myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Fredag och ingen tidning ????

Publicerad 2013-12-06 06:51:21 i Allmänt,

Vad det är snopet när tidningen uteblir!!! Morgonrutinen är helt ur spel och jag blir lätt förvirrad. Men jag släckte allt i köket och hade bara på adventstjärnan och satt och mös lite istället, med min kopp kaffe.
Det bidde inget pyssel igår, då vi istället ryckte in som barnvakt. Maken gjorde lite ärenden och handla och greja medan jag var hos Millan. Hon är så go, att man har lust att äta upp henne. Är man på golvet med henne så kommer hon lite då och då och kramas eller lägger huvudet mot mig och sen går hon iväg igen. Liam var/är så oxå men han lägger till ett litet ljud som vi kallar mysljudet.
 
Nåja vi var inte hemma förrän strax innan åtta och då var jag inte så sugen på att dra fram grejer. Men jag har en ny plan!!!!! Jag skall sortera lite papper nu på morgonen så då har jag det gjort och då kanske jag har liten stund över ikväll :)
Ikväll skall ju min bättre hälft på galej , vilket innebär att jag har tv;n för mig själv och kan se alla mina dokumentärer om vulkaner, brobyggen osv. Lite cocacola och en chokladbit och pappersarbetet kommer att gå som en dans.
 
I bland så känner jag mig som en riktig surkärring och ibland så är jag en riktig surkärring. Men tycker inte ni att det är irriterande, när det blir syftningsfel och stavfel i tidningar? Här på bloggen sluddrar jag ju på tangenterna hejvilt. Men jag ställer högre krav på tidningarna, då de är en norm för många. Kanske det enda de läser och lär sig fel eller börjar skriva lika knasigt. Tittar man ordentligt så vimlar det av stavfel och ord som inte står i ordlista, eller talspråk. Kan inte och vill inte påstå att jag är bäst på svenska språket. Men jag värnar om att bibehålla ordningen och språket. Blir galen när maken snackar engelska om sitt jobb. Ja inte snackar engelska när han berättar hahahaha utan de har engelska termer om vad de gör. Inte får det heta Volvo lastvagnar, nä utan GTO- Global trucking organisation eller ngt sådant. Sen heter alla möten eller olika grejer de gör ngt på engelska...grrr. Jag tycker det är pissfånigt och dumt.
Det värsta är att jag har börjat på samma sätt....dvs använda engelska ord i vardagsspråket. Nej nu får det vara slut med det. Jag måste skärpa mig.....because i am swedish....
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela