myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Torsdag 26/8

Publicerad 2021-08-26 07:38:21 i Allmänt,

Huvva och usch. Jag räknar augusti som en sommarmånad!!! fast temp och nederbörd mer är höstlikt just nu. Men det funkar för mig och det kan få vara sådant här väder hela vintern om jag fick bestämma. Så länge jag inte ser snö så är jag nöjd.
Märta har inte kommit från sängen än....den där trappan jag fixade, så hon lättare kunde komma upp i sängen, med sitt ben(har en ganska hög säng). Den vill hon inte nvända utan jag får helt enkelt fortsätta med att jag tar med mig benet,när jag går och lägger mig, så hoppar hon upp själv. Ikväll jobbar jag men börjar inte förrän kl 16!! så det är en kort tur och det är ju skönt. På fredag är jag ledig och då ska jag packa bilen och fara med mer brädor till tippen. Har sågat en rejäl hög, så jag får se hur mycket som ryms i bilen. I helgen skall jag jobba på en "grannavdelning" och det känns bättre än att studsa runt på olika avdelningar.
Nu har Märta kommit men somnat om tätt intill mig här i soffan och hon snusar och man kan höra att hon sover gott. I två nätter nu så har hon och Siv sovit i princip runt mitt huvud och det är ganska mysigt att det liksom är lite trångt. Nu har kissarna gått ut men jag antar att de snart vill in för ingen av dem gillar att bli blöt och det är ett som ett fint duggregn ute. Ska snart väcka Märta och gå ut på kissrunda och då brukar ju kissarna följa med så antar att de kommer in sen.
Skriver på datorn nu och där såg jag en fin bild.
Det är en gammal bild, för där var Viggo liten och även Lukas var med på bilden och Dan hade glasögon. Kanske 2010! skulle jag tro och jag har inte en susning var bilden är tagen. Tycker om att se på bilder och blir nästan glad och tacksam över allt jag har haft. Det enda som gör ont är att flera av barnbarnen aldrig någonsin har fått lära känna Dan.
Hoppas att de när de växer upp frågar vem han var. Då skall jag berätta hur mycket han skulle älska dem.
För övrigt så känns det fortfarande bra att ha börjat jobba och jag mår bättre. Men jag är ju inte dummare än att jag begriper att jag är upptagen med annat så jag slipper vara med mina dystra tankar. Jag måste jobba med dem för jag vägrar bli en bitter och deppig kärring. 
Igår satte jag upp en ljuskedja ute på altanen och det var ganska mysigt när den lyste upp i höstmörkret. Undra hur mycket löv det kommer att bli på tomten? hoppas att det kommer att bli hanterbart och lagomt. Tänkte ta och täcka perennerna med löv, så de inte fryser ihjäl hahaha. Sonen propsar på att jag måste skaffa en snöslunga, men jag känner mig lite osäker....det är ju en maskin!! Gillar ju inte maskiner men å andra sidan hade det varit kung att få det välskottat. Måste fixa en till pressening oxå för att kunna täcka utemöblerna. Lite pyssel blir det de närmsta veckorna och det känns bra. Nästa vecka är super och jag har väldigt bra arbetspass, så jag hoppas på lite bättre väder. Nu ska jag väcka Märta och gå ut och sen fixa lite mer kaffe och slösurfa lite och kolla in nyheterna. Lev väl

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela