myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Tillbaka....

Publicerad 2021-09-29 15:24:12 i Allmänt,

Varit mycket att pyssla med och jobbat in morgondagen så att jag kan vara hemma. Har beställt besiktning av bilen,fixat  recept på nervmedicinen. Bokat för att sätta på vinterdäck inför resan söderöver och lite annat grunks att fixa med. Nu har jag gjort mandelbotten till en av tårtorna, och inser att stora tårtfatet är kvar på jobbet!!
Imorgon skall kolasås kokas och bredas över och sen lite grädde och choklad på det. Inget för mig då jag tycker att der blir för sött,men antar att den kommer att gå åt ändå. 
Sitter nu i soffan,som står ute på altanen!!!
Har lyckats böka ut den och fåtöljen,trångt? Jajamensan haahaha.
Imorgon kommer nya soffan, så ikväll får jag sitta/ligga på golvet!! Äsch en kväll är väl inget....i Asien så sitter alla på golvet....tror jag. I alla fall på många ställen.
Är äldre asiater smidigare än oss?
Förbannat....nu bar kisse in en mus som sprang och gömde sig under skåpet. Alltså det har sina nackdelar att bo ute i "skogen" hur länge ska den sitta där under då? Måste öppna upp så den har en chans att springa ut. Har ju en dörr liggande för tills jag får dit altandörrarna.
N
Nu har bägge katterna sniffat sig till att museländet är under skåpet!!!  
Har inte varit ledsen på ett bra tag. Visst har det kommit några tårar lite då och då, men jag har inte varit uppgiven och ledsen i hela själen.
Är ju en projekt startande personlighet,både på gott och ont. Men allvarligt??? Har inget riktigt på gång....förutom vetskapen om att jag ska på semester i slutet av månaden och ser framemot det. Men det känns ändå inte som ett projekt. Känner mig faktiskt riktigt lugn och .....näh??? Förbannat....har en typ av projekt på gång? Försöker undvika sötsaker och kvällsätande! Har gått upp 5kg bara på några veckor!! Kanske inte är så märkvärdigt,men på min redan stora kropp är det så djävulskt onödigt. Har blivit mycket kvällsfikande och glass på kvällarna... Har alltid varit en kvällsätare och äter i princip all föda efter kl 17. Före det blir det mest kaffe och eventuellt en filtallrik. Märk väl att jag inte bantar!! Länge sedan jag slutade med det,försöker bara att tänka ett varv till. Dessutom så är det svårt att banta efter 50 har jag hört. Äter dessutom alldeles för fort! Har alltid gjort det....som om någon skulle ta maten ifrån mig hahaa. Kanske det kommer att ta ett år då att bli av med de där 5kilona!!! Men förhoppningsvis blir de inte fler ha ha ha. Visst springer jag omkring mycket på jobbet,men det var minst lika tungt när jag var butiken. Inte minst "ett dygnet runt jobb" Kommet aldrig mer att behöva hålla på med bokföring i alla fall hahaa. 
Jaha nu hoppade kissaena ut? Och lämnade Märta att hålla reda på musen under skåpet!  Hon löper i alla fall nu,den lilla hundfröken. Då vill jag inte ha henne lös på prommisarna. Har märkt att hon inte lyssnar lika bra på inkallning när hon löper. Vem vet hon kanske utvecklar moderskänslor för musrackarn? Fortsättning följer....
 
 
 

Lördagkväll

Publicerad 2021-09-25 18:56:33 i Allmänt,

Som jag hade önskade att när jag kom hem så väntade Dan på mig....kände det så starkt när jag körde hem från jobbet. Tror att jag då hade kramat om honom och snusat honom på halsen.
En sekund högg det till i hjärtat,men fick strax ett stort leende istället. Så skönt att minnen är fina och varma.
Det blev inget målande  på träffen med diakonen...skönt. Men det var ändå bra,men det tog emot att öppna mig och så får det vara ibland.
Det är så läckert att härute är det oftast alltid sol!!! Fast när det blåser,så blåser det av tusan.
Tog ett kort när jag närmade mig Sörmjöle...då kan man se hur det liksom bara öppnar sig och är sol när jag kommer hem.
Så när jag kom hem så blev det en hyfsat lång prommis med Märta som jag hade hämtat i Yttersjö.
När jag kom in så så släppte jag in Siv som sov på altanen och där låg 2lik på golvet!!! Eller den ena lilla musen var det inte mycket kvar av alls
Varning!!!! För otäck bild!!!!
!
!
!
!
!
!
 
Lilla stackars musen.
Nu har jag förberett lite som ska bli till fika på jobbet imorgon. Kokat päron i sockerlag och sen blir det med mintchoklad i ugnen med lättvispad grädde till. Blir nog gott för de boende på "min" avdelning. Jag ska troligtvis vara på en annan avdelning,men jag vet i alla fall,att de mina får något gott ha ha ha.
Nu ska jag resten av kvällen bra mysa med djuren i soffan. Lev väl

Jag var så säker..

Publicerad 2021-09-24 08:32:41 i Allmänt,

Var så säker på att jag hade en gurkburk!!! Skulle göra rullader så här på morgon kvisten men hittar inte gurkburken? Så det måste jag inhandla idag.
Är ledig idag inför helgjobb och har inbokat möte med diakonen!!! Är i sanningens namn spänd inför både själva "grävandet" i det som gör ont och den skit jag bär med mig. Inser att jag nog måste göra det här,även om jag tycker att det som varit har varit. Men även att vi skulle måla!!! Ehhh måla...jag. Ja jag kan måla grejer,hus och sådant. Men liksom måla på papper hur jag mår? Eh....känns skumt. Men jag är beredd att göra det om det "jag mår bättre" av det. Men är skeptisk och lite halvskraj.
Men något roligt jag gjort är att jag har just betalat bokningen till boende på Ullared! Så skojsigt att göra något annat och få fara på en roadtripp. Sen några dagar med sonen med familj. Nu är det bara dagar kvar tills bebisen kommer och R är stor som ett hus haahah. Spännande att få lära känna den lilla människan.
Känner i hela jag att Dan skulle tyckt att det skulle varit lika spännande. Minns så väl hur han sa när M och A väntade lilla J och hur det liksom högg till i hela mig. Vi satt några dagar innan han blev dålig och åkte in "för gott" och glodde på TV. Helt plötsligt sa han: Ingalill...är så glad för din skull att det kommer en bebis, att M och A ska få ett barn.
Han visste och jag visste att han inte skulle vara kvar då, och det gjorde så ont.
Flera av småbarnen kommer aldrig att lära känna honom eller minnas honom och det gör så ont och känns så fel.
Han som älskade ungar mycket mer än jag och som njöt av att få busa och brottas med dem.
Den absolut viktigaste personen i mitt liv?!? Den som fick mig att öppna mig och våga känna och ta emot kärlek. Så konstigt att det gör så ont. Tur att den smärtan är hos mig och inte någon annan behöver känna så. Men den kommer att blekna och till slut bara kännas och inte göra ont. Ibland känns allt så patetiskt,är som den där sagan om den lilla gumman som bodde i en liten stuga med sin katt. Så kan det kännas ibland även om jag har 2katter och Märta. Som om jag liksom bara är en liten gumma i en stuga. 
Men det är då bättre än att vara en liten gumma i en lägenhet i stan. 
Att vara en liten gumma med 2katter och en Märta är väl inte helt fel alla dagar. Utan det är den själsliga ensamheten som följer med att vara en liten gumma i en stuga oavsett om hon bor i ett slott eller lägenhet som suger. Men för det mesta så har jag det ganska bra och det kan faktiskt vara lite mysigt att ligga i soffan med alla djuren och helt själv få bestämma vad jag ser på TV. 
Just nu så är det uppehåll i regnandet och katterna är ute och springer. De var så ivriga att komma ut tidigare i morse och bägge 2 liksom skuttade fram. Märta lunkande fram och gjorde snabbt bort sina toabestyr och ville snabbt in och sova och det gör hon just nu och har knölat ner sig på ryggsoffkudden. Åh vad jag längtar efter den nya soffan,som hon inte kan demolera kuddarna på.
 
 
 
 

Blev lite långt. .

Publicerad 2021-09-21 14:40:19 i Allmänt,

Kom hem från jobbet och där hade jag full fart eftersom jag var den enda ordinarie personalen. När jag kom hem så tog jag Märta och gick ut.. ..efter någon kilometer blev jag både nödig och hungrig och det kändes långt hem...
Men tog en annan väg hemåt och gick så jag hade havet på sidan ,vilket alltid är vackert att se. 
Nu ska jag fålla ett par gardiner,tack gode gud för strykband!!! Sen har jag lite räkor som måste tas om hand och kommer nog att bli någon sorts pastasås av. Men först ska jag betala boendet i Ullared. Jajamen i slutet av oktober bär det iväg. Så kul,för först blir det några dagar hos sonen och då har nog det "nya" barnbarnet anlänt!! Längtar efter att få krama flickorna och bara få vara dem nära.
La mig ner i soffan nu .....så skönt. Skulle lätt kunna sova en stund,men är rädd att det kan bli svårt att sova för natten. Nattsömnen är ju lite halvtaskig,även om den inatt var riktigt hyfsad.
Jag gillar att ta en tupplur,men det bör bli tidigt på dan, så ja "hinner" bli skittrött. Kvällstrött är jag ju alltid, men ändå svårt att somna!!! Märkligt är det.
Nu har jag 2 tidiga mornar kvar, sedan en ledig dag,innan helgjobb. Ibland blir man apless på att jobba helger,för allt umgänge med andra människor skall pressas in 2 helger i månaden. Är ju avlösare oxå så det ska oxå "klämmas" in. Vardagarna blir det sällan att jag far in till stan och gör något på kvällarna. 
Är lite glad att jag bytt gardiner.....för när deppigheten gör sig påmind så skulle jag aldrig ens tänka tanken. Vem fan bryr sig blir tanken då om det mesta. Därför är det skönt med lite bättre dagar, solen gör mycket och faktum är att solen lyser mer ute vid vattnet. Nu börjar även rådjuren komma tillbaka och man får vara lätt på gasen när det är mörkt.
Lev väl

Det rullar på...

Publicerad 2021-09-20 14:58:12 i Allmänt,

Den ena veckan går snabbt över till en annan vecka och ibland går det så jäkla fort! Det enda som inte går fort är att få min soffa? Blir antagligen någon gång i slutet av oktober, skulle inte förvåna mig om det blir när jag far ner till Göteborg!! Skulle vara typiskt om de plötsligt bara ringer och säger att de står på gården???
Måste fixa extraljus, och serva bilen och besikta den, hmmm måste boka tid. Extraljus behövs verkligen då jag kör i mörker och vill ha lite "längre" ljus.
 
 Som ni ser så är det liksom bara framför bilen? Tog en bild ha ha ha så jag kan visa vad jag vill ha. Tänkte ringa till mekonomen och höra hur mycket det kostar att montera. Usch vill inte ens tänka på vad det kommer att kosta....avskyr att lägga pengar på bilen. Trist och tråkigt men är ju beroende av bil så det är bara att försöka acceptera det. 
Ät sjukdom på jobbet,så jag kommer att vara på min enhet under veckan. Men till helgen vete tusan vars det blir. Ska snart rulla in till stan igen....och hämta matkassen. Varannan måndag har jag kassen och har tänkt sluta ibland....men samtidigt så är det praktiskt och bra pris.  Tänkte springa in på Expo och glo lite oxå bara för kul skull. Men tills vi hörs igen.Lev väl
 

En liten paus

Publicerad 2021-09-19 09:31:55 i Allmänt,

Satte ner rumpan en stund, för att stilla ta en kopp kaffe. Har satt igång en maskin tvätt,jaaa jag tvättar ofta. Inte för att jag är mer dyngsam,utan för att jag tvättar arbetskläder. Måste byta kläder varje dag och man får inte så många ombyten att det räcker till en arbetsvecka. Så min maskin går varannan dag, och har därför aldrig full tvättkorg hahah. Igår gjorde jag en sk 14dagars sallad
Blev jättegod och så praktiskt att man kan köpa färdigriven vitkål! Sen gjorde jag en äppelkaka med frosting och kolasås efter ett recept jag såg i VK. Idag stryker jag och byter till lite höstigare gardiner. Måste visa hur det ser ut just nu!!!
Så här ser det ut om jag tittar ner!! Och så här uppåt!!!
Man kan ju fråga sig hur i hela friden jag ändå kan känna ensamhet??? Men de är inte så kommunikativa och även om de skulle gilla tanken på att sitta på bordet och äta middag med mig skulle det
1 inte bli samma samma sak.
2 de skulle bara glufsa i sig och sen gå...
3 någonstans måste jag dra en gräns ha ha ha
Om en och en halv timme ska jag rulla in till stan och vara barnvakt,så jag bör kanske kamma till mig och borsta tänderna och byta om snart. Men först måste jag stryka klart ett par gardiner. Har så litet hem att byta gardiner hos mig går på ett kick.
Är trött nå djävulskt för jag sov eländigt,eller egentligen var det problem att somna in. Hittade ingen bekväm ställning och hade ont i hela armen ända ut i handen. Ibland blir det som senadragskänslor. Vill inte använda mig av sömntabletter varje natt och melatonin hjälper inte mot smärta så himla bra. Det är ju liksom inga kemikalier som hjälper till i det,utan är ett naturligt sömnhormon. Jaja går väl an om jag är ledig att somna mitt i natten,men i kombination med att samtidigt ha ont suger.....äsch nu är det färdiggnällt. Lev väl

Lördag 18/9

Publicerad 2021-09-18 08:30:19 i Allmänt,

Godmorgon sov till 7.20 ! !  Händer inte så ofta,men var uppe sent för att vara mig. Satt och såg på Cityakuten och är nu på säsong 12.  Igår så gjorde jag för första gången, en lite godare middag sen Dan dog. Ha ha ha det där lät som om jag alltid ätit dålig mat!!  Vad jag menar är att jag oftast lagar mycket mat samtidigt,och gör matlådor. Att äta en god middag brukar mer betyda att man äter med någon annan. Då blir det som om all mat blir god. Att äta ensam vid bordet,kan kännas väldigt ensamt och det blir oftast en känsla av ännu mer ensamhet om man liksom gör "sig till"och lagar någon lite godare middag. Igår blev det både gott och en liten gråtattack som sen slutade med att jag blev både mätt och nöjd och det till slut kändes bra. Har aldrig ätit lamm! Och kände mig lite skeptisk till att det ska smaka kofta! Men har hört att det skulle vara gott så jag tänkte att jag börjar med lammfärs. Så hej och hå ,blandade med persilja,fetaost,vitpeppar och stekte först på plattan och sen tio minuter i ugn. Gjorde en god sallad till .....och medan jag stod där och gjorde sallad kom tanken från ingenstans.....Så spännande det här tror jag att Dan kommer att tycka om. Var helt inne i huvudet att allt var som förrut!!! Usch och fy och tårarna började rinna sakta.,när jag sekunden efter insåg att så är det ju inte längre. Men satte mig ändå och åt, inställd på att det skulle kanske inte skulle vara något för mig. Men det blev ju Jättegott!!! Blev så glad och tacksam och det kändes bra.
I helgen är jag ledig,men ska vara barnvakt på söndag. Det suger ibland att jobba varannan helg, även om jag kan vara ledig en vardag så behövs det 2dagar för återhämtning, i alla fall för mig. Men jag är glad att mitt vikariat är förlängt till årsskiftet. Tror ändå att jag alltid kommer att ha jobb. Det är stor skillnad på vilken "sorts"boende man har. På min avdelning är det i princip alla sängliggande och det innebär att det är tungt fysiskt. På andra avdelningar är det virriga uppegående och det är jobbigt psykiskt. Vette tusan om jag inte föredrar det första.
Idag ska jag nog in till stan och kolla på ännu en ny kudde. Den jag köpte blev för hög och för hård och jag har återigen min platta. Så det står på agendan samt lite inköp av mjölk och tankning av bil.  Men först ska jag nog bara svansa runt här hemma och ta det lugnt. Lev väl
 

När man blir väckt....

Publicerad 2021-09-16 07:19:03 i Allmänt,

Kan man annat än le när man blir väckt av att den här lilla tjejen borrar in lillhuve under hakan och fnyser?
Hon är ett energiknippe och en pajas och nästan aldrig stilla om hon inte sitter i knät eller ligger på mig. Mopsar är väldigt full av energi men även knähundar. Gillar att ha henne här,men Märta blir less.....hon vill ha sina sovmorgnar.
Idag börjar jag jobba 12.30 till 21.15 och skall innan jobbet lämna hundarna i Yttersjö. 
Satt och funderade och tänkte att det är bara 6 månader till våren!!! Hahaa
Jamen allvarligt visst är det eländigt!! Ja jag vet....visst är jag deppig och sänker humöret när jag gnäller på om vintern? Det enda jag kan lova....är att det kommer mer Gnäll.....
Har ju ett lite spännande blodtryck? Under hösten när Dan blev sjukare så fick jag högt blodtryck, det var mitt under tryck som var väldigt högt  jag fick då medicin och har under våren känt mig lite yr och ibland svimfärdig när jag rest mig??? Vilket man brukar känna om man är lågtryckare? Hursom så har det liksom svängt? Nu har jag lågt övertryck? Så nu skall jag bara ta en halv tablett och måste dela tabletterna.
Där är även kniven jag fick i foten! Det är helt läkt nu och det är "bara" den andra foten som jag stukade som jag känner av. Men det kommer ju att bli helt bra oxå. Jag är på bra humör för hela den här veckan har och ska jag vara på min enhet. Egentligen var jag resurs den här veckan,men det var sjukdom så då fick jag stanna. Tänk så lite som glr mig glad. Vill behålla den känslan <3
Jag måste sluta upp med kvällsätande!! Jag har gått upp 5kg på kort tid. Anledningen är att jag ätit glass och onyttigheter hela sommaren! Dessutom fikat mackor sent? När jag har haft ont och dessutom är deppig så ökar kvällshungern?!? Skärpning gäller det nu. Kommer alltid vara en "tjockis"det är liksom jag. Men nu får det räcka och nu får det bara bli gottis på helgen. Inre bra för min kropp att liksom bära runt på 5liter mjölk extra på en redan stor kropp.
Lite dyster väder idag. Men de sista 3 dagarna har det varit helt fantastiskt väder här i Sörmjöle. Tror att det varit bättre än i stan, märker när jag kör hem från jobbet, att om det är solmolnigt i stan så är det full sol här!
Nu ska jag ta en kopp kaffe och Bata småstöka lite innan jag far. Måste gå en liten längre prommis med voffsingarna oxå...vilket i alla fall de uppskattar ha ha ha.
Lev väl

Skönt med kortdag

Publicerad 2021-09-15 13:20:36 i Allmänt,

Jobbade kortdag idag och jar just kommit in efter en prommos ner till vattnet med hundarna. Ja Ruth är ju här på besök,men ska hem till sig imorgon.
Märta badade inte i havet utan föredrar surdiken!!! Måste in till stan för jag upptäckte att min medicin håller på att ta slut,så måste på apoteket och då är det lika bra att handla lite mer kattmat och mjölk oxå. Jäsickens så mycket katterna har börjat äta!! Så antar att det är daxs att avmaska dem igen,för det kan bero på det. Men de kanske har rensar hela Sörmjöle på gnagare?
Nu ska ni få se något som de flesta rynkar på pannan åt..men som jag blev handlöst förälskad i !! Så fin Glamourgris!!!!
Hur söt?!! Är förjust i grodor och grisar och en sådan här gris vill man ju ha? Jag brukar kalla Dan min lilla skitgris eller gosegris. Har säkert haft ett dussin olika smeknamn på honom och ibland så skakade han bara på huvudet och log. Ja herejisses vad han stod ut med? Kan inte varit annat än tålamod och kärlek. I måndags spelade de en sådan fin lät på radion och jag kunde inte låta bli att drömma mot tillbaka, när vi brukade dansa i köket. Jag höll om mig själv, och låtsades att jag sniffade honom på halsen och kunde känna honom mot mig. Att jag sänkte huvudet och luktade honom i hals gropen. Det var både fint och gjorde ont i hjärtat på samma gång. 
I öåndags var även vakin här och gjorde den årliga "tömningen" av avloppet? Alltså jag jar ingen aning vad de egentligen gjorde ,men det görs i alla fall årligen.
Nu har hundarna somnat och det kan jag förstå som de sprang fram och tillbaka i skogen. Ruth är ju så liten att man ser inte henne, bara att blåbärsriset rör sig haahah 
Sover forfarande halvtaskigt men ändå lite bättre än de sista veckorna. Nervsmärtan är som värst på morgonen, antagligen för att armen legat för stilla och lite fel. Måste äta något innan jag far och handlar annars handlar jag upp hela affären. Fast jag handlar ju på Willys och där finns sällan några lockvaror,utan är egentligen en skittråkig butik,men billigt blir det ha ha ha
Nu ska jag stöka runt lite hemma först innan jag åker.  Ska kolla lite efter födelsedagspresent åt E oxå som fyller år senare i september. Skönt att ligga lite före....
Lev väl

När man sitter i bilen och blir arg...

Publicerad 2021-09-14 14:48:58 i Allmänt,

Det är inte bra för mig att bli arg och irriterad när jag kör bil. Har en tendens att gasa lite extra då, upptäckte till slut att det nästan gick i 150 knyck. Hörde på radion att kulturen? Skulle få miljoners miljoners i stöd. Det nämndes både Dramaten och nationalmuseet! Dessutom skulle det samma gå till idrott!?!!?? Hallå de tar väl inträde??? Sitter det en massa skådespelare och käkar nudlar? Skulle inte tro det.
Var sägs om att kanske satsa lite på barn och äldre? Du hade kunnat anställa en jädrarns hög med folk över hela Sverige för de där pengarna? Barnen! De är de som skall ta hand om oss när vi blir gamla och många kan knappt klara grundskola? Jag förstår att nöjen som teater och sång är trevligt att ha och att idrott är viktigt,speciellt för stillasittande barn och ungdomar. Undra om de,någonsin får se röken av de miljonerna? Eller om det köps spelare för dem istället och mer leasingbilar!!!!  Ta mitt område...äldreomsorgen . Vi behöver mer folk....en del pratar om löneökning för oss inom vården! Det vore ju kanon,men om vi så fick hundratusen kr i månaden skulle vi inte kunna springa fortare eller få upp alla i rimlig tid. Om vi är två på på morgon och kväll och ska sköta allt som man skulle vilja så skulle de få komma upp vid kaffet. Allt måste gå fort och smidigt,spring spring,spring.
Då blir man förbannad när man hör sådan skit på radion.
Tog en lång prommis med Märta i solskenet,när jag kom hem. Så hann lugna ner mig ha ha ha. Tog in lite av sådant som var moget i växthuset och städade bort lite av alla figurer jag har i rabatterna. Kommer inte hinna få någon majskolv....funkar inte riktigt med vårt klimat utan växthus med värme tror jag.
 
Nu ska jag dammsuga lite och vika tvätt och försöka ta det lite lugnt. Kisse är en kul katt för han följde med mig och Märta på hela promissen. Ibland la han sig mitt på vägen och liksom låg och silade och sen kom jan lunkades efter oss. Märta springer ju gärna i diken och blir helt genom sur! Konstigt nog så luktar hon inte äckligt! Märkligt, fast innan jag gör allt jag tänkte göra ska jag duscha. Måste ofta planera mitt duschande,för mitt hår behöver hinna torka en liten stund,innan jag måste gå ut med Märta igen. Gillar inte att blåsa håret,för det tar evigheter....mitt hår är tjockt och mår inte bra av att blåsas med fön. Det blir som ett stort burr och det sliter oerhört eftersom jag måste hålla på länge. Så lufttorkning är något jag föredrar. Så mot duschen....Lev väl.
 

Måndag och "ledig"

Publicerad 2021-09-13 07:48:59 i Allmänt,

Egentligen finns det att göra en hel del,men tänker inte stressa och jäkta.  Är ju oftast resurs och var på en annan avdelning på fredag och lördag,eller faktiskt på 2 andra avdelningar. Men det var riktigt intressant....träffade på en man som jag satt länge och pratade med och han berättade om sitt lov,som han var mycket nöjd med. Han hade en fin inställning till hur det var nu. Att han bodde där och att han inte längre orkade gå. Det var livets gång sa han. Sen var det 2 damer som var så "roliga" de hade tappat sitt tal och pratade nu i tungor och ljud. Var helt obegripligt, och de surrrade hela tiden. Gillade faktiskt den avdelningen.
Igår väcktes jag strax efter fem på morgonen och det var sjukdom på min avdelning!! Så jag fick fara tidigare på jobbet och ändra min tur. Men fastän vi var underbemannade så var jag nöjd,fick vara på min avdelning och jobba dag istället för delad tur.
Jag bakade en plommonkaka till fikat.
Det är doften som är det viktigaste inte att äta?? Dementa är ofta känsliga för dofter och mår ofta bra av dofter som känns bekanta.
En jobbarkompis är kines och jag kan bara konstatera att de äter så konstiga saker!!! Hon älskar kycklingfötter! Men sa att ankfötter var ännu godare! Igår tog hon med sig detta
Var glad att det inre går att se genom påsen. Det är marinerade ankhalsar!! De var tydligen väldigt goda med mycket smaskiga broskbitar!! Herre gud jag vägrade att smaka.
Idag är det soligt men blåsigt i alla fall här där jag bor. Måste rensa lite i kylskåpet,eller egentligen bara att ställa i ordning,Dan hade rätt i att jag skapade kaos där hahah. Ställer bara in istället för att ställa i ordning och då blir det mer överskådligt och det ryms ju mer. Men jag verkar "obotlig' hahaahaa.
Nu ska jag sätta igång en tvätt och ta tag i dagen.

Fredag???

Publicerad 2021-09-10 10:18:55 i Allmänt,

Hej och hå??? Vars i hela friden tog veckan vägen? 
Igår var jag på samtal med diakonen....och det finns mycket att jobba med?? Vete tusan om jag törs,är beredd eller är lite rädd? Har som sagt svårt med tillit och att visa mig sårbar och be om hjälp och öppna och knäcka min lilla (eller stora?) svarta boll i hjärtat. Men om jag överhuvudtaget skall bli fri,så måste jag.
Sen blev det en fika med en god vän :) och den var jag bjuden på middag hos S. Mycket gott och så mysigt att se och träffa fina familjen. 
Kvällen blev sen och jag fortsatte mitt seriemaraton av gamla serien cityakuten. Inatt har jag sovit riktigt bra och värken har minskat super mycket med ökad dos. Skulle egentligen jobbat morgon pass och börjat en knepig tid! Men de ringde och ville ändra till eftermiddag,vilket krånglade till det lite....hade tid hos naprapat kl14 och den ville jag inte missa. Men det gick att ordna vilket var skönt. Så förmiddagen blev fri!! Och nu har jag en blomkål och potatisgratäng i ugnen. 
Satt ute på altanen imorse och funderade på hur i hela friden jag ska fixa att öppna mig? Nästa gång med mötet med diakonen ville hon att vi skulle måla??? Ehhhh jag? Måla? Men jag tänkte att jag bara måste hänga på detta. Satt och funderade på vad och hur och vilken färg jag skulle måla med. Gillar ju rosa ....och grönt....eller rött? Blått är fint? Plötsligt tänkte jag svart!!!! En stor svart arg boll?? Oops arg? På Dan? Ja en bråkdels sekund! Innan jag hejdade mig och nästan blev förskräckt! Första gången jag känt så? Arg för att han dog och lämnade mig!!? Herre gud förlåt mig Dan blev nästa tanke. Du varken ville dö eller kunde göra annat än dö....var kom den känslan ifrån? Fick så dåligt samvete...men kanske jag är arg för att han dog? För att jag blev ensam utan han? Usch så läskigt.....nu lämnar jag det.
Men jag fick mycket att tänka på efter gårdagen samtal och den efterföljande kaffet med en god vän,som i princip sa samma saker som diakonen.  Ja det kommer att bli en guppig tid för mig.....hahaa lite som vanligt.med andra ord.
Solen lyser idag och det är vindstilla och så fint,dahliorna i rabatten lyser av färg och verkar inte fatta att det börjar bli höst. Löven börjar skifta färg och det är den första hösten jag bor här. Flyttade ju in i mitten av november och då var ju det mesta brunt! 
Nu ska jag ta ut gratängen. Lev väl

It's Alive....

Publicerad 2021-09-09 09:39:48 i Allmänt,

Min cyklamen lever fortfarande. Just nu lite slokande och vill ha vatten,läste på google och de vill ha 1/2dl/dag.
 
Har ett långt fönster och tänkte att oj så mycket blommor jag kan ha!?!! Men icke sa Nicke. Både katterna och Märta gillar att ligga på fönsterbrädan och spana,och de puttar bort eller ner på golvet blomkrukor dom är "i vägen" Här har hon trängt sig bakom ryggen
 
Märta vill alltid vara nära och helst ligga på mig. Lite ovanligt för rasen att vilja vara så nära,men minns att Lukas oxå kunde lägga sig i knät,men då i Dans knä. Lukas var oftast alltid en halvmeter ifrån Dan,ifall han skulle få och göra något roligt. Jag var den som gav honom mat och försökte uppfostra honom och Dan var den som var rolig och hittade på saker. Klippa gräs, kasta pinnar eller gräva, bygga,skotta osv. Det gällde även gammkissen vi hade, jag utfodrade och tömde kattlådan och han och Lukas trängdes med Dan. Märta valde mig från första dagen??? Jag var så förvånad! För det har alltid varit så att djur dragits till honom. Har förstått efter att ha träffat Dans psykolog,hur han såg på saken och det han sa till henne. Dan hade en "betald"träff med en psykolog som han fick genom jobbet. Jag frågade aldrig vad de pratade om, då jag tyckte det var hans ensak. Men jag" fick" överta den träffen och hon var jättebra. Frågade vad en timme kostade och det gick på 1500kr/timmen. Hursomhelst så "bröt"hon tystnadslöftet och sa att hon trodde att Dan hade varit helt okej med det. Hon var inte en mjuk och känslosam person,men lyckades ändå förmedla och med ord visa omtanke och ändå vara saklig och helt enkelt proffsig. Hon hade ju träffat Dan "länge"och han hade uttryckt för henne att han var så orolig över att jag skulle "ta bort mig" att han respektera min vilja,men att det gjorde honom ont och orolig. Blev lite förvånad för det var inget han sa åt mig förrän under hösten. Sen sa hon att han berättat att vi skaffat hund och att hunden var så fäst vid mig!! Och att han var så glad över det och att jag då inte kunde "göra mig illa" och lämna hunden. Vilket han hade räknat ut och propsa på att vi skulle skaffa hund. Det var någon gång på hösten han bad mig att" stanna kvar "och kämpa. Han ville känna sig trygg att jag fanns kvar för barnen och för hans skull. Det löftet har jag hållit, även när det varit nattsvart. Det är som det löftet är som en hederssak och det enda som han önskat och "krävt" av mig. Men i ärlighetens namn något jag kämpat med, men Dan visste att jag inte kunde lämna ett djur. Igår var jag ju till doktorn och nu skall jag ta ännu mer medicin och är det inte bättre tills på måndag,skulle jag få ett annat utskrivet...suck säger jag. Så less på att ha ont och man blir trött av både medicin och att gå och ha ont. Använder all energi till att klara jobbet. Idag ska jag på samtal med diakonen, och jag är så fylld av att det skall bli bra. Vet att det är jag som ska göra jobbet.. att må bättre och hitta ut ur min mörka "vistelse"men hon kan kanske ge mig verktyg och att få säga högt till någon hur eländiga tankar och känslor man bär runt på tror jag är det som kommer att bli bäst. Sen ska jag nog ta det lugnt resten av dagen och vila kroppen inför jobbarhelg då jag är resurs och troligtvis får springa runt. Det är två avdelningar där både personal och boende har fått en eländig magsjuka och då behövs det vikarier. Känns väl lite sisådär,men jag brukat inte bli smittad av magsjuka, men ändå.... Inte lätt att isolera dementa heller, de är ju både "vimsiga" och uppegående. Huvvaligen om vi får det på våran enhet där vi har mer äldre och sköra boende!!!! Märta skall vara i Yttersjö och hämtar och lämnar jag. 
Nu ska jag diska bort lite och brodera lite på julstrumpan.
Kram och lev väl

Onsdag

Publicerad 2021-09-08 08:00:22 i Allmänt,

Hej hopp och nu är det alltså onsdag!! Ska till läkaren km 13 och hade tagit ledigt en stund från jobbet. Igår så ringde de från VDC och ville avboka tiden!! Men då blev jag sur och sa att det vill jag inte. Går riktigt bra att jobba, trots att det gör ont. Man är så upptagen att jag liksom bortser från det onda. Men idag hoppas jag på att få lite starkare smärtstillande. Med fötterna är det rätt okey om jag har foppatofflor för de spänner man ju inte åt som jag jag gör med mina arbetsskor. Imorgon ska jag på samtal med diakonen och det "ser jag framemot" hon är klok så jag hoppas att hon med sin gudstro bara kan lägga sin hand på min panna och hela mig!!!!! Ha ha ha ja jädrarns vad häftigt det hade varit, om det funkade så. Men allvarligt menat så hoppas jag att det känns lättare i bröstet efter mötet. Vet egentligen inte vad jag förväntar mig? Men vet att det hjälper att få säga hur djävligt det kan vara. Det är så skönt att få lätta på trycket, även här på bloggen. Är inte rädd för att gråta och sakna, i det finns det även kärlek och fina minnen. Det är det mörka som skrämmer mig. Att känna att livet är slut och jag ska fortsätta att känna så. Jag känner inte igen mig själv, i alla dessa känslor och tankar. Ibland kommer tanken: Vem är jag ens? Om då tanken på att det spelar ingen roll vem jag är ? kommer. Då lägger sig mörkret över mig. Att jag lever för att jobba,få lön och kunna betala räkningar och ta hand om djuren. Mer är det inte. .. Ja det är sanningen. Men jag kan vara glad med andra människor och skratta från hjärtat Blir i sanning glad när jag tänker på mina 3 kvinnovänner,,som på avstånd fyller mitt inre med sin existens. De gör mig glada genom att bara tänka på och ni betyder ofta allt. Men jag vill tro och måste tro på att det kommer att bli bättre. Annars har allt som jag kämpat med och mot det sista åren varit förgäves och det bara vägrar jag att godkänna. Idag jobbar kväll och "heldag" till 21.15 så Märta ska vara i Yttersjö. Ni får ursäkta att allt är så bedrövligt nu på bloggen. Men jag vill inte förneka eller förställa mig. Dessutom är det bra för mig att få lätta på trycket. Kram och lev väl. PS hade en stor,blodfylld fästing i sängen imorse!!!!Hur äckligt var inte det???brukar känna igenom katterna för att känna om de har någon fästing,men den där måste jag ha missat. Usch...gissa om jag på en gång bytte sängkläder???

Va fan!!!???

Publicerad 2021-09-07 08:13:58 i Allmänt,

Tycker det räcker nu!! Ont i ena knät, nervsmärta i vänstra armen och nack och ryggont,kniv i foten och nu en vrickning eller spricka i den andra foten??? Vad händer? Det räcker nu!!! Idag på jo
Skrev detta igår och sen pajade blogg sidan!! Så jag fortsätter väl då...
Kunde knappt gå nerför trappan på jobbet och när jag kom hem så tänkte jag....tänk om det är brutet eller en spricka? Så jag ringde dottern och bad henne hämta matkassen och ta hand om Märta. Det var ingen lek att köra bil med en fot som gjorde ont. Nåja kom mig in på akuten och satt  där i 1 1/2 timme innan jag blev uppropad. Nu börjar det vansinniga??? De misstänkte en spricka och tyckte att det skulle bedömas av läkare. Den här "stationen"var bemannad av sjuksköterskor som gjorde den första bedömningen. De sa då att jag skulle vänta tills 17 och fara på närakuten på ålidhem!!! Då skulle den läkaren göra en bedömning och tyckte även han/hon att den skulle röntgas så skulle jag komma tillbaka till akuten!!! Va? sa jag.....då säger de att jag skulle spara tid....då de hade så få läkare och en bedömning på akuten så skulle jag nog behöva vänta till 10 på kvällen!!! Men herre gud...gick därifrån då kl var 14.00 och for ner till strömpilen och tänkte sitta där i tre timmar till närakuten skulle öppna kl 17. Efter en halvtimme så hör jag mig högt säga vad Dan brukade säga åt mig: Far du frivilligt till doktorn så är det ingen fara. Tyvärr så hade han alltid rätt....när jag verkligen behövde uppsöka vård,så tvärvägra jag alltid hahah. Så jag for till yttersjö och hämta både matkasse och Märta och fick låna en krycka av dem. Gick väldigt korta kissprommisar igår. Kom hem och smorde in foten med voltaren och la bandage om foten och satt sen i högläge resten av kvällen. Imorse var det hyfsat och jag är glad över att jag inte jobbar så långt pass idag och börjar inte förrän i eftermiddag.
Men visst kan man oroas över vården??? Herrejösses så krångligt och bedrövligt. Men jag är faktiskt orolig över hur jag bara går "sönder"!!! Jag har ju faktiskt inte behövt ha besvär tidigare i mitt liv med ont och värk. Ibland tänker jag att allt är "effekt" av att inre mående. Jag kan verkligen inte sjukskriva mig....om jag så ska släpa mig runt och käka morfin så måste jag jobba. Det är den bittra sanningen. Det värsta som skulle hända är att det inte skulle gå och jag är inte fast anställd. Hur skulle den sjukskrivningen se ut? Skulle inte klara mig på stämpel pengar från a-kassa utan skulle faktiskt behöva sälja.mitt boende och flytta in i bilen. Ja sådana tankar går jag omkring med.....inte så kul. Fy för den faen så arg och irriterad jag är över mitt liv just nu....djävla Skitliv Men nu ska jag halta iväg och fixa en kopp kaffe till. Lev väl

Jomen så att...

Publicerad 2021-09-05 07:32:35 i Allmänt,

Man kan bli ännu knäppare än vanligt om man inte får sova!! Var på apoteket igår och tog ut sömntabletter och gissa om jag såg fram emot en skön sömn? Jag var så trött att jag knappt kunde hålla upp ögonen när klockan knappt var åtta igår kväll. Satte mig upp och försökte fokusera,tog lite mjölk och skorpor och höll ut tills det var dax att gå ut med Märta. Spelar ingen roll hur trött man är om man har så ont att man ändå inte kan sova!! Nåväl tog en tablett och somnade..  Underbart....men vaknade efter 4timmar och då sket jag i alla rekommendationer och tog en tablett till. Sov till kl 6 och det var underbart. Tycker att det är värst  när man ska sova,för då ligger man stilla och det känns alltid bättre när man rör sig. Men det har blivit mycket bättre och jag laddar inför kommande jobbar vecka.
Jag är avlösare för M och hon var här nu i helgen. Det gick bra trots att jag hade ont. Vi gjorde sqishy ?? Osäker på stavning! Hursomhelst så är det namn på sådant som är "skönt"att klämma på. Finns olika bollar och figurer att köpa, men man kan göra egna i papper och bomull eller hushållspapper. Jag gjorde en barbapappa figur och en Mumin!!! Mycket nöjd hahaa
Sen så spökade hon ut mig och det var tydligen väldigt roligt ahaha.
Idag verkar det vara en gråkall dag,men hoppas på en Solglimt! Tänkte ta bort min fontänpump och ställa dit det lilla trädet som lyser. Med andra ord städa bort lite av sommaren. Usch så trist,men det måste göras och försöker bli lite glad i att det blir mysigt att tända ljus och att luften är frisk....går lite sisådär.
Är man någonsin redo för höst och vinter? Jag har faktiskt varit det ,2018 med en härlig sommar och många trevliga planer på gång 
Det året var härligt på många sätt och jag kan faktiskt minnas hur bra allting kändes.
Förlorar mig själv ofta i minnen och det gör mig både glad och lite ledsen. Men mest glad och tacksam att jag har dem.
Just nu är jag trött  som attan hahaha och skulle nog kunna somna här i soffan. Man blir trött och ofokuserad av att ha ont. Men det har blivit bättre och det omfamnar jag med tacksamhet. Läste något på en tavla hos naprapaten.
Den friske har många önskningar.
Men den sjuke bara en....
Visst är det sant? Men nu fokuserar jag på att fixa jobbet och försöka ta reda på varifrån denna nervsmärta kommer ifrån. Naprapaten trodde inte på att det berodde på att jag legat konstigt. Men jag glömde fråga vad han trodde !!; Nåja ska ju dit en gång till.
Glömde fylla på matskålen åt Missarna när jag gick och la mig. Men vet att storkisse brukar lösa det själv. Han puttar ner burken med mat från hyllan och sen ner på bänken . Då far locket av och han kan äta tills han storknar !!! Men det brukar ju oxå fara ner på golvet.
Så det innebär dammsugning för mig ha ha ha
Men först ska jag dricka en kopp kaffe till och vattna blommorna. Kram och lev väl.

Inte så pigg och rask

Publicerad 2021-09-03 07:26:25 i Allmänt,

Har så ont och nervsmärtan har spridit sig över bröstet och bakom skuldran och neråt. De sista nätterna har jag sovit som mest nästan 3timmar!
Innan jag lägger mig så tar jag den här medicinen,2alvedon och melatonin.
Men den får jag ta i bara några dagar.
Idag på morgonen ska jag till en naprapat för att kanske dra huvudet rakt!! För det vill dra åt höger, och det är en märklig känsla. Senare idag ska jag till VDC och be att få jävlar i mig tabletter!! Nu har jag ju varit hemma för "knivskadan" men hur ska jag kunna jobba så här??? Sjukskrivning är inte att tänka på, inte om jag vill ha fast anställning och få vara kvar i huset. Just nu suger det mesta och jag är så trött att jag inte ens orkar deppa. Igår var jag på den sista träffen för sorgegeuppen. Men vi skall träffas utan våran "ledare" i november och det känns bra.  Bokade in samtal med henne som har hållit i dessa träffar och är diakon  och det känns bra att hon liksom känner mig redan och slipper dra hela skiten för någon ny. 
Är faktiskt orolig över vars saker och ting i mitt liv håller på att dra iväg!!!  Jobbet är ju så viktigt och ska jag kunna jobba så måste jag kunna lyfta,dra och vara rörlig. Behöver verkligen inte den skiten i kroppen, tycker det räcker med all annan skit i mitt liv.
Jag som är så envis och har förmågan att ta i och vända elände till styrka, känner mig mer golvad av trötthet och smärta och depression. Är väldigt ovan med känslan av oro. Ifjol var jag så orolig över hur jag skulle klara mig och jag tog dag för dag. Men den här oron handlar mer om framtiden och den känslan är ganska ny för mig. Nu orkar jag inte skriva er för handen skakar av ansträngningen. Hur sjukt? Hör av mig...håll tummarna

September och ojämn

Publicerad 2021-09-01 07:35:35 i Allmänt,

 
Ja herre jösses nu är det första höstmånaden. Idag blåser det och havet har fullt av vita gäss, alltså vågor. Fågelgässen tror jag mer håller till i viken där det är lugnare vatten.
Har sovit dåligt,för jag hade så ont i armen, i princip så måste jag ligga på rygg för att överhuvudtaget kunna sova. Men oron över att inte klara jobbet är det värsta. Min "knivfot" läker bra och nu har jag inte ont om jag inte kommer åt stället. Hade fin besök på tomten tidigt imorse!! Och äntligen fick jag se den tydligt. Tidigare har jag bara anat den och sett gräset röra sig och att Märta har varit väldigt ivrig och spanat in i skogen. Men nu gick den lugnt och stilla över gräsmattan.....en grävling.
Lite bra att ha en sådan för de käkar orm.
Igår så tog jag ut plastmattan som jag blodade ner och skurade upp den ordentligt och nu hänger den på tork. Den nya mattan var bara att kasta...suck.
Visst är de söta?Ruth och Siv är väldigt gosiga och vill vara nära. Det vill ju Märta oxå men vill inte dela mig med Ruth. 
Hur mår jag då? Jo det är bara bra.....och tungt sinne. Är som jag är två i en. Allt är faktiskt bra och det mesta rullar på som det gör för oss alla .Jag är glad och trivs med det mesta Men någonstans inuti mig är jag så grå och liksom skör och betraktar allt som slut och över. Kan liksom bara plötsligt spricka som ett trasigt ägg och allt väller fram. Tankar som att jag knappt minns sista tiden på sjukhuset,när Dan dog!! Pratade jag med honom? Höll jag om honom? Allt är så suddigt.  Så dumt att tänka på för det är ju inget som jag kan göra något åt nu. Jag vill inte börja öka någon medicindos. Jag vill bara inte vara så här ledsen. Tror inte på att trubba av utan mer jobba med känslorna. Men jag vet inte hur! Men det måste gå. Tänker på att jag inte trodde jag skulle känna glädje och liv. Men det gör jag nu och är för det mesta glad och positiv. Men så fort allt stannar av och jag inget gör eller hör en låt på radion, som skapar minnesbilder. Då spricker jag och tårarna kommer och ångesten och det gråa väller fram. Då är det svårt att komma på något positivt, fast allt är så bra. Så skriker själen av ensamhet och ångesten får det att kännas som om mitt liv redan varit och det är det här som är kvar. Det är skönt att få skriva ner mina känslor och tankar och få vara sann och det tror jag är bra och att inte stänga in mig och bara skriva om trevligheter som oxå finns runt mig. Jag saknar honom och jag saknar kramar och att få skratta och prata tillsammans. Jag gör det nästan varje dag med andra och det är helt underbart. Men kan inte ersätta saknaden av en tvåsamhet,en vardag . Att gå och lägga sig på kvällen och inte kunna säga sov gott åt någon. Låter kanske fånigt,men det är så stort och värdefullt 
Idag ska jag försöka klippa gräset om det går för foten. Tömma några krukor där blommorna har gett upp för säsongen. Vattna i växthuset och ta in det som är moget.
Det lunkar på och jag håller mig sysselsatt,det är en mycket bra medicin hahaa. Kram och lev väl
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela