myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Nu är det lite på kvällskvisten

Publicerad 2017-01-31 20:34:20 i Allmänt,

Ja nu är det kväller och inte som vanligt på morgonen som jag skriver kloka ord hahaha. Nja nu tar jag väl i som vanligt, kloka ord kan jag nog få in lite här och där men det mesta kan nog räknas som vanligt kaffedrickarpladder. Förkylningen klingar av för varje timme känns det som och t om min ben håller sig i skinnet. Antagligen för att jag rör på mig och inte ligger eller sitter still som jag gjorde när jag var sjuk. Natten har dock inte varit ngn speciell höjdare och jag har nog sovit för mycket de sista dygnen för jag somnade inte in förrän vid tretiden inatt. Maken fick sig ngr välriktade boxningar pga av sitt snarkande och den sista måste nog gett ett blåmärke för då var jag rätt grinig. Då hade han övergått till ngt överljudsplanljud som gjorde att mina stackars hjärnceller studsade som squashbollar i skallen. Nåja morgon blev det kl halv sju och jag jobbade bort väldigt mycket och det gick smidigt och enligt planerna. Strax efter 15 for vi in till jobbet och maken spikade upp det sista plankorna på väggen och jag målade som aldrig förr hahah. Gillar inte att måla för jag sölar så gud förbaskat. Tur nog så skall det bara målas ett varv för trät skall skina igenom har vi tänkt och se sådär lite rufft ut. Sen hade vi fått in lite nya varor så det är extra kul att få packa upp imorgon. Jag hann se en av änglarna med fina glittriga vingar och vill bara ha dem själv allihop hahahaha. Glitter och änglar vad kan gå fel??? Hann även packa upp ngr drömfångare och de var också fina och till bra pris. Skulle kunna beställa hur mycket grunks som helst och behålla det själv hahaha. Imorgon skall hyllor sågas och spjut skall sprayas ett varv till och det kommer att bli kul att få se det färdigt så småningom. Jag skall ta bilder så får ni se hur det växer fram. Nog om det för denna gång och nu över till annat. Hur många semlor har ni ätit i år? Jag har ätit flera och jag kan bara säga att semlor är helt fantastiska men det skall vara original och inte ngt tramsande med nutella eller andra konstigheter. Ännu svårare att motstå när de gör fantastiska semlor på mitt kära Tonka (bistrot utanför butiken)och dessutom till rabatterat pris....går ju inte annat än att köpa med hem. Så nu gott folk så avrundar vi här och jag skall skutta iväg och hämta en semla att avnjuta. Men vi hörs imorgon ha de :)

När man inser att man inte borde ...men gör det ändå!

Publicerad 2017-01-30 08:32:09 i Allmänt,

Förnuftet säger att jag bör ta det lugnt och vila idag men....jag far till jobbet ändå. Dumt men har ingen vikarie och då är det bara att pallra sig iväg. Helgen har bara varit för min del och precis som jag misstänkte så har den innehållit sjukdom. Ont i halsen och kroppen skriker men värst är orkeslösheten. Att stiga upp och gå och kissa är som en golgatavandring. Hög puls, flåsar och svettas. En patetisk syn.
I lördags var det dock värst och jag svamlade en hel del. Maken var på vift och jag frös som en hund och tänkte en varm dusch skulle få tänderna att inte skaka loss. När jag stod där så tänkte jag: Ja just det nu är ju Dan och fäller upp väggen i butiken och spikar fast den med pistolen!!! Fäller upp? ehh pistolen. Ja jag var på det klara att han inte köpt brädor utan färdiga sektioner av trä!!! som han nu satte fast med spikpistol och jag undrade var han fått tag i den? Nåja tänkt jag han har väl hyrt den.... Jag tänkte att ytan skulle bli plastig men att vi skulle lösa det...eh var fortfarande fokuserad på vars han hyrt pistolen. Men herrejisses nu måste ju presentpapperssektionen flyttas och det är brådis. Så snabbt jag bara kunde så sms jag till min butikschef att nu är det bråttom att få väck den sektionen. För senast tisdag är det försent...just då hade jag ingen aning om varför ....Får till svar frågetecken??? då fick jag lov att ringa upp och min fina Malin förstod att det var en massa svammel och förklarade att det var lugnt och hon hade koll. Lite senare insåg jag vilket svammel jag fått för mig hahahahMen undrar fortfarande var han hyrt pistolen hahahaha Det är hopplöst när jag får feber då svammlar jag ngt så förfärligt att jag själv kan bli förskräckt. I fredags fick vi lite av det vi beställ och satte upp i butiken och det blev riktigt bra trots att det inte är mer än "uppslängt" på hyllorna. Gosedjuren är så mjuka att man skulle bara vilja vältra runt med dem på hyllorna och vi har redan sålt flera stycken. Är så stolt över att vi fick kontraktet med dem och får sälja deras fina premiumnallar helt utan skit och gifter.
Idag så stänger jag och jag förstår redan nu att denna dag kommer att bli tuff. Jag gruvar bara att ta mig till bussen utan att svetten skall börja rinna. Inte kunde jag heller uppvakta vår kära Sara igår som fyllde år utan från oss fick maken representera. Sara är tillsammans med en av familjens söner och går i väntans tider. Vi oxå hahahaha tänk att barnbarn nr 5 är på ingående helt knasigt vilken rikedom. Det senaste tillskottet har jag inte kunnat gosa med sedan BB då vi varit sjuka :( Men jag har hört honom i telefonen....igår så pratade jag med My i telefonen medan den lille åt och precis som små barn kan låta när de äter. Sådär lite förnöjsamt och arbetssamt på en gång. Ni som följt mig en tid vet ju att Milou som bebis var "ovanlig" sov i maratonpass och var förnöjsam värre så länge inte hennes mormor fick för sig att hon skulle ge den lilla ett bad. Nu verkar det som de fått en likadan mirakelbebis!!!! har inte skrikit förrän i förrgår då kom det tre efter varann högre rop. Då hade han bajsat och var hungrig. Sover och äter och är nöjd och glad. Kan inte annat än säga att tack gode gud att det blivit så med tanke på att My är ofta ensam och har problem med värk. Men man brukar säga att Gud ger en inte mer än vad man klarar av. Hmmm det här med gud och gudstro har fått sig en törn i min värld just nu och jag känner mig lite förvirrad. Jo jag har en tro men jag är i ett läge som gör mig tveksam. Såg en film med Stephen Fy om han är bekant. Han är en brittiskt skådespelare som är väldigt intelligent och jag hyser den största respekt för honom. Därför så var det intressant att se denna film på Youtube. Ett intervjuklipp om vad han skulle vilja fråga gud om? Finns på Youtube och jag sökte på God Stephen Fry. Tankeväckande Liksom var spikpistolen kom ifrån???? Ha de:)

Traladitrallada

Publicerad 2017-01-27 08:26:23 i Allmänt,

Ja gott folk idag är det fredag och en ledig helg ligger framför mig. Men det verkar som om sängläge för frun i huset kommer att bli aktuellt om det inte blir bättre än så här.....suck. Gruvar mig inför arbetsdagen måste jag erkänna för det gör ont i skelettet och lungorna och halsen och ynk ynk vad eländigt. Men det finns lite fighting spirit kvar så jag försöker nonchalera och tuffar på . Känns lite stressigt hur vi skall göra för flera av de leverantörer vi beställt av meddelar att flera av de produkter jag beställde inte kommer in förrän mars-april??? och det känns väl sisådär. Speciellt eftersom jag frågade om det fanns hemma!!!! Nåja vi får väl ta det som det kommer och fylla på allt eftersom, men ni vet ju hur det känns när man har en plan som inte blir som man tänkt. Fick de nya bärkassarna igår till de fina presentartiklarna vi skall sälja. Tanken är att presenterna skall packas i fina papperspåsar. Så att man inte behöver slå in utan det är liksom klart att ge bort. Kom även in de fina Änglaspel vi köpte, i alla fall några och de är så fina. Perfekt att ge till doppresent eller ettårskalas. Vill ha en själv faktiskt.
Idag kommer det troligtvis några spjut och skenor som vi skall spraya vita, så de passar in på det nya fina stället vi tänkt ha alla fina presenter. Har även en leverantör i USA som säljer grejer från England och som jag pratat lite svengelska med. De ringde säkert 4 gånger igår och jäsickens vad fort de snackar jag hade full sjå att lyssna och sen försöka haspla ur mig ngt som hon kunde förstå. Har gjort en stor beställning av dem och nu var det tull, skatt och antal och leverans som skulle avhandlas. Våran scanner har pajat och det gör att jag inte kan scanna in papper och skriva på och greja som det var tänkt. Så där kom en ny utgift, för scanner måste jag ha och det måste fixas imorgon.. Dessutom tar det ju ännu längre tid innan grejerna kommer. Jag är född helt utan tålamod och mår fysiskt illa av att vänta. De flesta tror att jag är spontan!! nä jag har inget tålamod. Idag öppnar Elena sin nya butik och jag hoppas vid min gud att det kommer att rulla på bra för henne. Sortimentet Party ligger ju i tiden och nu är det bara full fart som gäller. Har inga planer själv på att utöka med mer av det sortimentet än vi har för man måste ha så jädrarns mycket för att folk skall hitta det de vill ha. Har jag femtioelva olika gröna så kan du vara säker på att - Nä det är inte den rätta nyansen...suck.
Nu ska vi ta tag i badrummet och verkligen börja.....usch vad jag gruvar. Hade en kille här igår som mätte och greja och sa att vi kunde bereda oss på två månaders upptorkning???? med en surrande fläkt. Vi kunde ha kvar själva toan under torktiden men inte handfat och dusch....hejsan hejsan våra barn nu kommer vi snart haaahaha En fråga som genast seglade upp??? var ända ini friden skall kissa dricka sitt vatten. Han är ju ingen skåldrickare??? kommer vår lilla bebis att torka bort och en dag när vi kommer hem så ligger det en tom pälshög i fåtöljen??? Äsch han kan ju dricka ur skitiga vattenpölar ute på gården då kan han väl lära sig dricka från kökskranen eller ur skål, tycker man. Tog ett kort på honom i fåtöljen och han ligger ofta sådär med tassarna utsträckta och ena bakbenet under hakan. Vår lilla plutt.
Vi tycker att han är alldeles naken efter klippningen men han ser ju fortfarande ut som om han har lite hår kvar. Betänk att vi klippt och fyllt en icapåse med hår!!!! Men det är bara på vintern han har dessa mängder för på sommaren är det inte så mycket alls. Skall fixa en kopp kaffe till nu innan jag går och klär på mig. Känns väldigt motigt och ömmar överallt och jag kan nog erkänna att jag känner mig lite smågnällig hahaha. Ha de:)

Godmorgon nu är det snart schlutt...

Publicerad 2017-01-26 08:35:10 i Allmänt,

Ja nu närmar sig arbetsveckan slutet för många som inte arbetar helg. Jag är ledig i helgen och det känns så skönt att det går inte att beskriva med ord. Så jag tänkte att efter detta blogginlägg så kommer jag att utföra en liten dans!!! Det som är mindre roligt är att jag har ont i halsen....känns som om jag druckit småspik. Kände det redan igår och låtsades inte om det och förträngde min onda hals. Men det är helt okey om det stannar med detta. Jag har ju gjort mitt sjuka just innan jul så jag har bidragit med sjukdom enligt mitt sätt att se det. På butiken har det hänt grejer och jisses annåda vad vi flyttat och ändrat och jag tror det kommer att bli bra.
Hit har vi nu flyttat en massa pärlor och det blev bra. Igår så tömdes flera gavlar och även konstväggen fick en remover. Åh så spännande det kommer att bli och redan till veckan borde lådor ramla in med grunkor och grejs. Vi skall bygga en träplanksvägg och den skall laseras och spjut (sådant man hänger grejer på) skall spraymålas. I tisdags när jag jobbade plockade jag ner lite grejer och planscher med passapå priser och dessa fäster vi ofta med häftmassa. Tog ut tuggummit för att dricka lite kaffe och sedan tog jag det i munnen igen......ehhh det var häftmassa. Håll med om att det är lätt att ta fel?
Förra veckan slängde jag in små vaddkulor i munnen i tron att det var nötter jag hade i handen??!!! Ja jag är en äkta blondin hahahaah My och Louie var in som hastigast igår och vi fick titta ner i vagnen och se det lilla människokrypet kära värld så liten och go människa. Jag som hade ont i halsen höll mig vid sidan om trots att man ville kasta sig över honom. Jag fokuserade på vagnen istället . vilken lättstyrd vagn och man kunde vända på en ettöring. Allvarligt talat så var den rolig att köra hahahaha. Efter bokföringsarbete igår så for jag och handlade och när jag kom hem så gjorde jag en massa pajer att ha till lunch på jobbet. Kände mig riktigt duktig och planerande haahahh På kvällen började jag med att försöka mig på att pärla en luftballong. Jag har ju gjort en kisse till Milou så nu tänkte jag mig en luftballong till Louie. De är gjorda så att man sätter dem runt lysknappen och jag tycker det blev så sött.
Hann dock inte så långt innan maken ropade och det var dags att se lite av våra serier. Vi tog tre avsnitt från våra favvoserier. Homeland, Blacklist och Outsiders. Men jag orkade inte se sista avsnittet klart innan John Blund tog hem mig. Så jag får fråga maken när han vaknar hur det gick.... Idag så skall jag till banken innan jobbet och ikväll så stänger jag och imorgon är det dagspass. Skall förbereda för pokemonpysslet som gallerian har i helgen och träffa dem som skall jobba så de vet vad de skall göra. Först var det tänkt att jag skulle jobba i söndags ute i gallerian men jag ändrade mig och inser att jag behöver ledighet mer än ngt annat. Det är den tiden att det är hög tid att gå igenom budgeten 2017 med revisorn så det skall jag förbereda samt att börja fnula på hur mycket personal som behövs till sommaren. Göra budget i butik är ingel lätt sak skall jag berätta då man aldrig vet hur det går. Det finns inga förväntade siffror som många andra branscher. Det beror på antal varor som lanseras och hur mycket kunder det kommer. Sen är ju alltid hösten bättre än våren så vårens budget brukar se eländig ut och revisorns hår grånar alltid lite efter de träffarna hahaahha. För övrigt är allt som vanligt här hemma och skönt är väl det. Kisse mår bra och har nu förlåtit oss för vi klipp honom....ja vi har verkligen skalat ner honom och med hans hårmängder så ser han ut som han gått igenom en skördetröska. Stackars kisse vad de andra kissarna skall skratta åt honom. Men det är det eller tovor från helvetet och rakning som erbjuds istället. Orsaken till hans besvärliga hår är att han är en korsning av norsk skogskatt och en alldeles vanlig bondkatt. Det blir som lager av olika sorts hår som inte tar sig igenom nästa lager och tovar ihop sig istället. Han har så mjuk underull att det blir som en fleecepläd under hans jätteman. Sen så är det värre under de perioder han inte vill vara ute. Han gillar ju inte snö, regn och blåst så han har ju knappt stuckit ut nosen. Sammanlagt är han ute i 3 minuter på hela dagen. Går ut och skrynklar ihop nosen och konstaterar att det blåser och vill gå in igen...Samma visa varje gång och ibland så bli jag skitless på honom. För vissa dagar vill han prova gå ut var tionde minut..... Nä nu skall jag gå och tvaga mig och förbereda mig inför dagens jobb. Så hopp ini duschen... Ha de :)

Var och vad?

Publicerad 2017-01-24 08:41:34 i Allmänt,

Idag så kunde jag inte sätta ngn rubrik för jag vet inte alls vad jag skall tjattra om idag....Men jag kan ju börja med att gårdagen var kanon. Träff med revisorn och även om jag får krullidutter över hela kroppen av vad allt som en revisor gör så har jag världens bästaste. Hon älskar siffror och älskar sitt jobb och gör därför ett fantastiskt jobb för mig. Visst är hon petig och supernoga och ställer svåra frågor som hon vill jag skall kolla upp, men bra blir det i slutändan . Kort och gott så gör jag allt för att hålla henne glad hahahah. Jobbet gick finemang och vi började lite smått på att fundera på flyttning av varor för att rymma de som är på väg in. Det jobbet fortsätter idag för att det blir lite meckigt om vi inte vet vilken ordning vi skall ta flyttningen. Smyckesdelen skall flyttas men den kan inte flyttas om inte barnpärlorna har flyttats och de skall ju där kalendrarna är idag och kalendrarna skall ju till....ja ni fattar. Våra kunder var lika goa och glada som vanligt och det känns så skönt i magen. Postkillen som kom med varor märkte hur glad jag var och sa att mitt glada humör gjorde hans dag hahahaha. Det värmde längst ini hjärteroten skall ni veta. Men nu skall ni få se på ngt gulligt och helt fantastiskt sött och det säger jag därför att det är så det är och inte bara för att jag är mormor åt den lilla krabaten hahaha
Jag riktigt längtar efter att få snusa på bebis men ...suck denna vecka är så full med jobb att jag storknar. Men kanske jag får in ett litet besök i alla fall....kanske på fredag?? Ikväll efter jobbet blir det att fixa lönerna och förbereda lite pappershögar så det bara är att kasta sig över dem i morgon bitti. Nu till ngt helt annat... Läste i tidningen att sexleksaker innehåller mindre gifter än det är i barnleksaker. Första tanken är ju att det är ju bra då de oftast använd väldigt mer intimt än barns leksaker. Men å andra sidan så har väl inte medelsvensson mer än en sådan tingest medan barn har flera leksaker och det måste ju generera mer gifter i luften??? Huvva ligen ändå så läskigt. Vi sålde loomband i mängd och mass för ngt år sedan då det var som mest poppis att göra gummibandssmycken och gubbar. Våra var giftfria men vi fick en lista på andra märken och i en del var det så mycket skit i att de strålade!!! Känns bra att allt jag köpt in till butiken är organiskt, giftfritt och återvunnet och utan flamskyddsmedel. Ett tag var det stort att alla gosedjur skulle innehålla flamskyddsmedel så de inte skulle kunna brinna. Ju mer desto bättre....ja de bästaste brann inte men jäsickens vad gifter de innehöll. Kläder är ju en annan grej där jag själv gör fel jämt. Man bör ALLTID tvätta nya kläder innan man använder dem och mest viktigt är det med jeans. Kläder mer eller mindre doppas i skit innan de säljs till oss. Men handen på hjärtat hur många av oss gör det???? inte jag men nu skall jag verkligen börja tänka mig för.
ja jäsicken vad det är mycket att tänka på när det gäller sådana här saker. Jag har blivit så mycker mer medveten de sista åren och är för strafftull när det kommer till företag som använder mycket skit i grejerna och spyr ut tillverkningsavgaser i sina fabriker som oftast placeras i ngt land där man inte har råd att säga nej till jobb. Om vi kunde ta ngr minuter och fundera på hur bra vi har det och vilket fantastiskt liv vi har så lovar jag att dagen kommer att kännas så mycket bättre och ni kommer kanske att sprida er glädje över till ngn annan. Ha de:)

Måndag och en ny vecka ligger framför oss

Publicerad 2017-01-23 08:47:01 i Allmänt,

Som en liten bebis ligger den nya veckan framför mig. Oskyldigt ovetande om vad som denna vecka kommer att innehålla. Jag vill då tro att den kommer att utvecklas bara finfint och klara alla gupp och gropar och krypa sig stadigt framåt. Gillar faktiskt måndagar och att ny arbetsvecka ligger framför en och att det känns bra att gå till jobbet. Fy bubblan för att ha det på ett annat sätt. Ehhh nu tillhör jag den typen av människa som troligt vis aldrig skulle vara kvar i ett yrke som inte kändes bra. Möjligtvis om jag var ensamstående och hade försörjningsbörda för ngr barn , då hade man nog varit tvungen att härda ut ngr år tills det var läge att byta inriktning.
Har haft många olika jobb av skiftande karaktär och arbetslös har jag aldrig varit. Jag har städat och haft flera jobb samtidigt och gjort mina hundår. Men visst har jag tyckt att flera av mina arbetsuppgifter har varit urtrista och naturligtvis finns det sådana i de flesta yrken. Men jag har lärt mig massor och tycker nog att jag har förståelse inför andra människors val av yrke...förutom revisor då....skittrist och skulle bli galen inom en vecka.
Men något jag kan tycka är en stor defekt på min personlighet är min dubbelhet. Gillar inte att ta beslut men vill absolut vara i en beslutsfattande situation. Jag har ett ängsligt sätt men totalt orädd. Jag är ensamvarg som älskar att mingla. Jag älskar min kropp och avskyr att jag inte kan ha på mig det jag vill. Jag har noll karaktär och envis som synden. En översittarsnobb som är väldigt empatiskt och ödmjuk. Jag kan bli fullständigt galen på mig själv ibland och mitt hoppande i känslor och agerande. Men en sak är positiv om jag nu skall försöka se något bra i allt detta förvirrade kaos till personlighet. Jag har aldrig tråkigt eller känner att ngt är meningslöst ngr längre stunder. Har fullt upp med att leva mitt liv och till 99,9 % så gillar jag mitt liv och även om man inte tycker att det är roligt när det går neråt så går det upp förr eller senare. Jisses vilet svammel det blev så här tidigt en måndagsmorgon men jag är trött hahahaha och då blir jag ofta lite sentimental och svamlig och ännu mer vimsig. Men nu måste jag avsluta för jag har en del datalistor att gå igenom......boring. Tur det finns kaffe att tillgå när man skall kika på sådant. Ha de:)

Sköna söndag

Publicerad 2017-01-22 09:38:25 i Allmänt,

Ja det är ett nytt arbetsnamn för att locka mer besökare till just söndagar. Hela gallerian håller nu på att ta fram erbjudanden för just söndagar. Det kommer också att vara pyssel för barnen och jag är i full gång att ta fram förslag tills nästa söndag då temat är Pokemon. Måste ju vara hyfsat enkelt och inte kräva för mycket personalinsats utan vara lite mer självgående. Så igår så provade vi allt möjligt och kvar blev b la en ansiktsmask och en bokmärke. Så idag så fortsätter vi på det temat, fast å andra sidan så är det ju ganska trevligt att pyssla på arbetstid. Tog med mig luftballongsmobilen som jag gjort till lilla Louie, för den skall ju inte upp förrän om en månad då det flyttat in i det nya huset. Blev fin att hänga i butiken bredvid min dop inspirationsvägg och jag skall nog ta upp beställning om jag får förfrågan hahaha. Dålig bild och kanske svårt att se men den blev riktigt fin tycker jag.
Öppettiderna har ju ändrats och jag tycker det är underbart. Börjar hellre tidigare på söndagarna och sluta istället en timme tidigare. Timmen mellan 16-17 är ju ingen rusningstid direkt. Strök mer inspiration till pärlväggarna. Igår så kom det in en kund och funderade på om jag gjort ngt nytt?? hahahaha. Sa att det kommer upp i morgon....ok då kommer jag imorgon sa hon och traskade iväg. Vi säljer rätt mycket av pärlor och man blir inspirerad av att se lite tips och ideer. Här är det nya verket hahaha
Gruvar mig lite inför kommande veckan då jag har en del att göra och nu ser det ut som om jag får jobba xtra istället. Har inte utrymme för det....tur i oturen så jobbar maken eftermiddag så jag sparar ju in tid på middagsfix och får nöja mig med te och mackor framför pappershögen hahahah. Nåja får ta det som det kommer, och istället fokusera på att slappna av när jag kan. Mitt pärlande är en av de saker som gör mig lugnare. Så knäppt och jag har t om pärlat grejer som jag sedan bara slängt. Så sjukt men jag måste ha ngt i händerna för att kunna slappna av. Annars så går tankarna runt runt och jag bara irrar runt. Men ngt som kommer att bli spännande är att få hem alla grejer som jag beställde på mässan. Här är två av de alla grejerna. Ett bedårande diadem där man fäster olika sorters rosetter och kan mixa som man vill ursöta och vill ha en själv...såklart hahaha. Åt de små herrarna finns det flugor. Det fiffiga är att man bara byter själva flugan eller dekorationen. Det var ett norskt företag och jag tror att det kommer att bli succe.
Sen kommer det nallar och gosedjur i mängd och mass hahah och pyssel och träleksaker och fina små govor att ge bort. Så skojsigt det skall bli och spännande att se vad som kommer att bli poppis och inte minst att se om konceptet kommer att bli intressant för kunderna. Kommer väl att ta ett tag men vi har ju en del frågor på fina presenter att ge bort till små nyanlända världsmedborgare eller till det lilla barnbarnet på ett årsdagen. Nu skall jag fixa en kopp kaffe till och snygga till fejset och dra borsten genom håret och sen är det nog dags att fara till jobbet. Er alla andra önskar jag en skön söndag. Ha de :)

Lång radiotystnad

Publicerad 2017-01-21 08:31:05 i Allmänt,

God morgon alla tappra som ids vänta tills jag får tumme ur och visa ngt litet livstecken. Men allvarligt jag har inte riktigt haft tiden hahahaha. I måndags så flyttade lilla Milou in till oss för det var dags för lillebror att komma ut och dra sina första andetag härute i den stora vida världen. Jag jobbade och maken styrde upp hemmavid och sedan kom de och hämtade mig. Den första natten var lite orolig milt sagt och jisses vad synd det var om lillgumsan. Hon hade springmask och vaknade vid 22 och var ledsen fram till kl 01 . Fatta hur hemskt det måste vara med sådant elände? killas väl ngt fruktansvärt??? Hon grät floder och inget kunde vi göra för att lindra det mer än tröst och stöd. Tur att det gick snabbt över för då kickade medicinen in och nästa natt var det lugnt. Hela den dagen gick jag som på nålar av nervositet för jag visste ju hur det kämpandes med att få fram lilla goa Louie <3. Men inte förrän på tisdagen 21,40 kom han till oss, ännu en älskad liten medlem i våra sammanslagna familjer. Tycker faktiskt lite synd om Farmor och farfar som inte har sina två barnbarn så nära som vi har.
Lilla Louie hade lite krux med andning, blåsljud och sådant och fick med mor och far stanna tills på torsdag. Inget konstigt med det tänker vi som var på bb uppåt veckan när vi var i barnafödande ålder. Men nu far man hem samma eller dan därpå. Så på torsdagen for Milou hem och maken flyttade in i sovrummet igen hahhaah. Han slafar på soffan när vi har besök....orsak=snarkning Egentligen hade jag styrelsemöte men jag sket i det.....hade alldeles för mycket att göra. Vi håller på med ett snabbt bokslut......svår begripligt och kan inte förklaras mer än att det är en jäkla massa konton som skall stämma. Jag vill ju veta lite hur det ligger till med förra året och vill ha ett preliminärt bokslut och på ca 1 vecka sammanställer vi allt som brukar ta ca 3-4 veckor. Kommer nog inte att bli helt klart men man kan i grova drag utläsa hur det ser ut och gå vidare utifrån det. På måndag har vi och revisorn träff och då skall vi gå igenom det. Pirrigt och som ni förstår så har jag inte haft en minut över under veckan. Dra ut papper och scanna och kopiera och sammanställa har tagit all annan tid som blivit över efter jobb och Milou.
På fredagen bar det iväg till Stockholm och Formexmässan. Formexmässan är Sveriges ja nordens största mässa med utställare av allt möjligt av det vi konsumenter kommer att finna ute i handeln om 1 månad. Tusentals montrar och våran Noliamässa skulle bara vara en liten droppe i detta hav. Vi hade ju koll på vilka hallar vi var intresserade av så vi uppehöll oss där. Maken som var inställd på en hemsk dag hahaha. Ja han är väl inte topintresserad av shopping och ännu mindre att gå runt och känna och klämma. Men han var glatt överraskad att det inte var lika förfärligt som han ställt in sig på. Tur och tacksamt var att Sofia följde med så hon förgyllde hans dag och hjälpte mig med att tycka och bestämma färger. Men jag måste erkänna att efter denna vecka så var jag ganska mentalt utpumpad när vi kom hem. Hade kunnat köpa allt möjligt och det var skitsvårt för mig som gillar allt möjligt jox att inte köpa till "mig" utan tänka barn/ fina saker. Kan dock hända att det smög med ngt fint som jag ville ha...... Träffade på en av mina favoritbloggare och jag stövlade fram för hon har minsann sagt att hon vill att vi läsare ger oss till känna. På riktigt så var hon snyggare i verkligheten än på bild. Bilder kan ju som sagt ljuga och mycket längre än jag trott , fast å andra sidan hade hon "klackeskor" och vilka skor sen....massa underbara glitterstenar...suck.
Hon skäms inte över att hon använder sig av allt som bara går att använda sig av och filler och botox ingår i det konceptet. Skulle faktiskt inte ha ngt emot lite fillers själv i argrynkorna.....
Nåja det var ett trevligt snabbt litet möte och när det ger mig tillfälle så skall jag minsann spruta in lite här och där själv. Vad jag köpte på Formex kom jag inte själv riktigt ihåg, och jag har säkert glömt flera saker. Vi försökte skriva ner och komma ihåg var och vad vi köpte, under tågresan tillbaka till Arlanda men kom på fler saker när vi kom hem hahahaha. Så det blir nog flera överaskningar när vi får hem varorna. Nu är det bara att vänta och kanske om en månad vi har det mesta hemma. Nu i helgen jobbar vi och jag skall dessutom hinna förbereda lite pokemonpyssel. Nästa helg skall vi på gallerian ha pokemon tema och jag har fått i uppdrag att fixa fram lite olika förslag som kan passa barn i olika åldrar. Svårare än man kan tro. Det måste vara hyfsat enkelt, inte för kostsamt och kräva stora personalresurser. Samtidigt som det skall vara skoj. Inte så lätt kombo vill jag lova. Nåja det skall väl gå bra. Har också tänkt börja fnula på att göra en dopvägg. Inspiration och förslag och produkter brukar inspirera till köp. Så det skall jag börja trixa och fixa med i dag. Men för nu får det vara slutsurrat. Ha de :)

Jag är inte det största för min man????

Publicerad 2017-01-15 13:45:21 i Allmänt,

Jag är inte nummer 1 i min mans liv?? hur tragiskt låter inte det och hur tokigt det än låter så är det precis det som jag hade önskat mig utan att jag visste om det. I hans liv så är det hans barn och barnbarn som äger en ofantligt stor bit av hans hjärta och jobbet har en annan plats och kisse och sen är det skidor som har en stor bit av hans hjärta. Sen kommer jag hahahaa Nä jag bara skämtar, visst älskar han sina barn intill vanvett och mig och det tycker jag är helt i sin ordning. Men jag som i min fantasi hade tänkt en dag i gemenskap och i mitt tycke lite shopping och fika och mys fick minsann se mig slagen av vinterstudion på tv!!! hahahaha tji fick jag.... Men jag skall verkligen inte klaga för inte är det många gånger på ett år den mannen önskar sig egen tid framför tv apparaten och jag skulle aldrig drömma om att gnöla över det. Så jag fick helt enkelt roa mig själv. Hade lite ärenden eller egentligen bara köpa mer cola....ja jag är ju en colaholic. Men kände för lite sällskap så jag ringde Milou och undra om hon ville följa med och handla. Så tråkigt att fara själv hahaha tycker verkligen att det är skit tråkigt.
Vi sladdade in på buketten och köpte lite blommor också och balsamspray på apoteket för Milou gillar verkligen inte att borsta håret och sådan brukar hjälpa att kamma ut trassel. My hade exakt samma problem liksom de flesta små damer som är lite håröm. Då var balsamspray skitbra har dock läst att hästbalsam är bäst hahhah. Ja man har det till hästar och används till att kamma ut deras manar. Vi köpte med oss en bulle och for hem och fikade med maken som slet sig en kort stund hahhaah. Jag hittade inget att käka till frukost och lunch hanns inte med utan det blev en bulle vid två och sen inget förrän vid 18.30 på kvällen och sen en fika på det...ojoj vad magen fick fnatt. Vi var ju bortbjuden som bekant på examensfika för Sara och de bjöd på pizza. Jag tog bara en liten slice och drack ett gäng kaffekoppar på det.... Vi bröt upp snabbt och hemresan kändes lite så här
Nåja det gav sig och gick över helt efter lite cola haahah botar det mesta. Sen avnjöt vi en film som vi bägge tyckte var spännande och bra. London has fallen hette den och vi gillar actionfiler med lite karastroftema hahaha Kom i säng först vid ett tiden och somna helt ovaggad. Idag så har jag fortsatt på luftballongsmobilen till den första av två bebisar som anländer med storken. Tror den kommer att bli fin och riktigt rolig att pilla på med. Gillar pyssel som man får jobba på med lite fantasi och påhittighet. Ni ska få se bild när jag är klar :) En som verkligen är i sjunde himmelen är Milou som idag skulle få med sig alla sina favoriter till Leos lekland idag. Sofia med familj och Stefan och Simon och Sara skulle hämta henne kl 13 idag för hopp och lek. Hon fick det som julklapp och jag tror att den var den bästa. Hon dyrkar sina kusiner och Simon och Stefan och det faktum att hon betraktar dem som hennes bästa vänner gör inte saken sämre. My messde mig och sa att Milou vaknade
redan kl 7 och var beredd haahaha lite övertaggad kanske? Tänkte på gårdagsaftonen lite extra när jag satt och drack kaffe imorse och jag måste säga att vi är ett skönt gäng. Saknar i och för sig mina två pojkar som pga avstånd och skoterkörning inte kunde delta igår men jisses vilka knasbollar till familj vi är. Kanske för utomstående ser sig våran familj som lite konstig när vi har så sjukt trevligt ihop nya fruar och gamla fruar och nya barn och gamla barn i en salig röra. Men vi är en familj oavsett och jag gillar verkligen att se hur många kärleksfulla famnar det finns för våra barnbarn.
Imorgon är det en ny vecka och den innehåller mycket. Vi skall i slutet av veckan iväg på formexmässa och se om vi hittar nya produkter till butiken och det känns både pirrigt och läskigt. Men framförallt så hoppas vi att en liten gosse kommer världen och att mor och barn mår bra. Milou skall vara hos oss under självaste leveranstiden och det skall bli så roligt att få hålla i vår nyaste familjemedlem. men än så länge är det söndag och jag skall fortsätta att bara gå och småmysa och vattna blommor och greja på med mitt pyssel. Ha de:)

Ännu ett försök i soporna

Publicerad 2017-01-14 10:03:49 i Allmänt,

Jag har ibland lite för höga ambitioner och tänker hur svårt kan det va? Tänkte att jag skulle virka en lite kul "docka" åt lilla E som anländer i februari. Jag vet ju att bäbisar tycker om prassel så efter ett par dagars sökande hittade jag ett lämpligt plast papper som prasslade på rätt sätt. Sen en liten pingla och till slut så sydde jag små lappar på ett band. Bäbisar älskar små tygbitar att pilla på. Det skulle vara lite prassel i en arm och ett ben , pingla i magen och lapparna skulle sitta på de andra lemmarna.....då var det bara virkningen kvar då......Garnet skulle vara i bomull och lätttvättat och giftfritt. Yes nu kunde jag börja och jag virkade och virkade och det blev värre och värre och så rev jag upp och började om. Benen liknade kondom i garn!!!
Lite grann sådär..... Men det blev värre och när det inte kunde se hemskare ut så rannsakade jag mitt verk och tänkte att jag skulle då inte vara den som gav lilla E nattskräck, så nu har jag slängt det i soporna. Alltså visst är det bra att man har stor tilltro till sig själv??? men snälla rara Ingalill....virka fram och tillbaka, det klarar du men ge tusicken i allt annat. Gårdagen var i alla fall härlig och jag var faktiskt vaken till halv två inatt. Kom hem från jobbet och spolade upp ett bad och läste sen lite bloggar. Maken gjorde under tiden en underbart god middag som avnjöts i mysigt halvdunkel. Vi blir snyggast då hahaha. Sen såg vi på olika serier som vi inte hunnit se och bara njöt av lugn och ro. Har ju egentligen inte träffat honom sedan förra söndagen, då jag varit borta och han jobbar eftermiddag och kommer hem när jag snusar och sover och på morgonen blir det ett snabbt hej innan jag far på jobbet. Men nästa vecka så är det förmiddagsvecka och då min själ och skjorta skall vi minsann ses hahahaha. I afton skall vi på examensfest och fira av käraste Sara som nu tar examen och blir klar förskolelärare. Sicken tur att hon hann innan lilla E anländer och att hon nu har en färdig utbildning. Vi är ledig idag och halva dagen imorgon så jag liksom svävar runt på små moln just nu. Vad ska jag hitta på? var lugn har massor av projekt och virkning är inget av dem. Tänker mig nog ut och glo på ngr butiker och bara svassa runt i godan ro. Jag bara älskar dessa få dagar man har av inget fullt schema eller måsten. Inte ens tvättkorgen är full <3<3<3<3 Nu skall jag gå in i köket och surra öronen av min kära make som just klivit upp och tror att han kan läsa dagens tidning i lugn och ro....Ha en underbar dag mina kära. Ha de:)

Jag gjorde det....

Publicerad 2017-01-12 09:24:23 i Allmänt,

Jag hann i princip göra allt jag hade på min lista. Stökade bort pappersjobb, strök gardiner och handlade och städade och njuta av allt fixande med en semla i näven. MMMM så underbart. Jag gillar verkligen känslan av att det är nystädat och sen sätta sig ner och veta att just nu kan jag bara njuta av allt. Men det doftar inte på samma sätt efter mitt städande som det gjorde förr och i ärlighetens namn så saknar jag det. Doft av ajax gillar jag men har sedan ett par år endast använt mig utav såpa. Golven håller sig bättre av såpa än med de starka kemikalierna som finns i Ajax. Men det doftar godare och det finns ju en uppsjö av dofter och medel. Såpa är ju liksom såpa....och jag ger mig istället en liten klapp på axeln, även om jag saknar dofterna från alla andra medel.
Torkade och vattnade och rensade bland blommorna också och fyllde på med blomjord. Lite scary är det att blomjord försvinner??? det blir damm och finns i vår luft och med tanke på hur mycket jag fick fylla på så är det lite läskigt att tänka på att blomjord virvlar runt och landar på allt...suck. Måste sluta googla på allt som jag undrar om haahahah . Nåja fint blev det i mina fönster.
For och handlade och var hungrig som en galen gnu, vilket inte är särskilt bra och det var nog därför semlor hamnade i varukorgen. Men väl medveten om att det är en dålig kombo att handla hungrig så lyckades jag istället förtränga en del varor som vi faktiskt behövde. Men jag gick som en furie med skygglappar genom butiken. Men jag sparade nog en rackarns massa på det, för jag skäms när jag bara tänker på de gångerna när jag handlat och varit hungrig det har blivit skitdyrt. Men en sak kom jag ihåg och det är tulpaner och än en gång.... jag älskar ljudet från färska tulpaner...det där som liksom krispar. Som toppen på en gräddtårta blev det att få ställa ut vasen i mitt nystädade hem och sen greppa min semla.
Har fortfarande känning av min nacke, rygg även om det är ljusår bättre än förra veckan. Jag säger bara att utan min voltarenkräm skulle jag inte hänga med i tempot jag oftast har. Ikväll så stänger jag och jag har dessutom förmånen att bli hämtad av kära maken så jag slipper pulsa hem i det förbannade snöhelvetet. Ordar inget mer om det.....ni vet vad jag tycker om snö och blåst. Snälla alla gudarns makter låt mig inte återfödas som en älg och tvingas stå ute året runt och sen jagas...oh my god vad jag älskar mitt trygga fina liv. Apropå liv och hur det blir och formar oss. Jag är ju en reflektionernas mästare och kan ägna mig åt att fundera på helt onödiga saker. Var ju ner på konferans i början av veckan och vid middagen så slumpade det sig att vi satt tre stycken som var lika gamla vid bordet och jisses så olika vi var. Jag....ja jag är ju som jag är....spontan och surrig och gud vet vad. En av oss andra hade långt grått hår och lite sådär...hmmmm tråk gråbeige...Skulle nog bara smälta in i väggen i ett modereportage i inredning. Hon åt strikt efter diet och undvek laktos, gluten och säkert en miljon andra grejer och åt en massa hälsokostpiller. Hade en plastmackapär som hon stoppade i munnen för att vidga matstrupen för att ,,,,,ja hon förklarade men jag var så tagen av mackapären att jag glömt det mesta. Men det var ngt med att öppna upp och tillgodogöra sig....märkligt. Hon hade inget bagage utan endast handväska med tandborste och pillerburkar. Men snusade hela tiden och ansåg att hon behövde inte byta om för hon hade inte utfört arbete som gjort henne smutsig. Den tredje kvinnan var helt uppe på läktaren och henne har jag träffat flera gånger och jisses lika uppe bland molnen som vanligt. En mycket vacker kvinna som vigt sitt liv åt meditation, tarot och new edge i fancy pancy kläder och exklusive smycken. Men allvarligt hon är så olik mig själv att det är kusligt. Tre olika kvinnor född samma år och så olika och jag är så glad att jag träffat dom för de gav mig ett möte. Jag älskar att möta andra människor för de ger mig så mycket. Tror att det är därför jag gillar mina vänner så mycket. de är inte som mig utan ger mig ngt varje gång vi träffs. Gör mig mer medveten om mina brister och gör mig till en bättre människa eller att jag blir mer säker på vem jag är och vad jag står för. jag älskar mina vänner <3<3<<3<3<3
Nu är det en massa år sedan jag läste Kay Pollaks böcker och hmmm kanske skulle gå på dem en gång till. I mitt jobb där jag träffar folk hela dagarna och sen kanske aldrig ngt mer så kan det vara intressant. Nä nu ska jag sluta snickesnacka och gå och ställa mig i duschen och förbereda mig inför dagens jobb. Ha de :)

Tisdagkväll

Publicerad 2017-01-10 20:51:30 i Allmänt,

Nu blir det ett kvällsinlägg för imorgon har jag nog inte en stund över till att sitta på rumpan. Har en del jobb och sen så skall julen plockas bort helt och handling och städning. Behövs verkligen för just nu så känns det skitigt här hemma. Förra året den här tiden hade jag ju storstäd som tog två dagar och som gav ett njutbart resultat. Nu är det mer en alldeles vanlig städning som skall göras. Inser ju att jag inte kommer att hinna allt jag skulle ha velat få gjort men det skall bli härligt att få bänka sig imorgon afton i ett städat hem. Kom hem nu i eftermiddag efter 2 dagar nere på Arlanda quality hotel på konferans med Panduro och det är full fart och korvstoppning till max. Men jisses annåda vad vi frusit, det var svinkallt överallt i hela byggnaden och trots att det stod värmefläktar här och där så fick en del låna element upp på rummen. Jag sov med sockar och tröja och inpackad med både överkast och kuddar. Kändes skönt att få komma hem och krypa i morgonrocken och inte hacka tänder. Var varmare på Arlanda och hann få upp värmen innan jag satte mig i planet som var skitkallt haahhah. Värst var det om röven. Stolarna var iskalla jag lovar. Vi har gått igenom vårens alla nyheter och det är som julafton för oss allihopa och man riktigt längtar tills man får hem allt nytt.
Skall bli kul att se hur det tas emot av kunder också, många av våra kunder går och väntar på nyheter och frågar direkt när de kommer in i butiken - Har det kommit in ngt nytt? På butiken har de fått ideer på att bygga om lite och jag blir lite full i skratt för oftast är det jag som kommer på sådana ideer när jag kommer hem från dessa träffar. Innan flyget gick hem mot Umeå så hade jag en liten stund över och kvistade över till Sky city där de har lite trevliga butiker. Gick in på Victoria secret och de hade en massa på 50 % och sådant är alltid trevligt så jag köpte mig en typ väska/necessär som jag tänkte använda till ngt speciellt som Sofia tipsade mig om. Jag gillar som ni vet handväskor men det är ganska omfattande att flytta alla pryttlar från ena väskan till den andra. Istället har man allt i en mindre väska och bara flyttar den emellan!! smart va? Nu kan jag byta varje dag :)
Visst är det fint med fina påsar och förpackningar och det känns lite lyxigare. Men vad som är konstigt är att med tanke på hur svindyrt allt är på den butiken så blir man beklämd när det stod att läsa Made in China inuti väskan?? känns faktiskt lite sådär....har ingen koll på vem som sitter och syr på dessa?? Note to my self...kolla mer noga på producentland nästa köp. Nu skall jag strax gå och ha en date med John Blund och det skall bli ett härlig träff. Tills vi hörs Ha de:)

Rubrik

Publicerad 2017-01-08 08:07:58 i Allmänt,

Hade ingen aning om vad jag skulle skriva för rubrik så jag gjorde det lite enkelt för mig. Nu har det gått ngr dagar sen sist och jag kan inte säga att det varit härliga dagar. Nä riktiga skitdagar med uppehåll för att hämta andan. Har lyckats sträcka mig eller jag själv tror på överansträngning på ngt vis och sedan har det blivit ngn inflammation??? Vem vet, Ont från nacken ...ner nedanför skulderbladet och sen även ut mot armen och den är mer svag och känns sne... orsak? Jag tror det kan bero på att jag satt och räknade i nästan sex timmar hängandes med huvudet. Sista kvällen med inventering satt jag timme för timme och räknade och summerade pappren från inventeringen och jag stödde upp huvudet med handen för jag kände av nacken. Tack gode gud för värktabletter och voltarenkräm, helt fantastiska. Utan dem så hade det varit helt olidligt att jobba överhuvudtaget. Idag skriver jag söndag och imorgon åker jag ner till Arlanda på en 1 1/2 dagars träff med Panduro. Vi ska bo på ett hotell som inte ligger så långt från flygplatsen och som har en väldigt trevlig konferansbuffé. Så knasigt att det är en av de saker jag ser mest framemot.... Usch och fy vilken surpuppa ..tror det är dags för att skärpa till sig, ta sig i kragen, stoppa upp en pinne i röven?? Vi har nya öppettider i gallerian nu för tiden. Vi öppnar en timme tidigare och stänger en timme en timme tidigare. Mycket bra tycker jag på alla sätt och vis. Vi får väl se idag om det står horder av folk utanför.....jisses vad förvånad man skulle bli då. Om jag skulle vara lite allvarlig så tror jag att den här nya tiden passar hotellgäster bättre som checkar ut innan 12 och de vill vi gärna locka över och krama de sista slantarna ur.... Hur står det till med julen då hemma hos familjen Granström??? jo den har till 99% försvunnit. Maken har varit ledig och stökat bort nästan alltihopa. Gardiner och kuddar och sådant är kvar till mig och förhoppningsvis så är jag ledig nästa helg och det borde väl passa perfekt för då är väl jag arbetsför utan kräm och tablett hoppas jag och kan kasta mig över gardiner och piffande. Nu avslutar jag detta pessimistskrivande och förhoppningsvis så återkommer jag som ny eller åtminstone i bättre form. Jag skall fixa lite mer kaffe och krypa tillbaka under den sten jag kom från och där skall jag ligga tills det är dags att fara till jobbet och flina och vara trevlig. hahaaahah Ha de :)

Tjolahopp nu är vi på väg..

Publicerad 2017-01-03 07:31:04 i Allmänt,

En liten väg in på det nya året och än så länge är allt bra hahaha. Var sjukdom på jobbet igår så jag jobbade hela dagen, tur nog så dök maken upp vid 14 så jag kunde kissa och äta. Bägge var av trängande behov så det var en förlösande känsla. Simon och Sara dök upp och lilla magen har verkligen växt på bara ngr dagar, eller kanske egentligen ändrat form .Nu är det "bara" två månader kvar. Med My går det lite fortare då hon troligtvis blir igångsatt av en mängd anledningar. Så spännande <3 Julen är fortfarande kvar i det Granströmska hemmet och jag är nog mest förvånad själv. Vet inte om det inte förblir så ytterligare ngr dagar då vi har fullt upp med inventering. Men egentligen så går det mycket lättare att inventera nu om jag jämför för en månad sedan. En hel del varor hade vi då och nu känns det som det går mycket fortare.
Jag har nu förstått att jag håller på att förändras till en äldre herre. jag kom i klimakteriet tidigt och redan vid 42 var menstruationen borta, ngt jag verkligen tyckte var underbart skönt. Men om jag förstår det hela rätt så blir det då mindre och mindre östrogen som är det kvinnliga könshormonet kvar i kroppen?? Det gör att det manliga hormonet testosteron blir då allt starkare ( man har bägge sorterna, både män och kvinnor). Låter väl logiskt?? Vadan all denna reflektion tänker kanske ni. Det är allt hår???!!!!! som växer tamme rackarn överallt ovanför nacken. Ja lite mer på övriga kroppen också fast mest irriterande är fejset.
Jag rakar mig inte under armarna eller på det mer privata stället....men hakan rakas varje dag...suck så charmigt. Näshår har förekommit och nu väntar jag bara att flätor skall komma ur öronen. Hela ansiktet har ett fjun, och jag skulle inte skada mig om jag for med ansiktet i backen för mitt fjunlager skulle skydda mig likt en hjälm. En del av mig bryr sig inte ett skvatt och en del av mig tycker det är så pinsamt. Men det är precis därför jag går ut med detta elände för att vi är fler och kan det hjälpa någon som liksom jag tycker att det är bedrövligt att måsta raka sig och nu finner att vi är flera så är det bara positivt. Gemenskap gör en starkare i anden. Igår efter jobbet så beställde vi pizza och jag beställde ett Bussola som jag trodde var med endast räkor. Så fel det var räkor och skinka,,,,eh tre räkor och ett halv kilo skinka. Jag satt och pillade och grejade en lång stund innan jag fick bort all äckelskinka. Jag vägrar att äta sådant, billigt skit. Det yttersta beviset på att det var billig skit var mängden av det. Allt som jag plockade bort hade kunnat mätta en hyfsat stor familj. Kvar blev alltså knappt ngn ost och de tre räkorna och brödet. Men jag tuggade i mig eländet och gör inte om misstaget. Vad det blir för lunch idag står väl i stjärnorna, men middagen blir nog en tripp på Max. För när vi kommer hem så blir det räkning och sammanställning av inventering och det brukar ta en ca 4 timmar. På onsdag kommer det Pandurobesök från huvudkontoret och jag har inte en aning om varför?? det var ju bara ett par veckor sedan förra besöket och nästa vecka skall vi ju träffas nere i Stockholm??? De kanske vill komma och peppa mig??? ehhh ja jag har inte en susning, men jag skulle gissa på det. Tycker de kan lägga ner på Avion...men tror inte att de kommer att göra det för enligt ryktet så går den butiken näst bäst av Panduros egna??? kul va? Men å andra sidan så går det skit enligt annat rykte för deras egna butiker. Vi har då nöjda och glada kunder och det är jag förbannat stolt över. Ni som följer mig vet ju att jag har ett märkligt förråd, det blir kaos där på mindre en 24 timmar efter röjning. kan väl aldrig bero på mig???? Har ju så mycket som behöver plats eller egentligen inte, har bara så lite plats för allt man kan tänkas behöva och ett litet förråd. Har nu bestämt mig för att möblera om och fixa till igen. Men det innebär en rockad av förflyttning av grejer. Har lite ideer och det kommer nog att bli bra. Men jag älskar att röja och ur kaos skapa ordning som håller kanske i 36 timmar!! Måste bara och fixa lite plastförvaringslådor. Ehh när jag skall göra detta??? äsch det står i stjärnorna. Nu skall jag fixa mer kaffe i min jättekopp. Ett nytt inköp och den är skitastor och rymmer minst två tekoppar fast i mitt fall kaffe. Matchar min fina nya morgonrock och det ser så matchigt ut ehh... skämtar bara. Tar bara udden av min uppenbarelse av trasiga och ihoplimmade tofflor och en skäggigt fejs. Ha de :)

+++++2017++++

Publicerad 2017-01-01 10:57:29 i Allmänt,

Ja herrejösses nu skriver vi 2017 och jag hoppas att inte 2017 går till samlingen anno horriblis som jag tycker 2016 varit och nosade på. Nyårslöften? håller ni på med sådant? Jag ägnar mig åt nyårsförhoppningar och jag kan ju säga att förra årets förhoppning om ett fantastiskt år, inte gick som jag önskat. Fast vem vet hur det hade blivit utan förhoppningen??? Nä man skall inte ropa där ingen hör.... I år har jag inte ngn större förhoppning utan en känsla av att det kommer att bli förändringarnas år. Jag önskar mig inget mer än det jag har. Vill att familj och vänner skall må bra och ha hälsan, det är faktiskt det enda som är viktigt. Lätt att glömma bort, men ngt som jag verkligen skall påminna mig om. Så här års blir jag oftast lite sentimental, nostalgisk och lätt gråtmild hahaha ja jättefånig. Sen kommer ngr veckor av "jag vill göra om" känslor. Färga hår, tapetsera eller möblera om. Spelar ingen större roll men jag vill ha ngt att fylla februari med, tycker den ofta är så träligt lång och tråkig. Så här första månaden av året har jag mycket att stå i, det är resor ner till Stockholm och formexmässan veckan därpå och det största av allt så väntar vi leverans i januari av en ny liten familjemedlem. Sen har vi februari...fast jag tror det blir i mars...då kommer storken och sladdar förbi med en bebbe till. <3<3<3<3<3
Sen är det väntan en tid tills bebbarna blivit så pass gamla så de börjar kunna vända sitt ansikte från mamma och pappa till oss som ivrigt står och väntar. Blir varm i hjärtat av att veta att vi är många som kan och vill ge kärlek. Men nu skall ni får höra om vårt nyårsfirande......ehhhh eller inte? Vaknade tidigt och satt mig ner och glodde på ngr avsnitt av Barnmorskorna i East end, en mysig serie faktiskt. Sen vaknade maken och vi gjorde i princip inget annat än läste och klippte av kisse 1 kg hår???? kändes det som i alla fall och tog en prommis till lill ica för att hämta ut min beställning från Bonprix och köpa kavring. Jag pysslade lite men det gick rakt ner i soporna. hade inte riktigt materialet hemma som behövdes utan tog en chansning som inte fungerade. Det som skulle föreställa en luftballong såg mer ut som en kockmössa eller en kärnvapenexplosion....så nu har jag inlett plan B. Sen gjorde jag en förrätt av kavring och cremefraicje, dill, majonnäs, räkor, rom ägg och lite senare började min andra hälft med middagen. Som blev smörstekt torsk, potatispure och champagnesås. Middagen avnjöts och vi var mätta och belåtna och sen efterrätt som jag beställt från Tonka. Allt var så gott, och vi var så trötta och jag höll på att nicka till flera gånger. maken fick tillbaka sin migrän och fick inta sängen kl 20.00 och jag satte på en film som jag somnade ifrån och vaknade 5 i nio och då gick jag i säng. Somnade omedelbart och vi vaknade väldigt utvilade hahahaha. Japp det var vårat nyår och det var perfekt utifrån den ork vi hade. Det var ingen överdrift att vi var ganska slitna och trötta och verkligen behövde slappa. Idag skall jag jobba en tag och sen skall vi fortsätta firandet där vi avslutade. Vi kommer alltså att fira nyår ikväll igen..... Nu önskar jag er alla att Ni får en underbar dag och att 2017 blir ett härligt år för oss alla och avslutar med en bild tagen igår av en nyklippt kisse, som snott min stol.
All kärlek, Ha de .)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela