myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Ja åkte dit...

Publicerad 2021-11-30 13:19:50 i Allmänt,

Far ända in i baljan...fick åka hem från jobbet efter två timmar...suck. Sen sov jag och har nu kommit in efter en prommis med Märta. Men vi gick onödigt långt för hon hoppade på tre ben de sista metrarna. Var kallt och nu ska jag steka lite så det blir lite varmare här. Alltså igår när jag var på väg in för vaccinationen på campusområdet. Så kom en man fram och frågade om han fick ställa en fråga. Såg att han höll i en mikrofon,men tänkte äsch det går väl bra....vad jag inte visste eller såg var att han i andra handen hade en liten kamera!!! Inte förrän han frågade vad jag hette? Äsch....tänkte inte mer på det förrän vänner hörde av sig och hade sett mig på TV!! Och dessutom på rikstv! Lite pinsamt,för jag fnissa ju som en barnunge? Men allt var sant...drog ut allt jag kunde i elväg. Allmän tillståndet just nu är typ hängig och småsnuvig. Hoppas att det går över för i morgon ska jag ju på balett! Djävla skit om jag missar det,den ryska baletten som framför Svansjön! Så coolt....hoppas jag hahaaa. Nu ska jag nog sova en liten stund till....innan jag börjar steka och greja. Är inte ett dugg hungrig och har knappt druckit kaffe!. Men måste ta reda på köttet så det inte förstörs. Lev väl

Måndag 29/11

Publicerad 2021-11-29 16:26:50 i Allmänt,

Idag fyller en av de finaste jag känner och älskar år. Goa och rara S,hipp hipp hurra. Meningen var att jag skulle dit och uppvakta,men sonen var inte frisk. Så det får vi skjuta på . Har varit och tagit 3:e sprutan och även influensasprutan så nu är det gjort. Väntar på potatisen ska bli klar och har stekt grillkorv till det. Stekte upp allt och det blir bra till att göra en pyttepanna av. Har lite ont i huvudet nu,eller rättare sagt känns mer som om jag är tung i skallen. Hoppas vid min gud att jag inte får ngn reaktion på Sprutorna!! Har jag absolut ingen lust med alls. Flera på jobbet som är sjuka nu och även flera boende som gått bort nu i helgen, men inte av covid i alla fall. Tack gode gud ingen på min avdelning.
Har köpt mig en hyacint,men den luktar ingenting. Skönt för jag är lite känslig och brukar nysa av de små rackarna.
Har dragit ut flera lampor och stängt av allt jag kan,med tanke på det skenande elpriset!!! Mitt hus har ju inte de tjockaste väggarna och golvkallt är det oxå. Tur att jag har kaminen så att jag kan göra upp en liten brasa. Så sockar och en tjock tröja och en hund i knät värmer gott haha. Nu är nog potatisen klar så jag kan äta och sen kanske slappa resten av kvällen. Skönt ska det bli och en tidig kväll,så jag får mina skönhetstimmar. Vet inte vad som hänt,men behöver åtminstone 8 timmars sömn,för att må bra!! Lev väl

1:a advent

Publicerad 2021-11-28 08:11:16 i Allmänt,

Godmorgon
Vaknade tidigt med hjälp av Sivs buffande och tassande i ansiktet. Så jag steg upp och drack lite kaffe och starta en tvätt och små plockade lite. Märta vaknade tidigt och vi gick ut och hon bajsade på grannes infart.....skönt. Nu fattar hon att det här vita är här för att stanna. Jobbade extra igår då det var sjukdom lite här och där i hela huset. Men det var trevligt ändå för vi gjorde det sista julpyntandet. Pepparkakshuset blev super fint hahaa på vårt sätt med massor av kristyr och godis. 
 
 
 Mörkt men ändå lite mysigt att köra hem och snön lyser upp vägen. 
Idag är det advent och nu jäklar är det snart december!! Full fart mot jul och sen blir det???? Januari!! Brukar vara tungt med januari och februari...men sen tänds hoppet om att nu blir det snart snödropp. 
Köpte mig en ny fågel igår! Fick provisoriskt landa där tills jag hittar en bättre plats. Vad händer? Börjar jag ärva min mammas intill sjuka intresse för fåglar? Dan hävdade att han såg tendenserna hahaaha. Nåja så länge jag inte har dem inomhus som mamma med fågelskit i hela lägenheten så finns det hopp haha. 
I dag ska jag bara strida runt länge i morgonrocken och njuta av en ledig dag. Avloppet är fixat ( med goda råd från H) och jag var stolt som en tupp efteråt. Kram/Ingalill

Ett till inlägg

Publicerad 2021-11-26 11:00:58 i Allmänt,

Har en sådan julstämning idag,vilket känns bitterljuvt. Saknar Dan lite extra när det blir lite mysigt.  Eller rättare sagt så saknar jag oss. Vi kunde verkligen mysa och uppskatta de små sakerna. Eller i sanningens namn var det nog jag som överväldigades av stämning och glädje och han som blev så glad över min glädje. Han kunde bara se på mig och det bara strålade värme och kärlek. Sådan tur jag haft som fått uppleva och känna det så. I det finns det bara tacksamhet och värme i hjärtat,inget sorgligt alls. Jag vill tro att han finns och kan se att jag verkligen kan leva utan honom. Att han är glad och peppar mig på ngt sätt. Tack min finaste för att du gav mig en känsla av att jul var härligt. Hade ingen känsla för jul i många år,möjligtvis en känsla av en jobbig tid. Men du fick mig att se på jul med andra ögon och jag kommer aldrig att glömma den julen,som vi firade alldeles själva. När barnen var hos sina andra föräldrar,då vi dansade och spelade rock and roll julmusik på hög volym och med tomteluvor på huvudet. Du stekte köttbullar och stod och gungade i knäna och svängde med stekspaden. Jag nästan sprängdes av glädje och med sådana minnen , kan jag fira jul i all evighet.  Dan , allt är okey och jag kommer alltid att känna glädje i våra minnen. Det finns ingen bitterhet eller sorg över hur det blev. För jäklar var vi har haft kul,så det räcker. Kram min finaste lilla julgris.

Godmorgon

Publicerad 2021-11-26 09:29:56 i Allmänt,

Vaknade av att Märta borrade in huvudet under hakan och försökte väcka mig. Det är inte det vanligaste,då hon gärna snarkar vidare när jag gått upp. Så jag antog att hon var nödig. På med kläder och ut....men hon gillar verkligen inte allt detta vita. Kissa gick ju men bajsa! Så jag tänkte att det finns bara en sak att göra. Att skotta plan mark! Så hon kan skita. Så jag började skotta igen bort all snö som föll igårkväll och inatt. Så till slut så kunde hon skita på uppfarten hahha. Skottade klart och jag verkligen försökte uppskatta hur vackert det är på träden. Kändes lite konstigt att styra snö och se en flock svanar som tutandes flög över mig. Inget ljud jag förknippar med snöskottning? Blev svettig som tusan och ska snart ta en dusch och fortsätta limma ihop pepparkakshuset. Tror att det blir bättre att göra det hemma så får det pyntas på jobbet. Vi har ju inte hur mycket tid som helst att lägga på trevlig heter för de boende. Det krävs planering och att vi jobbar extra hårt,så vi hinner pyssla lite med de boende och julpynta. Det är en av de anledningarna till att jag trivs på min avdelning att vi verkligen anstränger oss att göra det trevligt och gasar när det verkligen behövs. 
 Så skönt att vara ledig även om det finns att göra så bestämmer jag när och det är en frihet jag uppskattar. Är glad över att jag gjorde bort en del igår och slipper in till staden. 
Det är så vackert ute idag och Märta ligger på bordet och stirrar på småfåglarna som käkar på nötpåsarna jag köpte igår.
 
 Kisse ligger och sover  på mattan och Siv är ute. Hon är den enda av djuren som verkar tycka att det är rätt kul med snö. Vet ni? Har faktiskt julstämning!!! Så mysigt och tror att jag ska festa till det med en pepparkaka till kaffet.
Kramar /Ingalill

Ett litet steg för mänskligheten...

Publicerad 2021-11-25 16:11:54 i Allmänt,

Men ett stort steg för Ingalill!!!! Nu har jag spräckt oskulden åtminstone när det gäller biltvätt?! Köpte avfettning och sprayade järnet och sen en biltvätt modell super guld. Hade dessutom rabatt på nästan 200 kr på en sådan så jag tog ett djupt andetag och fällde in backspeglarna. Gick kanon och var inte närheten av klaustrofobiskt eller panik.
 
 
Så nu blir det många fler gånger. Fick sluta tidigare idag,för jag var helt slut när jag kom till jobbet!! Och där körde jag i 190 knyck,så de tyckte jag skulle få gå. Tusen tack sa jag och drog fort som tusan. Vilken djävulskt tur att jag vaknar tidigt och att jag nu har 4hjulsdrift,annars hade det varit kört att komma till jobbet i tid . Vilken chock att titta ut och det hade toksnöat!!! Jösses vad snö vi fick härute betydligt mer än in mot stan. Märta fattade ingenting och vadade fram och det var bara ryggen och huvudet som stack upp hhaa. Inte kunde hon bajsa heller....men jag är rätt säker på att hon skissade? Hon bara skällde och försökte ta sig fram. Jag började skotta i vild förtvivlan en väg upp på vägen. Åh tammetusan gick perfekt att ta mig fram. Men var en speciell känsla att ploga sig fram och jag hörde hur det skrapade under bilen. En lastbil stod i en backe,men det gick att komma förbi och det var många bilar som sakta ringlade sig fram trots att klockan var så tidig. Men det gick sakta,för det var slirigt. Nåja hann till jobbet och var redan då varm och svettig av snöskottandet. Men vi var ett superteam och jag hann t om klippa både hår och ögonbryn på en liten gubbe. Allt flöt på så bra och vi fick upp alla i tid till gudstjänsten som började halv elva,för de som kunde och ville .
När jag kom hem,så hade Märta av förklarliga skäl bajsat inne! Men det förlät jag henne för såklart. När jag kom hem skotta jag gången och infarten och snabbt packade bilen med skräp och iväg på återvinningen. Sen en snabbis in på ICA maxi och biltvätt. 
Bytte om och började med det kära avloppsproblemet!  Fick loss på en sida med lite våld,men!! sen tog det stopp. Försökte hitta någonstans att skruva? Men till slut så ringde jag på Skype till sonen. När han såg hur jag tog i så sa han att - nej sluta du kommer slita sönder det!! Så vi bestämde att han skulle försöka komma när han var frisk.   Han hade fått magsjuka!!! Och mådde uselt. 
Att inte använda handfatet går utan problem,värre är det med doften tycker jag. Usch och fy vad avlopp doftar äckligt. Så nu skiter jag i det där tills sonen kommer.
Imorgon är jag ledig och det är så underbart....tralalala
Ska nog kanske kolla om hur jag har det med mtrl till julkort. Antar att jag kanske stöka på med det i år oxå. Sen blir det nog lite kaffe och pepparkakor med apelsinsmak och en liten stund på soffan lyssnande på ljudbok. Så skönt 
Kram och lev väl

Trött i huvet

Publicerad 2021-11-23 15:46:04 i Allmänt,

Igår var jag ledig men spenderade hela dagen med ett barnbarn. Är hennes avlösare och igår var hon så surrig att öronen blödde. När jag blev själv på aftonen var jag helt slut i huvet och la mig tidigt. Idag så jobba jag så jag nästan blev svettig och läbbig. Vi hade fått byxad abborre av en anhörig och bestämt oss för att slå på stort och göra en festlig lunch. Det innebar att vi fick jobba dubbelt så fort,för att hinna. vi dukade fint och panerade och stekte aborre i flera stekpannor samtidigt och till det hade vi gula kantareller,ärtor och pressad potatis. Extra gott med en sås med gräslök och dill och såklart tunnbröd för de som kan tugga. Köket såg ut som ett bombnedslag efter lunchen,men vi hjälptes åt allihop och en del jobbade på lunchrasten. Vi fick mycket abborre så det räcker även till kvällsmackor.  Visst blir det extra jobb att göra något extra för de boende,men det är så roligt när man märker hur bra de äter och smaskar. Då blir vi personal minst lika glada och det är så värt allt extra jobb.
Direkt efter jobbet då for jag upp till Nus där jag mötte upp dottern och barnbarnet som har problem med förstoppning. Eventuellt kommer det att bli en "knapp" på magen dvs att han kommer att få all sin mat via slang. Men då krävs det dubbelbemanning dygnet runt och dessutom ett gäng assistenter. Ja den dagen den sorgen... 
Nu är jag i alla fall hemma och försökte fixa avloppet.....gick inte alls. Så nu måste jag ringa sonen och höra om han kan hjälpa mig 
Så blir att borsta tänder och tvätta sig i köket ngn dag till,men det går utmärkt. Middagen blir gårdagens rester så då ska jag vattna blommorna och rulla runt dammsugaren så jag med gott samvete kan slappa resten av kvällen. 
Imorgon börjar jag tidigt och på eftermiddagen ska jag följa med dottern (igen) på ett läkarbesök. Hon är inte så bra på att vara påstridig!!! Vilken man bör vara för att få hjälp. Hon har problem med för hög puls och de hävdar att det är hennes medicin,men nu har hon haft uppehåll med den i snart 4veckor så ska bli intressant att höra vad de säger då? Alltså allvarligt??? Vad händer med den svenska sjukvården? Har flera bekanta som upplever att de inte får den hjälp de hoppas få. Men nu måste jag nog sluta och resa mig upp,för att sitta här blev lite för mysigt
Kissarna och Märta har parkerat på och runt mig och stannar jag av nu??? Så blir inget av det jag tänkt gjort. 
Kramar i mängd och mass.

Varför kommer jag inte ihåg?

Publicerad 2021-11-19 09:45:46 i Allmänt,

Drömmer en hel del,men minns i princip ingenting? Inatt tror jag att jag varit på någon festplats,med karuseller. Skumt...för jag har ofta haft minnen från drömmar. Nåja bättre det än mardrömmar...huvva.
Ledig idag och jag har fortsatt med propplösning. Resultat? Nej,nada,nope!
Finns ingen återvändo,måste skruva bort kommodlådorna. Har försökt hitta nån spärr eller skruv som håller fast dem,men jag kan inte se någon. Har fortfarande en plan c....väntar tills sonen kommer på torsdag....jag kan borsta tänder och tvätta mig i köket.
Idag ska jag vara barnvakt åt lille J ,medan pappan är på begravning och minnesstund. Hans farfars brors fru begravs idag och sonen är noga med de äldre i släkten ha ha ha. Nu krafsa kisse på dörren och ville in. Hoppa upp i mitt knä och slickade på min hand. Kisse är ingen knäkisse,men han slickar eller biter mig ofta i näsan,läppen eller på handen. Har läst att det kallas för kärleksbett, men är inte alltid så mysigt att vakna av att han biter mig i näsan. Han är betydligt mer gosig med Märta! Som uppskattar det minst, för hon ser väldigt missnöjd och besvärad ut när kisse tycker hon behöver tvättas. 
Idag är det ett år sedan första snön föll och snälla väderguden??!? Håll ut några dagar till.
Skulle verkligen behöva tvätta bilen,när jag skäms ögonen ur mig då är det illa. Bilen är inte längre grå? Den är brun med svarta meleringar. Fälgarna är då inte det minsta silvriga. Kanske törs ge mig på en flaska avfettning och en biltvätt. Hörde att OK på Parkvägen har bra tvätt? Sen var det återvinningen som oxå pockade på min uppmärksamhet. Har en stor skitig och trasig presenning som tar upp stor plats i mitt garage. Fasar hur bilen kommer att se ut inuti efter den transporten.
I helgen jobbar jag och skall vara på annan avdelning,åtminstone på lördagen. Jobbar då med en människa som är både lat och otrevlig. På söndag när jag slutar jobba,så ska jag hämta upp M. Hon ska sova över och på måndagen har jag lovat att jag ska hjälpa henne att titta på julklappar på Avion. Nästa vecka har jag ganska mycket för mig,fram till fredagen. Är då ledig 3 dagar och jag längtar. 
Kanske t om blir en middag ute på lokal,vilket skulle vara trevligt. 
Men nu ska jag ta en kopp kaffe och betala räkningar och sedan tömma lådorna i kommoden. Lev väl
 

Saker jag märkt

Publicerad 2021-11-18 07:54:35 i Allmänt,

Har märkt en stor förändring på mig själv. Mitt självförtroende och ork och tankeverksamhet är inte vad det har varit. Känner mig osäker oftare och när jag liksom inte får snurr på tankarna så blir det liksom tvärstopp. Har ett par exempel på hur det kan bli: jobbar eftermiddag idag, imorgon barnvakt mellan 13-17, skulle behöva byta en ljuskedja till jobbet, handla mjölk, fara på återvinningen, köpa propplösare och fixa stopp i avloppet. Nu skall jag alltså knyta ihop allt med en bra planering? Känns inte okey att köra fram och tillbaka flera gånger,då bensin är dyrt. Sen måste jag oxå tänka på Märta,hon kan inte vara ensam för mycket. Vill heller inte fara runt och paja en ledig dag inför helgjobb. Först och främst så är dessa saker inget märkvärdigt utan sådant alla gör och behöver få gjort. Men det är som om min hjärna inte klarar av att processa tänkande i samma fart som tidigare!  Blir liksom tvärstopp!! Ofta blir det så att jag liksom bara vill gömma mig under kudden. Det är så fånigt och så olikt mig att liksom bara vilja zooma ut och slippa ta beslut och tänka. Tankarna liksom bara studsar runt och jag måste ibland t om skriva ner på ett papper vad som är viktigt och vad som kan vänta.
Återvinning....kan göras ngn nästa vecka.
Propplösare....måste inhandlas och fixas snarast.
Handla.....borde gå fort då det är så lite
Byta ljus kedja......är inte pissbråttom
Barnvakt.....har lovat
Så här blir det då:
Idag innan jobbet far jag in tidigare och köper propplösare och mjölk. Fixar avloppet imorgon och är barnvakt. Resten får tas nästa vecka. Puh....att sådant tjoller ska kräva sådan lång beslutstid??? 
Tror faktiskt att mitt ansvar mot Märta tar stor energi. Att hon ska ha det bra. Sen att jag känner att allt hänger på mig. Just det senare är en ny erfarenhet och jag har tidigare sett mig kapabel till det mesta. Innan Dan för att jag hade en mur runt mig som gav mig styrka. Med Dan för han stod alltid bakom min rygg. Nu måste jag vara min egen styrka och jag har inte riktigt fått ordning på den.
PS Stopp i avloppet och har fått upp det hjälpligt. Men skulle tro att jag måste öppna upp vattenlåset och tömma ur....suck
 

Sol

Publicerad 2021-11-16 10:11:00 i Allmänt,

Vilken underbar dag med sol och bra temp. Hoppas att det är detsamma i stan. Märkligt att det kan skilja så pass bara på några mil! I veckan hade jag full storm här och jag fick nästan huka i blåsten. Tänkte att far inte garaget nu så far det aldrig iväg. När jag sen kom in till jobbet var det fortfarande mörkt,men? Nästan vindstilla!?
På kvällen sitter jag och myser med alla tomtar runt mig och stjärnor som lyser 
Så nöjd med pippifåglarna jag köpte på Ullared och allt annat med....utom. Köpte en ny vattenkokare som jag tänkte skulle vara lite mindre!!! Ja kanske 5mm....så den ligger kvar i sin kartong.
Har gjort fiskgratäng och stekt bacon och ska snart börja göra kroppkakor. Fläsk är inte min grej,utan knaperstekt bacon är det jag har i. Sen har jag lovat en av sönerna leverans av kroppkakor i afton,så det blir en sväng dit senare.
Idag fyller en av mina svärdöttrar år. Hipp hipp hurra R för dig idag. En underbart fin människa,som är en toppen livskamrat till sonen. Har haft sådan tur med barnen och deras partners och är så stolt svärmor till dem alla.
Tror jag har hittat en "vardagslunk" Sinne och själ åker inte upp och ner på samma sätt. Visst kan jag känna mig nere ibland, men vem gör inte det? Men slår inte ner i  botten,utan det gör tväront och sen ebbar det fort bort. Dan fattas oss alla på mer eller mindre vis. Men han var så tydlig med att han ville inte göra någon ledsen utan leva och fira livet. Det bästa jag kan göra för honom är att må bra. Krama livet och ta hand om mig och de mina.
Måste bara visa hur kisse sköter nedre toalett!!! Tycker han ser så fånig ut,när det skall tvagas.
Han har kommit in nu och ligger här i soffan och snusar och sover. Märta har inte ätit än utan har som vanligt tagit sovmorgon,så det är bara Siv som är ute och springer runt byn. 
Så roligt? Nu ser jag att småfåglarna har upptäckt talgbollarna!! Har köpt på Biltema en sorts ställning där man kan hänga fågelmat. Så jag antar att jag måste köpa fler bollar och några påsar nötter. Inga mer frön utanför fönstret i alla fall. Fick ju en liten gräsmatta av alla frön som började gro!!
Ska ut i förrådet och leta reda på en adventstjärna som jag vet är över och även ett par gardiner.. Skall ha till min lilla gubbe på jobbet,som inte har någon anhörig. Han är så go den söte 97 åringen. Har alltid dragits till äldre män ha ha ha. Men nu ska jag börja med kroppkakorna först. Kram på er
 

Hej uti fredagskvällen

Publicerad 2021-11-12 17:17:13 i Allmänt,

Sitter och skriver och har just svalt middagen. Korv och makaroner. ....tjusig fredagsmiddag. Ja jag är då mätt och ska sen ta lite glass och bara mysa i soffan.
Känns busigt och tokmysigt att ha julat i stugan. 
Är nöjd med allt jag köpte i Ullared och nu är det bara röda stolsdynor jag skulle ha haft. Blir kanske en liten tur in till stan på söndag om jag ids.
Nu ska jag nog bara sitta kvar här i soffan......eller inte. Märta behöver nog ut en sväng först. Men sen så haaha blir det fredagsmys

Gokväll

Publicerad 2021-11-11 16:39:08 i Allmänt,

Torsdag?!? Redan? Ja inte gråter jag i alla fall,för imorgon är det kort dag och sen är jag ledig i helgen. Så skönt och jag ska ha så tråkigt och stilla jag bara kan hahah. Tänkte därför att jag ska bara hem till djuren och sen in till staden igen. Har lite som behöver fixas och slipper då in på lördagens folkrusning. Bökigast är Märtas mat för då måste jag ända till mariedal. Hon käkar bara råmalt viltkött och än har jag inte tagit någon jägarlicens. Sen behövs det batterier och fågelmat och lite livsmedel till mig oxå. 
 
 Ser ni var lillfröken sitter? Jajmensan på bordet och har dessutom mattes lov att göra det. Märkte att hon satt där när jag kommer från jobbet,är ju ett bra spaningsställe. Så det får hon så länge det inte finns mat på bordet och det fattar hon faktiskt. Ja jag skämmer bort mina små familjemedlemmar så de är riktigt odrägliga hahaha
Nu är det tomtar och jul på Ugglevägen. Så mysigt har jag det och jag har bestämt mig för att njuta av att jag får bestämma själv. Det går fort att då olater och egenheter hhahaa. Har t om funderat på inomhushönor! De är lite mindre och man har på dem blöjor!!! Ja det är sant,men inte att jag ska skaffa någon. Skulle vara kul,men nej...
Middagen blir rester från gårdagen och det är rackarns bekvämt. Ligger så skönt i fåtöljen just nu och skulle lätt kunna somna....men då blir det tufft att somna senare ikväll. Ska upp kl 5 så för att få mina sovtimmar vill jag inte ha problem att somna,räcker ändå med de problem med sömnen jag redan har. Eller rättare sagt insomningsproblemen. Inatt drömde jag mardrömmar och det var så hemskt att vakna ensam. Men drog Märta närmare mig och lyckades somna om. Avskyr mardrömmar, blir så jädrarns rädd och det är ofta vargar eller björnar som jagar mig. Hade lätt kunnat betala någon som låg bredvid mig och som jag kunde krypa närmare intill. Alla nätter hade varit skönt att få ha någon som snusade och sov i sängen bredvid. Så praktiskt. ...sa hejdå på morgonen och sen kom människan tillbaka på kvällen och bara gick och la sig. Hmmm skulle jag gillat. Men nu avrundar jag detta pjöller och går och värmer på middagen. Lev väl

Jomen tjena

Publicerad 2021-11-10 10:38:41 i Allmänt,

Hej och hå...så det kan bli?  I fullt solsken står jag och stryker julgardiner!!?!  Ja ni läste rätt!....tidigt? Galet? Ja lite kanske hahaa. Men spela roll några veckor hit eller dit och jag har det bara bra.
 
Vet att Dan bara accepterade mina ryck...pyntar oftast väldigt tidigt,men det åker ut fort oxå  Förra året sket jag fullständigt i jul och hela december var en skitmånad. Så det tar jag igen i år.
Dessutom sprider sig en trend, som kallas Novent. När man börjar redan i november och räknar liksom ner till advent. Äntligen en trend där jag passar in hahaa.
Tog en liten paus nu för kaffe och mys i soffan med Märta. Har lovat henne en prommis i finvädret lite senare. Jag har ju fått ett par trådlösa hörlurar ,så jag kan lyssna på ljudbok medan jag går. Blir lite mindre tråkigt då ha ha ha. Kanske skulle skaffa mig en elsparkcykel,fast kan ju bli bökigt på stigarna ha ha ha. Måste boka en ny tid för kloklippning oxå. Märtas klor slipas inte lika bra på grus och mjuk mark,som det blir på asfalt,enligt kloklipparmänniskan,jag  anlitar. Egentligen borde jag bada henne för nu rullar hon runt och gnider sig inne i skogen. Hon liksom skogsbadar i den frostnupna marken. Likadant som hon gillar att göra i snö. 
Har börjat fundera på julklappar oxå... . så svårt det känns att hitta på något vettigt. Har lekt med tanken att bara ge alla en slant och de får spendera den som de själva vill? Istället kan de få en liten grej bara för att öppna en julklapp. Har noll inspiration och idéer och alla barnbarnen är så olika i ålder.  Skittrist att ge pengar... Men jisses så enkelt,det är.
Nä nu ska jag fortsätta juleriet.....kram och lev väl.

Lördag 6/11

Publicerad 2021-11-06 09:24:19 i Allmänt,

God förmiddag i hus och lägenheter. Vaknade tidigt och det var frost under natten. Skönt att inte börja jobba imorse för då hade jag måsta skrapa rutorna på bilen. Har ett typ av "tältgarage" som jag kan köra in i så jag slipper snö och is, så ikväll blir det att köra in dit. För imorgon börjar jag tidigt. Det blir två halv dagar på andra avdelningar,antagligen att sitta vak hos någon. Eller vakta....en del boende kan bli aggressiva mot andra och då måste en personal liksom vakta och skydda andra boende. 
Just nu så ligger jag i fåtöljen och fick sällskap av en trött voffsing.
 
 Katterna är ute och patrullerar området. Kisse går på ganska långa promenader och jag har sett honom en bra bit hemifrån....ogillas skarpt. Speciellt när det är mörkt och andra djur rör sig i mörkret. Men jag tänker att han lever det bästa av kattliv och det väger tungt.
Dottern och barnbarnet sitter nu på ett plan ner till Stockholm. Barnbarnet fyller år och hennes stora dröm är att få träffa några youtubers!! De skall vara med på någon mässa i helgen och hon har ritat teckningar och gjort presenter till dem . Dottern gruvade sig mycket inför resan. Hon har ju svårt att gå ett längre tag och dessutom kan barnbarnet få låsningar och även springa bort. Hon har ett gpsarmband så hon går att hitta. Men dottern sa att de kanske inte ens kommer med flyget om hon får en låsning. Hade varit smidigare om pappan följt men mamman är bättre att klara av att lösa låsningarna. Dessutom så var det en sådan dröm hos barnbarnet så det kan ju bli bra oxå,vilket jag önskar av hela mitt hjärta. 
Verkar bli en fin dag idag och solen lyser. 
Har köpt röda tulpaner och nu lyser solen på dem så det ser ut som om de brinner!!  Har det rätt bra där jag ligger och de sista veckorna har känns bra och stabila. Nu ser jag framemot jul, för efter jul så är det ca 3 månader kvar av mörker och vinter och det kommer att vara härligt. Full fart framåt.....Trevlig helg.
 

Allhelgona

Publicerad 2021-11-05 09:42:07 i Allmänt,

Idag ska jag fara in till kyrkogården eller rättare sagt två. Pappa ligger på Sandbacka och mamma och Dan är i Röbäck. Tycker inte om att fara på kyrkogården,även om jag på något sätt tycker det är så fint. Allt blir så konstigt och förvirrande. Deras stoft är där....men jag föredrar att tänka på dem i mitt hjärta. Med Dan blir det nästan ibland panikkänslor....jag vet var vi sänkte urnan och jag får infall att gräva upp den. Ja det låter inte riktigt friskt hahhaah. Men att hans kroppsstoft ligger där.. .är så fel.
Idag skall jag ta med mig en sten jag hittat som har formen av ett hjärta. 
Just nu håller jag på att baka
Blir till en kaka som jag ska ta med till jobbet. Troligtvis kommer jag att vara på en annan avdelning under denna arbetshelg. Men det uppskattas till kaffet av de boende. Även de som är gravt dementa brukar smaska belåtet. Vilket fint väder vi har idag. Tog en bild mot fönstret,men det syns inte hur solen lyser.
 
 Fick en present igår!!! Men den fick de inte ta med in !!! Fy bubblan vad jag ogillar dessa gåvor.
 
Jag har faktiskt börjat se framemot att börja julpynta!!! Jajamen längesedan jag kände så....åtminstone några år sedan. Har inte fått något schema för jul och nyår än. Men.antar att det kommer i dagarna. Har bett om ngr dagars ledighet mellan jul och nyår, och sagt att jag kan jobba andra dagar. Ja får väl se hur det kommer att synas. Efter nyår kanske jag flyttas till ngn annan "hem avdelning" försöker att inte oroa och gruva mig. Men det är inte så jädrarns lätt.  
Måste fylla spolarvätska i bilen,då allt tog slut när vi körde hem från Ullared. Men jag har redan köpt då det kan jag göra hemma nu. Har spolat av bilen men den blir lika skitig på ett kick igen. Har inte vågat köra den igenom biltvätt!! Har aldrig gjort det själv,men försöker samla mod att prova. Vet att Dan sa att det var "viktigt" att bilen var ren haahaha. Ha en bra dag och lev väl

Åter till vardagen

Publicerad 2021-11-03 09:19:31 i Allmänt,

Har faktiskt tagit ut en semester dag idag istället för de som jag hade tänkt ha när jag var sjuk. Avskyr när det blir särskrivningar grrrr...men både stavfel och sådant glider igenom hela tiden,när jag skriver. Vilket gråväder?? Vi har! Men allt är bättre än snö :) 
Min resa söderöver var härlig och trevlig och rolig på många sätt. Dels att få träffa de senaste lilla barnbarnet som hade mycket och mörkt hår. Ingen annan av mina barnbarn har haft hennes långa hår, finaste lilla Liv. På bilden syns det inte så bra,men i nacken så kunde man ha tofs.
Vi var och åt lunch på ett slott,promenerade i Bokskog och var ut till havet. Där hittade jag både ostronskal och krabbklor hahaah
Jag bara älskar Bokskogar ,de är både vackra och magiska och samtidigt som tagna ur en sagovärld. 
Där finns inget lingon eller blåbärsris, bara mossa och löv och enorma ekar och knotiga träd. På fredagen åkte jag vidare till Ullared där boende var bokat. Det var ett vandrarhem,men mer som ett hotell tyckte jag. Med god frukost och bra rum. Där mötte jag upp S,J och M direkt vid det stoooora varuhuset. De hade kört direkt hemifrån och var stel efter många timmar i bilen. Men det hindrade inte oss att shoppa en hel del redan på fredagen. Jag sov gott bägge nätterna,men det gjorde inte mina rumskamrater!?!! Tydligen snarkade jag så takplåten släppte från sina skruvar !!!! Herregudis hade jag ingen aning om??? Nåja andra natten var det lite bättre hhahaah. På lördagen var det mycket folk,men det liksom flög på i en lagom takt, för vi hade ju ingen stress  Middagen intogs på en Kina restaurang och var himmelsk god. Men jag åt så mycket att jag nästan fick luta mig bakåt sen när vi gick till bilen. På hemresan åkte M med mig och vi tjattrade i 12 timmar om allt och ingenting hahhaha. Det gick hur smidigt som helst och jag var inte så trött som man skulle kunna tro efter många mil i bilen. Att jobba på måndagen gick bara bra,men var seg igår istället. Men nu har jag packat upp mina inköp och känner mig nöjd och belåten. Avslutningsvis så blir det nog en resa nästa år oxå.....eller hur M? Lev väl

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela