myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Onsdag 30/6

Publicerad 2021-06-30 08:44:21 i Allmänt,

Nu är vi på sista dagen av ljuva juni och som sen övergår till vackra juli. Idag börjar jag inte förrän sent i eftermiddag och "stänger" jobbet när nattpersonal kommer. Har inte en susning om vem som jag jobbar med idag för ordinarie vikarie är sjuk.
Sitter längst upp i hörnet på soffan, för Märta har sin storlek till trots lyckats sträcka sig över resten av soffan och ligger på rygg och snusar och sover. Kissarna är ute och ränner och kollar upp området. Igår när jag kom hem efter min tur in till staden så var det visning för huset mittemot och vem gick runt och spankulerade som om det var hans hus??? om inte storkisse!!! Han strök sig mot deras ben och följde med och kollade upp allt som eventuelt skulle kollas upp av "köparna" Bad mäklaren kolla så att han inte gick in och la sig inomhus och sen bli inlåst. Hon skrattade och sa att förra visningen höll han på att bli instängd i garaget!!!!
De hade två barn som hade önskat sig en katt och det passade ju perfekt att få enn katt på köpet hahaahah. Kisse är så speciell, men han har saker för sig som är oroande och det är hans orädsla och nyfikenhet. Det är som om han dras till olämpliga ställen.
Siv hon är betydligt mer försiktigare och springer för livet om ngn närmar sig henne.....utomhus. Inomhus så är hon gosig som tusan,även mot besökare.
Pratade med mina små i Göteborg igår, fast de var ganska ointresserade av att prata med farmor. E hade fått nya ortopediska skor och hon gick runt runt runt och var väldigt nöjd med dem. Hon har svaga fotleder, så hon måste alltid ha skor på sig. Hon hade oxå varit och tagit mer prover och de misstänker att hon har för lite vita blodkroppar. Så om hon blir sjuk så bör hon få medicin direkt, även om det är en vanlig förkylning. Tur nog så är det inget som påverkar hennes hjärtfel eller goda humör hhhaaha. Hon är en helt underbar unge med en envishet precis som vilken unge somhelst. Lilla C är pajasen i den familjen och blir 2 år i november. Hon är så tokig i babblarna och alla sina gosedjur och när man pratar med henne så fokuserar hon bara att hämta alla för att visa mig. Längtar efter dem och hoppas att de kommer upp något i sommar. Mamman i familjen börjar nu bli stor om magen och bäbisleverans blir i slutet av september. Hittade en gammal bild från när E var liten och var uppe i stugan. Hon var väldigt skeptiskt till Dan i början, men det gick över ganska fort.
Det var från sista sommaren och trots att Dan hade ont i kroppen så gick han ner på knä och försökte leka så mycket han kunde med barnen. Vilken fin sommar vi hade och vi var så framtidsinriktade. Vi tog vara på varje dag och njöt av varandras sällskap. Vi visste hela tiden vad som väntade oss men var så full av här och nu och även tro på att detta kan inte ta slut.
Idag sitter jag i en liten stuga och lever ensam som en liten gumma med mina djur hahaha. Men jag lever och har hälsan och jobb och fina vänner och det mesta är ganska bra. Dan sa att det kommer att gå bra, kämpa på, du kan. Visst kan jag sakna honom så att kroppen skriker och gråten kommer över mig. Sakna energi och människor, sakna vardag med ngn. Men i det stora hela så är allt bra och det tuffar på och Dan hade rätt. Jag fixar det här, jag kan....... Lev väl 

Godmorgon...trots tråkigt besked

Publicerad 2021-06-29 07:57:03 i Allmänt,

Möttes nu på morgonen av att svärdotterns morfar lämnat jordelivet. Han och hans fru var så go och gulliga människor och jag sa mer än en gång att de även var min morfar och mormor. Hur det nu ska gå för lilla mormor som nu är kvar och som har börjat bli dement vete sjuttsingen.
Dan tyckte oxå om dem och han kommer nog att hjälpa morfar tillrätta där i andevärlden.
Idag är jag äntligen ledig efter en lång arbetshelg. Den var tuff och det känns i hela kroppen. Efter jobbet for jag hem och klippte gräset,vattna blommor,städa ur skafferiet och dammtorka och tvättade och hängde upp. Men sen tog orken slut och jag la mig ner i soffan. Packade bilen med skräp och ska åka iväg till återvinningen,handla lite och på listan står en ny städmopp.  Men sen tror jag att jag ska bara slappa,för kroppen är trött.
I fredags var det midsommarafton och äntligen fick jag träffa så många goda vänner och allt kändes så normalt!!!
Efter en lång tid av sorg och pandemi var det en skön känsla. Blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på hur mycket dessa människor betyder för mig och jag är så tacksam över dem.
 Låter kanske konstigt men saknade inte Dan alls. Kanske andra gjorde det eller åtminstone  reflekterade över att han inte var där. Men jag tror inte att det la ngn tyngd över kvällen. Vilket var skönt för oss alla tror jag. Dessutom vet jag att Dan skulle velat att vi skulle ha det så trevligt och att allt skulle vara som "vanligt"
Blommorna verkar ha överlevt flytten,men det blir nog inga pioner i år. Måste fixa trimmertråd och en ny toalettsits!! Har inte en susning om hur man monterar tråden till trimmern! Men kantgräset är mer som en skog så det känns angeläget att fixa. Min toelettsits är lös och glider lite hit och dit, väldigt obehagligt hahhaha. Går inte att skruva fast,för den verkar helt enkelt inte att passa. Den är mer oval på något sätt ??? Den har varit knasig så länge att jag nästan vant mig,men nu står det toasits på inköpslistan.
Var sol ute när jag steg upp,men nu blev det molnigt men det passar mig bättre. Eller rättare sagt Märta för hon stannar ju i bilen medans jag handlar. Är alltid så orolig att det skall bli för varmt även om jag ställer bilen skuggig t och öppnar fönstren. Men är det soligt och för varmt får hon faktiskt stanna hemma.  Nu ska jag fixa en kopp kaffe och gå ut på bron och ta en rök och njuta av tystnaden och dagen. Lev väl

Dan före misommarDan..

Publicerad 2021-06-24 08:24:21 i Allmänt,

Kan inte låta bli....jag älskade att reta Dan med olika sådana fåniga skämt. Lika mycket tyckte han illa om det....allra mest när han badade: Nämen är det DoppareDan??? 
Idag lyser solen även om morgontempen känns lite blygsam. Siv ligger på min axel nu och hon har nyss varit och retat/skrämt fåglarna i en av de tre Holkarna som jag har hyresgäster i. Har oxå plockat 2fästingar på henne nu på morgonen. ..blä.
Igår var jag barnvakt hela eftermiddagen åt denna charmiga unge.
 
 Var trevligt och vi höll mest till på golvet hhaha. Han går ju efter möbler och det blev många varv runt bordet på altanen!!!
Ska bära garderoben till friggan idag....och den är svintung. Men jag har hela dagen på mig ha ha ha.
Blir ingen odling i pallkragar nästa år....känns onödigt då det äts upp av hararna.....suck. Igår var jag uppe sent och gick ut med Märta innan jag la mig. Då sitter en kanalje och mumsar på salladen. Eller där salladen var,rädisor verkar de inte gilla men allt annat....suck. Äsch inte gör det mig något,mumsa på. Den här årstiden kan man inte bo bättre än jag gör. Är som att vara i stugan hela tiden hahaa.  
Har beställt en ny klocka med svärsonen....opps nu skulle ni ha hört plaskandet och flaxandet.,.från en svan som lyft från vattenytan. Inte särskilt graciöst ha ha ha.
Klocka var det jag skrev om....har på kort tid köpt billiga klockar som gått sönder. Ja man får ju det man betalar för....men nu har jag beställt en dyr klocka som svärsonen köpt ut till ett jättebra pris. En av funktionerna var att man kan se hur mycket energi man har hhaaha. Så knasigt ändå....men sen kan man betala med den och ringa och ta emot mess. Alltför tekniskt för mig egentligen, men svärsonen fixar allt sånt åt mig.
Nu har jag alla tre djuren runt mig och det enda som saknas är en kopp kaffe. Men det ska jag fixa nu. Lev väl
 

Tisdag i midsommarveckan

Publicerad 2021-06-22 08:05:14 i Allmänt,

 
Idag jobbar jag eftermiddag och vädret är väl inte det roligaste. Men det ska tydligen lätta upp allt av det dimmiga och blöta under dagen.
Helgen var inte heller något att skryta om vädermässigt och jag höll mig mest inne . igår så kom fåtöljen och kisse har legat där hela natten,så den har fått godkänt av honom. Iddes inte montera ihop garderoben utan det får bli någon annan dag.
Var förbi på Djurmagneten och köpte hund och kattmat igår och sen blev det 2 revben till voffsingarna. Märta gick omkring med sitt ben ett bra tag innan hon hittade ett bra gömställe. Men det funkande inte då bra för Ruth grävde upp i samma takt som hon försökte gräva ner.
 Bussarna satt bredvid och funderade på vad i hela friden de där dumma hundarna höll på med.
Imorgon vid middagstid och några timmar framåt har jag lovat att vara barnvakt åt lilla J. Troligtvis några timmar på torsdag oxå. De hade mycket att fixa inför midsommar kalaset på Bergsboda. Vilket inte går lika smidigt med en liten gosse som J som inte tycker att det är ett dugg roligt att handla och måla och gud vet allt de skulle hinna.
S med familj skulle fara till stugan och fira midsommar och det gör mig glad att veta att den är i goda händer. Men lite sentimentalt och en uns av sorg finns oxå med.
Skulle inte säga att det är nya tider nu utan mer andra tider och att det bara är så det är.  
Har väldigt låg energi just nu, är som om allt går åt till att hålla nedstämdheten stången. Jag föredrar att känna mig full av hopp och nöjd med tillvaron.  Har en gång läst att sorgearbetet tar 1 1/2 år och jag närmar mig det. Vet att jag förra året mådde bajs den här tiden. Men är inte rädd utan mer införstådd med att det får vara okey att känna sig lite låg ibland. Det enda som jag är rädd för är känslan av meningslöshet som ibland dyker upp med sitt fula tryne. Jag saknar sällskap av människor och något trevligt att se fram emot. Någon att dela något med, en kurs eller intresse eller ja vadsomhelst med.  Jag skulle vilja hitta en kvällskurs som intresserar mig eller en bokcirkel. Jag är inte ensam på så sätt att jag inte har goda vänner,arbetskamrater eller familj. Utan ensam på ett annat sätt, ingen att dela något med, en händelse,en känsla,en upptäckt, ja det som de allra flesta tar för givet.
Men då jag är i grunden en person som försöker se glaset som halvfullt istället för halvtomt så förstår jag i huvudet att det är en fas jag är i och ingen förutom jag själv som kan förändra och putta upp mig på banan igen.  Har varit så djupt ner i helvetesgapet under detta 1 1/2 år så detta är en fis i rymden. Innan jobbet idag så tänkte jag att jag skulle tvärdammsuga av golven. Så mycket kvist och barr som bussarna drar med sig. Ruth och Märta bär in kottar som de sedan misär, så det är ständigt lite småskräpigt. Men vad spelar det för roll så länge de inte tar upp det i sängen!!
Nu blir det mer kaffe. Lev väl

Just nu

Publicerad 2021-06-19 08:19:45 i Allmänt,

Såhär är läget just nu
Märta i knät och Ruth gnagandes på ett ben . kissarna är ute och springer och det är väl bara en tidsfråga innan kisse kommer med en döing och placerar på altanen. Sitter och väntar på att golvet skall torka och jag kan lägga ut köksmattan. Fick ut sängen igår och nu börjar bärandet och grejandet för att få den till friggan och skruva ihop den igen!! Wish me luck 
Igår så hände det något som var så otäckt. Louie rymde!! Vilket han försöker göra mest hela tiden,men nu var han snabbare än någonsin. De har ett specialbyggt staket don han klättrar uppför som en apa och dom skulle behöva vara så mycket högre. Men kommunen tillåter inte högre staket. Igår då for han så snabbt  uppför att dottern inte hann fånga honom i hans bältesväst. Hon kunde inte klättra över utan fick springa runt huset och ut i skogen. Men hon såg ingen Louie!!! Hon fick panik och ringde direkt 112 som genast förberedde helikoptrar. Louie svarar inte när man ropar utan springer bara fortare om han märker att han är jagad. Dottern hade hela tiden 112 i luren och hon skrek i högan sky på hjälp, på uppmaning från larmoperatören. För ett år sedan la hon ut information om Louise och rymning i den facebookgrupp som deras bostadsområde har. Ett par dom mindes det kom springandes i full karriär och till slut hittade de honom 200 meter in i skogen. De kom även ihåg hur de skulle göra när de hittade honom. Att inte fånga utan bara hålla koll på honom och hämta dottern som kan ta honom. Allt gick bra och han var bara lycklig efter en trevlig liten tur i skogen. Det som var otäckt var att Louie har alltid en väst på sig med GPS som precis igår skulle bytas kort på och som svärsonen tog med sig på jobbet för att fixa!! Är det inte typiskt?  Jag kan förstå vilken panik dottern hade och hon sa att hon aldrig varit så rädd och att hon hela tiden lyssnade efter skrikande bromsar från stora vägen. Finaste lilla Louie som han kan skrämma livet ur en. Tur att allt gick bra och inget otäckt hände,men det känns som om det bara är en tidsfråga. Han försöker ju rymma hela tiden och man skulle allra helst vilja sätta ett rep på honom. Men det skulle vara så hemskt och han är ju som lyckligast utomhus . Tänker på om assistenterna någonsin kommer att förstå hur snabb han är och att man måste hela tiden, varje sekund ligga steget före. 
Tänker på den lilla autistiska femåringen som efter en rymning drunknade tidigare i veckan. 
Just nu har jag lust att bygga 5meters mur runt hela deras  hus. Fast han skulle nog kunna springa uppför som en liten apa hahaha
Nu har nog golvet torkat och jag tänker att djuren vill nog ha mat och jag en kopp kaffe innan jag börjar kånka runt med alla sängdelar ha ha ha. Kram och lev väl.
 

LEDIG med stora bokstäver

Publicerad 2021-06-18 17:02:47 i Allmänt,

Så underbart att vara ledig i helgen efter en tuff vecka, med mycket på jobbet och tankar och andra åtaganden. Har just ätit tortillabröd och falafel och är proppmätt och orkar inte fortsätta förrän jag kommit ur denna matkoma. Direkt efter jobbet och idag slutatde jag tidigt (Så skönt) så for jag direkt till Bergsboda och vi körde två lass med släpvagnen och nu är det nästan tomt. Sonen har ju en jättestor släpvagn annars hade det nog blivit det 4 vändor. Sen direkt ut till Yttersjö där jag lämnade Märta halv sex i morse och lilla Ruth följde med oss hem. Sen fortsatte jag med projektet skruva isär sängen??!!! Jag kom ju ihåg hur meckigt det var när S och E skulle få in den och nu skulle jag alltså ut med den. Fick ta bort golvlister och fönsterbräda och vrida och vända ,skruva ur och dra isär och till slut fick jag ut den i delar. Nu står det 2 stora delar på gården, 1 sänglåda på altanen, med madrass och täcken och så fort jag smält maten skall jag ut med resårmadrassen och den andra sänglådan. Men jag får helt enkelt hoppas att det inte regnar på det som står på gården?? För jag orkar inte greja på med det nu, utan skall skruva tillbaka och dammsuga och ta bort inne innan jag gör kväll. Så imorgon skall jag försäka kasta mig över att forsla sängeländet till friggan och skruva ihop den. På återvinningen snodde jag en gardinstång!!! så kanske jag t om får friggan klar i helgen. Eller inte, för garderoben kommer ju först på måndag, som oxå skall stå där. 
Men jag har ett stort bryderi, min kompis skruvdragaren hittar jag inte??!! Vete sjuttsingen var jag lagt den? eller när jag använde den sist? Jo...nu kom jag ihåg hahahaah den ligger ju i friggan. Fick ju skruva bort lite skruvar i onsdags när de kom för att hämta det jag ville bli av med. Åh så skönt....klarar mig inte utan den hahahaah. Skulle behövt vara in till staden och köpt hyllplan och mer vitfärg. Men vill inte slösa på min ledighet med att reja runt alltför mycket. Så får se om jag ids fara en snabbsväng i morgon förmiddag.
När jag körde från Yttersjö så körde jag genvägen ut till E4:an och där var det lervälling för de vattnade och la ut sand och grus så det var slirigt som tusan. Ni kan ju tänka er hur min bil ser ut?? oj oj hela bakändan är geggig och på sidan av bilen, så man ser inte ens vilken färg bilen egentligen är. Nu är den 4 nyanser av brunt. Så den måste jag spola av oxå, så inte man får skämmas hahahaah.
Nu har hundarna bara fallit ihop i varsin hög, under tiden jag skrivit har de brottats, morrat och levt tusan och sen bara ...snark. Kisse var innan middagen och hade lämnat en näbbmus på altanen och något äckligare.....inälver från någon större gnagare. Blääää. Försökte ta bort det med papper men det var alldeles halkigt så jag ställde över en skål så får det liksom torka ihop lite. På måndag kommer alltså bäddfåtöljen och garderoben och jag hoppas att det kommer att blir ett mer presentabelt utrymme sen istället för avstjälpningsplats för allt möjligt jox. Nu börjar magen kännas bättre och jag kanske orkar göra något igen....men kanske värmer upp med en kopp kaffe först och sen en prommis med dogsen. Kram och lev väl,
 
 

Torsdag

Publicerad 2021-06-17 07:51:31 i Allmänt,

Usch så mycket negativa tankar eller känslor som smygit på mig den sista veckan. Jag får faktiskt ta mig själv i kragen och jobba med allt jag tänker och känner. De kommer så plötsligt och jag blir överrumplad och ibland darrar hela jag. Det är rädsla att förlora fotfästet och "drivkraft" hopp och glädje. Helt plötsligt kommer tankarna som sätter sig i hela kroppen: Snart är mörkret över mig. Varför gör jag det här? försöker hitta balans och glädje. För vem då? Är det lönt? Hopplöshetens klor. Nu kommer snart mörkret. Alla negativa tankar som bara dyker upp och fyller hela mig. Det är faktiskt läskigt. Det händer t om att jag liksom tappar andan och det känns som en typ av ångest.
Detta är nog något som jag behöver jobba med och inte bara trycka bort. När det kommer över mig så tänker jag att jag försöker skapa mig en trevlig miljö, glädjen i allt jag faktiskt åstadkommit och att jag faktiskt mår bra. Jag är för det mesta glad och positiv och försöker göra saker som håller mig på den stigen och den håller den där ångesten stången. Men lika plötsligt så dyker paniken upp och jag känner rädslan att förlora allt jag byggt upp. Det är väldigt obehagligt och kräver mycket energi att jobba mot. Jag tänker att jag gör det för mig, men den tanken räcker inte. Inte förrän jag tänker att jag gör det för Dans skull så lättar det. Jag tror att det är där en del tankar kommer ifrån. Jag har kämpat och kämpar för honom och vår kärlek och det liv vi hade. Jag gör det inte helhjärtat för min skull.
Vilket är ett "problem" som jag måste jobba med och försöka hitta lösning på. 
Är rädd att tappa kärleken till honom eller att den bleknar bort och då har jag ingenting. Det är inte sanningen utan bara känslan och rädslan. Allt är så förvirrande och det enda jag vet är att jag måste jobba med det här. Att oroa sig över snön och kylan nu är ju inte smart. Det är ju nu som jag ska samla kraft och styrka precis som en humla som samlar nektar. Inte likt mig att inte ta vara på varje dag och försöka leva i nuet. 
Ser det som självklart att min kärlek till det vi hade och allt med Dan kommer att blekna  och tycker inte det är konstigt, utan mer som naturligt och kanske t om hälsosamt. Jag vill inte fastna i det som varit utan mer känna värme från det som varit. Men det är faktiskt då tid och det är nu livet pågår och som jag vill delta i och leva i. 
Vette sjuttsingen hur jag ska komma upp på den rätta vägen,men det ska nog gå. Tänker att då jag faktiskt vågar erkänna och vara medveten om att jag inte är på rätt spår, så är det bra. 
En sak i taget, en känsla i taget och att inte bara leva för varje dag. Har kanske fokuserat så mycket på nuet att framtiden skrämmer? Låter kanske konstigt,men jag tror att det finns en del sanning i det. Jag är rädd att jag inte kan leva utan ljus och sol och värme och det väcker oro. Ja hursomhelst så har jag nu blottat dessa tankar och känslor och nu blir det att i lugn och ro jobba med mig själv.
Idag jobbar jag eftermiddag och innan det skall jag till Bergsboda och se om det är något av allt julgrejs som vi kan köra till PMU eller direkt till tippen. Ska nog hinna med några lådor i alla fall och en låda itaget att det underlättar mycket om allt är sorterat och klart, och det kommer att bli skönt när allt är klart och bortkört. Lev väl
 

Överlevde tandläkaren.....puh

Publicerad 2021-06-16 15:00:47 i Allmänt,

Fullt av små vita blomblad överallt efter att häggen blommar klart.
Vilken pärs att gå till tandläkaren det är om man som jag hellre brottas med krokodiler. Nåja gick ganska bra och jag nästan spranggick därifrån 1320kr fattigare  efter bidrag på 300kr. Inte klokt så dyrt för att fylla igen efter ett plomptapp. Dessutom efter total skräck.
Känner mig helt slut och fick sova en timme,men blev bara segare.
Känns kallt ute och har inte mer än gjort det viktigaste. Grannarna från stugan har varit här och hämtat de grejer de ville ha,som jag ställt in i friggan. Hade planer på att skruva isär exteasängen för flytt dit till friggan,men jag iddes inte. Ska snart fara på jobbet och försöker ladda inför det. Imorgon hoppas jag på mer ork och energi så jag får något vettigt gjort i alla fall.
Stackars Märta som inte fått någon längre promenad idag,tur att hon är en glad tjej ändå. Katterna verkar lika lata som jag idag och har inte någon lust att gå ut. Nu blir det ett snabbpink för Märta och jag rullar in mot staden. Usch längtar redan efter att få gå och sova hahaa
 

Sommaruppehåll

Publicerad 2021-06-14 16:16:43 i Allmänt,

Nu är det sommaruppehåll för matkassen,ända till slutet av augusti. Kommer att kännas lite annorlunda att nästa tänka ut mat själv ha ha ha.
 
Nu har Märta fått klorna klippta och Sivs stygn är borttagna och det var äckelkvavt i stan. Har rester i micron och lite rabarber paj kvar sedan igår ,så det känns lyxigt. Efter maten tänkte jag klippa gräsmattan och kanske måla lite. Blev ju ingen målning alls i helgen utan jag tog lite målningsledigt. Imorgon efter jobbet skall jag hem och hämta Märta och sen till Bergsboda för att fortsätta sopsortering. Metall,glas,porslin,brännbart osv  Så mycket skrot trots flera vänder till toppen. Jag har helt enkelt så mycket på gång och blir ju störd av att jag måste fara och arbeta ha ha ha. Men å andra sidan blir jag aldrig sysslolös och försjunken i dysterhet och sorg och saknad. Kör förbi kyrkogården lire då och då och hälsar alltid på mamma och Dan. Men jag är sällan in dit, egentligen tycker jag om att sitta där för det är lugnt och fint,men samtidigt så jobbigt att fara därifrån och det blir så påtagligt att Dan är helt borta?? Låter kanske helt galet och svårt att förklara. Självklart förstår och vet jag att Dan är död och inte finns och det är helt "accepterat" av mig. Men jag föredrar att låtsas att han är med mig här hemma och tomtar runt. Bara för att det känns mindre ensamt och ger mig en skön känsla. Inte konstigare än så.... Fast kanske jättekonstigt??? Ingen aning. Nu ska jag.äta och sen genkatterna maskmedel och droppa "fästingsdödande" bakom nacken på dem. Då kanske jag slipper de små äckelgrejerna. Kram
 

Börja om från början...

Publicerad 2021-06-13 09:09:25 i Allmänt,

Skrev ett inlägg,som jag glömde spara....och allt försvann. Så nu någon timme senare börjar jag om. Skrev att nu är alla hängande sladdar från bänkbelysningen ett minne blott. Igår så fick jag hjälp med att få nytt och fräscht och man liksom bara drar handen under så tänds och släcks det!!! Dessutom ett uttag nere vid väggen med fyra kontakter istället för ett enda. Idag skall växthuset fixas och med det får jag hjälp,då 2 händer inte räcker. Har provat. ..men höll på att förstöra både mig och växthuset. Ska bli kul och sen få köpa lite tomater och sådant och se om jag har några okända odlargener??? Annars blir väl växthuset en schysst förvaring hahaaha. Nu ska jag göra en rabarberpaj till fikat och maten står redan klar på spisen.
 
Det blåser idag och värmen är inte som tidigarr i veckan,men ljuset flödar in igen i rummet. Idag är det tydligen visning på huset mittemot, där gamla damen bodde. Fast hon rör sig betydligt snabbare än mig och flyger runt hela gården med sin elektriska gräsklippare. En riktig krutkärring om än besynnerlig sådan. Det börjar helt gå åt skogen att somna utan melatonin. Är så trött men somnar ända inte ordentligt utan slumrar till och vaknar i flera timmar. Nåja finns värre saker än så och jag behöver verkligen sova. Helt otroligt hur mycket jag behöver minst 8 timmars sömn. Går ju ofta och lägger mig tidigt och vaknar tidigt. Det märkliga är att om jag tar en tupplur under dagen,sover jag bättre. Har köpt nya kaffekoppar som var dyra som tusan,men kaffet smakar nästan godare i dem hahaaha. I många år höll Dan bli tokig på mig för jag köpte,koppar,väskor och kuddar i parti och minut. Men det slutade jag för flera år sedan. Upptäckte att jag hade flera säckar med både väskor och kuddar!!! Kopparna slängdes lite då och då. Vansinne och numer så har jag kommit till insikt om det och behärskar mig. På onsdag kommer det några vänner och hämtar lite grejer i friggan som de gärna ville ha. Sen kan jag börja fixa till därinne. Bron utanför skulle behövas byggas ny,men det ligger på min flerårsplan. Liksom altanen utanför sovrummet. Samt en ny skärm som oxå sitter på den altanen. Tanken är att jag ska bygga själv!!!! Då behöver samla mod och kunskap först. Har ju sett Dan bygga en hel drös av altaner, så kanske jag kan prova så småningom. Måste bara samla på mig gatstenar eller plattor heter det nog...för sådana hade han under för stadighet antar jag. Igår fick jag ta bort en fästing under Sivs haka!?! Äckliga kryp det där och det är de söta rådjuren som är de största bovarna och sprider skiten.
Så nu blir det att kolla djuren varje kväll efter de läbbiga fästingseländet. Nu blir det rabarber pajsfix. Lev väl

Trångt

Publicerad 2021-06-12 07:36:48 i Allmänt,

Försöker skriva samtidigt som Siv har fått en gosattack. Hon far fram och tillbaka under hakan och kurrar högt och tydligt. Märta ligger i knät och slickar sina blöta tassar efter morgonkiss i regn. Storkisse håller till ute på altanen och försöker ha en överblick över sitt kungarike.
Ska nog göra en rabarberpaj idag och jag är så glad att jag faktiskt har rabarber. När vi bodde på orkestergränd så hade vi rabarber men de var inte så kraftiga utan ganska taniga. En skörd blev det sen var det slut. Kom ihåg så jag trivdes där och tyckte allt var så nytt. Vi hade ju bott i ett gammalt hus,med mycket personlighet,men där allt var ....gammalt. Därför kändes huset på orkestergränd så rakt och sprillans nytt hhahaa. Det var inte enkelt att flytta därifrån och in till staden,men mer praktiskt med tanke på att både vi och ungdomarna hade skola och jobb där. Jag och Dan flyttade flera gånger och vi tänkte ganska praktiskt och hur mycket vi behövde allt eftersom barnen flyttade. Vi planerade för att bli äldre och den som var kvar då skulle kunna bo kvar utifrån praktiskt och ekonomiskt tänk. Jaha se hur det gick hahaaa jag flyttade i alla fall. Antar att det blir en flytt till eftersom det kan bli jobbigt som gammal att bo här. Men det är då och nu är nu . Hade glömt hur mörkt det blir inne, när det är mulet. Får nog tända lite lampor kanske och mysa till det. Så skönt att vara ledig och ha en innedag. Blir en bra dag det här. Lev väl.

Internet

Publicerad 2021-06-11 08:02:55 i Allmänt,

Jippie nu har jag routern igång igen och igår kväll såg jag på film tills jag inte orkade mer. Tur att jag har en svärson som jobbar med sådant och kunde fixa det enkelt,med ett nytt kort och lite telefonsamtal. Skönt och härligt med internet igen. Idag och i helgen är jag ledig och som vanligt är det många planer hahaa. Men jag ska samtidigt försöka slappa och bara vara och skrota runt. Idag är det dock stadsbesök på schemat. Måste på 3olika banker och avsluta konton och annat tjoller. Sen ska jag kolla runt på Avion efter lite annat som står på inköpslistan. Handla och fixa lite mer sommarplant. Men Märta får stanna hemma för det är inte kul att lämna henne i bilen,även om jag brukar ställa mig skuggigt. Det är det enda som är bökigt med att flytta en bit från stan,att allt måste planeras. Annars blir det en massa körande och den här bilen är mer "törstig" än Kian var. Igår så beställde jag en garderob och en bäddbar fåtölj. Med hemkörning förstås men inte med inbärning. Garderoben skall till friggan och sängen i lilla rummet skall oxå till friggan. Sängen blir idag bara ett skräp förvaring ställe, eller kanske inte skräp men ni vet ett sådant ställe man slänger allt jox som man skall fixa sen....behöver även en till hylla för sådant som jag vill ha nära utan att gräva i garderoberna, typ skrivarpapper, hålslag,tejp och pennor och linjal. I morgon skulle det bli sämre väder så får väl se om det blir någon målning. Men jag behöver ända mer färg och det får bli nästa vecka. Skall till veterinären på måndag efter jobbet och ta bort Sivs stygn och på onsdag innan jobbet skall jag till tandläkaren!!! En stor lagning har liksom bara trillat bort!!! Har inte ont då den är kanske död och jag är som bekant livrädd för tandläkaren. Usch och fy. Igår tog vi prommisen ner till havet och det doftade så gott av hav och klipporna var alldeles solvarma. Tärnorna flög som tok och skrek i högan sky,för jag antar att de har en del bon där. En ensam svan som håller till där hade jag ett litet samtal med. De brukar väl leva i tvåsamhet och jag frågade om den var änkeman eller änka? Fick inget svar ,vilket inte kanske inte är så konstigt. Nåja jag sa att det är okey med mig och att jag hoppades att det var detsamma för den. Märta badade och sen gick vi hem igen. Mina rabarber växer som galningar och kanske det blir en rabarberpaj i helgen. Måste skriva upp socker och vaniljsås på inköpslistan. Jag gillar det som är lite surt men Dan var inte lika förtjust i sura saker. Han gillade munkar och biskvier och annat med smörkräm. Vilket inte är min melodi,fast det var så typiskt oss. Att vi gillade olika saker, men det var så vi så det blev en gemensam grej på något vis. Nu blir det en kopp kaffe på altanen och sen ska Märta få frukost om hon ids kliva upp och äta. Oddsen på det är inte så höga hahahaa. Kissarna har gått ut och är väl på gång och patrullerar av området och att allt är i ordning. Lev väl

Vi jobbar på...

Publicerad 2021-06-09 14:14:46 i Allmänt,

Jag och djuren och Dan haha. Märta sover i skuggan och blev helt slut efter promenaden. Kissarna är oxå loja och ligger här i skuggan. De håller på att ta ner en massa skog på andra sidan "stora" vägen och jag hajar till varje dag. Men det verkar som om dom även tagit ner det jättestora kala trädet som var så vackert. Stendött men vackert. Dan är oxå stendöd men han är med i mitt grejande ändå ha ha ha. Pratar till honom för han svarar inte speciellt tydligt. Fast han mumlade en hel del när han levde oxå. Jag var den som surrade och han bara "låtsades"lyssna precis som nu. Har nu planterat det mesta och nu hoppas jag att perennerna tar sig och trivs. Lite sommar plant ska jag nog sätta dit oxå. Gillar när det är lite brokigt och tokigt.
Borde måla lite men det är för varmt idag oxå. Så istället skall jag tvätta bilen och dammsuga bort all jord. Finns en hel del annat att sysselsatta mig med ändå. Borde nog vila lite egentligen men det gäller att passa på att göra utejobb när det går. Hähgen blommar fantastiskt vackert och det är så tyst och lugnt inte ens fåglarna kvittrar högt . Sitter på bron och dricker mitt kaffe och har det så bra. Lyssnar på fontänen och njuter av stillheten. Saknar inte staden ett dugg utan här kan jag gå omkring på gården i morgon rock ,vilket är en frihet på något vis. Nu ska jag nog ta en rök och surra ett tag till med Dan. Tror han gillar att jag ska tvätta bilen,för han tyckte alltid att jag använde bilen som skräpkorg. Så nu är han nog nöjd . Lev väl.

Ingen lek

Publicerad 2021-06-08 15:22:50 i Allmänt,

Det var så varmt idag på jobbet att det rann svett på pannan. Att duscha och vara i ett badrum i denna värme var tufft. Pga pandemin får vi inte använda fläktar då virus anses flyga runt. Men idag då kom chefen in och sa att de ska kolla upp det en gång till. Hon var inne en stund och medgav att luften stod stilla och att det var näst intill gräsligt. Märks på de boende oxå som bara sitter och sover och svårt att få att äta. Jag fick grus levererat igår och nu har jag fyllt rabattgången, och jag är nöjd över mitt arbete även om det inte är klart än. Idag fixar vägföreningen grusvägen och saltar och skrapar och det blir bra för jisses vad det dammar om den. Har renbäddat i sängen och har dammsuga av golven och tänkte sen fara in till stan och köpa lite växter. Samt de sista jordsäckarna (Förhoppningsvis) och även köpa lite mjölk. Men väntar ett tag till då att värmen kanske minskar.
Man kunde ju tycka att det skulle vara skönare i skuggan!!! Storkisse fångar råttor och det var på vippen att han hann springa in med en igår. Men hann stänga altandörren.. För den stackaren levde och det var ingen mus utan en råtta som senare döden fick möta ute på altanen. Vilket påminner mig om att jag måste fixa maskmedel åt mina små fyrfota mördare. Ser redan framemot att duscha innan sänggåendet och få lägga sig i fräscha sängkläder. Imorgon är det kort dag och då blir det nog målning på schemat. Idag orkar jag inte stå ute i värmen, efter att ha jobbat i en "bastu". Jag blir så påverkad av värme speciellt om jag inte dricker vatten,vilket är lätt att glömma. Men samtidigt som jag stönar och stånkar försöker jag njuta hahaaha. Lev väl

Måndag 7/6

Publicerad 2021-06-07 07:54:32 i Allmänt,

Idag är det 1 år och 5 månader sedan jag blev änka. Så länge sedan och ändå en kort tid på andra sätt. Idag känner jag mig lite sliten efter gårdagens jobb och grejande när jag kom hem. Dagens planer är att fara till Bergsboda och gräva upp mer växter. Har räknat och jag tror att det bara behövs 12 säckar jord till och då har jag fyllt klart min rabatt. Gräset bör klippas snart igen,för jag har nu klippt på högsta höjd 2 gånger så nu kan jag nog sänka klipparen. Fick tipset att inte klippa gräset för mycket de första gångerna,så rötterna får ta sig och då håller gräset bättre. I veckan så ska jag ta tag i brädhögarna både på altansidan och bredvid förrådet ,men jag är ju så rädd för orm och äckel djur så jag skjuter på det hela tiden. Hörde att det dessutom är gott om orm i år och har sett flera på genvägen till Yttersjö. Mygg är det oxå gott om och jag har fått en hel del redan av deras bett. Usch och fy för alla otäcka djur,men det tar jag 1000 gånger hellre än snö. Har inte fixat huvudbonad än och jag stör mig på att jag inte hinner allt jag vill göra. Efter jobb då måste jag hem för Märtas skull och då åka in till stan igen och göra ärenden suger. För jag har ju ofta annat som jag vill göra här hemma. Det som ofta får stryka på foten är dammsugning och sådant, men det stör mig faktiskt inte så mycket som det kanske borde ha ha ha. Det skulle bli lite sämre väder nu några dagar, så det får väl bli när det blir. Har känt mig lite låg i bland när jag saknat Dan,men det går fort över. Det blir ofta så när jag funderar på hur han skulle ha gjort eller sagt. Saknar hans råd och stöd när det ska göras något ute. När jag inte har burit bort verktyg.....han var hopplös på att alltid lämna något framme efter han gjort något. Nu saknar jag det överdjävulskt och tänker att han skulle fått snarka,smula och muttra hur mycket somhelst bara han kom tillbaka en liten stund i alla fall. Jag vill att han skall hålla om mig och jag får sniffa på hans hals och han skulle säga att jag var som en jakthund som sniffa över hela honom. Dessa stunder av saknad är tuffa,men även om det gör ont så är det starka känslor av kärlek. Det som kanske låter konstigt är att den kärleken jag känner gör mig mindre ensam och jag kan le och tänka: Nu Dan skapar vi nya minnen....du på avstånd men ändå nära mig på något sätt. I det stora hela är det bara bra med mig och solen ger mig krafter och fyller mig med glädje. Det behövs när skitvintern kommer,men det skiter vi i nu. Nu njuter vi av dagen. Lev väl

Fortfarande tidig morgon

Publicerad 2021-06-05 08:27:00 i Allmänt,

Klockan är drygt åtta och jag har druckit kaffe och suttit och filosoferat härute på altanen. Har tagit en semester dag och har en del att trevligt på dagens agenda. Men hinner nog förbi och köpa lite mer blomjord på hemvägen. Imorgon jobbat jag hela dagen så då hinner jag inte stöka på med rabatten. Igår så tvättade jag och skrapade en hel del. Men på utsidan sitter det en hel del spikar som är helt omöjliga att få bort. Antar att det är någon teknik med att dra spik oxå. .. Jag lyckades med fem!!! Så det är väl 55 kvar! Var iväg och hämtade lite växter på Bergsboda,som jag har satt ner och nu hoppas jag att de trivs och överlever. Just nu är det lite kaos härute på altanen,men det får vara så ngn dag till.
Försöker njuta så mycket jag kan av sommaren,men jisses så värmekänsliga jag blivit. Måste nog anskaffa mig en huvudbonad,vilket jag inte ser framemot. Ser ju inte klok ut. Men det kan inte bli värre än hur illa Dan passade i mössor ha ha ha ha. Han hade stort huvud och såg helt enkelt inte klok ut ha ha ha. Ville man skratta så bad man han att ta på sig mössa, vilket han insåg själv såg helt knasigt ut. Vilka minnen.....skojiga minnen och jag blir så glad över att vi skapade så många sådana. Låter kanske knasigt men det känns som om vi skapar nya minnen nu. Jag "leker"att det fortfarande är vi på något vis och det gör mig mindre ensam. Finns ingen sorg i det bara harmoni och skön känsla. Jag vill bära oss i hjärtat och skratta och leva för mig och för livet. Det ville Dan att jag skulle göra och det vill jag göra oxå. Vissa stunder är det tyngre men då försöker jag tänka glada tankar och minnas det som varit och glädjas åt allt som är. Just idag så är det fågelsången och mina hyresgäster i holken,som gör mig glad. Fånga dagen och lev väl.

Då var det Knas med tekniken

Publicerad 2021-06-03 09:44:15 i Allmänt,

Mitt internet är det knas med och jag vet inte varför???? Men nyss kom jag på at jag kunde ju använda telefonens internet och "komma ut" på nätet. Kände mig smart då ha ha ha Igår var snickaren här och började byta ut och riva och greja.
Kommer att bli bra och sen blir det att skrapa och måla och grunda det nya trädelarna. Idag är dottern och hennes man på sjukhuset med lilla L och han skall sövas. Då han skall kolla tänder,syn och hörsel och få vaccin. Det går inte om han är vaken och man kan ju undra hur det är möjligt att kolla det när han är vaken!?!?? Vaknade strax före dex imorse och drack kaffe och gick ut och började samla ihop allt ruttet trä från rivningen och fortsatte med mitt grävande och stökande. Men ska snart gå och duscha och börja ställa om för jobb i eftermiddag. Tänk idag är det ett år sedan jag började jobba igen. Jag bodde några veckor i dotterns tvättstuga, då lägenheten var uthyrd. Visste inte då om jag fick överta lånet eller hur allt skulle gå. Känns så nyss och ändå en livstid sedan. Kram och Lev väl

1/6

Publicerad 2021-06-01 16:27:05 i Allmänt,

Idag 1985 så gifte jag mig med barnens pappa. Jag var så kär i kärleken. Vi var inte gjorda för varann om man tänker romantiskt i alla fall. Det insåg jag först efter vår skilsmässa. Det var han som ville skiljas och jag har faktiskt tackat honom för att han tog det iniativet. Det var ett riktigt fint Kyrkbröllop med lysningskaffe och hela tjottaballongen. Klänning med släp och frack och middag. Idag 2021 så är jag änka efter mitt livs kärlek och jag är så glad över att få säga att det var ett fint äktenskap. Vi tjafsa och gorma och pratade,men var aldrig less på honom eller på oss,som par. Bara på allt som strular i det som heter livet. Det var den bästa känslan och vi pratade ibland om hur häftigt det egentligen var. Att det var vi oavsett om vi inte var överens eller vi var trött och less och det var mycket runt oss. Idag är det en fantastiskt dag och fåglarna kvittrar så man undrar om de någonsin blir hesa?? Jag har jobbat med rabatten och fyllt på mer jord. Men räknade på det och hade jag beställt lastbil med jord hade det blivit dyrare än att köpa lössäck. Det är bökigare och gormigt med lössäck men det fortskrider. Tog en bild igår och idag har arbetet fortsatt. Har beställt grus och jag hoppas att det räcker. Hittade en beräkningsmodell och utgick ifrån den,hur mycket jag behövde beställa. Men tusan vet om det räcker??? Nåja finns väl mer i såna fall.
Imorgon jobbar jag kortdag och snickaren skulle komma och jobba och jag borde även klippa gräset. Men nu ska jag byta om och åka in till staden då jag är bjuden på middag. Kramis

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela