myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Godmorgon

Publicerad 2021-08-15 08:46:10 i Allmänt,

 
Nu har jag fyllt skurhinken och ska svabba av golven. Har tassavtryck av jord och lera sedan ovädret igår på förmiddagen. Katterna kom in och var smutsiga,blöta och Siv var nästan lite rädd för dundret. Mitt på dagen kom solen tillbaka och det var en jättehärlig eftermiddag och kväll. Gick ner till "hamnen" och det var så fint över havet. Var in till Avion och handlade och köpte en till hylla till lillrummet. Nu har jag plats till pärmar och annat jox som är bra att ha "nära" tex.tejp,pennor,linjal,saxar och annat småkrafs.
Sen gjorde jag en kinamatinspirerad mat,fast till middag åt jag vegosnitzel. Härom dagen gjorde jag annan vegmat som blev jättegod. Kronärtkockor,cremefraiche med saffran och chili,tomater och sallad smaskens.
Måste bara visa och berätta om något som Märta gör!! I vårvintras köpte jag ben till henne. Brukar köpa mindre typ revben. Men nu vart det en större kluns, som hon inte biter så mycket på,däremot har det där benet fått en märklig betydelse!! På kvällen så ska hon ha det i sängen och sen när hon vaknat till och ätit ca 10 tiden hämtar hon benet och lägger det i soffan eller på mattan. Där får det ligga tills vi går och lägger oss....till saken hör att det är ganska tungt och svårt att greppa om och jag har en ganska hög säng. Oftast kommer hon inte upp med det själv utan jag måste lyfta henne med ben upp. Det går inte att först ta med sig benet och låta henne komma själv....nä det blir tydligen fel??? Är som hennes procedur och jag börjat ledsna på det där och har nu fixat en trappa!!! Hon har inte använt den än och det inte speciellt diskret med att ha den i sovrummet. Men eftersom jag är lite pjoskig så kanske jag kan leva med trappan om hon lär sig att använda den.
Har sovit med öppet fönster inatt då det var så varmt fastän jag inte har någon värme på. 
Imorgon är det vardag och då ska jag ringa till VDC och be om en tid att kolla blodtrycket och även få utskrivet mer tabletter för nervsmärta. Känner av armen igen och det molar och värker emellanåt. Vill inte ha tillbaka det i full kraft,för det var gräsligt ont. Samtidigt är ju medicinen inte kul heller,  man blir torr i munnen och dåsig och trött. 
Jag misstänker kudden!! Jag har en jätteplatt kudde då jag var en magsovare,men nu har jag blivit mer av en sidosovare!! Och då liksom hänger huvudet....och det onda kom från nacken, så det är värt att prova en annan kudde. Problemet är att jag tycker att alla nya kuddar är så varma!! Men jag kan ju inte heller gå och ha ont.  Så det blir väl att bita i det sk sura äpplet. Lev väl

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela