myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Lördag 18/9

Publicerad 2021-09-18 08:30:19 i Allmänt,

Godmorgon sov till 7.20 ! !  Händer inte så ofta,men var uppe sent för att vara mig. Satt och såg på Cityakuten och är nu på säsong 12.  Igår så gjorde jag för första gången, en lite godare middag sen Dan dog. Ha ha ha det där lät som om jag alltid ätit dålig mat!!  Vad jag menar är att jag oftast lagar mycket mat samtidigt,och gör matlådor. Att äta en god middag brukar mer betyda att man äter med någon annan. Då blir det som om all mat blir god. Att äta ensam vid bordet,kan kännas väldigt ensamt och det blir oftast en känsla av ännu mer ensamhet om man liksom gör "sig till"och lagar någon lite godare middag. Igår blev det både gott och en liten gråtattack som sen slutade med att jag blev både mätt och nöjd och det till slut kändes bra. Har aldrig ätit lamm! Och kände mig lite skeptisk till att det ska smaka kofta! Men har hört att det skulle vara gott så jag tänkte att jag börjar med lammfärs. Så hej och hå ,blandade med persilja,fetaost,vitpeppar och stekte först på plattan och sen tio minuter i ugn. Gjorde en god sallad till .....och medan jag stod där och gjorde sallad kom tanken från ingenstans.....Så spännande det här tror jag att Dan kommer att tycka om. Var helt inne i huvudet att allt var som förrut!!! Usch och fy och tårarna började rinna sakta.,när jag sekunden efter insåg att så är det ju inte längre. Men satte mig ändå och åt, inställd på att det skulle kanske inte skulle vara något för mig. Men det blev ju Jättegott!!! Blev så glad och tacksam och det kändes bra.
I helgen är jag ledig,men ska vara barnvakt på söndag. Det suger ibland att jobba varannan helg, även om jag kan vara ledig en vardag så behövs det 2dagar för återhämtning, i alla fall för mig. Men jag är glad att mitt vikariat är förlängt till årsskiftet. Tror ändå att jag alltid kommer att ha jobb. Det är stor skillnad på vilken "sorts"boende man har. På min avdelning är det i princip alla sängliggande och det innebär att det är tungt fysiskt. På andra avdelningar är det virriga uppegående och det är jobbigt psykiskt. Vette tusan om jag inte föredrar det första.
Idag ska jag nog in till stan och kolla på ännu en ny kudde. Den jag köpte blev för hög och för hård och jag har återigen min platta. Så det står på agendan samt lite inköp av mjölk och tankning av bil.  Men först ska jag nog bara svansa runt här hemma och ta det lugnt. Lev väl
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela