myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Onsdag fjärdeiandra

Publicerad 2015-02-04 08:05:25 i Allmänt,

ja igår så var jag ju på information om "pengaplacering" hmmm...Ja vi fick en god lunch serverad under tiden och jag kände mig väldigt lost under en del av presentationen. Massa nya ord som beskriver aktier, marknadens upp och nedgång och olika sorterns pengaplaceringar. Fattade hyfsat, men inte allt.
Nåja kontentan som jag tog till mig var att de ville att man/bolaget skulle ha sina sparpengar hos dem istället för på banken som gav så usel ränta. Jo det kan jag hålla med om, men..? Insatsen var minst 100 000:- och det minsta man fick per år var 2% av insatsen, dvs mer än på banken. Om det var ett gott aktieår så fick man mer...upp till 40% enligt uppgift.
 
Men aktiemarknaden är som bekant orolig....så de tar naturligtvis ersättning för "sitt jobb" med visst många procent av insatsen och den ränta man får tillbaka kallas för vinst och den skall det naturligtvis vinstskattas på.....resultat? Ja jag ser då ingen vinst??? att tala om??? om inte det blir ett rackarns bra aktieår.
Man kan ju säkert göra vinster om man är en gambler? vilket jag absolut inte är när det gäller sådant. På många andra områden är jag en risktagare. Men lotter och placeringar och vete gudarna allt konstigt ligger ljusår från mig.
 
Fick offerten från inredningen igår och ramlade nästan av stolen,,,nja inte riktigt, hade väl hoppats på ett mirakel att det blev tokrea eller ngt liknande hahhahaha. Nu börjar hästjobbet att räkna ut hur butiken skall vara och hur mycket av allt jag egentligen behöver. Plussa och dra ifrån......kan då inte fatta hur en liten plastbit kan vara så himlarns dyr, ni vet där prislappen skall sitta. Tusentals kronor kan jag säga för ett gäng och jag behöver ett helt regemente.
 
Efter lunchträffen så for jag upp till sonen och målade andra varvet på fönstren och första på ett bord. Kommer nog att bli himlarns bra, med det "nya" bordet. Iden stal jag av äldsta flickan som målat sitt bord och sparat benen i ek. Blev snyggt och fräscht.
Har även kastat och rensat en hel del på butiken och hittat en förening som hemskt gärna vill ha det vi inte skall ha kvar. Känns väldigt bra, istället för att kasta bort en massa pyssel , bord och lampor.
 
Nu längtar jag efter att få börja tömma och kasta sådant som är skräp och gammalt demomtrl. Packa om lådor osv, så det blir prydligt och lätt hittat när vi skall ha det.
Maken får väl ta ngn dag ledigt och uppsöka skrottippen hahahaha. Ett lass av allt möjligt skrot skulle jag vilja påstå, ni vet väl hur det samlas när man har utrymme? Hemma så rensar vi förrådet en gång per år på sådant som bara kan sägas vara skrot. Fattar inte riktigt hur mycket vi konsumerar på ett år när det lyckas bli så mycket. Det kan vara skor, mattor, lådor, tomma kartonger och kläder. Allt som jag inte använder hamnar ute i förrådet.
Ja jag antar att jag inte är ensam om det. Är ju ingen sentimental person så jag är duktig på att slänga. Ibland så sparar jag ett år och sen åker det.....för en viss samlartendens finns i mig, Men till slut så får jag ett ryck och allt åker.
Idag så kommer väl reklammannnen och vi får lyssna på trailern och i afton blir det styrelseträff igen. 
Sitter och tittar ut över gården och ser snööööööö och snöööö, så less på snööööö och tammerackarns ser det inte ut som om det snöar??!!!!!
Vill ha vår/sommar och kaffe på altan....suck

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela