myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Hallihallå

Publicerad 2016-09-21 07:36:15 i Allmänt,

Är hemma en dag för tvätt och vattna blommor och göra löner och småfix inför nästa resa. Vilka lyxlirare vi är :) Igår kväll kom vi hem från Wien och imorgon drar vi iväg till Kos. Jag gillar verkligen inte att flyga , då jag känner mig så instängd. Men jag må då säga att Astria airline hade bra säten. På hemresan satt jag vid fönstret och då är man ju riktigt instängd men jäsickens så gott med utrymme det var. Så det gick väldigt bra, må jag säga. Oftast sitter man ju som en sardin och paniken ligger på lur. Men nu var det rymligt och riktigt sköna säten.
Har en del att säga om Wien och kommer att berätta vad vi gjorde och vad jag tyckte när vi kommer hem från Kos så då blir det lite tävling Wien eller Kos vilken kontrast kan man tycka. En stor skillnad kommer nog att vara maten....jisses jag är så magsvullen så jag känner mig höggravid och i sanningens namn så satt jag på flyget hem till Ume och funderade på om jag var det för jag kände hur det rördes inne i magen. Men det var bara gaser och all rejäl mat som serveras där nere hahaha Nu kommer vi in på lite mer känsliga ämnen...eh för vissa. Bajs...ja jag är som bekant inte främmande för att prata bajs hahaaha. De har lite mer speciella toaletter där nere i Österike. Liknar dessa fast tvärtom
Hålet är i framkant och syns nästan inte om du inte böjer dig fram. Det innebär att när man gör nr 2 så är allt liksom exponerat!!!. Tyckte det var lite spännande jag och kunde liksom inte sluta fascineras över att det förändrades i färg och form allt eftersom. Vissa dagar på ena sättet och vissa på andra. Men jag var ensam om den fascinationen och det övriga ressällskapet var inte lika intresserade som jag. Nåja alla är vi olika och det är inte alla som delar mina särintressen hahaah Men jag kan säga som så att surkål är gasframkallande och det tillsammans med mjölk som i princip är grädde för en laktosöverkänslig är ingen bra kombo. Så att jag upplevde mig som höggravid är helt sant hahaha En annan rolig sak var att när vi skulle flyga hem med sas från stockholm så var det en jätterolig standup vi bjöds på och som utmynnade i applåder och många skratt. Vi hade missat det sk tidsfönstret så vi fick vänta en kvart och då kom piloten ut och underhöll oss och senare för de engelsktalande en kortare välkomstceremoni. Han berättade för oss att han just talat med Umeås flygtorn och att det var ett kraftigt snöfall i Umeå och man kunde höra att vi alla drog in andan hahaaha, för att sen inse att han skojade. Han var så rolig och där har komediscenen förlorat en aktör. Han frågade om det fanns ngn Lisa i planet för det var dagens namndagsbarn och fanns det ngn sådan så skulle hon kallt räkna med att hon skulle få ett fång rosor. Men att hon inte skulle få ta med honom hem för då skulle hans fru bli arg. Vilken rolig grej och det lättade verkligen upp för oss som inte gillade att flyga. Älskar att en del verkligen kan bjuda på sig själva och inbjuda till skratt och lek och oväntade saker. Tack du fantastiska roliga flygkapten <3 Nu skall jag börja med dagens grejer så jag kan bocka av det från listan. Men naturligtvis så tar jag en kopp kaffe till och ett gott sådant och inte ngt espresso skit. Hoppas att jag får träffa lilla Milou idag för en kram måste mormor få innanhon reser iväg igen. Ha de :)

En liten paus så här mitt på dagen.

Publicerad 2016-09-15 12:18:58 i Allmänt,

Ett sådant vackert höstväder vi har idag, för hösten är kommen vare sig jag vill eller ej. Jag lägger in fakturor och grejar så att det mesta är klart att bara registrera när vi kommer hem från vår resa till Wien och jag kan helt ägna mig åt lönen när vi är hemma ett dygn innan nästa resa. Ja vilka härliga anledningar att sitta här och jobba. I morse när jag ställde ifrån mig datorn för att fixa lite morgonmackor så kunde jag minsann lätt se att lillkissen Kerstin varit och stampat runt på tangenterna.
såg lite roligt ut och hon vill verkligen kliva runt bland alla papper och har dessutom lyckats välta ner en hel hög pärmar i golvet. Rädd av smällen men jag kan svära på att jag såg en belåten min. Belåtna hoppas jag också att My och A blir, för de har haft besök av mäklaren och hon värderade deras lägenhet till ett högre pris än de trott och nu håller jag tummarna att det blir budgivning. När det läggs ut är ju inte klart, men oj så glad jag är för deras skull om allt går bra. Tänk så mycket roligt de har framför sig med en liten bebis och få flytta in i sitt nya hus, även om det fortfarande är mycket jobb innan de kan stänga dörren om sig. Men man kan inte annat än glädja sig åt deras lycka. Maken har påtalat flera gånger att vi skulle väl kunna köpa deras lägenhet så får vi ett till rum men jag trivs så bra här och jag tycker vi bor i en bra förening och jag har ingen lust att börja styra upp i en ny hahaaha. Jag utlovade en bild på mitt fina passfodral som jag pimpat lite grann. Lyckan vore om jag kunde stjäla My s fodral som jag tror hon köpte på Michael Kors och som glittrar helt och hållet....ja vad är väl en bal på slottet...suck. Men jag är i alla fall hyfsat nöjd då jag i alla fall fick lite bling.
Om jag hinner så skall jag försöka skriva ut protokollet från gårdagens bostadsstyrelsemöte också. Mötet gick ovanligt snabbt och vi var i princip klar under två timmar hahaha rekord för oss. Men jag har en del att göra och sen skulle jag behövt raka benen hahahaah och packa resväskan. Nu ska vi bara vara borta i fem dagar men det blir svårt att packa för en varm storstad känner jag. Pratade med Mattias i går där borta på Hawaii och han bodde ovanför Waikiki beach och nu på fredag skulle de hyra en båt och fara över till Mauii som tydligen är ett tjusigt ställe. Hmm jag goooglade och såg att det varit många hajangrepp där...åh sicket elände till unge som skall vara ute i världen och ränna på detta vis.
Han hade träffat många trevliga på det Hostel han bor på och även folk sedan tidigare resor. En av dem som han nu hänger med lärde han känna på Asienresan och han hade möjlighet att få bor i en lyxbostad för halva priset på Bora Bora. Han hade jobbat där och hade rabatt. Mattias tyckte det lät fränt till han hörde priset. Då skulle de få bo i en sådan här hydda och till halva priset i fyra dagar. Det fanns åtta bäddar så de kunde ju dela??? ord pris var 280 000: kr. Så nä blir nog inte ngt Bora Bora hahahaah
Nu ska jag avsluta min lunchpaus och återgå till ordningen, det är i alla fall positivt att jag kan sitta och lyssna på ljudbok för det mesta och bara sitta och knappa ner siffror. Ha det allihopa :)

Nu sprang en dag iväg

Publicerad 2016-09-14 07:32:28 i Allmänt,

Igår hann jag aldrig blogga för det var inte mycket tid kvar till sådana lyxigheter. Hade ett morgonmöte med galleriastyrelsen, som drog ut på tiden en timme. Men vi styrde upp en hel del och nu börjar jag bli nöjd och kanske få lite ordning på torpet. Vi drog upp lite riktlinjer inför hösten och pratade öppettider och vilka förslag vi kommer att lägga fram på medlemsmötet nu i oktober. Nu närmast är det både Fashion week, pride och halloween och vi skall uppmärksamma allt under en och samma period....puh. Sen var det järnet hem och ta fram almanackan och styra om schema och lägga in planering för reklam osv. Hann dock inte allt för jag skulle ju iväg på jobbet och sen till Proffice för att utvärdera sommaren och sen tillbaka till jobbet, för jag skulle ju stänga igår. Väl hemma....för jag jobbade över ett tag. Men det var det värt för jag hade kvardröjande kunder och en av dem handlade pryttlar för 1200:- så naturligtvis så höll jag öppet hahaha Nåja väl hemma kl 20.00 så hade maken gjort middag och min älsklingsrätt, potatis med leverbiff <3<3<3. Då började jag att skriva protokoll, men hann inte färdigt innan jag var så trött att ögonen gick i kors. Somnade på två andetag och sovit som en klubbad. Nu börjar jag inte förrän kl 11 så nu ska jag skriva klart och förbereda inför ikväll då det är nästa möte fast i bostadsföreningen . Som vanligt sladdar jag in lite senare för jag stänger ikväll. Men nu måste jag visa er ngt elegant.
En glitterkajal??!!! hur tjusigt är inte det? I love it men det behöver jag ju inte tillägga då de flesta jag känner vet ju hur tokig jag är i fina grejer. Igår på jobbet så pimpade jag mitt passfodral lite grann och jag tror att jag skall ta ett kort så får ni se ...kan ni ana vad jag satt fast? Ni får se imorgon hahaha Vad mer har jag på gång? jo jag håller på med pärlplattor igen. Det är ungefär samma grej som med pussel, kräver lite lagom koncentration och tiden liksom stannar upp och är väldigt rogivande. Allt som allt är det nio plattor och jag har gjort fem så det är fyra plattor kvar men jag har inte hunnit lägga sedan fredagskväll så jag antar att jag får ta upp det igen i oktober, när jag kommer hem igen.
kan ngn gissa vad det skall bli??? nja lite svårt att se i allt det där grillret. Äsch ni får ge er till tåls. Det pirrar av reslust i alla fall och jag ser verkligen framemot att få fara iväg och om jag känner mina underbara vänner rätt så har jag ont i magen av skratt redan på flygplatsen. Hoppas att vi hittar ngt trevligt litet ställe med riktigt fin klassiskt musik men vi kan lika gärna hitta ett hak med hårdrock. Det är det som är det sköna att vi liksom bara surfar runt. Har inte ens riktigt klart för mig vad jag skall packa.....det är varmt och jag har ingen aning om vad som skall packas ner?? Har inga sommarkläder som är fina?? tror jag? På sommaren slafsar jag runt i ett linne och shorts eller en urtvättad tunika eller liknande inget som är mer citychict direkt hahaha. Men jag bryr mig inte så hårt, det blir nog bra ändå. Det enda som kan bli lite jobbigt är huvudet??? hatt och keps kan jag ha på charter men aldrig i hela järulven skulle jag gå runt i det i Wien. Det är jag alldeles för fåfäng för att göra, och sol på huvudet är inget jag orkar allt för länge. Får knata runt i skuggan helt enkelt. Det är märkligt det där med sol på skallen för det är ngt som uppstått de senaste 15 åren och jag blir alltmer känslig. Jag har ju tjockt hår och det blir som en pälsmössa runt skallen och jag får huvudvärk och blir dåsig. Så stackars mig om jag blir kvar på en vinbar medan de andra travar runt gat upp och gata ner hahaha Nä skämt åsido jag gillar travandet också. men nu måste jag avrunda för jag har mycket att stå i innan jag hoppar in i duschen för att sedan ta mig till jobbet. Ha de :)

Måndag 12/9

Publicerad 2016-09-12 07:50:32 i Allmänt,

Ja idag är det alltså dagen efter det otäcka flygkraschen när två flygplan flög in i tornen i New York och jag minns exakt vad jag gjorde när vi hörde det på radion. Vi var på väg till ett snickeri som fanns i Holmsund då och där skulle vi köpa ett blått skåp till stugan när vi hörde på radion om att ett flygplan hade kraschat in i en skyskrapa. Man trodde då att det var en hemsk olycka och det tog ytterligare 1 1/2 timme innan man fick veta vidden av det hemska som hänt. Huvvaligen vilket elände. Gårdagen var bra och vi gjorde lite av varje dock nästan inget av det vi hade tänkt hahaha. Visst är det ofta så? Men istället blev det en sväng till IKEA för jag skulle ju inköpa ngt att ha bredvid fåtöljen. Inte blev det fagert, men praktiskt och ngt som jag behöver så då fick det bli så. Det blev en Malmbyrå http://www.ikea.com/PIAimages/0379841_PE554883_S3.JPG Klumpig och inte alls den jag tänkt. Men maken hade rätt att de andra jag såg på skulle inte räcka till med tanke på allt som jag omger mig med hahahah. Jag har ju pennor och sax och broderier jag håller på med, tidningar, garn och stickor, bankdosor och miniräknare och handkräm och numera också dagboken. Ja jag sitter ofta i fåtöljen när jag jobbar med bokföring. Efter ngn timme på köksstol får man ont i röven annars. Jag började med kantningen av ett broderi som jag gjort klart och har nu börjat så ihop det.
Sen fixade jag ett halsband med alla barn och barnbarns månadstenar och även ett par örhängen och en ring. Det senare var ju inte så svårt då det bara var att sätta in en bild eller i mitt fall ett papper och lite lim och vips så var det klart.
Det har kommit in så mycket fina pärlor och grejer att jag blir alldeles salig och jag kommer nog att pärla en hel del på jobbet framöver. Den där lilla grejen där jag har månadstenar i kan man ju lägga in ngt annat fint man har hemma i gömmorna eller bara en bild. Riktigt kul ibland att ha tillgång till allt detta kuliga hahah
Idag blir det jobb och i afton måste jag styra upp och se vilka protokoll som saknas i pärmen och om alla är underskrivna. Kan lätt missas under sommaren och man kan lätt glömma bort om ngn saknas som ska skriva på nästa möte. Läser sällan vad jag skrivit och jag kan se världens tokigaste felskriv och bokstäver som hoppar runt och nya ord som inte finns i ngn av mig känd ordlista men det får ni stå ut med. Nu råkade jag bara upptäcka att jag först skrivit väldens istället för världens hahahaah så jag rättade det. Tempus, felstav och helt grammatiska fel får ni helt enkelt på köpet. Är egentligen rätt bra på sådant och älskar att korrekturläsa men när jag bloggar då vill jag bara skriva och inte tänka på hur jag skriver eller gå tillbaka och rätta då känns det på en gång konstlat. Nä om jag skulle gå och fixa till mig lite innan jobbet? Duschade igår så idag blir det bara en liten kattvätt och sen antar jag att det blir en strumpdag??? gillar att bara ta på mig sandalerna och stövla iväg men idag tror jag att det blir strumpor och skor...suck. Nåja jag hoppa att ni får ha en bra da :)

Jamen de här börjar ju bra???

Publicerad 2016-09-11 09:24:31 i Allmänt,

Söndag och ledig...och det känns bra att få umgås med kära maken. På eftermiddagsveckorna ser jag knappt skymten av honom. Idag är tanken att vi ska fara ner på smakfestivalen nere vid kajen och botanisera. Jag har hört rykten om att det finns ostron där så vem vet kanske jag kan köpa mig ngr smaskiga sekunder. För på en sekund så är allt bara slut i en enda glufs. Igår jobbade jag att det gick utmärkt och tiden gick fort. Vi hade en jämn strid av kunder och mest studenter som skulle köpa lite inför insparksfester och togapartyn. Inga stora inköp men kunder i alla fall. Det pyser och jäser bland oss butiker i gallerian. Vi påverkas mycket av all ombyggnation och det är ingen butik som inte känt av eländet. Vi betalar för A-läge men det är ett B-läge och det är inte kul, jag snittar på 3000:- /dag i hyra och det är ett för högt pris tycker jag. Nu är även flera av kedjorna missbelåtna så vi får se vad som händer nu. Hela centrum känner av den minskade handeln och det suger allmänt just nu. Så ni kan ju förstå att nu är det mycket på gång och det känns lite konstigt att fara iväg när jag kanske behöver fajtas med hyresvärdar och hjälpa mina kollegor i gallerian. Men jag behöver vila och skratta så jag bara måste fara. Men nu till varför jag skrev det där rubriken??? Förra söndagen så hade jag en kund som kom och ville höra om jag trodde att designbutiken var öppen? Ja vi får många frågor hahaha? Nej inte i dag, men ute på Avion finns det en designbutik svarade jag. Vad skulle du ha? - En dagbok sa hon? ehhh en dagbok sa jag. Har du kollat på bokhandeln? sa jag. Nej det är en speciell bok som jag sett på nätet. Få se sa jag som hade det lugnt i butiken. Kollade vilket förlag och ringde ner till Akademibokhandeln och frågade om de kunde tänka sig ha den boken. Javisst ett exemplar har vi. Okej sa jag lägg undan den då så kommer det en kund snart. Vilken fin service sa min kund...som inte handlade ngt , men sa att hon skulle minsann återkomma hahahaa. En liten grej men det känns så bra att kunna hjälpa och ge tusan i näthandel. Nåja jag blev nyfiken på denna bok och bad bokhandeln beställa en åt mig också.
Till saken hör att jag liksom många med mig försökte föra dagbok när man var liten och många som klarade av det fortsätter genom hela livet. Men jag var aldrig ngn skrivare, trots att jag försökte. Men när mamma gick bort så hittade jag alla hennes almanackor, där hon plitat ner lite om väder och vind och om vad hon gjort. Inga många rader men det var trevligt att läsa och jag kände det som om hon kom närmare. Kunde stå: Måndag Idag gick jag till konsum och handlade och glömde varorna kvar i butiken. Tisdag Lite soligt Onsdag Fika . frälsningsarmén sjöng Torsdag Mattias kom och åt inkokt lax Fredag Tvätta Lördag Planterade om blommorna Söndag Hockey 1-0 Inte mycket för världen men betydde mycket för mig på ngt konstigt sätt. Men jag som alltid tänker för långt och för mycket tänkte att kanske mina ungar skulle uppskatta detta också. Upplägget gillar jag och att det var lätt och enkelt. Lite olika kryssfrågor och ngr rader om ditten och datten.
Men vad gör jag? jo naturligtvis så glömde jag bort det...så nu får jag börja med gårdagen idag!!! Men jag skall min själ och skjorta genomföra detta. Så nu gäller det att packa med mig den och fixa mitt lilla uppdrag. Måste bara få in rutinen och låta det komma naturligt hahaha jomen hejsan. Nåja nu kör jag igång Ha det :)

Men inte är jag bitter....

Publicerad 2016-09-10 09:01:09 i Allmänt,

Milou sov ju över som bekant och när vi ...eller rättare sagt maken skulle gå och lägga sig så var det fuktigt??? Då hade den lilla mamsellen läkt under natten och på hans täcke. Så det blev en natt till på soffan för honom...stackarn. Så idag skall han tvätta täcken bäddmadrasser osv och jag skall jobba. Tror att det blev för lång sovning utan kisspaus för det lilla livet...eh nu menar jag alltså Milou hihihi. Men tröst i allt elände var att nu fick han den stora filten. Jag skulle baka bakelser till det stora tabberaset igår kväll när vi skulle få se vad det var för kön på det lilla livet. jag är så nöjd för allt var homemade hahhaha nja inte marsipanen.....eller strösslet. Vet dock inte om jag tycker det blev så gott haahha. Har gjort godare fyllningar....chokladpudding är ju smaskens och även hederlig marsankräm. Men det var kul att göra mousse och dessutom blev ingen av dem grynig. Så här blev i alla fall slutresultatet.
Vi skulle alltså gissa på om det skulle vara en han eller hon i magen och jag var minsann säker på min sak....nja jag bytte förr en vecka sedan....och känner mig lurad. Jag tvingade mig själv att tro på min sak och följde min säkra metod åt vilket håll det lilla livet låg i magen. Vi hade alltså två val....
Pojke eller flicka. Vad det än skulle bli så var det ju roligt och detta var som en extra krydda och en möjlighet att festa till det. Nu gällde det att hitta sin färg och ta en liten nypa och ta ställning för tjej eller kille?
Vi kollade skrock och sådant och markerade om det stod för tjej eller kille. Vilken magform ?, bar humor eller på dåligt humör? illamående eller inte? ville den blivande modern ha sött eller salt, vilken sida ville hon sova på ? höger eller vänster , vad sa den kinesiska kalendern? pojke eller flicka? hög eller låg mage och så vidare. Efter det skulle då tårtan skäras itu och vi skulle få se vad det skulle vara för en lite parvel. Extra kul var att farmor och farfar var med via kamera på Messenger och kunde följa med i spänningen hahaha Trumvirvel...tada ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
En kille??? what the fuck???? Jag har ju hela tiden trott på en gosse då det bara kändes så och efter att ha sett det lilla livet på ultraljudsbild så var jag helsäker på min sak. Men så kom jag på min helsäkra metod att utröna kön. För det brukar funka. Var ligger bebisen i magen till höger eller vänster. Min betraktelse säger att om bebisens huvud ligger åt mammans höger så är det en flicka och åt vänster en pojke. Anledningen till det är skrock och säger att en gosses hjärta ligger närmast mammas hjärta. Så jag frågade för derygt en vecka sedan var det sparkade och hon sa att det var i hennes vänster.....jahopp en flicka och jag bytte sida även om magformen och allt annat tydde på ngt annat....bitter? .....jag? Så jag tog en rosa nypa och tänkte att det måste vara en flicke efter min stensäkra metod. Men nääää Sen visade det sig att när jag frågade upp så hade det sparkat just då där och för det mesta så sparkade det på andra sidan och hon var...My alltså rätt nöjd att jag ändrat sida och var helt off. Men det är maken som retar mig då jag alltid är säker på min metod och nu gissat fel. Han trodde på pojke och retade mig hela gårkvällen. Ehhh jag bitter? joooo skitsur mest bara för att maken har fått en möjlighet att retas. Men så glad över att vi nu får ännu en gosse i familjen. Ytterligare en prins i familjen fick vi veta i gårkväll. Nu sitter han , maken alltså bredvid och undrar om jag skriver ett inlägg om hur jag gissade fel och att jag egentligen trodde på pojke och att jag nu bara bortförklarar mig. Detta retsamhet kommer att pågå i veckor...suck. Jag bitter....jaaaaaaa Ha de?

Tittar in lite

Publicerad 2016-09-09 12:14:56 i Allmänt,

Fredag ...tjoho och jisses så trött jag var igår, så när jag skulle vara barnis åt Milou så tänkte jag att det var bättre hon sov över och vi kunde gå och lägga oss i tid. Men nu skall ni få, höra vi sov till kvart i nio!!!! och väcktes av telefonen??? ja ni läste rätt. Helt otroligt och jag var nästan chockad när maken var vaken och kom in till oss och sa jaha vaknar ni nu? Han den stackarn hade sovit mindre bra och dessutom fått prova på hur det är att ha en kisse sov klampar på en och väcker en i gryningen. Nä i egentligen så är det lite synd om honom för han hade minsann inte sovit särskilt bra. Han jobbar sent och när han kom hem strax efter 12 inatt så tittade han in och jag och Milou låg i en liten hög, efter att tittat en stund på tv och varvat ner så hittade han istället Milou utsträckt över hela hans säng på hans täcke och han ville inte riskera att väcka henne så han tog en filt och la sig på soffan. Men ehhh det gick inte så bra för jag hade tagit den stora filten så det fanns bara en pläd kvar....som inte täckte benen. Så han fick täcka sig med morgonrocken. Min man är en riktig gentleman <3 Jag gjorde ju den där kyckling grytan härom dagen men skruttade i ingefära och tog enbart de andra kryddorna. Blev riktigt gott och påminde om Tikka Masala fast mycket mildare och godare. Kyckling, rödlök, vitlök, spiskummin, paprikakrydda, peppar, salt, grädde, krossade tomater, kycklingbuljong och väl medveten om att det kanske ser ut som spya på bilden så var det smaskigt. Gjorde couscous till men det blev alldeles för mastigt och ris passar bättre.
Har gormat med lite tjafs med bokföringen eller rättare sagt programmet för lönekörning. Det hade inte bokförts så min revisor ringde i morse...ja det var hon som väckte oss!! och ville jag skulle fixa till det inför momsen. Så nu är det fixats och det enda jag skall fixa med nu är lite fakturor. Sen är jag ledig resten av dagen och det är så skönt med lite ledigt. Jag håller på att fixa inför i afton då jag skall göra lite bakelser och jag gav mig tusan på att allt skulle vara från grunden. Så jag har bakat bottnar och gjort mousser, 4 st blev det. men en av dem smakade inget alls så den skippade jag. Skulle bli päronmousse men var bara smaklös. Hade nog blivit godare med päron i sockerlag och inte riktiga päron. Det blir ingen riktig päronsmak med kokta päron hahaaha. Är på strålande humör känner jag och mycket beror nog på att jag är ledig och att solen försiktigt försöker sig fram och nästa fredag är vi i WIEN med världens goaste människor, som dessutom är mina vänner. Fy tusan vad livet kan vara härligt. Avslutar med en bild av lite stenskravel från mågens familjs stuga. Ett riktigt fint ställe om ni frågar mig.
Ha det så bra :)

Ehhh nu var det alltså onsdag..ehh

Publicerad 2016-09-07 09:21:33 i Allmänt,

Igår hade jag onsdag och kände mig lite jäktad, för jag har en del att sjåa på med. Men det var ju som en lottovinst att upptäcka att det var tisdag och jag hade en dag "tillgodo". På morgonen hastade jag ivög till jobbet och började slipa av bordet vi köpt till butiken och till min lycka hade min kollega spacklat och gjort allt förarbete. Dessutom hade hon spacklat som en kung...eller drottning i detta fall. Spackling är en konst ska gudarna veta. Att bara lägga spackel där det behövs och lite....blir mindre att slipa sedan. Svårare än det låter kanske, men jag har mer än en gång svurit över de mängder jag lyckats kladda dit. Efter första varvet och lite annat småjobb for jag hem och tog tag i pappersgörat och det tog hela dagen men gick bra. Efter ngn timme tittade jag på klockan och hon var två och nästa gång fem?? jisses vad fort tiden går när man är fokuserad. Tänkte avrunda och vips var hon kvart i sex och det var hög tid att fixa käk. Behövde bra koka lite pasta för köttbullar hade jag kvar sedan dagen innan. Så bekvämt, det är när maten är förberedd och behöver bara lite tillbehör. Idag skall jag prova ett recept som jag har hört skall vara gott, och då jag har kyckling i kylskåpet som måste tas hand om så passar det bra. Men det är kryddningen som känns spännande ...b la spiskummin som jag sedan tidigare är skeptiskt till..hmmm. Nåja måste prova i alla fall. Den största utmaningen blir att göra färs av kycklingen. Tycker att det lätt kladdar ihop i hackapparaten och blir smet istället för färs.
Men har ju inte orken att gå ut i förrådet och hämta köksassistenten och fixa malfunktion, så vi får se hur jag gjort med färseriet hahaha kanske bara skär i minimala bitar?? Man har stora planer på byggande här i Röbäck och jag måste erkänna att det inte känns så där kalasbra direkt. Man planerar för ca 3000 tusen personer till??!! huvva usch säger jag som vill ha kvar den här lugna miljön som vi har härborta. Planerna på flerbostadshus på lägdan ut mot röbäcksslätten är förfärlig och jag tycker att de skall skrinlägga det och dra upp mark mot skravelsjö istället. Det skall flyttas vägar och byggas rondeller och gud vet allt möjligt elände. Jag är ingen bakåtsträvande person egentligen och inser att man kan inte hindra denna utveckling som står i vardande, men...jag gillar det inte. En sak till som jag inte gillar är att systembolaget skall öppnas på Avion...suck det blir döden för strömpilen och centrum kommer också att känna av det. Det mesta är småjobbigt just nu och jag börjar känna mig lite sliten. Butiksdöden hänger över flera av oss butiksägare i centrum och det sliter på mig att fundera på nästa drag. Skall bli så underbart att få fara till Wien med våra goa vänner och dricka vin och skratta. Att få lämna staden är enda sättet för mig att slappna av. Sedan en vecka med prinsarna i värmen och jag hoppas att jag kommer tillbaka glad och avslappnad. Är trött i huvudet just nu och pirrig i hela kroppen. Det värsta med det är ,att då blir jag så förfärligt sötsugen och hade jag haft godsaker hemma så hade jag stoppat i mig allt. Men jag håller mig till min smoothie på kvällen med kvarg, hallon, mango och banan. Jag funderar på att göra sk nyttiga godisbollar med dadlar och kakao, men jag skulle äta upp allihop på en kväll. Kan inte vara särskilt nyttigt att äta ett gäng av trots att de skall vara nyttiga. Det främjar bara behovet av sötsaker och det är det som jag försöker undvika. Vi var så duktiga i våras och gav tusan i allt småätande utan nöjde oss med ett glas smoothie på kvällen. På helgen dippade vi morot och gurka och lite ost, men vi har fortfarande lite problem att komma ifrån helggodispåsen. Förra helgen köpte vi en stor påse för 70:- på godishuset, men den räckte i tre dagar för oss två, se helt körda är vi inte. Nu skall jag hoppa ini duschen och sen fara ner till jobbet en stund. I eftermiddag skall jag fortsätta jobba med fakturor och sådant och kvällen har jag vikt för egentid hahaha ja jag skall ta hand om mig själv. Hmmmm slutar antagligen med slösurfande framför datorn. Men det får vara ok så. Ha det :)

En ny dag i vår herres hage.

Publicerad 2016-09-05 07:20:22 i Allmänt,

Så härligt med sol men jag trodde nog inte att det skulle vara så kallt. Gick ut och skulle hämta tidningen och burr burr så morgonkyligt det var. Gårdagen gick bara finfint och förmiddagen ägnade jag åt att slötitta på tv och brodera. Gillar ett progtam som heter Million dollar listing ett program som är en realtyserie och handlar om ngr New york mäklare. Helt vansinniga priser och de lever och andas försäljning. Den tid de är ledig så tränar eller sover de och nu pratar vi inte om hela nätter utan de verkar bara sova ett par timmar. Vilket konstigt liv, men å andra sidan så har jag gjort ngr år i butiken där jag levt och andats jobb.....fast utan miljonerna hahaha Idag skall jag fara till Bula som är en butik man köper affärsinredning på och titta efter ett bord. Behöver ett till butiken, där man kan ställa kampanjvaror på och sådant som man vill exponera lite extra. Sen skall jag lägga in lite kassor och fixa lite här hemma och i eftermiddag tror jag att Milou dyker upp och då blir det väl en del lekande skulle jag tro. Efter jobbet igår var vi förbi prinsarna och fick oss lite kramar. Så stora de blivit och om möjligt ännu finare. Viggo säljer ju jultidningar nu så har ni inte köpt hör av er så fixar vi ett besök?? Lite lustigt namn egentligen för det var just inget juligt alls i katalogen?? Är kanske mer tänkt som att man skall köpa julklappar kanske?? Hans dröm är att få in så mycket pengar att han kan köpa en egen mobiltelefon. Han sa igår att om han skulle sälja för 500:- till så kunde han köpa en....nä sa hans fader , du har inte så mycket pengar då. Jo sa Viggo en gammal skruttig en. Tror att telefon drar för då kan han fånga pokemons hur och närsomhelst. Han har inte riktigt hajat det där att man behöver internet och abonnemang osv. Lillgullet <3 Jag satt ju och tittade på gamla bilder och såg lite bilder från stugan och det vi sysslat med i sommar. Vi har ju fixat till vår lilla utbyggnad nu. Den är som en lite korridor ut till altanen och är mest tänkt till förvaring till sådant som bara tar plats inomhus. Lite skafferivaror och sådant. Vi hade tur som fick tag i gamla men hyfsat fräscha fönster och med lite färg blev de bra.
En ny bro fick maken till och lite annat smått och gott och den största förändringen blev nog att vi sågade ner en jättebjörk och fick sol!!! Blir alltid ngt man gör varje sommar precis som man alltid måste göra om man har en byggnad oavsett om det är en stuga eller ett hus. Oftast blir det betydligt dyrare än vad vi lägger ut på stugan. Där kan det med fördel bli lite som det vill och lite villekullekänsla, det är bara mysigt. Skulle inte vilja ha en toppenfin stuga om jag är superärlig för det skulle innebära att jag skulle vilja hålla den fräsch och städad hela tiden och det är jag alldeles för bekväm för och har inte den tiden som jag vill lägga ner på att städa när jag är ledig. Men om ngn kastar en tjusig stuga på mig så ok då hahahaah
Hittade ett kort som maken har tagit och jag kan nästan fånga hur han kände det när han tog denna bilden om jag istället för en öl placerar dit en kall cola hahaha. Så härligt att bara sitta och njuta i sommarvärmen.
Nu skall jag gå och fixa en till kopp kaffe och sen hoppa ini duschen. Eller så väntar jag, tills jag dammsugit och torkat av. Gillar att duscha när jag nystädat hahaha ja en fånig grej men det känns lite bättre då. Ha de :)

Godmorgon alla sköna

Publicerad 2016-09-04 09:31:45 i Allmänt,

Har sovit gott och kunde somna om efter att kisse väckt mig alldeles för tidigt. Maken vaknade av ngt konstigt ljud...liksom ett hackande snarkliknande ljud. Det var inte kisse för han satt och stirrade utan det var jag under täcket?!!! antagligen hade jag en viss syrebrist inlindad i täcket. Nu har jag svept i mig tre koppar kaffe och känner att detta kan nog bli en bra dag. Gårdagen var bra, en jämn ström av jobb så då går dagen fort och sen hem och bli uppassad som en prinsessa. Ytterligare en grillmiddag med sallad , potatis och oxfile. Maken är helt oslagbar när det gäller att hacka sallad. Igår var det en enkel gurka, rädisa och tomat i små små bitar. Jättegott och för pilligt för mig som aldrig lyckas få det så smått och fint.
Till det drack vi en ny favorit som var väldigt gott. Mjukt och ändå smakrikt på ett lite lugnare vis om ni förstår mig hahah. Gillar att prova nya viner , men kan aldrig hålla isär vilket vi har provat eller inte. Maken har däremot koll och det gör han oftast suveränt. Nu när man levt tillsammans ett tag så sker tysta överenskommelser om vem som har vilket ansvar. Han sköter en viss del och jag sköter ett annan del. Ganska skönt i alla fall oftast..men visst kan jag bli irriterad ibland när det faller det på mig ,att jag sköter all planering och packning och sådant till stugan. Men å andra sidan har jag mer koll och en touch av kontrollbehov och skulle lägga mig i hela tiden. Sen är jag bättre på mycket som aldrig syns, dvs sådant man måste ha i huvudet än maken hahahah. Komma ihåg har aldrig varit hans starka sida , men jag har mina kolsvarta områden själv. Kanske svårt att tro att jag som är så ödmjuk och fantastisk har svaga sidor???? nä nu ska jag sluta dumma mig och istället visa vinflaskan
Idag blir det jobb för mig och maken skall nog till Kroksjö tror jag. Jag håller på att göra ett test som innebär en massa glitter ....har gjort en typ av stjärnor av toarullar och har tänkt doppa dessa i lim och lösglitter hmmmm kan bli kaotiskt. Blir lätt det när lösglitter är inblandat. Nåja vi får väl se hur det blir. Sen så ska jag nog beställa en brunch idag och börja måla lite på juldemosar. Vi börjar ju snart med julskyltning!!! tidigt? nä absolut inte. Julpapper och dekorationer till kort sitter redan uppe så alla som gör kort till jul hinner börja med dessa i god tid. Nu har vi ju Halloween emellan och det skall bli kul. Vi ska spöka ut oss och ha sår och blod överallt förhoppningsvis hahahah. Hittade en fin bild i telefonen...suck åh dessa ljuvliga sommarkvällar i stugan. Det är så fint och vackert dessa underbara solnedgångar. Nu väntar en mörk tid med blåst och kyla och en massa helvittes snö och då kan det vara underbart med bilder som dessa. Håll ut mina vänner och försök att mysa in er i stugvärme och tända ljus istället.
Ha de:)

En härlig dag

Publicerad 2016-09-03 07:56:17 i Allmänt,

Gårdagen får 5+, för jag fick det bäst. Gjorde lite av allt möjligt på förmiddagen och var i princip klar med det viktigaste till lunch och då steg maken in innanför dörren!! Snopen blev jag att han slutat tidigare, hade ju trott att han skulle komma hem vid middagstid. Vi drack en lite kopp kaffe och sen drog vi iväg för det skulle tydligen inköpas en svart skjorta!! Är ju ingen fan av svart skjorta och jeans och har därför alltid varit motsträvig när sådana önskemål framförts. Men men nu stod en svart skjorta på önskelistan så då vill jag åtminstone följa med och se att det blir en av god kvalité. Första anhalten slutade med en randig skjorta och en svart kostymväst!!! mycket snygga bägge två. Sedan iväg till Dress and Denim och där provades det skjortor skall det lovas.
Jag var väldigt tålmodig....eh mot de svarta skjortorna hihihi. Hittade en jättefin Dahlinskjorta men inte rätt storlek. Dyr som attan men skall man ha en skjorta som håller färg och form så måste man ofta krypa upp en hel del i pris. Nåja det hittades två skjortor, varav en svart och en annan i ngn mörkblå småzigzagat. Verkade vara en fin kvalité och maken blev nöjd. Vi är långtifrån överens om vad som passar till och inte. Maken kan fråga om en skjorta är snygg? Ja säger jag till ett par snygga byxor och ett snitsigt skärp. Han hör ja och använder den till jeans. Kollisionen är ett faktum när han sen kommer hem och tar på sig sin nya skjorta. Här bör dock sägas att jag säger inte ett dyft men maken läser mig och han säger att jag ser ut som ett stoppljus. Detta har jag insett är inte bara jag som upplever utan utspelar sig nog i många hem. Hade det varit tvärtom skulle jag nog slänga mig på sängen och grina hihihi. Låste ngt underbart härom dagen och jag skrattade högt. Har kanske en knasig humor men jag tyckte det var så kul. -Har du en dålig dag? Glöm inte bort att du är ful också.... Så dumt och underbart fångat i två meningar och precis så man kan känna det ibland. Nåja tillbaka till gårdagen. När vi kom hem så gick det inte många minuter tills Viggo sladdade in på cykeln och la fram sitt nya jobb på bordet. Hans första och det var jultidningsförsäljning....ehhh vi behövde ingenting men köpte för flera hundra. Det är dyrt med barnbarn hahahaah. Men vi fick en stor bonus när han skulle fara, en massa härliga kramar. Så underbar han är våran stora fina prins. När han farit så satt vi och funderade på om det var läge att lägga undan pengar??? Om alla våra barnbarn börjar sälja jultidningar då rackarns gäller det att ha på kontot. Jag bytte om och tog på mig härliga mjuka slapparkläder, snygga? ehhh nä jag sa de var mjuka och härliga slapparkläder. Byxorna är i en miljon färger och äldsta sonen ryggade när han såg dem första gången och sa - Ehh...går du ut i dem där? Slog mig ner i fåtöljen med ett glas fantastiskt gott vin och en ljudbok. Maken fixade maten och jag konstaterade att jag fick det bäst. Råstekt asparguspotatis och "grillchips" till mig, älskar brända köttbitar. Till sig själv gjorde han ngn västerbottensost fylld tjosanhejsan köttbit, som tydligen blev väldigt god. Så tråkigt han har det kära maken som så gärna vill grilla annat och bli duktig på att grilla, när jag bara vill ha mina grillchips om jag får välja hahaha. Kvällen avslutades med två ganska usla filmer hahahha men vi höll ut antagligen för att vi hade varit på Godishuset och inköpt en rätt redig godispåse och den höll oss sällskap hela kvällen. Idag är det jobb för mig och maken skall till Kroksjö och hålla i en stege??? tydligen skall det klättras högt och en bör hålla i stegen. Ni alla andra ska ha de :)

Fredagsmys...hoppas jag

Publicerad 2016-09-02 07:33:38 i Allmänt,

Har ju en förbannelse som vilar över mig om jag har planer. Dagens planer är förvisso inte så märkvärdiga men jag har verkligen sett fram emot fredagsmyset. Maken som grillar ngt gott och jag tar kanske ett bad med ett glas rött. Men då kan det inträffa att ....väldigt ofta att allt ändras, oftast pga sjukdom hos mina arbetskamrater. Men nu håller jag tummarna att det går vägen hahaah. Igår var en speciell dag då jag fick se en bild från ultaljudet som My var på. Så spännande med bäbisar nästa år. Undrar lite över ultraljud?? på min tid sa man att man inte skulle göra mer än ett ultraljud då det fanns risk för hörselskador för barnet?? har det utvecklats eller sa man så för att inte mammorna skulle vilja göra ett ultraljud och spara landstingspengar? En bekant till mig gjorde en hel del ultraljud vilket vi trodde var orsaken att dottern hörde dåligt?? Hursomhelst så skall det bli spännande att höra vad det blir för kön på de två bäbisar som vi har turen att få hålla i under början av 2017. Både jag och maken har ju bankkonton till alla barnbarn och det vill ju till att inte se till att man blir fattigpensionär hahaha om det blir ngr till så blir det nudlar till middag. En av de små var på besök igår och vi hämtade henne på förskolan och det var så kul för benen gick som trumpinnar och vi fick en stor kram...eller jag fick en stor kram och maken fick en större. Så pass stor att och lång att vi trodde hon somnat hahaha. Sen for vi på max och käka och väntan var lång....jisses vad det där stället har mycket folk. Nåja vi pratade om både det ena och det andra och hon berättade att bebisen i magen hade minsann hittat på en del dumheter och mamma var lite arg och fick laga allt som bebisen haft sönder. Så praktiskt att kunna skylla på sitt mindre syskon hahaha fast lite tidigt kanske?'
Max skall ju vara en snabbmatsrestaurang? men jäsickens vilken tid det tog. Men vi hade ju inte bråttom så efter maten så for vi på leksaksbutiken. Milou älskar nämligen att testa alla cyklar där. Vi köpte med oss pussel hem, för jag har läst att det är bra att lägga pussel inte minst för flickor. Flickor har lite svårare att lära in former än killar eller egentligen inte svårare utan de tar in så mycket mer ,så former och det tredimensionella får träda tillbaka tidigare. Så pussel lär barnet att träna på former och det tycker jag låter bra så jag kan tycka att det är bra att köpa till barn. Efter lite handling så for vi hem och la pussel och sen badades det som vanligt. - Mormor sitt här och fika med mig. Här får du kaffe med mjölk och i den andra koppen så var det tydligen en smörgås med ost och gurka!!!
Sen tvättades det hår och kvällsfikades, blåstes hår och lektes med dockorna. En ganska vanlig händelseföljd hos oss. I helgen jobbar jag och maken skall ut till Kroksjö och hjälpa sonen med en massa grunks. Har inte så mycket på min agenda i helgen utan bara tänkt att ta det lugnt på kvällarna. Kanske lite broderi på sin höjd. Men nu blir det mer kaffe och lite bloggläsande innan jag sätter fart med viktigare grejer. Ha det:)

Torsdag utan ärtsoppa och pannkaka

Publicerad 2016-09-01 07:08:53 i Allmänt,

Att torsdagar var en dag då ärtsoppa och pannkakor var på menyn på restauranger var mer regel än undantag, för x antal år sedan. Kanske inte lika populärt idag skulle jag tro och jag var väl inte heller ett jättestort fan av ärtsoppa åtminstone inte med fläsk...huvva. Men pannkakan var god men inget gott utan ärtsoppan först. Såg ett inlägg om tv och alla de kanalmöjligheter som finns nu jämfört när man själv var barn. Det var en bild på en påhittad programtablå, men jag tycker inte den är långt från sanningen. Var en hel del tjeckiska dockfilmer och finska skugglekar hahaha
Man satt och väntade på att tvprogrammet skulle börja och på en vardag kl 22 så var det ibland slut och det var bara en massa brus. Usch så trist tänker jag ibland men rackarns så mycket annat egentligen mycket roligare grejer man gjorde istället för att glo på tv. Försöker att inte låta laddaren sitta i datorn hela tiden nu för att inte det skall bli slit och drag och glappt. Men jag är ju van att lämna datorn och göra annat en stund och nu när det är batteri så går ju inte det längre. Jag har nämligen lovat att inte sitta med datorn i knän med laddaren i....utan ladda på annan plats...suck Nu är det lite halvtaskigt med batteri men jag kör väl tills det är schslutt. Igår vart det aldrig skrivet ngt för jag hade fullt med jobb och annat. Började dagen kl 8 med ett möte med norrporten om styrelse, hyror, besöksstatistik osv. Vi var klara strax innan öppning så sen var det kassajobb tills kl 19. Hem och låta fötterna vila...suck. Det kommer fortfarande kunder med gamla sedlar och de blir skitsura när vi inte tar emot dem, ehh det är ju inte vi som bestämt byte av sedlar direkt?? En del hävdar att de fått dem när de handlat i en annan butik och då är det tydligen mitt "fel" och för att rätta till det så bör jag ta emot den värdelösa sedeln....folk kan vara udda. Var ganska trött när jag kom hem och hungrig men maken hade gjort en god bondomelett så mig gick det ingen nöd på. Däremot så skulle Kerstin åka hem och det var inget populärt, för när husse kom så parkerade hon sig under soffan. Hon är ju inte så stort fan av bilåkning och kräks och bajsar.
Jag har börjat med lite halsbandstillverkning ehhh mest armband älskar armband och har samlat ihop en massa gamla pärlor som en jobbarkompis skall få ta. Jag har alldeles för mycket och jag gör så sällan detta nuförtiden så det blir skönt att bli av med. Men skall göra i ordning ett som Milou slet av när hon var ca 10 månader och som legat sedan dess haaahah
Men först skall jag göra mig i ordning och fixa lite annat som bör göras. Ni vet det där småplocket varje dag, hänga upp lite, kolla blommor, dammtorka osv. Sen har jag lite ringande på min lista och matinköp och lite annat. Men tills vi hörs skall ni..Ha de :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela