myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Godmorgon måndag

Publicerad 2021-08-30 08:02:37 i Allmänt,

Skönt med ledig dag efter jobbarhelg. Helgen gick ändå bra, men upptäckte att mina skor var trasiga och måste fixa nya idag!!? De var så jädrarns bra skor och jag har haft dem som jobbarskor i 11 år!!! Med tanke på att jag har en hel del övervikt så är skor viktiga,de måste ha dämpning och inte för varma och sköna och rejäla. När jag hämtade Märta igår i yttersjö så tog jag med lilla yrvädret Ruth.  Snacka om ett litet energiknippe!! Skutt och hopp och tjo och tjim och sen plötsligt faller hon ihop och sover. I Fredags blev hon 1 år och ska väl räknas som unghund nu? Har gått in och sitter nu i soffan och de ligger i mitt knä. Bilden är tagen ute på altanen,när jag tog morgonröken. De vill bägge två vara nära
Ruth väckte mig tidigt och när jag slog upp ögonen så var det så mysigt.Märta låg nära och sov och tätt ihop låg katterna och storkisse tvättade Siv ordentligt i ansiktet,så gulligt det var.
Ja en tur in till staden och kolla efter skor. Sist köpte jag på Hälsokraft,för de har bra skor. Men antar att modellen jag har haft utgått sedan länge. Sen ska jag handla ingredienser till tårtor! Blev tillfrågad om jag kunde fixa fika, till surströmmingsfesten på jobbet imorgon. Visst kunde jag det så jag ska göra något som heter himmelsk tårta. God och enkel att göra och köper färdiga tårtbottnar. För de boende och personal som inte gillar strömming(konstigt folk haha) blir det köttbullar. Ganska fint ändå att personal som är lediga och andra som börjar senare ändå kommer in och deltar. Så de dukar fint.kokar potatis och hackar och dekorerar,medans vi andra jobbar och tar upp de boende.
Dessutom brukar chefer,sjukgymnasten och andra personal grupper dyka upp oxå. 
Känner att hela jag fortfarande är spänd och uppvarvad i kroppen efter arbetshelgen och inre är riktigt avslappnad. Nåja det löser sig nog och det ska bli skönt med ledig helg sen. Mitt jobb är mest jobbigt fysiskt,medans man på andra avdelningar blir slut psykiskt. Demens är en en hemsk sjukdom och det är ofta en utmaning att få byta kläder, tvätta och ta av kläder utan en hel del avledande manövrar. Få dem att stiga upp eller gå och lägga sig är betydligt svårare än man kan tro. Få dem att ta sin  medicin kan ta evigheter och ibland går det bara inte. Gör mig så ont om dessa människor som tappat bort sig själva. Om jag någonsin får den sjukdomen hoppar jag hellre utför ett stup. 
Misstänker att rådjuren börjar komma tillbaka! Har inte sett några sedan i maj. Märta kan stå och vädra i luften länge och blänga ner mot viken och buskarna. Grannen har sett dem på kvällarna och har börjat skydda sina frukträd. Blommorna börjar vissna och luften känns klar och ibland tidigt på morgonen lite bitit. Hösten är i antågande och egentligen tycker jag det suger,men håller humöret uppe och tänker att nu kör vi!!! Inte helt lätt hahaa,men snöhelvetet är långt borta. Kram:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela