen då mina sömntabletter smakar gammal rostig cykel och det brukar sitta i flera timmar. Men först behöver jag kaffe en massa kaffe. Ha de:)

Onsdag...det är jag jekligt säker på

Publicerad 2016-10-12 08:50:56 i Allmänt,

Så skönt att man verkligen kan vara säker på att det är onsdag för att VK är fylld med en massa andra tidningar på just onsdagar. Idag stänger jag men börjar inte förrän kl 11 så tills dess jag skall gå till bussen skall jag dola runt här hemma och ringa lite och förbereda så det är bara att springa in och hämta papperen för ikväll är det styrelsemöte i föreningen. Är ofta alltid en halvtimme försen då det börjar halv sju och jag brukar kunna sladda in 10 över sju. Lite bökigt och stressigt men så kan det vara ibland. Var till Pappa igår och han hade brutit ngr revben....suck. men åh vad det märktes att han blivit gammal. Pappa har alltid varit ngt av en kraftkarl, som inte säger många meningar. Men han blir alltmer disträ och funderar på det som varit. Tittar i gamla fotoalbum och hänger liksom inte riktigt med. Tycker synd om hans fru, då hon är pigg och alert och det kan inte vara lätt att vara med ngn som börjar tackla av. Att se sina föräldrar bli gamla är inte roligt. Blir ledsen ibland när jag tänker på att jag skall bli gammal och skruttig och inte riktigt med. Men skjuter snabbt bort det och försöker istället glädjas åt nuet och allt jag har. Hmmmm var? var vi nu i resandet??? Jo vi lämnade Wien bakom oss.... Med Donau slingrande under oss.
Väl hemma hade vi ett dygn på oss att tvätta lite och packa om och sen så bilade vi ner till Arlanda och steg ombord på flyg ner till Kos. Vårt resesällskap hade bytts ut från goda vänner till familj. Äldsta flickan med sambo och våra älskade pojkar som var väldigt förväntansfulla.
Resan gick bra och vi satt längst fram och det kändes underbart, då jag inte kände mig ett dugg instängd. Ni vet känslan när man landar och det är sent på natten och man möts av värme, cikador och ser palmer och när man lägger sig i hotellrummet så är man förväntansfull över att få se var man är? Det är en härlig känsla <3 Vaknade och svepte om mig påslakanet och gick ut på terassen....klockan var fortfarande tidigt och solen hade just gått upp.
Vi är ju morgonpigga så resten av veckan så steg vi upp, när det fortfarande var mörkt och gjorde oss kaffe och smög ut på altanen och det är det jag saknar allra mest. Det kompakta mörkret och tystnaden som avbryts med en strimma ljus i horisonten och en stigande sol och fåglarnas kvitter. Personal som kommer gåendes i det svaga ljuset och poolstädarna som drar fram slangar och spolar av hela området. Solen stiger fort och fåglarna blir nästan hetsiga och de börjar flyga iväg ca kl 10 i sju varje morgon för att återkomma vid femtiden???? var i hela friden de for fatta vi aldrig. Men vi anade att de drog mot bergen där det var svalare. Sen åt vi solade och drällde runt och det var underbart. Hade gärna stannat ngr dygn till. Tror att pojkarna uppskattade resan minst lika mycket då de upptäckte hur fiffigt det är med all inclusive. Bara att hämta godsaker, glass och dricka.....Liam var bara bäst då han hängde en hel del i baren!!! Han behövde till slut bara vifta lite så förstod de vad han ville ha. Ja han servade oss också och hämtade när vi ville ha något. När vi inte såg till honom så visste vi var han var???? i baren. En sådan skön unge han är <3 Att han har fantasi har jag ju sagt förr och under denna resa så kunde vi mer än en gång njuta av hans hittepåteorier och klokskaper. Frukost och lunch var bäst och till middagen var jag aldrig hungrig och jag var alltid förvånad över hur mycket de andra kunde sleva in. Men jag antar att alla mina pina coladas och gin& tonic tog plats i lillmagen. Det är ju inte mycket sprit i de flesta men smaskiga var de och jag drack minst fyra varje dag. Men i princip inget vin alls, under veckan då rödvinet smakade apa. Det vita vinet var tydligen bra men rödvinet det lokala var inte gott. Anledningen fick vi också veta, då vi var på en vingård. Kos har en vulkaniskt jord med mycket svavel och det påverkar de röda vinerna, som lagras. Vita viner lagras ju inte så jag antar att de blir lite lättare i smaken. Men mer om det i ett annat inlägg. Att vi /jag hade det bra råder det inga tvivel om
Skulle vilja fara en gång per år utomlands bara för det faktumet att det är så skönt att tanka sol och känna värme och kunna slappa 100%. Är ju en chartermänniska uti fingerspetsarna men skulle inte, för allt smör i Småland enbart se mig om i världen med bara solglasögon. Jag älskar våra vänresor minst likamycket och behöver skratten, delade upplevelser och glädjen minst lika mycket. Skulle vilja säga att året är som bäst på höstkanten då vi far iväg till ett annat ställe. Ja livet är gott Ha de :)

Tårta tröja och lite till

Publicerad 2016-10-11 09:16:06 i Allmänt,

Måste bara visa vilken fin tårta Sofia gjorde till Viggos födelsedag, hon är helt fenomenal på detta. Det känns nästan lite syndigt att börja skära i hennes skapelser. Sen att de är smaskiga och fyllda med så mycket spännande att jag bara törs ta en liten bit för annars är jag mätt resten av dagen är en annan sak. Kan också bero på allt gotta som finns innan vi börjar skära tårtan???? Det som är det svåra är ju att man vill smaka på allt och jag måste verkligen säga att denna gång var det mindre bitar så jag kunde testa många godsaker och tårta utan att bli proppmätt. Men visst var den fin?
Jag skulle ju visa det jag köpt och la in lite bilder...eh trodde jag ? Men ni får se dem sedan istället. Kommer även att delge er om jag tycker att pillren gav ngn effekt , de heter Boost och jag hoppas att de snart landar i min brevlåda.
Men som ni ser så har de blivit lite poppis och är sena med leveranserna. Jag fick ju en sak med mig från semesterresan som inte var så kul och som jag inte haft sedan ca 43 år!!!! en fotvårta??? Inte kul alls och de gör ont. Hade glömt att de kunde göra ont. Har min på hälen och det är inte kul. Vi for genast hem och köpte medel för att förgöra den lille rackaren och jag har läst på om hur man skall undvika smitta. Jag köpte en sk vårtpenna och man behandlar 1 g/veckan, skall vara ngt frätande. Sen har jag strumpor även om jag sover. Undrar om det hjälper men det känns äckligt utan. Man skall inte täcka vårtan under behandling, annars hade jag väl silvertejpat hela foten hahaha. Det kunde ta hela 5 veckor innan den började dööööö. Jag hoppas i alla fall att den lille satan snart sluta göra ont. Tog ett kort på jultröjan jag gjorde och nu har jag tänkt göra mig ett förkläde i samma stil. Men med lite mer paljetter kanske??? Tror dock att jag skall köra svart botten och sen en massa fint kanske en ljuskedja???? hur fint kan inte det bli??
Idag blir det en pappersdag och jag sitter bara och drar ut på att börja. Liten aning av arbetsskygghet har nog dragit in över mig. Nä det skall nog flyta på bra och jag har lunch fixad. Vi beställde pizza igår och jag må då säga att den var smaskig. Men jag orkade inte äta upp mer än halva så lunchen är klar. Det blir soppa idag hemma hos oss och pannkaka eller våfflor eller ngt liknande. Soppa och macka räcker inte för mig utan jag behöver ngt mer annars blir jag hungrig på nolltid igen. Klimp kan funka men jag tycker inte det passar till fisksoppa hahaha. Måste kanske gå på affären och köpa grädde. Blir inte samma smak med endast mjölk utan en skvätt grädde krävs eller creme fraiche. Trodde de skulle komma igår och mäta fukt i badrummet,,,,men som vanligt har jag tagit fel på dag ehhhe eller rättare sagt på datum. Så jag hoppas att de kommer idag så jag får vara hemma och höra själv vad som sägs. Igår var det ju tänkt att Milou skulle komma men modern kände sig trött och lyssnade på sin kropp och kände att hon behövde vila. Mycket klokt tycker jag då hennes kropp tar en hel del stryk men hennes putande mage. Heltokigt att vi skall få två barnbarn i början av nästa år?? helt otroligt vilka mästerverk som just nu skapas <3 Är så nyfiken på vilka vi kommer att få lära känna, hur deras personligheter kommer att vara. Kommer de att hålla sina föräldrar vakna hela nätterna eller sova i 16 timmar som Milou? Dessa bebisar som kommer att äga en bit av mitt hjärta <3 Min mamma hade ett förstorat hjärta och jag kommer aldrig att glömma den gången jag följde med henne till doktorn och hon sa att det var väl inte så konstigt att hon hade det - Det ska ju rymma så många som jag tycker om. Känner ofta att hon är med mig på ngt vis sen om det är önsketänkande det skiter jag högaktningsfullt i, det känns bra så då får det kännas så. Min syster fyller 60 år nu den sista oktober och jag skall försöka fixa ett paket som jag kan skicka iväg. Lite pengar och lite kuliga pysselgrejor kanske. Ikväll skall vi nog fara över en sväng till pappa också och se hur han har det och passa på att handla lite på hemvägen. Det är ofta full fart på våra vardagsveckor, mycket beroende på att maken jobbar eftermiddag och när vi väl har tid tillsammans så är det mycket småfix som skall göras. Avskyr det faktum att han jobbar och jag i princip inte ser röken av honom varannan vecka. Sen jobbar jag varannan helg så vi har ofta bara 10 kvällar i månade som vi har tillsammans. De andra är fyllda med jobb eller styrelsearbete för oss bägge. Så ni kan ju förstå hur vi uppskattar våra kvällar <3 Nä nu måste jag sätta igång och göra rätt för mig och startar med mer kaffe hahaha Ha de :)

10/10

Publicerad 2016-10-10 08:01:38 i Allmänt,

Tjusigt datum och många är just fascinerade av datum hur många ville liksom inte gifta sig 88-08-08 eller 99-09-09. Själv är jag inte så fascinerad av datum och har faktiskt svårt för att komma ihåg mina egna barns och mina egna högtidsdagar. Nja mest åren och jag får även tänka till när folk frågar hur gammal jag är, har sagt 53 år långt innan jag fyllde år. Tiden går så fort att jag blir alldeles snurrig. Fick en fråga om hur det blev med ögonfransarna, så genast tog jag bilder. En sisådär 20 stycken!!??? och har nu många fina men suddiga bilder på mina ögonbryn, kinder och panna. Hur svårt var det inte att hitta av??? Nåja det blev då i alla fall en hyfsad bild.
Nu har det ju gått en kort tid men än så länge är jag nöjd och jisses så praktiskt att inte behöva måla sig?? ehh nu la väl jag ner ca 3 minuter men ändå hahaha. Funkar detta så kommer jag absolut att fortsätta. Idag skall jag jobba 10-19 och stänger alltså och Milou skall komma ett tag ikväll då modern har träning med sina adepter. Skall försöka mig på lite sår tillverkning och till det behövs det havregryn !!! skall ta lite kort så får ni se. Har även gjort en jultröja och den blev så himlarns fin. Kära maken blev lite orolig att jag gjorde en till honom, oss emellan så har han aldrig varit av den crazy sorten hahaha. Så han ville definitivt inte ha någon. Jag älskade den och har nu inlett operation övertalning hahaah. Tror nog att jag förlorar...... Idag kommer det ngn från ngt företag och skall göra fuktmätning i alla badrum. Vi är högst medvetna om att vi säkert inte har de bästa resultaten men vi drar ut och drar ut på denna renovering. Vi blir ju utan toa och det är ju inget som lockar hahaha. Hursomhelst så tog vi bort badkarsfronten och jag tycker jag städar och håller rent men fy så skitigt jag tyckte det var under badkaret. Något annat som var skitigt var St Stefansdomen i Wien, så nu höll de på att rengöra den och även den andra fina kyrkan, som jag tyckte var finare faktiskt. Men tyvärr så var den stängd just pga av renovering så vi kunde inte glutta där. Här är den skitiga...
och här är tornen på den kyrkan som var så vacker och på kvällarna lyste den upp och blev om möjligt ännu vackrare. Otroligt vilket arbete och tornen var så skira och utsmyckade. Den hette Votivkirche i alla fall.
Vad har jag mer gjort i helgen? Ja jag har gjort av med pengar.... beställt ngr piller som lär vara upppiggande hahahah. Ja inget narkotikaklassat men jag tänkte jag skulle i alla fall prova. Sen har jag beställt en sherpapläd och ett fat, ett förkläde till maken och en brandfilt!!!! hoppsan satte nog in bilden fel suck http://www.terrynfriends.com/media/catalog/product/cache/3/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/4/5/4522.jpg http://www.terrynfriends.com/media/catalog/product/cache/3/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/3/5/3541_3.jpg http://www.terrynfriends.com/media/catalog/product/cache/3/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/4/8/4820_3.jpg Förklädet smet nog in i den tidigare bilden. Ja jag är inte så fiffig på sådant här. Jag hade gärna köpt mera grejer men plånboken sa stopp och den styr alldeles för mycket i mitt "vill ha" begär. Har också börjat fundera på hur jag skall förvara alla mina halsband och armband. Har så förtvivlat mycket och kan inte göra mig av med allt. Fastän jag rensar ganska ofta så har jag säkert alldeles för många. Vill ha dem lättåtkomliga och så de inte trasslar ihop sig. Man tycker ju att de bara hänger men lyckas på ngt vis alltid trassla. Nu har jag dem på tre olika ställen och det börjar bli lite ohållbart. Men jag har börjat få en ide om att maken skall få bygga ett skåp, i hallen. Inte snyggt men nöden har ingen lag. Folk har ju skoskåp så jag kan väl ha ett halsbandskåp. Det finns ju sådana på marknaden men är alldeles för små !!!! Jag behöver ett stooooort. Ja jag är svag för smycken och väskor och kläder och glitter och fina saker. Är en sucker för saker helt enkelt och det tar emot att säga. Eller vissa saker,,,skulle aldrig köpa ett par byxor för mer än 400 kr?? eller en hel del andra saker som folk i allmänhet tycker är ok att betala. Men fina saker kan jag lägga en förmögenhet på hahahaha. Uppstoppade undulater är ett exempel och som numera heter Putte och som jag pratar lite med nästan varje dag. Nu skall jag sluta för denna gång och gå och bädda sängen, trots att kisse lagt sig där och säkert kommer att bli surare än en citron. Han vänder sig då mot väggen och hänger med hela kroppen och ser både skitarg och bedrövlig ut samtidigt hahhaha. Älskar verkligen den lilla pälsbollen <3 Ha de :)

Söndag, Grattis<3 och lite mer bilder av än det ena än det andra

Publicerad 2016-10-09 08:59:56 i Allmänt,

God morgon jag är öm i hela kroppen och har ingen aning om varför. Känns som om jag hängt över ett staket hela natten på ryggen alltså? Konstigt för så brukar det kännas om jag ligger i en för mjuk säng. Jag sover ju på mage och är sängen för mjuk kan det kännas som om ryggraden förflyttar sig och hänger ner mot naveln....förstår ni hur jag menar? Konstigt för jag har världens skönaste säng så jag måste ha krumbuktat mig inatt. Brukar ju säga att jag är magsovare men egentligen är jag nog lite av en torktumlare!!! jag snurrar lite hit och lite dit och tillbaka. Minns ni att jag pärlade med rörpärlor för ngr veckor sedan? det är klart men jag glömde visa vad det blev. Det var inte lätt då jag inte hade ngt mönster utan bara en bild så jag fick hela tiden pröva mig fram. Men jag tycker det blev läckert. Har satt upp det i butiken som inspiration och en sak är säker det är jättekul att pärla, lite grann som att lägga pussel.
Tycker det blev fint :) Jag var ju och gjorde naglarna också och tänkte ni skulle få se det färdiga resultatet. Lite lagomt halvläskigt och jag måste erkänna att jag ryckt tilll ngr gånger och trott jag att jag blöder hahaha
Igår hade jag verkligen en härlig dag fylld av....ingenting. Jag gjorde ingenting som jag inte själv ville göra, inga måsten och istället så gjorde jag lite halsband och armband. Så underbart trevligt. Maken skulle upp till stugan och läsa av elmätarna och ta in bryggan och han ringde och meddelade att det var kallt i vattnet, stackarn. Jag ville verkligen ha en ingentingdag så jag mös runt länge i morgonrocken. Men middag gjorde jag och det blev köttfärsfyllda paprikor med ris. Måste vara 20 år sedan sist!!! Läste att man skulle låta paprikorna ligga i tre minuter i lättsaltat vatten innan man fyller dem. Mycket bra tips då denna rätt ibland kan upplevas som lite torr. Mest troligt för att paprikan suger upp all vätska från köttfärssåsen. Till efterrätt blev det Baileyspannacotta med krossad Daim...mmmmm smarrigt. Mycket gott må jag säga. Apropå gott så älskade jag frukostarna och luncherna när vi var nere på Kos. Middagarna var väl lite sådär om man är kinkig som jag. Men jag var inte så hungrig utan tog bara lite, mest ost och efterrätt var inte att tänka på. Jag gick bara på stensäkra kort.
här är från lunchen Till middagen så var det mycket mat av alla sorter men jag är ju en fegis och mycket såg lite halvläskigt ut hahahah. Köttgrytor och fiskar och en dag såg det ut som de stekt spigg??mycket konstigt såg jag. Sofia och Erik de var då inte fega utan provade minsann både det ena och det andra. Ibland fattade jag inte ens vad de åt??? såg läskigt ut om man är en fegis som jag.
Idag är det inte vilken dag som helst utan Viggos födelsedag <3<3<3<3<3 Fattar inte att han nu fyller 8 år, våran lilla gullprins. Det är verkligen inte lätt att vara liten och tuff och vara noga med hur luggen ligger och samtidigt vara en gosig krampojke. Han prövar sina föräldrar skulle jag tro och är nog lite för uppkäftig och kaxig emellanåt. Samtidigt i denna lilla tuffing så bor det en liten och kramig pojke som inte alls är så självsäker. Så jobbigt det kan vara att utvecklas och finna sig själv. Nu när jag tycker att barn skall mogna så tidigt och inte tillåter sig att vara som jag tycker en åttaåring skall få vara. Eller det är kanske jag som vill han skall vara min lilla gosse och inte växa och bli stor. Hursomhelst så grattis mitt hjärtas prins <<<<<<<<3 Ha de :)

Lite mer Wien och annat tjoller

Publicerad 2016-10-08 10:16:00 i Allmänt,

Igår så var vi på en nyöppnad leksaksbutik här i staden och när jag stod i kön så sa mannen framför mig till kassören. Hej jag kommer från Anticimex. Ni hade problem med råttor??? eh den stackars kassören tittade på mig och sa lite olyckligt -Ett ögonblick jag kommer strax och gick iväg med den blåklädde mannen. Jag kunde inte annat än tänka att här på denna plats som de nu smällt upp ett stort köpcentra där bodde råttorna ifred och de hade gjort det i hundratals år. Att de nu byggt ett jättestort köpcentra borde ju inte stoppa gamla rätter till mark??? Renar får ju minsann gå där de vill? eller ? hahahaha. Nä nu är jag taskig, men håll med om att diskretion inte var den blåkläddes grej? Var och fixade naglarna igår och på ngr naglar blev det lite blodliknande rinningar på. Måste ju matcha Halloween som blir alltmer en stor grej inte minst för oss i handeln. Tycker nog att det är lite kul att få spöka ut sig och jag tror nog att de flesta tycker det är lite festligt. Ehh nu blir det en lite paus för kisse vill gå in igen och jag behöver mer kaffe. Tillbaka....gick och kissade också och kunde inte motstå att sitta en stund extra och beundra min fina tvålpump!!! Minns ni att jag suktade efter denna?
Jag fick denna av min ungar i födelsedagspresent och tydligen hade My ett sjå att få sina bröder att förstå att mamma tyckte att man kunde lägga så mycket pengar på en tvålpump??? Ehhh nja jag hade nog inte köpt den själv eller? nja men den är underbar <3 Den står och gnistrar så fint i mitt badrum hahahaaha. Kanske skulle ställa den bredvid min fina uppstoppade undulat??? Ja jag är medveten om min udda inredningsstil hahahaha. Nu lite WIEN: En av dagarna tog vi tram, jag så heter deras spårvagnar och vi hade tur för vi bodde precis bredvid en hållplats.
Vi hade tänkt fara till Pratern som är ett fint rekreationområde i Wien där vi hade fått höra att det skulle vara trevligt och ha mycket gott öl!!! Det var stort ca 13 kilometer av park och grönområde och en stor fin nöjespark.
Väldigt fint var det och jag kan förstå att det var ett uppskattat ställe för Wienarna att spatsera runt i. Vi gick ett tag och sedan slank vi in och åt på ett ställe och tänkte att vi går väl runt lite i nöjesparken. Vi hade inga planer på att åka karuseller men....jo det gjorde vi och det var så kul.
Inte den här i alla fall, kommer inte ens på kanske listan. Fy bubblan så rädd jag skulle vara. Men denna hade jag tänkt åka, men då skulle de just göra en service så det skulle ta ett tag och jag iddes inte att vänta.
Men ngr andra åkte vi och det var hur kul som helst, även om de kanske riktades mer mot små barn hahahaha Vi var en sväng till Schönbrunn också som är ett stort slott där kungar och prinsessor bodde när det begavs sig. Jag har läst på lite om österikes kungligheter och det var en familj som man skulle kunna säga hade en förbannelse över sig. Jisses så mycket elände och mord och krig och död, de var inblandad i . Sen hade de ett fantastiskt vackert hus må jag säga men inte var de lyckliga ändå. En liten kuriosa detalj som jag inte sett i ngt annat slott jag besökt var att kakelugnarna i de tjusiga rummen inte hade ngn lucka!!!!. Istället fanns det små gångar mellan rummen där tjänarna kunde obemärkt gå och fixa brasorna i flera rum samtidigt, utan att kungligheterna skulle bli störd av tjänstehjonen. Så praktiskt och det behövdes i sina glansdagar 530 anställda för att kunna bo bekvämt.
Men det fanns ngt annat som imponerade stort på mig i alla fall. När uppdraget kom från kungligheterna att bygga detta slott så ville man att det skulle bli tjusigare än Versailles, och dessutom skulle det byggas fort. Att bygga slott tog ju tid, men det accepterade inte beställaren utan de ville ha ett slott på momangen. Det första de fick ge upp om vad att pengar inte fanns till för att slå Versailles skönhet, så istället skulle man nu bygga ett tjusigt slott på rekordtid. På slottets nedervåning som var en lång bred gång och man skulle kunna säga att det var som deras hall och garage och löpte under hela slottet. Där var tanken att det skulle ligga stenplattor, men det fanns inte att tillgå så mycket sten och på så kort tid så de fick ta till plan B och den var fantastisk i mitt tycke. Men då tog de helt enkelt trä??? vilket var enormt tjusigt och konstigt nog inte lika nött som sten kan bli efter ngr hundra år. Dessutom slamrade det inte lika mycket när hästkortegerna drog in. Det var fantastiskt vackert och jag blev impad över hur fint det hållit och hur vackert det blev i dessa stora ytor.
Visst var väl det fiffigt? Schönbrunn var ett vackert slott, men åh så trist familjehistoria och liv de måste ha haft. Vi gick också ner till Donau den mytomspunna floden som skulle vara blå??? men som i själva verket var grön?
Ja vad kan man då som slutkläm säga om Wien?? ja det var väl bra......jag är mycket glad över att fått fara dit men jag tycker nog att Prag var bättre. Staden var ren och fin och det fanns miljoners soptunnor utplacerade vilket jag gillade. Enormt mycket turister var det och den mysiga stämningen som jag fått i andra städer infann sig riktigt aldrig. Det enda stället som jag egentligen gillade var ett litet hak på campusområdet!!! Så Wien ligger inte högst i topp när det gäller favoritstäder, men jag hade ändå härliga dagar i vårt slitna underbara rum, med kristallkronor och romantik. Vilket vår rumsstäderska gjorde sitt bästa att späda på. Fint va?
Ha de :)

Kvinnogemenskap och lite bilder

Publicerad 2016-10-06 08:36:58 i Allmänt,

Det är härligt med kvinnogemenskap. Minns på den tiden när man låg inne flera dagar på BB och man rullade ut sin babyvagn i det gemensamma samlingsrummet och bara satt och surrade och mös tillsammans med en massa andra kvinnor. Det var så otvunget och trevligt och ngt urmoderligt över det hela. Men kvinnogemenskap kan också vara när man sitter ett gäng kvinnor och diskuterar ansiktshår!!! hur det liksom med åren helt plötsligt får spatt och börja växa som aldrig förr. Dessutom på ställen där man aldrig haft ngt förr?? märkligt? och det är skönt att dela det tillsammans haaah. Att förstå att man delar eländet med mustach och hakhår och t om näshår!!! Allt medan hår försvinner på andra ställen. I en sådan gemenskap finns inget dömande eller fingerpekande, inte heller känslan av att man är sämre eller bättre bara värme, skratt och stöd. Ja igår jobbade jag och jag började greja lite med pyssel inför Halloween. Vi ska hålla i MVG pyssel i en lokal i gallerian och nu tänkte jag börja göra i ordning lite dekorationer som jag kan hänga upp lite här och där. Jag gjorde servettspöken och fladdermöss och jag hoppas att det blir så där lagomt kusligt så att även små barn törs delta. Men nu tänkte jag att vi kör lite bilder från Wien resan: Att vinet i Wien var gott, kan jag nog säga och vi stannade upp vid ett litet torg där en av resekamraterna upptäckte att det fanns en massa gott. Man kunde få sig både soppa och ost, kakor och vin från små stånd och det fanns utställda bord där man kunde sitta och avnjuta härligheterna. Vi köpte vin av denna trevliga kvinna som hade en egen vinodling men alldeles för långt från staden annars hade vi gärna åkt på besök.
Det var en mycket gott vin vi köpte , men tyvärr så köpte vi bara två flaskor. Hade kunna köpa många fler. Men vad som verkligen imponerade var ngt som hände lite senare. När vi trötta och lite ömma i fötterna anlände till hotellet så ställde en av våra resevänner ner sina flaskor utanför hotelldörren och vips så ramlade de ner och gick sönder i tusen bitar. Bedrövade hjälptes vi åt att kasta allt i soporna och berättade för hotellreceptionisten om missödet. Hon reagerade direkt och ville veta var de inköptes och vi sa att det var på ett litet torg av en ditrest vinodlare. En stund senare ringer hon upp och säger att hon hittat dem och att de skall komma förbi när de stänger för dagen!!! Efter ett tag ringer hon upp och säger att nu är de här och mina kamrater får två nya flaskor helt gratis. Är inte det service och en fantastiskt gest? Vi var imponerade och kunde bara buga och bocka. En av dagarna så var vi på naturhistoriska museet. Jag är väl inte sådär jätteintresserad av fossiler, men byggnaden får högsta poäng. Så vackert och rikligt dekorerat och jag bara njöt av att sitta och se på allt fint.
Det var figurer överallt och så himlarns fint att ögonen nästan gick i kors på mig. Jag bara älskar alla fina detaljer och blir nästan rörd av att se så vackra utmejslade fresker. Här är en av detaljerna uppförstorade.
Så fantastiskt fint <3. Men de hade en avdelning som vi kikade på lite mer och det var dinosaurier ??? vilka stora bjässar de var och de hade en som rörde på sig och vrålade och jag måste säga att det var lite läskigt haahaah. Såg väldigt äkta ut och det var inte bara jag som tittade efter en utväg ifall den plötsligt skulle bli levande hhahaha
. Jag köpte mig även en ny reseväska, inte en resväska utan reseväska!!! stor skillnad hahaha. När jag är ute och reser så vill jag gärna ha en mindre väska som har axelrem och som rymmer det viktigaste. Har ju oftast rätt rejäla väskor för jag har oftast så himlarns mycket trams som jag bär runt på. Så en mindre är bättre på resor. Den jag hade var rätt slite och började få hål i botten. Så jag passade på att köpa en med en bild på en av mina favoritbilder på. Konstnären bodde och var verksam i Wien och jag älskar en av hans målningar som gläsner och glittrar i olika färger i guld. Han heter Gustav Klimt och en av hans berömdaste verk heter kyssen och det är det som jag har på min nya reseväska :) köpte även en reproduktion som vi nu har hängande på väggen.
Att jag älskar allt guld behöver jag väl ej säga? Nu ska jag ta och gå och koka mig lite kaffe, ja koka för nu är kaffepulvret slut och kaffe måste jag ha lite mer av. Ska fara och göra ögonfransar idag!!!! och det känns lite pirrigt, sen skall jag stänga och försöka göra lite mer fladdermöss. När i friden jag skall hinna handla vete gudarna och jag har fortfarande ingen ost och bara hårdbröd och lite mjölk kvar. Jag får kolla med min sammanboende om han har möjlighet att handla innan han far på jobbet. Tills vi hörs. Ha de :)

Nu har det gått en dag eller två...

Publicerad 2016-10-05 08:27:50 i Allmänt,

Blev aldrig så jag skrev ngt igår, för jag hade annat att pyssla på med. Jag har haft möten och ringt och fixat papper och varit barnvakt och jobbat precis som alla andra skulle jag tro. Har fortfarande inte riktigt kommit in i vardagen efter semestern och det tråkigaste är att laga mat, särskilt när jag är hemma själv. Det är ju så lyxigt att få sätta sig vid dukat bord och sen bara gå.... En sak är då säker att grönsaker är underbart gott i de varma länderna. Tomaterna är söta och sallad krispig och gurkan smakar namnam. Jag åt mest sallad på lunchen bara för det var så fantastiskt gott, med massor av lök som är mild och god. Sen fans det en hel del annat som säkert var gott men jag passade på att äta sallad bara för att det är så gott. Maten i Wien var av en helt annan kaliber. Eller vad tror ni om detta?
Ser mer ut som????ja ni anar nog vad jag tänker på? Men oj så gott det var om man frånser utseendet och bristen på grönsaker och det estetiska. I Wien förekom det att man fick lite grönt på tallriken, vilket inte gick att se skymten av när vi var i Prag. Här kommer en annan rätt.
Potatis, sauer kraut och bratwurts. För att vara bratwurst så tyckte jag de var väldigt spinkiga, men gott var det och surkålen var smaskig. En av kvällarna när vi var i Wien så åt vi på en italiensk restaurang och jag åt en himmelsk risotto. Den som en gång ätit en "riktig" risotto vet vad jag menar när jag säger att det de flesta tror är risotto är inget annat än ris med lite jox. En risotto skall vara krämig och len och man vet det när man äter det. Ja en del drinkar drack vi också och jag måste då säga att de var vackert dekorerad och fantasifullt för att vara en helt vanlig gin och tonic.
Här är en strawberry colada som var så god men oj vad min laktosmage fick jobba.
Idag då? ja jag skall faktiskt bara drälla runt nu under förmiddagen tänkte jag för att sen fara in på jobbet. Idag stänger jag och jag måste kanske fara på affären och handla lite ost så jag har till en macka ikväll. Ganska komiskt, för igår skulle jag gå och köpa lite ost i sällskap med Milou. Men kom hem utan ost....för de glömde jag. Istället så köpte jag ett kinderägg , en frosttidning, nalle yoghurt!!, trosor till Milou, för hon sa att alla hennes var smutsiga hahahah och två bullar. Det var ju kanelbullens dag igår. Så kan det gå när man skall köpa ost.... Ha de :)

Hej igen och vad fasen är en god gärning?

Publicerad 2016-10-03 09:23:29 i Allmänt,

Är hemma efter lite trevlig avkoppling i både Wien och Kos och kan konstatera att det är så härligt att komma bort ett tag för att koppla av. Alltså på riktigt så är det bara när jag är hemifrån som jag kan stänga av jobb och problem. Så att plötsligt dimpa ner i verkligheten känns väl lite både och?? Nåja det har varit lite av den ena och det andra sedan vi kom hem. Höststäddag på gården, jobb igår, upppackning och tvätt och i Lördags ett trevligt födelsedagspartaj. Igår efter jobbet så kom Milou ett par timmar och vi hade även en av sönerna med flickvän över för hårklippning och då passade de på att stanna för middag. Mattias ringde igår kväll och var glad som en lärka. Han var nu en timme från Kuba och kände det som om han lämnat tredje världen bakom sig. Han har en hel del att säga om Kuba men jag kan väl sammanfatta det med att det var tydligen ett "Skitställe". Han trodde möjligtvis att det kunde vara ok om man bodde på ett lyxhotell och ville betala stora summor eller hade all inclusive. Maten var förfärlig och han har levt på cocacola, öl och glass. Folket var inte trevligt hellre utan försökte luras och var otrevliga. I butikerna fanns det ungefär tio olika varor och två av vardera och en dag hade han sökt vatten i fem timmar innan han gav upp och sen drack han bara öl och cola. Ingen wifi och ringa var i princip omöjligt om man inte gick till speciella ställen. Tanken var att han skulle resa runt på Kuba men han valde att stanna i Havanna för där kunde han åtminstone gå in på ett schysst hotell och köpa mat. Pommes och en köttbit kostade princip lika mycket som här hemma på restaurang och hela vistelsen där hade blivit både dyrare och sämre än han trodde. Nu var han lite reseless och skulle nog strunta i att resa runt i sydamerika utan skulle nog bara hålla sig i Mexico ett par veckor. Han tyckte att Mexicanarna var trevliga och miljön såg ut som på Kuba så han ångrade sin vecka i Kuba hahahaha. Nu till dagens stora fråga? Vad är en god gärning? Jag har ju min tre minuters dagbok och varje dag skall man fylla i dagens goda gärning!!! ehhh jag kan aldrig skriva något där??? så bedrövlig jag känner mig :(
För mig är en god gärning när man utför en handling till ngn eller ngt osjälviskt och som tas emot positivt. Eller? Att hålla upp en dörr för ngn eller hjälpa ngn med en kasse. Det är ingen god gärning för mig det är artighet och självklart. Hmmm måste googla på vad en god gärning är..... Snällhet-är en vilja att göra gott. Skriver Jerzy Einhorn. Snällhet ehhh nä det är inte en god gärning. En gärning man kan vara stolt över. Ja men vad menas egentligen med det. För mig verkar det vara en sammanblandning av snällhet och godhet. Men är inte det lite mixat med hyfs och medmänsklighet. För mig är en god gärning tex att jag skänker pengar till djurskyddet eller gör ngn liknande handling utan att få ngt tillbaka. Ngn jag gör anonymt och som inte behöver ett tack eller en feedback på. Jag försöker att vara så snäll jag bara kan men inte fasen är det en god gärning utan jag är rädd för att jag bara får skriva streck på denna rad genom hela dagboken. Men å andra sidan så kanske det sporrar mig till goda gärningar? Ja sådana som jag tycker är det och inte annat som jag tycker att jag redan gör. Hjälper, är artig och uppför mig även mot personer som jag skulle vilja sparka i arslet. Hmmm detta ämnet kommer nog att sysselsätta mina tankar många gånger är jag rädd. Ha det .)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela