myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Godmorgon...trots tråkigt besked

Publicerad 2021-06-29 07:57:03 i Allmänt,

Möttes nu på morgonen av att svärdotterns morfar lämnat jordelivet. Han och hans fru var så go och gulliga människor och jag sa mer än en gång att de även var min morfar och mormor. Hur det nu ska gå för lilla mormor som nu är kvar och som har börjat bli dement vete sjuttsingen.
Dan tyckte oxå om dem och han kommer nog att hjälpa morfar tillrätta där i andevärlden.
Idag är jag äntligen ledig efter en lång arbetshelg. Den var tuff och det känns i hela kroppen. Efter jobbet for jag hem och klippte gräset,vattna blommor,städa ur skafferiet och dammtorka och tvättade och hängde upp. Men sen tog orken slut och jag la mig ner i soffan. Packade bilen med skräp och ska åka iväg till återvinningen,handla lite och på listan står en ny städmopp.  Men sen tror jag att jag ska bara slappa,för kroppen är trött.
I fredags var det midsommarafton och äntligen fick jag träffa så många goda vänner och allt kändes så normalt!!!
Efter en lång tid av sorg och pandemi var det en skön känsla. Blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på hur mycket dessa människor betyder för mig och jag är så tacksam över dem.
 Låter kanske konstigt men saknade inte Dan alls. Kanske andra gjorde det eller åtminstone  reflekterade över att han inte var där. Men jag tror inte att det la ngn tyngd över kvällen. Vilket var skönt för oss alla tror jag. Dessutom vet jag att Dan skulle velat att vi skulle ha det så trevligt och att allt skulle vara som "vanligt"
Blommorna verkar ha överlevt flytten,men det blir nog inga pioner i år. Måste fixa trimmertråd och en ny toalettsits!! Har inte en susning om hur man monterar tråden till trimmern! Men kantgräset är mer som en skog så det känns angeläget att fixa. Min toelettsits är lös och glider lite hit och dit, väldigt obehagligt hahhaha. Går inte att skruva fast,för den verkar helt enkelt inte att passa. Den är mer oval på något sätt ??? Den har varit knasig så länge att jag nästan vant mig,men nu står det toasits på inköpslistan.
Var sol ute när jag steg upp,men nu blev det molnigt men det passar mig bättre. Eller rättare sagt Märta för hon stannar ju i bilen medans jag handlar. Är alltid så orolig att det skall bli för varmt även om jag ställer bilen skuggig t och öppnar fönstren. Men är det soligt och för varmt får hon faktiskt stanna hemma.  Nu ska jag fixa en kopp kaffe och gå ut på bron och ta en rök och njuta av tystnaden och dagen. Lev väl

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela