myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Fredag 7/8

Publicerad 2015-08-07 07:30:44 i Allmänt,

Godmorgon på er alla och hoppas att nattens sömn givit er vederkvickelse. Visst lät det där väldigt vackert? Jag gillar gamla ord som sällan eller aldrig används nuförtiden. Gärna sådär lite högtravande ord och sådär lite formellt haahaha. Kan kanske bero på att jag i min ungdom slukade alla gamla kärleksromaner och litteratur av skilda slag. Barbara Cartland var en stor favorit och alla hennes damer som hon skrev om hade hjärtformat ansikte och oftast blåklintsblåa ögon och var sådär lite sköra och oskyldiga små varelser och allt vara bara som en rosa dröm. Trodde väldigt lång tid att kärlek var bara sann om den var så där dyrkande och himlastormande som "hjälten" alltid behandlade damen i fråga. 
Ja jisses annåda så tokromantiskt allt var. Elsi Rydsjö läste jag oxå som handlade mycket om folket i en bygd både bönder och herrskapsfolk. Älskade att läsa och plöjde böcker som en jordfräs som fått tokfnatt.
Gillar fortfarande släktromaner eller lite historiska romaner som sträcker sig över en längre tid. Ken Follets Svärdet och spiran minns jag att jag nästan grät av saknad när jag läst ut den.
Idag så är det i alla fall jobb och det känns bra. Är på gott humör och butiken börjar äntligen fyllas igen av produkter vilket är underbart. För tomma hyllor genererar inget klirr i kassan. Nu planerar vi och fixar och trixar så det skall bli fint och locka till köp haahaha.
 
Tänkte igår att det är skönt att bo så att man kan se grönska och träd och inte tvingas bo i en betonggrå förort. I detta fall ogräs och vild växtlighet, vilket jag gillar allra bäst. Vist kan det vara fint med eleganta rader av blommor men personligen gillar jag den blandade och lite lätt hysteriska rabatten bättre och ängskänslan av blandade blommor. Jag får känslan av att bara slänga mig ner och lukta på blommorna och nästan göra "snöänglar" i grönskan.
Denna bild tog jag mest bara för att visa problemet med nedskräpning....vad är det för fel på folk? Varför kasta sådär när det tre meter längre bort finns skräpkorg? Jag brukar faktiskt plocka upp när jag står och väntar på bussen och går där muttrandes som en surkärring. Idioter och tjockskallar och ....och...ibland räcker inte orden till på .alla flåbusar. Många av dem verkar bo i Umeå för jag tycker vi har en skräpig stad, vilket gör det extra komiskt att stadens styrande söker till "Miljöstaden" ngn rackarns utmärkelse där alla städer i Europa kan söka och få vara i ett år....jomen tjena.
Äsch nu lämnar jag det ämnet för jag känner hur blodet börja bubbla och istället kan jag visa lite av när jag och pojkarna pysslade när vi var i stugan. De gjorde kalejdoskåp och jag byggde ljusstakar som jag målade i kopparfärgat. Så kul att pyssla tillsammans även om det mest bara var jag och Liam som var taggade hahaaha.
Önskar att fler provade på och fick känna hur kul det är och härligt det är att få vara lite kreativ. Jag mår i alla fall så bra av att göra och skapa oavsett vad. Är inte särskilt proffsig utan bara att få sitta och kladda är så härligt. Nu har jag ju tillgång till mkt matrl så jag skulle lätt kunna starta pysselverkstad hahaha. Ja vem vet? kanske blir det ett pensionsgöra?
Som ni ser så finns det en cola zero vid min sida....ja jag är cocaholic. Dricker en varje dag och i burk bör den vara för den smakar bäst. På helgen kan det bli två...hmmmm nyttigt? nä inte ett dugg men en av mina laster.
Laster har jag många , de flesta av onyttig karaktär, annars kan de väl inte kallas laster? Men jag är då duktig på att inte kasta skräp på backen......
Ha en bra dag kära ni :)
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-07 08:00:21

Rekommenderar att du läser fortsättningen på svärdet och spiran samt Folletts nya trilogi Giganternas fall, Världens vinter och Evihetens rand. Väldigt bra böcker

Svar: Har läst fortsättningen. Men inte den andra serien....tack måste genast rusa och fixa. Så gulligt av dig ❤
myma.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela