myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Godmorgon

Publicerad 2013-11-30 08:14:07 i Allmänt,

Ja då var det lördag och jobb och lite kvällsmys står på schemat. Nu äntligen vaknade jag utan att gå upp och få en tår i ögat för att småkissarna flyttat. Vi hade väldigt mycket ritualer på morgonen, med kel och gos. Men jag har fått veta att de trivs i jourhemmet och att allt funkar mer än bra. Men det gör fortfarande ont av saknad,
Den som mistat eller fått lämna ifrån sig ett djur förstår nog vad jag menar.
Ja igår var en effektiv dag igen som avrundades på bästa sätt. Vi var ju och uppvakta äldsta flickan och bköds på undervart god mat. Hon hade gjort en massa gott och jag kan säga att det är oacgjort mellan tre av rätterna. En underbar osttårta med fikonmarmelad, en paj med bla bacon och kantareller, eller den med kronärtskocka och kyckling......mums
Det är ett rent under att jag orkade smaka på ngn av desserterna. Men en bit saffranskaka med mandelmassa rymdes.....
Sen hyrde vi film och ngt filmsnacks eller godis behövdes det inte i våra mätta magar. Hon fick fina presenter och jag tror nog att hon blev nöjd och glad.
Sen så har vi nu beställt ett hemlarm.....ivrigt påhejad av svärsonen och dottern. Han säljer ju sådana larm och tyckte nog att det var dax för oss att investera. Vi har ju en del mtrl från butiken som jag inte vill skall försvinna vid ett inbrott och nu är det ju ingen brist på tjuvar och banditer, så det känns tryggt att ha. Sen så ingår ju brandlarm i detta och det var nästan ännu bättre. Vid ett larm slår en kamera igång och brand eller polis tillkallas om det behövs annars kommer securitas ilandes. Vi har ju detta på butiken och jag har glömt det ngn gång då och då och det tar ca 14 sekunder så ringer securitas. Sen så kommer de och låser upp om man glömt nyckel. Nu skulle man bara behövt tjänsten att de kommer hem och handlar mat och städar.
Nåja nog om detta, nu skall jag ta tag i dagen och se om jag hinner tova lite mer innan jobbet. Håller på med julklappar och de kan bli så fina......
 
 
 

Ok fel igen då??????

Publicerad 2013-11-29 06:54:31 i Allmänt,

 
Fick följande meddelande från dottern:
 
" Haha tror inte du fattar ändå.. Hen = han eller hon. Så en piprensare är nog en den. Annars skrev du precis "en piprensare är han eller hon", vilket blir lite konstigt?! Man ska kunna sätta in han eller hon där det står hen. Kan man inte det, så används det fel.

En del känner sig varken som en han eller hon. De måste ju faktiskt få kalla sig hen isåfall. Det handlar inte om att ta bort något kön. Det handlar om att underlätta språket och ge ett alternativ till de som inte känner sig som varken en han eller hon.

Jag håller med om att "hen debatten" har blivit löjlig. Men det beror ju på att folk har gjort sig en egen tolkning av ordet och sprider den. Istället för att faktiskt ta reda på den rätta definitionen och det rätta syftet. Vissa kan faktiskt använda hen rätt och om några år kommer det nog ses som mer självklart."
 
Ok gör om gör rätt. Så nu vet ni det.
Jag har dessutom snabbt fått omdirigera mina planer. Hade ju en del hahahaa Men det är sjukdom så nu blir det ändring igen.......Har inte en susning hur jag kan lösa detta hmmmm men vi får väl se???? För övrigt så gick vi och la oss så tidigt igår, så nu på morgonen var maken ivrig på att fara på jobbet: Så att det blir fredagskväll så fort det går.....Ville inte påpeka att det går inte fortare bara för att du börjar tidigare....snarare bara en längre dag.
 
För övrigt så är det födelsedags dag idag, äldsta flickan fyller år hipp hipp hurra. Det var 25 grader kallt ute och snö och faderns bil gick sönder på hemvägen från BB.
Vi låg och pratade om det innan vi somnade och hur märkligt det är när barnen föds. Det spelar nog ingen roll om man föder 10 ungar, det är ändå en sådan speciell känsla när man ser dem för första gången. Det finns inget invant och gammalt i det mötet. Nu måste jag ta tag i den här dagen. Vi hörs alla bloggerlovers hahahha
 

Äru en hen eller?

Publicerad 2013-11-28 08:48:58 i Allmänt,

Precis så tycker jag att ordet hen används...liksom avkönar en person.Jagtyckte inte om ordet,och ville verkligen inte använde det utan tyckte det var trams. Men då upplyste dottern mig om den rätta betydelsen av hen. Det är att det spelar ingen roll om det är en hon eller han. Man kan använda det om tex en penna som passar vem som helst. Jag tycker det används för mkt i debatten om könet, tex om en produkt är en hen? jag anser att kvinnor och män är olika och där ger jag mig inte. men om henordet används som det ska är det ok...en piprensare är hen, men kom inte och snacka om en paljett eller ett pyssel allmänt är för mycket hon.....fattar ni egentligen vad jag vill säga?

Jamen hallå...det är ju torsdag....

Publicerad 2013-11-28 07:21:37 i Allmänt,

Redan....jag hinner inte med. Det går så fort, skulle behövt en så där långfredagskänsla som man hade när man var liten. Dagen var så lång och ingen tv som sände dygnet runt fanns och på radion var det utråkigt den dagen. Man hade verkligen långsamt och dagen var lååååång.
Hursomhelst gårdagskvällens möte var oxå långt och jag missade nästan hela Greys anantomy, eller som vi säger här hemma Hattings???? Orsaken til det är att det är reklam i programmet är för Hattings bröd och det är hur många reklamavbrott som helst.
Nåja det verkade inte vara ngt bra avsnitt igår så jag blev inte så ledsen. Mötet var i alla fall bra och jag fick igenom att vi skulle bestrida en faktura på 48 tusen. Vi hade beställt en sak och fick ngt annat. Jag skulle kunna beskriva det som att jag beställde en hamburgare,fick en varmkorv och betalade för en hummer.
 
Sen så var det nästan en religiös upplevelse hahhaa hur bra mitt nya arkivsystem blev. Nu kunde vi direkt slå upp aktuella paper, för vi visste var de fanns!!! och pärma direkt nya. Jag nästan kurrade av välbehag,
Jag kan faktiskt organisera om jag bara vill hahahaah. Tycker om ordning och reda, svårt att tro när jag är så tjolahoppsan, dvs tar det som det kommer. Men det finns en stor del i mig som håller en preussisk precision. Jag vill gärna ha superkoll. Nu är detta behov en lightversion av hur jag var tidigare då det var en sjukligt behov hahhaah. Men om jag har en koll på vad som är på gång och inte är aktuellt.
Så påverkar det att jag kan ta ändringar och nya saker som inträffar väldigt lättvindligt. Låter det rörigt? Ja det förstår jag i så fall för jag är rörig. Men jag trivs med det. Det är nog betydligt svårare för min omgivning hahhaha
Det svåraste är att få ihop min rörighet som är ngn form av egenskap blandat med personlighet. Det tillsammans med min hjärna och kapacitet som är betydligt känsligare och mindre använbar är tidigare det är inte lätt.
 
Nu till ngt roligt.....har fått info om hur det går med kissepojkarna?? De har verkligen fullt upp då, den som de bor med oxå har marsvin!!!! Wow  de kan tydligen sitta timtals och bara titta. Sen så kommer de att bli kvar en tid hos jourhemmet, då både de och den som de bor hos har funnit varann. De beskrivs som supergosiga och trygga små pojkar med ett glatt humör. Men efter jul skulle de få placering permanet. Att hitta nya hem åt dem skulle tydligen gå lätt. De placerar ju oftast kissar som inte har haft det så lätt och inte mår så bra alla gånger.
KOM IHÅG ALLA VÄNNER ATT DET FINNS INSAMLINGSBÖSSA i butiken där allt går till Djurskyddet.
Som gör en enorm insats för alla djur, som behöver hjälp.
 

Ord och inga visor..

Publicerad 2013-11-27 11:51:43 i Allmänt,

SÅ HIMLA FIN <3<3<3<3<<3<3<3
Min arbetskamrat sa: Nu får du skriva ngt på bloggen så jag har ngt att läsa på bussen. Så gör jag väl det då....personalvård heter det eller så vill jag va lite snäll efter mina fula ord om skrivaren i morse. Ja kan jag vara annat än glad då jag har leverbiff i lunchlådan ( ja jag lovar att jag skall sluta tjata nu om leverbiff)
Nu när jag gjort klart korten så får jag pyssla och jag svämmar över av pysselsug. Skulle lätt fylla en vecka med alla mina tankar om vad jag skulle vilja prova. Men det blir absolut ngt med lufttorkande lera i alla fall. Skall också göra en julkula med lite papper i !? Ja jag tänkte rulla gamla papper ur en katekes! och lägga i en delbar kula. Har sett det och det blev så fint. Sen blir det ett armband och lite sånt smyckesgrunks. Så kul!! önskar att några av mina vänner var lika pysselgalen som jag själv. Tänk så kul vi skulle ha :)
Nu snart går vi ini december och julklappar skall inköpas. Jag vet precis vad jag vill ha av mig själv och min man?
En ring som finns på smycka....den är stor och fin med en blaffig sten och fullständigt underbar. Den är från Blondinbellas serie VJ 1890 och jag kommer att bli awesome i den....
Skall se om jag hittar ngn bild eller ngn liknade, så får ni se.
Men i övrigt så köper vi ju bara julklappar åt de små. Julklappar åt våra stora barn, hinner jag inte med och sen så är det så svårt att veta alla gånger vad de vill ha. Så en chokladbit får räcka hahahaah. Tror faktiskt att de flesta tycker det är rätt skönt att slippa ränna runt och köpa och vi har ju allt och lite till redan.
Måste även fara och köpa mig ett par brallor.....jättetråkiga inköp faktiskt, lika tråkiga som trosor och sockar. Hade varit roligare att lägga pengarna på dockskåpsgrejer eller en fin tröja men jag skulle frysa om ändalykten om jag var utan så byxor får det bli. Ja visst jag vet vad mer vi skall köpa oss....en sådan där fejk öppenspis som blåser ut varmluft...åh kära nån så mysigt...
 

Onsdagmorgon

Publicerad 2013-11-27 08:59:53 i Allmänt,

Sitter på jobbet och väntar på mer varmvatten??? Har städat och beredaren är tom däruppe och jag ids inte gå ner och hämta mer varmvatten. Men det är bara lite kvar så jag väntar. Försöker istället skriva ut lite papper...men den "¤O&"0+1#5568`^'½§§#4 eländesmaskinen bara krånglar. Jag hatar maskiner som krånglar och vem gör väl inte det. Men då jag dessutom blir aggressiv och våldbenägen i dessa situationer, så väljer jag att gå åt sidan för jag blir så %)&"!``êe""&()n arg....
Igår så var vi barnvakt åt lilla Milou och det var som vanligt jättemysigt. Hon var nog mer gosig med Dan igår än mig. Men det var så gulligt när hon liksom stångade och lät sådär som små mysljud på honom.
Sen så fick jag ju utdelning, när det gäller maten...Leverbiff...Det är tammefanken en underbar rätt och jag bara älskar potatis och leverbiff med lingon på en husmans <3 <3<3<3<3
Så jag var så glad och snäll människa igår kväll.
Ikväll så blir det blöta....en rätt som inte är alltför smaskig. Men det går fort och jag har styrelsemöte lite tidigare ikväll, så det måste gå lite fort.
jag gjorde saffransfudge igår också. Men jag har inte smakat ännu, men jag hoppas att det blir smaskigt. Sen så började vi med Pojkarnas förskolefröknars presenter. Vi brukar alltid göra en liten present som tack för det gångna året. Jag känner mig rätt nöjd med årets då jag klurat och klurat på vad vi skall hitta på. Nu kanske ni undrar varför jag och inte mor och far gör detta? Jo därför jag erbjuder mina tjänster och att de har nog fullt upp ändå hahahaha Nu har ju jag det också....men det är även en liten tanke från mig och morfar att visa hur vi uppskattar att de ser om våra prinsar. Det är väldigt viktig tid i barnens värld och det krävs en bra personal om barnen skall må bra. Nu är det ju så bra att de trivs på sin förskola och kanske lilla Milou börjar nästa år på samma avdelning. My vill i alla fall det...och jag tror att lilla Liam skulle bli både glad och upprörd över att ta hand om Millan och visa henne runt. Millan är ju inte så van med barn och hon blir så ivrig när hon ser Liam och vill nästan riva och bita...ngt som inte uppskattas av Liam. Det enda bra med henne är nog att hon är en bebis och han en stor pojke, vilket bevisas med hennes närvaro.
På fredag får vi ju träffa de små liven då vi skall uppvakta modern i familjen som fyller år. Vi pratade om det igår hur "stora" barnen är. Men enligt maken så är hon inte stor utan fortfarande pappas lilla kicka....
Nä nu skall jag kolla om det runnit till ngt varmvatten.......
OBS vi har ingen gasol......men intressant ändå
 
 

Japp lite sent på kvällen för mig.....

Publicerad 2013-11-26 21:41:30 i Allmänt,

Men jag skulle surra lite om diskriminering? Varför får man inte sälja, hyra eller släppa in vem man vill om man rår om en rörelse. Tänkte på den där macken som inte ville hyra ut till några zigenare. Med den förevändningen att de inte litade på dem. Det är väl helt ok, för mig. Om det kommer in några människor ini butiken som jag absolut inte vill ha där. Borde jag väl själv få bestämma om jag vill att de ska gå eller inte. Åker jag dit för diskriminering då? Dumheter anser jag. Visst kan det tyvärr slå fel och vara av knasiga anledningar ,men jag måste väl själv få bestämma. När upphör privatlivet? Kan jag åka dit på att jag vägrar släppa in indier eller gothare eller ngn med tre ben eller fler?
Jag vill försvara rätten att jag själv måste få bestämma vem jag vill släppa in. Sen om det slår tillbaka eller är av en jättedum anledning det får jag väl i så fall stå för eller?

Godmiddag

Publicerad 2013-11-26 12:14:18 i Allmänt,

Visst heter det så när klockan passerat kl 12? Hursomhelst så sitter jag på jobbet och skriver och är på ett strålande humor...kanske för att det blir leverbiff till middag yippie...älskar leverbiff med potatis och lingon. Smaskens är vad det är. Nu skall jag gå upp och jobba men jag återkommer med ett inlägg ikväll som har med diskriminering att göra......spännade va?

GodmorgonGodmorgonGodmorgonGodmorgonGodmorgon

Publicerad 2013-11-25 07:40:44 i Allmänt,

Har jag sagt Godmorgon? Ja hursomhelst så är det morgon och dagen efter kvällen före.
Nu måste jag höra med er om ni är lika konstig som jag? Oftast varje morgon vaknar jag och har en lite trudelutt i huvudet som jag nynnar på medans jag tar på mig morronrocken?? Ett exempel är BabyLove...my babylove som sjöngs av Diana Ross, eller Raindroops keep fall on my head skriven av Burt Bacharach. Varför????Har inte en susning...genfel eller överdrivet kaffedrickande....
Såg ett av inläggen jag gjorde...och kära värld så mycket stavfel och sladder på tangenterna. Men jag tror ni ändå kan lista ut vad jag skriver? För jag ids inte gå tillbaka och skriva om.
 
Igår så var vi än en gång mycket glada över att vi bor litet. Vi städade och julpyntade och det vart både mysigt och en skön stämning smög sig in. Men det blev en light julpyntning i år. Men det var så rackarns kallt ute så det blev bara fönsterspray och trasa på utsidan av fönstren. Jag steg upp innan tuppen hade ens hade gått i säng så jag hade tagit en hel del innan det bar iväg till jobbet igår. Det var ju skyltsöndag och vi hade öppet. Men det var så lite folk i omlopp men ändå trevligt på ngt sätt. Men jag hade nog hellre velat göra ngt mer effektivt. Har man saker att göra och det är stilla på jobbet så är det skittrist.
Men tomten  (Läs My) var jättefin. hon satt där och vinkade och bjöd på pepparkakor och skumtomtar. Vilket uppskattades av både liten och stor. Men den där masken är läskig. Mest bara för att det går inte att se vem det är...tycker t om att ögonen förändras, som man oftast känner igen maskerade personer på.
Dan var och köpte lite fika och det var smaskigt att käka på kvällen när vi var klar och det doftade städat och rent.
Vi undra verkligen hur det är med småkissarna och jag ska skriva och fråga hur de mår. Storkisse har i alla fall genomgått/går en förvandling....Han är närmast påträngande i sitt behov av gos och kel. Han saknar nog de små bastarderna som han tvättade och tog hand om. Ibland så är han lite jobbig, men varken jag eller maken kan avvisa honom då han verkligen vill ha kel och gos. Han pratar inte så mycket tack och lov. Norska skogskatter har ju annars en förmåga att låta mycket. Periodvis så har han gjort det och det kan vara lite jobbigt....ingen jam utan mer som lite olika ljud för att påkalla uppmärksamhet...typ jag vill ha mat nu jag vill ha vatten ur kran, jag vill ut jag vill ha gos eller jag vill något men vet inte vad?
Skall lägga ut en bild på Tomten i butiken så får ni se hur fin han var....
 

Jag hann inte....

Publicerad 2013-11-24 08:13:30 i Allmänt,

Som ni märkte så hann jag inte blogga ngt alls igår. Dagen var full av annat, så att säga. Men vi börjar där vi slutade. Jag "övertalade" maken att han absolut ville köpa ett par gardiner!!! kan man tänka sig han lät sig övertalas och vi for snabbt som ögat efter hans jobb och han köpte jättefina gardiner....Jag hade berättat att jag hade köpt in oxfile och smaskens till middag, så han var på bra humör hahahah
Mötte ena sonen på Ica och han ville gärna komma över på middag.Efter middagen kom en annan av sönerna och vi såg på tv och åt chips och dipp. När de for såg vi Bron, en så där fyra avsnitt och jag var så trött att ögonen blödde. Blev bara lite kort gjorda......
Vaknade tidigt och kom på att tvätten fortfarande var i tvättstugan! Men jag vaknar ju så tidigt så det var ingen fara på taket. Gjorde ordning löner och sen så var det daxs för lite jobb. Mycke folk var det och det trodde jag inte. Det var ju innan lön och vi trodde folk ville spara sig till Skyltsöndagen idag?
Vi var hemma vid halv 4 och halv fem skulle vi vara stassade och klara för mingel på Äpplet. Nemas problemas för oss som är så snabba och effektiva hahaha. Ja faktiskt så är vi det, vi hann duscha, stryka skjorta, äta mackor och byta om på rekordtid.
 
Det var mycket folk på denna fest som firade av alla som jobbat 25 eller 35 år i företaget. Flera gånger tänkte jag att det var många som faktiskt jobbat länge på denna arbetsplats. Jag har ju jobbat på olika arbetsplatser genom året och jag hopppas att de som jobbar på Volvo inser hur bra de har det och vad mkt fint deras arbetsgivare gör. Man snålade verkligen inte....först fick vi jättegoda röror av olika slag och dryck till det upplagda på jättesöta träskivor, ja rörorna alltså. Det var dukat jättefint i två olika gröna nyanser och det så stiligt ut må jag säga. Har ju varit tidigare på Åpplet på middag och det här var betydligt tjusigare.
 
Platschefen berättade lite om Volvos historia och vad som hände för 25 respektive 35 år sedan, när kvällens jubilarer anställdes. Jubilarena fick sin avtackning en och en och en tjusig bukett, det var över hundratjugo, men det var verkligen inte tråkigt utan det var persinligt och trevligt.
Sen fick vi in förätt och nubbeflaskor las fram i korgar, det var bara att pocka,,, Sen huvudrätten som var underbar med minst femton smaker!!!! tänkte när jag såg menyn att; Nu serberar de allt som är gott på en tallrik och det kommer ju att bli för mycket....men det var fantastiskt gott. Potatiskaka med bacontäcke och en perfekt stekt oxfile i tryffelreducerad sås med färska blåbär. En sallad på getost, honung, balsamvinäger, ruccola, russin, valnötter och ngt mer.....så himmelskt gott,
Till det var det gott vin även ett gott alkoholfritt alternativ som jag fick. Det var hela tiden roliga historier och annat som pågick under tiden och en trevlig stämning. Vi satt vid det sk honnörsbordet, men det var inte stelt utan en gemytlig stämning. Det applåderas för oss hustrur som fick stå ut med att våra partners jobbade mycket. Nja vet inte om en applåd räckte för de åren när min hälft aldrig kom hem i tid.........jag hade oxå ett jobb som krävde mycket av mig. Men jag fick då lov att pallra mig hem till ungar som skulle ha mat och skjutsas till träningar.....bitter? Jajamensan. Nåja åter till gårdagen. efter middagen så blev det dessertvin och hjortronparfait med västerbottensostflarn och färska hjortron. Sedan kaffe och minst sex olika sprit och likörsorter. Fastän det bjöds och fylldes på rätt friskt så var det bara en uppsluppen stämning och ingen som utmärkte sig berusad.
Efter allt detta kom det in gigantiska godiskålar hahaha jag fyllde handväskan hahahaa. Vi for strax efter dansen börjat och vi var verkligen nöjda och belåtna med kvällen. Jag var skitsnygg och en av jubilarerna en kvinna som jobbat 35 år hade sagt till maken att han hade en verkligen söt fru....så att jag hade lyckats med både smink och annat....Jag måste säga att halsbandet måste ha bländat kvinnan med allt sitt strass.....hahahha
Hemkommen hoppade vi i morgonrockarna och drog av fyra avsnitt av Bron,,,nja jag sov lite här och där, måste erkännas. Men en toppenkväll blev det och såhär efteråt så undrar man vad vickningen var????

Fredag 22/11 jajamensan...hela dagen

Publicerad 2013-11-22 07:14:04 i Allmänt,

Fredag och fredagsmys....Ikväll skall vi smaka "årets" glögg. I tidningen sas det smaka hostmedicin??? har hört av andra att det inte är ngn hit. Jag säkrar upp med bolagets Blossa, men Dan tror på hostmedicinen.
Storkissen är ovanligt gosig och man kan ju undra varför och naturligtvis så finns det flera teorier.
1 Han tänker: Bästa att hålla sig väl med dessa annars försvinner man...
2 Gud så skönt....nu är man kung igen...
3 Han är förvirrad och saknar de små och behöver tröst....
Antagligen en kombo av alla tre skulle jag tro. Det är fortfarande en känsla av tomhet, här hemma och tystnad. Men vi säger till varandra att de har det bra och det är goda människor de är hos. Tiden läker ju och vi tog beslutet på grunder vi inte kan eller vill ångra.
Ikväll så blir det nog en hel del jobb och lite Bron på SVT play. Måste jobba bort lite och fixa lön. Har ju jättebra tjejer som jag jobbar med, men jag är väldigt säker på att de vill ha lön. Sen lägga in lite scheman och fixa lite med fakturor. Det kan nog skötas det mesta i soffan hahhaha. Undrar om Bill Gates skötte sitt företag hemma i soffan, men pappershögar överallt hahahaha. Men med lite glögg och trevligt sällskap och lite av serien Bron blir det nog riktigt bra. Det är ikväll, men nu är det bara tidig morgon och jag säger som Groucho Marx - Jag och 
 
inte händelserna bestämmer om den här dagen blir bra eller inte....
Idag så har jag en del på agendan, förutom lite jobb. Som bekant så sökte jag en tomtesäck....hahaha nu har jag fått tips från en god vän så nu fixas det. Sen så vill mamma ha en julgran!!!med belysning, och en dymo till föreningen och till bibblan och sist men inte minst lite mer kläder inför lördagens baluns.
Jag har nu en kofta, strumpbyxor och ett jättefint halsband!!!!! tänkte att fokuset kommer ju att ligga på det maffiga halsbandet så ingen kommer kanske att märka att jag saknar tyg på kroppen. Hmmm nja nu tillstötte det lite tvivel...jag har ju rätt mkt kropp och det är en kofta av typen bolero, så att........det glipar ju en aning.....Min stöttande man, blev bara lite fundersam och tystlåten när jag förklarade min tro på halsbandets glans ????? Så jag backar  och köper en klänning istället......såg den igår men den fanns i två färger och jag fick problem i valet. Skärningen var fin men tyget var lite kraftigt...så jag var lite orolig att jag skulle se ut som en fåtölj. Men den får det bli och som sagt halsbandet är skitfint......samma stil som örhängena på bilden.
 

Japp en ny dag i cirkus Granström

Publicerad 2013-11-21 07:07:34 i Allmänt,

Det slog oss häromdagen att vi har alltid ngt på gång. Det händer alltid ngt som kräver vår uppmärksamhet. En del vill ha upplevelser och äventyr i sina liv. Jag söker lugn och ro.....
Men det är väl så att ju mer du gormar i desto mer blir det. Men man ska ju inte klaga så länge man har hälsan heter det ju.
Var uppe hos mamma igår på lassa och hon hade svarat bra på alla medikamenten. Så imorgon kanske hon kan fara hem. Ingen vätska i lungorna, vilket var vad jag befarande. Så himla skönt att inte behöva oroa sig över det. Igår vek och skar My ut kort i ett högt tempo och jag tror att den biten är klar. Tanken var att jag skulle montera igår ,men kände mig så nere så jag tar det idag.
Idag skall jag dessutom iväg och hitta ngt att ha på mig på lördag då vi ska på baluns. En del av mig tycker det skall bli trevligt att få gå på en fin fest. Men en annan skulle bara vilja grotta in sig i en filt på soffan. Just nu så leder filten......
Jag hann utföra alla uppdrag igår med god marginal och ett skägg hittades oxå. En tomte utan skägg???nej det går inte för sig.
Skall oxå inhandla en Dymo till föreningen idag. Jag misstänker att jag kommer hem tomhänt och jag får gå på fest i morgonrock.....nej så illa skall det inte bli. Nog hittar jag ngt i garderoben i värsta fall. Men eftersom jag inte känner ngn på denna fest så vill jag gärna känna mig lite fin. Det är ju en massa folk från Dans jobb och kollegor och jag vill ju inte att de ska tro att han bor med madame Mim, minns ni henne? som brukade vara med i Kalle Anka? Lägger in en bild....
Nu skall jag ta en kopp kaffe till utan ngn liten kisse som vill ligga på mina axlar.....Inga mer djur kommer ini detta hus, inte ens en guldfisk..........
 

Tungt läge

Publicerad 2013-11-20 20:27:33 i Allmänt,

Just nu så flödar tårarna och det känns tomt här hemma. Nu har småkissarna farit...och både jag och Dan sörjer de små goserumporna. Men vi är ändå överens om att detta är det bästa både för dem och oss. De som hämtade dem fastnade direkt för dem och de tyckte de var jättefina och väldigt tillgivna och gosiga. Det som var märkligt var att storkisse gick fram till dessa två kvinnor och hälsade och lät sig gosas med....unikt....han är inte direkt den typen så att säga.
Men jag är otroligt tacksam för att de kunde hjälpa oss. Nu ska jag grina lite till och sen börja glädjas åt att de får det bra och att det finns djurvänner......
 

Oj oj vilken dag jag kommer att få.....

Publicerad 2013-11-20 07:13:47 i Allmänt,

Om allt går i lås, så att säga. Det är mkt nu hahaha och jag har laddat med några extra koppar kaffe. Mamma fick åka in på NUS igår då hon var riktigt risig och inte kunde syresätta sig. Jag var orolig om hon hade vätska i lungorna men så var inte fallet och det är ju kanon.Men allt gick ju så fort när hon fick åka med ambulans, så hon fick ju inte med sig ngt. Så idag skall jag hem till henne och jag hoppas att jag har rätt nyckel...annars blir det knas i planeringen. Hämta kläder och dosett, tandborste osv. Sen upp till henne och lämna och hälsa på. Sen måste jag införskaffa lite grejs inför skyltsöndagen på butiken och kolla upp skägg?!!
 
Sen fixa kattsand och mat på Djurmagasinet, för kissarna flyttar ikväll.....Det känns jobbigt och egentligen vill jag bara sitta ner och kramas och goas med dem och gråta en skätt eller sjuhundraen skvättar. Men jag är otroligt tacksam mot Djurskyddet som hjälpt oss alla. Både jag och maken tyckte det var jobbigt igår när vi visste att det var sista kvällen. De var extra gosiga igår och vi busade med händerna under täcket, en väldigt kul lek om du frågar dem. Usch vill bara börja grina nu, så det är bäst att jaga på.....
Tanken är att i eftermiddag My skall hjälpa till med korten, de sista tjugo,,,,,och jag hoppas innerligt att det går vägen. åtminstone att skära och vika. Montering får jag fixa imorgon.
Men först en kopp kaffe och iväg på jobbet. Måste bara diska och dammsuga lite först och klä på mig lite bättre kläder. De mornar som jag kör Dan till jobbet så är jag en syn för gudar....har speciell outfit hahaha,En stor röd tröja och ett par byxor full med hål hahahha, men de är sköna och varma ändå. Håret på ända och oborstade tänder. Jajamensan man är ett snyggo.....
PS Håll tummarna för mig idag att jag hinner alla mina uppdrag och att ngn av nycklarna passar till mammas lgh.....
 

Tisdag 19 november

Publicerad 2013-11-19 07:36:03 i Allmänt,

Japp en ny dag med nya möjligheter. Vaddå till? Vilka möjligheter? konstigt utryck? Ja men nu ska jag inte överanalysera detta haahha. Jag är fullt nöjd med om denna dag är som gårdagen.
Hur kan man bli glad över ett sorgligt beslut? Vi har ju som sagts tidigare, tagit ett beslut att småkissarna ska flytta hemifrån, Våra älskade barnbarn och särskilt den yngste blir dålig av att vistas med de små lurvarna. Det är inte svårt att fatta det beslutet, men roligt nej. Nu hjälper Djurskyddet till och hittar ett bra hem och vi kommer naturligtvis hålla kontakten med dessa underbara småkissar. Men storkisse stannar kvar. Nu är det tur att storkisse är en sk "skogis" då de inte är lika allergiframkallande som många andra. Dessutom så gömmer han sig eller går ut så fort pojkarna kommer hit. Kan lugnt påstå att han inte är så förstjust i barn eller gäster överhuvudtaget hahaahah.  Han är och förblir "speciell"-
Har bestämt mig för att ha en insamlingsbössa i butiken för Djurskyddet, De gör ett fantastiskt jobb i det tysta. Tänk på alla djur som har det besvärligt och som de räddar. Jag vill absolut stödja en sådan förening.
 
 
Nu när vi lixs snackar föreningar och liknande som dyker upp nästan varje dag den här tiden på året och vill ha priser till lotterier och försäljning???? Jag kan inte fatta hur folk tänker? De flesta stövlar in och säger: Vi skall ha ett lotteri och undrar om du vill ge oss ngt? Va? varför det? Varför vill du ha mina pengar? Är personen bara ute och tigger ihop lite gratis julklappar men påstår sig komma från Igelkottens vänner eller liknande? Jag blir bara arg och irriterad. Jag är egentligen en hyfsat snäll och generös människa, men sånt där retar mig som ni märker.
 
Hade det inte varit fiffigare att säga: Hej vi kommer från "Rädda den tvåtåade silkesgöken" (obs vet inte om det finns ngn sån gök!) vi skall ha ett lotteri och vi kommer att ha en skylt med namn på de som skänkt priser till vårt lotteri, Vill du vara med? Visst låter det bättre? Än får vi ngt? Jag blir så less på sånt där. Jag betalar redan så mycket moms,avgifter och skatt så jag är redan med och finansierar kvinnomuseum, kulturtjafs och annat tjoller redan. Det räcker med det. Vi brukar skänka jylpyssel och liknande vid jul ett två olika ställen så jag känner att vi bidrar till välgörenhet. Samt lite då och då till ställen som verkar vettig. Nu har jag varit nog sur den här dagen så nu kan jag fortsätta dagen med ett leende.Tack och hej leverpastej.....
 

Måndag morgon och hyfsat stabilt väder...

Publicerad 2013-11-18 07:27:27 i Allmänt,

Jag funderade ju igår om det blåst uppe i stugan? Japp det hade det gjort och ett träd hade blåst rakt över en stuga !!!! Men som tur är bara "studsa" till och det blev bara lite plåtskador. Strömavbrott var det åxo, men det är inge ovanligt i Örträskbygden hahahha.
Gårdagen var en av de bästaste ever. Vaknade jättetidigt och "skotta" bort lite jobb på förmiddagen. Sen ett bad och besök av småprinsar med föräldrar. Maken jobbade mest hela dagen och jag hade mkt egentid hahhaahha. Tid som jag äntligen fick till att börja med föreningens arkiv. Jag skulle ju sortera och pärma, hade jag sagt. Maken skakade på huvudet och frågade- Varför i hela friden tar du på dig sånt där??? Därför jag är dum i huvudet sa jag, och därför jag gör det bäst hahhaah. Nu undrar ni säkert varför jag tyckte att det var så bra. Jo därför jag fick välja att göra det eller pyssla eller se på tv eller läsa en bok eller...precis välja och det är inte ofta man kan välja vad man ska göra. Det gjorde i alla fall mig både pigg och glad och det kommer att bli så bra och snyggt.
 
Jag har nog ett ganska bra liv :) Fina ungar och fantastiska barnbarn, en sysselsättning, får vara frisk, En massa bra saker och som grädde på moset en fantastisk äkta hälft <3.
Tänkte mycket i helgen på hur bra man har det. Vår sk storm var bara mtrl förluster och inga hemska som i Asien. Hälsan är bra och det är ju viktigast av allt. Tänker på mamma som har det jättejobbigt med andningen och som nu dessutom blivit sjuk. Hon har tagit influensasprutan och hon brukar oftast bli sjuk av den. Ingen bra kombo och jag skulle verkligen behövt fara ut till henne i veckan.
Nu skall jag i alla fall klä på mig och ta bussen till jobbet. Tog lite sovmorgon till halv sju och det känns finfint. Hoppas att det blir mycket kunder och full fart i butiken. Kramisar i mörkret på Er alla
Kolla in bilden hahahha skönt att inte ha den här känslan.....
 

Åh hej och hå vad det blåser....

Publicerad 2013-11-17 08:12:08 i Allmänt,

Jisses Amalia vilken blåst det har varit och är. De varnade på radion om många omkullblåsta träd i hela västerbotten och nu hoppas jag att det inte gäller i Örträsk och över stugan !!!! Lite coolt med takpanoramafönster men det kan bli besvärligt att skotta snö inomhus så att säga.
 
Jag hör varje dag folk som saknar snön och ljuset osv, men som ni vet så tycker jag bättre om detta. Igår var det riktigt mysigt att vara inne och höra blåsten och mysa ihop i soffan. Vi eller rättare sagt maken ville prova ett nytt försök med "så mycket bättre". Vi har ju sett ett program och jag tyckte det var skit. Jag är fortfarande säker på att jag tycker detta var en dålig säsong. Vet inte riktigt varför....retar mig på Ken. Sen så känner jag inte av magin, som jag tycker jag upplevt tidigare säsonger. Ebbot har jag aldrig lyssnat på men han verkar ju vara trevlig. Men nog om det.
Efter jobbet så for vi på kalas hos Milou och det var ju trevligt. Även om hon inte riktigt var intresserad av att öppna paket, så fanns det ju alltid ngt annat att syssla med. Hon hade en sådan söt kjol på sig en sk Tutu...jag säger ballerinakjol. Den/hon var jättesöt och jag skulle i hemlighet velat ha en själv hhahahah.
Sen iväg och handla lite god middag....maken fixade med maten och jag tog bort tvätten i rum och kök!!!! (se tidigare inlägg) Maten var underbart god...vad vi åt? Jo potatisterriner, färdiggjorda bara att värma. men de är jättegoda. Till det en lite halvblodig ryggbiff och sallad. Mätta och belåtna så konstaterade vi bägge två att vi längtat hela veckan efter den stunden. Sitta ner bägge två och äta gott och bara vara. Tycker att livet snurrar på lite för mycket ibland...men å andra sidan är det oftast självvalt.
 
Vi såg ju även en film som vanligt men tyckte den var lite halvseg så jag la lite patiens !!!! ca 20 stycken!!!. När jag var less på det så tog jag fram lite papper och började bokföra lite istället. Kändes bra att börja så då är det mindre idag. Sen så målade jag lite på mitt pyssel oxå, vet inte riktigt hur jag tänkt detta? Men ngt med kottar skall det bli, typ tomtar och lite granar....hmmm får se när det blir klart om jag kan visa hahahahaa
En av mina damer i dockskåpet låg på golvet imorse. Hon hade inte tagit sig ut själv, det är jag tämligen säker på. Hon har nog fått hjälp....och jag misstänker den störste busen av dem alla Morris......Sen såg jag att lilla butiken hade fått besök oxå.....av samma varelse.......huller om buller låg allt. Fattar inte att det ska va så mysigt att ligga där???. Det blir nog en tur ner på jobbet idag, så jag måste nog ta med mig lite mer kartonger åt dem så de kan krypa in och ut och hit och dit.
Maken skulle jobba idag så det blir nog en sådan där dag man gör det ena och lite av det andra. Vilket passar utmärkt, för min del. Nu blir det en kopp Java till sen på pappershögen...

Godmorgon...andra inlägget

Publicerad 2013-11-16 09:21:47 i Allmänt,

Ja det blev ett litet bonusinlägg så här på morgonkvisten hahaha
Nu skall vi strax iväg på jobbet och sedan på 1 årskals för lilla Milou. Det blir trevligt att få träffas och mingla lite. Tyvärr så är ju inte Farmor och Farfar med, men de har ju grattat på den "riktiga" dagen. Gårdagskvällen gick i princip ut på att hålla mig vaken haaha alltså vilken Åke tråk man är.....
 
Vi hade hyrt en film i vanlig ordning men före och efter så var sängen så oerhört lockande. Men jag pysslade liiiite och läste en tidning så jag var i alla fall vaken.
 
Sen så höll tankarna mig sysselsatt och funderingarna på hur fort saker kan förändras och hur viktigt det är att leva här och nu. Vår flickas svärföräldrar var med om en otäck olycka igår, de klarade sig med livet i behåll men det gick sämre för den andra föraren. Så idag går våra tankar till hela familjen och hoppas på att tillfrisknandet går bra och att de mår bra. Jag skickar alla mina styrkekramar till familjen idag.
 
Maken tvättade igårkväll, men av ngn anledning så gick inte torktumlaren igång så nu skulle ni se hur det ser ut? Det är sockar och underkläder och tröjor lite överallt här i rummet. Väldigt annorlunda piffining, må jag säga.
Ikväll skall jag försöka ta mig ut i förrådet och se över gardinmenageriet. Jag vill ju så gärna köpa några nya, men jag skulle tro att det finns. Men jag vill minnas att jag slängde det mesta i fjol???så har jag tur så "måste" nya införskaffas. Börjar ha julstämnning och igår kväll så drack vi glögg. Men det blir pyntning light, här hemma. Vi bor ju lite och det blir oftast bara rörigt med pynt. Sen så tycker jag ju inte om att välja ut vilka tomtar som får komma fram. Allt eller inget är mer min stil, så då lutar det åt inget....
Men i egentligen skulle jag vilja ha det så här.......mmmm underbart
 

Syrgas är ingen dans på rosor.....

Publicerad 2013-11-15 07:11:07 i Allmänt,

Min mamma har ju syrgas hemma och bör använda den 20 timmar om dygnet, Hon tycker det är jättejobbigt och känner sig väldigt hindrad av slangen som alltid trasslar runt. Förutom att maskinen drar jättemycket ström, vilket jag tycker är konstigt!!! den drar mer ensam än alla maskiner i hemmet!!!! Så är städning och vädring jätteviktig. Oxygenet fastnar nämligen i hår och kläder och alla textilier bör vädras varje dag. Håret bör kammas extra noga!!! Anledningen är att det annars är väldigt brandfarligt. Inga ljus får tändas och fett på händerna tex handkräm avråds. Mamma som är trött orkar ju inte vädra allt utan försöker koncentrera sig på sängkläderna.
Snacka om att jag känner mig som en dålig dotter som inte kan hjälpa henne mer,.....
Nu måste vi börja diskutera hemtjänst......inte lätt. Mamma är ju sån som vill kunna allt själv. Jag kan inte avvara ngn tid alls, speciellt denna årstid. Men jag kan säga att hon mår inte så bra nu och känner sig nere och hängig.
En vårdplanering är på sin plats nu.
Ja fy bubblan vad jag tycker synd om henne just nu.
För övrigt så är nog allt bara bra. Är man bara frisk så fixar sig allt annat. Idag är det fredag och vi skall nog dricka lite glögg ikväll tror jag. Men jag måste ha mandel, så det måste inhandlas. Tycker inte om det lika mkt utan mandel.
Vi har oxå gjort annons om att jultomten kommer på skyltsöndag. Vi kommer även att ha must och pepparkakor. My som skall vara tomte kommer att förgås av värmeslag hahahaah Antar att hon får sitta ganska centralt bredvid dörren så det kommer in luft hahahaha
Vi har gjort likadant ett annat år och då stannade folk och bara glodde....jajamensan glodde.
Nu skulle jag bara ha fixat en säck som tomten kan ha. Är det ngn som har en för utlåning? Gran har jag och papper och pennor att skriva önskelistor på hahahaa allt givetvis från konstnärsshopen hahahaha

Ja nu är det bara det svåra kvar och det är att köpa pepparkakor....hur många kommer. 100..300...4000 ???? Många pepparkakor blir det.
 

Harta borti harta...och harta borti he......

Publicerad 2013-11-14 07:16:28 i Allmänt,

Ja med den rubriken så vill jag berätta att hälften av korten postas idag...yippie kaa yae. Fick sålla bort tio stycken som inte höll i min granskning. Sen hade vi råkat skära ut ett gäng i fel färg. Svårt att se, förrän man skall montera dem. Så min förhoppning är att kära dottern, som är svensk mästare i kortvikning kan komma loss och hjälpa till.
Kommer att bli så skönt när vi är klar. Det är en hel del gnäll, men det är faktiskt roligt att få hjälpa till med detta. Det är ju inte varje dag, som en av sönerna går till prästen så att säga.
 
Planerna är att vi skall hyra ett hus eller en stor stuga och vara därnere inför stora dagen åtminstone en vecka. Det är ju inte förrän nästa sommar men jag är ute i god tid med planering,
 
En annan stor sak som hände igår, var att dottern med familj köpte sig en lägenhet här på Röbäck. Är mer glad idag än igår då jag var mest förstummad. Hade inte trott att det skulle ske så snart, att hon hittade något. Nu har jag tre stycken här i grannskapet. Känns väldigt bra, må jag säga. Nu vore det bara kanon om den yngste hittade ngt här oxå. Vi skrämmer tydligen inte våra ungdomar när de törs bo nära hahahaha. Nä skämt åsido vi försöker verkligen inte lägga oss i deras liv. Inte för att vi känt att vi har behövt det utan det är mer som en inställning. De måste få göra sina egna misstag men framförallt känna att det är deras egna framgångar.
Mitt pysselsug bara eskalerar och jag går snart upp i sömmarna. Vill pyssla med massor av saker. Min lampa, en pappersask, julkort, dockskåp och tomtar!!! Så himla roligt,
Men just nu så har jag det litet tajt med annat som skall göras ,men jag skall nog kunna sticka in lite här och där haahahah.
Har ju dessutom påtagit mig jobbet att rensa och pärma föreningens arkiv ....ja jag vet jag är hopplös. Men jag vill verkligen göra det för det kommer att bli så bra hahahaha. Det är ju inte bråttom men det kliar i fingrarna att få fortsätta. Hyllor skall oxå upp där så kära maken är som vanligt inblandad. Har dock inte droppat den tanken än för honom, så han är än så länge omedveten om det hahaha. Men jag har inte så dåligt samvete, han tycker oxå om att fixa och göra det fint.
I afton måste det handlas och städas här hemma. Vi har försummat vår omgivning ganska rejält sista dagarna.
Nä puss och hej tills vi hörs....
PS Fiskgrytan var superduper god och var definitivt en festmåltid. Så smaksig och inte "fiskig" som maken utryckte sig hahahahha
 
 

hej och hå vad det går undan.

Publicerad 2013-11-13 06:57:53 i Allmänt,

My var en hjätinna igår och har skurit och grejat som en besatt, Jag monterade och limmade ända tills jag såg i kors. ( Jag surrar fortfarande om inbjudningskorten hahahah)
Idag blir det barnvaktande igen. My:s bil är kaputt, trasig och bör inte köras. Vilket ställer till det då hon jobbar varje onsdagsmorgon på en skola och har cheerträning. Så idag på morgonen blir jag mormor en stund. Sen iväg på jobbet och sälja pryttlar till det behövande folket. Hela gårdagen blev en plan B dag. Jag / vi hade gjort upp planer men de fick snabbt ändras så min dag fick kastas om lite ,men det gick ju bara bra ändå. Det är tur att jag är flexibel hahahaha. Nä vet inte om jag är det, men som egen företagare måste man vara beredd på plan B. Nu när man inte har familj längre så går det ju utmärkt. Fast egentligen har vi ju det...vi har ju kissebäbisarna.
Eller om de har oss. Tycker nog att vi format lägenheten,inredning i form av snören och grejer överallt åt dem.
Vi har inte lyckats hitta ngt nytt hem åt dem än och det känns sisådär. Vi måste verkligen kämpa hårt med det där problemet och det är verkligen inte kul. Men pojkarnas väl och ve går ju först så är det bara.
Igårkväll så gjorde jag i ordning en mustig fiskgryta som blir dagens middag. Spännande för det doftande jättegott. Torsk,lax, räkor, saffran, grädde och tomater med potatis....mmmm smaskens tror jag.
Recension följer.....
Spg ni Bagge/Wahlgren igår på tv? Det var riktigt kul. CarlJan Granskvist var med och han är ju en ganska härlig figur som nu myntat ett fantastiskt citat. På frågan om han hade ngn i sitt liv så svarade han att han hade inget behov längre av ett : Elastiskt och gymnastisk samvaro längre....underbart jag skrattar bara jag skriver det.
Nu en kaffeslurk och he sig iväg. Kramisar.

Godmorgon

Publicerad 2013-11-12 06:38:17 i Allmänt,

Tröttare än tröttast. Jag har nog drömt en hel del inatt, åtminstone känns det så. Jag brukar komma ihåg mina drömmar men inte inatt. Det är nog lika bra för jag vaknade och kände mig "rörig" i huvudet hahahaha maken sa att jag snarkade mitt allra värsta när han skulle väcka mig. Snarkning brukar betyda i mitt fall att jag är trött. Men det är tur att jag snabbt blir på bra humor och är morgonpigg. Är väldigt sällan långsur utan kan växla mellan humör snabbare än man kan säga "långkalsong". Min bättre hälft påstår att det kan vara både trevligt och frustrerande, men framförallt aldrig långtråkigt hahaahah. Ja herrejösses, ibland blir jag apless på mig själv. Speciellt de perioder jag kan få av analys och djupsinnighet. Men som tur ar så inträffar de alltmer sällan. Men fullmånen kan ge mig en match då och då.
Igår så skulle jag jobba på uppdrag bröllopskort, för nu är det bråttom att få iväg dem.puh...men då började kniven i skärmaskinen krångla. Vi har ju ett ganska vackert strukturpapper, men nackdelen är att det är ganska fibrigt. Det gör kniven fortare slö och papperet blir lite fransigt. Så jag hann tre !!! kort!!! sen fick jag ge upp. Känns det stressigt? jaaaaaaaaaaaaa
Idag hoppas jag dock på under. My kommer och hon ska få skära för det gör mig galen. Jag limmar och monterar. Målet är att det skall bli klart idag. Tror jag på det? näääää .men motsatsen skall bevisas. För klart skall det bli
Nu har jag nyss skjutsat maken tilll jobbet och skall strax bege mig till mitt eget.
Gårdagskvällen blev som den blev. Jag var mest sur över att jag inte hann längre och hade inget lust att göra ngt mer överhuvudtaget. Satt bara och surfade runt och gjorde inget vettigt, tills John Blund ropade på mig. Nä nu skall jag försöka hitta ett par strumpor fort nog utan att ngn kisse kommer på att de oxå skall leta strumpor. De är så ruggigt nyfiken och skall se och göra allts som ngn annan gör. En gång när jag borstade tänderna hoppade Morris upp på axeln och nästan stoppade in nosen ini munnen för att se på vad som föregick. Slicka lite i mungipan innan jag lyfte ner honom. Ja men det är inte bara jobbigt det är charmigt och sällskapligt oxå. Puss och hej leverpastej.
 
 

Hej och hå, en ny vecka då.....rimmar lite grann

Publicerad 2013-11-11 06:53:20 i Allmänt,

Vi läste Petter och hans fyra getter, med Viggo innan han gick i säng. Han skrattade högt och jag tänkte att det kanske inte var så bra bokval, för han ville läsa den om och om igen. Tror han tyckte det var roligt med rimmen. Men han somnade bums. Igår läste vi så många böcker att jag blev alldeles torr i halsen. Men jag tycker det är kul att han tycker om böcker. tror det berikar ens själ med böcker och att ordlistan fylls på.
Helgen har förflutit som vanligt i ett högt tempo precis som veckorna. Tror att jag försöker stoppa in mer än vad som ryms på ett dygn hahahha
Igår så gick jag och la mig kl åtta, då jag hade så himlarns ont i magen. Jag får ont i magen av spaghetti men till middagen valde jag istället "färsk" bandspaghetti som brukar gå bra. Men fick jättont och nu misstänker jag köttfärssåsen???? Ja ett alternativ kan vara att vi har ätit mkt annat i helgen med betoning på mycket hahhaa så magen fick helt enkelt nog.
Vi köpte en massa godis och dipp och chips på lördagskvällen, så det fanns väl kvar i systemet så att säga.....
 
Veckan som kommer har jag som vanligt mycke att stå i. Men det är ju så jag tycker om det och är egentligen tacksam över att man har ngt att göra. Att bara låta tiden gå och bara få sitta och vänta på att få gå och lägga sig, kan vara skönt men inte jämt. Men då jag som person ofta har femtielva saker på gång samtidigt så blir min vardag väldigt rörig. Ja men jag börjar inse nu vid mogen ålder att jag är nog ett hopplöst fall. För så fort jag har en liten stund över hittar jag på ngt annat att göra tex julkort, städa ur föreningens arkiv och göra om alla pärmar. Det senare är ett större projekt än jag trodde och jag förbannar mig själv att jag började....
Jag är duktig på att planera och organisera, men.....jag följer aldrig mina planer och beslut alla gånger. Är det då man säger att  man omorganiserar?? Det är i såfall jag en mästare på hahaaha'
Från det ena till det andra...så himlarns mörkt det är ute? Det var becksvart ute när jag vaknade, nu börjar det så sakta ljusna på himlen. Men jag tillhör ändå inte dem som tycker att det är ok att snön kommer för att det blir ljusare.....det är ljust en timme sen blir snön ändå skitig och grå. Sen så är den kall och ivägen när man skall gå. Nä då föredrar jag regn och denna gråhet. Enda fördelen med snön har jag nämnt tidigare är att folk handlar mer, vilket jag gillar helskarpt.
Nu skall jag strax klä på mig och bege mig till jobb och börja veckan med ett leende tänkte jag. Kanske fortsätter det så då?
 
 
 

Idag är det inte en vanlig dag...för idag så är det?

Publicerad 2013-11-09 08:40:23 i Allmänt,

Milous födelsedag...<3 Ja kära nån så stort det är när ens barn får barn. Men i sanningens namn så har jag ju två prinsar sen förr. Det känns så skönt att min dotter förstår hur jag känner inför att jag ser lilla Millans som mitt första flickebarn och att jag älskar henne lika mycket som mina två prinsar. Det är nog inte alla som kan förstå hur både jag och maken ser på saken. I det här fallet finns inga mina och dina och det känns så befriande och stort för mig och maken som haft två "kullar" i en familj.
Lilla Millan är dessutom förtjust i rosa tror jag haahahha ngt som inte hennes mamma var helt frälst i. Dockor och allt som har ansikten är fortfarande konstigt tycker hon. Men jag brukar skoja och säga att jag docktränar henne, för vi ska köpa så mycket dockor och leka med. Kaffeservis finns redan.... och tänk om hon blir riktigt volang och paljetttokig!!!!!!! åh herre vad kul vi ska ha på alla butiker på stan.
Det blir doxk inget kalas för oss idag. Men farmor och farfar och farbröderna grattar henne ståndsmässigt idag. Hennes mamma är på möte i den stora huvudstaden och kommer inte tillbaka förrän sent ikväll. Så vi tänkte fira av henne en annan dag, då hela familjen är samlad.
 
Överlag så är det mkt lättare att köpa grejer åt tjejer än pojkar tycker i alla fall jag. I alla fall om det är "tjejiga" saker som gillas. Pojkarna har jag jättesvårt att köpa till då jag alltid känner det som om jag är en vecka bakom deras intresse.
Men jag har faktiskt slutat köpa grejer till dem (ja i alla fall nästan) för de kan lätt bli lite för bortskämda. Men jag gillar verkligen att göra det. Men det är kul, även om alla leksaker, går sönder hahaha. Det är ju inga dyra saker, bara lite jox för några slantar.
Idag så kommer Viggo till oss och det skall bli så mysigt. Vi ska rensa leklådan och se vad som måste inhandlas hahaha antagligen mer gubbar......eller kanske ett spel. Sen ska vi fara och köpa godis. Kanske se ngn film och viktigast av allt kramas och prata och mysa. Men nu måste jag fortsätta med lite jobb så jag kan känna mig lite lös och ledig hahahaha.

Kvällsprojekt

Publicerad 2013-11-08 20:40:33 i Allmänt,

 
Har pysslat lite och det blev så coolt. Nu måste jag göra en häftig lampskärm till. Tror att jag har ett häftigt papper på butiken.....Men nu vill jag göra mer pyssel

Ja kära nån, nu är det fredag igen.

Publicerad 2013-11-08 07:28:45 i Allmänt,

Jisses vad veckorna springer fram. Vet inte om det är bra eller dåligt hahhaa
Såg ni dockskåpsbilderna, visst blir det bra. Nu har det dock gått en säkring.....så vi (läs Dan) kunde inte montera lampor igår :( Men han skulle försöka fixa en i eftermiddag. Sen så har det seglat upp lite problem. Vi måste skaffa dörrar till skåpet....för jag har nattgäster!!?? Någon eller bägge, antagligen bägge småkissarna kryper ini skåpet och tar det de vill ha. Förstör inte bara möbleringen utan tuggar och sliter sönder oxå. Eller tar med sig ut och leker med på nätterna. De har nu tuggat sönder det andra bordet till cafét, så nu gör jag det tredje? Men hur de kommer upp, längts upp i skåpet är en gåta. Jag har sett det en gång och det måste vara varje gymnasts dröm att vara så smidig.Sen så har två lampskärmar gått sönder,i glas naturligtvis. Jag kommer givetvis dra av kostnaderna från deras veckopeng. Upplyste dem om detta, men inte en reaktion fick jag? Morris vände bort huvudet, förhoppningsvis av skam, men det tror jag inte.
 
För övrigt så är det en vanlig jobbdag och stängning. Dan skulle komma idag efter sitt jobb,så jag hoppas att han kan slänga lite kartonger hahahah. Igår så var det gala i stan oxh priser skulle delas ut till stadens näringsliv. Men jag tycker att det är samma gökar jämt, som prisas och uppmärksammas. Den ena gör löshår och de andra säljer kläder hahaha. Kan ni gissa vilka jag tänker på? Jajamensan samma varje år.
 
Nu skulle ni se på ngt roligt....Kissarna är ute och vill nu in. De sitter på rad och tokstirrar in på mig hahahaa Bäst att släååa in de små liven. Ta lite mer koffein och bege sig till arbete, Jomen förresten hade en fundering igår... Har ni tekoppar? Har ni sett vilka beläggningar det blir av the? Måste vara starka grejer? Hur ser då magarna ut på thedrickarna ? har de oxå beläggningar hmmmmm????
 

Blev inget ???

Publicerad 2013-11-07 07:32:57 i Allmänt,

Skrev ett inlägg igår som bara försvann....Jamen då tar vi nya tag idag. Gårdagen gick i bokföringens tecken och allt flöt på kalasbra, så sköönt. Var på ett sådant bra humör och inte blev jag trött på att ens se eländet hahhaah. På aftonen var vi på lgh visning. Det är dottern med familj som funderar på boende, detsamma gör den yngste sonen i familjen. Han har ju varit mellan två bostäder nu ett tag och letar ett nytt hem. Nu börjar det ledsamma först väntan och sen den förhatliga budgivningen. Håller tummar och tår för en bra utgång.
 
För övrigt så är allt bra. Såg att det söktes folk på Nisses kondis, vore kanske ngt för mig. Tänk att få umgås nära med smaskiga chokladbollar och mumsiga semlor!!!! Vi skulle göra allt för att få komma nära varandra och sen skulle jag få bära chokladbollen runt min rumpa och mage livet ut.......
 
Vi hann träffa småpojkarna igår en pyttestund, modern i familjen såg trött ut och jag antar att de små är en bidragande orsak. Trots och bråk i härlig kombination. Ja livet som barnföräldrar är ju inte alltid en dans på rosor.
Det är inte ofta det blir stilla dans mer som en hysteriskt headbang blandat med jammande storbandsjazz.
Jag skulle behövt klippa mig och färga lite hår och trimma lite här och där hahahhaa men jag suger på att ägna mig och sådant när det är betydligt trevligare att surfa runt på datorn, när man har en stund över. Verkar praktiskt med att vara kvällspigg, men istället måsta vara morgontrött???Nä det verkar mkt jobbigare. Blir nog bäst som det är.
 
På lördag skall ju Viggo komma och igår frågade jag om vi skulle hitta på ngt roligt. -Ja sa han kan vi inte fara på Godishuset, där tycker jag det är roligt. Så dit skall vi fara och ha roligt hahaahah....morfar betalar.....
 
Idag så är det Torsdag och förhoppningsvis full fart i butiken. I afton så skall jag skära lite kort och limma och joxa. Sen om tid och ork finns måla lite och pyssla.
 

Kalasbra :)

Publicerad 2013-11-05 07:27:02 i Allmänt,

I dagens VK så stod det om Larm...jättebra tycker jag. Då svärsonen säljer larm och inte vilket som helst utan det bästa. Så fort det står ngt i tidningen, så får folk upp ögonen av hur viktigt faktiskt det är. Bodde jag i hus så skulle jag absolut satsa på ett larm. Inte bara för inbrott utan även brand och som avskräckande för alla läskiga bovar och banditer.
 
Nu när jag sitter här och skriver utspelas det ett drama på golvet. Det är småkissarna som brottas och storkisse blev helt enkelt arg. Morris ville busa och brottas men det ville inte Sigge. Då blev nog Morris sur och anföll Sigge och blev hårdhänt. Han skrek och då kom storkisse farande. Oftast så sitter han bara och tittar på och ser ut som han tänker: Vad ända ini faderullan sysslar ni med? Men nu rackarns fick Morris det hett om öronen. För storkisse är just storkisse....Han ställde sig på Morris och såg rent arg ut. Mycket vikt på en mkt mindre kisse hahahaha
 
Oj så seg vi var igårkväll. Vi skulle egentligen varit lite mer effektiv ,men efter middagen så satt vi säkert en timme och bara hängde. Jag skar lite papper och limmade lite grann. Men gav upp för sjuttisjätte gången och inser mina begränsningar, när det kommer till avancerad papperskärning haahha
Jenny på jobbet har däremot svart bälte i pappersskärning. Men hon skär för hand, men använder då stållinjal och mäteroch grejar. Det spellar ingen roll om jag så mäter med preussisk precision, så blir det snett i alla fall. har även testat laserpekare hahahaa.
Jag har många olika områden som jag suger på, men jag har talanger oxå så någonstans så det jämnar säkert ut sig. Kaffedrickning är ett område? Jag kan dricka tjugo koppar utan att få ont i magen, jag kan dricka det kallt, ljummet men föredrar det hett. Jag kan dricka det vilken tid på dygnet som helst och det är sällan det upplevs som odrickbart (Senast det inträffade var på en OKQ8 mack, söderut när vi var på resa i somras, det var vidrigt) Har en väninna som kokar det godaste kaffe som finns. Har allvarligt tänkt flera gånger,be om några liter att få frysa ner!!! Sen bakar hon kakor och smaskens som skulle få gudar att le.
Vi bodde grannar förr och jag kan fortfarande tänka tillbaka njutningsfullt på alla goa bakverk som avnjutits i hennes kök.
Nu skall jag gå och klä på mig och eventuellt göra lite grejs som skulle gjorts igår hahha. Den där latmasken som slingrar sig runt ryggraden och tvingar en ner i soffhörnet, den är inte att leka med.
 
 

Måndag och en ny chans till en fantastisk vecka

Publicerad 2013-11-04 07:17:14 i Allmänt,

I lördags efter jobbet åkte vi på "gravarna" ute på Backen och det var så fint. Men jag är fortfarande övertygad om att det blir minneslund. Tyckte att det var så fint och stämningsfullt att bara vara där. Jag har bestämt allt redan runt hur jag vill ha det på min begravning. Musik som ska spelas och fika om de har lust. Ingen annons i tidningen och jag har sagt att jag kommer att spöka om de väljer ngn fancy kista....jag vill ha en kartong. Helt vansinnigt att bränna upp en dyr kista? när det finns så dina "kartongkistor". Helst skulle jag vilja spridas nere i ngt avlopp i stan hahhaah för jag har ju aldrig trivts i skogen hahahaha.
Gravsten vill jag inte ha och skulle det vara nödvändigt med ngt form av märke skulle jag ha en i trä som naturlig förmultnar. Blir bara så nedstämd av stenar som efter ett antal år lutar hit och dit och sen tas bort och nya gökar begravs Så onödigt och trist. Så där ja, nu har vi avhandlat döden tillräckligt för en tid framåt.
 
Helgen har varit lite kortare än vanligt tycker jag. Har inte hunnit med att pussa och prata tillräckligt mkt med kära maken. Men har i alla fall fått träffa våra goaste barnbarn. De är himla härliga och de utvecklas så ini bängen fort. Pojkarna är så kuliga. Liam är trotsig och har kommit till stadiet: Dumma dig kombinerat med hans suraste och argaste min. Den fick vi se när mor och far sa att han måste äta mat för att få lördagsgodis hahaah. Men han ansåg att maten var äcklig. När han skulle gå och lägga sig fick vi kramar med mysljud ! Han låter på ett speciellt litet vis när han ska mysa. Tilll helgen skulle vi ev låna en eller bägge, vi får väl se.
 
Gårdagen flöt på fort och jag och My jobbade med inbjudningskorten. Skulle allvarligt inte klarat det själv hahahaha. Begriper inte hur jag lyckas skära snett på en papperskärare !!!! Det borde inte gå!!! Blir galen och sliter mitt hår och kastar ngt hårt i golvet. Oftast en penna eller ett papperskräp. det blir inte så bra ljudeffetkt av ett skräp kan jag upplysa. Vi skar och limma och nu är tio klar hahahaa jajamensan tio. Hoppas att vi blir klar innan bröllopet hahahaa. My konstaterade att hennes bröllopskort inte skulle innehålla så mycket delar haahhaha Men antagligen en vikning som skulle orsaka gråa hår.
Nu ska jag nog börja ta på mig lite kläder och dricka en kopp Java. Förra veckan var en bra vecka med mkt kunder och nu hoppas vi att denna vecka fortätter på det viset. Sprid budskapet: - Pyssel förlänger livet och fyller det med glädje. Idag skall jag även iväg och köpa lite leksaksdjur för ett spännande projekt......
 
 
 

Söndag tredje november

Publicerad 2013-11-03 10:18:20 i Allmänt,

Tycker att november är en tråååkig månad. Vi får se hur det blir denna gång...Det är precis samma känsla i februari. Det kryper fram behov att förändra ex hårfärg, soffa,gardiner,tapeter ja listan kan göras lång. Än så länge så är det inget sådant ryck ,men jag är beredd. Vi ska på fest av den finare sorten nu i november. Det är genom makens jobb och jag vet inte riktikt vad jag skall ha på mig. Klänning tror jag att jag vill ha, men det är inte lätt till min kroppsform att hitta ngt som inte liknar indiantält. Det är inte lätt att vara designer till mina storlekar. Ofta är det nog bäst om designern som ritar kläderna är stor själv och vet vad som passar. Men de flesta är nog av den teorin att vi gör det bara större!!! resultat: tält....Oftast är det mer kroppsformade kläder som blir bäst om man är överviktig, inte stora tröjor. Men det är värst med de designers som själv är överviktig och agerar efter tron. Jag är stolt över min kropp och den skall passa i allt och gör kläder som är helt vansinninga i både form, mönster och ja det är för mycket av allt. Sen så tror jag att de är ett fåttal människor som är nöjd med att vara överviktig.
 
De som säger så ljuger, då idealet säger ngt annat precis överallt. Personligen skulle jag gärna vara mindre och kunna köpa kläder överallt i precis varenda affär och inte på två ställen som det är idag. Men jag har förlikats med mig själv i den frågan. Vi har gjort bokslut jag och min kropp och hjärna. Så länge jag inte har ont så är det ok och inte värt energin att klandra och späka själ och kropp. Det har kommit så långt att vissa dagar bryr jag mig inte alls och är rätt nöjd med mig själv. Hur många kan säga det??
Nöjd var vi oxå igår när vi kom hem från äldsta flickan med familj. Vi kurade upp oss i soffan, så mätta och belåtna. Vi hade massa smaskens hemma men vi var så mätta att vi orkade inte ngt mer. Hon hade gjort så god mat och jag skulle gärna ha ätit likadant idag. Vi såg en film tills mitt inatten. Helt vansinnigt egentligen då vi kanske skulle läst lite mer på filmens baksida....
Jag gillar ju katastroffilmer och på denna stode det att det var som en ny skyskrapan brinner. Men den visar sig vara en koreansk film.......väldigt välgjord men med de typiska överdrivna karaktärerna. Tänk skådespelarkineser i en dålig actionkarate film, blandat med fantastisk teknik....ngt var fel hahahahaah De uppför sig som i gamla stumfilmer så där överdrivna grimaser och att känslorna skall liksom ses i ansiktsmusklerna???? Men vi höll ut bara för att det var så konstigt. Nej nu har jag annat att göra och kan inte sitta här och babbla. Vi hörs...

En eftertankens dag.

Publicerad 2013-11-02 09:01:11 i Allmänt,

Idag så tänker då åtminstone jag lite extra på de kära som gått bort. Men är jag den enda som får lite ont i magen? Jag vill inte dö? Jag vill inte att de jag älskar skall lämna mig. Jag vill inte tänka så....föredrar att tänka att de finns runt mig och inte nergrävd ngnstans. Tror på en existens efter döden. Hur kan jag inte förklara, men att andevärlden finns är jag säker på. Det är en dag med mixade känslor, helt klart. De som gått vidare, ville nog heller inte dö...Men jag vet som sagt inte vad som skulle vara värre. Att jag själv dog eller att maken gick före? Huvva vilka otäcka tankar. Nä nu säger vi så här: Döden...döden..döden och nu går vi vidare till ngt mer lättsamt och lättsinnigt
 
Idag skall vi/jag äntligen få träffa pojkarna. Längtar så jag får, prill i magen. Hoppas att de är på humör för kramar, för jag saknar de där gosekramarna som de ger.
 
Barnen är fortfarande en stor central del i våra liv. Inte som tidigare då de var den centrala delen hahhhaa. Man känner stolthet över dem rätt ofta. Tycker att de fattar kloka beslut, eller blir glada då de gör ngt som får en att överaskas. Sen så är det lite underligt hur småsyskonen aldrig blir helt vuxna. Jag tänker på de yngsta som är en pojke och flicka, när de gör ngt "vuxet" så blir jag så himla stolt...hahahaa urfånigt för de är ju vuxna. Men man ser dem som små livet ut skulle jag tro. En gång så träffade jag en äldre dam som absolut ville visa ett kort på sin "lilleson" som hon var så mäkta stolt över. Hon höll fram kortet och sa- Ja jag tror han var 63 år på den här bilden...
tror nog att de kommer att bli så även för oss. Man ser på de äldre som förståndiga och ansvarsfulla och har kanske mer krav på dem. De yngre kommer nog alltid att betraktas som små och kommer nog att få känna det haahaha. Sen har vi mellanbarnen....de som man alltid har dåligt samvete för. Men de har en gigantisk fördel att de sällan sätts under lupp och granskas av föräldrana lika hårt. De kan göra lite som de vill hahaha.
 
Nu till ngt annat. Vi jobbar idag ,men det blir nog en ganska lugn dag skulle jag tro. Sen ska vi på middag och kvällen skall ägnas åt dockskåp och lite annat pyssel som måste fixas till i morgon. För då skall vi göra klart inbjudningskorten...pust. Blir nog en heldag med allt möjligt skulle jag tro. Nu skall jag snart väcka maken och lacka lite småstolar till cafét. Gjorde ett bord igår så nu är det bara ett kvar att fixa. Men jag har inget byggmtrl så jag hoppas att jag hinner kvista iväg och fixa det under dagen. Vi hörs.
 

Fredag 1/11

Publicerad 2013-11-01 07:08:17 i Allmänt,

Ja då var det fredag idag och fredagsmuuuset är ett faktum. Viggo sa så när han var liten, att sitta nära och kramas var musigt. Gullrumpan....åh vad jag längtar efter dem. På lördag skall vi dit och äta middag, vilket känns så skönt och trevligt. Sen brukar jäntan göra efterätt mmmm...vilket inte brukar vara helt fel haahha. Ja vi har verkligen fina ungar, vilket vi är mer än stolta över. Vi är som gammfolke jag och maken då vi ofta sitter och säger hur bra vi har det med våra fina ungar.
Idag så vaknade jag som vanligt och bestämde mig för att röja lite här hemma och dammsuga. När man täljer och slipar och bygger blir det lite "skräpigt"  hahahha och det skräpet tycker kissarna att det är kul att slira runt i !
Jag målade och spackla och kapa och hade mig hahaha och det var så trevligt. Dan hjälpte mig med benen som måste handtäljas. Jag kan själv, men han gör det finare och när jag gör det blir det alltid lite blod.......
 
Sen fick jag hem gummimasken, som jag skall ha till skyltsöndagen. Dottern skall vara tomte på affären och det är så kul att se folks reaktioner för masken ser väldigt äkta ut. Förra gången så var det en man som höll på köra in i ett träd med sin cykel, när han såg My i skylten hahahaha. Det roligaste är att när man har masken på sig och tittar i spegeln blir man lite rädd själv hahhahaa.
 
Vi väntade igår på spöken men inga kom. Förutom tre tjejer på ca 13-14 som gjorde bort sig totalt. Vi bor på gaveln och då är det väldigt frestande att hitta på djävulskap. Men snacka om att de såg dum ut igår. Dan satt i rummet och jag stod i köket alldeles vid fönstret, för att plocka bort lite skräp från blommorna. Det var ganska mörkt i köket....Hursomhelst så går de på gaveln och slår hårt några gånger på fönstret och skall sen springa runt hörnet och gömma sig....dvs utanför fönstret i köket där jag stod. De kommer snabbt runt hörnet...fnittrande och helt plötsligt ser de mig, hahahahaah vem skrämde mest. Fnittret dog ut och av mig fick de bara en blick som sa: idioter......oj vad de sprang på sina styltor till skor. Kan bara hoppas att de vrickade fötterna, de små tuperade tonårsmonstren....
Kommer jag inte att bli en perpekt surkärring? Jag känner mig nästan lite stolt hahahaah
Nä nu måste jag tömma kattlådan och diska, lite vi hörs.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela