myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

I morgon smäller det....

Publicerad 2015-04-30 20:17:46 i Allmänt,

Måhända att det smäller redan ikväll utomhus, men för oss så smäller det imorgon....Yes vi öppnar....äntligen är vi (nästan) klar. Just hemkommen från en riktig firarmiddag. Vi firar att vi är klar och öppnar imorgon och att vi hämtat den nya bilen och att vi har årsdag idag <3 jag och min kära make ;)
 
Vi har inte fått alla varor så vi har fortfarande lite hål och tomma hyllor. Men jag antar att det börjar strömma in mer varor redan i slutet av nästa vecka. Det är bl a garn och band och tyg och sådant men även annat smått och gott.
Är så mätt och belåten just nu och sitter och zippar på ett glas vin...så jag sover väl om tjugo minuter hahahaahaah
Vi var och åt en fantastiskt god kinabuffé och avlslutade med glass och friterade bananer. En annan underbar sak att fira är att dottern "äntligen" kommit hem till Sweden från Amerikat.
Men två bilder skall ni få..
Ojoj vad mycket grejer vi har och det känns konstigt att ta in ett större sortiment med garn och band och hoppas att det kommer att bli bra. 
Nu är det jobbarhelg och jag hoppas att det kommer bra med folk och att alla stammisar kommer att hitta igen oss.
Nu skall jag bara sitta och mysa och vila min trötta lekamen.
 
 

Onsdag 29/4

Publicerad 2015-04-29 07:13:41 i Allmänt,

I mitt liv så händer det inte just mer än bygga butik och utföra de uppgifter jag åtagit mig. Gårdagen flöt på i ett raskt tempo och vi byggde om och hann riktigt mycket. När det gäller det tekniska dvs kassor och skrivare och betalapparater så funkar det inte :(  Tänk att jag alltid har fog för min noja...... Idag så bara måste det fixas annars kan jag nog inte sova.......
Idag så fortsätter arbetet och jag tror att det kommer att bli bra. Men torsdagnatt kommer vi nog att vara uppe och sätta prislappar och städa. 
Ikväll så är det årsmöte i föreningen och jag bara måste gå dit, då jag har punkter som skall redovisas. Igår så hann jag ta in en offert på trädfällning som skall göras på området och kan konstatera att mycket kan skötas via telefon hahahaha När jag kom hem igår kväll så hann vi gå en tur runt området och kolla in vindskydd och skador som snökörningen har åsamkat under vintern. Skulle ta en kvart men tog en timme och det hann skymma innan jag kom in och tog mig en macka innan jag kröp i säng.
 
Vi har tre stycken som kommer från Norge ( All vår kontakt med Panduro sköts via norge)och hjälper oss att bygga och det går i en ganska bra fart, nu när vi hade hunnit hänga upp nästan allt. Lagret ser inte klokt ut och kartonger står på varann och huller om buller. Men sådant får vi ta senare.
Nu skall jag stappla iväg till badrummet och försöka tvätta fram ett happyface och sträcka lite på mig och ta lite svart på fransarna och sen hoppla iväg och jobba.
Kram på er alla <3
 

Spännande

Publicerad 2015-04-28 07:03:58 i Allmänt,

Ja kanske inte rätt ord att använda....men hittar inget annat. Idag så börjar vi bygga hyllor enligt planogram. Pandurofolket kommer idag och vi skall få lära oss att bygga enligt planogram.
typ så här...
Vi har en hel pärm med bilder och nu skall detta återskapas. Det blir ett helt nytt tänk för oss och lite ovant känns det. Ni kanske undrar varför? Jo vi lägger oftast tex alla origamipapper på ett ställe, men med detta system så ligger det på kanske tre ställen. Det skall underlätta för kunden att impulsshoppa och att det skall vara lätt att "plocka med sig till kassan" men våra kunder vill ofta ha hjälp. Om de frågar efter origamipapper så måste vi springa och visa på flera ställen. 
Men jag gillar utveckling och nytänkande, för det är inte förrens vi provat ngt nytt som vi vet om det är bra eller inte.
Vi har nog tänkt lite för mycket på kunderna och gett kanske lite för mycket service??? nja det känns ju inte riktigt klokt att säga så.....men kanske. Vi är i alla fall spända på hur det kommer att bli.
 
Imorse tog jag den sista kattmaten och jag bara måste komma ihåg att köpa hem idag, annars kanske kisse flyttar hemifrån. Det vore inte kul alls,för jag skulle sakna den lille pälsbollen.
Igår var vi och åt på McDonalds och nja säger jag....inte speciellt gott. Jag tog en "burgare" av fisk, eftersom jag inte gillar deras köttburgare. Men stripsen var "saggiga" och hade inte varit ner i ngn frityr ngn längre stund då de inte ens hade ngn färg....blä
Blir nog ngn färdig sallad idag till middag, känns betydligt godare. Men vad som är smaskigt är youghurtglass....smaskens och vilket elände att inte köpa varje dag, kan inte motstå. Den butiken ligger nämligen inte så långt från min....Så till eftermiddagsfika har det blivit lite glass...åh så smaskigt.
Idag skulle det bli fint väder och det känns väldigt roligt,även om vi är inne hela dagen. Antar att det blir kväll innan vi är hemma.....ja vi får väl se...Nu skall jag gå och borsta tänderna och ta ett tag med kammen. Hoppas att ni alla får se en gnutta sol och samla på er lite solvitamin :)
 

Godmorgon....öh...måndag

Publicerad 2015-04-27 06:32:02 i Allmänt,

Godmorgon på er, själv är jag trött och vill sova mer. Äsch det är ingen större fara, sov bara så gott. Nu har jag läst tidningen och druckit kaffe och bäddat och läst lite bloggar. Så nu är jag redo för dagen.
Men först måste jag skryta om hur effektiv dagen var igår. Tvättade som bekant och torkade rumsfönstret och bytte gardiner och dammtorkade hela lägenheten och damsög och svabbade. Doften av såpa låg kvar när vi kom hem på afton, det var så härligt att komma hem och det var rent.
Sen for vi till nya butiken och jobbade och fick gjort en massa småfix och fick lite panik när jag ser hur mycket som är kvar att göra. Men skam den som ger sig, nu jäsickens blir det att lägga in en högre växel.
 
Klockan fem var vi bjudna på middag hos sonen med flickvän och vi fick en superb middag och vart proppmätt och inga kakor i världen kunde fresta oss. De hade gjort fylld fläskfile med västerbottensost och pesto, med bacon omlindat och potatisgratäng...mums
 
När vi kom hem var vi ganska pömsiga och belåtna och slog oss ner framför dumburken ngn timme. Men strax efter nio gick jag isäng och började messa med dottern borta i amerikat. Hon var på Disney world och stod i kö för spökhuset och hade det bara bra. Längtar tills hon kommer hem. Hennes vistelse därborta har tydligen varit bättre än bra och hon har sett alla väldskända lag inom cheerleading och var nu fylld av inspiration och var ivrig att få visa och berätta för alla här hemma skulle jag tro. Klimatet är suveränt för hennes värk och hon mår hyfsat bra, men längtar jättemycket efter sin lilla familj....och mig hoppas jag hahahaha
Visst har hon en spännande klädkombo hahaha. Var lite kallt och jag satte på henne en extratröja innan vi skulle gå till förskolan. Håret hänger i ögonen och hon skulle absolut inte ha ngt hårspänne,,,"tjurongen"
 
Har inte en aning vad jag skall ha på mig idag. Det är jättevarmt på jobbet när vi jobbar som djur och igår hade jag linne och var barfota och det var så skönt. Men idag skall jag ju umgås med folk hahaha så lite mer klätt kanske??? Måste se vad det svalaste jag har i garderoben....ngt lätt och flygigt. Måste köpa nya arbetsskor oxå,,,få se hur det ser ut idag om det hinns. Mina är helt slut och en arbetskamrat hade köpt jättefina och fotriktiga och svindyra och jag blev lite sugen. Vå går och står hela dagarna så det vill till att det är bra skor. Har provat så många och alltid landat på foppatofflor hahhaa. Mina skor måste ha lite klack och vara mjuka och inte varma. Foppatofflor är varma när de är nya, men när de är gamla och om man har en storlek för stor så är de inte lika varma. Vetenskapligt utförd studie av mig själv hahhhaha
Nu skall jag gå och kolla in garderoben.....kanske baddräkt eller trosor och ....ja thats it

Tvättberget från h...vetet

Publicerad 2015-04-26 07:27:45 i Allmänt,

Jisses vad tvätt vi hade....pust. Vi har inte tvättat på 14 dgr och bytt kläder varje dag och sängkläder och allt möjligt som jag grävt fram och som jag anser behöver ett bad. Tur vi har en stor tvättstuga och en av maskinerna är av sorten "skitstor".
 
Igår så var vi och jobbade hela dagen fram till 17 då gallerian stängde. Vet att vi hann en hel del men det syntes knappt hahhaaah.
Efter jobbet gick vi in på coop och köpte med oss sallad hem och lite dipp och chips. Såg på lite film och försökte hålla mig vaken. 
Doften av Voltarenkrämen som vi smörjer in oss med ligger tung hahahaha. Nä så allvarligt är det inte, det var värre när vi var kvar i gammbutiken och jobbade i veckan, jisses vad vi slet. Nu ser vi dock slutet i den tunneln och det är mest grovsopor och småskräp och högst sex lådor med grejs som skall iväg till nya butiken.
Ja grunks och skräp....och jag blir trött bara jag ser eländet. Men jag städar hellre i den röran än tjollrar på med det tråkigaste som finns.....bokslut. Har sammanställt en massa och i morgon skall jag lämna in till revisorkonsulenten, som sen kommer att ringa och fråga hundra frågor och vilja veta och ha listor på allt möjligt. Det är så förbaskat märkligt att det är jag som gör allt jobb och ändå får betala djävulska summor???? och allt är mitt ansvar ändå om det blir fel.....blir upprörd bara jag tänker på det. Fast min revisorskonsulent är miljarders gånger bättre än revisorn som egentligen inte gör ett skvatt. Lugna ner dig nu Ingalill....nu börjar pulsen slå för hårt.....
Nu tar vi istället lite bilder från ny butiken....
Visst ser ni att det börjar likna något.....men vi har en hel del kvar. Vi har en hel del varor ouppackade och belysning som inte är klar och.....och ...och
Undrar lite förtvivlat hur vi skall hinna.....få upp allt och se fixa fint.....Vi får helt enkelt skrota alla planer på att göra butiken fin med skyltar och grejs och dekor och demosar. Vi måste koncentrera oss på att få upp varorna. Men det hade varit så roligt om vi hade pyntat och gjort fint tills öppningen. Men det får vi fixa sedan...
Nu skall jag ut i tvättstugan igen och sen packa alla pärmar som skall iväg i morgon bitti och sen sätta mig ner och dricka lite kaffe.
Sköt om er allihopa och rå om varann.

fredagkväll

Publicerad 2015-04-24 19:47:34 i Allmänt,

Åh så skönt en betydligt lättsammare arbetsdag idag. Idag så har jag varit på nya butiken och jag måste verkligen säga att den blir fin :) Är faktiskt väldigt stolt. Vi har mycket kvar att göra men man ser verkligen att det händer något varje dag. Imorgon lovar jag att jag skall ta lite bilder, så ni får en sneakpeak på hur det kommer att bli.
Imorgonbitti klockan sju skall jag skjutsa äldsta sonen till flyget. Han skall till Amsterdam och möta upp flera av de vänner som han lärde känna när han var i Asien.
 
En av de andra sönerna med flickvän har varit och hjälpt oss nu i afton och i morgon far de rackarna ner till IKEA. så himlarns kul att fara dit och drälla pengar en dag. Fast egentligen har jag verkligen drällt iväg pengar idag hahaha har ju varit på banken och skrivit på papper och finasiering puh....mindre kul men vi fick fina avtal så jag skall inte klaga. Känner mig så glad över att jag inte känner mig helt död just nu och att det känns spännande och läskigt och fullständigt underbart. 
En av de saker som gör mig gladast är att vi har både telefon och bredband nu,,,tack vare min man till datatekniker, som fixade alla problem,
Imorgon skall vi vara på butiken och jobba så länge vi orkar. Vi har ju som sagt en hel del lådor kvar hahahahaah
är det ngn som har våldsamt tråkigt så är ni välkommen in.....
 
Sitter just nu med ett glas vin som smakar underbart och mår bra, Solen lyser så där vackert som den kan göra vårkvällar och det mesta känns bra-
kram på er alla <3
 
 

Fredag och jag känner mig rätt överkörd

Publicerad 2015-04-24 06:50:33 i Allmänt,

Jisses vad vi jobbat hårt. Burit och packat och sliter som tok är vad vi gör. När vi väl ska sova så är man lätt vyssjad och hinner knappt ta kudden.
Igår så fyllde min mellanson  26 år??? Min älskade lilla grodprins <3 Kan ni tänka er att den rackaren bara blir äldre och mamman bara blir yngre hahahahah. Nej jag skall erkänna att just nu så känner jag det mer som om jag är 150 år i fötterna.
Idag skall vi på banken och skriva lite papper och dessförinnan så kommer ett företag och tar med sig det som är kvar av den gamla inredningen. Resten av dagen skall tillbringas på nya butiken och hänga upp och packa in och greja.
Dagens stora grej blir att kolla så att det finns bredband och att telefonen funkar. Igår så var de och kopplade in och jag har noll tilltro till att det kommer att fungera. Ja jag vet att det låter pessimistiskt men jag är väldigt nojig på sånt där tekniskt.
 
Vi har även skänkt bord och stolar och pyssel i mängd och mass till en föräldraförening. Vi hade ju en del grunks och vi hittade tills slut ngn som vi tyckte skulle behöva det och som inte fick bidrag och annat stöd. Det känns bra att få ge bort saker ibland hahaahah. Det var även in en kund innan vi stängde och som köpte lite pyssel till en familj som fått hela huset nedbränt. Snabbt plockade min arbetskamrat ihop lite gåvor från oss till barnen, som förlorat allt i branden.
Som ni ser så saknas det bilder igen....ja jag har tagit kort men de blir så suddiga och bedrövliga....måste vänta tills min mer tekniska dotter kommer hem från USA och visar mig var ända ini glödheta jag stänger av ngn zoomgrej.
I helgen var planerna att vi skulle ta det lugnt haahahha Människan spår och gud rår.....vi har massor att göra. Fixa lampor i taket, packa upp, fixa hyllor i disken, hänga upp, torka och greja. Vi har dock sagt att inga tolvtimmars pass skall det bli....och söndagen måste bli kortare för jag har drivor av papper som måste fixas.
 
Det är inte så mycket mer på min agenda just nu än gnöl och gnäll och jobb, Men jag lovar att återkomma när jag har annat att tänka på. Ha det så bra och ha en underbar dag och en härlig helg.

Dagen S är här

Publicerad 2015-04-21 06:14:07 i Allmänt,

S som i stängning av gamla butiken.....wow. En efterlängtad dag, då det är mycket jobb kvar innan vi kan sitta ner och slappa. Men man får energi av att se hur fin den nya butiken kommer att bli. Allt är så enhetligt och fint och lättarbetat. Igår så packade vi upp varor för glatta livet och ändå så hann vi inte ens mer än hälften och mer varor är på ingående.
Idag skall jag vara på gamla butiken och packa och packa. Vi ställer sen kartongerna på pallar som vi då kan frakta lättare med palldragare. Så fort en sektion är tömd så skall den rivas så fort det går. Imorgon så blir det frakt, så vi måste hyra lastbil.
Slutade vid 4 för jag skulle hämta Milou på föris och laga middag och det skulle badas. Hon åt bra och det badades och lektes och busades och jag är nr 2 i rangskalan här hemma,,,nja kanske tre. Maken och Nalle är etta och tvåa, men det är okey för det är tvärtom med småprinsarna. 
 
Idag så väckte kisse mig tio i fem och han gav sig inte, Jag drog först täcket över huvudet men då la han sig på skallen!!!
Så då gick jag upp och nu sitter jag och surrar på facebook med dottern därborta på andra sidan atlanten. Hon har det bra och det bästa av allt är att det funkar riktigt bra med kroppen. Visserligen så käkar hon smärtstillande men värmen gör gott för hennes leder.
 
Lillan sover och jag skall passa på att göra i ordning mig och kanske hinner jag dricka en kopp kaffe till innan hon vaknar.
ha en bra dag allihopa och må solen lysa på er alla
 

Måndag 20/4

Publicerad 2015-04-20 07:06:52 i Allmänt,

Idag är det barnbidrag hahahah inte aktuellt för mig som har vuxna barn. Men det brukar märkas på dagskassan haahaha
Så skönt, nu är det nästa sista dagen innan stängning och vi får riva. På onsdag kommer det en köpare på en del av inredningen, så det blir att jobba snabbt. 
Helgen har varit bra, för vi har ju haft finfrämmande av både prisessa och prins. Vi har sett flera filmer och käkat gpdis och jag har fått höra en hel del om poängsystem?? Vi var på Lekia på lördagen och där kopte vi lite samlarkort med Pokemon. Tydligen mer avancerat än vad man skulle kunna tro. i ärlighetens namn fattade jag inte så mycket, men jag försökte faktiskt hänga med i förklaringarna.
Sen så har vi tittat en hel del på youtube,,,mest spindlar och ngt spel som tydligen skulle vara jätteläskigt. Jag som blir rädd för det mesta begrep då inte vad som skulle vara läskigt. Men efter ett tag så fattade jag att det var ju inte självaste spelet utan ngn form av förklaring. 
Förr frågade han om han fick se på klippen, men nu skriver han själv och trycker sig vidare så man bör sitta med och kolla på vad han ser på. Han gillar ju att se på läskiga saker och ville hemskt gärna se på ngt som heter Chuckie. En docka som ser förfärlig ut och som är en karaktär i en skräckfilm. Blir inget sånt...inte bara för att det är fel ålder utan även för att det törs inte jag heller se.
Så vi kikade på filmer där de visar samlardockor av nyss nämnda dockor. Var en ganska lagom nivå och jag kunde konstatera att det där med samlardockor verkar vara en stor grej, för det fanns många filmer.
Så här ser han ut.
Jag försökte vara pedagogisk och berätta om hur filmakarna bara ville sälja dockor och göra dem läskig för att tjäna pengar. Men till slut sa gossen att det visste han minsann och det var kul för de var ju så läskiga att se på??? Vi såg en stund och sen såg vi på Kalle och chokladfabriken istället.
 
Idag skall vi på banken och sen fortsätter vi att packa och greja och tjollra. I eftermiddag skall jag hämta lillan på förskolan och jag blir mormor på heltid ett tag haahaha
Vi har ju henne nu i några dygn och sen tar Farmor vid. Modern är ju bortrest och fadern jobbar så då hoppar vi in och sköter lilltrollet.
Nu skall jag fixa mer kaffe och se om jag skall idas duscha eller så sparar jag det tills ikväll. Njaaa börjar med att bädda sängen...sen så får jag se.

Fredag

Publicerad 2015-04-17 06:35:06 i Allmänt,

Ja igår afton så blev det ju ett litet inlägg, men det hindrar mig inte i morgonens babbel. Idag så åker alltså dottern iväg till USA och vi har gjort upp om hur vi håller kontakten. Hon ligger ca 6 timmar före oss, så när klockan är tolv på dagen hos oss är den sex på morgonen hos henne. Hon har nu nästan ett dygns resande framför sig. Usch jag känner sådan oro över hur ont hon skall ha, i kroppen. Antar att hon kommer att bli liggande de första två dagarna.
Men värmen kommer att underlätta och säkert alla upplevelser-
 
Känner att jag längtar tills jag är på lite bättre humör, för just nu så känner jag att jag är gnällig och gnölig och bara  negativ. Nja kanske inte hela tiden, men jag är inte på topp, har nog en förkylning som försöker ta sig in och härja.
Men det är inget som får ngn uppmärksamhet just nu i alla fall. Men ni förstår ju hur inspirerande jag är när jag tycker att den bästa stunden på dagen är när jag får gå och lägga mig och sova. Är så fantastiskt nöjd över hur skön min säng är.
Tror det är detta som gör att min blogglusta inte är så stor. Jag pladdrar nog inte lika mycket som vanligt och jag känner mig bara trött och less. Personligen så tycker jag att den sorterns person som jag är i detta nu är en oerhört stor energitjuv.  Småsura människor med lite lätt negativ hållning är ju ingen stämmningshöjare direkt.
 
Tänkte på mig själv som en dator igår, en med en hårddisk med virusvarning. En som bara står och buffrar och en lite symbol bara snurrar och snurrar.
Om jag nu skulle vara lite försiktigt optimistisk så kan jag kanske försöka glädja mig åt att helgens lilla gäst kommer i afton. En dryg meter av kärlek <3
Men tlls dess så kan jag fortsätta vara en liten butterkvist......slår mig att jag kan glädja mig åt att detta är inget normaltillstånd utan en svacka innan jag åter blir den fantastiska sprudlande positiva människa jag egentligen är hahahahha......tjoho   kanske lite peptalk och skrattövningar och en yogaställnig typ lotus???kanske gör susen på denna bitterkärring....okey skall pröva och återkommer om det hjälpte.
 

Torsdag afton 19.25

Publicerad 2015-04-16 19:50:03 i Allmänt,

Är just hemkommen och nu är jag ganska less. Jag har varit i gamla shopen hela dagen med en kollega och vi har haft det ganska tråkigt. Lite folk och skitigt är det på golven och egentligen skulle vi vilja stänga och bara packa.
Men vi har öppet tills nästa tisdag ??? hur skall jag hitta motivation att stå där när man bara vill göra klart och få börja tömma. Vi väntar på 35 ordrar...som kommer i början av nästa vecka. Nästa vecka blir det mer ös,,,men å andra sidan så slipper vi stå och vänta på kunder hahahah
Denna tiden på året är det inte så stor försäljning för oss, så det är ganska förväntat. Men det liksom kliar i en att få göra den nya butiken fin istället för att stå och hänga tandköttet där.
Kollegorna har byggt ihop nästan hela butiken klart och i morgon skall de börja bygga lagret. Jag står själv i butiken från morgon till kväll och den stora utmaningen blir att få tiden att gå.
 
Idag så hade jag tur, när min arbetskamrat ringde till sin syster, som jobbar på konditori. Och hon beställde ngt smaskigt till oss, som systern sen levererade. Jag åt så jag fortfarande är mätt och ingen middag har behövts.
Nybakade krämbullar och toscakaka är inte helt fel :)
Imorgon är det fredag och en av småprinsarna kommer till oss. Skulle tro att det blir Max till middag, idel nyttigheter hahahah. Men sen på kvällen så får jag en massa mys och gos och jag ser fram emot att få ha en liten kavaljer. Oftast så brukar han mer eller mindre sitta klistrad på mig, men jag njuter av all kärlek jag får ge och får.
 
Imorgon åker dessutom dottern till Usa....har bara velat förtränga det och saknar henne redan. Men vilken underbar arbetssemester hon skall få och många roliga upplevelser. Jag är så glad för hennes skull att få representera Sveriges riksförbund inom cheerleading och knyta värdefulla internationella kontakter.
På söndag kommer Millan hit och jag skall vara mormor i ngr dygn hahhaaaa.
Nu så skall jag sitta ner och bara hänga i soffan en stund innan jag uppsöker John Blund.

Torsdag 16/4

Publicerad 2015-04-16 07:52:44 i Allmänt,

Oj så förvirrande med en massa dagar hit och dit. Jag blandar ihop och svamlar runt precis som vanligt. Arbetet fortlöper och kort och gott kan jag säga att jag sover gott om nätterna. På MVG ser det ut som om vi byggt ihop det mesta och nu skall vi upp med några av spårpanelerna.
Idag skall vi dit med de sista benen till vägg sektionerna och lite av spårpanelen. Jag skall köra lastbil??? visserligen en liten en...men ändå och lyckas backa fram till en lastkaj. Jag suger på backning.....kommer nog att vara helt slut i eftermiddag av allt bärande och kånkande.
Men det finns några stunder av stillhet
Det är så mysigt när staden vaknar och det är så tyst och stilla. Nästan på fem minuter så tjong är det massor av rörelse. Det är som att se på ebb och flod....cyklister, fotgängare och bilister liksom bara väller in på några minuter.
Nu skall jag göra mig i ordning och förbereda mig för denna körning...hmmm man bör väl ha keps om man kör lastbil.
 

Tisdag 14/4

Publicerad 2015-04-14 06:47:12 i Allmänt,

Dementi: Måste göra en dementi och vill även säga att jag står lite i skamvrån....Inte fyllde familjens son år igår. Han fyllde ju år i söndags....skammens rodnad. Låter inte klokt men jag hade fel datum i huvet...i min värrld så var det den tolfte och reagerade inte ens när jag skrev datumet som stod nere i hörnet på datorn. 
Gjorde samma sak förra veckan när jag bokade vikarie för personalmöte. Jag sa till personen att onsdag den sjunde då behöver vi hjälp. Döm om min förvåning när personalen var beredd på möte den sjunde som var på tisdagen.
Ja jag är helt förvirrad och det enda jag har till mitt försvar är att det är mycket nu. Jag var väl medveten om att det skulle bli så här så jag är inte tagen på sängen. Igår efter jobbet tillstötte det mer jobb....eller irritation. Skyltföretaget har visserligen satt upp ljusskylten ,,men det saknas dekaler som skulle klistras upp. Så nu blir det att ringa och jaga på. Har möten med två tidningar nu på morgonen om annonsering och jag kommer att vara hård i förhandlingen hahahaha eftersom de flesta av mina kunder inte är tidningsläsare. En annons går ju på enorma belopp för en dag i mitt tycke. 7-8000:- för en dag??? nja kan jag tycka. Brukar i och för sig på bra rabatter och fler dagar ...men ändå.
Sen så har vi en del att göra på jobbet med flytterier och packning och att serva kunder. Två ur personalen sliter som djur och bygger inredning och de blöder från fingrarna så nu har jag köpt plåster hahahaha. Jag och en annan är kvar i butiken, och fixar med allt annat.
 
När jag var och handlade så köpte jag lite gott med mig hem. Tänkte det kunde vara kul att prova denna
Det är glass med kanelbulledeg!!!! nja ...eller? njo? eller? Självaste glassen var ok, men degen var sötsliskig. Svaret är nej...inget för mig. Då det inte gick så bra att äta bara glass utan att undvika allt det andra. En av mina kollegor hade ett fantastiskt vackert äpple med sig på jobbet igår. Ett stort blank rött äpple som riktigt skrek: Ta mig och bit i mig
Så nu har jag minsann med mig ett eget haahhahaah och en banan. Jag blir så sugen på ngt på eftermiddagen och riktigt hungrig. Ikväll så blir det väl ngt snabbt för jag stänger och en halvtimme efter stängning börjar styrelsemöte i bostadsföreningen.
Men min förhoppning är att det skall gå lka snabbt som de sista två och att jag inte missar Grey Anatomy kl 21.
Okey nu måste jag bara få skrika: VARFÖR FORTSÄTTER DET ATT SNÖA? Så vansinnigt onödigt, ge mig sol ge mig värme ge mig vår.....
Nu lämnar vi det och förtränger det och fokuserar på att snart är det dags att sitta på altanen och dricka gott. En väninna bjöd mig för en tid sen på en smutt av hennes rosévin. Jag är ju inte så förjust i rosé men det här var ett "pinnvinsrosé" Jag gillar ju pinnvin och ja,,,även detta var gott så jag skall nog köpa och dricka det ngn afton i solen. Måste ju få visa sonens skapelse, han som fyllde år i söndags och inte igår....åh skammen
Visst blev den fin? Det var av dem jag fick tapeter till mitt kök haahaah snygga va? Han har målat om bord och byggt och grejat hemma och de har en riktigt trevlig och ljus lägenhet uppe i de sk tobleronehusen. Finns nästan ingen rak vinkel alls, men ljusa och öppna lägenheter är det. Skulle faktiskt kunna tänka mig att bo där om det skulle vara så att det krävdes hahahaha
Men jag trivs härute på Röbäck, med mina träd och duvor. Vi har ju många duvor och de kuttrar och har sig nu,,,antagligen lite småpilska nu på vårkanten. Förutom nu då....när snön vräker ner....bläääää
Nu skall jag tömma kisses låda och dricka mer kaffe och bädda sängen klart. Innan jag sätter mig ner och börja ringa. till dem som jag måste ha tag i.
 

Måndag 13/4

Publicerad 2015-04-13 07:11:12 i Allmänt,

Jamendå var det måndag igen och det är väl helt okey för min del. Idag är det ingen vanlig dag utan det är en av familjens söner som fyller år!!! Grattis skriker jag ända hem till honom.....vi var och grattade och åt smaskigt fika hemma hos honom och flickvännen igår och där fick vi ju träffa vårt fyrfota barnbarn
Lilla goa Lenni som är så himlarns mjuk att man kan knappt tro det. Sen så träffa vi ju småprinsarna och den största hade tappat en framtand och den andra ploppa ut senare på kvällen och jag bara älskar hans glugg <3<3 Hur söt är inte ungar med glugg ?
Vi var på butiken innan kalaset och sprayade lite stativ och jag fick en hemskarns huvudvärk ett tag. Inte alls så kul men jag tror att resultatet kommer att bli jättebra. Lite bättringsmålning och vips så kommer de att passa in. Helgen har varit kort...kanske beroende på att jag sovit så fort jag fått tid. Somnade vid ganska precis kl 17 på lördagen och vaknade en stund senare för lite gomat och var sen vaken en stund till sen somnade jag igen.....törs knappt räkna ut hur länge jag sov totalt.....
Vi hämtade ju ut stolarna i fredags och där har jag slappat så fort jag fått tid. Igår så svängde vi iväg på Mio och köpte en ny matta oxå, men allvarligt så djuriskt dyrt det är med mattor. Jag grät inombords när jag tänkte på hur mycket annat jag kunde fått för de pengarna. Nu skall jag inte gnöla för det stod en av mina kunder i kassan och hon gav mig 20% rabatt på priset...vilket bara bekräftar hur viktigt det är med bra kontakt med kunder hahahaha
Så här har vi sovit alla stunder vi har haft ledigt i helgen...
Så skönt och mysigt....denna lilla oas är tänkt för bok och mysläsning, men vi behöver en till bra läslampa. Den andra får stå kvar vid soffan för där behövs det för mitt broderi.
Maken var och inköpte en ställning till tv apparaten som man kan svänga ut tv:n så nu kan vi sitta i fåtöljerna och tomglo oxå. Idag så blir det jobb och halva styrkan kommer att vara på nya butiken och skruva ihop inredning. Hörde just våran nya radioreklam på radion...hihihi tycker den blev lite kul och annorlunda.
Sitter och gäspar som ett tok...inte bra  haahha. Idag är det momsdag och jag skulle färdigställa allt igår så det bara är att lämna in...men då begriper jag inte hur man får fram arbetsgivardeklarationen pga ngr konstiga kommandon som står på skärmen...suck. Avskyr när man ändrar i program.....måste ju lära mig så mycket nytt igen. Nåja de är duktig på supporten så det kommer nog att gå bra. Nu skall jag klä mig och traska iväg till jobbet och ta tag i lite av dagens jobb. Hoppas att ni kommer att ha en bra dag och att solen tittar fram en stund idag :)
 

Lördag 11/4

Publicerad 2015-04-11 07:59:09 i Allmänt,

Jesstanes så trött jag är.....tror faktiskt att det beror på all anspänning och inte tungt arbete. Har nog överspänt mina hjärnvindlingar av allt organiserande. Ja så kom inredningen och ett fjärde åkeri blev inblandat. Fick veta att inredningen skulle komma och det kl 12-13. hade kallat in extra folk och vi satt och väntade.....ringde och då sa de...nja vet inte hur det blir...
Jesus kristus ...jag blir tokig. Nåja förklarade hur det låg till att vi satt och väntade och att vi förväntade oss att ta emot varor och det nuuuuuuuuu.
Efter mycket tjoller och avbrott i form av hissen krånglade, fika för byggpojkar och montering av skylt så kom då inredningen upp i butiken. Jag och min arbetskamrat höll ställningarna på gamla shopen och servade kunder.
Vad jag helt förbisett är att vi behöver inköpa en palldragare.....Så det står på måndagens "attgöralista" Efter jobbet så for vi iväg och hämtade släp och hämtade sedan upp de nya fåtöljerna och vid det laget så var det bara dax att ge sig iväg igen. Vi skulle ju på Rhapsody in rock.....vi hann inte ens byta om eller äta. Vi for hem i pausen....
Vi orkade inte hålla uppe ngn form av feststämmning utan for hem och där slocknade jag omedelbart. Så jäkla synd för jisses vad mäktiga musiker det var. Men jag kan hålla med recensionen i VK idag: Jättebra men inte fantastiskt. Jag skall erkänna att trots den höga ljudnivån av en hel symfoniorkester....så höll jag på nicka till.
 
Det är ju inte lätt att följa en tidsplan och anställa och göra schema med deadline och en massa kostanader när folk och fä inte gör det man kommit överens om. Skyltkillen skulle komma på förmiddagen...kom på eftermiddagen. Beställningar jag gjort.....har försvunnit när jag dubbelkollat.
Nog är det väl märkligt att man skall måsta bli förbannad innan ngt blir gjort.....
 
Idag skall jag jobba och det skall tas en sista sväng med släpet, till återvinningen. Resten bör vi kunna fixa med vanlig bil. Ikväll måste jag göra färdigt momsen och kolla över planeringen och kolla om vi följer budget. Att göra en miljoninvestering innebär att man måste hålla koll på vars allt försvinner. 
Jag hoppas att vi kommer att laga mat ikväll och äta tillsammans. Vardagskvällarna är så röriga att vi inte hinner sitta ner och nästa vecka blir det långa dagar och antagligen ännu rörigare. Tur att det bara är en tid, som snart är över och att ljuset utomhus sprider värme i kroppen. Åh ljumma morgnar och kvällar på altanen...suck så skönt och välkommet det skall bli.
Klockan är nu alldeles strax åtta och jag skall ta en kopp kaffe till och bara sitta och tomglo lite....
 
 
 
 
 

Var ända ini pipsvängen....

Publicerad 2015-04-10 08:23:19 i Allmänt,

Det har inte kommit några inventarier än....och nu väntar jag på att klockan skall bli 8 så att jag kan ringa och fråga var de är???? Men....de får inte komma idag.....har inte tid med det. Dagen är fulltecknad hela dagen.
Läste på ordern igår kväll och det är 21 pallar och 68 st pallkragar....puh! hemska tanke om det kommer i dag. För det innebär att jag måste planera om min dag och att jag ensam måste dra upp alla dessa till butiken.
Kl 11.15 skall jag ha en träff med begravningsbyrån och kl 14 så har jag lovat fixa fika till alla byggare en sorts taklagsfest. Min tanke var att jag kunde lämna i en barack och de fixade resten. Men de blev eld och lågor och sa att de är sällan samlade så istället ville de komma till nya butiken och fika där. Så nu blev det lite mer hahahahaha
 
Fixade tårta och kaffe och muggar och tallrikar och bullar osv igår så nu skall jag bara bära iväg detta dit bort. Har inget bord så de får väl sitta på golvet......
Idag skall dessutom skylten monteras, så när och hur vet jag ej riktigt, så väntar på samtal...
Ikväll så skall vi iväg på Rhapsody of rock med Robert Wells....okey nu ringer jag till Milles....
Shit Shit....det kommer idag......jesus kristus säger jag.
Ojojoj nu har jag styrt upp detta och tagit in en person till.....shit pommes frites vad det rullar och står i.
Någonting säger mig att vi kommer att somna på kvällens föreställning hahahhaa
Nu måste jag rusa....ska ju jobba idag oxå.....
 
 
 

Felstavning...

Publicerad 2015-04-09 07:19:57 i Allmänt,

När jag skriver på denna IPad så blir det som jag tidigare skrivit,väldigt mycket felskrivningar. Så jag är inte lika dålig på grammatik som man skulle kunna tro.
Gårdagen höll samma tempo som vindarna, full orkan med andra ord. Skulle lämna in några prover och lyckades först glömma ett av proverna hemma och sen lämna in dem på fel vårdcentral. Sen for jag runt som en vettvilling och fixade både det ena och det andra.
Duktig flicka....
Tänkte visa en bild på ngt som jag har runt stugknuten

Detta är enbuskar och det lär vara ngt som möss och råttor avskyr doften av. Läste i en tidning att man kunde lägga lite enris på de ställen som man misstänker att möss tar sig in. Nu har vi inte längre sådana problem, men vi har haft för ca sju år sedan.
Slänger in en bild till från påskdagen

Långt där borta kan ni se lite prickar....det är deltagare på den årliga pimpeltävlingen. Jag minns att det var rätt trevligt att pimpla fast det är tjugo år sedan sist. Kan nog bero på att jag inte gillar att vara på isar. Däremot kan jag aldrig låta bli en vattenpöl med is på...måste bara stampa lite grann. Helt vanliga vattenpölar är oxå svårt att motstå. Att gå i bäckar och plaska gör mig fullständigt tokglad, inte ens om stövlarna läcker påverkar glädjen snarare förgyller hahaha
Igår kväll så var vi en sväng ini butiken och förberede för lördagen sista sväng av kastning av större grejer som kräver släp. Åh jag tror vi ligger i fas med planeringen. Idag så jobbar jag och ikväll så hade jag tänkt fixa momsen...nja kanske börja. För egentligen behöver vi nog städa lite och handla. 
Nu till ngt som är äckligt och fruktansvärt dumt. Igår så rev jag bort en stor bit av nageln på en av tårna. Var lite lång och jag orkade inte gå och hämta nagelsaxen. Resultat: blodvite och en tå som gör fruktansvärt ont nu. Så fruktansvärt idiotiskt och antagligen inte sista gången jag gör ngt så dumt.
Nåja nu bär det iväg till jobbet. Kram på er alla

Ja ha onsdag...

Publicerad 2015-04-08 08:18:19 i Allmänt,

Blev en aning förvirrat igår...oxå. Men jag fick fog för min nojighet med att dubbelkolla allt sju gånger. Ringde till internetleverantören bara för att kolla en gång till....Japp de såg ingen beställning?????  Så nu har jag återigen beställt internet och grejat och haft mig för andra gången. Nu kommer det att på ngt vis helt mystiskt bi internet i lokalen, trådlöst på ngt vis....är jag teknikskeptiskt? Ja det vill jag lova.
Sen så hade jag blandat ihop datum och veckodag,,,,trodde det var idag det var den sjunde och därför personalmöte???men nej det skulle vara igår, så snabbt omplanera och det löste sig ganska bra. Sen så ringde dottern och var magsjuk och ville ha hjälp med lillan och naturligtvis så kunde vi det. Hämtade henne på förskolan och hon blev jätteglad när jag kom. Vi bestämde att hon skulle sova över så vi hämtade det som behövdes. Maken och hon busade och skrek och sprang här som dårar tills de var alldeles slut bägge två. jag var upptagen med annat...
De ringde från Panduro och sa kan vi skicka ordern nu? Nej sa jag jag har ju inte fått alla ordrar???jo sa de...nej sa jag. Så då skickade de 25 till...suck på från 4 sidor till 11. De måste vara färdiggenomgångna tills idag så det var bara att sätta sig och bocka av och stryka och sammanställa det vi inte skulle ha. Tog sin lilla tid men jag fixade det....
Sen nästa grej...är jag förvånad??? förra veckans dilemma om frakt och traktor osv, löstes genom att de skulle packa om allt på en annan lastbil. Igår så ringde chauffören och sa att de skulle komma idag kl 8???nej det går inte sa jag jag har ingen nyckel till hissen, den får jag idag på förmiddagen...puh...
Jamen då ringer jag vid lunch och kommer till storgatan 1???? nej storgatan 51 sa jag....jamen min lastbil går inte in där så det behövs en traktor......NEJ sa jag det skulle vara ompackat...jamen det har bytts åkeri,,,sa han. men då skall jag kolla sa han....en halvtimme senare ringde gossen upp och hade anlitat åkeri nummer tre....som tydligen hade tillräckligt stor bil men med hiss....men de visste inte om de kunde idag????åh jag sliter mitt hår....
Orka...säger jag.
Nåja nu har jag brutit ihop och reser mig igen och tar tag i det igen.
Nu sitter en liten donna här bredvid och myser och tittar på ipaden på kinderägg....är tydligen väldigt roligt för hon skrattar högt....sen skall vi fara till förskolan och jag skall ut och reja mest hela dagen och fixa och trixa. Måste även ringa om återförsäljarpriser till några garngrossister och även en bandgrossist som håller till i Norge. Måste bara blir klart idag...tror jag på det? nej.
Nu måste jag dock sluta och pladdra lite med min nattgäst.
ha en bra dag och stressa lugnt....äsch bullshit   full fart gäller idag.

Påskdagen

Publicerad 2015-04-05 08:29:53 i Allmänt,

Vaknade när det var tidigt....allt för tidigt. Så jag drog täcket över huvudet och sov vidare till kisses förtret. Gick upp och slog på tv och sitter och hänger framför den, jättemysigt faktiskt. Idag fortsätter jag att pyssla på med detta:

Igår var det så skönt att vända upp till stugan igen efter att ha jobbat några timmar. Vi hade inte så mycket folk så vi gjorde annat istället som behövdes göras. Målade och grejade på lite och nu känns det nästan lite sorgligt att lämna lokalen. Fånigt men vi har haft det trevligt där och företaget har blivit bättre än vad jag önskat.
Idag så skall jag inte höra ett dyft mer än bara drälla runt. Kanske ta en tupplur och lyssna på min bok. Har även en trevlig påse som sällskap

Med lakrits och choklad...behöver man mer? Kort och gott så har vi det jättebra och det enda som kan toppa detta är om solen bryter fram. Ha en skön påskdagen och gosa ner er med en bok eller en tidning och försök att bara vara.

Godmorgon

Publicerad 2015-04-04 08:28:48 i Allmänt,

Sitter och ser Yes to the dress, ett bröllopsklänningsprogram. jisses vad många fina klänningar,,,,men vilka vansinniga priser. De betalar från trettiotusen till hundraförtio tusen för klänningarna....only in America.
Vaknade tidigt och frös lite och förklaringen var att kattluckan stod helt öppen och det var i kyligaste laget.
Nu är det dax för frukost och vi skall börja rulla ner till staden och jobba några timmar. 
Igår så pratade jag om några tallrikar så här blev det.

De är så söta på ngt vis och det känns bra att jag hittade en plats. Vi hade härligt väder och jag putsade fönster och bytte gardiner och det doftade så gott. Stugan är ju liten så storstäd tar ju inte så lång tid och jag kan konstatera att här i stugan finns det alltför mycket som jag hemmavid skulle kastat på en gång. Men i stugan gillar jag denna känsla av huller om buller och grunks och jox.

Till middag blir det nog sill och ägg och till efterrätt paj och vaniljsås. Vi har dessutom påskmust och en påse godis och filmer på datorn så vi kommer nog att ha en toppenkväll. Dessutom är vi lediga i två dgr till.....hippie
Hoppas att ni oxå har det bra och att ni har lika fint väder som vi har.

Så himla fiffigt

Publicerad 2015-04-03 11:55:26 i Allmänt,

Nu har vi internet i stugan och det är så skönt, för mig som är ruggigt beroende av uppkoppling hahah? Man kan skratt men det är egentligen ett ganska negativt särdrag. Idag har vi redan hunnit ha dimma och snö men nu är det varmt och skönt i solväggen. 


Behöver jag säga hur nöjd kisse är....kurr kurr säger han så fort han kommer in genom kattluckan. Jag sov länge idag och satt upp tavlan jag tog från mamma, gillade så mycket när jag var liten, och tyckte om den orange färgen....eller brandgul som det hette förr.


Skall även sätt upp några tallrikar som jag ville ha och som jag vet att mamma gillade och även jag. De figurerna var väldigt poppis för säkert trettio år sedan. Talar kort när jag satt upp dem. Men nu går jag nog ut en stund och sätter mig med en kopp kaffe.

Skärtorsdag

Publicerad 2015-04-02 07:44:00 i Allmänt,

Tror att måndagen heter ngt oxå...ngn som vet? Dymmeltisdag, askonsdag, skärtorsdag och långfredag. Ja hursomhelst så blir det ledigt för de flesta, utom de som arbetar inom vård och liknande omsorg och service. All heder åt de människorna <3
Igår förmiddag fick jag inte så mycket gjort, lite här och lite där. Vattna lite blommor, skrev ut ett papper, hängde up kläder, frankerade lite brev...ja ungefär så fortskred min förmiddag. Vid halv elva tiden for jag iväg in till staden och gick in på Utopia, så fint det blev med den sista etappen. Men hittade inget som föll mig i smaken. Många klädbutiker men fel storlekar och jag kanske inte är målgruppen i ålder heller, för de flesta butikerna. Kanske lite löjlig, men har aldrig gillat medelålders som klär sig som om de var mycket yngre. Jag gillar ju kläder så det var ju ändå trevligt att strosa runt.
Jag och Malin hade avtalat tid och vi skulle kolla in nya butiken och hur mycket som är klart. Samt kolla att det inte är fullt med grejs, så att vi får in alla pallar till veckan. Naturligtvis så ser vi på en gång att de har glömt att kapa bort en väggdel??? jomen tjohej.....hur i hela friden skall det nu hinnas. Kommer aldrig att gå.....får nog fixa det senare är jag rädd.
Men stor och fin blir den och ändå hade vi behövt större...åtminstone känns det så. Våra planer att dubbelställa många varor får vi nog skrota ett tag. Det är nu fastsatt röda skyltarna vid entren och nu är bara de utvändiga skyltarna kvar och de kommer att sättas upp nästa fredag. Nästa vecka blir det att leta kablar och sladdar....
såg inga jack någonstans alls!!!! dator kanske sänds via router???men telefonen då?? Ja det blir nästa veckas fortsättning på denna följetong.
Sen for jag till butiken och där hade Jenny målat en sko till skylten,,,urfin blev den. Det är en sparbössa som är helt vit och som hon målat, finns även nallar och fåglar. tycker den blev jättesöt.
En trevlig present till skodiggare...hahahaha. Jag gick ner i källaren och for fram som en liten iller och slängde , sorterade och bar och kånkade. Nu känns det som om vi har koll....på vad som skall bort och det som skall iväg till de som vill ha det och vad som skall skickas iväg till Bula. (butik för beg inredning). Seriöst hittade sex kartonger med tomma pärmar,,,stora kartonger. Är ngn närboende intresserad så hör av er. För nästa vecka åker de till returmarknaden.....
Ikväll så åker vi till stugan tjoho så härligt. Men det blir lite senare för innan dess kommer lilltussan och vi skall vara barnvakt. Kommer att bli trevligt att få snacka lite skit med henne. Apropå småtroll, så åker småprinsarna iväg till farmor och nu är de fri från vattkopporna. Jag hade så himlarns ont i skallen igår så jag kunde inte följa med och lämna påskäggen. Jag hälsade i alla fall världens största kram till de små liven <3. Passade på att ta en tablett och gick och vilade mig. Orkade i alla fall upp och se Grey Anatomy kl 21, så jag kan fullgöra min medicinska utbildning.
Huvudvärken kom från Maxi......jag hatar att fara dit och handla och jag kan minsann säga att det var hur mycket folk som helst där. Spänningshuvudvärk från helvetet,,,,,,
Avslutningsvis så bara måste jag visa vad jag fick i ett jättefint kort igår från Farmor Fia  och även Farfar hälsade förstås. Så himlarns läcker och fin,färg blink blink...har inte förhört mig än hur hon gjort den men pillrigt värre såg det ut. Idag så klär jag mig efter halsbandet hahahaha. Tack så jättemycket säger Mormor Ingalill haahaha
 
Nu önskar jag er en trevlig dag och en fortsatt trevlig resa på edra kvastar. Min kvast står det dock lokaltrafik på så risken finns att man får flisor i rumpan. Men det är saker man får ta på köpet när man är en häxa på väg....

1:a April och den stora lureridagen...

Publicerad 2015-04-01 07:49:19 i Allmänt,

Har inte blivit lurad än tror jag....stod ngt i tidningen om avgifter på lekplatser. Men det kusligaste är att jag inte är helt säker på att det är ett lur. Kan mycket säkert vara riktigt.
Ja igår kändes det som om jag flängde hit och dit och fixade och donade. Fick truckproblemet fixat och de kommer att lasta om all inredning så att vi klarar det med en palldragare. Hann t om fara och fixa lite mer broderigarn, så jag klarar mig under påsken. Annars kommer jag att klättra på väggarna eller sova bort dagarna som en tonåring. Det är mycket märkligt för när jag kommer till stugan blir jag en blandning av helt galet rastlös och sen supertrött och vill helst bara sova. En väldigt osocial partner.....tur att jag ändå är älskad hahaha
Efter middagen for vi iväg till butiken och tokfyllde bilen......tyckte inte ens att det märktes. Men just nu så är det väldigt skräpigt nere i källaren. Det är ju 180 kvm som skall tömmas bara nere i källaren,,eller kanske bara 120 kvm för kontoret och fikarummet kan vi inte tömma helt ännu. Men kikade lite innan vi for och det ser bara mycket ut pga av att det är många tomma kartonger och sådant som stökar ner. Så idag skall jag sortera lite och ställa i orning och montera ner lite hyllor. Kan ta ett kort så får ni se....visst har jag blivit riktigt bra på det här med kort hahahah Kanske inte så intressanta bilder men ändå????
Fick inspirationen av för mig en helt okänd kvinna!!! på en av de bloggar jag läser. Har äntligen hittat två bloggar som jag verkligen gillar. Helt vanliga kvinnor precis som mig själv som lever andra liv än mig men som inte är svåra att identifiera sig med. Då de sällan går på röda mattan eller gör särskilt mycket inlägg om läppstit och den perfekta hudkrämen. 
Istället blir jag glad när jag läser deras bloggar och funderar och tar till mig vad de skriver om. Kan med varmaste kramen hälsa och ge er bloggadresserna:
frusandin.wordpress.com
hemmafrugrubbel.blogg.se
 
Följer ca 10 bloggar och det blir som bekanta efter en tid. Ja kanske inte Ulf Lundells hahaaha En mycket märklig man....som jag på ngt vis gilllar. De flesta är kommersiella men att läsa bloggar är som att bläddra i en tidning och tidningar gillar jag och lägger faktiskt allt mindre pengar på, har ju mina bloggar hahahaah
Måste förresten visa den nya sockerkaksformen vi fått in på butiken
Men det gick som sagt två satser sockerkaka i den för att fylla den. Jag bakar ju nästan aldrig så jag antar att den får "flytta" till äldsta flickan som är en hejare på att baka.
Har ni påskpyntat hemmavid??? Det har inte jag och brukar sällan göra nuförtiden. När jag var liten....för så där hundra år sedan....så fejade och städades det nästan lika mycket som vid jul. Byttes gardiner och kammades mattfransar och putsades koppar och silver. Alla teakbord skulle inoljas och det doftade, olja och såpa i en märklig kombination. Men som jag minns det så var påskfirandet ca 1 vecka och lite mer och långfredagen var verkligen en pina.
Ingen radio och tv som kunde underhålla utan bara tråkigt. De flesta familjer ville att barnen skulle stanna hemma och inte vara ute och ränna med kompisar och det var så tråkigt....speciellt om man inte hade ngt syskon i närheten.
Men jag minns en påsk då hittade jag på en jätterolig sysselsättning. Jag ritade en stad och tejpade ihop papper och det var så roligt. Vägar och hus och butiker och många lekplatser, så jätteskoj jag hade hela den påsken.
För ngt år sedan så var det ett reportage om en kille som hade aspberger och som hade detta som hobby och hade ritat upp en hel värld på tapetrullar och "levde" i sin påhittade ritade värld. Om ni är intresserade så kan ni googla på "tapetpojken" han hade ett helt gäng av rullar och egen valuta och ministrar och gud vet allt.
Nåja nu avrundar vi och tar tag i dagen. För egen del så blir det lite fakturabetalning nu på morgonen och sen iväg till jobbet.
Ser att solen lyser här....så kanske snöhelvetet försvinner...grrrr. Men nu skall jag försöka att vara lite glad och se världen genom positiva ögon och omfamna livet. Nja   känner att idag så går det sisådär....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela