myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Minns ni?

Publicerad 2014-09-03 08:01:35 i Allmänt,

Minns ni bokserien Sagan om Isfolket? Skriven av Margit Sandemo??? Vi var många såg låg vaken natten igenom och sträckläste böckerna. Harrejisses så bra de var...och nu har jag laddat dem på min telefon...yippie. Har redan hört första boken och började igår kväll på andra.
Ni som inte har en susning om vad jag pratar om så handlar det om en släkt i Norge och historien börjar på 1500 talet och in i modern tid. De är häxor och trollkarlar onda eller goda och orsakar ofta sin mors död då åtminstone männen är så bredaxlade att modern förblöder. Jag tycker ju inte om fantasyböcker och jag har ingen aning om detta kan kallas för fantasy??? tror inte det faktiskt. Det handlar om människorna framförallt och deras liv och släktens försök till att häva släktens förbannelse som ingicks med urfadern Tengils förbund med djävulen.
Låter hur tramsigt som helst men de var så bra. Ni kan ju förstå att det är trevligt att gå och lägga sig och lyssna.
 
Vi röstade igår afton i alla fall och har nu gjort vår plikt och skyldighet, men framförallt skall vi hylla möjligheten till fria val. Vi röstade på Scandic hotel och jisses annåda vad de fräschat till och gjort fint. Vi kommer nog att åka dit och äta ngn dag. När vi kom hem så surfade maken på om Florens och vi bestämde oss för vad vi skulle se. Han är ju lite extra rolig då han var in på google satellit och gick runt på gatorna. Men faktum är att han hade urkoll när han gjort detsamma när vi skulle till Paris. Han visste precis åt vilken håll vi skulle gå. Hursomhelst så skall vi till Villa Medici för att se den berömda familjens hem och sen till ett museum med bla Davidstatyn gjort av Michelangelo och urhuggen ur ett enda block. Maken vill till Leonardo da Vinci museum och sen måste vi ju se den stora kyrkan. Men vi upptäckte en oroande sak...precis runt hörnet på vårt hotell ligger en jättefin vinbar???? av vår erfarenhet så gäller det att vi inte går in där för då kanske det inte blir ngr museum alls. Har en tidigare erfarenhet av det hhaaahaha.
Nu börjar vi faktiskt längta dit....värmen, vinet och maten och väskorna....när vi såg på google gatuvy så såg jag mängder av väskbutiker och stånd på Piazza Republica.....mmm det vattnas i munnen. Men ni skall se att jag kommer inte hem med ngt alls hahahah brukar vara så när jag längtat och trängtat att när jag väl har det framför mig så...nej det fladdrade inte i bröstet eller kändes tillräckligt intressant längre. Brukar faktiskt vara mer vanligt än ovanligt.
Vi måste ju växla pengar också, men det är ju euro så jag antar att det har de hemma. Ibland så måste man ju beställa pengar. Åh så mysigt det skall bli att äta och dricka gott. Tråkigt är väl att inte våra reskompanjoner inte kan följa med i år men vi kunde ju inte fara i fjol så nu satsar vi på nästa år. Det är roligare att resa med sällskap även om jag gillar att umgås med maken. Men att uppleva med andra känns större på ngt vis. Tror att vi människor stimulerar varandra till känslor. Ett exempel är att om vi sitter själv och ser ngt roligt så skrattar vi sällan högt utan fnissar eller ler. Men tillsammans med andra så skrattar vi högt och det sker ju av sig självt på ngt konstigt vis.
Det är märkligt beteende egentligen!!

Kommentarer

Postat av: Farmor Fia

Publicerad 2014-09-03 08:49:55

Åh , underbara Florens! Jag har varit där några gånger och det finns massor att se. Glöm för Guds skull inte SAN Laurenzimarknaden med alla lädervaror och VÄSKOR !!!! Uffizierna är värt ett besök och för att inte tala om Domen. Skaplig klättring till kupolen. Kringliggande byar med kloster är också värt ett besök. Ät för mig också - maten är fantastisk. Jag hoppas kunna åka igen men då med min målargrupp!!! Ha d så mysigt!

Svar: Va???? är väskorna där?? jag hörde att det även skulle vara på piazza Republica???? Vi funderade även på Uffizierna för tavlornas skull,,,Dan är dock mindre intresserad hahh men om han får se da Vinci så borde jag få se på konst? eller hur?
myma.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela