myma.blogg.se

En blogg om pyssel, barnbarn och livet

Idag är det ingen vanlig dag...

Publicerad 2015-09-27 08:34:09 i Allmänt,

För idag fyller en av våra svärsöner år och vi skall dit och uppvakta och t om sjunga en stump för födelsdagsbarnet. Eller kanske inte, med tanke på att jag inte stoltserar med ngn sångröst. Jo förresten det skall sjungas.....
Igår var jag dit som snabbast för att lämna lite förband då modern i huset hade farit fram med osthyveln och lyckats skala av en bit av sig själv. Ajaajajaj ja vem har inte lyckats med det? Vad jag minns så sved det rätt illa och man stötte i hela tiden och det gjorde ont. En klassiker som jag inte lyckats med än är att hålla ett bröd i handen och sen dela det med kniv och skära sig......jag sa inte än...men det kommer väl.
Gårdagen var härlig på många sätt då jag i princip bara drällde omkring och gjorde lite ärenden och handlade och gjorde fläskfilegryta. Det dammsögs och torkades golv och jag lärde mig göra....tada...
Mormorsrutor :):) nu har jag ngt att pyssla med på resan. Hade ju beställt ett broderi, som inte kommit än grrrr.. och jag bara måste ha ngt i händerna för att hålla mig vaken. Så igår var jag vaken ett bra tag och virkade i rasande fart. Vad skall jag göra med alla mina mormorsrutor???? ja lite garngraffitti kanske?
Eller kanske klä in stugan med....måste antagligen bytas ut lite då och då vilket medför att jag har en hobby livet ut....
Nu till ngt som glädjer mig mer än ni anar. Mina ben ser helt normala ut och man kan nästan inte se ngt alls av det strimmiga blåa alls. Det innebär att jag inte behöver ngn våddräkt när jag ligger i poolen. Åh så underbart skönt jag skall ha även om jag inser att jag kommer att vara sjuk av längtan efter maken. Kursprogrammet ser väldigt bra ut förutom ett tråkigt pass om skatter och bokslutsdispositioner....
 
Jag kommer nog inte att lämna området eller reservatet som det i princip är, alla dessa allinclusiveanläggningar. Tänk om jag ser ngn katter eller hundar i nöd...eller flyktingar och jag bara måste ta hem ngr och jag inte har ngn förnuftig person med mig (läs Maken) som hindrar mig att adoptera turkiets alla hemösa katter. Jo det är fullt möjligt.....så jag stannar i reservatet.
Vi kommer fram mitt i natten och är nog inte på hotellet förrän vid tre på natten, så första dagen är helledig och det enda som står på programmet är gemensam middag. Mig hittar ni i poolen hahahaah
Ha det så bra :)
 
 
 
 
 
 

Livlig fantasi?...Jag?

Publicerad 2015-09-26 08:22:32 i Allmänt,

Jajamensan det har jag och en sådan som gör att jag lever mig in i allt. Filmer och böcker och jag är där..när allt händer. Det har jag nog bevis för nu hahahaha. Jag har ju den senaste veckan drömt en hel del och en av drömmarna var jag mitt i en tornado. Tror jag blev inspirerad till den drömmen när jag läste om de häftiga ovädren på ngn grekisk ö tidigare i veckan. Nåja det har varit en del nattlig action i alla fall och jag tänkte att det kanske är månen som påverkar mig. Brukar ofta drömma mer när månen håller på att bli "full" eller få svårare att sova.
Nåja i förrgår när jag kom hem efter jobbet och senare gick på toaletten så fick jag mig en riktig chock!!! Mina lår var blåsvarta!!! och det fortsatte ner över benen. Min första tanke var att byxorna hade färgat av sig???eller att jag fått ngn annan färg på mig.
Maken blev mer förskräckt än mig och ville vi skulle fara upp till NUS, men jag sa att det gör ju inte ont och istället satte jag mig för att googla. Ja kallbrand.....men jag hade ju inget sår och var inte varm bara svullen och blåsvart och strimmig. Så jag beslutade mig för att gå och lägga mig.
När jag vaknade var knäna blå och det var även tydliga tecken på vaderna. Hmmmm...nu kände jag att det pirrade i underbenen och tänkte att jag bör nog ringa 1177. De kunde för sitt liv inte säga vad jag led av eftersom jag inte hade ont, feber eller ngt sår så de uppmanade mig att söka vård.
Jag for på VDC och först vart de sur för att jag inte ringt först men jag skulle ju jobba hahahaa. Men fort fick jag träffa läkare när de såg mina ben. 
Denna bild jag hittade är ingenting motför hur mina ben såg ut. Måste faktisk erkänna att jag blev lite rädd själv. De undersökte mig och tog prover och tills slut så kunde doktorena jaa de var två hahaha konstatera att jag fått ngt som hette sänkningshematom. Något man kan få efter en stor operation eller ett trauma mot kroppen typ bilolycka!!! och jag blev nästan korsförhörd för att de ville veta vad jag gjort. De sa att ett kärl gått sönder i kroppen och blodet läckt ut i kroppen och att det var blod i benen och det orsakade svullnad och pirr.
De sa att det måste ha känts när det gick sönder??? att jag måste ha ont....Nope inte ett dugg.
Så det måste ju vara mina drömmar när jag virvlade runt i tornadon???? Eller hur?
Nä skämt åsido, det känns inte så jättekul med tanke på att jag reser till turkiet och hade tänkt bada och då är det inte kul att se ut som en bilolycka. Döm om min lättnad när de ringde och sa att proverna ser bra ut och att jag får fara om jag använder mina stödstrumpor och vilar högt med benen och samtidigt rör mig lite då och då.
Idag ser det riktigt bra ut och allt det blåsvarta är borta utom på knäna som ser lite underliga ut. Men pirret är nästan helt borta och jag tror att "läker" jag så här bra så kan jag nog bada utan våtdräkt.
Tur nog så är jag ledig idag och då kan jag ligga med benen i högläge lite då och då. Men gissa om jag vart lite fundersam ett tag? vad händer, kan jag åka på söndag? kommer benen att ramla av? 
Nu skall jag i alla fall ta mig en kopp kaffe till och fortsätte rensa ur garderoben. Lägga bort sommaren så att säga. Skall oxå fara och lämna igen ngr plagg jag köpte tidigare i veckan och återigen så borde jag lyssnat på min inre röst om att jag inte kunde ha de modellerna. När man är stor som jag så är det inte lätt att hitta ngt som man trivs i och som ser hyfsat bra ut.  Nu hade jag fallit för en blank petroltunika, men jag såg mest ut som en kärnvapenarbetare i skyddskläder. Och en tunika med fina snitt över bysten. Men med mina boobisar så vart det en urringning som skulle få en hallick att rodna. Ibland så förstår jag Tomas DiLeva som hittade en modell han trivdes i och körde den fullt ut.
Ha en underbar dag :)
 

Godmorgon på er

Publicerad 2015-09-24 08:20:23 i Allmänt,

Jajamensan nu är det torsdag och veckan galopperar fram i en rasande fart. Idag så har jag en del ärenden attt uträtta innan jobbet. Skall kolla efter ett linne i beige (pigg färg hahahah) och växla in lite turkiska lira. Apropå beige så har vi ju Norrlandoperan som skall köra föreställningen Rigoletto i betong???hur låter det annat än trist?
Jag vill se en föreställning med fin scen och vackra kläder och tidstypisk dekor, inte ngt tjafsigt modernt krafs. Finns inte en enda föreställning där det är så som det skall vara tycker jag och det är bedrövligt att man måste fara till huvudstaden för att få sig lite glamour.
Igår efter jobbet så väntade milou på mig då vi skulle vara barnvakt. Hon blev så glad när jag kom och hade förberett plats på golvet så vi kunde leka med dockhuset. Sen skulle det gungas i fåtöljerna och badas osv. 
Nu har det smugit in en ny vana i vårt liv. ett kinderägg!!!. Hon ropade och stod framför skafferidörren och visste precis vad hon ville ha och ja...jag har alltid kinderägg hemma hahaahha. Chokladen fick vi dock smussla bort lite då och då, så hon inte såg att det försvann bitar. Det är ju inte lördag och fastän jag är mormor och de får göra lite hursomhelst...eller hur? så försöker jag följa godisdagen.
Idag så stänger jag och vi fortsätter att rusta för jul. Jag gillar julen och då menar jag mest för allt fint som kommer med på köpet. Tyvärr försvinner budskapet med julen i all kommers, men jag är ärlig när jag säger att julen för mig är allt bling och skinande och glittrande saker och julklappar.
 
Nu till något mer allvarsamt. När vi var till Prag så var i förbi den judiska kyrkogården som tyvärr var stängd och vi fick bara  en skymt mellan gallren. Men kära värld så tragiskt och melankolisk plats. För judarna fann
 
s det ingen annan plats att begrava sina nära ochh kära och enligt en guide så låg det 128 000 människor begravda där på en liten yta. Så förbaskad eländigt hur judarna har förföljt under årtusenden och för det faktum att de är just judar, helt obegripligt.
Slänger in en betydligt mer harmonisk bild från en annan kyrkogård och det är från skogskyrkogården där min mamma ligger. Gillar det stället och det är riktigt fridfullt och fint där.
 
Ja vad händer annars i det Granströmska hushållet? Ja inte ngt särskilt som jag tänker på i alla fall. Lite stökigt möjligtvis och blommor som vill ha vatten. Men jag tänkte städa på lördag och gå igenom garderoberna och hänga bort sommarkläder och ta fram höst och vinterkläder. För nu är det ingen återvändo....hösten är här...suck.
Nåja nu slutar vi för idag och min dag och antagligen eran oxå har nu börjat. Ha det så bra ni kan :)
 

En dag till...

Publicerad 2015-09-22 07:53:21 i Allmänt,

Ja nu räknar vi på den andra dagen i veckan och den första avlöpte väl. Igår så fick vi varor och en hel del julgrejer som vi nu håller på att sätta upp på hyllorna. Det lustiga är att vi är en vecka senare än vanligt!!!
Vi får frågor om julpapper redan i augusti, från de som gör egna kort och pyssel till julklappar. Jag har inte riktigt bestämt mig om mina julkort i år. Antingen röda eller blå.....eller kanske både och.
Var riktigt trött när jag kom hem och jag gjorde en tidig kväll men låg istället och lyssnade på ljudbok alldeles för länge.
Tittade igenom lite bilder och hittade bilder från ifjol när v hyrde hus nere i Uppsala och det såg så mysigt ut. Lite längre ner låg denna lilla stuga som också hyrdes ut och den ser så idyllisk ut.
Bilden är tagen tidigt på morgonen och det var fortfarande lite dimmigt över mälaren. Skulle gärna fara tillbaka och hyra där igen. Men en stor anledning till varför jag gillade det där stället var nog medelhavsvärmen vi hade.
Hittade även en bild med nästan hela familjen...
En trevlig vecka hade vi som kulminerade med att sonen gifte sig <3
Undra var vi far nästa år???
Idag blir det jobb och det är väl det ultimata situationen. Tänk så hemskt att inte ha ett jobb att gå till, utan sitta hemma och söka och söka arbete och bara få dörrar i ansiktet. Humöret blir påverkat och speciellt ungdomar tappar nog sugen fort.
Sen den skaran med människor som inte trivs med sitt jobb men aldrig tar tummen ur arslet och söker sig ngt annat. 
Nåja jag trivs då med livet och det är jag glad för. Men jag har då minsann slitit för det oxå och visst har jag haft tur i livet men det har oxå inneburit en hel del arbete.Men jag gillar att arbeta och har alltid gjort det även under de åren jag var hemmamamma.
Nu är jag mormor och en dag kanske farrmor hur coolt är inte det?? Vissa dagar jag vaknar så kanner jag mig som en mormorsmor i kroppen och tänker på min granne som är 94 år och styr snöskyfflen framför sin rullator och hon är minsann ett riktigt föredöme. har ingen hemtjänst trots att hon är krokigare än krokigast och det mesta hon företar sig tar tid men blir gjort. Respekt <3
Nu skall jag avsluta morgonens pladder och betala en traderavinst innan jag gör mig i ordning. Har vunnit ett litet köksbord med lite småsaker. Det var egentligen ett par små ljusstakar som skulle följa med som jag ville ha så resten fick jag på köpet så att säga hahhaah
Ha en bra dag :)
 
 
 

Måndag 21/9

Publicerad 2015-09-21 07:50:40 i Allmänt,

Har sovit gott inatt och drömt en massa konstigheter. Ingen kan säga att inte jag föddes utan fantasi......älskar faktiskt att drömma då jag ibland känner det som om jag bara åker runt och upplever och vet på ngt sett att det är en dröm!!! svårt att förklara men undermedvetet kanske jag vet att det är fånigheter jag drömmer om.
Gårdgaens jobb gick bara finfint och jag var nog mest bara röksugen. Ja det är ett elände att vara rökare på många sett och efter ngr timmar så blir det pirrigt i kroppen. Så när maken kom tidigare så jag kunde gå ut och ta ett bloss blev jag glad. Han satte upp lite lampor ovanför disken oxå så nu väntar vi bara på inkopplingen som "familjeelektrikern" skulle fixa.
Idag har jag bilen så då slipper jag åka buss em efter jobbet. Tycker det är inga problem och nästan att föredra att åka in på morgon med buss. Men efter jobbet tycker jag det är bättre att få bli hämtad eller ha bil. Kanske för att det går mycket snabbare och man vill hem och påbörja middagen. Det skiljer bara en dryg halvtimme i tid men känns mycket mer på eftermiddagen.
Denna vecka jobbar jag hela dagar istället för en av mina kollegor som har tagit föräldraledigt. Sista arbetsveckan innan turkietresan är det oxå och nu har jag fått schemat och jäsickens i min låda vad mycket "fri tid" vi får denna gång :). Vi kör kvällspass men istället är vi lediga mellan 12-16!!! Så trevligt och ni kan ju tro att jag kommer att tillbringa min tid vid poolen.
Denna resa far jag själv men jag har kanske hittat en lirare som vill följa med. En ngt stel personlighet och jag vet inte namnet på mannen i fråga.
Men han verkar glad att se mig och det kommer man långt med hahahah
Denna man träffade jag på när vi var till Prag och näää föredrar min egen man om jag skall vara ärlig. Både mjukare och mer spirituell än denna karl.
Jag gillar inte att bli fotograferad men ibland så händer det att jag hamnar i bild och därför tänkte jag bjuda på en till bild. Den bilden är tagen när vi var i Prag och med en av de underbart vackra broarna som går över floden i bakgrunden. Den mest kända av den är Karlsbron (bakom mig)och man kan bara tacka guds försyn att den inte förstördes varken under första eller andra världskriget. Den var fullproppad med turister och konstnärer som ville sälja sina alster. De flesta statyer var svarta av föroreningar och så var oxå alla gamla hus men man kunde se att de nu höll på att restaurera både statyer och hus i staden. 
Nu måste jag samla ihop mig och gå och ta på mig lite kläder och påbörja färden ner mot staden. Idag är det måndag och då är det golvtorkning på schemat. Ha det bra alla mina vänner :)
 
 

Söndagmorgon

Publicerad 2015-09-20 09:49:11 i Allmänt,

Min farhåga om att det skulle bli skitväder i helgen gick om intet och det är jag glad för. Idag har de familjedag på makens jobb och dit skall ngr ur familjen. Själv jobbar jag så det blir inget sådant för mig :(
Men så jätteledsen är jag inte för det är okey att jobba det enda är att jag missar de små. Efter jobbet igår så blev det Staoilmiddag och ja det var ett bra tag sedan och på det så hyrde vi en film. Som handlade om att amerikanska presidenten blev nersskjuten av terrorister i norra finland!! Där träffade han på en ung pojke som var ute på en mandomnstur för att fälla ett byte och bli man. Ja befolkningen skildrades som en blandning mellan indianer och rednecks....fånigt.
Kanske mer än familjefilm kanske.....
Nåja som sagt så jobbade jag igår och vi hade bra med folk och det gillar jag. Hoppas att denna dag oxå kommer att innebära att umeborna har spenderbyxorna på haahahah.
Jag skall försöka påbörja lönerna under dagen för i veckan jobbar jag så det gäller att ta det lite då och då. Det blir inget pysslande med hotellet i alla fall denna vecka för jag kommer nog inte att ha tid. men jag verkar redan ha fått gäster som väntar på rum...
Nåja vem har bråttom??? denna hobby är perpekt för mig att träna mitt tålamod på. Det går inte att skynda och forcera för då får man bara börja om och det blir inte godkänt av hyresvärden, dvs mig hahahah Igår så pillade jag på med lister och trappan. Det är faktiskt ganska pilligt med alla stolpar som skall sättas på plats men rogivande ändå på ngt vis. Sen så gjorde jag 5 st armband i olika modeller och ja...jag gillar armband och halsband och örhängen.
Tänk att det bara är en vecka kvar tills jag åker till Turkiet på kurs och vila. Ja jag skall bara slappa allt jag kan och liksom bara vara.
Det blir att ladda med böcker och bara mysa på vid poolen :)
Visst ser det härligt ut och tänk om jag t om lyckas med att få lite färg på denna blekfeta kropp :)
Visst är det knasigt att man känner sig fräschare om man är lite brun, tror ni att de som är brun i hyn känner så om de är blekare???  
Oj nu har tiden sprungit iväg och jag har lite bråttom att göra mig i ordning och komma iväg.
Men jag önskar er en härlig söndag :)
 

Godmorgon alla sjusovare...

Publicerad 2015-09-19 07:56:48 i Allmänt,

Ja för jag sov till sju i morse och det kan bara förklaras med att kisse var på altanen....så inga tassar i ögat. 
Gårdagen tillbringades med jobb men jag slutade tidigt och maken och jag for på besök till vår nya familjemedlem. Nova <3 som är en kissemissflicka som var så söt att man bara dog en liten stund. Jisses så liten fröken trots att hon var 15 veckor så hade jag gissat på högst 10. Hon blir nog inte så stor när hon blir stor. Hennes "storebror" Lenny var inte fullt så imponerad av henne som vi och hade nog gärna velat att vi tog med henne hem till oss. Men jag tror nog att de kommer att ha väldigt trevligt tillsammans så småningom.
Efter besöket for vi till Donken och åt tidig middag och sen hem och jag pysslade en stund och sen så såg vi en film och kröp i säng i hyfsad tid. Maken jobbar idag och det gör ju jag oxå, så då blir det inget nattsuddande.
Måste visa er stor konst....Milou ritade i torsdags och jag frågade vad och hon sa gäs....jamenvisst är det gräs.
En del lite torra partier...men alla kan nog se tuvorna???
Har även fått mitt bankkort med det valda motivet och solnedgången i stugan blev fin på kortet tycker jag.
 
Med risk för att låta en aningen partisk hahaha så har jag aldrig sett vackrare solnedgångar än däruppe. Men de i rosa/lila är kanske en anings tjusigare. Men alla mina sådana kort var på högkant och gick inte att använda.
Idag är en stor och märkvärdig dag - Det är den första fotbollscupen som Viggo är med i och vi jobbar...snyft. Men jag ringde åt honom igår och önskade lycka till. Nu hoppas jag att morgonens väder håller isig och det inte börjar regna och blåsa. Han var väldigt avspänd och såg framemot dagen inte minst för att han skulle få fara på hockey med pappa i eftermiddag. Lillprinsen <3 
Tog till slut tag i att byta tillbaka till min gamla telefon igår. Lämnade n den för rengöring i februari och sen har den legat men nu igår så fixade vi och bytte. Tycker det är så gormigt då allt inte kommer med och det skall flyttas och hållas på. Men nu är det gjort det mesta och nu har jag äntligen min gamla telefon igen. Enda dumma är ju att jag förvarar min mobil i bh:n när jag jobbar!!! och min gamla telefon är ju en samsung note och lite större....
Att ha saker i bh:n kommer från den tiden man var ute och dansade och det var så krångligt med väska. Så pengar, läppglans och id kort allt låg i bh:n. Läppglans var ngt man bara måste ha...på den tiden och det var oftast med smak. Nu föredrar jag hederlig lypsyl och det används enbart under vintermånader. 
Det var nog krångligt att komma ihåg att ta med sig dansskor så man kunde få bättre glid. Det hände att jag glömde och fick dansa i strumporna....inge roligt alls speciellt om man fick en klack på foten. Den smärtan kan inte beskrivas endast upplevas. Så det gällde att hålla ordning på tossingarna.
Minns att jag en gång blev fångad av en klack och det gjorde helvetiskt ont. En tjej med klackar som lyckades få ner den på min bakkappa på skon (hälen) och likson kilade in sin klack där varpå jag liksom bara följde med ......skrapade bort hud och jag blödde som en gris. Nåja det såg värre ut än vad det var. Men ont hade jag länge och när jag gick så styrde jag liksom foten så att det inte gnuggade på hälen.
Nu skall jag i alla fall gå och tvätta mig och påbörja dagen och så småningom ta bussen till jobbet. Ha en härlig dag mina vänner :)
 

Wednesday - Lilllördag och sexleksaker.....

Publicerad 2015-09-16 08:47:48 i Allmänt,

När jag var yngre så var verkligen onsdag, lilllördag för då var det flera dansställen som hade dans och det var oftast väldigt trevligt och ingen fylla. På den tiden hade man lite ork och fixade att gå ut flera gånger i veckan. Jag bara suckar av välbehag av att sitta ner i fåtöljen.
Gårdagen var väldigt trevlig, först var jag till banken och avslutade kontot på SEB och flyttade det till Handelsbanken,nåja allt är inte riktigt klart för användning än för jag vill att det skall börja gälla i oktober. Men jag fick designa mitt bankkort och jag valde en solnerdgång från stugan. Väl hemma så målade jag lite och fixade lite med ngr sängar jag byggt och sen kunde jag inte hålla mig utan for lite tidigare och hämtade lillen på förskolan. jag var väntad och fick fina presenter. Först en batmanvinge han klippt ut sedan två pärlor som han sa att jag kunde göra ngt fint med :) Nåja då drog vi och jag sa att han fick bestämma vad vi skulle göra. Han ville inte till bibblan.....han ville äta middag, fika och köpa cocacola. Han behövde även kläder för enligt honom själv så hade han växt ur sina!!! men han hittade bara en tshirt som han gillade. Han gillar liksom jag att titta på smycken så vi stod länge på åhlens och kollade på olika armband och halsband och allt glitter. Vi åt en mjukglass och sen fikade vi.
 
Jag fick en bamsekopp kaffe och han åt upp hela sin mugcake med grädde. Otroligt vad den gossen kan stoppa i sig om han vill.
Vi for hem och packade bilen full med skräp och han fick följa med till återvinningen där han varit med pappa och slängt och visste precis hur man gjorde. Sen var det dax för middag, jag orkade då inte ngt stort mål utan tog en liten cola och en hamburgare. men han åt gladeligen upp sin barnbox och drack nästan upp hela sin cola.
Jag hade det så otroligt bra och mysigt och jag hade svårt att hålla mig för skratt när han högljutt berättade så att mannen som satt vid bordet intill nästan satte i halsen .Att han minsann hade druckit rutten cola en gång och blivit sjuk i 38 dagar!!! och det ville han inte vara med om igen. hahahaah
Han hade hittat en örn i skogen som han begravt och han och storebror hade tänkt bygga en rulltrappa som man bara kunde åka i om man kunde koden...eller hade ett handavtryck. Vilken underbar unge och han är så go och älskvärd och älskar djur och han är övertygad om att farmors gamla hund Santos dog för han ville bli igelkott och ville bo under farmors balkong och få bröd och vatten <3
Älskade älskade Liam <3
 
Men nu till ngt helt annat...sexleksaksmuseum.........som vi besökte när vi var till Prag. Ett sexleksaksmuseum!!!! hmmm vi tvekade först men sen sa vi att naturligtvis skall vi gå in dit. Det bara låg där bland alla kläd och souvenirbutiken och jisses annåda säger jag bara att om det varit valbart att välja kön så är jag glad att jag är kvinna i alla fall om man tänker på hur kyska man varit under en del århundraden. Gud sig förbarme om en lite gosse skulle få för sig att vidröra sin manlighet eller få stånd...tjoff så kunde en stöt eller en fälla likt en råttfälla slå ihop. Stackars småpojkar vilka otäcka tingestar vi såg. Det fanns inte bara särskilda kläder likt tvångströjor utan även olika små burar och hemskheter som gossarna fick bära allt för att förhindra sina lustar. Vi kunde konstatera att man hejdlöst byggde maskiner som kunde främja lustarna och lika många för att förhindra dem. Det var dildos från antiken till moderna ena som både kunde lysa och spela musik. Fyra våningar av både det ena och det andra. Jisses vilka skador folk måste fått i början innan de fått kläm få hur alla maskinerna funkade. Det var spakar och tramphjul och en del var så stora byggen att det krävts en hel del golvyta och ingen man kunde liksom stoppa i lådan.
Ser ni taggarna...ajajajaj
Sen så var det olika sorters piercing och kyskhetsbälten. Dockor och grunkor av olika slag och man kan ju inte annat än säga att sexindustrin även
Nåja nu har jag sett det och jag är nog mest imponerad än generad över alla apparater som fanns i andra århundraden. Sen inte att förglömma de tok som ens började fundera på hur de skulle kunna få en slagborr att bli en dildo i höghastighet...bäva månde gudarna.
 
Idag så blir det jobb för min del och i afton så är det styrelsemöte så snabbt som attan måste jag ta mig hem ikväll. Jag är ju sekreterare och har även fika idag så det måste gå undan. Hoppas att ni får en bra dag trots att det åtminstone här i Umeå verkar bli en regnig och grå dag.

Tisdag 15/9

Publicerad 2015-09-15 07:14:38 i Allmänt,

En liten småtrist grå tisdagsmorgon ser jag när jag slår upp mina blå. Men vad gör väl det om bara humöret är bra.
Gårdagen var bara trevlig och både ditten och datten blev gjort och jag gjorde även Gulasch. Åt det när vi var i Prag och tänkte att det vill jag minsann äta mer av. Men hittade bara Ungersk Gulasch och den var okey men inte lika god som den som jag åt i helgen. Enligt receptet skulle det koka i en halvtimme men jag lät det koka i minst tre timmar så köttet nästan föll samman, vilket vart mycket bättre.
Det var lök, selleri, kött, kummin,lagerblad, tomatkross, vin, paprika, tomatpure, oxfond, vitlök och chilipulver men jag struntade i vitlöken. Till det gjorde jag en dressing av majonnäs, gräddfil och apelsinskal, men det var inte alls så passande tycker jag utan var godare med lingonsylt....
Så nu tänker jag istället blanda den dressingen med vitkål och lite apelsinbitar till dagens blodpudding. Men det kanske bara maken får till middag för jag kanske äter ute på stan för jag skall på date.
Skall fara med en av prinsarna på galej och kanske det slutar med mat...vi får väl se.
men nu lite Prag.
Vi gick ju en hel del och det är så vi gillar det när vi far på våra tripper. Naturligtvis ville vi upp till borgen och den låg högt upp på en kulle och har nog aldrig blivit intagen av ngr fiender, för det var ganska jobbig väg upp hahahaah. Vi tog ngr trappor åsså vilade vi och sen på det igen. Men utsikten var väldigt vacker och man kunde se över hela prag. Vybilden är på väg ner och jag insåg att jag inte tagit ngt kort alls däruppe hihihi.
Vädret var bra och vi hade ett bra traska runt klimat. Det är inte alltför roligt att gå om det blir alltför varmt, men jag fick faktiskt sandalbränna, inte mycket men i alla fall. Hittade en bild på en som fick mer....
Vi var oxå och såg på det Astronomiska uret som är ngn gammal klocka som visar tid på flera olika sätt och som är gammal som gatan. Urverket är dock lite nyare och bara sedan 1500-talet!!!!! Wow säger jag vilken schysst garanti. Nåja vi såg den och visste egentligen inte vad vi såg. Så vi läste på och gick och såg den två gånger till....
Det hela började med att döden som gestaltades med ett skelett drog i ett rep och sen öppnades ngr smådörrar och då kom turken, girigheten och fåfänga ut ? dörrarna stängdes och tuppen gal och klockan slog. Hmmm i det politiskt korrekta sverige så hade det inte fått heta så. Utan då hade det varit en mellaneurope och girigheten och fåfängan som tittat ut i stället. Men i ärlighetens namn efter att ha sett skådespelet är jag fortfarande osäker på vem som var vem.....
 
Mycket folk men vi satt bra på en liten restaurang och kunde sippa lite vin samtidigt som "showen" pågick.
Ser ni glassstället? det fick naturligtvis ett litet besök oxå...och ja den var hemgjord och supersmaskig.
Nämen vad ser jag??? det gråa har nu gett vika och jag ser en liten solstråle, nämen så trevligt.
Ha en bra dag allihopa för det skall jag ha.
 

Prag <3

Publicerad 2015-09-14 08:18:58 i Allmänt,

Så här kändes det att lämna Prag och åka hem
Ett långt kvidande, må jag säga och denna stad kan jag inte annat än ge tummen upp till. Påminde på många sätt om Paris, kanske mest för att det är den enda europeiska staden jag varit till förr haahaah. Det är kanske så att alla städer ser ut så i den delen av världen. Nåja det var många fina gamla hus och ett och annat modernare från kommunisttiden. En stor stad med mycket turister men jag tycker nog att det var mest medelålder och lite mer. De yngre lirarna tror jag for dit för den tjeckiska ölen......
Enormt mycket bilar och de höll en hög fart må jag säga och sirener från utryckningsfordon fick mig att tänka att så här tror jag det är i NewYork. Men gick man bara ett kvarter från de stora gatorna så var det betydligt lugnare,
De här bilderna är utanför vårt hotell. Vi hade "penthouserum" och bodde alltså uppe i takhöjd och jag tycker att det var rent och snyggt. Lite olika nivåer i rummen med trappor som var höga och man fick kanske tänka till om man var upp och kissade på natten hahahaah så man inte föll och slog i hjäl sig. Vi klarade oss alla :)
Frukosten var väl inget jag skulle säga var ngn höjdare, speciellt inte när man tittade ner i ngn bytta med ngn gråbrun sörja som skulle föreställa gröt. Inga grönsaker eller ngt som fick mina smaklökar att sträcka på sig och säga Godmorgon. Läste ngnstanns att Prag var mardrömmen för en vegetarian och det kan jag förstå. Inga grönsaker alls??? om inte potatis kan räknas med ???
Maten var fantastiskt vällagad och det var ingen snabbmat och tog sin lilla tid men väl värd att vänta på. Första måltiden så fattade jag ingenting av menyn och var otroligt skeptiskt till vad menyn bestod av. Grisknän??? nä hjälp så jag tog frenchfries och ost. Trodde då att jag skulle måsta äta det hela trippen. Men sen begrep jag hur man beställde maten och vad det var och då kan jag inget annat säga än att vi åt och drack mycket gott.
Men visst gillar de att fylla tallrikarna
 
 
Det där ljusa hette Carlsbader Dumplings och var en typ av brödklimp. Stabbigt och egentligen ganska äckligt och det skippade vi sen. La sig i magen som en kloss.....och som sagt var är grönsakerna ??? de skulle inte rymmas.
Det kanske ser äckligt ut? men maten var väldigt god och jag åt bl a Gulasch och smaskens säger jag bara.
Sen så var det ju billigt, vi åt och drack för ngn hundring. Vinet hade vi blivit varnad för....och ja på ett ställe hade de nog tömt vinägerflaskan....men annars så var det gott och välsmakande.
Ja... vi hade det så bra och jag kommer att skriva om detta beök ngr dagar till :) Måste nog säga att jag skulle faktiskt kunna återvända till denna stad ngn fler gång. Prag <3
 
 

Ett litet ett innan avfärd

Publicerad 2015-09-10 07:29:11 i Allmänt,

Ja jag hinner skriva idag i alla fall. Skrev lite igår för jag trodde inte jag skulle hinna nu på morgonen. Gick och la mig kvart över elva igår och vaknade halv fem...inte så fiffigt men jag hoppas att jag istället kan sova på planet. Usch vad jag ogillar att flyga inte för den delen att jag är flygrädd utan känslan av att vara instängd. Dumt nog så glömde jag att säga till om att jag vill sitta långt fram i planet för då brukar det kännas bättre istället för en massa stolsrader framför.
Men det skall bli mysigt att få fara iväg, till denna vackra stad ( hoppas och tror jag hahaah)
Lyckades packa klart tills slut och det var inte tvärlätt, för jag tar antingen med för mycket eller för lite. Är dessutom en ganska ointresserad packare. En del gör listor och funderar länge på vad som skall med, jag är mer en sådan som ser ngt plagg i garderoben och tänker...ja kanske det. Ja det har hänt mer än en gång att jag packat fel....minns när vi for till Turkiet en gång och jag inte hade packat ngt plagg över huvudtaget som var svalt. Jag fick köpa nytt därnere. 
Tog ett kort på min älskade lampa igår....ja jag gilar den så mycket för jag tycker den är fin.
Så fint ljus och lite pärlor och fin fot och..och ja jättefin. Gjorde klart halsbandet igår kväll som jag påbörjat och tar ett kort sedan, för det har jag packat :)
Om en timme åker vi och jag har bara tvättat mig och sitter i morgonrock och jag måste komma ihåg att packa kudden. Har ju lite krav på kuddar hahahah de måste framförallt vara svala och platta, så jag kan puffa till den. Jag är en magsovare och är kudden för hård och för hög så är det inte roligt. Men än värre om den är varm,,,huvvaligen så jag avskyr varma sängkläder. Vill helst att det skall vara lite småkyligt när man går och lägger sig och när jag säger småkyligt så tycker min make att det är iskallt hahaha. När jag duschar vill jag att vattnet skall vara varmt och min make skriker rakt ut om han känner på vattnet och menar att det kokar. Opposites attract..
Ja det är inte lätt att vara jag ibland då jag är så dubbelsidig och vill ha vitt och svart , sött och salt, vatten och juice, oftast alltid det ena eller det andra och allra helst samtidigt. Jag erkänner att det händer att jag lagar två maträtter bara för att jag inte kan välja. Enda gången jag är stensäker är när ngn annan bestämmer hahhaha då vet jag på en gång om jag är för eller emot.
Mina vågskålar måste hela tiden vara i balans och det är ett styvt jobb att få det så. Men plötsligt händer det....
Ha det bra allihopa :)

Just hemkommen

Publicerad 2015-09-09 20:29:16 i Allmänt,

Jag har i princip just kommit hem från jobbet och gjort mig en macka innan jag skall försöka packa lite inför resan till Prag. Vi lyfter 9.45 i morgon och det skall bli underbart att få komma bort och umgås med vänner och dola på och gå runt och insupa atmosfären med ett break för lite vin eller en öl. Skulle tro att kisses taxi kommer strax för att hämta upp honom för att få fara ut till Kroksjö under tiden vi är borta. Ja nu är ju taxin körd av sonen men det låter mer flärdfullt att skicka honom med taxi hihihi.
Här hemma luktar det....en aning för mycket på gränsen till jobbigt. Har köpt liljor och de doftar så starkt att det nästan blir outhärdligt och huvudvärk.
Men de är ju så vackra att jag inte kan låta bli att köpa dem,  trots att jag vet att de doftar så starkt.
Gårdagen ägnades åt mer golvläggning i skåpen och påbörjat listning och annat småfix. Trevligt så ini bängen är det i alla fall. Jag skall börja med lite gardiner och sängar och sådant till veckan och dessutom försöka mig på att göra resväskor. Ja ett vanskligt projekt, de kan bli bra men kanske inte tillräckligt bra....
ja vad har vi mer gjort??? Jo vi har varit på banken och påbörjat vårt testamente???? Jisses vilka vuxenpoäng vi har fått. Nej allvarligt talat det känns så himlarns bra och tryggt. Om ngn av oss skulle gå bort så är den som är kvar tryggad. Jag sa åt maken att jag paxar att få dö först men han vägrade och sa att han ville dö före mig för att slippa allt pappersarbete. Nä men allvarligt talat så känns det väldigt skönt. Juristen sa att hon tyckte att varenda en skulle skriva ner sådant här och förvara hemma, allt för att underlätta för barnen och den efterlevande. Det är dock bättre att låta ett proffs skriva ner och hjälpa en så att det blir lagligt och ordentligt gjort.
Efter det så for vi och införskaffa en ny klocka åt mig som lyckades slita sönder den igår när jag skulle ut från tvättstugan!!! helt obegripligt hur man lyckas med det. Jag som i princip känner mig naken utan smycken kan i princip hellre vara utan telefon än klocka. Nåja nu har jag en ny en på armen och det känns bra. Vi åt en tidig lunch som mättade hela dagen.
Oerhört goda sallader och jag orkade inte ens äta upp allt och jag är glad att vi bara tog en slät kopp kaffe efteråt. hade aldrig orkat med ngt annat.
Sen så for jag och jobbade och det var bara fina fisken på jobbet och mina tjejer gör världens bästaste jobb och jag är mycket nöjd med deras arbetsinsats.
Nä nu måste jag packa.....har inte en aning om vad jag skall packa så jag har bara lyckats med att få ner resestrykjärn och trosor än så länge.....Tror att det är lite somrigt där så jag antar att det blir lite tshirts oxå......Nåja vi får väl höras
ha det så gott :)
 
 

Godmorgon 8/9

Publicerad 2015-09-08 07:51:46 i Allmänt,

Jag har varit lite bortkopplad......Få se när vi hördes sist??? måste ha varit i lördags. Nåja den dagen kom och gick och det blev söndag och jag jobbade och det gick bra. Efter jobbet for vi förbi småprinsarna och de var lika fina som vanligt och deras kramar räcker nu ett tag. Jisses vilka gossekorvar de är. Hemma där höll de på att renovera badrum och jag måste erkänna att jag är avundsjuk. Så underbart det skulle vara att få göra vårt badrum fint ,men jag drar ut på det pga av att jag vill inte vara utan badrum .....inte så konstigt om man inte vill pinka i slasken haahahaa. Sen så är jag inte riktigt säker på vad vi vill ha.....är inte så förtjust i kakel. Hmmm tål att funderas på.
Måste visa en er bild som jag gillar. Det är nät som det fastnat dagg i !!! Jag fascineras varje gång jag ser det och skulle kunna bomba er med bilder hahahah. Fatta vad de eländiga små äcklen jobbar flitigt, ja spindlarna alltså. Bara därför skall jag nästa gång jag ser ett litet äckel skona den....
 
Jaha då blev det måndag och jag startade dagen med att ta tag i lite bokföring och mejl. Men sen....så hade jag bästa dagen ever.
Jag höll på med mina dockskåp hela dagen och jag ville inte att dagen skulle sluta. Tror ingen annan fattar hur roligt och underbart jag slappnar av när jag går in i min bubbla. Lyssnade samtidigt på en spännande bok och jisses vad jag grejade. Håller på att bygga ett litet hotell!!! Med 6st rum och matsal och lobby och dagrum. 
Kommer nog att lägga in mer bilder bara för min egen del, så roligt att ha kvar och se om ngt år, när det är dags att renovera igen hahhaa. Det blir ett stort hus igen....hmmm och vi har inte en aning om var det skall vara hahhahaah. Men just nu skiter jag i det för jag har alldeles för trevligt.
Är ledig idag mest hela dagen idag förutom lite arbete som måste utföras. Sen har jag planer på att fortsätta bygga i eftermiddag. Måste fixa lite mer lister och sådant som är svårt att göra själv om man inte har bra maskiner. Det finns att köpa så det slipper jag och det blir så mycket enklare.
Hur tokigt det än låter så måste jag städa innan jag stökar ner....sågspån är nämligen lika halkigt på golvet som potatismjöl. Eller egenltigen är det slipdamm, som ligger överallt just nu. Så jag tänkte slippa klart och sen städa innan jag målar lister.
Är på ett strålande humör och dessutom har jag vunnit på tradera en perfekt blivande receptionsdisk för 38:-.
Ni skulle bara veta att igår så kröp jag aldrig ut ur morgonrocken förrän kl halv sju på kvällen hahaha. 
Men om jag skall ha så trevligt som jag tänkt att ha idag så är det bäst att sätta igång med vuxengöra.
ha en bra dag:)
 

Lördag 5/9

Publicerad 2015-09-05 08:40:03 i Allmänt,

Godmorgon på er, här började morgonen strax efter kl 4!!!. Så nu när klockan är åtta så är jag trött igen. Vi har fått ett litet problem på halsen, som orsakas av en lurvig beige kisse. Han har ju nu övergått till burkmat istället för torrfoder och han bara vägrar äta mat som inte är "färsk". Har provat att se till att han har mat så han kan äta när han vill, men se det smakar inte, utan det skall vara direkt från burk. Att stänga sovrumsdörren, "går inte heller" då han sover med oss och framförallt så fixar jag inte stängda dörrar. På hotell så går det ju förstås men hemma så blir jag klaustrofobisk.Så antagligen får jag vänja mig med att kisse väcker mig i ottan.
Gårdagen var trist med tanke på att jag jobbade med tråkgörat och när jag väl var klar så hade jag ingen energi till ngt annat. Hade tänkt fara in till jobbet och fixa lite grejs och göra ngr ärenden men jag orkade inte. Så istället gjorde jag köttbullar....med Dijonsenap och oxfond. Goda blev det och vi åt så vi nästan sprack.
Sen hjälpte maken mig att montera en byggsats, som var en replika av en stol som Selmas Lagerlöf hade på sitt mårbacka.
Riktigt fin blev den tycker jag. Sen så funderade vi lite och klurade över det nya skåpet som jag har på gång och som skall bli ett hotell. Vi har lite trapproblem...trapporna som jag har är lite för långa och måste kapas och jag är lite osäker på hur det kommer att se ut då. Kanske vi måste tänka om och designa om allt för att det skall bli bra.
Maken var och växlade pengar till Pragresan och det är alltid kul att se nya sedlar. Deras valuta heter Koruna och nu har vi kollat värdet mellan deras och våran valuta och yippie vår valuta är värd mer. Ovanligt då det ofta är dyrare nuförtiden när man åker iväg på ngn tripp till utlandet.
Efter maten var uppäten och det var diskat och klart så satte vi oss ner och tittade på nya Jurassicfilmen.
Ingen bra ide för mig då jag fullkomligt lider mig igenom haahaaha. Andas uppe i halsen och tårna nyps ihop och pulsen är i 120 knyck. Den var inte speciellt bra men jag är ändå så rackarns rädd för allt som hoppar fram. Varför i hela glödheta ser jag det då? kan man ju undra....
Men jag löste det efter ett tag då jag samtidigt satt och läste en tidning........
Vi gjorde en tidig kväll och det var ju tur med tanke på att kisse väckte mig så tidigt.I helgen så jobbar jag och det känns tio gånger bättre än att vara hemma med pappersgöra. Maken skall iväg och hjälpa ena sonen med att spika fast en takbräda och lite annat fix på gården. Jag hoppas att det finns tid att springa iväg på lagerhaus idag då jag skall lämna tillbaka en lampslinga och köpa lite lådor. Köpte en lampslinga men upptäckte att det inte gick att byta lampor så den åker tillbaka. Kändes egentligen som om jag borde fattat det med tanke på att den var billig.
Nu längtar jag tills vi åker på torsdag och får umgås med goda vänner och äta och dricka gott. Hoppas jag så det inte bara är en massa läskiga såsgrytor och stabbiga matportioner. Har av ngn anledning kopplat ihop landet med grytor??? med massa läbbigt kött. Ja jag är livrädd för brosk och halkiga grejer i kött och får jag ngt sådant så kan det gå veckor innan jag äter en köttbit igen.
Nu har det börjat klarna efter en mycket daggig och dimmig morgon och jag tror det kan bli en fin dag. Hoppas att ni alla njuter utav dagen och unnar er ngt trevligt att göra som höjer denna dag från de andra under veckan.
 
 
 
 

Gårdagen med dagens ögon

Publicerad 2015-09-04 11:59:37 i Allmänt,

Vaknade tidigt och satte igång med att lägga in det nya schemat i bokföringssystemet. Tog ngn timme och nu skall det vara klart att "sätta i sjön" den 14/9. Gick runt med en tung känsla i kroppen hela dagen med tanke på allt elände med flyktingar och allt sådant som bara känns så olösligt. Fick huvudvärk och kapitulerade efter ett tag och tog en aspirin. Inget ovanligt när jag håller på och grottar in mig i viktigt görande som jag ogillar.
Tog en paus och grejade lite med dockskåpen och nu har jag bara lite tavlor som skall upp i en del av rummen. Har bytt golv i en del rum och det blev bra. Nu skall jag ta tag i änkefruns rum och har beställt ngr fåtöljer. Har försökt att göra soffor och fåtöljer men har inte än fått till dem tillräckligt så jag är nöjd så det är bara att fortsätta träna. Till middagen kom My och Milou och vi var barnvakt och det badades och lektes hejvilt. Nu snackar Milou en hel del men det kan vara svårt att förstå ibland men hon har tålamod med oss. Hon åt inte ngt i princip till middag så till kvällsfikat så klämde hon i sig en hel del. Måste se om jag hittar ngt att leka med som kan lära henne att stava och räkna. Hon är otroligt duktig på bokstäver och siffror och det vill jag verkligen stimulera.
 
Idag kommer det ett paket med grejer vilket skall bli kul. Väntar oxå mer paket från olika håll. Skall gå iväg till ica och köpa lite köttfärs oxå då jag tänkte göra lite köttbullar idag. Men skall göra lite mer på momsen så den är klar att skicka till veckan. Vi åker ju iväg till Prag nästa torsdag så då måste den vara ivägskickad. Nu är det dags för en typ av brunch. har ju bara pimplat kaffe och nu är jag redo för lite mer fast föda. Orkar inte mer pappersjobb nu utan skall bara ta det lugnt resten av dagen.
ha det bra :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Plötsligt kom skuggorna...

Publicerad 2015-09-03 09:16:59 i Allmänt,

Tog denna bild i lördags när jag och maken var ute och gick.
Nu får den bilden gestalta hur skuggor la sig över mitt mående efter att ha sett denna bild på en liten drunknad flyktingpojke. Så förbajat onödigt att människor skall tvingas till att fly från det som skall vara deras trygghet, deras hem och land. Att tvingas sätta sitt lilla barn i en överfull båt och det skall vara bättre än att se honom leka på gården. Ingen förälder gör det om de inte är tvingade. Trots denna bild så, kan jag inte annat än tvinga mig att säga att att fly är ingen lösning.
Världen måste finna en lösning på syriens problem på ett fredligt sätt.Det finns inte på kartan att jag tror att de lämnat sina hem pga annat än att de vill överleva. Denna lilla gosse spolades upp på en strand som jag skall fara till om tre veckor??? Jag ville först bara ställa in resan.....men det är ingen lösning heller. Det är ett utryck av dåligt samvete att jag är född i ett land som är fantastiskt på miljoners vis.
Vet att jag sticker ut hakan när jag säger att det är skillnad på dessa människor elände och de människor som sitter och tigger.
Jag kommer definitivt att skänka pengar till hjälporganisationer. Gå in på vigorvadvikan.com och stötta ni som kan och vill.
Det löser inte problemen med syrien men kanske kan hjälpa ngn människa med en filt och mat.
 
 

Onsdag 2/9

Publicerad 2015-09-02 08:39:10 i Allmänt,

Nu är vi inne i september och den månaden är det lite hatkärlek till. Det kan bli riktigt fina dagar samtidigt som man ser att trädens blad börjar gulna. Luften blir klarare och luften är fuktig och det kan vara skönt att få öppna dörren och släppa in frisk luft. Vi har nätdörr så inga ilskna getingar tar sig in. Fy buvvlan för de är rätt ilskna den här tiden tycker jag i alla fall.
Gårdagen var bra och går väl inte till historien som ngt speciell händelserik dag för mig i alla fall. På vägen till jobbet så förbereder många butiken sin öppning och en av dem är en butik där jag skulle kunna slösa alla mina pengar till. Men har inte köpt ngt alls där....Gillar stilen shabby chic och tycker det mesta är så vackert. Men har inte den stilen själv hemma och förmålen gör sig inte i en blandning tycker jag.
Sen går jag vidare och kommer till torget som är folktomt denna tiden på dagen ,men torghandlarna håller på att göra i ordning sina stånd. Gillar att se staden vakna och heja på handlarna och doften av hallon och alla möjliga grönsaker och frukter och bär är underbar.
Idag var det egentligen tänkt att jag skulle vara ledig men vi har besök från Panduro idag så då måste jag vara på plats. Men det blir väl förhoppningsvis bara till kl 15, skulle jag tro så sedan kan jag bege mig hemåt igen. Men har tagit ledigt imorgon för jag har scheman att jobba med.
Vägar till jobbet talade jag om nyss....vad tror ni om denna väg?
Finns inte ngn chans att jag skulle gå där....knappt under vapenhot. Kan inte förstå hur människor kan utsätta sig för sådan skräck och dödslängtan. 
Men nu måste jag ge er ett bra tips. Det finns ju många appar och en av dem som är gratis heter truecall. Det är i princip en nummerpresentatör på mobilen och man kan se vem som ringer och det bästa är att om det är ngt "säljnummer" så kan man blocka det och de kan inte ringa mer till mig. Kanonbra om ni frågar mig, som får rysningar över hela kroppen av telefonsäljare. Stackars människor som tvingas jobba som telefonförsäljare, för att klara sig. 
Längtar tills ikväll då vi avslutar våran marathon på Bosch. Ni vet tv serien som jag gillade? vi har hittat den på nätet så vi kan se när vi vill och vi ser ca två avsnitt per kväll. Vi har verkligen blivit tv nördar de sista åren och ser på alldeles för mycket tv. Förutom när jag ger mig tid att pyssla då existerar inte tv alls. Ibland så har jag lust att flytta sovrummet till vardagsrummet och låta vårt sovrum få vara just ett pysselrum....men tror inte maken skulle vara så pigg på den idén hahhahaah
Skulle tro att ngr av mina traderaköp börjar ramla in idag i brevlådan hihihi så roligt med paket. Har vunnit flera auktioner och till bra priser så det känns kanon och kommer nog att lägga några fler antar jag. Tradera går verkligen i perioder för mig och det kan gå ett halvår mellan varje gång jag får mina ryck. Har bara blivit lurad två gånger. En gång av ett par byxor som var oerhört slitna men kostade med frakt ca 50 spänn och en gång en säljare som aldrig hörde av sig, antagligen för att det blev så lågt pris. Men jag kan inte säga att det är lukrativ bransch....oftast blir ju frakten dyrare än själva varan och jag skulle bara tycka att det blev bökigt att sälja då. Men som köpare är det kanon :)
Ha en bra dag <3
 

Jag håller på att bli vuxen

Publicerad 2015-09-01 09:37:58 i Allmänt,

Ja nu har helvete frusit till is och himmlen blivit rosa och nu kan verkligen grisar flyga. En massa konstateranden har flutit in i mitt liv de senaste 2 veckorna.
  • Funderade på att söka jobb på ngt café och tänkte att det skulle vara ngt för mig. Borde vara perfekt för mig som gillar att sälja och gillar att serva. Tills jag såg på cafe personalen på de allra flesta .ställena.....Ingen över 30??...ingen tant på 52 och överviktig som fixade latte och espressso i ngn snitsig tröja och hästsvans överhuvudtaget. Glömmer ibland att jag inte är perfekt för alla jobb hahahaha och att jag kanske inte är så piffig som jag tror.
 
  • Jag har fått näshår.....trodde att bara män fick sådant. Ni vet strån som kommer ur snoken på män när de blivit äldre. Nu har jag fått det???? visserligen bara tre strån, men ändå. Jisses vilken skön upptäckt när jag såg en av mina bloggar som jag läser hade oxå upptäckt detta och inhandlat en egen trimmer. Så skönt för jag trodde jag var den enda kvinnan...
  • Jag har fixat till mitt pensionspar....tungt då jag har haft den inställningen att jag hellre sparar i min madrass. Tror inte på pensionspar, då det är oekonomiskt med dubbel beskalttning och man bara ger bort sina pengar,Men har nu tagit en genom firman så då blir det inte dubbelbeskattning. Men kändes lite knasigt och inte helt bekvämt med min envishet att jag inte skulle ha ngt spar.
  • Vi skall den 9/9 kl 9 skriva testamente, ödesmättat eller hur? Anledningen är högst på listan att trygga oss själva när ngn av oss går bort. Vi vill att den som är kvar skall kunna bo kvar. Vi har gemensamt ägande på allt hem, firman, stugan ja allt lösöre. men vi har särkullbarn som har rätt att få hälften och det vill vi kringå tills den andra går bort. Eller egentligen inte det heller...men vi vill helt enkelt försäkra oss om att vi kan bo och leva kvar. Ingen av barnen är särskilt intresserad att ta över företaget så, den dagen måste det vara solklart hur det blir. Vi håller även på att uppdatera hur vi vill att allt skall gå till när vi dragit vårt sista andetag, ex begravning , musik och sådant. Det känns verkligen bra att få göra detta för att trygga oss själv och för att underlätta för barnen.
Tror att många tankar föddes ur den erfarenheten att mamma gick bort och hur krångligt det blev.  Vi insåg att butiken växt och att vi har många gemensamma äganden som kan krångla till det. Sen att jag kommer att ärva pappa och hans hus och sådant som vi vill äga tillsammans men pappa antagligen vill skall vara enskild gåva eller ngt sådant. Krångligt värre faktiskt. Men vi funderar på att äga tillsammans men att första tjing på huset skall gå till min sida, enligt pappas önskning. Det måste sen värderas och fördelas. Ja den dagen den sorgen.
Men det är bra att reda ut innan tycker vi bägge två, så att vi vet att det skall kännas tryggt och bra för alla inblandade. Vi hade en del grejer med oss i boet som vi tycker att våra respektive barn skall ha. Inga större värden mer än känslosamma. Lite porslin ,smycken och bestick och sådant grejs. Antagligen vill de inte ha ngt alls av det hahahah. Men jag och maken vet och det är huvudsaken.
Tunga ämnen direkt på morgonen? ja det tycker kanske de flesta men det borde det inte vara. Förutom näshåret....det var tyngre upptäckt skall jag säga.
Nu skall jag betala en till traderavinst tjohoo. Jag är mycket nöjd över mina små vinster och det är hur kul som helst när det är lite paket i brevlådan.
Sen blir det jobb coh jag skall spraya ngr lampor som vi skall sätta upp ovanför kassan på jobbet. Jobbar till kl 18 idag och idag måste vi verkligen äta ngt mer rejält än igår...mackor. Ja vi suger på att äta rejält när jag är hemma kl halv åtta på kvällen. Men på det nya schemat har jag bara ngr få stängningar, då jag tänkt söka ngt annat jobb!!! ....fortsättning följer
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela