myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Sen sist...

Publicerad 2021-08-31 16:14:52 i Allmänt,

For in till staden igår och när jag kom hem var det som brukar vara utråkigt att göra kvar.... 
Packa ur påsarna....hur trist är inte det.
 
 
 
Förr så fixade alltid Dan det för han tyckte att jag var värdelös på det. Hmmm bara för mig att säga att han hade rätt...är skitdålig på det. Jag bara liksom styrde in allt utan organisation. Men desto bättre på att packa bilar eller få mer utrymme någonstans. Har tänkt på det flera gånger den här sommaren....att det finns 2 olika människor. Vem är du? Du skall ta med dig...lät säga 6 glas. Packar du ner dem i tidningspapper eller liknande eller som jag? Bara lägger ner dem i en påse? Har i princip aldrig packat och virat in grejer i papper,när jag flyttat heller. Jag är som alltid en person med dubbel identitet haha en ordningsam slamsmaja. Vill ha rent och hyfsat bortplockat,men om jag så bara ska koka ägg så  lyckas jag stöka ner i köket. 
Men nu till den mer "spännande"delen av min gårdag!!! Jag skulle ju göra tårta till jobbet och skivade bl a jordgubbar. Men vad hände då?
Märk väl där var det städat och torkat. Jag tappade ner kniven på foten. Det gjorde inte ont utan kändes bara som att den studsade till på foppatoffeln jag hade på mig. Tittade snabbt ner för vovvarna brukar ju hålla till vid mina fötter. Sköljde av skärbrädan och skulle böja mig ner och ta upp kniven när jag ser att det rinner blod ur hålen på skon!!!! Dessutom hade det runnit en hel del blod på den 1 vecka gamla mattan!!! Var inte ens lönt att bry sig om att göra ren den. Tog av mig skon och slet av mig sockan. ..allvarligt det sprutade blod inte så högt men i alla fall ngn cm högt sprut. Jag tröck på såret som inte var mer än en cm, och trots allt dessutom gått igenom foppatofflen!!  Ville inte sluta blöda och det kom faktiskt så mycket blod att jag hann bli orolig....skynda mig ringa till dottern om och utifall jag inte fick stop på det och behövde åka till akuten. Men det gick med tryckförband, och det blev en riktigt stor bula.  När jag väl slutade blöda då började dunkandet och det gjorde riktigt ont. Fick gå ut med hundarns i sockar!! För jag fick inte på mig någon sko. Idag kunde jag ta bort tryckförbandet och klara mig med plåster och högläge. Ja herrejisses inte kul alls och jag missade surströmmingen.....men tårtorna hann jag göra så dem levererade dottern till jobbet idag. Så nu är jag sjukskriven tills jag kan ha skor hahahaa
 PS till mig själv
Man behöver inte hacka jordgubbar med den största kniven. ....
Lev väl

Godmorgon måndag

Publicerad 2021-08-30 08:02:37 i Allmänt,

Skönt med ledig dag efter jobbarhelg. Helgen gick ändå bra, men upptäckte att mina skor var trasiga och måste fixa nya idag!!? De var så jädrarns bra skor och jag har haft dem som jobbarskor i 11 år!!! Med tanke på att jag har en hel del övervikt så är skor viktiga,de måste ha dämpning och inte för varma och sköna och rejäla. När jag hämtade Märta igår i yttersjö så tog jag med lilla yrvädret Ruth.  Snacka om ett litet energiknippe!! Skutt och hopp och tjo och tjim och sen plötsligt faller hon ihop och sover. I Fredags blev hon 1 år och ska väl räknas som unghund nu? Har gått in och sitter nu i soffan och de ligger i mitt knä. Bilden är tagen ute på altanen,när jag tog morgonröken. De vill bägge två vara nära
Ruth väckte mig tidigt och när jag slog upp ögonen så var det så mysigt.Märta låg nära och sov och tätt ihop låg katterna och storkisse tvättade Siv ordentligt i ansiktet,så gulligt det var.
Ja en tur in till staden och kolla efter skor. Sist köpte jag på Hälsokraft,för de har bra skor. Men antar att modellen jag har haft utgått sedan länge. Sen ska jag handla ingredienser till tårtor! Blev tillfrågad om jag kunde fixa fika, till surströmmingsfesten på jobbet imorgon. Visst kunde jag det så jag ska göra något som heter himmelsk tårta. God och enkel att göra och köper färdiga tårtbottnar. För de boende och personal som inte gillar strömming(konstigt folk haha) blir det köttbullar. Ganska fint ändå att personal som är lediga och andra som börjar senare ändå kommer in och deltar. Så de dukar fint.kokar potatis och hackar och dekorerar,medans vi andra jobbar och tar upp de boende.
Dessutom brukar chefer,sjukgymnasten och andra personal grupper dyka upp oxå. 
Känner att hela jag fortfarande är spänd och uppvarvad i kroppen efter arbetshelgen och inre är riktigt avslappnad. Nåja det löser sig nog och det ska bli skönt med ledig helg sen. Mitt jobb är mest jobbigt fysiskt,medans man på andra avdelningar blir slut psykiskt. Demens är en en hemsk sjukdom och det är ofta en utmaning att få byta kläder, tvätta och ta av kläder utan en hel del avledande manövrar. Få dem att stiga upp eller gå och lägga sig är betydligt svårare än man kan tro. Få dem att ta sin  medicin kan ta evigheter och ibland går det bara inte. Gör mig så ont om dessa människor som tappat bort sig själva. Om jag någonsin får den sjukdomen hoppar jag hellre utför ett stup. 
Misstänker att rådjuren börjar komma tillbaka! Har inte sett några sedan i maj. Märta kan stå och vädra i luften länge och blänga ner mot viken och buskarna. Grannen har sett dem på kvällarna och har börjat skydda sina frukträd. Blommorna börjar vissna och luften känns klar och ibland tidigt på morgonen lite bitit. Hösten är i antågande och egentligen tycker jag det suger,men håller humöret uppe och tänker att nu kör vi!!! Inte helt lätt hahaa,men snöhelvetet är långt borta. Kram:)

Ledig

Publicerad 2021-08-27 09:04:24 i Allmänt,

Vilken skön vecka med 2lediga dagar och korta arbetspass. Nu i helgen är jag resurs,men vet var jag ska vara,och det är skönt. Mycket bättre än att bara få veta när man kommer till jobbet och sen gå någonstans. Nu har vi fått in conona på äldrecentret. Men tur nog så var det i det lilla huset,som inte sitter ihop med "oss" i stora huset. Var en semester vikarie som var smittad och bara en boende som blev i princip bara förkyld.  Men i ärlighetens namn så hade vi räknat med att vikarier som kommer "utifrån"skulle smitta någon.  
Idag ska jag fara med ett lass virke dom jag sågat till återvinningen och lämna tillbaka den skitbraiga trimmern till sonen. Min plan om att bara behålla den skit sig ha ha ha. Sen ville han barnvakt en stund, medans han skulle montera fast en dörr. Tänkte fara ett varv med dammtrasan och ta golven så att det är gjort oxå. Lite svårt att skriva .....så här ligger Siv nu
Hon är den gosigaste kisse som finns,men ibland så får jag inte något gjort. Utan hon kan bara hoppa upp i famnen och ligga och sova en stund. Ligger en död skata härute och boven är storkisse!!! Offren blir bara större och större. Snart kommer han väl hem med en canadagås!!
Har köpt en cyklamen och hoppas att jag kan hålla den vid livet ett tag. Har läst på hur man ska sköta den och nu ska jag få den att leva 1 månad i alla fall.
Ja hur mår jag då? Överlag hyfsat och det är nog för att jag börjat jobba och håller mig sysselsatt. Men depressionen ligger därunder och jag är ledsen och deppig. Nästa fredag ska jag till VDC och jag har bestämt mig att jag inte vill öka dosen på min medicin. Är tveksam till det och utan att jag vet om det är så. Så en ökning skulle liksom bara "kväva"min depression inte orsaken. Orsaken känns klar för mig och det är nog något som tid och ja?? Vet inte riktigt men vete sjutton om högre dos är den rätta vägen. Men jag litar på min kraft och högre makter hahaa.
Nä nu måste jag sätta fart....trots att Siv snusar och sover under hakan. Ut och packa in i bilen,min btädhög. Nu är det bara hälften kvar i högen....jippie. Lev väl.

Torsdag 26/8

Publicerad 2021-08-26 07:38:21 i Allmänt,

Huvva och usch. Jag räknar augusti som en sommarmånad!!! fast temp och nederbörd mer är höstlikt just nu. Men det funkar för mig och det kan få vara sådant här väder hela vintern om jag fick bestämma. Så länge jag inte ser snö så är jag nöjd.
Märta har inte kommit från sängen än....den där trappan jag fixade, så hon lättare kunde komma upp i sängen, med sitt ben(har en ganska hög säng). Den vill hon inte nvända utan jag får helt enkelt fortsätta med att jag tar med mig benet,när jag går och lägger mig, så hoppar hon upp själv. Ikväll jobbar jag men börjar inte förrän kl 16!! så det är en kort tur och det är ju skönt. På fredag är jag ledig och då ska jag packa bilen och fara med mer brädor till tippen. Har sågat en rejäl hög, så jag får se hur mycket som ryms i bilen. I helgen skall jag jobba på en "grannavdelning" och det känns bättre än att studsa runt på olika avdelningar.
Nu har Märta kommit men somnat om tätt intill mig här i soffan och hon snusar och man kan höra att hon sover gott. I två nätter nu så har hon och Siv sovit i princip runt mitt huvud och det är ganska mysigt att det liksom är lite trångt. Nu har kissarna gått ut men jag antar att de snart vill in för ingen av dem gillar att bli blöt och det är ett som ett fint duggregn ute. Ska snart väcka Märta och gå ut på kissrunda och då brukar ju kissarna följa med så antar att de kommer in sen.
Skriver på datorn nu och där såg jag en fin bild.
Det är en gammal bild, för där var Viggo liten och även Lukas var med på bilden och Dan hade glasögon. Kanske 2010! skulle jag tro och jag har inte en susning var bilden är tagen. Tycker om att se på bilder och blir nästan glad och tacksam över allt jag har haft. Det enda som gör ont är att flera av barnbarnen aldrig någonsin har fått lära känna Dan.
Hoppas att de när de växer upp frågar vem han var. Då skall jag berätta hur mycket han skulle älska dem.
För övrigt så känns det fortfarande bra att ha börjat jobba och jag mår bättre. Men jag är ju inte dummare än att jag begriper att jag är upptagen med annat så jag slipper vara med mina dystra tankar. Jag måste jobba med dem för jag vägrar bli en bitter och deppig kärring. 
Igår satte jag upp en ljuskedja ute på altanen och det var ganska mysigt när den lyste upp i höstmörkret. Undra hur mycket löv det kommer att bli på tomten? hoppas att det kommer att bli hanterbart och lagomt. Tänkte ta och täcka perennerna med löv, så de inte fryser ihjäl hahaha. Sonen propsar på att jag måste skaffa en snöslunga, men jag känner mig lite osäker....det är ju en maskin!! Gillar ju inte maskiner men å andra sidan hade det varit kung att få det välskottat. Måste fixa en till pressening oxå för att kunna täcka utemöblerna. Lite pyssel blir det de närmsta veckorna och det känns bra. Nästa vecka är super och jag har väldigt bra arbetspass, så jag hoppas på lite bättre väder. Nu ska jag väcka Märta och gå ut och sen fixa lite mer kaffe och slösurfa lite och kolla in nyheterna. Lev väl

Godmorgon tisdag

Publicerad 2021-08-24 08:37:09 i Allmänt,

Idag är jag ledig,en riktig mjukstart efter semestern haha
For aldrig och fixade det jag skulle igår😊 förutom att hämta matkassen. Ska ju klippa Märtas klor idag kl 10 så tar det då istället. Vacker morgon fast inte så många grader och det krävdes fleccejacka.
 
Hade en jättetrevlig kväll igår. Började prata med de nya grannarnas mamma som var där och hjälpte till med att måla några möbler. Hon kom sen över och det var så trevligt. Hon var änka sedan tio år och vi kunde samtala om allt som är jobbigt med att vara ensam. Men det var inte ledsamt utan tvärtom så skrattade vi mest åt hur knasigt allt kan vara.  Var så stillsamt lycklig när hon gick "hem"när dottern hade anlänt till stugan. Förhoppningsvis så ses vi fler gånger.
Jisses så mycket hår Märta släpper!! Är ju inte van med att cairnterrier släpper hår!!! Men det beror på att jag klipper henne och inte rycker som man brukar göra med den här rasen. Men hon får släppa hår tills jag är alldeles luddig,älskar henne ändå. Hon och Kissarna är mina livbojar,på riktigt. Igår så kom stor kisse in med en levande mus!!!! Märta blev så "glad"och tyckte det var en rolig grej som både lät och rörde på sig. Mitt hjärta blödde för den lille....sopade upp den och slängde ut den och Märta blev så upprörd att jag tog bort den där spännande grejen!!! Hon sökte länge efter den och sprang runt och nosade och sökte. Gud vare med de stackars gnagarna härute.
Tabletterna för nervsmärtan gör verkligen sitt jobb, har sovit hela natten utan att vakna och ha ont. Priset är torr mun och dåsighet,men tar det hellre hundra gånger om. 
Har en massa nosavtryck på fönstren? Efter Märtas spanande,men brukar vänta med att ta bort tills det är lite dimmigt hahaaha. Skulle jag vara ordentlig skulle jag putsa varje dag,men i ärlighetens namn så bryr jag mig inte ett dugg. Däremot om alla nerlegade kuddar i soffan!!! Längtar efter den nya soffan,men det är länge kvar tills den kommer. 
Märker att det är mycket felskrivningar och särskrivningar!!! I mina texter! Läser ju aldrig igenom vad jag skrivit utan bara skriver, hoppas att det ändå går att läsa. En rolig sak jag såg, var att när jag skrev:  Märta och kissarna då blev kissarna först bussarna!!!! Ja heregud så mycket tokigt det ibland måste bli,om jag inte hinner de det.
Nu ska jag fixa en kopp kaffe och njuta av att det här kommer att bli en bra dag. Lev väl

Åter till jobb

Publicerad 2021-08-23 14:57:22 i Allmänt,

Idag började jag jobba och det känns bra :) Hade ingen jobbångest alls utan började med full energi. Skönt med rutiner , fast jag tror att jag snart längtar efter ledighet igen hahaha.
Något jag mer längtar efter är att resa....tänk vad härligt med en charterresa, eller en weekend till London eller en trevlig resa i sverige.
Vi har haft flera trevliga familjeresor med barnen och respektive. Här var vi i Varberg, tror året var 2015???  Vi hade sisådär väder, men det var en trevlig vecka. Nu pratas det om en resa ner till Gekås?? så kul. Vi får se hur många som kan hänga på. 
Jag var ju barnvakt i lördags.....och det var en tuff natt. Lilleman blev sjuk och vaknade varje timme!!! och var så ledsen. Jag sov med andra ord nästan inget alls. På söndagsmorgonen var han så trött och slut på och ville bara vara nära och ville inte ens äta trots att han ÄLSKAR mat. Så for hem med honom redan vid lunchtid och då hade han 39.32 i temp lillstackarn.
Jag går nu en "kurs" om HSP (High sensitive person) intressant faktiskt och jag känner igen mig i princip allt. Det är en webbbaserad kurs , som är väldigt intressant. Det finns en teori om att barn som inte haft en bra anknytning till sina föräldrar som barn har större benägenhet till att leva med HSP. Vilket stämmer väldigt bra in på mig.
Men det finns jättemånga fördelar oxå att ha HSP, och är inte bara av ondo. Tycker det är skönt att känna igen mig och jag blir mer förstående för/mot mig själv. Det går åt mycket energi åt att ha den egenskapen,men å andra sidan så processar man mer och litar mer på sig själv och upplever mer lyckokänslor åt småsaker.
Ska snart in till staden igen, för att hämta matkassen och handla lite på avion. Behöver en förlängningsladd, och glödlampor och lite mat från Willys. Imorgon är jag ledig,men ska in och få Märtas klor klippta....jag gör det inte själv då jag är alldeles för rädd att klippa fel, har gjort det flera gånger och det är så hemskt med både mycket blod och ledsen vovve. Igår så klippte jag ner hennes päls så nu är hon "lättklädd" hahha. Lite ojämt kanske??men det passar till mattes frisyr. Mitt hår är nött och eländigt men jag bryr mig så lite, ja kanske rentav för lite? Men ibland kommer det över mig så knäppa tankar.....jag kan ta längst ner på mitt hår och tänka att det håret fanns när Dan levde?!?! På det håret har Dan tagit??? knäppt??? ja jag vet men det är samtidigt en mysig känsla.
Fy för den fan...på ren svenska vad jag saknar honom och vårt liv tillsammans. Kommer jag någonsin känna glädje och gemenskap med någon annan människa igen? Givetvis så har jag det med vänner och familj och jag har allt jag behöver matriellt. Men kommer jag att träffa någon som jag kan tycka om? kommer jag att kunna öppna mitt hjärta för någon annan? Dan kommer alltid att finnas i mitt hjärta, men jag skulle så gärna vilja uppleva tvåsamhet om jag törs.....Stora funderingar en helt vanlig måndag hahahha. Kram och lev väl

Några tunga dagar

Publicerad 2021-08-21 07:56:39 i Allmänt,

Kommer att bli bra med att börja jobba igen. Nog för att jag gillar att drälla omkring och bara vakna och ha dagen fri oxå...men jag mår inte bra av det. Blir för mycket tid till att vara ensam med sina känslor. Som vanligt så är det mesta bara bra,men har jag inget för mig eller alltför energillös. Då väller känslorna över mig och jag får nästan som attacker av ångest och tomhet och jag blir som helt "fast"i elände. Känslan av att jag redan haft mitt liv och att detta är vad som är kvar,slår mig helt till marken. Igår tvingade jag mig att klippa gräs och rensa lite och då släpper det sina klor runt mig. Så jag behöver ha mig själv i rörelse och upptagen med vardagstankar. När det är som värst så påverkas ju Märta då hon märker att jag är så ledsen. Då blir hon orolig och det är så hemskt att se henne "stressad". Men har hittat ett "knep" Vi går på promenad där hon kan springa lös och bada i surhål och ha lite roligt. Då kan jag gråta och gny hur mycket som helst,medan hon har roligt.
Jag tror att jag har någon form av depression som liksom bara finns i ensamhet och i halva mig?!!!? Det är något som jag kanske behöver hjälp med,eller så lättar det när jag börjar jobba. Men jag har oxå en förmåga att liksom katter alltid landa på fötterna,så just nu förlitar jag mig på att det kommer att bli bättre.
Idag kommer lilla J och han skall stanna tills imorgon då föräldrarna ska på vitt. Kommer nog att vara helt slut då ha ha ha. Kan vara jobbigt med barnbarn oxå ha ha ha
Har skördat lite tomater,men funderar om de hinner mogna i det här skitvädret.
Ska bli trevligt nästa år då jag ska fixa ordning i växthuset och bygga hyllor.
Kommer oxå att fixa någon inhägnad åt Märta. Vågar inte riktigt ha henne lös på gården utan uppsikt. Hon kommer ju alltid tillbaka från sina irrfärder, men vill ha henne under "kontroll". Nu ska jag dammsuga och bädda och sen kanske blir det en kopp kaffe....till. Lev väl.

Ugglevägen!!

Publicerad 2021-08-19 10:43:09 i Allmänt,

Jag bor på Ugglevägen,som enligt mina grannar fick sitt namn av att här fanns mycket ugglor! Har varken sett eller hört någon!? Tycker det borde istället heta Grodvägen,för det finns det flera av och även paddor. Igår så satt det en liten groda på bron som var så liten och söt. Så liten och nästan försvann i gruset. Märta var helt fascinerad och jag fick dra in henne. Sen satt hon nästan 45 minuter vid dörren,för hon ville verkligen undersöka den lille rackaren. 
Håller på med kort och lite presenter till dotter M som fyller 30 imorgon!!
 
 
Herre gud minns så väl när jag fyllde 30. Har aldrig varit förjust i att bli uppvaktad,kanske för jag alltid haft dålig självkänsla. Men gillar presenter hahaha. Jag är faktiskt en väldigt osäker och blyg människa,som har ett (eller åtminstone hade) ett gott självförtroende. Har alltid litat på min magkänsla och oftast gått på känsla. Ibland har det varit mindre bra,men har alltid tagit ansvar för mina beslut och försökt lära mig något. Ofta strider mina känslor och mitt förnuft mot varandra. Jag kan bli så less på mig själv så jag kan spy.
Jag är så mycket å ena sidan å andra sidan. Men kan lika ofta bara köra på.
Är väldigt instabil nu och jag kan må finfint för att i nästa stund bara bli ledsen. Har mycket tungt runt i tankarna och kämpar med att hålla mig på banan. Har ont i kroppen och känner oro över det. Jag brukar beteckna mig som en som sällan har ont någonstans. Jagar upp mig och blir orolig över vad som händer om jag inte kan jobba? Har inte råd att vara sjukskriven. Har ingen anställning och är ensam om att fixa vardagen. Detta är helt olikt mig som alltid levt efter: Det löser sig.
Har fortfarande den inställningen men oron finns där och det känns ovant och olikt mig.  Sonen ska bygga ett Attefalls hus på sin tomt och diet kan jag ju alltid flytta sen ha ha ha. Nå skämt åsido så vet jag att det mesta bottnar i mitt behov av kontroll. Att känna att jag har kontroll över vad som händer och sker har alltid varit livsviktigt för mig. När jag har den kontrollen så kan jag släppa på den och bara vara. Låter säkert konstigt???men jag är nog konstig ha ha ha. Jag har inte riktigt koll på mig själv ännu trots att det har gått ett tag sedan jag blev själv. Upplever mig lite halv på många sätt och att nu känna att kroppen inte är som vanligt gör inte saken bättre. Kan inte bli sjukskriven om jag inte ens har fast anställning. Tror att jag åtminstone måste jobba till juni nästa år innan det blir aktuellt,med LAS.  Min självkänsla och förtroende är väldigt buckliga och har inte det där "Det där kan jag" fullt ut som jag kunde förr. Skulle inte orka flina och va glad och jobba med kunder i butik längre. Jag vill bara jobba där jag är nu,inte springa runt överallt. 
Men jag ger inte upp,kan inte ge upp nu? Har tagit mig igenom så mycket och jag tror att jag befinner mig högst upp på en topp och ska bara hitta en bra väg ner igen. Är som en katt och landar alltid på fötterna igen. Mycket därför jag har alla mina fina vänners och Dans kärlek med mig. Tack

Möss,fåglar och grodor

Publicerad 2021-08-18 09:14:39 i Allmänt,

Igår så träffade Märta på grodor för första gången. När vi gick ut på kvällen för kissrunda så var det riktigt mörkt. Utanför bron tvärstannade Märta och Siv ( följer ofta med på kissrunda) de hade mött på en groda! Siv petade till den och jag blev rädd att hon skulle skada den. Men jag tror att grodor avsöndrar något som luktar illa. För sen höll hon sig borta. Men Märta var väldigt fundersam vad det var för en underlig varelse. Fick dra bort henne,men sen uppe på vägen var det en till och när den hoppade iväg så följde Märta efter. Väldigt fundersam och med viftande svans . Men till slut försvann den iväg i gräset. 
Vet ni så hemskt det är när katterna kommer med sina byten och de lever!!  De små liven piper och jag brukar se om de går att räddas. Men det är bara en som jag lyckats rädda. Jag skyndar mig in och stänger dörren då jag slipper höra.men det är så hemskt.
Har sett att alla mus/råttlik som jag sopar upp på altanen och kastar ut tas om hand av skatorna. De ligger inte kvar länge utan tas reda på av de svart och vita renhållning fåglarna.
Har märkt något som jag tycker är märkligt den sista tiden. Har 4 holkar som sitter nära så jag ser dem bra från altanen. Det har varit mycket småfåglar i träden och de flyger fram till dessa holkar och tittar in. Först trodde jag att det var en andra kläckning? Men de flyger bara fram och kikar in? Fick en skojig ide om att de besöker sin hembygd ha ha ha innan de flyger söderöver!? 
Fick tid på VDC den 3september och ska kolla upp både blodtryck och kroppsont. Har även ont i den andra armen men inte lika mycket. Har en ny kudde nu och har inte riktigt vant mig ännu,men tror att det är rätt sort i alla fall. Men det är något som inte stämmer med mig och då tänker jag på mest på kroppen. Det påverkar mig mycket och visst kan jag känna oro. Vill absolut inte bli sjukskriven! För jag mår bättre om jag får jobba och syssla med något. Men jobbet kräver ork och styrka och om jag både blir svimningsfärdig och tappar styrka vete tusan hur det ska gå?  
Tror att oron och osäkerheten gör mig extra känslig i humöret och ökar min nedstämdhet. Så jag verkligen gör mitt bästa med att inte hänge mig åt dysterhet. 
Jag som har ett så stort kontrollbehov, mår skit av att inte veta vad som händer efter semestern på jobbet. Har 6 veckors schema och några dagar på min enhet och resten som resurs och löpturer. Men det är ändå bättre än att bli helt flyttad och försöker fokusera på det.
 Nu ska jag ta en kopp kaffe och så hörs vi av lite senare.

Tisdag och andra planer

Publicerad 2021-08-17 10:47:48 i Allmänt,

Det ska tydligen bli skitväder ett dygn och det blir ingen kapning imorgon. Så jag ska nog försöka kapa allt jag ids idag. For på återvinningen igår med ett lass och sen for jag och hälsa på hos S på en kopp kaffe. De ska få tapetserat hela lägenheten och det var kul att se vad de valt i alla rum från tapetpärmen. Det knasigaste var att de inte fick välja fritt! Utan det var bara vissa i den stora provpärmen. Men de sa sig trivas där på tomtebo och det är ju super bra. Men det blir ju bökigt då förskolan är på andra sidan stan och när de får plats närmare står skrivet i stjärnorna. 
Var även på apoteket och hämta ut medicinen för nervsmärta. Upptäckte sen att mitt bank kort är borta?! Var tillbaka på apoteket men de hade inte sett det? Nu är förhoppningen att det ligger i bilen!! Hur det nu kan göra det?! Men jag gruvar mig för att kolla,då jag inte tror på det.  Måste då in till banken och fixa nytt kort.... Har flyttat pengar via telefonen så kontot är då tomt nu.
Har börjat med inställning dosen och det känns inte kul att börja med medicinen igen,för man blir torr i munnen och dåsig.
Igår gjorde jag även något jag inre gjort förr....anmälde mig på ett "hitta vänner"app!!! Vet inte vad jag förväntar mig? Men i fantasin så kanske det finns någon änka eller änkeman där som söker en likadan bekantskap som jag. Inte vill jag sitta prata om död och elände utan någon som liksom jag bara vill "hänga"en stund utan förväntningar. Fick några match men är för feg just nu,att ta kontakt. Många skrev om promenader och träning!!! Eh hur kunde de matcha.mig!? Är ju inte en lat människa utan bekväm och motivationstyrd.  Vad skriver man? Hej vi har en match! Vill du fika med mig? Åh herre gud så pinsamt och jag blir blyg och får hurv i hela kroppen. Usch så obekvämt det känns.
Gick och la mig igår och glömde ta av mig ett halsband med småååpärlor. När jag satte mig upp så smattrar det på golvet!!! Gick upp och hör ända till toan hur det smattrar runt mig!!! Halsbandet har gått sönder och pärlorna har liksom kladdat fast på mig och rasar nu ner på golvet. På toan ser jag på benen hur det liksom sitter fast på mig!! 
Har ju en sömnmätare och på den stod det att min sömn varit orolig och stressig! Så dammsuga måste oxå göras. Min yngsta fyller 30 år på fredag! Min fina dotter som mitt hjärta blöder för. Hur hon kämpar varje dag inte bara med sina barn utan även med skola,myndigheter och sina egna krämpor och mående. I mina ögon så är hon en hjältinna och jag är så glad och tacksam över att få vara hennes mamma och vän. Kalas blir det ju inget eftersom det inte går pga deras familjesituation. Men hon har önskat att få gå på bio eller äta på Max med bara sin man. Så det ska jag försöka fixa om det går att lösa med assistent och mig där med barnen. Men lite längre fram när assistansen har kommit igång ordentligt.
Tog fram mitt broderi igår som legat i vila i sommar.
Det skall bli en julstrumpa till en av barnbarnen. Har ytterligare en på gång. Hoppas att jag hinner bli klar med den oxå till jul. Har börjat se om serien Cityakuten den har ca17 säsonger och jag är nu i slutet av 1999! Blir några avsnitt varje dag. En dag såg jag från klockan 14 till 23.30 med avbrott för att gå ut med Märta och för att göra en filtallrik till middag!  Höll dock på att somna vid halv sju på kvällen,men satte mig upp och tog en Pepsi och vakna till igen hhaaha. Katterna har varit ute inatt! Och nu ligger de och sover i sängen ( som dessutom är full av pärlor!?) Märta snusar och sover i mitt knä som nu börjar domna bort, hon är stadig som  en liten betonggris. Hon skulle behövt klippas kring ben och tassar och ta ett bad. Havsbad i alla ära,men helt ren blir hon ju inte när hon sen rullar runt i sanden. Nu ska jag dricka lite mer kaffe och göra eller börja med det jag planerat för dagen.  Imorgon ska det ju regna hela dagen och mycket regn ska det tydligen komma. Så hej och hå  blir nog seriemaraton imorgon hahaah. Lev väl
 

Doft....och kapning

Publicerad 2021-08-16 09:04:31 i Allmänt,

Så gott det doftar på kvällarna,ifrån rabatten. Konstigt nog så känner jag bara doften då?? Märkligt men blommor kanske lockar till sig lite insekter då för kvällsmys!
 
 Idag är det lite gråare väder,men ganska skön temp. Håller på att koka lite nudlar till "kinamaten" jag gjorde så att jag kan fixa lite matlådor. Det är återigen väldigt tyst här,då sommargästerna har åkt hem. Faktiskt ganska skönt,men jag antar att de kommer på helgerna ett tag till. Tystnaden märks mest på att gräsklippare tystnat och att det har upphört med promenad människor.  Men även att tidnings och postbilen kommer tidigare,då det är färre som ska ha post och morgontidning. 
Är nu inne på min sista semestervecka och kan nog ärligt säga att det har varit lite tufft. Förra sommaren jobbade jag ju och var fortfarande i gungning. Så denna sommaren var i princip den första utan Dan. Kan sammanfatta den som ...,ja jag vet inte. Flera trevliga händelser och uppskattade möten och umgängen. Men under ytan så har det funnits mörker,saknad och ensamhet. Det har ju varit så mycket "första gången utan Dan"  De minnen jag fått denna sommar har jag inte delat med någon,vilket låter lite fånigt men som är och har varit så tomt. Men jag tror att det kommer att bli lättare med tiden. Men det svåraste är att nöja sig med att vara ensam. Att inte ha någon att se tillbaka på denna sommar med. Svårt för andra att förstå hur svårt den ensamheten kan vara och samtidigt så tror jag att det är något  man lär sig att handskas med allteftersom.
Men nu ni!!! Jag har kapat brädor och fyllt bilen så mycket jag kan. Men det är flera vändor  till innan jag är klar. Fattar inte riktigt hur man ändrar klingan,så jag kan inte kapa "hela vägen" utan måste sen bryta sönder brädan. Märk väl att det är en bedrift av mig som är maskinrädd hahaaha. Men nu har jag i alla fall börjat,vilket känns skitbra. 
Nu är det sen tätningslister till ytterdörren som ska fixas. Har hittat i förrådet så ska se om de räcker och passar. 
Lev väl

Godmorgon

Publicerad 2021-08-15 08:46:10 i Allmänt,

 
Nu har jag fyllt skurhinken och ska svabba av golven. Har tassavtryck av jord och lera sedan ovädret igår på förmiddagen. Katterna kom in och var smutsiga,blöta och Siv var nästan lite rädd för dundret. Mitt på dagen kom solen tillbaka och det var en jättehärlig eftermiddag och kväll. Gick ner till "hamnen" och det var så fint över havet. Var in till Avion och handlade och köpte en till hylla till lillrummet. Nu har jag plats till pärmar och annat jox som är bra att ha "nära" tex.tejp,pennor,linjal,saxar och annat småkrafs.
Sen gjorde jag en kinamatinspirerad mat,fast till middag åt jag vegosnitzel. Härom dagen gjorde jag annan vegmat som blev jättegod. Kronärtkockor,cremefraiche med saffran och chili,tomater och sallad smaskens.
Måste bara visa och berätta om något som Märta gör!! I vårvintras köpte jag ben till henne. Brukar köpa mindre typ revben. Men nu vart det en större kluns, som hon inte biter så mycket på,däremot har det där benet fått en märklig betydelse!! På kvällen så ska hon ha det i sängen och sen när hon vaknat till och ätit ca 10 tiden hämtar hon benet och lägger det i soffan eller på mattan. Där får det ligga tills vi går och lägger oss....till saken hör att det är ganska tungt och svårt att greppa om och jag har en ganska hög säng. Oftast kommer hon inte upp med det själv utan jag måste lyfta henne med ben upp. Det går inte att först ta med sig benet och låta henne komma själv....nä det blir tydligen fel??? Är som hennes procedur och jag börjat ledsna på det där och har nu fixat en trappa!!! Hon har inte använt den än och det inte speciellt diskret med att ha den i sovrummet. Men eftersom jag är lite pjoskig så kanske jag kan leva med trappan om hon lär sig att använda den.
Har sovit med öppet fönster inatt då det var så varmt fastän jag inte har någon värme på. 
Imorgon är det vardag och då ska jag ringa till VDC och be om en tid att kolla blodtrycket och även få utskrivet mer tabletter för nervsmärta. Känner av armen igen och det molar och värker emellanåt. Vill inte ha tillbaka det i full kraft,för det var gräsligt ont. Samtidigt är ju medicinen inte kul heller,  man blir torr i munnen och dåsig och trött. 
Jag misstänker kudden!! Jag har en jätteplatt kudde då jag var en magsovare,men nu har jag blivit mer av en sidosovare!! Och då liksom hänger huvudet....och det onda kom från nacken, så det är värt att prova en annan kudde. Problemet är att jag tycker att alla nya kuddar är så varma!! Men jag kan ju inte heller gå och ha ont.  Så det blir väl att bita i det sk sura äpplet. Lev väl

Som vanligt svänger det...

Publicerad 2021-08-14 08:48:25 i Allmänt,

För drygt en vecka sedan var jag beredd att avbryta semestern och ville börja jobba. Nu har jag en vecka kvar!!! Och vill absolut inte jobba ha ha ha. Har haft ett par härliga dygn. Var hos en mycket kär vän och vi hade det så bra. Vi bara hade det bra och väldigt trivsamt,med god mat,lite vin och babbla på om precis ingenting alls. Gick på några korta promenader och så fint det är i området där hon bor,ja faktiskt ganska småmysigt. Innan jag styrde kosan hemåt var jag på Jula och inhandlade utelampor som jag satte i trädet. 
 
Nu ser jag var jag bor,när jag går ut på sista kisset med Märta.
När jag kom hem så fick jag lite "fikabröd"av Siv!! En sådan liten en!!!
Jag bara önskade att jag kunde stoppa detta dödande. Det är så jobbigt och ibland så hör jag en liten mus som piper och skriker och jag hinner aldrig rädda den lille. Det är så hemskt att jag ibland gråter. Det är en stor nackdel med katter att de är sådana lustmördare.
Igår afton var det kalas för lilla John som fyllde 1 år. Han var inte så intresserad av paket och ballonger utan mer av smörgåstårta?? Han styrde kosan mot alla som hade något på tallriken. Vilken matglad och omättlig unge!
Tycker mig höra åskan!! Men än så länge inget regn, så min plan att städa och dammsuga ur bilen får nog väntas med. Men jag har trimmat uppe vid vägen...jajamen men jag måste definitivt skaffa ett visir och ha täckande kläder. Satan i gatan vad ont det gör om det sprättar kottar på benen. Jäsicken var arg åskguden Tor är nu!! Vojne vojne han skulle verkligen behöva en kopp kaffe. Tänker på att Dan behövde minst 2koppar kaffe och få lösa lite sudoku eller ett kryss innan man kunde prata med honom hahaha. Jag är ju morgonpigg och var uppe mycket tidigare än honom och han blev så irriterad om jag började pladdra och planera dagen innan han vaknat till ha ha ha. När vi träffades så älskade han att sova länge och kunde komma upp vid 11 tiden. Men med åren så blev det tidigare och oftast vid halv nio. 
Nu blev det mörkt och regnet kom! Tor är fortfarande sur men ingen blixt än så länge.
Ganska mysigt med oväder tycker jag och nu ska jag gå ut på altanen. Kramisar

Dubbelbokad!

Publicerad 2021-08-12 09:14:34 i Allmänt,

Coolt att vara dubbelbokad...fast jag måste säga att lite usel farmor känner jag mig. Näää skojar lite...men jag skulle äta mat och umgås med en vän imorgon,men så fick jag ett grupp meddelande på Fb,där svärdottern undrade om det var någon son var allergiskt mot något??? Hon skulle beställa smörgåstårta??? I några sekunder var jag helt ställd?!? Shit..hade glömt att mitt yngsta barnbarn fyller ett år imorgon!! Det var bara borta och det var en månad sedan jag ordnade med present och det hade bara försvunnit ur huvudet. Tack gode gud så var min käraste goa vän flexibel och vi träffs idag istället. Tack för det😊
Söker efter en utomhus kedja,som jag tänker sätta i ett träd,men hittar ingenstans ännu som det verkar finnas. Är ju ganska mörkt nu på kvällen och lite ledljus skulle inte vara fel när jag tar sista svängen med Märta. 
Mina tomater börjar mogna och de gröna paprikorna som skall bli orange skiftar oxå. Till nästa år skall jag fixa mina odlingar lite bättre. 
Fick just meddelande från dottern att de fått släp från 11 och jag gillar ju att rensa och kasta så där kan jag vara bra hjälp hahaah
Tänk om jag var lika ivrig att göra något här hemma!! Har fortfarande inte sågat itu alla plankor från det rivna innertaket!  Inte eldat upp en endaste kvist och inte trimmat uppe på vägen! Men det äckligaste jobb man kan ha måste jag göra idag eller imorgon!!  Soptunnan måste skuras och spolas ur. Jag är ju inte äckelmagad men där är larver!!! Fluglarver!  Så jädrarns vidrigt att se de vita larverna. Har aldrig varit med om något sådant förr. Dottern sa att de hade larver och jag sa men herre gud så äckligt hur kan ni ha fått det? Har ni slarvat med att sköta kärlet? Jomen hej snacka om att kasta sten i glashus. Kom hem och lyfte mitt egna lock!!!! Fullt av de små äcklen. Har förberett med medel, bl a ättika och en skruttig skurkäpp som jag sen kan slänga bort. Idag tömmer de soporna så då rackarns gäller det. Huvva
Men idag kommer jag nog inte hinna göra det,utan imorgon gäller det .
I mitt förra liv hade jag sluppit hahaaha,då hade Dan fått göra det och sågat bräderna och trimmat vid vägen. Allt sådant som var äckligt fick han göra. Rengöra duschavloppet, avliva sjuka djur som jag hittat skadade, skura sopkärl! Och sen allt som jag inte ville göra...skotta,klippa gräs. Tanka bilen, handla mat, gå ut med hunden på sista kisset, laga grejer, osv. Jag gjorde istället allt möjligt annat som han gärna slapp.  Men nu för tiden är det jag som måste göra allt och det suger ibland,men det är som det är och då försöker jag i alla fall.
Ibland så kommer fortfarande en overklighetskänsla i det faktum att han är död och borta!  Det är helt galet att han inte är här, att han aldrig mer kommer hem. Att det ska vara så här nu? 
Direkt efter en sådan insikt så kommer oxå förnuftets röst och tröstens röst. Du vet ju att han skulle dö, du vet ju att han inte gick ifrån dig" frivilligt" han ville stanna kvar. Du måste vara stark och leva för dig och för honom. Du bär honom i ditt hjärta och han älskade dig.
Men allt är inte bajs, utan det finns så mycket jag är tacksam över. Minns hur vidrigt helgerna var och hur allt var så ovisst och känslan av att inte ha fast mark under fötterna. Det är borta och det är helt galet skönt. Rädslan att inte hitta ut eller t om inte vilja hitta ut ur sorgens hål och livspaniken,finns inte heller kvar. Allt som behövs är tid och att acceptera det. Att förstå att det är okey att ramla omkull och tappa fotfästet. Men nu kan jag inte sitta här och vara snusförnuftig haha. Märta ska få lite mat och jag en kopp kaffe. Sen ska jag försöka få tid hos vårdcentralen,börjar känna av lite ont i armen igen. Lev väl
 

Onsdag

Publicerad 2021-08-11 13:01:31 i Allmänt,

Sitter och samlar ork till att duscha ha ha ha. Har varit till yttersjö och jobbat med jord,grus och grästuvor. Jisses så skitigt jag vart och hade bara foppatofflor!! Och klev i en vattenpöl som grädden på moset. Sen for jag iväg in till stan ned de sista kartongerna. 
 
 Hade inte trott att jag skulle bli så skitig och svettig, utan planen var att jag skulle till Avion!!! Men svängde bara in till lillica och köpte mjölk till kaffet. Egentligen vore det nog klokare att klippa gräset medans jag liks är så äcklig och skitig. För det är varmt och smågnetigt att klippa gräs. Hmmm sen så borde jag köra grästrimmern oxå uppe vid vägen. 
Imorgon ska jag tillbaka till Yttersjö för att vi ska fara på tippen med allt träskräp och grejs som behövs kastas. Så svärsonen är ledig och skall hyra släp, så att vi tror och hoppas att vi får med det mesta....är dock osäker på det. Ska ju packa min bil full oxå,men plankor och pallar är skrymmande och tunga,så det blir att fylla min med tomma målarburkar,trasiga prylar,frigolit osv.
Köpte glass idag oxå och det kommer nog att bli gott ikväll med en glasspinne och bara slappa i soffan. Takläggaren ringde idag och sa att de inte kunde ta taket förrän till våren!!??!! Hade 2jobbare som hade sökt pappaledigt,vilket är trevligt i sig. Men ställde till det i hans planering och han sökte nu ersättare. Jag som fd företagare vet hur bökigt det kan vara med Vab och föräldraledighet. Men jag gillar och tycker det är viktigt att pappor oxå är hemma med sina barn. Nog om det...
Idag blir det vegetarisk middag med bl a kronärtskockor,som jag tycker är gott som tusan. Nu ska jag ta en kopp kaffe och rycka upp mig från slöträsket och börja klippa gräset....eller?
 

Nä nu blommar.....majsen!!

Publicerad 2021-08-10 09:10:35 i Allmänt,

Lite kul ändå att den blommar,även om det inte hinner komma kolvar.. Det krävs värme och minst 6timmars sol ett längre tag för det.
 
Nu är det dimmigt ute på vattnet och jag ser bara en vit vägg mellan träden . katterna har varit ute inatt och det låg inälver på altanen!!! Bläh.  Vad äckligt,det är och jag brukar vänta några timmar innan jag tar bort så det hinner torka till. Igår så var jag och hjälpte dottern med 1miljon kartonger som de hade i sitt garage. Fyllde hela bilen!! Ska nog dit idag och fixa i ordning lite i garaget. De tycker det är aptråkigt och svårt att hinna och jag tycker om att styra upp röriga ytor ha ha ha. Är dessutom bäst på att röra till mina egna förråd ha ha ha. Efter det for jag på jobbet.. .och alla boende "fanns kvar" vilket var skönt att se. Fick schemat för nästa period och det var det bästa alternativet. Jag får min enhet som bas,men är huvudsakligen resurs i huset.Vilket betyder att om det är sjukdom på annan enhet så går jag dit. Suger men är bättre än helt flyttas någon annanstans. Var förbi på Expo och köpte lite matlådor och sen iväg och hämta matkassen. När jag kom hem så gjorde jag fiskgratäng och en matpaj. Till middag blev det vegoschnitzel och mos. Riktigt gott faktiskt.
Gudars skymning vilket jojjohumör jag har. Ena stunden är det mesta motigt och ledsamt och känns hopplöst. Nästa är jag tacksam och hör fågelkvitter och är hoppfull. Kan bli så trött på mig själv ha ha ha och det är skönt att ha något att pyssla på med så jag slipper sitta rakt upp och ner och fundera på dumheter och energislösande tankar. Men om jag nu ska säga något positivt om mig själv så har jag alltid haft förmågan att landa på fötterna och är mer positiv än negativt inställd. 
Ser mig omkring och ser alla djuren som sover gott här i soffan. De är som tonåringar och skulle tro att de behöver ytterligare en timmes sömn innan de funderar på mat. Knasbollar men högt älskade. Lev väl.

Regn. ..

Publicerad 2021-08-09 07:43:11 i Allmänt,

Sitter och väntar på att "Göteborgsgänget" ska komma förbi för att säga hejdå,innan de styr kosan hem till Göteborg. Usch och fy så fel det känns att inte ha de nära. 
Men jag vill tro att de åtminstone flyttar närmare Umeå så fort det öppnar sig en chans om jobb.
Lördagens begivenheter var i alla fall både mysiga,trevliga och tokiga. Vi for till Kassjö med "födelsedagsbarnet" där vi (läs alla utom jag och M) åkte ...? Ja vad hette det? Crossbil!!! Utan motor? Gokart! Kommer inte ihåg,men fort gick det.
Kort togs på första varvet,då det gick sakta och försiktigt.....men sen vart det åka av hahahaa. M hade gjort en god matig sallad och vi mös i gräset. Sen åkte vi vidare upp till örträsk där S hade dukat så fint och mat,lekar och trevlighet var det som resten av dagen innehöll. 
Dagen efter vände jag åter hem och det var en trevlig biltur. Blev alldeles varm i hjärtat av att se hur de börjat göra stugan till sin. S har ju verkligen en säker och snygg stil och så fint hon gjort om på altanen. Var som ett helt nytt rum. Blev alldeles varm i hjärtat av att se att stugan nu får andas en ny tid. Barnbarnen trivs där och jag blir så glad att se det,, då det var Dans önskan.
Ibland kommer det ett stråk av nostalgi, men det är så skönt att känna att det blivit bra att nu är det någon annan som skapar minnen där .
Idag är det pissigt väder och så skall det väl vara ett par dagar. Djuren sover och jag vete tusan vad jag ska hitta på resten av dagen. Skall in på eftermiddagen och hämta matkasse i alla fall,som nu har kommit igång igen efter sommaruppehållet. Nåja något hittar jag väl på ha ha ha. Lev väl

HSP

Publicerad 2021-08-06 14:10:28 i Allmänt,

Vet att jag kom i kontakt för flera år sedan med begreppet HSP= Högsensitiv personlighet och tyckte det lät lite som jag. Både dottern och Dan sa flera gånger till mig att det beskrev mig så bra. Då skrattade jag och sa att det gör det väl inte..... Jag har nu läst och gjort tester och läst lite mer och dragit en slutsats av att jag är en HSP personlighet. Det är ingen diagnos eller ngn sjukdom bara ett personlighetsdrag. Jag tror dock att vara medveten om sig själv och hur man reagerar och fungerar underlättar sin egen självbild. Jag har ofta tänkt att jag har två olika sätt att vara och ibland blir jag spyless på mig själv och min dubbelhet. Har inget behov av att analysera mig själv, tvärtom så vill jag liksom de flesta inte se sina negativa eller förvirrande personlighetsdrag. Men kanske jag bättre förstår mina reaktioner och beteende lite mer och är mindre hård mot mig själv om jag förstår varför jag "är som jag är". Är väldigt käslostyrd och det är både en hjälp och stjälp många gånger. Blir lätt överväldigad att sådant jag upplever och tårarna bara kommer av alla känslor. Det kan vara ett vackert träd, en upplevelse eller något annat jag ser och är med om. Det kan nästan vara överväldigande och jag blir alldeles bubblig inombords av att se något så vardagligt som ini i en blomma!!! eller en vacker sång. Är väldigt intryckskänslig och ibland är gråt och skratt , ilska och glädje så förknippade. Dan sa att jag var spännande att leva med då mitt sinne kunde tvärvända på en femöring. Han kunde "läsa" av mig bättre än jag kunde själv och han hade i princip alltid rätt och fanns bakom mig när jag behövde. Nuförtiden är det inte så ofta lyckokänslorna väller över, men däremot de djupa reaktionerna. Är det mycket av upplevelser eller tankar eller känslor så blir det till slut fullt. Då måste jag vila och sortera huvudet!!! Jag ska läsa på lite mer om HSP och försöka hitta ett sätt för mig att hantera min "oreda" För jag "sparar" och "sparar" och till slut så spricker jag. Jag älskar ju när det händer saker och ting runt mig och jag älskar familj och vänner och jobb och allt därimellan. Har fortfarande inte full energi och blir tröttare fortare än förr. Kanske åldern oxå som påverkar, men det är inte det som är det bökigaste, utan det är känslorna eller snarare reaktioner och händelser som jag inte tar tid att "smälta". Tid har jag ju gått om och ibland alldeles för mycket tid att fundera och ägna mig åt funderingar. Nej det är de där småsakerna som jag inte tar in, utan snabbt trycker bort som ställer till det. När jag tex ser barnbarnen och tänker snabbt: Åh nu skulle Dan vart med.....När jag handlar och reflexmässigt undrar vad "vi" ska äta....och kommer på att det är bara jag. När en lampa lyser i bilen och jag tänker att: Det måste jag fråga Dan om? Eller när jag ser på ngn av Dans barn och ser honom i dem. Jag trycker bort och trycker bort tills det gör så ont och jag faller ihop. Jag låter mig inte acceptera att dessa reaktioner kommer eller att jag är mitti känslan och jag inte kan visa min reaktion eller sorg. Det är ju till 99% oskyldiga tankar om förr och det som inte längre finns och som jag oftast sorterar bort som " Inte lönt att älta om det, det är ju som det är" Men jag tror att jag måste hitta ett sätt att hantera mitt sätt att vara. Kanske göra ett litet kort avslut varje dag av vad som varit och farit i kropp och knopp? Känns inte riktigt bekvämt och väldigt självcentrerat och lite väl mycket analyserande. Men om det hjälper utan att man blir helt sjalvupptagen så kanske jag törs prova. Hursom så tänker jag att jag skall nog skriva lite mer utlämnande här och bli av med mina funderingar och tankar. För hur knasigt det än låter så hjälper det alltid att liksom tömma ur sig här. Samtidigt så blir jag lite generad då jag inser hur förvirrat och deppigt och helt vansinnigt det kan låta i mina tankar, när det kommer på pränt. Men det tänker jag oftast bort för det hjälper mig att bli stabil igen och bli av med en massa känslor och tankar. Tror helt och fullt på att det är lätt att bli helt knäpp om man är isolerad och ensam. Hualigen när vet man om det snurrat om helt???hahaah.
Nu ska jag i alla fall gå ut och köra grästrimmern jag lånat av sonen. Känns drygt att göra middag så det blir nog våfflor i sin enkelhet idag. Lev väl

Lilla Ruth

Publicerad 2021-08-05 11:12:05 i Allmänt,

Hej min finaste M såg du ringde!! Då var jag nog på väg hem. Hör av mig kram
Igår var jag på böljan den blå och det var så mysigt. For till sonen på Bergsboda och skulle inspektera allt han gjort sen sist. Jösses så allt såg annorlunda ut!! Det var en ny infart och schaktat jord och grus ner mot älven. Bastun var nu färdigrenoverad och hade fått fräsig belysning under bänkarna. Nu skall han plantera gräs längst ner där inget bygge skall vara och förbereda för Attefallarn han skall bygga. Där är det tänkt att de ska bo nästa år och dessutom är ju lokalen färdig med dusch,pentry och gott om plats. Sen for vi ut med båten och mot tunneln där vi köpte kaffe och åkte sakta upp efter. Det var så mysigt och den enda som inte var helt övertygad var Märta. Hon sa inte ett Knyst och satt stilla hela tiden, men gick ändå att se att hon tyckte det var märkligt.
På hemvägen hämtade jag denna donna
Mysgroda och vilding och idag var det extra spännande när kisse tog in en mus på altanen,som levde!! Jyckarna blev som tokig och till slut bar kisse ut den,men de sökte länge efter den ändå.
Igår morse räddade jag denna lilla ödla
Den var utan svans men jag bar bort den bakom friggan så det är bara att hoppas att inte kisse hitta den igen.
Har pysslat lite med lite hängande grejer som nu ska sättas upp härute. Jag har ju fortfarande mycket pärlor kvar,så det var ju toppen att passa på att pyssla.
Har kokat sylt nu på morgonen
Det var åratal sedan och jag hade glömt vilket kladd den var. Men gillar blandningen av jordgubbar och hjortron. 
För övrigt är jag stabil igen hahaaa. I förrgår var jag nästan på väg att ringa till jobbet och avbryta semestern!?!! Var rädd att jag fick mycket tid att deppa på. Men det gick tack gode gud över på aftonen och nu är allt helt okej igen. Tror att det hjälper mig väldigt mycket att få skriva ner all galenskap och liksom få ur det ur knoppen och kroppen. Brukar säga att jag är en social eremit och det stämmer nog ganska bra. Kan vara ensam men saknar ändå att få samtala med någon om precis ingenting ibland. Har inte ätit frukost än då jag varit upptagen med syltkokning och pyssel. Voffsingarna har ätit och sitter nu och tittar ut på några barn som kör radiostyrd bil härute på vägen. Ruth morfar och gruffar och Märta ser helt knäckt ut. Blir inte någon sovmorgon för henne när Ruthan är hos oss hahaa. Lev väl

Måste få skriva av mig

Publicerad 2021-08-03 10:17:49 i Allmänt,

Det är en sån dag....När jag går sönder, när jag fösöker få jämvikt, men å andra sidan inte. När det gör ont och man lindrar smärtan genom att gå sönder. När bubblan spricker och det väller ut spänningar, sorg, smärta, saknad och det inte läker förrän det töms. När jag gråter så att jag går undan Märta som blir så orolig när jag gråter så att jag nästan kippar efter andan. Det är svårt att förklara mer än att det är en process, en del av mitt liv, något jag bär inom mig.
Det är som om jag går i olika skor på fötterna? Det går att gå i och jag rör mig åt det håll jag går. Men känslan av att det inte riktigt är som det ska eller som det inte riktigt stämmer och blir snett finns. Jag har allt som jag behöver och mer därtill som jag ska ha för att allt ska fungera. Men allt känns väldigt praktiskt och bra och jag är tacksam över så mycket. Men min själ vrider sig och hittar inte riktigt plats och känns kraftlös. Jag skrattar mycket och finner glädje och är fri och stark. Men min själ är hungrig och så ledsen och hittar inte ro. Den saknar...den vill ha kärlek och förstå: Den förstår inte varför den finns och känner inte livet. 
Det är som ett samtal mellan min själ och min hjärna. Min hjärna säger: Det är sol idag och idag ska jag nog klippa gräset och rensa lite ogräs. Det sysselsätter mig och det är en ganska trevlig syssla att rensa ogräs och blir så fint. Jag mår bra av det och det får mig att må bra.
Men min själ säger att det växer ju ändå upp mer så det är inte lönt. Ingen bryr sig ändå och delar din känsla, ingen som går bredvid och kan dela glädjen av solen och den fina dag som det är. Jag trycker bort det så långt in i mig jag kan.
Jag vet ju att det är bra för mig och att jag älskar känslan av att sitta på bron och se på den fina rabatten och njuta av dagen. Men själen säger att du kanske har 20 år på bron att sitta och glo så....så varför nöta på den känslan. Du är utan framtid, utan Dan ,utan honom att "spegla" dig i..
Jag skakar bort den otäcka känslan och trycker bort det. Jag förstår inte riktigt varför jag finns här som en vandrande varelse....och jag trycker bort det. Allt blir till slut för mycket och den spricker och töms. En sådan dag är det idag, eller just nu. För om ett tag så är bubblan tömd och jag ser återigen positivt på det mesta. Mina olika skor på fötterna, trampar jag vidare i livet. Jag har en positiv inställning till det mesta, men oron över framtiden finns med mig. Den praktiska, hur blir det i höst på jobbet, var kommer jag att hamna, vilen enhet, var skall Märta vara på helgerna? Det kommer att bli bra och det kommer att lösa sig. Märta kan vara i Yttersjö hos dottern. Du kan och du kommer att kunna, säger jag å mig själv. Bekymra dig inte förrän du vet vad du ska oroa dig över. Men i ärlighetens namn så följer den otäcka rösten med i mitt snusförnuftiga tänkesätt. Det vore bättre om du inte fanns och slapp överleva och sitta där och le över det som varit och aldrig mer blir. Den där tanken på hur länge det är kvar....hur länge lever djuren? Hur länge måste jag finnas kvar? När jag känner hur själen vrider sig av hunger och mening och livsglädje, då är det tufft. Men det är inte hela mitt liv utan en del av mitt liv....och som jag tror och hoppas bleknar. Men hur matar man en själ? Jag tro att min matas med kärlek och lvsglädje och känslan av sammanhang. Jag vill verkligen känna livsglädje och den glädjen är så mycket större än den var för ett år sedan. Men har liksom inte fått till det i mina olika skor.
Så skönt att få skriva av sig och det känns som om jag samtalar med någon. Ångesten dalar ner och lägger sig för att vila och jag kan torka mig om näsan och fortsätta min dag. Så skönt det ändå är och solen lyser även om värmen inte är på topp. Det kommer att bli en bra dag.
 

Godmorgon

Publicerad 2021-08-02 08:15:21 i Allmänt,

Idag var det kyligt och min tvätt är långt ifrån torr.  Måste nog ta in och torka tror jag. Enligt prognos så ska det inte regna,men vem vet?
 Började måla den lilla väggen i köket igår och gjorde andra varvet nu på morgonen. Blir nog ett tredje varv oxå skulle jag tro.
Ser lite rosa ut på bilden men är mer beige. Den stora frågan idag är vad jag ska göra? Tänkte samla ihop och fara på återvinningen,men då vill jag passa på att städa upp i förrådet och bära över till friggan det som är känsligt för fukt och kyla. Men skulle behöva en garderob till och mer hyllplan. Hyllplan tror jag att jag kan fixa,men måste i så fall kapa dem lite. Skulle vara en standard garderob jag köpte,men de hyllplan,jag hade var för djupa?? Kapning innebär en maskin!!! Vilket jag inte är bekväm med hahaa.
Har inte röjt med trimmern heller ha ha ha så värdelös på att ta tag i det. Väntar på när inspirationen kommer??? Eller snarare djävlar anammet. Måste ta mig över den där "obehagskänslan" för har ju så mycket som ska röjas i skogen. Inte i år,men nästa i alla fall. Ibland kan jag känna att jag tar mig vatten över huvudet. Har ju en jättehög med ris,grenar och stammar. Just nu göms  den effektivt av hallonsnår, i alla fall lite hahahaa. 
Saknar de små redan och skulle vilja ha dem närmare.
Kanske flyttar de i alla fall närmare och de pratar om Örebro,där det finns en bra klinik som R skulle kunna få jobb på. Det skulle innebära mycket närmare till dem. 
Usch och fy för att inte ha sina kära nära. 
Nu har kisse kommit in och lagt sig för att sova. Han har sedan en tid varit ute på natten och lever livets glada dagar och sover på dagarna. Siv kommer då in för natten och är en ordentlig flicka hahaha.
Märta sover och njuter av lugnet och ostörd morgonsömn. Jag har nog bestämt mig......börjar sortera lite bland det som skall kastas och sen blir det antingen gräsklippning eller återvinningen. Eller så imorgon? Hahaha

Idag for de vidare....

Publicerad 2021-08-01 17:31:23 i Allmänt,

Jisses så tomt och tyst det blev?!? Inte för att de är högljudda,men ändå. Nåja vi träffs ju till helgen. När de for så har jag varit aktiv och alert hahahaa. Nu har jag softat nästan hela veckan,så nu har jag startat upp lite jobb. Först och främst fick jag med mig dottern in till stan för att köpa en soffa!! Japp... Gillar ju den jag har...men jag blir galen på lösa kuddar. Märta ligger på ryggplymåerna så de blir helt vanskapta och blir så galen på att varje dag försöka få till ett hyfsat ryggstöd. Katterna gillar oxå att ligga där men tynger inte ner dem på samma sätt som Märta dom nästan studsar till dom för att de ska bli platta och hemska. Att hitta en soffa där plymåerna sitter fast var inte det lättaste. Nästan alla soffor har kuddar på ett eller annat sätt. Så det fanns 3 att välja på! Det blev "old fashion" en hörnsoffa i brunt!?! Ja jag vet!!! Så otippat? Men 10 veckors leverans tid!  Hade nog velat ha en i färg, men varför inte tänka på ett annat sätt? Har ju gjort det en hel del senaste året,så varför inte köra vidare på det temat. Kommer kanske att sakna fåtöljen ibland men å andra sidan så blir det alltid trångt när djuren oxå ska sitta med mig. Sen så var det inbyggd fåtölj i soffan,så det kanske bara blir bättre. Sen har jag rensat bland mina kläder. Har lagt allt jag inte är säker på eller använder så sällan och packa ner i säck. Tänkte spara den i förrådet ett år och om jag saknar något, så har jag inte  slängt det. Misstänker att jag inte kommer att sakna något alls. Blev en påse med slitna t shirts och linnen som skall till tippen och även en påse skor. Samt lite annat jox: En termos,wokpanna, fula glas och missfärgade plastlådor och lite annat småplock. Älskar att slänga och rensa,men är suverän på att spara oxå. Kände mig nöjd när sonen sa: Vad lite grejer du har i kökslådorna. 
Ska ge mig på lilla kökskåpet,där jag har kryddor och sådant och försöka se om jag kan bringa lite ordning där. Tänkte sortera sådant som jag i inte tar fram så ofta och ha det i en låda och de kryddor som inte ryms i kryddhyllan på ett mer överskådligt sätt. Nu är det mer lite huller och buller och hopplöst när man ska ha något speciellt.
Tvättar för fullt de handdukar och sängkläder som mina gäster har använt. Måste kolla vädret om det går att hänga ut, för jag har hängt ut det på altan nu och har ytterligare en maskin på gång.
Tog en liten paus nu efter middagen och känner  nu att jag håller på att slöa till. Så upp igen och greja lite innan jag gör kväll.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela