myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Måndag 29 september

Publicerad 2014-09-29 08:30:50 i Allmänt,

Vaknade inte lika tidigt idag, utan första utav när kisse petade på ögat och tyckte det var färdigsovet. Han var hungrig och sällskapssjuk, men det var ju snällt av honom att låta mig sova till en stund efter sju.
Gårdagen var innehåll som sagt både det ena och det andra och jag tog och rensade frysen lite grann. Kan konstatera att jag gillar inte fryst köttfärs....Skulle göra en köttfärssås tänkte jag,,,,använde lök,senap, creme fraiche, vitlök, paprika, massa kryddor, köttbuljong och likt förbaskat får jag inte bort den där fryssmaken som tydligen bara jag känner...det är inte alltid det är roligt att vara en prinsessa.....Nåja maken äter väl eländet, jag får väl ta en macka till middag. I ärlighetens namn har jag försökt förr och jag tycker inte om den där köttiga smaken som inte går att få bort. Inser att jag alltid sagt att jag inte tycker om älgfärs, kan ju bero på att den oftast är fryst innan tillagning och att jag inbillar mig att det är därför den inte är god....men den har ju varit fryst. Detta gäller inte bara köttfärs utan det mesta i köttväg. Köttet får en vattnig och råsmak oavsett kryddning.
 
Nåja nu lämnar vi detta och går vidare till`???? något så ytligt som gardiner. Jag skulle gärna vilja ha tunga fina typ sammetsgardiner eller några andra liknande. Tycker det är så snyggt med det, helst skall de hänga ända från taket och liksom vara tongivande och ge en lyxig hotellrumskänsla. Men jag får inte till det...för det första så har vi ett litet rum, med flera fönster men jag avskyr att täcka över fönster och inte låta ljus komma in i rummet. Behöver jag säga att persienner inte är min grej. Tycker det ser ut som en knarkarkvart då. Var på Expo igår och skulle köpa gardiner till rummet och målet var tunga och lyxiga.....for hem tomhänt. De vita genomskinnliga blir kvar tycks det....
Skall bara fixa lite lägre blommor och ta fram lite mer kuddar. Jag lovar jag har säkert en sopsäck full med kuddar.....inga dyra utan jag köper när jag ser ngn på extrapris och brukar sällan använda dem mer än en gång. Men undrar om vi inte snörde den säcken när vi städade i uteförrådet....jamen då får jag väl fixa nya då hahahahaa
Brukar köpa färska blommor och ha i rummet, oftast rosor eller tulpaner, men nu har jag köpt liljor. Kära nån så vackra de är men...de doftar en aning för mycket. En tung blommig doft som inte anas utan tar över rummet. Men fina är de så jag får helt enkelt stå ut. Apropå dofter så kommer jag att tänka på att när vi var i Florens och även på flyget så var det så mycket parfymdoft att man kväljdes. Tycker faktiskt att man skulle kunna begära att folk inte häller över sig parfym när de skall flyga. Personligen så gillar jag inte när man kan känna att någon passerat med parfym en kvart senare.....parfym skall anas och förnimmas och smälta ihop med personen. Jag gillar att krama om någon och känna en doft inte behöva rygga tillbaka och nästan golvas. Märk väl att det gäller även män som ibland häller eländet över sig. Problemet med herrdofter är att de flesta doftar som de där små fyrkantiga doftaskarna som brukar finnas på utedass...typ tallbarr. Jag vill bara spy, kräkes och kast upp....
 
 

Svärson,städ och allmänt babbel

Publicerad 2014-09-28 08:24:36 i Allmänt,

Ja vädret blev ju inte så tokigt på vår städdag och det kom många och vi hann allt...nja lite mer buskfix behövs. Men det kan vi ta till våren och samtidigt flytta fler buskar. Efter avslutat jobb så for jag och handlade och målade lite på mina stolar och sedan såg vi ett avsnitt på en ny serie vi fått tips om. Definitivt min stil och det är roligt att jag läste en av böckerna nu i somras efter ett boktips från en kund och nu tipset om denna serie av en arbetskamrat och det visar sig att det är samma. Serien heter Outlander och utspelar sig på 1950 talet och 1700talet??? En kvinna som har råkat hamna i en annan tidsålder uppe i de skotska högländerna. Vi har sett fyra avsnitt och det blir nog fler i kväll.
På eftemiddagen så for vi och uppvaktade våran svärson och vi fick gofika gånger mycket. Han fick en massa bra att ha verktyg av oss. Så nu kan ha fixa och trixa med allt därhemma och jag kan inte med några meningar beskriva vilken toppenkille det är. Han är en superpappa åt sina söner som så där underbart anser att pappa är starkast av alla och att han kan allt. En omtänksam svärson och en fantastiskt fin sambo till dottern. Vi är så glada att han ingår i vår familj och jag tror att han nu känner sig hemma med oss tokskallar hahahaah. Han snubblar och spiller inte lika ofta som en av oss, men vi har inte tappat hoppet om att han nog skall bli lika klumpig som oss andra.
Småprinsarna hade gett honom den bästa presenten. De vaknar ju jättetidigt och brukar genast gå och väcka sina föräldrar. Dottern hade farit tidigt till jobbet och nu hörde han att pojkarna gick ner och han lyckades slumra om igen. När han gick ner en timme senare så sa de att de inte väckte honom för att det vara hans födelsedag ???? hur gulligt var inte det?
Lille Liam hade ett nytt blåmärke att visa och jag frågade om det hade gjort ont och han blivit ledsen?? Då sa han att han hade grinat sitt allra högsta så mamma och pappa hörde det.......
Jag har förhoppningsvis målat det sista varvet på mina blivande sängbord också, så kanske det hinns sättas upp på väggen i eftermiddag. Skulle vara trevligt....sen så hoppas jag att maken sätter dit dörrarna på dockskåpet så att det inte far in så mkt damm. Igår afton så beställde jag ngt som heter Tacky wax, det är som ngn form av klet som man sätter fast grejer med i dockskåpet så det inte far omkring och ramlar runt så fort man rör det. Det kan nog vara så att det slant ner lite mer grejer också..bla lite nya lister så att jag kan göra fler ramar.
Idag så skall jag nog baka något tror jag....vad vet jag inte riktigt än. Sen skall väl det ätas också....inspiration krävs....har ingen aning just nu om vad som serveras här till middag.
Men nu skall jag tvätta mig och klä på mig. Har en del punkter på min dag...en tur till Expo, en sväng ut till mor och en lite tur igen!!! till Ica, betala räkningar, måla taket på ett av mina skåp och sen så har vi tvätttid i kväll.
Så här kan jag ju inte sitta och babbla i evighet. Vi hörs..

Lördag och inget mysigt väder :(

Publicerad 2014-09-27 07:13:04 i Allmänt,

God morgon....inget vidare väder med tanke på att vi har städ och fixardag på området. Men det går nog ändå, vi har ju en del inomhusfix också hahahaha
Maken gjorde tidig kväll, tanken var att han skulle gå på bio men hans hosta skulle nog störa filmupplevelsen för de andra i salongen.
Har gjort en märklig upptäckt....som ni vet så har jag en ny dator med det senaste programmet.......Jag kunde ju köpt en lite mindre avancerad variant, men jag ser ju en del film och sånt på datorn och då ville jag ha en med bra .......grejs. Har inte en aning om de tekniska begreppen hahahaha. Nåja det innebär att när man startar så är det alltid lösenord, som inte går att koppla bort och att det är väldigt likt smartphones med appar. Jag har alltså appar med gmail, banken, Facebook osv. Men.......jag säger bara men......om man går in via dem så kan man inte spara ner något, inte betala räkningar eller något annat utan bara titta. Man måste trycka sig vidare till skrivbord och därifrån gå in på internet......så ovärt och jag skulle gärna bara vilja ta bort eländet. Men tydligen så går inte det. Andra konstiga saker finns också men det kommer man nog att lära sig och kommer att bli gammalt och vant.
Nu skall jag lägga in min första egennerladdade bild på min dator ....skratt
yippie  jag kunde. Bilden visar de två stolarna som jag köpte medans jag satt i telefonkö....Nu håller jag på att måla dem vita och de skall skruvas upp på väggen och bli sängbord. Jag tillhör dem som avskyr en massa krafs på sängborden, så det kommer att bli bra att förvara tidningar och böcker och sådant som tydligen skall finnas nära sängen. Märker ni att det är inte mina grejer jag talar om utan makens ....skratt
Vi måste handla idag också, så medans det är så tomt som det är nu så passar det bra att torka ur det nu och tömma det på sådant som kanske är dött. I vårt kylskåp finns det inte så mycket av den varan....då jag är farlig på att slänga. Men ett svårt exempel är ju dressingtuber och burkar med sås osv. En öppen tub vill jag slänga ganska fort och en burk med sås som är öppen är död i mina ögon efter ngn dag. Maken hävdar att hamburgersåstuben håller lika länge som datumet på???? Men se det tror jag inte på....som oöppnad, men inte öppnad. Lite pyssel hoppas jag också att hinna med. Hur som helst så ligger dagen ny framför mig....en härlig känsla. Ernst Kirststeiger (har inte en aning om hur det stavas) skulle nog säga att morgonen känns krispig och att vi fyller den och att den sakta mognar och kvällen kommer att bli ett fullständigt fyrverkeri av fullkomlighet.  Vad tror ni om min dag?

Torsdag????

Publicerad 2014-09-26 08:23:28 i Allmänt,

Alltså jag hade onsdag hela förmiddagen fram till tvåtiden. Tur att det blev som det blev....Tanken var att jag skulle fixa lite grejer och sen fara in till jobbet. Om man sitter i telefonkö kan man ju göra lite grann samtidigt....jag köpte ett par stolar !!!! återkommer om det.
Nåja jag började att betala fakturor och sortera och bokföra. Tiden gick och jag tänkte ...jamen då tar jag kvart över elvabussen istället. Jag fortsatte och såg på klockan att den var slagen....hmmm jag tar kvart över tolv bussen.
När det var dags så tänkte jag: Skall jag avsluta och fortsätta imorgon? eller skall jag göra klart? Då trodde jag fortfarande att det var onsdag.....så jag beslöt mig för att avsluta....men såg högen och tänkte...nja jag gör bort det här nu. Så jag messade att jag inte kom utan jag avlutar det jag började. Sen ser jag att de var underbemannade.....dåligt samvete   jjjjjaaaaa.
Stolarna....ja det låg ett par stolar på köp och sälj och jag slog till. Jag har spanat efter sådana då jag har tänkt ha dem som sängbord. Det är sk Höstolar, typ en stol men sittytan är en låda. Dessa skall målas vita och tjänstgöra som sängbord. Tanken är att de skall skruvas upp på sidan av sängen så de kommer alltså inte att stå på golvet. Krångligt beskrivet? Ja jag skall ta kort...från början till slut.
Jag har fått önskemål om bild på min frisyr....hahaahha frisyr det känns ju lite konstigt att säga.  Men kör i vind jag skall ta kort på snagget också. 
Visst vill väl jag som alla andra vara fin i håret, men jag är inte sådan att jag ägnar någon tid alls på det. Ibland så kammar jag mig inte ens???? Har kommit till insikt om att mitt hår inte vill det jag vill och därför ödslar jag inte tid på att kämpa med det. Så önskan om en fin frilla stannar bara där utan klump i magen eller ägnande åt negativ självkritik.
I och för sig så kan jag säga att jag varit tokmodern en gång i tiden. På det ljuva åttiotalet då pudelfrisyrer var hett. Jag hade långt hår och enorma massor...tänk Lejonkungen. Har dessutom självfall så jisses annåda så cool jag var hahahaah.
Jahaja idag är det då fredag.....och imorgon har vi städ och fixardag här på området. Maken är supersnuvig...åtminstone igår. Så vi får se hur han mår i afton. Imorgon så skall vi på födelsedagsfirande för svärsonen, så vi får hoppas att han är frisk då annars far jag själv.
Har middagen fixad vilket är skönt, då kanske jag kan börja måla stolarna. Jag köpte köttfärs och fläskfärs och gjorde lite nya recept.
Biffar:
kött och fläskfärs
persilja, ägg, sambal oelek, salt och peppar.
Bryn rejäla biffar typ skitstora och efterstek på 200 gr i 10-15 min i ugn.
Stek ägg och lägg på och ha det i bröd eller till ngt annat.
Köttbullar:
Köttfärs ströbröd, mjölk, dijon senap
kakvfond, salt och peppar och riven lök.
 
Nu måste jag ta på mig lite kläder och borsta gaddarna och ta bort lite och bädda sängen. Jag gillar inte att gå och lägga mig och sängen är obäddad. Vissa tider använder vi inte sängöverkast, men det skall vara bäddat och inte skrynkligt. Antagligen för att jag inbillar mig att bäddade sängar är mer sval??!!! ja knäppt men sant.
Skall i alla fall in på jobbet idag.....Det är så härligt att få stå i kassan och bara jobba. Inte behöva bestämma eller ta ngt beslut utan bara vara där. Jag gillar det verkligen och butiken är i toppform.
 
 

Torsdag och full fart mot fredag

Publicerad 2014-09-25 09:01:37 i Allmänt,

Jisses så dagarna flyger fram, man går upp och gör lite grejs och sen är det daxs för sängen. Skriver nu på makens dator och den suger. Men snart kan jag börja använda min egen, för jag har nu nästan lärt mig att använda den. Ja jag tycker inte om när vissa saker ändras på. Framförallt sådant som jag inte begriper mig på eller är intresserad av. Man lär sig det viktigaste och sen när det förändras så är jag i det närmaste hjälplös, Är ju inte helt hjälplös framför datorn, utan det rör sig om ngt så banalt om att jag inte kunde skriva ut eller spara bilder eller kopiera till word och använda helt vanliga grejer....irriterande med uppgraderingar och utvecklade datorer.....grrrr
Men nu vidare till ngt ytligt men trevligare. Jag har ju klippt mig eller rättare sagt snaggat mig. Otroligt skönt med tanke på att jag har tjockt hår som är att beskrivas med tagel. Idiotiskt dyrt om jag skulle behöva klippa mig för att bibehålla en sk frisyr. Mitt hår växer ju inte fortare än ngn annans men eftersom jag har så många strån och tjocka så behövs det var fjortonde dag. Jag skulle snabbt komma upp i svindlande summor. Men nu erbjöd denna frissa mig att komma in och klippa var fjortonde dag för en hundring!!!!!! inte dåligt...och ngt som jag kan tänka mig.
 
Jag köpte en ny mascara igår och nu skall det vara trevlig att få prova den. Den är från Blondinbellas serie och jag är ju väldigt nöjd med annat därifrån. Fick den till superbra pris oxå så jag känner mig nöjd så här långt hahaahah
 Vi slänger in ngr bilder från Florens nu:
Den här levande statyn tog vi på avstånd som en riktig. Helt vansinningt men ingenting rördes,,,,såg inte ens ngn andning. Vi såg flera sådana här filurer, men den här skrämde mig riktigt. När jag gick förbi så petade han på mig och sa buuh....och allvarligt jag blev rädd.....skratt.
Nästa bild:
Ytterligare en husfasad, som var fin. Ja nu var ju de flesta hus fantastiskt dekorerade  men just detta var helt täckt att fantastiska dekorationer och symboler. Skulle lätt vilja ha tag i en stege för att kika närmare. Alla dekorationer och symboler på hus betydde ngt för husägaren eller att hn ville hyla ngt speciellt. Kunde vara bibliskt eller fältslag eller kärlek till någon. På husen kan det vara hela berättelser och tolkningar och det gillar jag mycket bättre än tex väven här i umeå som ser ut som en strandad finlandsfärja och inte ens unik utan en kopia på ett annat bygge som arkitekterna gjort. Sen så spelar det ingen roll hur fina terasser och inredning det än är. Torde väl fyllas med en massa samegrejs och konstigheter. Den är och förblir ful...i mina ögon. Ännu fulare om några år när skiten har runnit längs de fina vita fasaderna.
Idag så blir det lite jobb i butiken på eftermiddagen men nu på morgonen har jag fullt sjå med att ringa och greja och tjollra med "must do" saker. Men jag var ju och köpte nya hörlurar igår så kanske jag kan passa på att använda dessa och lyssna på ljudbok medans jag sjåar på??? Köpte tidigare vanliga grejer som man stoppar i öronen. men jag har så grunda öron och små gångar så inte ens det minstigaste öronproppen sitter kvar. Kanske därför som jag hör dåligt hahahahha Nä nu måste jag ta tag i dagen.....den springer ju så fort.

Oj nu är det täckjacka på...

Publicerad 2014-09-24 07:24:09 i Allmänt,

Tog fram täckjackan igår och den behövdes i morse när jag skjutsade maken till jobbet. Idag så skall jag jobba några timmar och sen fixa naglarna och sen åter till lite pappersjobb. Satt i telefon och telefonköer i flera timmar igår och idag fortsätter det delvis antar jag. Det är så förlamande tråkigt att först sitta i kö och vänta och sen komma fram och då svarar inte människan!!!!!
Har bla problem med semesteravdrag och sådant på en av de som jobbar hos mig. Hon fick avdragen semester fastän hon har semesterdagar och när jag sen skulle fixa det så gick det inte....ringde support då jag hade två till "problem" och de lyckades inte heller??? Till slut så trodde de att det var klart och jag sa att då kan vi kanske se på preliminära lönebeskedet.....då hade programmet skickat tillbaka pengarna, sen dragit de och skickat tillbaka och dragit dem igen!!!! De hade inte sett på maken...sa de på supporten...hmmmm det sa de även om mina andra två problem....kul att vara unik? näää.. De skulle återkomma......
Nu tar vi lite florens
Det här är en tidig morgon ca 8 och vi har stannat på ett cafe och tagit ett glas vin!!!!! och en kopp kaffe. Det var så mysigt att sitta där och se hur staden vaknar och de boende bege sig till skolan eller till jobbet. Det är alldeles i början på den berömda bron Ponte Vecchio som klarade sig från bombningarna under världskrigen. Byggd för hundratals år sedan och idag fylld med exklusiva guldsmeder.
Det är en ganska härlig känsla för en historienörd som mig att få se detta. Jag känner mig ödmjuk att få göra det och att jag är en liten fis i bland alla andra genom tiderna och att jag uppskattar livet mer än någonsin. Svårt att förklara och det låter säkert inte klokt men så är det.
Var hos ett medium en gång som sa att jag levt som nunna i norra Italien i ett tidigare liv...ja kanske därför som jag gillar Italien och blir så rörd när jag kommer ini katolska kyrkor hahaaahha
Lite bidragande orsak är att de katolska kyrkorna oftast är så bländande fylld med grannlåt och guld och som de flesta vet så gillar jag det.....är nog en återfödd skata oxå...
 
 

Tisdag...och en kall morgon

Publicerad 2014-09-23 07:29:34 i Allmänt,

Det var kallt när jag vaknade i morse. Vi har ju fönstret öppet och nu på höstkanten upplevs det oftast kallare än vintertid. Det beror nog på att luften är fuktigare och det kyler. Nåja inatt får det nog bara vara lite på glänt.
Var in på jobbet några timmar igår och på förmiddagen så gjorde jag lite annat jobb och ringde lite samtal och sådant som bör göras. Har dock ett samtal kvar som jag skall prova idag, för att se om det går fortare. Myndigheter är ju inte snabba och effektiva.....jag var på plats 49 !!!! när jag gav upp och la på.
 
Men nu tar vi lite Florens...
Idag tänkte jag ta upp lite om shopping. Det mesta i Italien är ju dyrare än hemmavid. Maten är faktiskt värt den extra summan då det är så himla mkt godare. Frukt och grönt smakar underbart om man jämför våra lite halvhårda och smaklösa tomater och torra clementiner.
I Italien hittar du inga billiga kopior av märken, då de har stränga lagar på sådant. Men du kan finna lookalike grejer. Det tokigaste är att du kan finna en väska som ser ut som en Chanel, men med en annan logga och även den gjord i kvalite och läder och inte mkt billigare än orginalet.
Men vill man ha en väska av kvalite då skall du till lädermarknaderna. Det finns två av dem i Florens och de liknar vilken marknad som helst, typ Åsele??? hahaha fast allt är svindyrt och man såg poliser promenera fram och tillbaka överallt.
Vi upptäckte varför??? Det finns en hel del som lägger ut lakan och har några väskor ståendes. Helt plötsligt samlas de ihop och försvinner ini i en gränd, för polisen kommer gåendes. Det gällde oxå alla försäljare på kvällen som sålde sådant där billigt krafs, typ klockor, leksaker. Vi såg två försäljare bli tagna och polisen gormade och skrek som om de hade gjort ngt väldigt dumt och puttade in dem i polisbilen och sirener på!!!
Nåja jag hittade min fina väska och en underbar paschminasjal.
Vi var även in på Disney 5-6 gånger !!! gillar verkligen den affären. Prinsessklänningar och gosedjur från alla Disneyfilmer och jag kunde inte få nog av att krama Nasse och lilla Marie från Aristocats. Behöver jag säga att barnen var som i himmelriket därinne. Vi hittade lite grejer till barnbarnen och även födelsedagspresent till Viggo.
När jag ser  på denna bild så kommer jag ihåg ngt som jag märkte när vi gick omkring. Vi hade ordentliga eccosandaler på oss, när vi var ute och gick och vi var inte många som hade ordentligt på fötterna.
Det är tusentals turister i denna stad och de flesta hade högklackat eller små sandaler ofta med bling. Killarna hade väl bra skor men alla kvinnor???? fy bubblan för att gå på dessa gator med klackar. Platta skor är ju heller ingen höjdare kan jag tycka. Nåja nog kändes det väl lite billigt att gå ini i alla flashiga butiker typ Chanel och Gucci med fotriktigt och kappahlkläder haahha
Nu skall jag strax ta tag i det som skall göras innan jag åker in mitt på dagen till jobbet. Det är mycket julartiklar som kommit och som skall läggas ini kassadatorn och prislappar finnas. Men vi hörs väl???

Godmorgon Måndag

Publicerad 2014-09-22 07:52:44 i Allmänt,

Oj oj tur att jag är morgonpigg, för idag så ringde inte makens klocka. Han skulle upp halv sex, men av ngn anledning så ringde den inte, men jag vaknade ändå tidigt så han blev inte sen till jobbet. Men ingen kafkekopp och kryss blev det. Tiderna i helgen blev kanske förskjutna för oss hahahhah. Vi var ju på surströmmingsfest i lördags. Supertrevligt inte bara smaskig surströmming utan roliga lekar och härligt sång och dans. Nu tror jag visserligen att vi sjöng sämst denna gång och min rumpa bidrog till poängförlust. Men lika kul för det var det. Nu undrar ni nog varför min rumpa stal poäng?? jo pga en av lekarna var att ha ett skärp runt midjan och på det ett snöre med en penna som man skulle få ner i en flaska??!!! problemet är ju att jag har min midja väldigt högt och en rätt stor rumpa vilket gjorde att jag såg ingen penna dinglandes mellan benen....det är säkert,,,den måste bara ha legat på rumpan...nåväl jag fick sänka skärpet och då såg jag dem....ja jag lyckades se två? Måste bero på glasögonen. Men till slut så fick jag till det.....men allvarligt....fort gick det inte hhaahaha. Vi var hemma vid 2 men jag tror inte jag somnade förrän halv fyra.
 
Men hör och häpna igår så vaknade jag tjugo över elva!!!! vet knappt när det hände sist. Visserligen blev det sent, men jag brukar ju inte sova så länge. Kändes som om hela dagen var borta. Städade lite hemma och for iväg och köpte 10 säckar täckbark och markduk som vi skall ha tills nästa lördag då det är fixardag här på området. Sen ett besök hos en av sönerna som flyttat till tobleronehusen på Ersboda. Lustigt nog i samma hus som jag sist besökte för ca 32 år sedan!!! jisses så läskig siffra. Det var en trevlig lägenhet, ljus och mycket fönster. Tror verkligen att de kommer att få det bra där.
 
Vi köpte lite blommor till dem bla en köttätande växt. Vi testade att hålla en nyckel i blomman och ....tjoff så slog den i hop. Måste vara toppen att ha om man har fruktflugor hemma hahahah. Sen var vi en tväris till småpojkarna och jag fick mig en liten kram. De är så goa och blev glada över de småsaker vi hade med oss från vår lilla resetripp.
Nu tänkte jag visa några bilder från Florens, tänkte ta några varje dag.
De första måste av naturliga skäl bli av domen - Il Dumo som upptar hela centrala Florens gatuvy. En fantastisk "kyrka" som är större än enorm. Alla vägar utgick från Domen kändes det som, eftersom hur vi än gick så såg vi Domen på slutet.
Utsidan var så dekorerad att man kunde nog tillbringa lång tid där om man ville studera alla detaljer. Stayer gjorda Michelangelo och målningar av dåtidens stora målare. Så vacker den var och man förstår att det tog ngt århundrade att färdigställa den helt. Till skillnad från många andra kyrkor från den här tiden så hade man satsat allt på utsidan. Insidan var i princip inte så märkvärdig!!! om man tex sett Notre Dame. Men utsidan hade sju olika sorters marmor, guld och statyer i mängd och mass. Man förstår ju att kyrkan betyder mycket för katolikerna med tanke på att det finns en kyrka i varje kvarter. Inte lika flådiga utsidor men vackra insidor och man fylls av lugn och harmoni inne i dem.
Här är en av ingångarna och hela rasket har samma rikliga utsmyckning. Ja det vvar en upplevelse att sitta på kvällen och äta middag på ngn av resturangerna runt torget, med alla vackra detaljer upplysta av strålkastare.
Just den kvällen så åt jag en fantastisk saffransrisotto med sparris och räkor och maken en kalvstek.
Det fanns till och med en liten lady och lufsenstämmning i luften hahahh
Nästa bild visar hur vägarna leder fram till domen. Vi upptäckte sju vägar men det var nog fler hahaaha som utgick från domen.
Som ni ser så är det ingen modern bebyggelse utan bara en massa underbara gamla fina kvarter.
Inte heller så mycket neonskyltar och liknande. Inte heller så mycket bistro och barer överallt som på många andra platser i Italien. Kanske mycket pga att inte förstöra känslan samt att gatorna är rätt trånga. Man kunde gå i hundratals trappor och gå upp längst upp i tornet......men jag skulle inte för alla hästar i småland aldrig vågat gå upp i det 600 hundra år gamla tornet och lita på att taket höll hahahahah. Maken pga rädsla för höjder...
 

En liten försmak..

Publicerad 2014-09-20 15:32:28 i Allmänt,

Nu är det längesedan vi hördes av. Vi har ju som bekant varit till Florens och sedan åkte vi direkt upp till stugan. Vi kan sammanfatta denna tid som helt fantastiskt underbar. Flolens kräver många inlägg så det tar vi bara lite kort just nu. Vi börjar med varför jag skulle dit...När jag gick på Strömbäcks folkhögskola så hade vi ett läseavsnitt som handlade om Italien, rennässansen och Florens. familjen Medici som bodde i florens var makten personfierad i flera generarationer. De styrde banker, kyrkan och utsåg i princip påven. Hursomhelst så visades det bilder på en dörr som det tog 18 år att göra, som var karvad i trä och sedan förgylld. Flera av figurerna hade fått släktens Medicis ansikten och änglarna var de barn som inte överlevt barndomen. Tyckte det var så fantastiskt och vilje ngn gång i mitt liv se den där dörren....och nu är det gjort. En stor dörr var det och helt guldförgylld.
Inte så märkvärdig på bild men jag fick rysningar på armarna. Det är så märkligt så förjust jag är i gamla hus och historiska och omtalade platser. Ni kommer att få se ngr bilder på vackra hus och om ni tänker er att de husen byggdes ungefär samtidigt som vi häruppe i Umeå sprang omkring i näverskor och bodde i renskinshus så kan ni förstå så före de var eller så himla eter vi är.
Dan uttryckte det så bra:
Ja nu sitter vi här där da Vinci och Michelangelo bodde och ser alla dessa fantastiska hus och målningar som styrde världens syn på kultur....och Umeå är kulturhuvudstad!!!!! Så otroligt fånig.
Vill även visa er det först glaset vin....en annan liten tradition. Gå en kilometer och sen ett glas vin. Nja inte efter varje kilometer kanske för då kanske vi skulle varit väldigt berusade. Men det blev några glas per dag hahaha
Så  fort man beställer in ett glas vin så får man alltid lite tilltugg. Bröd med olja, snacks, nötter eller småpizzor osv.
Mycket gott och trevligt.
Nåja efter vi kom hem från Florens så for vi som sagt upp till stugan och där har det varit helt underbart väder. Dimmiga morgnar och soliga och vindstilla på eftermiddagarna. Jag har pysslat och broderat och sett på tv och inte gjort ett skvatt. Att återvända till staden gick bra med tanke på att vi skall på surströmmingsfest. Åh som jag längtat till detta. Inte enbart till strömmingen utan att mer få träffa våra vänner. Nu hoppas jag att jag kan övertala ngr av damerna att vi skall åka bort någonstans som kräver pass. Antingen Mallorca eller England eller...eller...ja vi får se....Jul i London skulle inte vara så tokigt,,,med alla fina lampor och tjusiga skyltningar och gå på tesalong och äta gurksnittar. Eller till våren till Mallorca,,dricka gott och sola och gå omkring i ngr trevliga shoppinggränder.
Jag är öppen för förslag för det mesta om det inte innebär snö och is.
Vi hörs
 
 

Godmorgon kära Ni

Publicerad 2014-09-11 07:20:09 i Allmänt,

Idag är det torsdag och jag håller på att göra mig i ordning för att fara till jobbet och ta emot varor och öppna upp så småningom. I afton är jag barnvakt åt Milou vars mor har träning. Den här terminen är vi barnvakt varannan torsdag och Milous morfar tar den andra torsdagen. Apropå det så fyller hennes morfar år idag hipp hipp hurra Kjell :)
Jag och barnens far må vara olika som natt och dag och träffs inte så ofta numer, men banden mellan oss finns där. Det märkte vi så tydligt när vi sammanstrålade på sonens bröllop att det fanns en värme mellan oss i vår stolthet över våra gemensamma barn. Att vi har en respekt och vill se tillbaka med värdighet om ni förstår vad jag menar.
Att skiljas är ju aldrig roligt och det kan nog de flesta skriva under på och man önskar ofta att det funkat. För jag kan återigen tycka att inte kan man säga att ett äktenskap har varit misslyckat när man fått barn tillsammans?
Men idag så mår vi bägge föräldrar väldigt bra och vi har bägge träffat ngn att tycka om och dela vårt liv med.
 
Apropå gifta sig...jag misstänker att min pappa kommer att gifta sig???!!!! Inte en dag för tidig hahhaaha
Han skulle iväg på medelhavskryssning och sa att när han kommit hem så kan det ha hänt ngt? Jag gissar på vigsel för ngn adoption tror jag inte på hahahaaha
Maken sa ngt som jag först blev lite arg över men sen så förstod jag hur han menade. Han sa att det är väl jättebra att du blir glad och inte arg över att måsta dela arvet. Inser att det finns nog folk som skulle uppröras över att han som närmar sig de åttio, nu gifter sig??? Men jag är så innerligt tacksam mot hans "flickvän" sen 25 år tillbaka som skött om honom och sett till att han får mat och trevligt sällskap. Ja annars hade han nog bara ätit pölsa till lunch, middag och kvällsmål......
Min far har dessutom åsikter som inte alltid är rumsrena och är envis som synden. Jo jag har nog blivit lite präglad hahahah  Så man måste nog vara utav rejält slag om man skall kunna stå ut med oss......
 
Igår så var dom ju och målade fönstren och det kom en jättetrevlig kille hit. Men yrkesstolt????? jag hade gjort ett bättre jobb själv och inte slafsat på fönstrena. Sonen sa att de jobbar på ackord och det som inte blir bra får de fixa sedan. Han hade många historier om olika misslyckade ackordjobb han sett ute på byggen. Fy fan vilket skitjobb det måste vara??? att slafsa och inte få känna att man gjort ett bra jobb och gå hem med en bra känsla i magen.
Skulle nog aldrig anlita yrkesfolk i första taget....en svartjobbare gör nog bättre ifrån sig.
Om man trivs med sitt jobb och /eller har bra arbetskamrater så spelar det ingen roll vad man har som sysselsättning. Så kanske den mannen som var här och målade har bra arbetskamrater????hoppas det, för trevlig var han.
Ikväll så måste vi packa ner lite kläder och kudde inför resan. Maken hade resfeber sa han. Men hans resfeber är inte av förväntan eller ngt sådant utan handlar om mer negativa tankar. Typ om vi hinner med flyget? Om vi blir fast i Zurich? Transfern in till Florens? hur kommer det att gå och vad kan hända...
Fast i Zurich sa jag...jamen det måste väl gå bra och det kanske är en jättefin stad. Transfer in till Florens???det är inte långt och vi har hjul på väskan....Jamen om väskan kommer bort då kontrade han....jamen då slipper vi ju dra på den....Jo jag är en ganska positiv person. Men och jag säger men...det är inte alltid lätt att leva med en positiv person. Det kan nog upplevas som om inget tas på allvar och att man är ensam om att styra upp saker och ting. Japp...men jag kan intyga att jag är en positiv person som har grubblat och analyserat klart. Jag är och förblir en tänkare tillika en vimsig, positiv människa. Ja vad ska jag säga......mitt liv är aldrig tråkigt

Rörig ordning på inlägg...

Publicerad 2014-09-10 07:34:18 i Allmänt,

Gårdagens inlägg var egentligen "dagen" föres??? Japp hade glömt posta det. Så vad fyllde jag gårdagen med? Ja jag grejade med fakturor och var och jobbade efter jobbet gick vi på staden, för ngr ärenden. Första stoppet var Forex då vi behövde växla, sen Lagerhouse för lite fler glas, som skall bli ljuslyktor. Sen lite middag och som dessert ett par nya sandaler. Mina skor är helt slut :( nu menar jag sandalerna med rem. Vi ska ju iväg till Florens och vi vill gå en del och då bör man ju ha bra skor. Hade tänkt att köpa ett par billiga på rea som kunde hålla över helgen...men. Nu är det så att har man en gång börjat med bra skor och kvalite, så går det inte att köpa ngt halvdant längre. Så istället för ca 200 pix så blev det 1000. Inte kul men nödvändigt :)
 
Just nu står det en man i mitt kök!!! han är bara ute efter en sak...och det är att få måla mina fönster...skratt
Jamen hallå....lite dum årstid att måla, tycker jag i alla fall. Dessutom med plastskitfärg....grrr  Men företaget bedyrar oss att det är inga problem...jojo det tror jag när jag ser....
 
Vi gick och la oss tidigt , maken för att läsa och jag för att lyssna på bok. Jag brukar ju somna fort men precis som med vanliga böcker så är det svårt att slita sig från en bra bok.
Hur går det i valet tror ni? Just nu är det svårt att sia, men jag skulle bli förvånad om Alliansen får sitta kvar, även om jag föredrar det. Skulle inte satsa några stora summor i vadslagning.
Umeå kommun  har alltid räknats som en röd kommun, så det fortgår nog. Men det skall bli spännande att se siffrorna. Vi är ju borta på valnatten så vi får väl hålla oss uppdaterade via sociala medier.
 
I ärlighetens namn så känns det väldigt underligt att ha en person i lägenheten som jag inte känner och som bara står där och grejar på.....jag trycker här i rummet och surfar runt och läser bloggar. Men nu måste jag ta tag i dagen....ooops nu kommer han in hit.......och skall måla...shit
 

Askmoln???

Publicerad 2014-09-09 08:33:13 i Allmänt,

Såg att det var ett vulkanutbrott på Island!!!!  Tänker på förra gången då flyg ställdes in pga askmoln....nej ngt sådant vill jag inte veta av. Vi SKA flyga på fredag så det så...i värsta fall får jag ta maken på kvasten och ge oss iväg precis som när jag skall till Blåkulla.
Helgen har väl varit okey. Fredagsafton så stängde jag och vi åt Statoilmiddag, hyrde en film men såg istället några avsnitt på serien vi följer. Man fick ha hyrfilmen tre dgr så vi kunde ju dra ut på den så att säga.
Maken vaknade på lördag med en migrän som i princip gjorde honom sjuk. Vi anande nästan det då han haft en hård jobbvecka och då kommer migränen som ett brev på posten, vid första ledighet.
Jag for på jobbet och efter det och handlade lite förnödenheter. När jag var hemma vid fyra så fixade jag en ungspannkaka??? ja ingen flådig lördagsmiddag...
Maken var uppe i några timmar men gjorde en väldigt tidig kväll då migränen gjorde sig påmind. Jag såg ett tag på tv sen gick jag och la mig ca 21.30, ganska skönt. Vaknade på söndagsmorgonen kl sju av att maken var uppe och i och för sig, han hade ju i princip legat ett dygn. Jag förberedde middagen som skulle bli rullader. Hade helst föredragit oxkött med hade bara vanligt innanlår och det bör koka i ngn timme för att bli supermört. Vi skulle vara barnvakt åt Milou idag då hennes mor hade "Try outs" som betyder provträningar, dvs en test på vilka kunskaper de sökande har och om de platsar i tävlingslag. Milou var inte på sitt bästa soliga humör och blev ledsen bara jag gick bort en liten bit. Antingen så grät hon eller så kastade hon grejer eller ville slåss. Hon har verkligen humör den lilla tjejen. Nåja lite bannor fick hon men hon ville allra helst att jag skulle leka med henne och fika och lägga pussel. Eller lägga pussel är fel utryckt, jag lägger bitarna på plats och hon sliter bort dem. En lek som kan roa länge.....inte så jättekul tycker jag men hon är väldigt nöjd när hon får slå sönder eller "förstöra". Varför gillar barn det??? det har alla ungar jag mött på i den åldern gjort?? sandkakor som man gör....pang med spaden eller bara stampa??
Antagligen är det för att de kan...det är svårt att göra en sandkaka om man är liten men att sabba den är lätt....
 
Idag har jag en del att göra och jag hoppas att jag får det gjort. Jag är väldigt omotiverad hahahahaha
Skulle hellre vilja lyssna på ljudbok och pyssla,,,,men det går inte för sig, för mig veterligen så görs inte saker av sig själv.
Nåja nu skall jag inte gnöla, för om jag är duktig och effektiv så är jag klar med allt måste och har hopp och lek sen...

Lördag sjätte september

Publicerad 2014-09-06 09:25:45 i Allmänt,

Ja igår blev det inget bloggande alls.....vad är mitt försvar vad är min förklaring???? Ingen aning själv faktiskt??? Dagarna flyger fram för mig som för alla andra, kan jag konstatera. Jobbade igår och det är så trevligt att "bara" vara där och stå i kassan. Inte bry sig ett dugg,,ja det var väl kanske lite för mkt sagt. Ville ju beställa en massa grunks från Panduro, men butikschefen ser på mig strängt hahaha Tror jag har mött min överman i kontroll....
Men jag fick nog mer lite vackert bling i alla fall hahahaah
Det är verkligen en drömtillvaro jag har, ingen stress och en hel del tid till att göra det som skall göras i ett hem och det blir tid till kvällar som är fri från arbete. Hur fort har inte det gått att erövra mitt hem från en arbetsplats till ett hem? Inte riktigt i mål än men jag ser målsnöret. Maken märker det i alla fall och är väl mindre nöjd hahaha Nu kommer det önskningar om att måla och tapetsera och flytta runt och greja. Sånt har legat längst ner på min lista och mer initiativ om sådant har kommit från min "vill inte förändra något" make. Han har tom frågat när jag skall börja jobba mer hahhaha
Men det finns även en baksida på denna förnöjsamhet. Jag är inte riktigt mig själv.....svårt att förklara. Men om jag säger att min impuls och jävlaranamma och krigarlust är puts väck. Istället för att vara den där galna hackspetten på julafton liknar jag mig själv med Ferdinand under korkeken. En härlig tillvaro som jag verkligen gillar och saknat....men det är inte jag.
Är som en papegoja men vingklippt som inte flyger omkring utan mer sitter och putsar sina fjädrar. Jag har nog haft ett stort behov av break och vila. Men jag kommer liksom inte igång riktigt...har ingen lust till ngt och min fart är...obefintlig. Nu menar jag arbetslusten och full fart framåt känslan. Pysselbarometern ligger på topp och jag grejar och donar.  Lustigt nog så känner jag mig väldigt harmonisk och går omkring och småsjunger. Men var i hela friden är min galna hackspett????

Ändringar i resplanen...till Florens

Publicerad 2014-09-04 07:32:32 i Allmänt,

Farmor Fia ( Milous) tipsade om ett annat ställe med väskor och det var okänt för mig???? Panik ny resplan hahhaha  hon hade varit där flera gånger och tipsade även om kringliggande byar. Men vi har ju en begränsad tid så vi kommer nog inte att hinna dit....Men vi kanske kan åka tillbaka med våra goa reskamrater?
Ja det finns fler ställen i Italien som jag vill till. Gardasjön har alltid lockat och vi har pratat om vandring också. Men då handlar mer resan om att äta och dricka och vandra. Jag gillar ju flera olika sorters resande, både stillsamhet och stad med gamla hus och konst. Men jag gilllar även charter, där du lämnar din hjärna i en burk på flygplatsen och bara jäser i en solstol.
Är osäker på om jag skulle gilla Asien?? Lång resa för att jäsa i solstol,,,,maten billig och viner..som är inhemska.
Palmer och spindlar nja. Men sen att det är sagolikt vackert och paradisiskt tvekar jag inte en sekund om. Men åker man så bör man väl stanna i 14 dgr och det vete sjutton om restid, mat och omgivning är värd. Men man vet aldrig det kanske är kalasbra. Enligt sonen är det helt fantastiskt...men jag tro han tänker på ölkostnaden???
 
I dag blir det en kortare resa...ner till jobbet. Var där en stund igår och det kändes bara bra. Hade egentligen tänkt jobba med avstämning igår men vi har ett "hoppande" internet just nu. Borta en stund och kommer tillbaka en stund....väldigt irriterande.
Igår afton var vi till lillprinsarna och där var de alldeles nystädat, för det doftande rent i hela huset. Kanske skulle ha gjort detsamma härhemma? Nja nästa vecka kanske....speciellt i köket. Hursomhelst så var Viggo hur söt som helst med sin glugg och jag ägnade väl kanske för mycket tid till honom för Liam kände sig nog försummad. För att få lite uppmärksamhet så sa han: - Har du sett så mycket hår jag har? och strök sig över huvudet.....lilltrollet.
En annan underbar upplevelse att få höra är när han säger: - Nu måste jag skynda mig att äta upp maten, för jag måste busa med morfar...Vilken lycka att få höra och jag gråter i hjärtat för dem som inte har sina små nära och få njuta av dem som vi får.
Idag blir det jobb och maken hämtar upp mig sen. Middagsplanerna har jag ingen aning om, vi har ju kokt potatis som vi kan steka. Potatisen var tänkt till makens Nätting men tydligen var den illa rökt och fick åka i soporna...yippie jag slapp stanken...fastän det är synd om maken som verkligen längtat efter den sk födan.
Nu blir det lite tvättande och borstande på denna människa innan hon hoppar ini i kläderna och åker ner till arbetet. Ha en underbar dag.

Minns ni?

Publicerad 2014-09-03 08:01:35 i Allmänt,

Minns ni bokserien Sagan om Isfolket? Skriven av Margit Sandemo??? Vi var många såg låg vaken natten igenom och sträckläste böckerna. Harrejisses så bra de var...och nu har jag laddat dem på min telefon...yippie. Har redan hört första boken och började igår kväll på andra.
Ni som inte har en susning om vad jag pratar om så handlar det om en släkt i Norge och historien börjar på 1500 talet och in i modern tid. De är häxor och trollkarlar onda eller goda och orsakar ofta sin mors död då åtminstone männen är så bredaxlade att modern förblöder. Jag tycker ju inte om fantasyböcker och jag har ingen aning om detta kan kallas för fantasy??? tror inte det faktiskt. Det handlar om människorna framförallt och deras liv och släktens försök till att häva släktens förbannelse som ingicks med urfadern Tengils förbund med djävulen.
Låter hur tramsigt som helst men de var så bra. Ni kan ju förstå att det är trevligt att gå och lägga sig och lyssna.
 
Vi röstade igår afton i alla fall och har nu gjort vår plikt och skyldighet, men framförallt skall vi hylla möjligheten till fria val. Vi röstade på Scandic hotel och jisses annåda vad de fräschat till och gjort fint. Vi kommer nog att åka dit och äta ngn dag. När vi kom hem så surfade maken på om Florens och vi bestämde oss för vad vi skulle se. Han är ju lite extra rolig då han var in på google satellit och gick runt på gatorna. Men faktum är att han hade urkoll när han gjort detsamma när vi skulle till Paris. Han visste precis åt vilken håll vi skulle gå. Hursomhelst så skall vi till Villa Medici för att se den berömda familjens hem och sen till ett museum med bla Davidstatyn gjort av Michelangelo och urhuggen ur ett enda block. Maken vill till Leonardo da Vinci museum och sen måste vi ju se den stora kyrkan. Men vi upptäckte en oroande sak...precis runt hörnet på vårt hotell ligger en jättefin vinbar???? av vår erfarenhet så gäller det att vi inte går in där för då kanske det inte blir ngr museum alls. Har en tidigare erfarenhet av det hhaaahaha.
Nu börjar vi faktiskt längta dit....värmen, vinet och maten och väskorna....när vi såg på google gatuvy så såg jag mängder av väskbutiker och stånd på Piazza Republica.....mmm det vattnas i munnen. Men ni skall se att jag kommer inte hem med ngt alls hahahah brukar vara så när jag längtat och trängtat att när jag väl har det framför mig så...nej det fladdrade inte i bröstet eller kändes tillräckligt intressant längre. Brukar faktiskt vara mer vanligt än ovanligt.
Vi måste ju växla pengar också, men det är ju euro så jag antar att det har de hemma. Ibland så måste man ju beställa pengar. Åh så mysigt det skall bli att äta och dricka gott. Tråkigt är väl att inte våra reskompanjoner inte kan följa med i år men vi kunde ju inte fara i fjol så nu satsar vi på nästa år. Det är roligare att resa med sällskap även om jag gillar att umgås med maken. Men att uppleva med andra känns större på ngt vis. Tror att vi människor stimulerar varandra till känslor. Ett exempel är att om vi sitter själv och ser ngt roligt så skrattar vi sällan högt utan fnissar eller ler. Men tillsammans med andra så skrattar vi högt och det sker ju av sig självt på ngt konstigt vis.
Det är märkligt beteende egentligen!!

Tisdag 2/9

Publicerad 2014-09-02 08:02:42 i Allmänt,

Ja kan ni tänka att nu är vi inne i september, kära värld så fort det går. Men vi börjar med recension av falsk kebab: Mycket bra är mitt betyg. Jag gillar ju inte riktigt kebab, då jag en gång fick ngn seg läskig bit. Men det riskeras ju inte med detta. Smaken var också bra, det enda är att om man vill steka på köttet så bör man nog servera ganska direkt. Det kan nog bli lite för torrt om man vill micra upp dem igen senare. Men jag tycker nästan att det blev godare och en del bitar blev lite krispiga.
Skulle tro att det går utmärkt att ha det i en gryta med lite sky för varmhållning, för att undvika att det blir torrt.
Igår så hände det ngt stort....Viggo tappade sin första tand !!! Åh måste verkligen dit och se på lillgullet. Han kommer verkligen bara vara sötare med glugg hahaa.
Ja vad var det mer igår....jo jag var ju hos Milou på förmiddagen och passade henne en liten stund. Hon var feberfri, men snorig och orken är inte densamma. Motgångar är tungt och tillrättavisningar ännu värre. Hon ville tömma ur skafferiet och jag sa nej. Då slängde hon sig på golvet och grät, inte bara av ilska utan riktig gråt :(
Men när jag spolade upp vatten i badkaret kom glädjen tillbaka och hon kunde ha hoppat i med kläderna på.
 
I afton skall vi nog i väg och förtidsrösta, eftersom vi inte är hemma på valdagen. I kommunvalet blir det sossarna och sonen på personval hahaah och riksdagen blir det Moderaterna. Har inte riktigt en susning hur maken tänker och jag tror nog att han inte är riktigt säker än. Så rätt vad det är blir det ingen röstning idag....
Tror dock att det blir tungt för Moderaterna att ro hem valet i år. Vilket inte känns bra såklart, men är det fria val så är det och det skall vi vara stolta över.
Apropå val så är det ganska kul att läsa valpropaganda. Vi vill ha sextimmarsdag, vi vill skapa bättre sjukvård, vi vill ha mindre barngrupper....
Jag vill ha en Cadillac, jag vill ha ett pysselrum, jag vill att det skall vara sommar jämt....Ooops ser ni det orimliga??? Inga löften alltså utan en dröm av rosa små floskler.!!! Nåja då står de inte och blåljuger oss rakt i ansiktet. Men jag har ett förslag på finansiering. Staten får köpa en massa bingolotter och kamma hem lite finansiering eller kontakta Lendo??? De verkar ju ha bra låneförslag, så de kan låna till välfärd hahaha. Ingen bra grund alls om du frågar mig.
Idag skall jag fortsätta med pappersjobb och göra lite avstämmning. Så himla skönt att inte få klump i magen eller känna sig jäktad utan papperna längre. Yippie säger jag....
För övrigt håller jag sakta men säkert försöka förstå mig på denna dator. Men har inte en susning om hur man bifogar dokument mailen??? Det funkar inte som det gjort förr....hmmm teknik - Bläh
 

Klokt sagt

Publicerad 2014-09-01 08:12:10 i Allmänt,

Läste ngt klokt på FB idag, det var en Mårten Andersson som skrev om två idiotprogram som kört igång på tv igen. Paradise hotel och Big brother. Har aldrig varit ngn fan av de två programmen och har nog inte sett hela program, innan jag får en klump i magen och byter kanal. Jag har sett färdigt när man bara kan konstatera att det är alkohol som är den röda tråden, att ju mer skandal man kan göra ju populärare blir det. Denne Mårten skrev att det skulle väl vara mer intressant att se detta utifrån hur människorna pratade med varandra och hur de påverkade varandra avskilda från den yttre världen. Men jag antar att då skulle det inte bli ngn mer säsong, för många av oss människor tycker tydligen om att se ngn ragla omkring och se andra människor i alkoholdimma göra bort sig.
Jag är stolt när jag säger att sådana program tycker jag är förnedrande att se. Stolt att jag tagit ställning om vad jag tycker är dåligt. Visst är Ullared och Böda och Idol fyllt med knasbollar, men de är då åtminstone inte fulla, utan "naturligt" knasiga. Tycker inte om de programmen heller, jo Böda är mer charmigt och jag blir sugen på att campa.
Så visst påverkar programmen oss som ser.
Jag försöker att inte döma dem som tycker att Big brother är bra, men det är svårt. Naturligtvis ser jag program, som är helt vansinniga jag också.
Men tycker att det är långt mer intressant att se "sommarprogrammen" där det är ca 6 personer som inte känner varandra och som sitter och samtalar om allt och ingenting. De är inte alltid eniga och ändå så är det så spännande att höra och se andra människor samtala. De dricker alkohol ibland men det är i samband med måltid.
Långt mer intressant att se än människor som hoppar och skuttar och ofta är rent sviniga och ytliga karaktärer, alkoholrusiga och fy för den lede vad jag skäms för dem.
När mina ungar bodde hemma så ville jag inte att de skulle se på dessa program. Naturligtvis så var de istället hos ngn kompis och såg och jag skulle tro att flera av dem ser på eländet idag oxå. Men jag var och är tydligt med
att jag som vuxen och förälder anser att det där är inget jag tycker skall visa under mitt tak.
Nu är de vuxna och får ta ansvar över sina egna åsikter och människosyn och vad de tycker är okey att ha på tv inför sina ungar.
Men att det är ett svårt ämne och det är svårt att hålla en konsekvent hållning. Jag tycker i alla fall att det är svårt och jag måste nog säga att mina åsikter svingar sig mellan olika förhållningsätt. Så jag måste nog säga att även jag ägnar mig ibland åt dubbelmoral och erkänner att ibland så måste jag ta tag i mig själv. Men jag föredrar att se det som ngt positivt, att man kan förändras och utvecklas (usch avskyr egentligen ordet utvecklas) Det är oftare till det bättre och gör mig till en bättre människa inför mig själv.
Men nu kan vi avsluta dagens babbel, skulle kunna skriva flera a4 papper om detta ämne...skratt.
Ha en bra dag....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela