myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Idag....

Publicerad 2021-10-25 10:31:06 i Allmänt,

Spännande värre för idag eller rättare i afton börjar jag rulla söderöver. Känns bra förutom att jag redan nu saknar och känner mig fjantig för djuren. Men jag försöker tänka att de kommer att ha det bra. Men sen kommer tanken.. Kommer Märta kunna sova bra? Kommer Siv att sakna gos och kel? Kommer verkligen kisse begripa att han inte är kompis med räven! Ja jag vet att det är konstigt för en som inte är så tokig i sina djur som jag. Men vet ju att kissarna kommer att ha det bra. De kan komma och gå som de vill genom luckan och radion kommer att vara på så de inte känner sig ensamma hahaah. Grannen kommer varje dag och hon gillar inte egentligen katter,men kingen som hon kallar kisse tycker hon om. Siv är ju min bebis och så skygg för alla utomhus.
Märta kommer naturligtvis att sova och äta....Och ha det så bra.
Har duschat och tvättat håret och det gör jag lite omständligt hahahaa. Håret tvättar jag i diskhon!! Tycker att det är lättare att tvätta och göra inpackning då.
Tycker att det där schampoot och inpackningen är bäst för mig. Mitt hår är ju risigt och hårt och har alltid varit så. Min systers hår är som ett fågelbo....lite grann som madame Mim i Kalle anka om någon minns henne? Tur att jag inte bryr mig så mycket om mitt hår,för annars kanske jag skulle ha ett helvete hahaa. Nu får det bara växa och jag tror inte jag kommer att klippa mig förrän lusten att göra det kommer. 
Det här är ett litet snapshus som fanns hos pappa. Nu vill sonen att jag ska måla om det vitt,så det har jag börjat med. Måste dock skaffa mer färg och den färgen finns i Vännäs?? Är dock den bästa färgen jag målat med så blir en tur dit när jag kommer hem.
Nu sitter jag och kollar in ullaredssidor och skriver upp på min lista vad som ska inhandlas. Förutom underkläder,överkast,och väska,kläder så skall det bli gardiner,julklappar,papper och gud vet allt som står på listan. Är du laddad M? 
Ska snart gå en långprommis  med Märta. Lite senare in till stan och tanka,lämna kartong och glas och sådant. Sen lämna Märta och börja rulla. Ska ladda med ljudbok,dricka och kaffetermos och köra försiktigt. Kram och lev väl

När man har och ändå.....

Publicerad 2021-10-24 10:06:50 i Allmänt,

Ja jag vet hur fånig jag är?!! Har en vedbod med ved och ändå köper jag hem säckar! För det första är det praktiskt och det är torrt och "rent". För det andra så slipper jag att gå dit....kan ju vara sorkpest och ormar och kanske t om en älg som lurar där bakom!!! Japp så kaxig är jag hahaa
Eldar ju inte så mycket heller,så en säck räcker länge. Har sett filmer från cairnterriersidan på facebook,där möss har följt med in och ligger liksom i vedtraven!!! Och vovvarna har jätte trevligt med att ligga och speja. Tanken på att jag ska vara och gräva i en sådan trave!!! Åh nej. Glöm det.
Har insett att jag ska vara borta en hel vecka från Märta!!! Så hemskt. ...tänk om hon tror att jag övergett henne!!! Har faktiskt pratat med henne och sagt att det är bara en vecka sen träffs vi igen, men hon lyftade inte ens på huvudet!!! Antingen fattar hon inte vad jag säger? Eller så är hon redan sur och ledsen? Vet ju att hon kommer att ha det bra,men jag blir faktiskt lite ledsen över att jag inte kan förklara för henne.....åh nej nu ligger hon i mitt knä och rycker och gnyr i sömnen....lilla gumman. Tänk vad denna lilla hund betyder så mycket. Kissarna är jag orolig över på ett annat sätt. Grannen kommer att se till dem och de kan gå in och ut genom luckan som de vill. Men då kommer jag ju inte ha koll på dem!!! Vill heller inte låsa in dem,för de vill ju vara fria. Usch sådana här gånger är det piss och skit att ha djur.
Får dåligt samvete att åka ner,men jag tänker att jag i princip bara ägnar mig åt deras väl och ve årets alla dagar. Så det måste ju vara okej att matte åker iväg en vecka.
Har köpt så söta plagg åt lilla L
 
 Mamman i familjen syr ju de flesta av plaggen åt barnen. Men det kan ändå kanske vara trevligt med något annat.
Som jag längtar efter de små.....har köpt presenter till de andra två oxå hahaa
Sen så är det mer trevligheter till nästa helg... För då åker vi ner till Ullared och S och J och M kommer ner och vi kommer att ha det toppen. Då hoppas jag att jag hittar mycket julklappar till barnbarnen och dessutom så har jag flera "beställningar" tur att M följer med och kan hjälpa mig med inköpen.
Har packat ner munskydd och sådant så jag känner mig "skyddad". Så kul det skall bli hela veckan förutom de där med djuren..,suck.
Kisse har fattat de där med luckan...men inte Siv. Att de liksom måste putta med huvudet. Kisse gillar att gå som han vill,men Siv är alltid så försiktig utomhus. Idag ska jag öva med henne och putta henne in och ut ha ha ha.
Lev väl

Mysigt

Publicerad 2021-10-23 09:40:19 i Allmänt,

Lyssnar på Ring så spelar vi och nu spelas Lyckliga gatan och solen lyser in här i lilla stugan. Riktigt mysigt och nu kom Siv och la sig under hakan. Märta ligger i knät och det är bara kisse som saknas. Han har fortfarande inte kommit in och har varit ute inatt!! Usch gillar inte att han är ute på natten och blir alltid så orolig.
 Såhär brer Siv ut sig
Då kan ni förstå hur skönt det är att ha en stor soffa? En vanlig tre sits och det blev problem när alla tre djuren tog varsin plats!!
Fast såhär ser det mest ut...
Imorse så blev vi överrumplade!! Det var fortfarande inte riktigt ljust och när vi steg ut på bron så hej och hopp så skuttar 2 rådjur ut nästan framför oss! Märta blev så paff att hon inte ens skällde. Vi stod kvar bredvid bron och bara tittade när de skuttade över vägen och in bland träden. Mysigt ändå att de är tillbaka efter sommaren. I år hade jag tänkt ge dem mat. Har hittat en bra balja och där tänkte jag ge dem mesta dels grönsaker och potatis. Tar från jobbet istället för att kasta bort överbliven mat.
Inte hade jag trott att jag någonsin skulle syssla med det här?!?!
Skura upp de där grejerna man sätter på bilhjulen! Vet inte vad de heter,men nu är de rena och fina när det är dax för sommardäck igen. Längtar redan hahaaha.
Ja en av de saker som jag numer får fixa själv. Känner mig nöjd att jag ligger i framkant och slipper börja med att rengöra dem till våren. Har fyllt bakluckan med återvinning grejs som glas, papper och kartong. Men behöver även panta burkar så det tar jag när jag far in till stan.
Ser ut som om Märtis får en lång prommis idag. .  .inte för att jag personligen någonsin känt: åh så skönt med en promenad!!!! Hur är ni funtade som känner så?? Jag är inte lat,möjligtvis bekväm. Men det är ju så satans tråkigt!!! Alltså rensar avlopp eller torkar spya och bajs hellre än går på promenad!! Fast det är inte riktigt sant,är jag på semester eller på en ny plats så gillar jag faktiskt att promenera. 
Nå jag ska inte gnöla det går bättre med mina fina trådlösa hörlurar och en ljudbok. Fast det har hänt att jag ibland om det är en spännande bok glömmer bort Märta!! och tittar mig omkring och inte har en aning om var Märta är !!! Men då stannar jag bara så kommer hon...Puh
Allt som oftast följer ngn kisse med på prommisen. Det är dock bökigt om vi går långt,för då måste jag ju se till att de är med hem oxå. Siv är ju rädd att bli kvar,men kisse är det svårare med. Han kan liksom bara lägga sig ner på vägen och ta en paus! 
Nu gick Siv och det blev genast lättare att skriva. Imorse strax efter sex ringde de från jobbet och frågade om jag kunde jobba!!! Mycket sjukdom nu på jobbet!!! Men jag sa faktiskt nej.. ...första gången jag gjort det. Vill inte riskera att förkylningen blommar upp igen, för jag vill ju kunna fara söderöver som planerat. Nu ska jag hänga lite tvätt och den chilla en stund. Lev väl

Huvva..

Publicerad 2021-10-21 09:02:52 i Allmänt,

Har en kompis på facebook som bor inte så långt från Vännäs. Hon har hästar och nu hade hon färska björnspår i leran bredvid hagen!!! Kan ju kanske förstå hennes oro och rädsla. Men i våras såg de björn spår inte så långt ifrån där jag bor. Usch så mycket särskrivningar det blir när jag skriver!! Avskyr särskrivningar,men jag läser aldrig igenom det jag skriver,så det floder nog igenom en massa stav och ordfel oxå. Men så får det vara,vill inte att texten skall vara genomtänkt utan liksom bara komma...
Visst blev jag förkyld?? Jajamen men mest ont i halsen.
Men for ändå till spådamen igår,iklädd munskydd förstås.
Har givetvis tagit ett covidtest  oxå, annars skulle jag inte lämna huset. Nä detta är en klassiskt förkylning,som jag fått i gåva av lille J. Hans föräldrar fick den oxå, så givmild den gossen hhahaa.
Okej..spådamen. ..trevligt och lite intressant. Men inte ens i närheten av den känslan som mediumet i Västerås gav mig. Det var kaffesump.pendel och tarotkortlekar med denna kvinna och hela hennes hem var som man tänker sig spådamer. Vi följdes jag och dottern och visst stämde det mesta och var inte allmängiltigt. Hon beskrev mig och mitt jobb och mitt liv, på pricken. Även mina tankar och känslor. Men den här damen var mer inne på det som kommer. Vi har i alla fall sagt att vi vill gärna ha en seans,ngn gång med henne. 
Idag ska jag in till stan fastän jag helst skulle vilja kura ihop mig på soffan. Men vinterdäcken skall på inför resan söderöver,eller mer inför hemresan kanske. Man vet ju aldrig om snöhelvetet är över oss då. Känner mig lite redo mentalt inför vintern ha ha ha. Men antar att i februari så har jag fått spader ha ha ha.
Märta ligger i mitt knä nu och kissarna gick ut tidigt imorse. Ser ni hur hon ligger ibland?
Men nu kan hon inte platta ihop någon kudde,i alla fall. Kan medge att soffan är väldigt stor och klumpig i mitt rum. Men jag är ändå nöjd,väldigt nöjd faktiskt. Ligger skönt i fåtöljen som liksom är inbyggd i soffan och där sover jag gott ha ha ha. Sen ryms jag och djuren perfekt utan att trängas.....ehhh ja i och försig så trängs nästan Märta jämt. Usch så dyster dag,grå, blöt och trist. Men ändå bättre än snö och slask och kyla. Nu ska jag strax rulla in mot staden och få däcken bytta. Lev väl

Måndag 18/10

Publicerad 2021-10-18 13:30:09 i Allmänt,

Namnsdagsbarn idag är Lukas vilket får mig att komma ihåg vår vovve Lukas.  Vilken liten rolig jycke det var och högt älskad. Följde efter Dan vartän han gick och de var verkligen kompisar. Jag var den som utfodrade och försökte fostra. Men jag var så mesig med honom och han var inte det minsta väluppfostrad. Märta är väl inte det heller....men bättre.
Har börjat bli snuvig!!!! Får ju inte fara på jobbet snorig och det är så drygt att fara och testa för covid. Men måste ju. ..fy bubblan. Känner mig inte sjuk bara snuvig, avaktar ett tag till innan jag ringer.
Solen lyser och jag ska dra runt dammsugaren strax. Mer löv än damm och det dras in med skor,katter och vind när man öppnar dörren.  Allt är bara bra förutom snoret då....
Tänkte just det härom dagen.....att om någon läser detta? och tänker att jag brottas med tankar och ledsamhet och att det mesta suger. Så kan jag dementera, för till 99%så är allt helt okej för mig som de flesta andra. Har ont i knät och det är väl mest det som kan kännas bedrövligt. 
Men i bloggen skriver jag av mig det mesta....sådant jag tänker på,känslor som svallar och sådant som jag "vill bli av med".  Det kan ibland vara så att jag kan känna mig lite nere ngr dagar precis som alla andra människor. Ibland grubblar man över ngn i familjen eller vänkretsen som har det lite tyngre och jag tycker att det ska vara helt okej att få vara lite nere över sig själv oxå. Det är ju faktiskt så att om man aldrig är neråt så kan man ju heller inte vara uppåt!!!
Fick så fint av dottern som hon fått från lilla L:s föris. Så kul att se att han ritade!! I alla fall en liten stund. Hans föris är helt underbart och de gör verkligen allt för den lilla pojken. Ska definitivt rama in konstverket.
Han är så fantastisk på sitt lilla sätt och jag har bestämt mig för att inte vara ledsen över att han kanske inte vet vem jag är eller att inte alltid få kontakt med honom. Han är lycklig i sin värld och känner igen sin mamma och pappa och det är så fint att se hur han gör. När han ser henne så springer han fram och tar hennes händer och liksom "luktar"på dem och känner på dem mot sin mun. Sen vill han oftast att hon stoppar in dem under hans haka och in under hans  tröja.  
Sitter i soffan som har en inbyggd fåtööj och jag skulle lätt kunna slumra in en stund...känner jag. Bäst att ställa sig upp,men då måste jag nog först väcka Märta som ligger och snusar och sover i knät. Attjo...nu kom en nysning.....förbaskat håller nog på att bli förkyld.
 

Hemma

Publicerad 2021-10-14 17:49:33 i Allmänt,

Nu har jag kommit hem och väntar på att min mat ska bli klar. Blir fiskgratäng idag. Så behändigt med en förpackning med sås som man bara slår över fisken och in i ugnen. Direkt efter jobbet,som jag fick sluta lite tidigare. Hem och snabbkissa Märta och sen i bilen och mot stan igen. Skulle vara barnvakt åt denna unge herre
 
 Han var feberfri idag,men hes och väste som en krokodil.
Lät så kul när han snackade, han härmar alla möjliga djur när man frågar hur de låter haahaha. De skulle flytta från Beegsboda i helgen och tillbaka till lägenheten. De har dragit ut på flytten i drygt en månad,för de trivs så bra. Inget rinnande vatten eller toalett i huset. Utan de har toalett och ett pentry i huset bredvid som nu i princip är nybyggt. Dessutom har de hört att mössen har flyttat in!!! Det krafsar i väggen! Inte alls särskilt konstigt i det där gamla rucklet ha ha ha.
Nu när jag kom in så inser jag att jag måste kasta dessa vackra liljor!!!
Tycker de luktar så dåligt!!! Så synd för jag tycker de är så vackra. Ska prova att först ta bort allt i mitten,för jag tycker mig ha läst att det är det som luktar. Stor skillnad på lukt och doft.
Det blåser och är ruggigt ute och kissarna håller sig inne. Jag är lite melankolisk och tänker på att för ett år sedan så hade jag börjat rensa och kasta och packa inför flytten hit ut. Minns hur underligt allt kändes,men ändå var det som om jag inte "hade något val".  Ibland så känns det lite tomt att komma hem,fast det hade det ju gjort oavsett vart jag bott. Fast å andra sidan hade jag haft två olyckliga kissar. För de hade ju inte kunnat springa ute som de kan nu.
Apropå ute...så blev jag och Märta rädd imorse?!! Det var mörkt när vi var ute innan jag skulle på jobbet. Märta trött lunkandes fram och plötsligt så sprasslar det till under en stor gran och hon började skälla och jag blev lika rädd jag. Såg inte efter utan skyndade mig hemåt. Antagligen så var det en helt vanlig grävling och inte något skogsmonster....men man kan aldrig veta säkert hahaha.
Lev väl

En liten handling i taget....

Publicerad 2021-10-13 09:58:20 i Allmänt,

Har haft Dans handduk (otvättad) och hans necessär hängadens framme hela tiden. När jag flyttade hit så packade jag bort hans jacka som hängt i hallen i Röbäck,men handduk och necessär hängde jag upp här. Men tog bort dem för drygt en månad sedan,då det kändes OK. Men innan tvätt så doftade jag för sista gången på handduken och kunde förnimma hans duschtvål.  Nu på morgonen var det dax för nästa handling..... Har haft hans bild på telefonen och varje gång jag öppnat telefonen har han lett mot mig.
Men det har blivit en ny känsla.
Jag gråtit,jag har skrattat och fyllts av kärlek och svurit över att allt är borta och hur jag saknat honom.
Men den sista veckan så har jag blivit...ja jag vet inte hittar inte ordet på känslan.....men typ irriterad!!!
Va fan.....kan jag känna.....djävla männisch till att inte kunna finnas...inte ens som spöke!!! Ska jag gå här och vara ledsen och bara sakna? Inte för att Dan hade velat det,så egentligen är det taskigt att bli arg på han hahaa. Nej jag är helt enkelt så trött, trött på att vara ensam,trött på att sakna,trött på att ha ont,trött på att ??? Ja på mig,mitt stillestånd, tomheten,känslosvallen,sökandet efter sammanhang och mening.
Nu blev det en paus för att skicka in lite frikadeller i ugnen. Frikadeller som inte ska vara till soppa görs stora. De skall vara en stund i ugnen och sen kokas klart i tomatsåsen.
Ja hursom så har bilden ersatts och nu har jag min lilla samling av djur där istället, Märta,Siv och Kisse.
Tror att många kanske inte kan förstå min oerhörda attraktion och kraft jag fick av Dan. När jag först träffade honom så var han liksom en "granne"  Trevlig och verkade snäll. Men inget mer ,utom att jag tyckte att han var lite för mycket "Svensson" lite tråkig till och med. Han tog aldrig ut svängarna liksom. Men han upptog aldrig en tanke hos mig, av att vara annat än fin med sina barn och stillsam och försiktig.
Snacka om att hela jag var i ett läge av total förvirring,när jag kände känslor ?!??? Ehhhh hur gick det till? Hur kunde denna människa helt och hållet bli den bästa av vänner och den som jag kunde skratta med tills jag fick ont i magen? Den som visade  mig den kraft och styrka det finns i kärlek! Den person som fick mig att darra i hela kroppen och visade hur mycket jag betydde.  Att han dessutom blev den av oss som tog ut svängarna betydligt mer än mig är nog för de flesta lite förvånande. 
Ja men nu är han död och borta och jag blir arg över att det är som det är och jag vete tusan hur man kommer.  eller tar sig ifrån det. Jo lite. ...tror att jag helt enkelt måste jobba lite med mig själv och kunna bli för mig själv,vad vår kärlek var för mig. Kan ju liksom inte gå omkring och hitta kärlek från någon som inte finns??? ens som spöke.
Lättare sagt än gjort,skulle jag tro....
Ja hursomhelst så är jag ledig idag och det är fint väder om än lite kyligt. Ska förbereda för vinter och ta fram motorvärmarsladd,skrapa och grejsa på lite. Märta ligger i knät och kissarna är ute och springer. Skulle tro att Märta får en lite längre promenad idag. Inte för att jag tycker det är det minsta trevligt hahahaa. Men hon gillar det så då är det bara att gilla läget. En jättestor nackdel med att ha hund, och liksom inte så fiffigt hahahaa. Men som tur är älskar jag den här byrackan hahha och vill art hon ska vara lycklig och glad,så då får jag muttra bäst jag vill över att ju längre prommis desto gladare jycke.
Lev väl.

När det liksom bara slår till...

Publicerad 2021-10-12 17:35:52 i Allmänt,

Kom hem från jobbet och var egentligen ganska trött. Sov bra inatt och kom iväg till jobbet tidigt. Vilket egentligen var perfekt för annars vette tusan när vi skulle varit klar. Jag var den enda ordinarie och hade två inskolningar  i släptåg hahaah och en vikarie. Inskolningarna var en sjuksköterskestudent och en som skulle lära sig omvårdnad. Att inte kunna liksom bara jobba på utan dessutom berätta,visa och förklara tar tid. Tid som vi inte har egentligen,men nu blev det så. Lunchen intogs lite senare och jag koncentrerade mig på att alla skulle få komma upp och få sin.medicin. Väl hemma blev det en fin prommis med Märta
Solen lyste så härligt och jag stod en lång stund och bara njöt i solen medans Märta skuttade runt i skogen. Sen bestämde jag mig för att åka in till stan idag och handla bl a hundmat och lite matvaror och en mobiltelefon hållare att ha i bilen. Då kan jag bara vara ledig imorgon och behöver knappt ta av mig morgon rocken!!! Ska göra frikadeller imorgon tänkte jag och det kommer nog att bli smaskigt.
Apropå rubriken.....
Jag är ju född och uppvuxen efter v: eplanaden mitti stan och jag har sett huset förfalla mer och mer för varje år. Varje gång jag och Dan körde förbi så ondgjprde jag mig över det. Idag när jag körde förbi var det ställningar där?!!! Och det såg ut som renovering var på gång!!! Min första tanke var: Åh det måste jag berätta för Dan och böjde mig fram och tänkte ringa!!!!!  Blev svårt insåg jag sekunden därpå....då kommer hugget av insikten igen, att jag har ingen att dela historia med. När man lever tillsammans med en annan person så skapar man en gemensam historia och händelser i smått och stort. När då partnern på ett eller annat sätt inte finns kvar så tappar man även den som man utbytte tankar och erfarenheter med och den person man kunde se tillbaka  på det som varit och farit med. Det suger och kommer väl att vara så länge   antar jag. Detsamma kan nog flera relatera till när en vän eller förälder dött och man är på väg att ringa till densamme.
Läste något kul igår i en tidning.....frågan är: Har jag gjort min snyggaste tid eller kommer den ??? Hahaah
 
 

Ledig.....nej

Publicerad 2021-10-11 15:39:38 i Allmänt,

Har varit resurs i helgen på två olika enheter och det var egentligen meningen att jag skulle vara ledig idag?!? Men så blev det sjukdom och jag ska istället vara ledig på onsdag.....förhoppningsvis hahaa.
Lite sliten var jag igår när jag kom hem,eller i sanningens namn ut slut. Blir automatisk tyngre att jobba med personal och boende som man inte känner och som det är fallrisk på.
Direkt efter jobbet var det besiktning och det gick ju tack gode gud bra och nästa besiktning är 2023!!
Gick en prommis Märta som jag nu "vågar"ha lös igen.
Hon är i slutet av sin löp och när hon är i höglöp så är det som om hon skulle ha vaxproppar i öronen och kommer inte på inkallning,så då får hon minsann vara kopplad.
Tog in de sista tomaterna och kan konstatera att körsbärstomaterna.....hahha autocorrect skrev körsbär stormakterna?!!? Ehhh finns det sådana stormakter? Nåväl de kommer inte att hinna mogna. Men den sista skörden blev tomatsås 
Gott gott blev det och tanken är att den kommer att användas till italienska frikadeller.
Svampen som jag la på tork har nu landat i glasburkar och jag har dessutom gjort svampsalt. Ska bli spännande att se om det blir bra.
Herrejösses vad löv det dras in av både mig och katterna och "av sig själv" när man öppnar dörren och det blåser!!! Alltså när jag bäddade så låg det t om löv i sängen!! Det skyller jag på ngn av bussarna som brukar ha löv hängandes från svansarna. Ibland när jag släpper in dem på kvällen så springer de direkt och lägger sig i sängen och då missar jag nog en del skräp.
Ibland så är det så tyst att det är blir märkligt? När värmepumpen stänger av sig och ingen radio är på!!! Då är det bara köksklockan som tickar och hörs. Det händer även på kvällen och det är helt vindstilla och inga fåglar snattrar i viken....då kan man höra vindsnurrorna som är ngr kilometer bort. Swoosh....swoosh låter det.
Nu är det ju helt kolsvart ute på morgonen om jag börjar tidigt och jag tackar min lyckliga stjärna att Märta snabbt gör sina behov så slipper irra omkring i mörkret. På kvällen är det mer mån eller stjärnljus än det är tidigt på morgonen. Dessutom mer djur som skuttar runt och skrämmer skiten ur mig hahaah. Hararna är värst....
I söndags morse var det 2 hjortar som sprang över vägen längs "genvägen "till Yttersjö,men jag körde sakta så jag hann stanna....men lite skärrad blev jag i alla fall. Det är betydligt kraftigare djur än rådjur och deras hopp liksom flyger över vägen. Rådjur mer studsar fram. Herrejösses vilken skogsmulle jag håller på bli hahaha. Men jag måste medge att jag nog inte vågat bo här om jag inte hade några fasta grannar efter vägen. Nu ska jag dammsuga upp lite löv och sen börja med maten. Blir färdiga terriner och fisk idag och om jag är en duktig flicka och äter upp maten så blir det nog lite vaniljkvarg och bär lite senare. Kram och lev väl.

Ostadigt men stabilt

Publicerad 2021-10-08 10:27:37 i Allmänt,

Har varit upp och ner de sista dygnen. Men aldrig ner i ngn grop,utan mer tankar och plötsliga hjärnminnen. Var hos diakonen och vi pratade om Dan och hur vi levde som par och det sista året innan hans död. Jösses jag bara bröt ihop och hela jag gjorde ont. Hjälp vad det fanns mycket ångest där!!  Smärtan i den tiden har jag aldrig riktigt erkänt eller liksom förträngt. Vi var så nära varandra på ett sätt som aldrig går att förklara och det har liksom legat för min smärta och allt som jag liksom förträngde. Lite överdrivet så levde jag i en skugga av vad som skulle komma. Att se den man älskar bli förvirrad av morfin, ändra sitt utseende och kämpa mot sin ångest för att skona alla runtomkring oss får mig att bli arg och så ledsen. Varför gjorde vi så? Varför levde vi så? Varför visade vi inte hur hemskt det var? Svaren har jag nog....Dan var så inställd på att leva så vanligt som möjligt, att barn och vänner inte skulle var ledsen. Varför gjorde jag så? Varför ställde jag upp på det?  Jag ställde bort min rädsla,min oro,min hjärna var hela tiden inställd på att vad han än ville så skulle jag göra det. Han ville att jag skulle vara glad och inte låtsas om hans nattskräck. Jag låg vaken och stirrade i mörkret och hörde hans stilla gråt i vardagsrummet. Han ville inte att jag skulle vara ledsen....,jag förträngde mig själv och fanns till 110% för honom och hans önskan. Visst hade vi fina stunder och samtal som var så innerliga att jag nästan tappar andan av minnena. Men all min smärta lindade jag oftast in i en anda av allt är bara bra och sen var så långt bort.  När sen plötsligt kom så gled jag in i en chock liknande tillstånd. Första dygnet på sjukhuset minns jag knappt. Jag bara tog avstånd från det som hände känslomässigt. Jag fanns inte där hos honom. Han var aldrig ensam utan hade nära och kära hos sig hela tiden. Men jag stod på avstånd!!!! Jag ville ligga där hos honom ,hålla om honom varför gjorde jag inte det?? Han skulle aldrig lägga någon skuld på mig,det är jag som ångrar det så mycket. Vi hade levt så nära varandra på alla sätt  under nära ett år. Men nu kunde jag inte finnas där, liksom "ta min plats" vid hans sida. En del av mig ville bara ta med honom hem och hålla om honom och låsa alla dörrar. Så tokigt och jag  kände sådan skuld, han ville ju dö hemma och jag hade övertalat honom att åka till sjukhuset. Förstår att allt som hände var det bästa och inte hade gått på annat sätt. Förstår allt som hände och förstår mina känslor och reaktion. Men att förstå och sedan känna in det är två olika saker. Så det måste jag ta itu med.
För övrigt är allt bra och har mina gostroll nära.
Har frostat av kylen och städat ur och torkat alla hyllor. Sen ska jag städa bilen för det är besiktning på måndag. I helgen jobbar jag och ska vara på en annan avdelning. Sen är det födelsedagskalas för V som nu blir tonåring!!!  Dessutom ska jag njuta av gårdagens stora händelse
Välkommen lilla barn 😍
En fin liten tjej kom och jag längtar tills jag får snusa på en liten bebis igen.
Finns så mycket tacksamhet och glädje i mycket runt mig. Måste bara kämpa och slå ihjäl mina demoner först. 
Jag kan ,vill och ska.
Kram och lev väl

Ofrivillig tystnad

Publicerad 2021-10-06 13:20:21 i Allmänt,

Varit fel på bloggsidan....och jag har inte kunnat komma in på sidan. Fortfarande lite konstig uppkoppling. Men mailade att det var fel och nyss fick jag svar att det skulle funka. Har alldeles just kommit hem från jobbet och varit ut med en motsträvig Märta. Regn är inte på hennes tiioitopplista och det  gäller snabbt u och snabbt in. Ska blogga lite mer sedan,för jag ska strax in på samtal med diakonen. Kramis

Söndag 3/10

Publicerad 2021-10-03 08:22:02 i Allmänt,

Huvvaligen så fort en dag kan gå....gårdagen liksom swishade förbi. Jag höll på med att torka svamp,med paus för att smälta plastpärlor!!!
200 grader i ca 5 minuter och då blir de så här och man kan göra coola armband. Vi hann inte göra något denna helg,så vi får fortsätta en annan gång. Tänkte att hon skulle få pyssla lite julklappar och göra julkort oxå.
Så skönt att kunna sätta sig i soffan utan att behöva flytta på något djur!  M sa igår att: Mormor det ryms fler djur. Men jag tror det räcker med de jag har hahaa.
Var inbjuden på middag igår hos pappas fru och det var både gott och trevligt. Men allvarligt??? Jisses så kolsvart det är att köra hem. Synd att det ska kosta skjortan att fixa extraljus. Har inte lust att lägga så mycket pengar i år på det. Får istället köra väldigt sakta,med tanke på alla djur som springer omkring. Speciellt på sträckan mellan E4 och Yttersjö. Där är det gott om hjort och de är faktiskt ganska stora och efter den grusvägen finns ingen belysning heller.
Måste ta ett kort på kisse...visst ser han ut att må gott? Siv är ute och jagar löv som virvlar omkring. Ruth har säkert ätit upp en hel del löv! Hon jagar dem och åter sen upp dem!! Kan aldrig va gott eller särskilt bra. Mopsar är väldigt glupska och äter en hund för fort så kan de få magproblem. Därför äter Ruth mat ur denna.
Tar betydligt längre tid för henne och glufsa i sig då. Märta åt inte ett skvatt igår och jag skyller på att hon löper....vilket är tvärtom vad hundar brukar göra när de löper. Oftast blir de mer hungriga och liksom ställer in sig på att nu ska här ätas om jag ska ha valpar. Men ingen regel utan undantag tänker jag.
Idag ska jag nog inte göra så mycket mer än lyssna på ljudbok och slappa. Jomen visst ja....har ju glömt betala räkningar.. Ooops. Bäst jag gör det nu på en gång. Lev väl
 

Lägga sig tidigt.....vakna tidigt

Publicerad 2021-10-02 08:55:52 i Allmänt,

Vid halv sex imorse gav jag upp....då hade både kisse och Ruth väckt mig och turades om att sitta på huvudet!¡
Så gick upp och tog en kopp kaffe innan jag gick ut med en pigg Ruth och en trött Märta. Satte igång ugnen och har 2plåtar med trattkantareller som är på tork i ugnen i 10 timmar!! Dels ett helt gäng som ligger på tork på ett myggfönster och sen har jag stekt ett gäng som skall bli en kantarellsoppa. Recept fick jag en "bästis" haaha som säger att hon gillar att "jaga"kantarelller!! Jag köper mina ha ha ha.
 
 Jag fyllde ju år i torsdags och fick oxå soffan levererad. Oj oj en riktig "pjäs"
Jisses hur den var förpackad??? Först typ ett tyg och sen kartong och sen bubbelplast och sen frigolit. Blev 5 sopsäckar till slut!?!
Men det bästa var att mina gäster fick hjälpa mig att sätta ihop den. Den blev stor??? Egentligen alldeles för stor i denna lilla stuga!  Men nu ryms jag och kan faktiskt bre ut mig åt flera håll hahha. Men snyggt blev det inte,men jag är nöjd och då får det vara så.
Älskar att fylla år....vet inte riktigt varför bara att jag gillar känslan. Fick ett presentkort att shoppa loss för och av dottern en  helt underbar dörrmatta.  Bara älskar den. ..
Hur fin????
Finaste M har sovit över här inatt och senare skall vi smälta pärlor i ugnen och pyssla lite. Är bortbjuden på middag idag så det behöver jag inre tänka på och det känns lyxigt.
Det är ganska blåsigt och regnig luft idag och inatt har det blåst ordentligt för gräsmattan är full av kvistar och skräp. Men det får gärna vara såhär hela vintern....ja jag vet att en del avskyr detta väder,men bättre än snö.
Nu har svampen varit i ugnen i 3 timmar...bara 7 timmar kvar!!! Hahaa.
Lev väl

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela