myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Prag <3

Publicerad 2015-09-14 08:18:58 i Allmänt,

Så här kändes det att lämna Prag och åka hem
Ett långt kvidande, må jag säga och denna stad kan jag inte annat än ge tummen upp till. Påminde på många sätt om Paris, kanske mest för att det är den enda europeiska staden jag varit till förr haahaah. Det är kanske så att alla städer ser ut så i den delen av världen. Nåja det var många fina gamla hus och ett och annat modernare från kommunisttiden. En stor stad med mycket turister men jag tycker nog att det var mest medelålder och lite mer. De yngre lirarna tror jag for dit för den tjeckiska ölen......
Enormt mycket bilar och de höll en hög fart må jag säga och sirener från utryckningsfordon fick mig att tänka att så här tror jag det är i NewYork. Men gick man bara ett kvarter från de stora gatorna så var det betydligt lugnare,
De här bilderna är utanför vårt hotell. Vi hade "penthouserum" och bodde alltså uppe i takhöjd och jag tycker att det var rent och snyggt. Lite olika nivåer i rummen med trappor som var höga och man fick kanske tänka till om man var upp och kissade på natten hahahaah så man inte föll och slog i hjäl sig. Vi klarade oss alla :)
Frukosten var väl inget jag skulle säga var ngn höjdare, speciellt inte när man tittade ner i ngn bytta med ngn gråbrun sörja som skulle föreställa gröt. Inga grönsaker eller ngt som fick mina smaklökar att sträcka på sig och säga Godmorgon. Läste ngnstanns att Prag var mardrömmen för en vegetarian och det kan jag förstå. Inga grönsaker alls??? om inte potatis kan räknas med ???
Maten var fantastiskt vällagad och det var ingen snabbmat och tog sin lilla tid men väl värd att vänta på. Första måltiden så fattade jag ingenting av menyn och var otroligt skeptiskt till vad menyn bestod av. Grisknän??? nä hjälp så jag tog frenchfries och ost. Trodde då att jag skulle måsta äta det hela trippen. Men sen begrep jag hur man beställde maten och vad det var och då kan jag inget annat säga än att vi åt och drack mycket gott.
Men visst gillar de att fylla tallrikarna
 
 
Det där ljusa hette Carlsbader Dumplings och var en typ av brödklimp. Stabbigt och egentligen ganska äckligt och det skippade vi sen. La sig i magen som en kloss.....och som sagt var är grönsakerna ??? de skulle inte rymmas.
Det kanske ser äckligt ut? men maten var väldigt god och jag åt bl a Gulasch och smaskens säger jag bara.
Sen så var det ju billigt, vi åt och drack för ngn hundring. Vinet hade vi blivit varnad för....och ja på ett ställe hade de nog tömt vinägerflaskan....men annars så var det gott och välsmakande.
Ja... vi hade det så bra och jag kommer att skriva om detta beök ngr dagar till :) Måste nog säga att jag skulle faktiskt kunna återvända till denna stad ngn fler gång. Prag <3
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela