myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Ja då fortsätter vi

Publicerad 2016-04-27 07:51:06 i Allmänt,

Ja nu fortsätter vi från lilltrippen ner till Uppsala. Fick mig en smaksensation på kvällen då jag äntligen fick tillfälle att prova på ostron. Så jag beställde och man fick med på fatet olika tillbehör efter vad man föredrog. Citron, eller tabasco eller det som jag valde finhackad chalottenlök i vinäger. Tog i lite och tänkte ...nu kör vi och jag var beredd med både vatten och servett om jag skulle måste kräkas...Till min oerhörda förvåning så var det hmmm riktigt gott!!! Servitören påpekade dock att det är en oerhörd skillnad på kvaliten...och de vi beställde var klass 2 och att vi skulle vara noga med att det var av god kvalite så vi inte blev avskräckta nästa gång vi smakade och det inte alls var gott. Tänkte då genast på när jag köpte suschi på Coop och kunde för mitt liv inte få ner eländet...huvva så äckligt, snacka om tveksam när jag då var på sushirestaurang och kan ni tänka er att det var helt okej.
Måste oxå nämna hotellet igen och frukosten...åh vad jag gillar hotellfrukost som liksom tar i från tårna.Med allt möjligt gott och till min olycka så orkade jag inte smaka på allt jag önskade,,,suck Dessutom så var det en väldigt trevlig miljö
Paus för nu måste jag gå och släppa in kisse.. Ok tillbaka efter att ha diskat ur gårdagens kvällsgotta, som oftast består av en smoothie och det är långt ifrån varje gång jag kommer ihåg att skölja ur glasen. Hmm var var vi`?? jo frukost med undehållning hahaha
Sådana här lappar var det på varje bord, men tyvärr så var vi piggare än magikerna. Vi såg att ngr kom och åt frukost, jag det går liksom inte att missa...frack och hög hatt och började tokas i brödkön med ngr stackare som såg helt förvirrad ut. Anar att de inte hunnit läsa lapparna på borden och bli förvarnade. Åter till kvällens goda mat, Hambergs fisk Uppsalas bästa restaurang enligt tripadviser och dessutom med stjärna från white guide. Vi hade bokat i god tid så vi hade tur att få bord och det var faktiskt t om bättre än jag hade hoppats på. Till ostron blev det som sagt ostron för min del sedan en torskrygg med kapris och rödbetor. Det var så häftigt man puttade lite på fisken och den liksom föll ihop till att bli små vita sidenbitar. Ja det smakade som siden ser ut helt fantastiskt med andra ord. Vi åt och drack så gott och med fantastiskt fin service.
Det är lite ändring på menyerna varje kväll då de serverar av det bästa och utifrån tillgång. Vi kunde alla fyra konstatera att det blir fler besök på Hambergs fisk. Till eftersätt så beställde jag ngt annorlunda. Chokladcreme, med kaffeglass, kanderade nötter och popcorn.. Skumt men överaskande smakkrockar och ja inte för sött heller konstigt nog. Ett sätt att veta att det inte är för sött är att man känneralla smaker och inte bara sött.
Efter att ha pussat hej och adjö till sonen och sonahustrun strosade vi till hotellet nöjda ,mätta och belåtna. Gick förbi en seven elevenbutik och köpte en tidning och jag gissar att vi sov en kvart efter vi klev in på rummet hahaha partyanimals???...not. En godnatts sömn en tiotimmars hahhaha och god frukost så gav vi oss iväg hemåt och stannade till i Birsta, för att shopa lite. Jag fick tag i efter lite tips ett par skor för kalle anka fötter. Ja jag har sådana smala bak och breda framtill...suck inte lätt att hitta skor. Men nu har jag hittat ett märke för mig DASIA, där flera dojor passade utan att jag kände mig som Pippi Långstrump. dvs måste köpa större än vad jag behöver. Det är inte speciellt skönt att gå längre sträckor i stora skor, kan jag säga. Foten glider hela tiden och man får lätt skavsår på tårna. Nåja nu hittade jag ett par så jag slog till.
Lite mer shopping av lipgloss, en tröja och två nagellac hanns oxå med innan vi bestämde oss för en sista fika innan hemfärd och tillbaka till vårt sunda leverne hahaha
Ja det var både gott och trevlig miljö och en helt fantastiskt minitripp till Uppsala och framförallt det bästa att få krama honom och säga grattis istället för via telefon. Nu vill jag avsluta med en bild på ngr av de fantastiska träd jag stötte på hahaha ja jag gillar ju som ni vet träd. Men dessa som prydde flera av gatorna i Uppsla tyckte jag såg lite udda ut...eller???
Ha en bra dag:)

Härligamåndag

Publicerad 2016-04-25 09:25:03 i Allmänt,

Steg upp tidigt och gjort lite dagskassor och nu sitter jag och lyssnar på min favvo pod, eller egentligen den enda som jag lyssnar på. Här hemma behövs det röjas lite i form av en lite mer ordentlig städning och handlas. Men vädret ser inte så kuligt ut att gå ut på promenad till ica. Har pappersgöra men tänker faktiskt inte syssla med det idag. Det enda är av privat karaktär och det är lite räkningar och grunks.
Sista blogginlägget här blev kanske en aning mer??rörigt än normalt och fick avslutas hux flux. Ibland blir det bara så och att jag skriver rörigt är bara för att jag har ett rörigt inte rörligt intellekt. Det var så mycke som skulle fixas ini det sista och det tar både tid och energi. Men efter en ganska arbetsam vecka och tuff tid bakom oss så.... Har haft en underbart trevlig helg som gått i njutningens tecken???? dvs shoping och mat...vad trodde ni? era fulingar hahahaha. Vi steg upp kl 4 och fikade och packade det sista och sen började vi rulla ner mot fina Uppsala. Det gick hur bra som helst och vi var framme 2 timmar tidigare än vi trott....eller nä det trodde aldrig jag hahahaa trots att jag inte körde mer än 10 mil. Det lustiga var att jag ibland upplevde det som om vi häruppe låg före i våren....fanns både is på sjöar och snö i skogen söderut. Märkligt faktiskt men detta är en sådan förhoppningsfull årstid. Vädret i Uppsala var nog inte ngn större skillnad motför här hemma, med lite snöblandat regn och lite sådant aprilväder. Vi fick i alla fall krama och säga grattis åt min son som nu fyllde hela 27år. Vi drack kaffe medans Rebecka sydde lite på den brudklänning hos syr åt sin lillasyster. Magnus knattrade ner det sista på en inlämningsuppgift som skulle in innan kl 12 på lördagen. Sen styrde vi kosan in mot staden då födelsedagpresent skulle inköpas...på den listan stod bl a färgglada sockar!!! Såhär ser färgglada sockar ut för mig
men som jag misstänkte så var detta som min käre son menade med färgglada sockar
Sen hittade jag en jättefin linneväst som oxå fick följa med i "paketet". Efter avslutad födelsdagsshopping så skulle vi gå och fika på Günthers hovkonditori men där var det knökfullt. Så istället gick vi till ett jättemysig cafe som hette storken.
Mysigt och gigantorfika till superbilliga priser. Bullarna räckte till tre personer och dammsugarna var dubbelt så stora och till det vanliga priset.Kan egentligen inte fatta hur de kan gå runt när andra har mindre fikagrejer??konstigt va? Jag betalade 223:- för två kaffe två te, en damsugare, en valnöts och apelsinkaka med vaniljsås, en semiolapudding och en baguett med skinka och ost. Tycker jagvar billigt och dessutom med gigantorstorlek på allt smaskens
Nästan så här stor skillnad hihihihi Vi skulle bo på hotell och vi valde ett tjusigt hotell med sköna sängar och allt var så fint.
Rent och snyggt var det och det sämsta med hela vistelsen var nog den övertrevliga receptionistan. Maken ryggade tillbaka varje gång hon hälsade. Jisses så jobbigt det är med människor som är så speedade av hjärlighet hahah Rummen var stora och trevliga och det fanns extra täcken och extra kuddar uppmärkta med fast eller mjuk ...service eller hur?
Mycket fint och här skall jag definitivt bo fler gånger, jag blev nog mest imponerad av det stora garaget??? Gott om utrymme och bra avstånd mellan rutorna. Det var ljust och superstädat och luktade gott, nästan lite wunderbaum hahahah ovanligt i stora garage. Detta var dessutom ett väldigt stort underjordiskt garage och de kan vara rätt sunkiga. Uppsala är en ganska stor stad med ca 207 000 invånare, men den känns inte så stor som den är. Tror att det beror på att det finns så många gamla och låga hus bland allt modernt och högt. Sen rinner den så mysiga Fyrisån rakt igenom staden och längs efter den finns flera mysiga restauranger och fik. Tog ett kort och tänkte att om en vecka så forsar här fram en massa flytetyg av olika sorter fram här.
Man har nämligen som tradition i denna stad att på Valborg susa fram här på hemmagjorda båtar, behöver det sägas att det är ett studentspex? Mer eller mindre i icke flytvänliga saker.
Nä nu får vi sluta för denna gång åsså fortsätter vi med vår resa imorgon . Måste ta tag i dagen nu så den inte springer ifrån mig. Ha det bra:)

Jag undrar om det blir sol idag?

Publicerad 2016-04-22 08:22:08 i Allmänt,

Vi har haft det väldigt soligt denna vecka även om graderna har varit lite låga och det har blåst som attan. Jag har mest suttit framför datorn och jobbat och sorterat och grejat. Men jag har haft lite trevligt oxå :) Jag har sett hela första säsongen av Game of Thrones !!!! Jag har sorterat papper och pärmat, gjort fakturor och sådant medans jag gluttat. Enda sättet måste jag erkänna för att bli fast....gillar egentligen inte sådan där fantasifilmer, men nu har jag fastnat för karaktärerna och vill absolut se mer....
Men en av mina favvisar som spelades av Sean Bean blev halshuggen, så nu är min favvis en småväxt, för man får inte säga dvärg om man skall vara politiskt korrekt och jag försöker lära mig vara det...suck.
Att vänja mig vid att män och kvinnor inte är vad de är utan människor,,,,hm där sprack det på en gång om ni märker det.....Visst förstår jag tankarna på Hen och att man får ett barn och inte en pojke eller flicka. Men jag har inte vant mig än utan jag fastnar i känslan av att det skulle vara ngt fel med att vara en pojke eller flicka??? Att vara kvinna är fantastiskt och jag upplever det som om det förfulas om jag kallar mig människa och tar bort en del av min identitet. Ja säger då alla människaförespråkare, det är det som är grejen att ditt kön är inte din identitet utan du är människa...Wow så konstigt och jag köper inte det alls känslomässigt. Visst är det en fin tanke och allt det där men jag är inte där och kommer nog aldrig att köpa det helt. Om människor är frukt och man och kvinna är päron och äpplen så är de visserligen frukt men smakar och ser ut på olika sätt. De refereras till frukt och skall behandlas som frukt, men är likt förbannat äpplen och päron. Sen kan det aldrig vara av ondo att tillskansa sig nya kunskaper och att ändra på sig är sällan helt fel om det kommer ur ny kunskap eller erfarenhet. Jag har försökt att fostra mina barn så jämlikt jag kunnat och resten sköter de själva. Det viktigaste jag lärt dem är att de kan tänka själva och inte gapar efter sina föräldrar i allt. Vilket jag är väldigt stolt över. Men nu över till ngt jättejättekul. Har ju jobbat stenhårt denna vecka med bokslut och tänkte nu att vi behöver göra ngt trevligt tillsammans jag och min andra hälft. Dessutom fyller en av mina söner år i helgen och vad passar bättre än en liten Uppsalatripp då? hmmm återkommer senare...blev lite bokslutsjobb just nu

Soliga dagar

Publicerad 2016-04-19 09:16:57 i Allmänt,

Jobbar som ett tok med bokslut och det är lika eländigt som vanligt. Hade en del gamla fakturor i systemet , kunder som inte betalat osv. Dessa kan man inte bara ta bort , för då kan det betraktas som bokföringsbrott. Så nu skall vi än en gång skicka en påminnelse och ett brev från revisorn. Men då måste underlagen fram dvs orginalen...puh....som ligger i en pärm i en kartong märkt med året.
Så vi har dragit fram ett stort antal kartonger och gått igenom dessa och har nu ca 8 pärmar kvar att gå igenom. Så trist så ni anar inte. Är fortfarande så ini djärvulven röksugen emmellanåt, att tårna kröker sig. Hanterbar? ja trivsamt i helskotta heller. Googlade och läste flera som efter 20 år fortfarande var röksugen,,,,så hemskt. Nu skulle det vara bra om jag kunde skriva åh vad jag ångrar att jag började röka, men det gör jag inte. Detta är ett ytterligare bevis på att det är en jäkla drog och ett elände. Men det är bara att härda. Jag har fortfarande inte städat i ordning sedan orkanen Milou härjade i ett av dockskåpen, ojoj vilket öde ser ut som om de har haft besök av björnligan eller ngt liknande. Kanske nu i helgen det blir en stund över.
Nu skall jag iväg och fixa lite annat gorm som växel främst då enkronor som det periodvis går massor av. Har just duschat och skall gå och klä på mig och ge mig iväg. Är det ngn av er som minns Twistband, nuförtiden så är de färgglada och fina och jag säljer sådana på butiken. Vi hade bara vanliga resårband. Men jisses så kul det var och vad viga vi var minns jag. Vi kunde ju hoppa med banden uppe i brösthöjd. Kanske därför jag var en sådan rackare på höjdhopp i min tidiga ungdom?
Kul var det i alla fall och det varvades med lekar som Land och rike och hopprep. Men man kan ju inte glömma filmisarna.....så otroligt många timmar jag lagt ner på dessa filmisar...sorterat, organiserat i bytahög, värd mycke hög, dubletter, finaste, snyggaste osv. Så roligt och vilken fart det blev på rasterna ibland...när ryktet gick. Vaddå tänker ni kanske? Jo det kunde ryktas om att ngn person skulle langa på nästa rast????? Langa var hur kul som helst och måste ha varit roligt att se på och alla och jag menar alla sprang som dårar hahahaha. Vad gjorde vi? Jo om man skulle langa så skrek man medan man sprang med ett kort uppe i luften - JAG LANGAR: alla ungar sprang bakom åsså släppte den som langade kortet och den som tog kortet först fick det :) så kul
Låter kanske underligt men kul var det och det var långt ifrån den som sprang först eller bäst som fick kortet, hahhaahha. Ha en bra dag :)

Söndag = Vilodagen eller??

Publicerad 2016-04-17 10:11:10 i Allmänt,

Nja så mycket vila är det inte tal om idag. Jag skall jobba och maken skall på årsmöte uppe i stugan. Hade gärna farit dit upp om än bara för ngr timmar. Nä skall inte gnöla jag har det bra på jobbet och jag har rätt mycket att pyssla med där. Jag skall förbereda lite pappersvikningar och makrame. Vi skall ju ha lite provapåpyssel på butiken under majmånad och då skall jag bl a visa lite pappersvikning och makrame men då behöver jag ju ha lite demomtrl så man kan se vad det skall bli så att säga. Igår så var jag och köpte lunch på Tonka utanför oss och det var smaskens , kanske inte lika fin ätmiljö som på restaurang men helt okej.
Efter jobbet mötte jag upp ngr ur familjen på Megazone och därefter gick på max och smaskade i oss en härlig burgare. Kvällen spenderades framför dumburken och serien Outlander (Den där som utspelar sig i skottland både på 1700 och 1900talet) tills vi helt enkelt var så trött så vi snarkade på varsitt håll vid tiotiden hahahha Nu har jag oxå fått inbjudan till Panduros årliga möte nere i Malmö. Lite småbökigt blir det har vi insett. det är 12-14 /6 och pappas åttioårsfest den 11/6!!! lite småstressigt om man tänkt bila ner.... Så här blir det nog.....vi är med på kalaset till efter middagen och sen så far vi söderut och kör nonstop.....trötta kommer vi nog vara och kanske vi stannar och sover en liten stund. Sen vänder vi hemåt efter ett litet stopp på Ullared och Uppsala. Så här blev kortet eller delar av det som gjordes till kalasinbjudningarna.
Nu ska jag bädda sängen och steka lite banapannkakor så jag har ngt litet till lunch. Kan ju inte lämna min post vid kassan så mycket, så då blir det att förbereda så mycket man kan och käka det kallt. Till mellis blir det kvarg och hallon. Vad vi skall äta till middag har jag ingen aning om....hmmmm. Näme nu håller jag på att bli kraftigt senil...vi skall ju på födelsedagsmiddag hos yngse sonen i familje hahaha Så himlarns bra och trevligt. Ha en bra da .)

Lördag 16/4

Publicerad 2016-04-16 08:36:06 i Allmänt,

Jaha idag är det lördag och jobb och trevligheter. I morse gjorde jag en grönare smoothie men min blev inte helgrön, utan mer hmmm lite kvalmig i färgen....kanske beroende på att jag hade lite yoghurt i?? Jag hade lite hallon, avakado, spenatblad, juice och lite youghurt. Det blev riktigt gott vilket jag inte hade trott, om jag skall vara ärlig. Redan nu måste jag dock ta en paus och förbereda frukost, är så infernaliskt hungrig på morgonen. Nu så har jag inmundigat en god macka och lite te. Nu var det ngt gott te som hette earl grey cream, inte så sliskigt som det låter. Har insett att söta eller beska eller sura smaker vill jag inte ha som te??vad finns då kvar,,,,beskt,,,salt??? Nä kort och gott enkla smaker utan krusiduller. Har även äntligen hittat det tillstånd som jag rätt ofta hamnar i......Prokrastinering...åh så skönt att få hamna i ett fack och få ett namn på mitt tillstånd. Jag må även säga att jag är bra på att prokrastinera, kan vara stolt, ibland bättre än de flesta faktiskt. Gör det rätt ofta, ju mer tvungen jag är desto mer prokrastinering.......deklarationstider,,,bokslut det är ypperliga tillfälle att ägna sig åt mitt"krastinerande" Vill ni veta vad det är......eller skall jag prokrastinera lite???? Så här står det att läsa.... Prokrastinering (av latin procrastinare, av prefixet pro-, 'framåt', och crastinus, 'till morgondagen', av cras, 'i morgon')[1] eller uppskjutarbeteende innebär inom kognitiv beteendeterapi (KBT) vanemässig och kontraproduktiv senareläggning, förhalning eller undvikande av planerade handlingar, beslut och arbetsuppgifter, trots vetskap om att det kan leda till negativa konsekvenser. Man substituerar medvetet viktiga aktiviteter med alternativa aktiviteter som kanske också måste göras men som har lägre prioritet, eller som inte alls bidrar till att man uppnår sina mål, exempelvis dagdrömmande eller datorsurfande på arbets- eller studietid. Prokrastinering inträffar ofta när ett val måste göras mellan en större uppgift och en mindre uppgift, eller när en uppgift upplevs som obehaglig, tråkig eller koncentrationskrävande.[2] Vanliga problemområden är att fullfölja studier och författarskap, att hålla leveranstider i sitt arbete och att betala räkningar i tid. Ungefär 46% av studenter som skriver uppsatser, 30% av övriga studenter[3] och 15 till 20% av den vuxna befolkningen i USA antas ha stora svårigheter på grund av kronisk och återkommande förhalning i sin vardag.[4] Jaha är det fler än jag som känner en lättnad över att äntligen få bli en del av ngt större kanske vi prokrastinerare kan träffas, bilda klubbar och träffar som ingen antagligen kommer på?? pga prokrastinering. Men igår så var jag lat och undvikande och idag en stolt Prokrastinat. Vad hände igår då??? Ja jag jobbade men slutade tidigt och vi åt lunch med My och Anders och det var supergott En sallad med kapris, rödbetor, lök, fetaost,nötter och en massa annat plus en smaskig krämig tzatziki, jisses så gott, och det blir nog fler stop där. Sen for vi på Ikea och mötte upp Mattias, som skulle ha lite grejer och ville ha smakråd. Sen en kaffe på Espressohouse och sen köpte vi till slut en kraftigt försenad förlovningspresent till My och Anders Men bättre sent än aldrig i detta fallet. jag shoppade mig en ny vattenkanna
En ny fin blomma att ha istället för färska blommor. Tycker att tulpanerna börjar tappa krispigheten och ngt vackert att glo på är alltid trevligt.
och en tekanna i glas så jag kan se min fina teboll .......Jo jag har nämligen köpt en teboll som man lägger ner i varmt vatten och som vecklar ut sig till ngt utsökt. Det är alltså ngn som suttit och knutit ihop teblad till ngt så vackert som ett litet arrangemang. Det kan man u inte se om man inte har en kanna i glas.
Visst var det väl tjusigt? Nä nu skall jag gå och tvätta mig och göra mig i ordning för dagens begivenheter. Nu skulle ja ha haft en cykelbil,,,så läcker och det finns även med motor.
Ha en bra dag :)

Tralalali nu har snart hela veckan gått

Publicerad 2016-04-15 08:30:28 i Allmänt,

Jisses så fort allt går och denna vecka har rusat fram och jag har hunnit med två styrelsemöten och jobb och jobb med bokslut. Dessutom hunnit att gör inbjudningskorten till min papps födelsedagskalas nu i sommar. Busy busy yes i am. Jobbar i helgen och vi har en del på agendan ändå. På lördag så är det samling för familjen de som kan närvara, i kampen för sin heder på Megazone, Där man med väst och pangare kan skjuta och ge igen för taskig barndom och usla syskon hahahah. På söndag så samlas vi igen för att uppvakta den yngste sonen i familjen som fyllt år i veckan och som nu har kalas. Hipp hipp hurra Igår afton var Milou här med oss och vi var och levererade korten till min pappa och fick oss lite fika och Milou fick en jättefin jordgubsmössa.
Hon passade så bra i den tycker jag och hon var väldigt nöjd med att bli kallad prinsessan jordgubbe. Det var mycket prinsessprat igår och jag är ju ite av en prinsessa själv så jag gillade det :) Sen så tittade vi ut och märkte att i vår grannes hus var det alldeles mörkt och vi hittade på en story om var han var och att han hade magiska råttor, som bara kisse kunde se. Fickävenn hem min beställning på makeupglasögon, ni vet sådan som man kan liksom fälla upp. Glad i hågen och leendes provade jag och det blev ett fiasko.....när jag har på mig dem så ser jag hyfsat men fäller jag ner en ruta oavsett vilken så ser jag inget...mycket märkligt. Måste ju vara hjärnan som får kortslutningen och inte fattar ngt alls. Skall prova att ha på mig dem när jag gör ngt och se om det är ngt man vänjer sig med och efter ett tag så kanske jag kan börja använda dem. Men nu skall ni får se en bild från igår när jag och Milou gjorde face swap...
Visst blev det bra? hahhaha jisses vad jag skrattade åt alla roliga bilder man kunde göra på ens bild. Nu har jag lyssnat klart på Springfloden och fortsätter på del två i bokserien. Tyckte om det med andra ord och ser framemot att få sitta och lyssna och virka lite kanske??? Borde ju gå bra ikväll då det är extra mycket skit på fredagar och lördagar på televisionen. Sitter just nu och dricker smoothie. Gör oftast lite extra så att det räcker till frukost oxå. Men skulle vilja prova göra en grönis oxå......lite tveksamt skeptisk är jag ju. Men måste ju prova.
Hmmm goooglade just recept och hmmmm fortfarande skeptisk....Men jag skall absolut prova. Utan en massa pulver i form av proteiner och vitaminer och gud vet allt. Vete tusan om jag inte känner mig piggare än vad jag gjorde förr ngr månader sedan när jag var så ini väggen trött. Äter ju bättre och slutat röka...kan det bero på det....nähä det måste vara min nya parfym, hihihi Nä allvarligt nog så har antingen vårtröttheten som jag alltid brukar drabbas av dragit förbi mig obemärkt eller så har den inte kommit....skumt.... Eller så hade jag den i januari och februari??? Ja skit i det , här och nu på bra humör och mycket piggare. Har faktiskt riktigt bestämt mig nu.....skall inte gå på djurparker någe mer.....som inte har någon riktig plan. Utrotningshotade djur med utplantering eller ngt sådant liknande. Men som tex Lycksele djurpark som låter björnen få ungar varje år trots att så inte sker i naturen allt för att locka folk till att betala för att se björnungar som senare till hösten och halvårsgamla får ett skott i nacken. De har varit söt tillräckligt länge för att ha tjänat sitt syfte...usch. Blir så ledsen :(
Kommer inte att bli lätt då jag älskar djur, men kanske desto lättare om jag fokuserar på att jag älskar dem och inte deras inspärrade liv. Nä nu skall jag slutta surra och ta och göra ngt åt min hårrburr hahha gick och la mig mig med blött hår. Det är egentligen lika bra att blöta ner allt igen, och blåsa torrt. Men hann inte igår för då skulle vi ju snabbt klippa Milous naglar. Hon duschade med mig och fortsatte sedan att bada. Jag tvär duschade bara och tyckte det var kallt som attan då jag vill ha varmt vatten till skillnad från Millan som föredrar svalt i mina ögon. Nåja nu är vi Röbäcksprinsessor visserligen stökiga i håret men rena och fina och det där med håret kan man lösa med en lite större prinsesskrona istället.

Tisdag och Titanics årsdag

Publicerad 2016-04-12 09:21:01 i Allmänt,

Ja jag och datum och årtal, en hel del onödigt vetande som tar upp plats för sådant som är viktigare att komma ihåg. Sitter just nu och väntar på skrivaren...och fått meddelande om att färg håller på att ta slut...panik. Jag har inte en susning om hur man byter...och om vi har hemma..... Jag har fått i uppgift att fixa inbjudningskort åt min far och farbror som fyller jämt i sommar. Det är bara trettiofem kort men det tar tid om man vill piffa till dem lite. Jag har fått förstklassig hjälp av My som är duktig på att fotoshopa och trixa.
Grunden är en bild på Alias Smith and Jones....ngn som minns den serien, superbra hahaha och sen har hon klippt in ansikten. Men grejen är att de foton hon hade var på kopieringspapper och usel kvalite. Men utifrån vad hon hade så tycker ja att det blev kanon. Nu har jag fått ok på både foto och text från jubilarernas fruar hihihih så nu ska jag bara göra dem...... Var även och köpte en parfym igår som jag gått och snusat på en tid. Jag tycker att alla parfymerna doftar för starkt och de är som bäst dagen efter man tagit på sig dem. Krämer har jag kört med i ngr år men de doftar inte samma som parfymen på mig i alla fall. Många parfymer krockar dessutom med min hud och luktar satan på ren svenska. Tror att det har ngt med alkoholen i parfymen att göra. Nåja nu har jag studerat och sprutat och undersökt, och det har varit lärorikt. Om ni ngn gång läst på en parfym så kan ni läsa Parfym,EDT, EDC eller EDP de står för hur mycket parfym det innehåller och hur länge det kommer att dofta. Parfym =20-40 % doft essens, doftar ca 7 timmar EDP: Eau de parfym, 10-30% essens, doftar ca 5 timmar EDT: Eau de toilette, 5-20 essens, doftar ca 3 timmar EDC: Eau de cologne, 2-5%essens, doftar ca 2 timmar. Nu till annan kunskap. Har man en parfym som man tycker doftar för starkt så kan man tydligen smörja in sig med lotion och sen spruta parfym men inte på de ställen man kan känna pulsen bäst. Nu har jag testat och testat och slog till på EDP, doftar gott och riktigt bra på mig som som sagt är lite känslig för alkoholen i dofter.
Skall försöka snabba mig så mycket jag bara kan, för jag skulle behöva få annat gjort idag oxå. Måste även på butiken och hämta mer blommor så jag kommer inte att bli klar med korten i alla fall inser jag. Nåja nu kör jag stenhårt , vi hörs:)

Måndag 11/4

Publicerad 2016-04-11 08:50:21 i Allmänt,

Ja då skriver vi måndag och för egen del så är jag ledig från lunch. Så skönt och jag vet vad jag skall göra.....inte ett skvatt. Precis som igår hahhahaa blev inte riktigt klar med att inte göra någonting så jag tänker därför fortsätta idag. Så dumt egentligen för oftast när jag sriver att jag inte gör ngt så har jag ju faktiskt pysslat med en hel del. Igår så städade jag och torkade golv och fixade och trixade med sådant. Var och handlade mat och fixade med middag och efterrätt då vi hade middagsgäster. Men jag har en inneboende idiotiskt bild av att om man inte producerar ngt som är arbete så gör man inget???? så dumt och jag blir nästan förbaskad när jag tänker på det. Att ta hand om hem och hushåll är väl ett tillräckligt bra göra. Nä felinstruktioner i huvudet och jag kan faktiskt skylla på att jag har i så många år lidit av duktig flicka syndrom och är inte riktigt frisk från det ännu. Ja nu undrar väl en en del om lördagskvällen planerade rökning och hur gick det??? det gick utmärkt och jag är faktiskt lite förvånad själv om jag skall erkänna. Sen så kanske det inte var så gott som jag inbillat mig men jag kommer definitivt att fortsätt att feströka är jag rädd. Gjorde det under många år utan att hemfalla till rökning, ja faktiskt utan att blinka. Nu var det inte heller ngt problem fastän jag i ärlighetens namn insåg att det var vanskligt.
Nåja förutom det så var det trevligt att ses och vi fick god mat och en massa tjattrande var det. Fast det är alldeles för sällan om ni frågar mig. Jag skrattade, surrade en massa skrot och allt var riktigt mysigt och inte vart det särskilt sent heller. Därför mådde jag bara finfint igår och njöt av solens strålar in på mina skitiga fönster. Var även lite melankolisk igår. Jag har ju varit gift förr och min dåvarande svärmor hade jag ett knepigt förhållande till, men hon är barnens farmor och därför visade jag alltid henne respekt. Nu är hon en äldre dam som behöver hjälp med det mesta och är ofta i en egen lite värld och det är lite sorgligt på ngt vis. Nåja hon är en kvinna som var mycket rädd om sitt hem och stolt över sina saker och hon höll allt rent och välputsat. I vardagsrummet hade hon sk chinamattor och hon var kopiöst nöjd och rädd om dem och hon ville helst att man skulle gå på sidan om dem och inte på hahahha. När barnen lekte och körde bil på dem så såg jag att det inte var helt smärtfritt ,nu ligger de ute på köp och sälj för 100:- tillsammans.... !Tur att hon inte vet, för i hennes ögon var de väldigt dyrbara och hon var stolt över sina mattor,,,,som har ett sammanlagt värde av 100:- Tycker faktiskt att det är lite sorgligt och under gårdagen skickade jag flera varma tankar till min fd svärmor. Hon tänkte nog att det skulle vara ett fint arv.....usch så sorgligt. Hade tänkt köpa dem och förvara dem i ren respekt mot henne. Men insåg att det var kanske lite skumt, även om tanken är god.
Ser ni Springfloden på söndagskvällarna? jag gör det och tycker att den är intressant även om jag inte gillar huvudpersonens karisma eller snarare brist på karisma.....ja jag vet att det är knäppt men jag är knäpp. Jag tycker hon liknar Camilla Läclberg oxå, men det är inte därför hon spelar dåligt hahhahhaa. Tror att Läckberg skulle göra rollen perfekt för hon har utstrålning och har skinn på näsan.
Nåja jag kan inte vänta på att få veta vad som händer...utan igår så laddade jag ner boken och började lyssna, tyvärr så är det Tomas Bolme som läser den och i min värld så är han Tintins röst hahahh stämmer inte riktigt. Men nu måste jag visa en en bild på likheten mellan hon som spelar Olivia Rönning och Läckberg...hmmm hittar ingen bra bild men ni kanske ser det ändå`
och nästa
Tills vi hörs ha det :)

Lördag morgon och solen lyser

Publicerad 2016-04-09 10:17:03 i Allmänt,

Vilket underbart ljus det är ute och man kan se för varje dag att snön smälter bort och igår gick det äntligen upp för mig att vi är i härliga ljuva april och nu minsann så är våren här. Jo jag är beredd på bakslag i form av en eller annan vindby med snö. Men det kan nog kallas aprilväder och hör liksom till. Ja vad har jag gjort då? inte mycket och allt och ingenting. Igår aftn var jag på after work med all personal i gallerian och det var trevligt värre. Det bjöds på pinchos och goda desserter i glas, och lite olika sorters dryck men jag körde och valde därför alkoholfritt. Var hemma strax efter halv tio och då såg jag en stund på tv och sen i säng. Oj nu nästan en timme senare så har jag surrat med min redovisningskonsult puh.....Bokslutet har påbörjats och nu hade hon lite funderingar. Men nu till ngt helt annat....är det åldern? jag må ju tycka att det i så fall är lite tidigt??? Jag är ju inte lastgammal direkt. Vad nu då undra kanske ni? Gick igenom mina ikoner på datorskrivbordet och där låg detta??? har hört att avföring och magrelaterade funderingar kan dyka upp på åldern höst och något jag minns från när man jobbade på geriatriken. Men varför ha jag sparat på detta??? har ingen aning
Kanske jag är ung i sinnet och finner bajs som enormt underhållande?? nja...åja nu är detta ett minne blott och kastades i papperskorgen. Nu ringde redovisningskonsulten igen....det var ngn diff på 234 kr. Nu är jag tillbaka igen men efter att ha ätit frukost. Vilket konstigt inlägg och så utdraget hahahaah Nåja var var vi? jo gårdagen....ja den är nu passerad och vi skriver lördag. Sov lite längre och skall nu bädda sängen och plocka fram lite papper som skall lämnas till redovisning på måndag. Skall kolla in lite moms och troligtvis dammsuga och plocka bort ur diskmaskinen. Visst är det ganska trist göra? att tömma ur diskmaskinen? Nåväl det går nog bra och dessutom så vankas det trevligheter i afton, då jag skall få träffa ett gäng synnerligen trevliga damer i skenet av stearinljus, vin och glada skratt. Kan det bli bättre? nä jag tror inte det. Ha det så bra tills vi hörs :)

Onsdag och lillelördag och veckans mittidag

Publicerad 2016-04-06 08:30:54 i Allmänt,

Ja då var det onsdag och denna onsdg serlite regntung ut nu på morgonen i alla fall. Blir nog en lite gråare dag idag, skulle jag tro men vad gör väl det. Då har vi istället sparat en fin dag till en annan gång. Hmmm kisse sitter och stirrar på mig genom altandörren....måste nog släppa in honom innan jag fortsätter. Så ja, nu var det gjort och istället för att visa sin tacksamhet och vara nöjd och glad så stirrar det lilla livet på mig just nu och vill ha vatten. Vilket innebär att jag måste gå och skruva på vattenkranen så det blir en liten stråle. Okej nu provar vi igen. Är hungrig som en varg igen och skall nog gå och fixa frukost snart, jag har varit vaken en stund men vill inte äta på en gång för det blir så länge tills lunch. Men nu har jag lagt locket på....vilket lock då? jo på rörpärlorna. Jag måste sluta med dessa, för nu har jag tillräckligt med demos. Men det är så lätt att bli besatt av rörpärlor haahaha. Men ni skall få se min inspirationsvägg på butiken nu, visst blev de kul?
Flera kunder blev inspirerad och jag tror faktiskt att vi fick sälja lite mer ...mmm gillar det. Ja vad mer under gårdagen, ja efter jobbet så for jag hem snabbt och maken hade lämnat ngr minipajer typ bullform, till mig och jag slukade dem som de var hahaha. Åt en alldeles för tidig lunch och dessutom soppa så jag var hungrig. Nåja hann inte riktigt äta , för jag hade lovat att hämta äldsta flickan på jobbet och for i princip på en gång. Men det gick fortare en jag trodde så jag kom lite tidigt. Men jag roade mig med instagram så mig gick ingen nöd på. Sen iväg och lämna bilen till maken som skjutsade hem mig och jag var hemma strax efter halv nio. Men då var det liksom inte helt rätt att fixa middag så jag tog en smoothie istället och såg en stund på tv och sen hopp i säng. Lyssnar på hela Wallanderserien en gång till, nu är det 8-9 år sedan och jag gillar verkligen den "gubben". Ja jag har sagt det förr och jag säger det nu: Hur bra är inte ljudböcker??? Idag så blir det jobb och jag har börjat skapa lite smycken bara för att ha ngt att göra, med mina rastlösa fingrar. De vill ständigt gorma på med ngt annars så blir de knasiga och kanske trasslar ihop sig
Ja här kan man se att ett har liksom gett upp..... Ja jag gav upp oxå...fick göra en paus för frukost. Så nu en tekopp och två rågrut med ost senare så känns det mycket bra. Gillar ni rågrut?
Det gör jag och har haft det i ca tre år nu och maken kör det gamla vanliga husmans. Jag har ett kortare avbrott då och då med detta
Dessa delikatess mackor blir fort lite sega om de får ligga ett tag med smör. Sådär utflyktssega, som kan vara så gott. Ni som gillar 1 1/2 dygns "gamla" ostkrokar vet vad jag menar hahaahha Idag skall jag sköta hela butiken själv hahaha då personalen skall på studiebesök och ta en lite fika under ngr timmar. Men vi blir ju inte omkullssprungna av folk denna årstid, så det blir nog inget problem. I afton kommer Milou ngr timmar då modern skulle göra ngt???hmm minns inte vad faktiskt. Nåja vi kommer nog att läsa en del skulle jag tro då jag har köpt lite nya böcker sist vi träffades . Det är liksom en box med flera disneyklassiker och med lite text i varje och det blir kalas. För ibland är det antalet böcker som är det viktiga och nu har vi en chans att läsa alla tjohooo.
Mycket fina och jag hoppas att lilla loppan blir nöjd. Men innan jag far hem idag så måste jag iväg och handla lite mer smoothie grejer. Bröd och ost är oxå slut och kisse skulle behövt lite mer mat oxå. Att kisse har mat är det viktigaste och går före oss själva. Kanske låter tokigt för dem som inga husdjur har men så är det. Samma grej som att man ger barnen mat först och sen tar man själv. Nä nu ska jag sluta surra och gå och fixa en kopp kaffe. Ha det :)

Tisdag 5/4

Publicerad 2016-04-05 08:53:51 i Allmänt,

Ja jisses annåda så hungrig jag var i morse. Jag har bestämt mig för att äta nyttigare....viktigt!! inte diet och inte banta. Har lovat mig själv att aldrig någonsin göra det någe mer i mitt liv. Men. om ni bara kunde ana hur mycket jag ätit sedan jag slutade röka. På en månad tror jag att jag seriöst ätit kilovis med godis och annat dumt och fikabröd 1-2 ggr/dag. Men sedan en vecka tillbaka så försöker vi vara mer återhållsam. Med det menas att inte tugga hela tiden.....och inte lika mycket bröd, pasta och mjölprodukter. Lite mer lagom helt enkelt, det svåraste är kvällarna...som gärna förgylls med kvällsfika. Vi har den senaste veckan istället druckit drinkar på kvällen. Med undantag för i lördags då vi dippade morötter i tsatziki. Drinkar undrar kanske ni???ja en par rejäla stadiga groggar med ett lingon i. Nä bara skojar hahhaaha. Nej har använt mig av detta och varierat hejdlöst. Hallon Jordgubbar banan kvarg juice yoghurt tranbär apelsin mango björnbär en msk honung Riktigt gott och smaskigt och det har kunnat fylla mitt behov av ngt snask på kvällen. Men bara om jag ätit bra till lunch och middag, igår blev det ingen lunch så jag antar att det var därför jag vaknade hungrig som få imorse, och jag var faktiskt hungrig när jag gick och la mig oxå. Kan kanske bero på det när det tog över två timmar att somna igår...suck. Lärdom: Inte slarva med målen. Det kommer att vara mycket svårare att fixa middag när jag är själv då det inte är lika trevligt att bara fixa mat till en. Men allt handlar om planering och att förbereda...ja det är lika trist som det låter men det enda som fungerar för mig. Var och köpte mig ett par tjusiga skor igår...I love them
Har ni sett???? paljetter <3 Så fina och riktigt sköna trots att de inte var hög kvalitesskor direkt. Ja vad händer mer....förutom att jag blivit besatt.....av rörpärlor. Det började med att jag skulle göra lite demo till butiken och nu har det blivit ett behov och gränsar till vansinne....Jag lägger pärlplattor konstant hahahaah Här är några av de grejer jag gjort
och ena delen av två.....
Ja jag är lite knasig och jag vet att man lätt blir knasig av detta. Har varit i detta pärlvansinne förr hahaha. Men allvarligt det är väldigt meditativt och rogivande. Inom psykvården vet jag att det är vanligt med rörpärlor, just för att det är så rogivande. Vi säljer alltid mycket av detta mtrl och är lika fiffigt som lego om du frågar mig. Ja vad kan denna dag innehålla då? ja inte mer än att jag skall jobba och att jag stänger idag. Maken jobbar eftermiddag och honom ser jag inte mycket av varannan vecka. Tråkigt faktiskt då jag gillar att spendera min tid med honom <3. Igår jag fick jag i alla fall nöjet att umgås med My och Milou då vi var en sväng ut i världen. Vi åt tillsammans och gick runt och strosade i butiker och det var stillsamt trevligt. Ett av höjdpunkterna var att jag och Milou kissade tillsammans och jag tror att jag tyckte det var lika festligt som hon hahahaha . På toaletten fanns det både en liten och en stor toalett och vi tog tillfället att sampinka då hahahaha. En del nöjen kan både var gratis och knasiga hahhaha. Nåja nu slutar vi för denna gång ha det så bra allihopa :)

Fredag

Publicerad 2016-04-01 09:27:59 i Allmänt,

Jamen godmorning every one, hoppas ni sovit gott och ni vaknade med alla grejer på samma plats som när ni somnade...låter som ngt ur Franz Kafkas böcker. Har ni läst ngn av hans böcker?...ja vad skall man säga? jag har läst två och jag måste verkligen säga att den mannen var djup...djupare än ett borrhål i atlantens botten. Vi hade på folkhögskolan som mål att läsa så många bokklassiker som möjligt och det är nog en av de klokaste saker jag gjort. Känns bra på ngt vis, men de flesta var helt knasiga.En av Kafkas böcker handlar just om en man som gick och la sig och vaknade upp som en skalbagge på rygg och tog sig ingenstans....märklig man. Nåja här har ni en annan märklig sak....måste vara svårt med en del skor och jag gillar möjligheten att stödja sig på tungan....
Idag var det tänkt att jag skulle vara ledig men vi fick sjukdom idag och i helgen så vips så jobbar man. Många tycker kanske det är lyxigt och lite slappt att vara ledig lite nu och då men man måste då tänka på att jag har jour hela tiden. Väldigt sällan jag kan helt planera och det blir som det är tänkt. Kanske därför som jag vill resa bort för att kunna slappna av. Jag hade ju lovat en bild på My:s ring och visst är den superfin?
Hade inte haft ngt emot den och den skulle göra sig så bra på mina korvfingrar hihihi Igår var Milou hos oss och vi for på Ikea och köpte lite mer glas och en sväng på både HM och Leksaksbutiken. Det var trevligt och hon gillar verkligen riktigt fina grejer läs rosa och glitter. Hon ville helst ha små balett/gympa dräkter med mycket tyll hahahah Har problem med blödande tandkött och inflammation och medföljande dålig andedräkt. Något som är vanligt när en storrökare fimpar. Hade ingen aning alls förrän jag såg att det var en "bieffekt" av att sluta röka. Det blir bättre med tiden och nu inväntar jag den ...tiden. Nu måste ni ju kolla in dessa lirares skyddsanordning...wow hade sjukskrivit mig denna dag hahahahah
Hade aldrig hänt att jag gjort de där...vilka galenpannor. Vad gjorde jag mer igår då?? Jo jag gjorde lite biff, köttbullar och köttfässås och det tog en evighet hahhhaah innan allt var bortdiskat och klart. Men det är skönt att ha lite färdigt i frysen. Sen städade jag och torkade ur kyl, skafferi och våra badrumsskåp??? Fick tre soppåsar av skräp...usch vilken sopbergsbyggare jag är. Ja mer då??jo jag har byggt med rörpärlor...ett lite projekt till butiken. Men hör ni nu måste jag iväg till jobbet Ha det :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela