myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Trodde jag sett det mesta....

Publicerad 2015-08-31 09:49:44 i Allmänt,

Kära värld vilken upptäckt jag gjorde idag och jag satt länge och bara funderade på hur i hela världen fungerar folk??? Är det bara jag som trodde det var ett skämt, eller kan det verkligen finnas behov av allt vansinne som finns att oroa sig över och behövs verkligen dessa produkter. Könsperuker!!!!
Satt och läste i aftonbladets söndagsbilaga i ngt läsarbrev om en kvinna som nu hade träffat en man men var så generad över sin glesa hårväxt på sitt kön att hon inte vågade ta av sig och hade hört att det fanns peruker....då rekommenderades hon att köpa en merkin....ja en peruk att klistra (antar jag) på det onämnbara och saken var klar.
Jamen kära värld.....jag trodde inte mina ögon. Det är inget skämt det finns tydligen en stor marknad för detta och ngr med rosett!!!! Ojoj sickna tokerier. Ja en sak till som jag inte har komplex för.Har ärligt talat inte äns tänkt en tanke på om hur lite eller hur mycket hår jag har på det stället på kroppen för att det skall kännas bra.
Ja nu lämnar vi detta vansinne bakom om oss åt glädjs åt dem som tycker att det känns bra med en peruk och nu kan skaffa en sådan. Vi andra kan gå vidare med vårat.
En härlig helg har jag haft men som vanligt så är de korta, alltför korta. Igår så hade vi middagsfrämmande och vi fick en låda
Med ett gott innehåll, så smaskigt
 
Jo så att det blev lite fika efter maten......orkade inte smaka på allt men istället så har vi efterätt i afton efter jobbet. 
Igår så var My förbi och hon berättade om en sådan hemsk sak som inträffat i helgen. Hennes bästa väns kusin hade varit på en återträffsfest från nian och en av killarna hade ramlat ut från fönstret och slagit huvudet och hade fått åka in på sjukhuset och läget var kritiskt. Senare messade hon mig och sa att pojken hade avlidit...20 år gammal!!! herreminje så otäckt och gud bevare hans familj och vänner. Hade både tårar i ögonen och en klump i magen resten av kvällen och kan bara konstatera att livstråden är skör och värdefull och kan klippas av närsomhelst. Krama varandra och värdesätt dina nära och kära.
Idag blir det lite jobb och klippning av hår...på huvudet hahaaha. Börjar inte förräns lunch så nu skall jag betala lite traderavinster och fippla på med lite grejs härhemma. Solen lyser och allt är frid och fröjd efter en skön helg med min kära. Så nu börjar vi veckan med ett leende och glädjs åt det vi har och fått och är nöjder.
Ha en bra dag :)
 

Ett litet break

Publicerad 2015-08-30 09:15:33 i Allmänt,

Ja igår så blev det aldrig att jag skrev ngt alls och inte har jag tagit ngr bilder heller. Är verkligen ingen talang på att hala upp kameran :(
Men det har varit  full fart och raka rör och vila därimellan. På fredagen var vi ute på lokal och åt, 11 st ur familjen och dessutom blev vi bjudna på maten av Milous farmor och farfar. Storstilat må jag säga.
Maten var god och jag var mätt hela kvällen. Väl hemma så såg vi två Johan Falk filmer och jag må då säga att han som spelar johan Falk är en trist en....ingen som helst ändring av tonläge eller miner oavsett vad som händer. Nu är det ju för väl att han inte är i centrum i filmerna utan man får njuta av de andras skådesspel istället.
Var uppe sent som attan och sov hören och häpna till kl 8 men då skuttade jag upp och gjorde lite pappersjobb och sådant som är skönt att få beta av.
Senare for vi till pappsen och hälsa på och iväg till det förhatliga Maxi och handlade och sprang in i lite andra butiker och det blev lite inköp fast inte av mig. Svängde förbi mammas grav med en blomma och en liten fjäder som jag hittade eller liten tror det måste ha varit en skatfjäder. Ganska stor,vit och fin och gjorde sig bra i blomman .Sen hem packa ur och så städade vi lite b la skurade ur ugnen, bläääää så trist men fint blir det när det är klart.
Grejade lite med dockskåpet och kunde konstatera att mina ideer inte funkade med att lägga golv, av tunt faner. Blev alldeles för "guppigt" så nu måste jag fixa ett golv.....hmmmm tål att funderas på. Har oxå lagt en massa bud på tradera men har liten förhoppning om att få ngt för de flesta rasslade upp fort i pris. Det är desto trevligare om man får ett pling och har vunnit.
Maken fixade gomiddag och sen såg vi tre filmer på raken och kom inte isäng förrän efter kl ett. Först två Johan Falkfilmer sedan avslutade vi med San Andreas.
Gillar katastroffilmer av alla slag oavsett katastrof. Nu fick jag både det ena och det andra i samma film. Var riktigt spännade bitvis och hyfsat bra gjort. Det som är lite läbbigt är att det mycket väl kan bli som i filmen med tanke på att det är inte fråga om utan när det smäller till där i trakterna. Men slutet var lite väl fånigt och amerikanskt slå sig för bröstet slut. Man fick se den amerikanska flaggan börja svvaja och man sa vad gör vi nu??? Vi bygger upp igen......och flaggan svajade.
Idag så skall jag nu göra lite kassarapporter och sedan greja lite med dockskåpen. Vi får nog middagsfrämmande och sen ar jag tänkt ta ett långt bad. Fast det hade jag planerat både igår och i fredags hahaaha
 
 

Uppföljare och begär

Publicerad 2015-08-28 07:32:56 i Allmänt,

Ja nu har jag hört att uppföljarna är här eller snart här. Först så är det uppföljaren till Såsom i himmelen utav Kay Pollak. En underbar film enligt mig och en av de filmer som jag kan se flera gånger. Sen så är det den fjärde delen i Milleniumserien skriven av Stieg Larsson. För övrigt är den spökskriven för Stieg är ju död och denna är skriven utifrån hans manus och anteckningar. Det är få uppföljare som har hållit samma klass som den första om ni förstår vad jag menar men jag måste nog ändå både läsa och se dem. Ser faktiskt framemot bägge och försöker att inte ha så höga krav hahhaah Igår efter jobbet så var tanken att vi skulle handla men vi hade tvätttid och vi orkade inte fara iväg en gång till. Så vi valde att tvätta och beställde pizza istället. Ikväll så blir det kinabuffé med ngr ur familjen och det blir nog trevligt. Jag jobbar bara fem timmar idag och det är ju inte så illa. Morgonen hade jag tänkt ägna åt lite av varje, göra klart tavlan och dona lite härhemma. Tavlan nästan lyser, då det blir en kontrast av färgerna och det var ju precis det jag var ute efter. Nu tog jag bilden på kvällen, då jag provhängde upp den för att se hur mycket kvar av målande det är.
 
Igår på jobbet så hade vi två brandlarm med bara dryga timmen emellan och det låter otäckt och rösten i högtalarna som säger. YTRYM BYGGNADEN: DET HAR UTBRUTIT BRAND I BYGGNADEN. Det händer nästan en g/månaden och beror oftast på MC Donald och deras fritös. men denna gång så kom falsklarmet från Coop. Brandbilarna brukar snabbt anlända och strax därefter brukar vi få gå in igen. En av brandmännen var så tjusig att det riktigt sög till i magen och jag kan än en gång konstatera att det är ngt särskilt med uniformer. Jag ser verkligen framemot vår ledig helg och ikväll så ska jag försöka vara vaken så länge jag kan och njuta av att vara ledig. Kanske en lite tupplur på soffan.....så jag orkar haahaha. Extra skönt är det om jag ligger med huvudet i knät på maken och har kisse bredvid. Kisse som nu börjar få problem med maten och som gått ner fort i vikt. Skall avmaska honom och han skall få börja äta mjukmat som tillägg. han har ju så lite tänder nu att det börjar bli svårt att äta och dessutom så har han lågfett kost pga att han är kastrerad. Men nu är han senior och då behöver han lite extra. Har hittat en burkmat som är svenskproducerad och ekologisk utan benmjöl från kadaver från andra länder. Så det skall införskaffas och jag är inte helt säker på vad han kommer att tycka om det. han är lite småkinkig och inte lätt att få att äta nya produkter. Men äter han råttor så skall han väl kunna äta detta tänker jag. Ja så var det mitt begär.....efter cola zero och nu har det smugit över mig dagtid oxå suck...
 
Varje dag denna vecka har jag fallit för frestelsen, trots att kylen på coop är trasig och den är pissljummen. Dessutom så har jag varit konstant röksugen denna vecka, mycket märkligt och jag har rökt mycket mer på jobbet än hemma.
Antagligen för att komma ifrån dessa helveteslappar som vi byter ut och som aldrig verkar bli klart. Veckan har varit lugn och inte så mycket folk i rörelse. Jag tror att det beror på att folk håller på att få igång sina rutiner efter semestern och är trötta när de kommer hem och inte orkar gå på stan.
Nåja det kan jag relatera till för jag är oxå trött som attan på aftonen och riktigt längtar efter att gå och lägga mig. Igår var det extra skönt och vi la oss relativt tidigt och i nybäddade sängar som luktar fräscht och gott. Vi sover alltid med fönstret öppet, nästan året runt annars dör jag i värmeslag.Det är inte alltid min andra hälft tycker det är skönt hahaha
Men nu önskar jag er en trevlig fredag ;)

Minns ni?

Publicerad 2015-08-27 06:59:15 i Allmänt,

Kom på när jag var liten så älskade jag klippdockor. Varje vecka i b la Året runt så hade de veckans klippdocka som ofta kunde vara en kändis. jag klippte ut "dockan" och sen ritade jag egna kläder och jag minns att jag försökte göra garderober men att det inte gick så bra.
Men jag minns oxå att kataloger var ett fynd om man fick dem. man kunde klippa ut modellerna och sen kunde man klippa ut möbler och möblera ett eget hem. Ser ni redan då så var längtan efter dockskåp där hahahaha Kunde leka timtals med sådant och klippa och klippa och tejpa och klippa. Det var ju inte som nu att det är bilder på hela rum utan då var soffor för sig och stolar för sig mycket användbart :)
Denna vecka har då min själ och skjorta flugit fram och vi har torsdag redan!!! Idag så stänger jag inte och det innebär att vi äter middag idag. Jisses så konstigt det blir med mat när man stänger. Man är oftast så himlarns hungrig så det måste gå snabbt, så oftast blir det varma mackor eller bara smörgås och te. Igår så blev det det sistnämnda och läsplattan. Har beställt Readly vilket är ganska fiffigt om man som jag lägger ner alltför mycket pengar på tidningar. Det kostar 99:-/månaden och då kan du välja på en massa olika tidningar och även gamla nummer av desamma. Mycket bra tycker jag i alla fall som redan läst tidningar som jag normalt inte brukar köpa.
Vi är lediga i helgen och en auktion lockar.....ja men jag är osäker på om min andra hälft är sugen. Sen så nämndes det bara om traktorer,verktyg och maskiner i annonsen, så i så fall måste jag ringa och kolla så vi inte kör i onödan en massa mil och det bara är en massa sådant som inte är så intressant för mig att glutta på. Vi skall inte till stugan trots ledighet och det känns lite konstigt, men jag känner att jag måste få vara hemma och bara drälla runt. Har en massa som jag skulle behövt göra och hämta och fixa så jag tror inte det blir ngr som helst problem att fylla helgen med aktiviteter. Nu skall jag fixa mig i ordning för att fara och göra ett dagsverke och kanske det blir sol idag oxå :)

Tisdag 25/8

Publicerad 2015-08-25 07:01:19 i Allmänt,

Lön för vissa och övriga får vänta tills den 27:e. Brukar synas i kassan när det är lönetider, vilket glädjer mig hihihi Gårdagen var bara bra men jag var så trött i huvudet av alla lappar. En förklaring kanske behövs? Alla varor har prislappar som sitter i anslutning till varan och på dessa står det nummer som vi letar fram nya lappar till som står rätt pris och år på och sätter dit. Alla lappar i butiken byts den här tiden på året och det är ju ngr tusen..... Men nu är det bara en fjärdedel kvar så snart är vi klara. Var väldigt sötsugen eller egentligen bara sugen på ngt där jag stod med alla rackarns lappar och varenda gång jag går ut och röker passerar jag detta gottigott, men gett mig köpförbud och får endast köpa på helgen. Så jag köpte lite tugggummi istället och stod och tuggade på som en gammal ko.
Idag så var det först möte med banken och sen stänger jag och senare ikväll så är det Bosch igen på tv. Är sugen på att pyssla lite så när jag såg detta så började det klia i fingrarna, allt som behövs är lite ståltråd en gammal galge och ljung. Visst kan det bli fint?
Sen så har jag ju en del att göra med golvet och mitt lilla projekt när det gäller dockskåp. Håller på att prova och lägga parkett. Har avstannat för tillfället för jag behöver någon sorts linjal eller annan mall för att alla bitar skall bli lika stor, annars kan man nog bli fullständigt galen om man skall lägga golv antar jag. Dessutom tycker jag att det är ursvårt att klippa och skära rakt och kräver 100% koncentration av mig. Men inte har jag bråttom inte och dessutom letar jag efter en stubbe???? Bara måste ha en stubbe ngn gång i mitt liv. Eller vad säger ni?
Hur gulligt var det inte? Det riktigt kliar i skapartarmen. Hihihi sitter en skata härute nu som tycker att inga fimpar skall ligga i askkoppen utan han plockar upp dem....kanske röksugen och letar efter en bra fimp eller förhoppningsfull att där någonstans finns ngt att käka? Skator är faktiskt rätt vackra fåglar och i solen så skimrar fjädrarna i alla möjliga färger. Sen så har jag ju väldigt mycket gemensamt med just skator, då vi bägge gillar blingbling. Nu är kl bara sju och jag åker inte förrän kl halv tio så nu har jag tänkt plocka lite här hemma och sedan fortsätta måla på tavlan. Er alla önskar jag en bra dag :)

Dagg = Blöt i rumpan

Publicerad 2015-08-24 06:37:35 i Allmänt,

Jisses villken dagg det varit under natten...när jag gick ut för att njuta av dagens första cigg. Så blev jag alldeles blöt i rumpan. Nu sitter ju inte jag som gud skapade mig därute på altan utan har morgonrocken på mig men den blev blöt och det var bara att byta och hänga upp. Men det var vackert därute för nu kunde man se alla spindelnät som var full med dagg och de var i princip överallt därute i terrängen. Kisse såg lite rolig ut för han gick och stannade och skakade av tassarna och gick och stannade. Tydligen tyckte han att det var konstigt för han tittade på mig och jamade , precis som om jag kunde göra något??? Igår var det i huvudsak jobb och det var inte lika långtråkigt som det kan vara på söndagar. Tror att det är att man inte kan gå ifrån och ta en rök som är värst haahaha.
Ja vad hände mer igår??? jo vi började med tavlan som jag tänkt ovanför soffan. Vi hjälptes åt och drog lite streck här och lite streck där. Nu skall jag dit med lite struktur och sen fortsätta måla lite streck här och där. men det får bli kvällens jobb. Idag så blir det nagelfix på morgonen och sedan jobb till kl 18. Kommer nog mycket varor idag, då jag antar att det kommer två ordrar på en gång. Som jag sagt förr så har ju svinnet ökat en hel del på butiken och ibland så tar folk ur förpackningarna och hänger upp dem tomma ,nu undrar jag? Försigår det samma sak på banken??? Var och hämtade ut en ny dosa för min bankdosa hade gett upp. Till min förvåning låg där endast sladden....hmmm, Har de tjuvar på banken ? det känns inte tryggt hahahaha Så imorgon ska jag träffa min bankman och ställa han mot väggen, närå...jag tror nog att den mänskliga faktorn slagit till. Men som sagt jag skall träffa min bankman imorgon och ngn annan banksnubbe. De skall berätta om ngn sorts pensionsgrej för mig och jag har sagt åt min bättre hälft att närvara. Anledningen är att jag är så ointresserad och misstänksam så jag kan lätt säga att nä jag skiter i det där. Därför är det bättre att ha med mig ngn som ids lyssna hahahaha. Pensionssparande för mig är bara skit,,,,ja dubbelbeskattning och de fiskronorna man får ut är pinsamma. Sen så är jag ju en sådan krass person så jag tänker ju att jahaha jag skall alltså spara pengar till min ålderdom???? hmmmm kan ju ge mig faen på att jag dör dagen före utbetalningen,
Ja lite så är det....jag är nog en cyniker, det låter nog inte så trevligt, Men jo usch jag är nog en cynikenr. Med det som ny vetskap börjar jag dagen med att borsta tänderna och sätta lite svart på ögonfransarna. ha en bra dag ni andra hahahaah:)

Så underligt????

Publicerad 2015-08-23 08:44:33 i Allmänt,

Helt plötsligt när jag skrev så dock det bara upp en massa krumelurer i texten hmmmmm...... men det syns inte efter publicering. Nja om vi fortsätter där vi var så må ni förstå att jag funderade lite på hur hon tänkte och vem som försörjde henne. Men hon kanske fortfarande bodde hemma och betalade inget där eller hade en förmögenhet på banken eller hade studiebidrag. Men jag tror inte att killen heller var sådär jätteimponerad för han hmmmm lite förstående men det hördes att han oxå var lite fundersam. De var där för att köpa en present till killen systerdotter som skulle fylla elva och hon menade att det var bättre om han köpte några annorlunda pärlor, för som hon sa: Alla köper de finaste och då får hon ju flera, men om du köper några andra så kommer hon alltid att komma ihåg dom och det är roligare att ha något annorlunda. Ja jag gillar att tjuvlyssna på folk hahaha man kan få ngt att fundera på länge. Spinna ihop olika bakgrundshistorier och orsaker till det ena och det andra och i mitt huvud kan det bli en hel film hahahah Äsch nu skall jag sluta bubbla massa och gå och borsta tänderna och starta igång diskmaskinen. Då är det sen daxs att gå ut fixa i samlingslokalen. Ha det bäst :)

Ljuvliga söndag

Publicerad 2015-08-23 08:32:55 i Allmänt,

Trött och lite sliten och jag hade gärna sovit längre. Gick och la mig vid halv tvåtiden inatt och kl 10 över 6 tyckte en liten lurvig fyrföta familjemedlem att det var nog och ville ha vatten. Så jag gav upp efter ett tags intensivt petade i ansiktet med tassen. Vi hade gårdsfest igår afton och det var jättetrevligt och jag undrar när de sista lirarna gav upp...kanske de sitter där än???
Det var beställt exotisk planka och jag och lovar att det var enormt mycket frukt och väldigt lite kött???så vi gick till lill Ica och kompletterade. Vi gick tipsrunda och jag och maken hade en intern kamp om att den av oss som förlorade skulle ge fotmassage till den andre.....jag förlorade grrrrr..Barnen hade oxå en egen tipsrunda och skattjakt. Klockan tio skall vi träffas och städa och plocka bort, men jag börjar nog lite tidigare för jag skall jobba och vill byta om och sådant innan.
Häromdagen så var det ngt roligt som inträffade medans jag stod ute och rökte. Det var på jobbet inne i staden och då ser man ju en hel del saker och folk och inte minst hör lustiga och ibland konstiga samtal.
Det kom ett äldre par och mannen hade varsin påse i händerna som han bar på. Kvinnan gick vid hans ena sida och stannade till och gick på den andra och stannade till och sökte ngt i sin väska och gick tillbaka och sökte och gick till hans andra sida. Då stannade mannen och sa väldigt irriterad: Satans kvinna, om du någon gång i ditt liv kunnat bestämma dig.....det var så otroligt oväntad reaktion och på det sättet han sa det kändes det som om de varit tillsammans länge...kanske alltför länge.
Opps nu kom det med en anna bild oxå........
 
Igår på jobbet så satt jag bakom en hylla och höll på med prislappar och det var ett yngre par på den andra sidan. De var nog alldeles nya i sin relation, hur jag kan tro det vet jag inte men det var mer som en känsla. Hursomhelst så sa kvinnan att hon hade inskolat sig på en ny arbetsplats men att hon ångrade sig!!! För de skulle antagligen ringa och vilja att hon jobbade och det var så störande.....jag trodde jag hört fel??? men hon bara fortsatte och sa att hon ville bara tjäna så mycket att hon klarade sig. För att jobba störde hennes planering och hennes liv och det tog så mycket energi. Jag bara satt och funderade på vad jag hörde medans hon surrade på hur bökigt hennes liv blev och 
hmmm nu hände det ngt konstigt med inlägget.....
 

En kortis....

Publicerad 2015-08-22 08:45:02 i Allmänt,

Har egentligen inte tid att sitta här och skriva en massa trams men det gör jag i alla fall. Har sovit länge idag...kan bero på att kisse inte varit inne inatt utan legat ute på altanen och därför inte petat på mig i vanlig ordning.
Gårdagen var bara bra och slutade perfekt. Efter jobbet så var vi bjuden på middag hos äldsta flickan med familj. Paj och kräftor...jisses så gott och alltför längesedan jag åt kräftor kan jag tycka. Det värsta med kräftor är lukten på fingrarna, man kan i och för sig doppa dem i lite citron. Men smaksigt var det och slutade på bästa sätt med att Viggo vaknade och kom ner och vi fick oss en go och sovvarm kram innan vi for hem.
 
Idag så är det jobb på schemat och sedan festligheter på gården. Det gör att vi missar det nya programmet spring som börjar ikväll. Mest nyfiken är jag över om de har med ngt filmande från butiken. De var nämligen in och skulle ha grejer för att tillverka en medalj. Antagligen inte hahaah finns inte så mycket spännande i det hahhaha
Dessutom har polisen ringt och de har tagit ngr busar med tjuvgömma med produkter från oss. Akvarellfärger och spray...hoppas de får vatten och bröd de uslingarna :(. De rensade hyllorna med spray och hade barnvagn med sig och det gapade tomt efteråt. Vi är ofta helt chanslösa mot snatteri och enbart misstanke om snatteri är inte okey att stoppa ngn utan det måste ske i när "brottet" begås. Jamen hur lätt är det??
Nåja jag sitter lugnt och tänker Karma.....må tusen kamelers loppor uppsöka deras armhålor.
Har köpt en fin "tavla" för fönstret, men inte kortat av snöret än pga att vi skall flytta gardinfästena osv. Men kanske imorgon eftermiddag efter jobbet hinner vi greja lite med sånt där.
Nu måste jag fixa mig lite inna jobbet .Ha det så bra i solen :)
 

Fredagmorgon kl 6,45

Publicerad 2015-08-21 07:06:16 i Allmänt,

Jahaja nu är det fredag och för min del innebär det jobb liksom för de flesta i arbetsför ålder som har jobb och försörjning. Fy vad bedrövligt att inte ha ett jobb eller ha ett jobb som man vantrivs på. Men har oxå stött på dem som gnäller och gnölar över sitt jobb i åratal men aldrig gör ngt åt det...usch så jag blir irriterad på dem. Utbilda er eller sök ngt annat och sluta gnöla för bövelen.
Gårdagen var trevlig även om jag inte fick ngt gjort av det jag tänkt....lösenordet i mitt bokföringssystem hade gått ut och jag fick det nya sänt till mailen på jobbet. 
Usch sitter här och kliar efter inbillningslöss...läser en blogg om en som har jätteproblem med silverfiskar och att de är överallt i huset och inte minst i sängarna. Vaknade av att jag drömde att jag hade ohyra över hela mig och det kliade och kröp smådjur i håret och på kroppen. Medicin till detta skulle komma om en vecka???? usch vilken dröm och nu killas det fortfarande överalllt.
Var och sa grattis till dottern mitt på dagen och vi fikade och åkte iväg till Expo igen. Jag skulle köpa en julklapp!!! japp det gäller att vara ute i god tid. Men hade sett fel på priset och det jag ville ha var på ordinarie pris och inte 50% som jag trodde. Suck...nåja köpte ett litet brickbord att ha mellan våra fåtöljer istället. Det har kanter vilket känns lite tryggare än det andra bordet som jag alltid varit orolig att jag skulle tippa ut kaffet från, då vi har alla förblånade tv dosor oxå där på det lilla bordet. Avskyr dosor nästan lika mycket som sladdar och högtalare. Har provat med olika förvaringar intill men ngn (inte jag)lägger aldrig dit dem.....
Har provat flera sådana där kombidosor så man bara behöver en men de har aldrig varit bra och /eller funkat.
Jag färgade ju skjortorna igår oxå..
Coolt och en härlig färg. Måste säga att det gav mig mersmak, nu måste jag spana efter mer grejer på rea och de kan jag färga i vilken färg som helst. Hur fiffigt somhelst och jag vet inte varför jag inte gjort det förr.
 
Nu skall jag gå och tvätta av mig lite nattsömn och borsta tänder osv och sedan ta lokalbussen intill jobbet. Skall bli trevligt att se om det kommit mer nyheter.
Ha det bäst :)
 

Hipp hipp hurra

Publicerad 2015-08-20 07:57:33 i Allmänt,

Idag fyller min yngsta år, hela 24 år!!! Min fina och goa lillflicka. Prinsessan gullefina, gullegryna sa jag när hon var liten och det gäller än idag. Hon är själv mamma idag, så hon kan nog förstå vilka känslor jag hyser för henne.
Ibland kan det vara svårt att inse att hon är vuxen och tar sina egna beslut och att hon inte är liten längre.
Men jag kan med stolthet säga att hon utvecklats till en fin människa, med starka åsikter och envishet. Några egenskaper som jag tror följde med i modersmjölken. Ja jag kan se mig själv i henne och jag kan spegla mig själv i henne och hon gör mig till en bättre människa. Tack för det mitt lillhjärta.
Grattis på födelsedagen My <3<3<3<3<3
Bilden är ca 1 år gammal och är från när hela familjen skulle på kalas.
 
Igår hade ett annat av mina barn namnsdag och han fastnade dagen till äran i tågstopp. Inte så roligt kan jag tänka mig. Han åker pendeltåg mellan Uppsala och Stockholm där han arbetar och igår var det ngt fel på ngn kontaktledning så tågen stod stilla flera timmar. Usch så drygt att sitta och vänta och vänta...
Igår så hann jag då få fixat en hel del och idag har jag oxå planer på få lite gjort. Jag var iväg och handlade och på banken och svängde förbi på Expo och hittade ett motiv på en tavla som jag absolut måste måla. Skall då åtminstone prova.
 
 Så himla läckert det var med kraftig struktur i färgen. Hmmm eller så far jag och köper det hmmm nu kan jag inte bestämma mig. Skit oxå...
Vi var oxå iväg och åt middag på lokal igår och kunde konstatera att jisses annåda så poppis det är att gå ut och äta. Det var knappt vi hittade ngn plats. En vanlig sketen vardag???
Nåja vi valde modigt och tog rått kött,,,nja inte gnagare utan  oxfile....hmmmm. Alla som känner mig vet att jag alltid gillat det som är bränt och att jag velat ha mitt kött grillat intill grillchips. Men på senare år så har jag gått från det till vanligt grillat om ni förstår hur jag menar?? Så att jag valde kött som var rått förvånade t om mig. Men jag har blivit lite nyfiken...
På menyn stod det att läsa: Handskuren oxfile, kapris, betor, och friterad mandelpotatis. Hmmmm vet inte jag men jag har provat i alla fall. Åt inte upp allt kött, då jag började tänka på vad jag åt och började må lite illa. Svindyrt var det oxå och jag har kryssat av en punkt på min Bucket list.
 
Än en dag av vackert väder och jag har planer för att sitta inne och greja på hmmmm. Måste nog fara ut en liten sväng i alla fall, för jag skulle behöva fara med skräp till återvinningen. Vi får väl se
Ha det så bra allihopa :)
 

En dag med full fart...hoppas jag

Publicerad 2015-08-19 10:31:53 i Allmänt,

Ja dagen har knappt börjat men jag har minsann gått an som en galenpanna. Skrivit ut protokoll och mailat iväg, räknat dagskassor, putsat fönster ,strukit gardiner och är nu klar i vardagsrummet. Ny matta och gardiner i pigg färg beige/brun hahahah. Inköpta på Ullared och känns bra trots färgen...lite avskalat. Måste dock fixa lite mer tavlor och funderar på att göra en tavelvägg.
I lilla fönstret måste gardinfästena flyttas ut, så det är en uppgivt för maken ikväll. Visst skulle jag kunna själv men jag gillar inte att borra och suger faktiskt på det. Men visst är lampan fin :) älskade den vid första anblicken så den fick flytta hem till mig.
Nu skall jag fortsätta till sovrummet och sen så är det bara kök och hall kvar. Skönt att få städa ordenligt mellan varven. Skall iväg på banken och sätta i lite pengar och en sväng förbi expo och kolla tavlor. Skulle kunna måla en men har ingen lust och inspiration just nu. fast kanske får där, Ibland så blir det så när jag ser ngt som jag gillar. 
Till middag idag så blir det potatisbullar och bacon, mest bara för jag har mkt bacon upptäckte jag igår. Har nog att göra så hela eftermiddagen kommer att flyta på i ett raskt tempo.
Igår så började ju serien som jag väntat på...Bosch, den coola polisen i LA. Fallet som var igår var den försa boken jag läste och jag fastnade direkt. Skådespelaren gjorde rollen bra men hans hem i böckernas värld ligger visserligen fint till i kullarna med utsikt över LA men inte så där stiligt som i serien. Nåja skall bli intressant att se hur serien utvecklar sig. 
Nä nu slutar jag för denna gång annars så stannar det till och jag blir sittandes med bloggar och annat tjoller. Full fart framåt gäller nu :)

Tisdag 18/8

Publicerad 2015-08-18 07:37:56 i Allmänt,

Ikväll börjar nu den serie på televisionen, som jag trodde skulle börja förra tisdagen. Så ikväll så skall jag bänka mig och förhoppningsvis vara nöjd med det jag får se.
Idag har jag en del på min lista, både av nöje och substans. Måste till banken eller rättare sagt till två av stadens banker. Men det är nog snabbt fixat skulle jag tro och posta ett paket och handla lite. Sen skall jag försöka sortera lite dockskåpsgrejer och slå in paket till den skattjakt som vi skall ha till barnen nu på lördagens fest i området där vi bor. 
Lite pappersjobb har jag men inget betungande utan bara dagskassor och lite omsättningsanalys. Sen skall jag försöka ge mig på lite träning på att växa....
Visst var det där lite kul? Jag skrattade då och skall minsann försöka....
Har gjort klart Milous skåp och jag tror jag börjar med tre. Nu skall det bli roligt att se om hon tycker om de. Hon gillar då att greja på med småprylar och flytta och fylla och ändra och stapla så nu har hon egna skåp att greja med. Har försökt att göra möbler som tål att lekas med vilket är det viktigaste, de skall kunna hanteras av den lilla.
 
Igår var jag extra stilig och jag kunde minsann t om sälja lite pärlor med hjälp av mitt tjusiga armband. Liam har gjort detta eleganta armband åt mig för mer än ett år sedan och det är otroligt uppskattat. Man blir lite extra glad när man ser det.
Solen lyser idag även om det inte var särkilt varmt. Småfåglarna kvittrar som attan idag och jag är rädd att de snackar om när de skall flyga iväg söderöver.......huvva jag är inte redo att säga farväl till sommaren och hejsan svejsan till hösten. Äsch nu skall jag inte gråta över det utan istället försöka glädja mig åt att det är sol idag och jag mår bra.
För så här är det:
Den friske har tusen önskningar och den sjuke bara en...

Måndag 17/8

Publicerad 2015-08-17 07:05:05 i Allmänt,

Jahaja då var det måndag och en ny fräsch vecka ligger framför oss. Precis som en ovikt sedel...Min mormor ansåg att ovikta sedlar var lite mer värda och när vi barnbarn fyllde år så fick vi ovikta sedlar som hon samlade i sitt linneskåp!!! Ja det låter tokigt men hon la allt hon var rädd om i linneskåpet. Skulle det börja brinna så vet man vad mormor först skulle försöka baxa ut.
Gårdagen var trevlig på flera sätt, Vi var hemma tidigt från stugan och gjorde en hel del. Städade och var och hälsade på hos goda vänner och grejade med dockskåp. Medans jag städade så var maken och tvättade bilen och kollade upp lite mått på ngr altandörrar som vi skulle få och som vi planerar att använda uppe i stugan.
När vi kom hem så åt vi och det är skönt att ha maten klar och i princip sätta sig vid dukat bord.
Jag satt och pysslade och lyssnade på min ljudbok och hade det väldigt trivsamt tills kl 9 då vi hade tänkt se den nya norska serien Mammon. Gillar norska och danska serier inte minst för att norska är ett så glattt och fryntligt språk och det är svårt att ta på allvar ibland när polisen är arg och skriker åt bovarna.
I helgen när vi var uppe i stugan så hade vi ju väldigt trevligt inte minst för att vi tog fram lite gamla skivor.
Jisses vilka texter en del låtar hade...bla en som hette Här kommer Fantomen vi låg nästan dubbelvikt av skratt.
Kunde oxå konstatera att maken gillade Streaplers ...vet inte riktigt men jag tror jag hittade 7 plattor av dem. Jag hade mest discomusik och började gilla dansband när jag blev äldre. Upplevde inte att skivorna var så dyra. Jag köpte skivor varje månad vill jag minnas. Men å andra sidan så var det inte som dagens utbud av musik på dator och radio osv. Så ville man lyssna så var det bara att gå och köpa.
Minns att domus hade en väldigt bra skivavdelning och där kunde man hänga länge. Men känslan av att ha väntat länge på ett skivsläpp och sen få köpa och sätta sig ner och lyssna den var underbar. Skivspelaren var en viktig sak hemma hos mig och jag minns att min syster hade en skitläcker en som var som en liten orange väska som man vek upp och locket var högtalaren.Hur frän som helst i mina ögon och jag åtrådde den som guld. Hmmm undra vad som hände med den????
Nu vet jag inte sist när man köpte en skiva??? kanske på ngn bilmack på resa kanske...Men även om texterna på en del skivor var mer än töntiga så var det bättre muskik förr hahahaha
Nu skall jag iväg och köpa påsar till butiken. Våra ordinarie påsar tar vi från Panduro men de har fått knas på kvaliten så vi är nu helt utan. Sen så har jag en träff kl 9 med ett företag som investerar pengar......ja ärligt talat så vet jag inte riktigt vad de vill hahahaha men jag har lovat dem i snart 9 månader en träff så idag kör vi.
Så nu måste jag rusa lite grann om jag skall hinna i tid.
Ha det så bra :)
 

Två spaningar...

Publicerad 2015-08-16 11:47:53 i Allmänt,

Min första spaning är att hösten är på ingående uppe i stugan. Gick iväg till soptunnan innan vi skulle fara hem och kände att luften kändes kylig och klar. Ja det är svårt att förklara hur luft kan kännas klar men den känns högre??? ja nu blir det än knasigare. Men jag tror nog att flera än jag kan känna skillnad på lugt hahhaha
Nu är vi i alla fall hemma och maken sågar ut dörrar och fönster i mina huslådor. har ju både lådor och "riktiga" hus. Lådorna köper jag på Lagerhouse och blir perfekt storlek till ett rum. De måste dock få dörrar och fönster och sen är det bara att sätta igång och inreda.
 
Det är till de lådorna ja skall till ikea och köpa ett skåp till. Ikea....ja där kommer min andra spaning som inte riktigt känns okey för mig. Fulfurun börjar komma tillbaka...hu så hemskt. Ser lite sånt på flera uppslag i den nya katalogen, dessutom med kvistar. Känns som om jag redan gjort bort den där eran och vill inte tillbaka. Gamla trämöbler med patina är fina men inte ny furu. 
Men nu tror jag att de vänder sig till yngre personer och till ett mer mångkulturellt samhälle. Nu var katalogen fylld med bilder på människor från flera av jordens kontinenter. Med untatag för Asien????varför är det så??? otroligt lite bilder på människor från tex japan och kina i tidningarna. Tänker lite mer på det sedan jag såg en dokumentär med den asiatiska styrmannen från Startrek. Han var inte bara asiat han är oxå homosexuell, vilket har krånglat till hans liv rätt mycket. Idag är det väl inget speciellt med att vara homosexuell men i hollywood för 25 år sedan var det inte lika lätt.  Asiater får mest bara spela kicksparkande skurkar och karate verkar alla kunna i hollywoods värld. Så konstigt, med tanke på att Asien är ju en jättekontinent.
Nu skall jag fixa i ordning en pajdeg för det blir paj till middag har en massa ost som måste tas om hand. Sen är det tvätt och städ resten av eftermiddagen. Men först skall jag börja grunda några av mina huslådor yippie...
ha det ;)
 
 

Urmysigt

Publicerad 2015-08-15 09:34:26 i

Igår kunde vi konstatera att det verkligen börjar bli mörkt på kvällarna och vi fick använda vårt inköp från semestern. Det var mysigt att sitta ute i vår "kuvös" och mysa med ett glas rött och lite slidder och sladder med lampan tänd. Jag har verkligen längtat efter "vi tid" och jag är lyckligt lottad som känner så. Jag läser och läser och jag blev trött...så pass att jag somnade igår eftermiddag och sov 1,5 timme och hade inte packat inför stugvistelsen. Snabbt pack blev det och vi glömde kissematen. Resultat. ..sur kisse så nu måste jag fara och köpa lite på lanthandeln. Har sovit gott och duschat och nu känner jag mig redo att käka lite frukost.

Nu är det fredag igen....

Publicerad 2015-08-14 07:27:56 i Allmänt,

Titeln på dagens inlägg är direkt inspirerat från en dansbandslåt, jag gillar dansband men definitivt inte alla och mest manliga sångare. Världens bästaste att städa till och köra bil till en trallvänlig låt som ex Jag vill vara din Margareta, bara vara din skall du veta.....även om det i mitt fall innebär att jag lätt trycker ner gaspedalen lite för hårt.
Var igår på banken i evigheter....skulle avsluta mammas konto och när jag betalat begravningskostnaderna så var det 2800:-. och det fick jag inte ta ut??? Nu hör det till saken att jag betalat från egen ficka allt övrigt, blommor, fikat, smörgåstårtor ,blommor osv. Långt mer än 2800 i alla fall men de tyckte att hälften skulle skickas till min systers konto!!! Jag ser det som självklart att det skulle på mitt konto då jag skött och betalat allt själv. Men nä...inte då. Idioti enligt mig då det står mitt namn på alla papper från skatteverk, begravningsbyrå, hyresvärd osv. Måste bara få säga att det är skönt att ha lämnat Swedbank för företagets del oxå....ingen kundservice överhuvudtaget. Hade varit lättare att ta om de inte varit snudd på otrevliga i sin kundkontakt. Det var oxå anledningen till att jag flyttade företaget till en annan bank oxå.
Förstår att det kanske beror på vilket kontor man är på, finns säkert bättre och sämre. Men är just nu inte tjenis med Swedbank...morr
När jag varit inne på banken och lämnat lokalen så tyckte jag att jag kunde trösta mig med en mjukglass och stod och såg ett tag på Beachvolleyboll. På sommaren så flyttar det in en sandstrand in i city och då pågår det turnering ett par dagar. Helt obegriplig sport om ni frågar mig och trist. De slog två bollar och då blåste de i pipan och sen tog det på fel ställe och de började om och sen for den ut och det blåstes i pipan och sen skulle det krattas och sen for det några bollar och det blåstes i pipan....Så segt spel,,,eller inget spelande alls tycker jag i alla fall.
Stod där och tittade en stund tills jag såg upp på taket där man byggt radhus som man nu så smått börjat flytta in i vad jag förstår. De går under namnet "holkarna" och de var svindyra när de låg ute till försäljning. Nja säkert jättefin utsikt och vackert på alla sätt men nä....inget för mig. Vill bo på marken, annars känner jag mig instängd.
I afton efter maken slutar jobba skall vi åka upp till stugan och det skall bli så skönt och jag gissar att kisse kommer att slå frivolter av glädje. Men först skall jag ringa hundra samtal,,,,nja rätt överdrivet och sen på banken och sen en sväng på Lindex och köpa skjortor. Var där igår och hittade skjortor på rea och nu skall jag dit igen och köpa vita som jag kan färga i olika nyanser. Skall nog göra ngn i batikmönster, färg har jag på butiken så det är bara att köra. Kanske blir ngt i stugan att pyssla på med??? hmmm kul.
Sen måste jag inhandla ngt gott att grilla och ngt smaskigt till efterätt. Mina böcker som jag beställt skall oxå hämtas och det kommer förhoppningsvis innebära att det blir lite läsning i helgen. Vilken massa trevligheter jag har framför mig. De är gött att leva...trallala
Måste visa er en till bild som jag gillar och som jag tog i bokskogen när vi var söderut. Tycker det är så vackert.
 
Kanske bara är jag? men jag gillar ju träd och när det växte så här vackert på dem så kan jag ju inte annat än tycka att det är fint. Doften gillar jag oxå, fuktigt och jordigt. En del fina viner påminner faktiskt om denna doft och de gillar jag lite extra.
Hörde att en av mina vänner har fått sin fjärde eller blir det den femte??? ögoninflammation på kort tid.....stackars öde. Krya på dig käraste M <3 Kanske du skulle komma och få dig en piprensare så kan vi rensa kanalerna hahhaaha Nä allvarligt nog så gör sådant faktiskt ont och klias vill jag minnas.
Nu skall jag börja med att koka mig en kopp kaffe till och sedan kör jag igång med dagens To Do lista.
ha det bäst :)
 
 

Torsdag 13/8

Publicerad 2015-08-13 07:54:31 i Allmänt,

Verkar bli ännu en vacker dag och det är så underbart att vakna och se att det är ljust och temperaturen är helt okey. Maken kom hem igår och han kunde visa många fina bilder som han tagit när han var i vårt grannland Norge. Kan bara konstatera att det är bra nog vackert därborta. Fick frågan om jag trodde att en fiskeresa skulle vara ngt för mig??!! Nej och absolut nej aldrig att jag skulle sätta mig i en lite skruttbåt i timtals ute på havet, bo i en enkel stuga och äta uppvärmd mat???? Jag är en prinsessa!!!! Nä skämt åsido, jag kanske inte är så knasig men inte långt därifrån. 
Hur kul på en skala verkar det där? En eftrmiddag sen räcker det, för egen del i alla fall.
Ikväll så är det föreningsmöte och jag kommer att få stressa som en tok eftersom jag stänger kl 19 och mötet börja kl 18.30???? Lite snärjigt eftersom jag är sekreterare, men de skulle börja med att planera en gårdsfest.
Området vi bor i byggdes 1985 så iår så firar vi trettio år som förening. Ett område som är riktigt fint och fräsch om ni frågar mig och med stabil ekonomi, hahahha låter som en mäklarannons.
Innan jobbet hade jag tänkt en snabb runda på staden för att se om jag hittar mig ngn sval top.Var inne på de stora klädkedjornas hemsidor och jag bara suckade. Tänk om jag ändå hade direktkontakt med inköpare och klädtillverkare. När man är stor som jag så passar inte klädsnitten lika bra som på strl 38-44. Jag behöver 52-54 och det är så trist att gå och se efter kläder när allt är antingen stormönstrat eller svart......Halsringningar är krusidulliga och tröjor och skjortor kort??? herreminje man ser ju ut som en Gothisk Svambob fyrkant
Hade  varit trevligt med lite mer smickrande design. Har man dessutom lite byst så ser det inte klokt ut.
Tänk om jag kunde sy eller hade den minsta färdighet för det då rackarns i min lilla låda vad jag hade kunnat skapa. Men min sykunskap är mindre än nada, zero, putsväck. Kan inte ens trä en symaskin utan att få ett mindre hysteriskt anfall. jag gillar att limma eller använda häftapparat när jag fållar gardiner. Vi har ett jättebra lim på butiken som jag fållar gardiner med och allt annat med som skall limmas. Suverän om jag själv får säga det och det får jag hahaaaah
Vad mer händer i det Granströmska hemmet?? inte särskilt mycket faktiskt. Börjar fundera på att måla om igen....en närstående kommer att få spader när jag nämner det hahahaa. Känner att hallen skulle få en ny färg. Funderar på gult!!!! ja en mjuk fin gul färg. Lite ljusare än det här
 
Tror det skulle bli fint och den är inte så stor så det är fort fixat. Det börjar närma sig den andra gången på året som jag får förändringslusta. I februari och september så kommer alltid dessa tankar. Ny färg i håret eller ny färg hemma, möblera om eller liknande. Om vi bryter ner det och analyserar det så kan det bero på att man tagit bort alla julgrejer och det känns tråkigt att plocka fram det gamla igen...och konstatera att sommaren är slut och för att orka med den tuffa årstiden som kommer så är det lite roligare med ngt nytt. Tror att det är så faktiskt. Sen har jag konstaterat att blommor ute är ngt som jag måste lägga ner. Är inte hemma tillräckligt mycket för att hålla det snyggt. Blir det ngn mer plantering så blir det tagetes....urfula i mitt tycke men tåliga små blomster.
Nu skall jag fixa lite mer kaffe och göra upp dagens planer. Hade tänkt stöka bort lite härhemma innan jobbet och min lilla sväng på staden innan. Ha en bra dag :)

Ett inlägg till...

Publicerad 2015-08-12 10:02:09 i

Läste ngt vackert på FB idag som jag kan relatera till. Jag får samma känsla som han beskriver när jag står inför havet och känner vindarna. Jag känner ödmjukhet inför livet och känner livslust och hopp och tacksamhet över de nära och kära som gett mig livet. Idag är det ett halvår sedan mamma gick över till den andra sidan. Idag har jag förträngt alla dåliga sidor och känner bara saknad och kärlek. 

Onsdag? hmmm får tänka till lite

Publicerad 2015-08-12 08:19:17 i Allmänt,

Ja nu är vardagen tillbaka när jag måste tänka efter vilken veckodag det är. Gårdagen blev lite förändrad utifrån vad jag tänkt. Tanken var att jag skulle jobba som vanligt, men då gick den nya datorn sönder...Jamen hallå. Så vi tillkallade vår dataexpert som satte sig på cyklen och kunde konstatera på plats att ngt grafikkort var trasigt. En av tjejerna som extrajobbar hos oss är datautbildad och programmerare.
Så vi bestämde möte på stället den var inköpt kl 13 och bytte helt enkel dator. Där hade vi väldigt tur för jag skickade kontanter när den skulle inköpas. Hade vi köpt den på faktura som företag så gäller inte bytesrätt eller öppetköp??? knäppt tycker jag.
Nåja då for jag hem och fortsatte med momsen och lite annat tråkgöra.
Såg sen ett riktigt skojsigt gäng på tv. Det var ett gäng äldre från Nya Zeeland som dansade hiphop och den äldste var 94 år????de reste runt och tävlade i hip hop och var hur kuliga som helst. Livsbejakare om ni frågar mig.
Sen skall jag visa ngt som är skitsvårt eller kanske bara teknik som det mesta. Har tänkt göra ett skyltexemplar med en av de nya formerna vi har fått in. Det skall bli en liten bebis, men när jag tryckte ut den så ser den lille ut som han har fått skallen intryckt. Måste nog träna lite för det där såg hemskt ut....
Nu börjar det riktigt klia i mina fingrar att få börja lite med mina dockskåp. Men jag blir så uppslukad så allt annat som måste fixas måste göras först. Sen så är ju en del av hobbyn att samla ihop grejer för att sen börja bygga enligt planerna. Jag funderar på ett hotell nja kanske ett typ av B&B och en garn/tygbutik. Sen så har jag två rum i det stora huset kvar att inreda. Igår fick jag mitt månatliga paket från miniatyrvärlden med lite smågrejs. Jag prenumererar därifrån,så varje månad kommer det lite smågrejer av skilda slag.
Det är så roligt men kräver både tid och plats att ha en sådan här hobby och det är lite bristvaror hos mig. Men kul är det. Vet att jag som liten så gärna ville ha ett dockskåp och jag byggde av kartonger och papper och en del blev riktigt fint. Så nu vältrar jag mig i detta lika mycket som glädjen att hoppa i vattenpölar eller geggamojja. Men först skall jag fixa barnens hus, barnbarnen vill ha hus oxå hahaaah och har gett mig instruktioner hur det skall se ut. Tänker dock att de skall få måla lite själva och få vara lite delaktiga i skapandet för däri ligger ju glädjen. Så idag skall jag beställa lite mer stolar till deras hus.
 
För övrigt chockeras jag lika mycket som alla andra över alla hemska dåd som händer i vårt land. Mord ,överfall och knivattacker och allt annat otäckt. Känns så hemskt att vara lite smårädd och att det dessutom får mig att hålla inne med mina åsikter. För åsikter har jag så det räcker och blir över. Men åsiktsfriheten i vårt land har fått sig en törn tycker jag. Att ta ansvar för sina åsikter tycker jag är okey men då skall det ske i en diskussion och i en öppenhet och ömsesidig respekt. Men har man en avvikande åsikt så blir man hotad eller pålagd med osanna etiketter. Jag tänker på den nedmonterade psykvården som i mitt tycke är vansinnig. Ja då kränker man människor med psykisk ohälsa?? När jag tycker det är fel med tiggeriet ja då är jag rasist???
Jag tror att det är farligt att "tysta" ner sina åsikter då det jäser och kan ta mer skrämmande vägar. Nu talar jag inte om mig själv hahaah. Men allvarligt tycker jag att det är när jag är rädd att säga vad jag tycker för att bli utskälld och kanske hotad. Jag är inte rashatare det skall gudarna veta, men för den delen tycker jag inte det är okey att tiggarna skall få fri tandvård när det sitter fattigpensionärer som inte kan tugga mat pga höga tandkostnader. Att psykiskt sjuka inte får vård utan man skall hitta dem nere på staden skikandes. Om det var ett benbrott så skulle de inte behöva springa runt med benpiporna ute. Psykisk ohälsa är att betrakta som andra sjukdomar och för det måste man få hjälp. Att kommunerna skall bekosta vatten,skolgång och sophämtning för tiggarna är fel oxå. De pengarna kunde istället fått gå till barn och äldres omsorg. Ja vilken snurrig värld vi har och tro mig när jag säger att mitt hjärta blöder för de människor som sitter med sina muggar i staden och tigger. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag är född i detta land, men för den delen kan jag tycka att det är generellt fel att stå för deras levnadskostnader. Ja om detta kunde jag skriva mycket och det är svårt och brännhett att tala om. Men jag tror att det är viktigt att tala om att söka sig kunskap att dela saklig information. Att inte låta svartskjortor styra detta ämne och äga frågan och driva debatten. Äsch nu lämnar vi detta svåra ämne och låter oss glädjas åt de små tingen, som att det är sol idag oxå :)

Morgondis

Publicerad 2015-08-11 07:24:11 i Allmänt,

Kisse väckte mig väldigt tidigt och jag gick upp och gav honom lite vatten och gick sen och la mig och sov en timme till. Igår så somnade jag två gånger i soffan och tills slut gick jag och la mig och tänkte att hur skall jag orka vara vaken och se deckaren på tv imorgon (ikväll). För jag tror att det var ikväll den nya deckaren Harry Bosch börjar??? Gillar böckerna om honom så det skall bli trevligt att se hur serien kommer att bli.
 Sen var det ju det där om mina planer om att laga middag....nja det blev det här
Tunnbrödsrulle...nyttigt? inte på en fläck,,,gott? sisådär...
Skall försöka bättra mig och kanske redan idag hahahaaha kommer jag att laga en bra middag. Nåja vi får väl se vad jag hittar på för svepskäl. Igår så sa jag åt mig själv att det skulle gå lite fortare med maten om jag åt ngt lättgjort och då kunde jag snabbt börja se min serie och ändå hinna göra bort lite fakturor. Jag var så lättövertalad.
Jag gjorde mig oxå lite slingor i håret, men jag skall nog göra ngr fler. En sak är klar man ser inte klok ut i slinghättan.
Mina planer att tejpa fötterna sket sig oxå för då måste jag ju ha sockar på mig....och det vill jag inte för då måste jag ju ha långbyxor och när vi nu äntligen har lite värme så vill jag ju inte klä mig mer än nödvändigt.
Måste visa er ett rligt namn som vi läste på en skylt när vi var i varberg- Efter strandpromenaden så fanns det nakenbad för herrar och damer och damernas hette....
Lämpligt och bra namn eller hur? Men under den veckan vi var där gick det sådana vågor att ingen vågade sig ner. Inne i hamnen fanns det oxå badmöjligheter men som sagt lite för kallt och lite för vågigt.
Ute är det nu disigt men jag tror att det kommer att lätta och att vi får en vacker dag idag oxå. Maken ringde och de hade haft en underbart vacker dag ute på havet men ingen fångst att tala om. Hahhaah storfiskarna kommer att komma hem med så lite att det kommer att räcka till ett "pärkok".
 
På jobbet är allt bara bra och det är roligt att gå till jobbet och det är väl lyxigt. Just nu så håller jag mest på med prisändringar, priserna höjs varje augusti och då skall alla produkter få nya prislappar. Vi har ju ngr tusen produkter så att det är bara att jobba på hahahah.
Tänk att om en månad så är vi i Prag...jisses så mysigt och trevligt. Kan då troligtvis frossa i stenhus och gamla byggnader. är ju som ni vet lite tokig i gamla hus. Historia är ju ett favoritämne för mig och jag hade en femma i betyg vill jag minnas. Vad jag hade för betyg i matte vill jag förtränga så det talar vi inte om hahaha. Har läst lite grann om Prag men kommer att göra en fördjupning innan vi far.
Har oxå lagt in en resa till Rom som en måstegrej. Vill se Hadrianium som är ett tempel där flera spännande personer från historian ligger begravda. 
 
Nu har jag kokat lite mer kaffe och kan fortsätta sliddra och sladdra lite till. Då kan vi ta en liten diskussion om behåring!!! Läste någonstans om att ju äldre man blir ju mindre hår på kroppen får man, eller rättare sagt håret slutar växa lika mycket. Hår på kroppen verkar ju vara det äckligaste som finns åtminstone för den yngre generationen. Det rakas hejvilt och ryks och dras, förutom håret och fransar vars hår skall förlängas???? Män rakar sina kön precis som kvinnor, märkligt i mitt tycke och jag måste erkänna att jag tycker det ser fånigt ut.
Man kan ju använda det till ngt???
 
Personligen så struntar jag högtidligt i min kroppsbehåring, som jag ser som fullständigt normal. Kan dra ngr tag över benen och under armarna om det blir tofslängder hahahaha. Men om jag var man så skulle jag nog se till att håret ur öron och näsa trimmades för det gillar jag inte. Men jag kan förstå kvinnor som har mörk kroppsbehåring att de liksom vill hålla efter men för egen del så är jag ljus och ganska obrydd.
 
Den här killen har då hittat ett bra sätt att utnyttja sin behåring.
När jag var tonåring minns jag att jag tyckte det verkade äckligt med killar som hade hår på kroppen, men det har ändrats och nu kan jag istället tycka att det kan vara attraktivt och manligt.
Kanske något arv som jag har kvar sedan mina förfäder från stenåldern. Då behövdes kroppshåret för vi skulle behålla värmen bättre där vi satt inne i grottorna och huttrade. Ju mer hår mannen hade desto mer överlevnadsduglig kanske??
Äsch nu lägger jag ner detta för denna gång...men i will be back muaaahahaaaa

Vindstilla och serietips

Publicerad 2015-08-10 07:12:53 i Allmänt,

Oj så härligt att vara ute när det är vindstilla, speciellt när man är som jag och bara avskyr blåst. Det var så fint på kyrkogården igår och småfåglarna kvittrade och det var som att befinna sig i en orkans nålsöga för det var så stilla och lugnt. Lite konstigt kändes det dock för där på kyrkogården så gick ett äldre par runt och plöckade bär med plockare?? skogskyrkogård mmmm men lite knasigt såg det ut. Tog ett kort på dammen....suddigt som vanligt men det får man räkna med då åtta av tio kort blir så i min regi.
Igår så fick jag ett serietips av en god vän. White queen som går på Netflix. En historisk serie som utspelar sig på 1400talet och skildrar spelet mellan kungaätterna och det skall jag säga att vara kung på den tiden det var sjåigt för rätt vad det var så var man halshuggen och nästa gök blev kung och bråket var igång på en gång igen. Kan absolut inte vara bra för matsmältningen att leva så otryggt hahaaha Jag såg fyra avsnitt igår kväll och ikväll så fortsätter jag. Tack A för det tipset.
 
Kan dessutom säga att jag beundrar alla ensamstående som lagar mat och sitter ner och äter vid bordet. Jisses så dålig jag är på det. Blir bara en massa trams och snabbt eller t om mackor och the. Men skall försöka i afton att laga riktig mat då jag behöver till lunchlåda. Tänkte köpa en grillad kyckling och av den kan jag nog få ut lite olika maträtter typ paj och risotto. En annan pippi som kommit i vår ägo är denna tjusiga och underbart töntiga "svan"
 
Köpte den till halva priset när vi var nere i Varberg och kände att den skulle bli så tjusig i stugan hahaaha. Jag jag gillar trädgårdstomtar oxå och har faktiskt det, tycker det är så mysigt att se sådana där töntiga grejer bland växligheten. 
Har fått hälsporre igen...suck. Igår när jag skulle sova så hade jag riktigt ont och nu funderar jag på om jag skulle gå på apoteket och köpa tejp och linda. Har hört att det skall lindra och det skulle vara skönt. Nu hoppas jag att det går över fort denna gång. Brukar hålla i sig ngr månader och det som lindrar och förhindrar i mitt fall är att byta skor under dagen. Låter fånigt men för mig så håller sig hälsporren sig borta då. Nåja får väl skylla mig själv och ta tjuren vid hornen och gå till apoteket och byta skor oftare.
Såg på youtube flera olika tejpningar så nog skall jag fixa det haaha.
Måste även in på banken och fixa bankdosan...tror att den är paj. Skall leta reda på makens och se om den funkar. För när jag använder min så får jag bara felmeddelande och att jag saknar ngt...jag kommer inte ihåg vad.
Ikväll hade jag tänkt tillbringa tid framför serien men innan det måste jag fixa mat och lite annat fix och trix innan jag kan ta min Cola zero och filt och gosa ner mig i fåtoljen. Hoppas att ni får en fin dag :)

Vackra dagar

Publicerad 2015-08-09 10:26:49 i Allmänt,

Vi har haft flera vackra dagar senaste veckan, vilket säkert känns surt för många som gått tillbaka till jobbet. Nu i helgen tror jag har varit en riktig bröllopshelg. Vi har haft många kunder som själva köpt grejer till bröllopet samt gäster som köpte inslagningspapper och papper till kort. En stack ut lite, då temat var svart och det känns lite ovanligt åtminstone för mig. Det skulle vara svarta dukar och servetter och ballonger och de enda svarta servetter vi har är med dödskallar. En annan sak jag lagt märke till är att det är många som har gravidmagar, är det ngn babyboom på gång? Kommer att bli trångt på förskolerna om ngt år.
Nu på morgonen har jag duschat och tagit ett fotbad åt mna urfula fötter. Jisses så spruckna hälar och allmänt bedrövliga tossingar jag har. Brukar vara duktigare på ta hand om dem men inte i sommar. Jag har överhuvudtaget varit dålig på att ta hand om mig själv och ögonbryn och övrig oönskad hårväxt tar snart över. 
Jag måste åxå visa er en fin bild jag tog i sommar, riktigt nöjd och skulle kunna ha en affisch på väggen av den bilden bara för att det är så vackert.
Visst är det vackert med dagg och regn på växter? En annan vacker bild är från stugan och maken tog den nu tidigare i veckan och man bara vill dit och sitta och titta ut över sjön.
Jag och kisse gick och la oss tidigt igår och det var inte så konstigt att jag vaknade halv sex i morde och sen dess har jag dolat på med den ena och det andra och egentligen inget vettigt alls. Nu skall jag strax bege mig till kyrkogården och sedan till jobbet. Funderar på att måla lite idag på en tavla, en sådan där doodletavla som vi har fått in till butiken.
 
Inte just den här kanske hahaah utan ett med ett träd. Kan dock inte bestämma mig om det skall bli en tusch eller acryl??? vi får väl se. Sen så har jag prismärkning att pyssla med så tråkigt behöver jag inte ha idag.
Maken som är i Norge ringde igår och berättade att han lyckats bryta av fiskespöet inte pga av en fisk utan att han fastnat i ngt??? hahahaha storfiskarn :). Sen att de hittat en torks som var full i mask....hmmm vet inte om jag är så sugen på att de tar hem ngn fångst. Äckligt!!! och jag är glad att jag slipper se för då skulle jag inte vilja äta fisk på länge.
Ha det bra allihopa ;)
 

Gräsänka....makt?

Publicerad 2015-08-08 07:50:55 i Allmänt,

Ja nu är jag gräsänka några dagar och har all makt över....fjärrkontrollen hahha. Nu kan jag se alla program jag vill, som maken tycker är urtråkiga. Känns riktigt bra och nu kommer jag att plöja mig igenom alla kanaler efter allt möjligt tokigt och likt. Min bättre hälft har farit till vårt vackra grannland Norge för ngr dagar med goda vänner. Ett fantastiskt land där jag själv bott i två månader och hade mina planer på att flytta till för gott faktiskt.
Att vara själv ngr dagar kan ibland var skönt även om man saknar sin andra hälft lite då och då. Att gå ut och dansa och roa sig gör kanske en del gör eller träffa goda vänner och umgås. Hoppas att ni får det trevligt i alla fall.
 
I veckan så skickade min dotter en bild från begravningsplatsen där mammas urna är nedsänkt. Hon hade varit där och "uppvaktat" mormor på 78,5 årsdagen. Tänkte åka förbi dit imorgon innan jobbet och sitta och pladdra med mor en stund, kanske hon svävar förbi en liten stund haahhah. Det är ganska stilla och ngt fridfullt med kyrkogårdar och just där vi har begravt mamma finns det en liten damm och bänkar så man kan slå sig ner en stund.
Här sänkte vi ner urnan och sen tog vi ögonmått så att vi "vet" var just hon ligger. Fånigt egentligen, men det känns bra på ngt vis. jag skall då berätta att jag har fått hennes blommor att överleva och att de blommar???
 
Är mäkta stolt faktiskt och det kommer knoppar....även sankt paulian blommar som aldrig förr. Otroligt med tanke på mina sotsvarta växtfingrar.
Igår så skrev jag om en favoritbok och då fick jag tips här på bloggen om en till trilogi som Follett skrivit. Tusen tack säger jag och nu har jag beställt dem på Akademibokhandeln och de beräknades komma islutet av nästa vecka. Så trevligt och är de bara hälften så bra som den andra triologin så skall det bli underbart att få kasta sig över dem. Tänk att få försvinna in i läsebubblan och bara njuta av orden och historien. Tycker faktiskt lite synd om dem som aldrig tyckt det varit trevligt att läsa böcker, för det är så skönt och roligt och kan inte ens mäta sig med att se filmer eller tv.
Idag blir det jobb för hela slanten och det finns mycket att göra och vi har haft en hel del kunder och det kan bli lite snärjigt att både serva kunder och sätta upp nyheter och sådant samtidigt. Men det är bra att det finns att göra åtminstone i morgon för söndagar kan bli rätt trista annars.
 
Vår stora flicka är i stugan med pojkarna och jag hade gärna varit däruppe med dem. Maken pratade med henne igår och det hade varit så pass bra väder att de kunnat plaska lite i sjön. Viggo är ju en fisk i vattnet och lika orädd som sin mor "var" som liten att bada ,fastän det är svinkallt. Idag är vädret lite ostadigt, men jag hoppas att de har det bra. 
Jag har sådan tur att jag kunnat låna dotterns bil nu medans maken tagit vår till Norge och jag gillar hennes lilla blå skorv. Den är lätt att parkera och brummar bara finfint och jag funderar på att adoptera den helt. Så snopen hon skulle bli om den bara flyttade hit....
Nu skall jag ta och plocka bort lite härhemma så det är lite trevligare att komma hem i afton. Bädda och vattna blommor och sådant lite småkrafs. Hoppas att ni alla får en trevlig dag och en skön afton och kväll :) 
 

Fredag 7/8

Publicerad 2015-08-07 07:30:44 i Allmänt,

Godmorgon på er alla och hoppas att nattens sömn givit er vederkvickelse. Visst lät det där väldigt vackert? Jag gillar gamla ord som sällan eller aldrig används nuförtiden. Gärna sådär lite högtravande ord och sådär lite formellt haahaha. Kan kanske bero på att jag i min ungdom slukade alla gamla kärleksromaner och litteratur av skilda slag. Barbara Cartland var en stor favorit och alla hennes damer som hon skrev om hade hjärtformat ansikte och oftast blåklintsblåa ögon och var sådär lite sköra och oskyldiga små varelser och allt vara bara som en rosa dröm. Trodde väldigt lång tid att kärlek var bara sann om den var så där dyrkande och himlastormande som "hjälten" alltid behandlade damen i fråga. 
Ja jisses annåda så tokromantiskt allt var. Elsi Rydsjö läste jag oxå som handlade mycket om folket i en bygd både bönder och herrskapsfolk. Älskade att läsa och plöjde böcker som en jordfräs som fått tokfnatt.
Gillar fortfarande släktromaner eller lite historiska romaner som sträcker sig över en längre tid. Ken Follets Svärdet och spiran minns jag att jag nästan grät av saknad när jag läst ut den.
Idag så är det i alla fall jobb och det känns bra. Är på gott humör och butiken börjar äntligen fyllas igen av produkter vilket är underbart. För tomma hyllor genererar inget klirr i kassan. Nu planerar vi och fixar och trixar så det skall bli fint och locka till köp haahaha.
 
Tänkte igår att det är skönt att bo så att man kan se grönska och träd och inte tvingas bo i en betonggrå förort. I detta fall ogräs och vild växtlighet, vilket jag gillar allra bäst. Vist kan det vara fint med eleganta rader av blommor men personligen gillar jag den blandade och lite lätt hysteriska rabatten bättre och ängskänslan av blandade blommor. Jag får känslan av att bara slänga mig ner och lukta på blommorna och nästan göra "snöänglar" i grönskan.
Denna bild tog jag mest bara för att visa problemet med nedskräpning....vad är det för fel på folk? Varför kasta sådär när det tre meter längre bort finns skräpkorg? Jag brukar faktiskt plocka upp när jag står och väntar på bussen och går där muttrandes som en surkärring. Idioter och tjockskallar och ....och...ibland räcker inte orden till på .alla flåbusar. Många av dem verkar bo i Umeå för jag tycker vi har en skräpig stad, vilket gör det extra komiskt att stadens styrande söker till "Miljöstaden" ngn rackarns utmärkelse där alla städer i Europa kan söka och få vara i ett år....jomen tjena.
Äsch nu lämnar jag det ämnet för jag känner hur blodet börja bubbla och istället kan jag visa lite av när jag och pojkarna pysslade när vi var i stugan. De gjorde kalejdoskåp och jag byggde ljusstakar som jag målade i kopparfärgat. Så kul att pyssla tillsammans även om det mest bara var jag och Liam som var taggade hahaaha.
Önskar att fler provade på och fick känna hur kul det är och härligt det är att få vara lite kreativ. Jag mår i alla fall så bra av att göra och skapa oavsett vad. Är inte särskilt proffsig utan bara att få sitta och kladda är så härligt. Nu har jag ju tillgång till mkt matrl så jag skulle lätt kunna starta pysselverkstad hahaha. Ja vem vet? kanske blir det ett pensionsgöra?
Som ni ser så finns det en cola zero vid min sida....ja jag är cocaholic. Dricker en varje dag och i burk bör den vara för den smakar bäst. På helgen kan det bli två...hmmmm nyttigt? nä inte ett dugg men en av mina laster.
Laster har jag många , de flesta av onyttig karaktär, annars kan de väl inte kallas laster? Men jag är då duktig på att inte kasta skräp på backen......
Ha en bra dag kära ni :)
 
 

I sommarens soliga hagar...tralalalalaala

Publicerad 2015-08-06 08:17:44 i Allmänt,

Ja vi har haft flera varma dagar nu, kanske inte fullt soliga eller utan lite regn. Men man har inte behövt kofta!!! Så skönt och vederkvickande för själen. Häruppe i norr så pågår Noliamässan och jag tror att de har haft bra med besökare. På butiken så har jag lagt märke till mindre norrmän men fler finnar och det är ju kalas att båtarna mellan våra länder har tagit fart igen. Resandet mellan finland och sverige var ju stort och ngt man gjorde lite då och då minns jag från förr och billigt var det. 
Men sen så upphörde det hux flux, kanske för att det liksom inte gick ihop med så billiga biljetter. Jag vet att jag betalade femtio kronor en gång och det var tur och retur!!!
Jag nu börjar semestern kännas avlägsen och det är tur att vi har lite mer kuligheter framför oss. Prag och turkiet för min del och maken till Norge och Prag. Jag gillar att resa sådär lite lagomt och bekvämt, stanna och ta det lugnt.
Ett ställe på väg söderut som vi gillar att stanna vid är Tönnebro som ligger ngr mil norr om Gävle. God mat och ligger fantastiskt vackert till alldeles vid sjön. Jag brukar äta ngt som heter Rastamacka och är supergott. Det är en macka med korv och ägg och jättesmaskiga potatischips till.
Visst är det mysigt och man kan sitta ute och se ut över sjön och det är t om badstrand för de hågade.
Själv har jag som sagt inte ens haft på mig badkläder denna sommar, men jag skall bo i poolen när jag har möjlighet när jag far till Turkiet i september. Det är ju utbildning först och främst men efter dagens slut skall jag minsann kasta mig ut och bara flyta runt och se upp i den förhoppningsvis blå himmeln.
Kvällarna har jag tänkt tillbringa på balkongen och brodera och läsa och bara gona mig. Åh så skönt att bara få vara.....
Det sämsta är väl måltiderna i ett allinclusivekoncept, slammrigt och bullrigt och tjo och tjim. Känner ju ngr av de som skall åka så jag hoppas att vi går ut på ngn annan restaurang ngn kväll och äter i lugn och ro. Själv vill jag inte gå ut och äta, för det skulle kännas lite fånigt.
Kanske kommer hem med ny frisyr??? brukar ha klippt och färgat när jag varit utomlands bara för att....billigt och kul att ändra frilla och bli lite omhändertagen. Vi får väl se och man vet ju aldrig, rätt var det är så har jag löshår.....nä skulle inte tro det haahhah. Verkar vara i bökigaste laget och måsta gorma runt med speciella hårborstar och jag skulle tycka det vore så pinsamt och förlängningarna syntes. Sen så är jag inte säker på att det skulle se naturligt ut med löshår till mitt tagel hahaaha, men skulle vara roligt att prova.
Igår när vi kom hem från jobbet, så gjorde vi bara lite korv och mos och det var faktiskt riktigt gott. Men pulvermos mättar ju inte särskilt länge så det blev en macka senare på kvällen och jag var riktigt sugen på jordgubbar. Har fått jordgubbsdille....det är bara så gott. I år så har vi inte plockat ngr gubbar pga att de var så sena och nu finns det inte tid att plocka ngr så jag får minsann köpa på torget.
Gott gottegottgott
Idag blir det jobb men bara till fem, så sen skall jag hem och dona på lite och räkna ut vad som skall inköpas för virke???? Ja det skall byggas hus....ett dockhus. har köpt trappor så nu när tid finns efter makens norgeresa så skall han få börja bygga hahhahaha. Ett trevånings blir det och jag funderar på att göra ett typ av bed&breakfasthus. Med rum i olika färger och stilar...så kul. Sen så skall vi till Ikea och köpa ett skåp så jag kan ha mina andra hus i utan att de förstörs eller dammar igen.
 
Kommer att bli perfekt och trångt hahaha i vårt sovrum. Tur att maken är förstående och den raraste jag vet och står ut med mina dockskåp. Vi måste nog flytta efter sängen lite grann....hahaahaha. Men spela roll, vi sover ju ändå bara där och nu kan jag sitta där på sängen och se på mina verk hahahaha-
Nu skall jag gå och bädda sängen och fundera på vadför kläder jag skall ta på mig idag. Mulet ...hmmm men varmt så svalt måste det bli. Inte kul att jobba om det blir varmt, fast vi har en del takfläktar som blåser så ini attan på jobbet så alla ni klimakteriatanter....tips kom till oss på butiken hihihihi
Ha en bra dag :)
 
 
 
 
 

Kalas och glädjen över att få ihop ett lag

Publicerad 2015-08-05 08:39:32 i Allmänt,

Vi är många i vår familj och det är extra bra om det behövs lagspel. En av kvällarna så spelades det volleyboll och det var skiftande talanger i lagen hihihi. Det var roligt att se på när bollen flög åt alla möjliga håll och kanter.
Sen så blev det badminton och tennis mellan varven oxå....ena sonen hade köpt ett sådant fiffigt nät att det gick att ställa in olika höjder och bollar och racket följde med. Stadigt och rejält och inte speciellt dyrt heller.
Jag var flera gånger till Ullared den veckan och jag kan verkligen säga att det kräver tålamod och list att ta sig fram i lönetider och semester därborta. Bara att hitta en parkering kräver lugn och behärskning för där råder djungels lag och ingen större vänlighet alls. Jag och maken hade tur och slapp cirkulera i evigheter och samma tur hade vi i kassorna. Just ingen kötid i vissa kassor och 45 min i andra...puh.
Sen har vi ju dessa sniglar som barnen tyckte var speciella till en början i alla fall. Sen var de bara läbbiga och ingen ville ju slafsa runt på dem. Viggo hittade en humla som mådde lite risigt enligt honom så berodddde det på ålder för han var grå på stjärten hahahaah
Sen hade vi ju oxå kalas därnere för vår Liam som blev hela 5 år ?? helt galet att trissenisse har blivit hela fem. Han som är vårt stora framtidshopp inom ....ja det mesta som kräver fantasi och hjärnarbete. Vi pyntade huset med ballonger och serpentiner och åt smaskig tårta och öppnade presenter. Barnen hade i princip nya grejer varje dag som de fick och jag tror att de kommer minnas veckan som den gången de fick så mycket leksaker hahahha. Modern hade gjort tårtan efter önskemål från födelsedagsbarnet och den var stor och fantastiskt god med smaskig choklad.
 
Vet inte om det syns men den var extra hög och inte ens vi alla orkade äta upp hela och ändå är vi tårtätare av rang de flesta av oss i alla fall.
Maken kom hem från stugan tidigare än beräknat, antar han saknade mig lika mycket som jag saknade honom. Han fixade en sen grillmiddag då jag jobbade igår afton och även äldsta snen kom förbi och avnjöt grillat. Maken tog med sig de mesta som vi hade i stugan i matväg då det nog inte blir ngn längre vistelse där något mer denna sommar.
Med sig tog han även kisse som nu varit flera veckor uppe i stugan och tyckte det var en skitidè att fara hem skulle jag tro. Inatt har han legat på min kudde och kurrat så högt att jag vaknat två gånger så så hemskt kan det ju inte ha varit att komma hem. Nu skall jag göra mig i ordning för jobb. Här verkar det bli bra väder även idag och det blåser inte??? underbart även om det syns på kundantalet....men vi behöver sol och värme i våra stackars sinnen hahaahah
ha det bra allihopa :)

Gutenmorgen

Publicerad 2015-08-04 08:17:05 i Allmänt,

Jahaja då var det tisdagmorgon och jag har sovit så gott. Ibland när man vaknar så riktigt känner man att man sovit gott och nästan längtar tills kvällen då man får gå och lägga sig...ngn som känner igen sig?
Gårdagen var bara bra och det var trevligt att återse arbetet och framförallt kunderna, jisses så trevliga kunder vi har. Däremot så upplever jag att det är riktigt rörigt i butiken, eftersom vissa varor inte står på sina platser och en del har inte kommit in och mycket är fortfarande bara oklart när det kommer. Men det är så det brukar vara den här årstiden, så det är bara att göra det bästa man kan av situationen.
Vi har i alla fall fått den nya katalogen med alla nyheter till butiken men den släpps inte förrän den 17/8 till kunderna. Jag bara älskar att få bläddra i den när den kommer och när jag for hem så var jag så upptagen med att titta i den så jag åkte till ändhållplatsen....pinsamt. Dessutom var jag urhungrig så det kändes än mer onöd.igt och jag kände mig så dum när jag började gå tillbaka efter den väg vi kört.
Väl hemma gjorde jag mig lite the och mackor och började lägga in dagskassor och glutta lite på tv. Men det blev inte så mycket gjort för jag fastnade i tvtittandet.
När vi var söderöver så var vi även intill Göteborg och väl där gick vi på Universeum som är...ja vad är det ngn form av zoo och museum och ett ganska trevligt ställe. men när vi var där så var det hemskarns mycket folk och jättevarmt eftersom de har tropiska djur och regnskogsklimat. Jisses vad jag svettades och vi orkade inte gå överallt och se alla våningar. De hade ett ställe med massa roliga aktiviteter för barn bla en kardborrevägg där pojkarna kunde få prova att sitta fast på väggen. Under tiden provade Milou på klätterväggen...gick väl sisådär även om hon minsann gjorde sitt bästa.
En av dagarna vi var på väg till Ullared så stannade vi till i bokskogen. Ja jag bara älskar den platsen och skulle gärna bara kunnat sitta där länge....och bara njuta av doften och alla vackra  naturscenerier. Med lite kaffe och maken vid min sida. Så himlarns fint det är där med den porlande bäcken och ljuset som strilar ner mellan trädkronorna.
 
Vi var ju in till Varberg oxå och promenerade och där ligger detta gamla badhus. Vi hade ju varit till varberg förrut och var inte särskilt imponerad, men vi hade helt enkelt inte varit på rätt ställen. Nu höll vi mer till nere vid havet och hamnen och där var det jättefint. Havet som doftade så gott och vindarna som blåste varmt och doften av hav blandades med rosor som växte efter promenaden.
Det var intill Varbergs fästning som vi var och lyssnade på Diggiloo och det var så häftigt att höra och se scenen och bara vända på huvudet och se ut över havet och se solnedgången.
Ja det var en mysig kväll och jag måste säga att det var väldigt lyckat och t om vädergudarna var på vår sida.
Nu skall jag snart fara och jobba så det är hög tid att klä på sig och sätta lite svart på fransarna och promenera till bussen. Ha det så bra mina vänner :)

Måndag 3/8

Publicerad 2015-08-03 07:04:08 i Allmänt,

Okey det är måndag och många har sin första arbetsdag efter semester och jag hoppas att de inte är alltför besviken på väder och vind som kanske inte varit på topp denna sommar. Själv försöker jag tänka att jag inte behöver täckjacka utan det räcker med tjockkofta hahahhaah
Gårdagen tillbringade jag med både skurkäpp och datorarbete och idag skall jag jobba och det är helt okey. Nu börjar dagisarna om igen och förkylningar står i skuggorna och väntar på att få slå klorna i första bästa som dyker upp. 
Jag brukar få urininfektion istället hahahaha ett säkert höst och vårtecken för min del. Lite av en tradition att koka sig enbär och vatten och sen dricka eländet som smakar kokt julgran.
Då är det godare att dricka det här 
Jag gillar semester och ledighet för då brukar jag ta ett glas vin vid middagsdags och bara sitta och njuta och se mig omkring. Nu i Varberg kunde jag dessutom njuta av doften av dessa underbara blommor. Men bara kvällstid.....märkligt att man bara känner doften då?? Är de inställda att släppa ifrån sig doft vissa tider på dygnet och hur vet blommorna det???? Jisse nu blev detta stora tankar och funderingar så här tidigt på morgonen.
Underbara kaprifoler....i huset vi hyrde hade en äldre dam bott innan de som ägde huset köpte det och tyvärr så var de flesta blommor utblommade eller överväxta när vi var där. men jag kunde se en hel del och hade jag haft trädgård hade jag nog "snott" med mig några skott.
Denna ros var väldigt vacker men doftlös :(
Men något som vi inte har så många av som det drällde av därnere var ...äckelsniglar. Alltså hur många som helst och man fick se var man gick så man inte klampade på ngn äcklig snigel. På kvällarna kröp flera upp på bron och det var läbbigt. Stackars öde att ha trädgård och odlingar med sådana där varelser.
Nu skall jag strax gå och duscha och göra mig i ordning för arbetet. Kom på att jag inte fått användning av baddräkt på hela sommaren??? men jag skall ju utomlands i slutet av september och då skall jag väl ändå få en chans att få flyta omkring i ngn pool i alla fall. I mitten av september bär det iväg till Prag med goda vänner och det kommer att bli underbart att få se den staden tillsammans med likasinnade.
Jag bara måste få visa er vid ngt tillfälle ngt som skulle göra min mor helt förbluffad.....tog hand om hennes favoritblommor och de lever?????och de blommar??? Skall ta kort så får ni se, jag är helt enkelt stolt att jag fått dem att leva. Knepet??? jag försökte låta bli att bry mig om dem utan gav dem bara lite vatten så där sporadiskt. Jodu mamsen....hoppas att du ser dem.
Nej nu hoppar jag in i duschen...hasta la vista
 
 
 

Hemma...borta bäst???

Publicerad 2015-08-02 12:24:10 i Allmänt,

Det är väl inte med ngt glatt hjärta jag kan konstatera att vi är hemma igen. Hade nog velat vara borta längre, för jag älskar att befinna mig långt borta hemifrån. Missförstå mig rätt nu hahahah. Jag bara slappnar av till hundra procent när jag är hemifrån och visst många mil i distans från ansvar och vardag. Tror nog att de flesta känner så faktiskt, så särskilt unik känner jag mig inte.
Har packat upp det mesta och vinkat adjö till maken som i princip vände i dörren och for upp till stugan direkt. Jag har en del annat som måste fixas och göras och jobbet kallar. 
Men idag så hade jag tänkt städa lite grann typ sådant som jag alltför sällan gör....typ ugnen, rensa skafferi och lyfta bort alla möbler och mattor och sköta blomsterna och skura under badkar och sådant. Som sällskap har jag ljudbok och energin av att veta att det kommer att bli rent och fint.
Ni måste få se en tokig bild som jag hittat
Visst hajar man till ?? Tyckte den var så kul...har kanske inte lämnat den åldern då snoppar och snippor och kiss och bajs är roligt?
Många återgår nog till jobbet imorgon och det skulle nog inte förvåna mig om det blir kalasväder nu ngr veckor. Vår vecka i varberg var väl ingen höjdare rent metrologiskt fast bättre än väntat. Vi hade inte så skitväder som vi trott efter att sett prognoser.
Det är vackert därnere i södern och jag skulle gärna ha utforskat mer och fler gånger. Vilka fina vyer och man kunde se miltals..
Om ni tycker om naturen så får ni inte missa bokskogarna för de är så vackra och lite trolska och doftar t om gott och träden.....jag som älskar träd.....
Nä nu får jag inte sätta mig ner alltför länge för då tappar jag fart...
Ha det så gott mina vänner :)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela