myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

En ny anställning..

Publicerad 2013-10-31 06:51:49 i Allmänt,

 
Igår så anställde jag en ung man för att bringa ordning i Tant Gröns café och diverseboa. Det kommer att bli bra till slut, hoppas jag. Det är mkt som skall fixas, kryddburkar, tyg, ett bord och plats för alla tjusiga hattar och underkläder. lite ekivokt med både underkläder och café??? Ja men just nu så har jag ingen plats till en annan butik. Blev oxå lite sura miner när herrskapet skulle äta middag och gardinerna tagits ner och allmänt kaos råder. Men jag kanske måste anställa fler??? Kanske småtomtar som hjälper till om natten? Fast det fina med den här hobbyn är att det tar tid och förändras hela tiden. Det ska ju aldrig riktigt ta slut.
 

Men var har jag varit då?

Publicerad 2013-10-30 18:34:51 i Allmänt,

Har ni saknat mig? Jag har nämnligen försovit mig idag! Jajamensan det händer i princip aldrig. Jag sov före nio igår och sa innan jag gick och la mig- Inatt skall jag sova....det uppfattade maken som att jag sa_ Jag skall sova tills jag vaknar. Han brukar ha ställt kl på halvsju om det skulle hända att jag sover. Oftast vaknar jag strax före sex så klockan brukar ju aldrig behövas. Men idag så vaknar jag av att maken ringde 8.20???? Han kastade sig i bilen och 10 i nio var jag på jobbet yippie då hade jag även hunnit skjutsat honom tillbaka.
Sen så hade jag glömt att jag skulle fixa naglarna så hon fick ringa och fråga var jag var??? Japp sådana här dagar har jag inte många och det känns bra, för hela dagen känns konstig. Middagen blev köpes risgrynsgröt??? hade glömt hur äckligt det egentligen är. Nu skall jag bara slappa resten av kvällen, då det känns som ett bra beslut. Eller egentligen skall jag äntligen fortsätta med mitt dockhus. Skulle föståss ha joxat lite med inbjudningskorten men dockhuset kändes roligare. Nu mäste jag visa er ngt som jag skrattade högt åt. Det är precis min humor hahhahaah
 

Jag spyr,kräks och kastar upp..

Publicerad 2013-10-29 11:02:37 i Allmänt,

Blääää jag är less på detta skitgöra. Men har hunnit jättemkt och mer skall det bli. Har just ätit lite fil och flingor och den trettiosjätte koppen kaffe. men det är helt ok för att avbryta med att gå på toa. Jobbar jag på så blir jag klar före två skulle jag tro yippie....

Jomen tjena

Publicerad 2013-10-29 06:08:43 i Allmänt,

Natten har varit kort! Sovit som en kratta och fem gav jag upp. Jag ligger på ohågan som man säger när man inte riktigt kan slappna av. Idag blir det en snabbis på jobbet och sen hem och skyffla jobb. Ikväll börjar ju Montazamis med vänner och det skulle vara trevligt om jag orkade vara uppe och se det hahahaha.... gammtanten.
Igår hade vi väldigt bra med kunder och jag hoppas att umeborna tycker att pyssla är det bästa som finns och att dagens blir lika bra. Vi skulle behövt röja bort lite damm härhemma oxå och handlat lite ,men det hinns nog med om jag jobbar på bra idag.
Har ni funderat på julklappar? Jag/vi ger ju bara till barnbarnen nuförtiden....lite tråkigt då jag gillar julklappar. Men vi hinner allvarligt inte med, samt att det är så svårt att komma på ngt till alla ungdomar med sällskap.
Brukar även ge mamma och pappa och de är inte lätta. De har ju allt och det som de behöver vill de oftast inte ha.
Men julkort skall jag minsann hinna med i år. Ifjol hann jag inte men nu rackarns har jag kommit på vad det blir.
Jajamensan det är sånt jag sysslar med på nätterna istället för att sova som normala människor. Fast jag vet att kvinnor i min ålder haahha kan få sömnstörningar, för det har jag sett på fråga doktorn. Fast oavsett ålder har jag då alltid haft ngn form av störning. Men jag är gla ändå....
Nu skall jag strax skjutsa maken på jobbet och sen så tror jag det blir att börja dagen ordentligt.
Nu avslutar vi för en stund...,antar att jag återkommer under dagen. Är skönt med ett surravbrott mitt i allt tråkgöra.

Jaha vad är det för dag idag då ?,,,,,,Måndag?

Publicerad 2013-10-28 07:37:19 i Allmänt,

Tjolahopp vad dagarna går fort. Vi har i alla fall haft en skön helg och det var skönt att komma bort lite. Vi har även träffat en liten bäbis!!! jajamensan en liten Loke. Det är goa vänners barnbarn och han är inte ens tre veckor. Hår och de finaste ögonbryn jag sett på länge. Oftast tycker jag inte bäbisars ögongryn brukar vara tydliga, men hans vars så fina. En riktig goskit som luktade så där gott som bara de små gör.
 
Våra inköp på IKEA var inte många hahaha vi fyllde knappt botten på kassen och småpåsar hade de inte hahahah ja vi var kanske inte så bra kunder.......Men jag tror ändå det går runt för Ingvar.
Kissarna var så glada när vi kom hem och gosade hela kvällen. De hade ju för första gången varit ensam jättelänge. Jag hade gjort massor av olika leksaker, men det visade sig att pappersrullen i både köket och på toan var bäst!!!!
Rullen i köket var bara utdragen så det papperet går ju att använda. Men toarullen är närmast pulveriserad och liknar mest kuddstopppning. Inatt så har de legat väldigt nära och det är inget jag klagar på så länge de inte ligger på benen. För jag vill kunna "flaxa" på med dem under natten hahaah
Ja summasumarum så har helgen varit bra och nu hoppas vi att veckan flyter på och att kunderna är riktigt pysselsugen.
Jag är då det....skulle vilja pyssla i mängd och mass, men det beror nog mest på att det inte är läge för det. Jag kan vara som en liten unge. Jag kommer på massor av annat jag hellre gör än det som måste göras. Nja det är väl inte unikt, men jag kan bli gnällig oxå hhaahha
Veckan är redan planerad så nu kör vi.......
Fast ett break måste göras. Vi måste träffa småpojkarna, det känns så länge sen att både jag och maken har dåligt samvete. Men man måste komma ihåg att denna tiden kommer inte tillbaka, men måsten finns alltid. Hur tokigt det än låter så glömmer jag bort det ibland.
Hösten är ju den mest arbetsamma i min bransch och då gäller det bara 120 i minuten. Dagarna springer fram när man har mkt att sjåa med. Jag är ganska hopplös att inte komma ihåg att stanna upp och lukta på blommor ibland.
Men jag är ju inte ensam om att känna så. Så veckans uppdrag blir att stanna upp ngn gång och lukta på blommorna. Japp så får det bli...rapport följer...
 

Lördag...jajamensan hela dagen...

Publicerad 2013-10-26 07:14:46 i Allmänt,

Nu skall ni få höra. Igår morse la jag ut en massa papper på rumsbordet för att allt skulle vara klart för att bara starta igång på kvällen. Tänkte att egentligen var det ju ingen bra ide då jag bor tillsammans med åtminstone två små illbattingar. Tänkte på det lite då och då under dagen att synen bara kunde bli fakturor i hundratjugotvå bitar överallt. Men icke sa nicke...allt låg orört!!!när jag kom hem. Så förvånande....istället så hade de ägnat dagen åt toapappersrullen!!!!. Say no moore....använd fantasin hahahaha eller självaste pappersrullen låg på hallgolvet men papperet....ja men det är ok. Det går väl att använda till ngt i alla fall, de största bitarna hahaha
 
De var i alla fall mer effektiva än matte....jag kom hem och åt och skulle börja....men så kom jag på min kollegas tips om en serie....så då såg jag de avsnitt som låg på webben.....tusen tack M , den var ju jättebra så här långt. Lite lammen tystnar och lite 24;a om ni minns den serien och sen var det roligt att se James Spader igen. Han var ju med i många filmer på tidiga 90-talet.
 
Ja men sen började jag väl att jobba?....nej då somnade jag....vaknade just innan jag skulle hämta maken.
Kan jag skylla på att jag inte hade ngt hemma att snaska på? Det är lättare då att vara vaken. Nu känner jag mig lite dålig människa faktiskt....hade verkligen behövt jobba bort lite.
Oj kom på att innan jag började se på serierna så joxade jag lite i dockskåpet oxå! Nu kommer slöbekännelserna på rad hahahaahha.
Idag så åker vi iväg på en liten roadtripp och det skall bli så roligt och skönt. Hoppas att vi hittar ngt bra ställe att äta och att hotellfrukosten smakar bra. Jag gillar verkligen hotellfrukost, det är så skönt att bara gå och hämta och inte minst att bara lämna bordet och gå. Ingen disk och inget bortplock. Sen umgås med goa vänner....kan det kombineras bättre?
Skall nog köpa koppar och sen så har jag lite beställningar hahaha. Hoppas att vi kan gå och fika på ett lite mysigt cafe de har i S-svall. Det ser ut som en innergård och är det inte fult med folk och stojigt så kan det vara riktigt mysigt där. Nu skall jag ta en kopp kaffe till och sen beger vi oss iväg och hämtar resesällskapet. Vi hörs
 

Godmorgon idag så skriver vi den 25/10....

Publicerad 2013-10-25 07:46:15 i Allmänt,

Full fart ini helgen. Ikväll så är jag gräsänka då maken skall bort. Det passar utmärkt då jag har en del att syssla med och det gör jag bäst ensam. Får ibland lite dåligt samvete när jag jobbar på fredagskvällar med alla mina papper. Men oftast så lägger vi upp det så att jag jobbar till ca 21.00 sen så har vi oftast hyrt en film som vi ser. Det värsta är att då har jag oftast ätit upp "filmgodiset" för att trösta mig själv hahahah.
Men är inte filmen tillräckligt bra så snarkar jag ändå efter en stund i makens knä, oftast med en katt på huvve.
 
Dottern önskar lite matleksaker i textil från IKEA åt Milou. Jag tycker själv inte om dem alls hahahaa men det beror nog på att jag inte tyckte om en del föreställande leksaker när jag var liten. När jag lekte bonde så blandade jag i pannor och hinkar mjöl och vatten så att det liknade mjölk från kossorna. När jag lekte affär så rensade jag hela skafferiet och ställde upp så att jag kunde sälja på "lösvikt" Min mor var av den typen som sa att lek, men städa bort efter dig. Det gick bra ända tills när jag lekte skola och vände på rumsbordet och lekte att skivan var svarta tavlan och sen skrev på den ???? eller när jag prismärkte alla prydnadssaker med oljekritor som i en riktig affär. (ett tips..oljekritor är svåra att få bort)
Jag var ju ofta ensam när jag var liten så jag hade stora möjligheter att bygga om hela lägenheten ahahaha Minns att jag försökte flytta in sovrummet ini tv-rummet och även planerade sovrum på toan. Var oxå inne på att plantera trädgård....men insåg i tid att det inte var ngn bra ide.
 
Älskade att bygga kojor av alla de slag. En gång byggde jag en lång tunnel av massor av stolar, madrasser och bord, mängder av lakan  och täcken. Åh så fin den blev och så lång. Men användningsområdet var lågt så den revs. Likaså med mitt "hem" på balkongen. Det blev så fint, men det var inte så skönt när det började bli kallt och mörkt ute. Var oxå uppe på vinden och byggde, men alla gamla möbler som stod där. Lite läskigt och kallt men kul.
Fantasi har jag en hel del av och det kan vara bra om man skall lösa olika problem. Tycker om att hitta fler användningområden för en sak än den uppenbara. Men att lösa problem av typ Sudoku eller korsord eller andra tankegrejer ....nope fattar nada, inte ett skvatt utan sitter bara med tom blick och en hjärna som ryker av kortslutning. Har en låg IQ skulle jag tro om jag gjorde ett test hahahaah men har andra färdigheter så jag klarar mig ändå.....Nu skall jag sluta surra och börja he mig iväg och klä mig. Tänkte börja lite senare idag och det känns just nu som ett bra beslut.

Ärtsoppa och pannkakedag

Publicerad 2013-10-24 07:14:43 i Allmänt,

Ja så sa man om torsdag, när jag var barn....Tyckte inte om ärtsoppa då men nu är det ok. Men hävdar fortfarande att soppa är inte mat....endast ett komplement. Apropå mat så minns ni Hasse och Tages monolog om Grynkorv? Att det beror på betoningen på ordet grynkorv som avgör om det är ett skällsord eller ett kärleksord?
 
De som känner mig vet att jag brukar säga en del konstiga smeknamn på min make. Oftast ngt med grisar eller grodor då jag tycker att de är väldigt söta. Det är stundens ingivelse som skapar orden och i morse så kramade jag om maken när han stod och fixade frukost med orden. -Jasså står smågrisarnas konung här? Sagt med kärlek och ömhet hahah Då svarade han- Nej det är de stora svinens hövding....
Han är van att få bli kallad både det ena och det andra och vet att det är spontant och inte elakt.
Men nu ngt positivt för mig. Jag somnade så gott igår och snarkade tydligen jag oxå. Så skönt att sova, det skulle jag gärna vilja göra mer hahhah
När jag var sjukskriven så sov jag mer på ett dygn än jag var vaken ibland. Jag sov så gott på dagarna och har aldrig förr eller senare sovit så gott. Jag kunde när somhelst säga:-Jag går och vilar lite.....
En vän lät brodera en kudde till mig med de orden....då jag under en tid bara "vilade" så fort hon ringde.Nu är det som vanligt igen...dvs kan inte lägga ikull mig och bara slappa. Jo i stugan går det hur bra som helst. Då kan jag vila en hel dag utan problem. Hemma är det oftast ngt annat som måste göras och då talar jag inte om hushållsjobb hahaha det görs alltför sällan det med.
 
Ikväll så blir det medlemsmöte på området och jag skall fixa fika? Men bakning näääää,,,det blir Ica som står för den insatsen hahahah.
Bakar nästan aldrig ngt nuför tiden inte ens en sockerkaka, Men jag skall göra några chokladkakor, kanske nästa vecka om jag får en stund över. Det är en sort som jag redan som barn var förtjust i. Det är en vanlig kaka, med hasselnötter på och de brukar kallas sega chokladrutor. Jättegoda...både till kaffe och mjölk hahaha Det värsta är att jag ingen karaktär har på dessa......jag har blivit en sådan gottegris, smågodis, gärna lakrits på helgerna. Men det värsta är att jag vill ha ngt varje dag.....förra veckan gick ett marsipanpaket sönder på jobbet. Jag bryter en bit till kaffet varje dag efter lunch......ja jag vet att det låter hemskt,,,,men det är gott.
Oj nu är klockan redan 7.15 dags att bege sig......Ha en bra dag
SMASKENS ..HAHAHAHAHAH
 

Godmorgon på Er alla både både herre och fru.....

Publicerad 2013-10-23 07:15:15 i Allmänt,

Ja det är säkert, har sista veckan nynnat på flera olika julsånger....jag tidig? Fast vi har ju haft julsaker i butiken länge nu och man blir kanske inspirerad. Vi fyller och grejar och förbereder inför den förhoppade julruschen. Förhoppade ??? det ordet finns nog inte, men jag tycker det funkar för mig.
Annars kan jag nog vara petig med ord och stavning. Här på bloggen skriver jag fel hela tiden och ids inte gå tillbaka och rätta slarvfelen. Något stavningsprogram använder jag aldrig....oops nu gick jag tillbaka och ändrade hade skrivit tavningprogram?  Men i Vk kan man se fel varje dag och av tidningfolk kräver jag lite mer hahahaha
Gårdagskvällens möte blev långt och späckat. Var inte hemma förrän ca halvelva. Uppvarvad av budgetdiskussion så fick jag sitta uppe minst en timme till innan jag kunde gå och lägga mig. Kära maken drog timmerstockar långt före mig.....usch så tråkigt det är att vara vaken när andra sover hahahaah.
Ikväll var det meningen att vi skulle fortsätta på korten,men jag har inte tid och möjlighet till det. Måste göra annat så vi får skjuta på det. Ikväll är det onsdag och det betyder Anatomy Grey på TV, och det kan vi inte missa. Nä allvarligt så tv tokig är vi inte, men vi gillar serien. Vi har faktiskt en del serier gemensamt, men inte övriga tv program. Jag sitter oftast och jobbar i rummet så, det spelar ingen roll då om maken ser på sina knasiga humorprogram eller skiftar kanal etttusensjuhundra gånger. Jag är ju oftast upptagen med annat.....
 
Måste kolla över gardiner oxå inför jul...är ju lite knäpp även på den fronten. Köper alltid ett par nya varje år. Skulle vilja göra om gardinskenorna i rummet och ha dem uppe i taket. Tycker det är mkt snyggare. Vi hade så när jag bodde i Obbola och jag gillade det. Men i princip så har vi det , då det är skitnära till taket från gardinstången. Vi har ju höga fönster och man måste kolla längder som man köper så det inte liknar cafegardiner hahaha när man hänger upp dem. Fållar behövs sällan och skulle det behövas så limmar jag hahaha. Syr helst inte och måste jag så görs det för hand.
Vi skulle ju fara till IKEA till helgen och jag har nu kommit på ngt att köpa hhahhaa koppar!!!! Maken kvider varje gång jag lystet ser på kaffekoppar. Jag tycker om att leta efter speciella kaffekoppar. Har flera egna, udda som jag dricker ur. Men inga av samma sort hahahahaa nja inte så många sorter som jag vill ha. Skulle kunna ha ett helt skåp fullt.
Vet att jag kan få för mig en massa konstiga saker. Vi åt kasslergryta igår och då hade jag köpt "vanlig" kassler. En riktigt stor bit och tänkte vi skulle prova. Jag gjorde av en fjärdedel, så det blev alltså mkt kvar. Åt två tuggor och konstatera att det där äter inte Prinsessan Ingalill. Kan inte för mitt liv äta ngn annan kassler än den dyrare och marinerade. Så den får gå till mathimlen......
Nu blir det enkopp kaffe i en jättefin kopp som jag fick av en arbetskamrat. Rosa och blommig gammaldags och med tumvänligt utförande. Ville köpa fler av dem men maken tyckte de var för dyr och för puttenuttiga. Han sa varför lägga ut så mkt pengar på en sort när du ändå vill ha nya nästa vecka hahahhaa
 

131022

Publicerad 2013-10-22 07:31:07 i Allmänt,

Herreminje vad dagarna och veckorna rullar fort. Mitt jobb är bra på så vis att det aldrig blir segt och långtradigt. Det är ofta ngt som behövs göras. Jag gick an som en duracellkanin igår. Började tidigt och fick mkt gjort, de tidiga morgontimmarna. Idag så blir det lite lugnare, då vi fick klart mkt av skyltfixet igår. Att fixa med demos och skyltdekor tar längre tid än man tror, även den lättaste delen. Vi hade planerat ljusslingor och grejer men då funkade inte eluttaget!!!! ok då blev det plan B. På kvällen kom My och Milou och även Simon och käkade och jag och My fixade med inbjudningskorten. Men då tog skrivarbläcket slut så nu får vi fortsätta på onsdag.
Ikväll så har jag styrelsemöte och på torsdag blir det medlemsmöte. Så veckans dagar är nu planerade haahhah. Vi har sällan eller läs aldrig, kvällar då vi bara hänger.
Jag pysslade lite med dockskåpet i söndagskväll och gjorde ett fint litet soffbord med pelarben. På måndagsmorgonen var det fina små bett i bordet hmmmm Jag misstänker att Morris antog att eftersom det stod bortställt så var det fritt att ta det och bruka det som han vill. Nu var det ju så att jag ställt det på radion för att det skulle få torka........Jag får med andra ord bygga ett nytt och köpa ett lite skåp med hasp. De tycker det är väldigt trevligt när vi fixar och trixar i skåpet och de brukar lägga sig en våning upp och kika in på vad jag håller på med.
 
För övrigt så skall det bli skönt med en liten weekendtripp till helgen. Dricka lite vin och äta gott och få surra massa strunt. Så skönt att bara få drälla runt lite utan mål eller mening hahaha. Vi människor skulle nog må bättre av att få drälla runt, precis som min kollega sa att katter är proffs på. Vi ska nog lära oss mer av dem. att vi mår bättre av dem är utan tvivel sant. Modern sa att hon sov mkt bättre och inte behövde lika mkt medicin när hon var här och tog hand om kissarna.
Nu skall jag bege mig till jobbet, tanken var att jag skulle börja sex ,men jag sov som en kratta inatt och behövde lite längre startsträcka. Så jag klev inte upp förrän halvsju idag, skönt må jag säga. Men nu är det dags för en snabb prommis till bussen. Ha det gott folk.

Bidragsverige?

Publicerad 2013-10-21 07:28:56 i Allmänt,

Läste ngt i VK idag som fick mig att bara vilja slå på ngt. Ja jag vet att jag kanske överreagerar, men det jag ser i kristallkulan ser inte bra ut. Det kommer bara att bli fler, av detta sortens rapportering. Jag må vara kallhamrad, men tänk att den första är bara början på fler. Jag är definitivt för att bistå och hjälpa men att det skall krävas en motprestation till samhället, dvs du och jag som betalar. Så här stod det:
 
En man stämmer kommunen! Han var hemlös och fick understöd och en praktikplats. Han hävdade då att han inte kunde jobba pga att han behövde mer pengar till mat och hygienartiklar för att kunna jobba. Det är väl förståeligt men.....sen den största anledningen till varför han inte tyckte att han skulle behöva jobba var: Att han var rädd att tappa hull och då var det svårt att vara hemlös!!!!! Jamen hallå.....svält då för fan.
 
Eller ska jag oxå göra så? Vill du betala om jag väljer att få pengar och sen skrota omkring hela dagarna.
 
Ja det är ett hårt liv att vara hemlös. men om man vill kan man ta sig därifrån. Det är få som väljer ett sådant liv men det är många som kan bistå dig om du vill därifrån, men jobbet får man göra själv.
Jag vill inte betala skatt till människor som inte kan tänka sig att ge ngt tillbaka till samhället. Jag kan tom tänka mig att "offra" dessa och istället ge mina surt skattade slantar till omsorgerna. Är det rätt att våra gamla som byggt vägar och hus och jobbat hela livet för oss, ska ligga i skiten och dålig personaltäthet. För att vi skall betala en gök som inte vill jobba? Inte i min värld. Bort med bidrag utan motprestation. Skall du få pengar av mig så vill jag att du lär dig svenska, eller gå på praktik, eller anstränger dig för att klara dig själv. Det ökar möjligheten att man får jobb och kan klara sig själv. Oj så skönt att få avreagera sig...puh.. Började först diskutera detta med Morris(kissen) men han började bara kurra och slängde sig ner på tidningen. Han är ju en av dem?????
Han har hus och hem och mat och gos utan att han gör ett förbaskade dugg. Men nu är det slut på sötebrödsdagarna. Hmmm är det ngn som har en aning om vad en kisse kan utföra för samhällsnytta??? Råttjageri är han förvisso kung på. Men han kanske kan inspektera tak? med en kamera kan han spatsera runt och filma. Han har inget emot höga höjder. Krafsa är han en baddare på oxå så han kan kanske krafsa bort löv ur takrännor.....Hmmm mitt nya jobb blir en arbetsförmedling för fyrfotingar.

Söndag morgon nja eftermiddag...

Publicerad 2013-10-20 13:56:00 i Allmänt,

 Oj det blev visst bara en rubrik....Igår så orkade jag inte /hann blogga. Först så jobbade vi och min skalle dunkade likt en stånghammare och halsen rev som taggtråd. Sen iväg och handla och införskaffa ljusslingor till butiken. Var en rätt mör person när vi väl var hemma och sen så gjordes det kundfakturor resten av kvällen. Idag känns det lite bättre igen ....hahahha men jag är skeptisk till tillfälliga förbättringar. Nä allvarligt nu skall jag vara lite positiv. Vaknade tidigt av att kissarna petade på mig vid sextiden. Klev upp och började jobba lite innan vi drog iväg på butiken och städa och grejade. Nu är vi hemma igen ,eller i alla fall jag. Maken for iväg och skulle jobba några timmar. Hade sagt att det skulle bli en lugn söndag så nu stämplar jag ut och har inte tänkt göra ngt som är jobbrelaterat resten av dagen, så det så. Tänkte förbereda lite mat så det är klart till middagstid. Det är så skönt att slippa stå och diska och grunka på efter middagen. Sen ska jag faktiskt leka lite dockskåp om jag planerar upp detta på ett fiffigt sätt. Eller om jag vilar lite, vi får väl se? Over and out.....

Jahaja.....here we come again....

Publicerad 2013-10-18 07:11:04 i Allmänt,

Vaknade med ont i öronen och halsen. Det är en märklig upplevelse med ont i öronen. I mitt fall gör det ont, snett in bakom örat !! Men det är ju inget nytt för mig om man tänker de senaste veckorna. Utan problemet var ju att jag skulle till tandläkaren idag och göra sista rotfyllningsgrejset. Men det kan inte vara så fiffigt att gräva i munnen när man har ont i halsen och säkert full av basilusker. Så jag rådgjorde med maken. Han blev mest upprörd över att jag hävdat att det kändes bättre och det har det faktiskt gjort tills idag....igen. Så istället för tandis blir det vdc igen och antagligen en avbokningsavgift från tandis.....men ärligt talat så var jag inte ledsen över att inte få gå idag,
 
Ja efter beslut så satte jag mig ner och drack lite kaffe och såg gårdagens post, som jag inte öppnat. Kan ni tänka er, jag slapp avbokningsavgift för där fanns det ett brev från tandläkaren där de ville omboka tiden från idag till den 25:e. Yippie säger jag, men måste i alla fall till farbror Doktorn.
Vi får väl se om de hittar ngn ytterligare produkt som de kan ge mig. Så att jag inbillar mig ett tag att jag kommer att bli pigg och frisk...jag bitter... nähä?? Lite skoj och lite allvar faktiskt, det tar på att inte vara frisk även om det inte är ngt allvarligt och farligt. Har inte ork att ge bort till baciller och virus eller ngn annan otäck livsform. Jag behöver den själv. Vi är ju i en hektisk period av arbete och beslut så inte hjälper det till om krafterna tryter.
 
Men för övrigt så är det bra...hahaha. Maken jobbar mycket nu och ibland så blir jag irriterad. Men då kommer jag på att bita mig i tungan för jag gjorde likadant i flera år och han stod ut med mig då. Så då fick jag dåligt samvete, men irritationen fanns kvar. Tills jag insåg att man kan vara irriterad och sur utan att påpeka det för den andre. Genast när jag insåg det så kändes det bättre. Det hjälper faktiskt om man kan erkänna att man kanske inte är en sådan fin och förstående person som man skulle önska att man var. Han eller jag jobbar ju så mkt för att vi måste det och att det krävs/krävdes det.
 
Hoppas att vi den här söndagen kan ta det lite lugnare. Tror att vi behöver det och att det bör gå att fixa.
 Nu har vi då inga kattgårdar. som skall byggas,eller vinterdäck, butiksbygg osv. Jag har en massa småfix, som jag behöver göra så en hemmadag skulle inte sitta fel. Nä nu blir det en kaffe och sen lite kläder och tandborstning. Då är man redo att ge sig ut i livet igen.

Periodvila

Publicerad 2013-10-17 07:27:50 i Allmänt,

Sitter på jobbet och tar en risifrutti. Nyttigt näääää men gott jaaa. Fast egentligen skulle jag kunna köpa enbart själva risin och inte fruttin, då jag inte är så särskilt förtjust i sylt. Det är ju i princip ris ala malta och det älskar jag. På jul är det ngt som bara måste finnas,fastän man är så mätt av all julmaten.
Jag är här och försöker "skotta" mig fram bland alla kartonger. En del skall packas upp och en del skall på lagret för julhandeln. Av allt det blir det KARTONGER....En rackarns mängd som skall vikas,skäras och sen gå med till kartongpressen. Sen så är det en del sopning och påfyllning och annat jox. Men det är ok att börja tidigt, då jag är som bäst på morgonen hahaha.
Idag så var jag en dålig människa, men den som upplevt förstår. Maken var på samma linje.
Det var så att storkisse var på lådan strax innan vi skulle fara, och jag säger bara för att använda ett fras som ur fantomens budord. -När kisse bajsar fyller han hela rören. samt att den odör som han lyckats framställa får SCA:s fabriker att framstå som parfymtillverkare. Vi låtsades som ingenting, för man måste vara stark om man skall ta det där på en gång. Det är bättre om det får torka till lite om man så säger.
Ja nu har vi avklarat det äckliga partiet idag, så nu kan vi gå vidare till ngt lättsammare, eller kanske inte
 
Det var tråkigt det här med Volvos monteringsnedläggning. Men jag kan förstå det utifrån ett storföretags perspektiv. varför ha en produktion långt uppi tjottahejti, när det blir billigare att ha en central produktion. Inte kan man som företag tänka lokalt eller på fjuttenivå. Hade de gjort det, så hade de inte varit ett storföretag. Så jag kan minsann begripa det. Sen läste jag att folk hade buat åt ledningen och rest sig upp och gått. Vilka idioter, inte hade väl ledningen ngt med det där beslutet att göra. Det drabbar ju dem också. kan inte varit så roligt att meddela, det där beslutet. Jag har ju själv varit i sådana situationer och det är jättehemskt att hålla en annan människas "öde" i sin hand. Man trixade och fixade allt man kunde innan det inte gick längre.
Ja det är inte muntert alla dagar, men jag vidhåller att: Ett glädjeskutt är en bra vardagsmotion......

Lilllördag

Publicerad 2013-10-16 07:14:48 i Allmänt,

Jag vill minnas att när jag var som mest i farten. Då var det dans på Universum även onsdagar. Det var så kul att fara på "unni" som jag sa, coolt va? hahahah. En av de trevligaste danskvällarna var nog söndagar. Vi brukade grunda med söndagsbingo och sen dans på det. Det var inte lika stökiga danskvällar som på lördagarna. Då brukade även de fullaste och ickedansare ge sig ut på golvet. Med en öl i handen eller ännu värre dansade MOTSOLS!!!!  Kriminellt beteende om du frågar mig. En annan sak jag minns tydligt var att det var populärt med lite glitter på kinderna. Ni kan ju tänka er så söta alla killar var med glitter i fejjan. För naturligtvis så kladdade det över på sin danspartner. Sen var det ju viktigt att när man tvättade av sig på kvällen att man hade en annan handduk än den vanliga. Annars kunde glittret fastna på morgonen innan jobb.
 
En annan tokig grej jag minns var frisyrproblem!!! Det var poppis ( fånigt ord, men i min tidsanda)  att man använde locktång och böjde in lugg och sidohår som en liten krans runt ansiktet. Det skulle inte kammas utan va som en liten "korv" runt. Men sen blev det lätt problem. För dansade man en hel kväll, så blev det varmt och svettigt och "kransen" plattades ihop och blev platt på en sida. Så vi var många tjejer som i pausen stod nere på toan med locktång och fixade till.
Där har vi en hel del att nämna...toan. Där tjattrades det i hundra decibel. Många (läs de flesta) gick ju och pinka i grupp. Det har aldrig varit min grej. Inte så att jag är blyg eller så. Jag fattar inte grejen, med att pinka i flock. Jag går på toan gör mitt och sen så är det bra. Men det fanns både för och nackdelar med det. En sak var att man missade en hel del skvaller. Vem som var ihop och vem som gjort slut och varför och hit och dit. Sen så var det mkt gråt och tröst och skratt därinne. Meeeen jag hade istället andra fördelar hahaha. Alla som gick på toan var ju inte på plats när dansen började igen och det innebar att man kunde ta för sig av det manliga utbudet så att säga.
 
Nuförtiden är jag ju inte lika road av dans på lokal. Märkligt och jag begriper det inte riktigt själv. För då var det jättekul och man nästan levde för danskvällarna och logdanserna på sommaren. Fast ärligt talat så var jag mer på parkeringarna på logdanserna. Det var ju så roligt där och så mkt kuliga människor.
Nä nu kan jag inte sitta här och tjollra, då det är onsdag och varor på väg in och jag tänkte även hinna dra ut lite papper till kvällens bokföring så det är klart. Hoppas att ni får en strålande fin onsdag och njut av barmarken för snart är det vita på ingång.
Ja här har man ju stått i kö och tjattrat med alla vakter och folk.
 

Tisdag, Tuesday, Martedi mäste få blända med min italienska hahaha

Publicerad 2013-10-15 07:40:26 i Allmänt,

Apropå ord så berättade en kund ngt kul igår. Hon berättade om en tant som hon hade hört säga: Dom sa på radion- Indonesier varför heter det så? Jag har då alltid sagt indier!!!!
Ja åter till ordningen, nja ordning har jag då inte nattetid. Vi har en typ av mentor från Panduro som heter Rose. Hon är rak och tydlig med sina förslag och ideer. Förra veckan sa hon ngt om att jag borde flytta om lite och det är det jag har gjort inatt istället för att sova. Ja kanske inte praktiskt men i huvudet så har jag flyttat och hängt och grejat. Vet att jag inte är ensam då flera av mina kollegor oxå kan drabbas av detta fenomen. Det är så knäppt, att det finns säkert en sjukdom kopplat till fenomenet.
Det dummaste är att det blev inte bra och inte klart heller. Så idag hoppas jag att mina klartänkta kollegor kan hjälpa till.
Idag måste jag även komma ihåg att beställa lite mer papper till sonen och den blivande hustruns inbjudningskort. Det blir 50 st kort så det finns att göra. De kommer att bli väldigt fina till slut. Men det svåra är att få till alla vikningar snygga. Nu har jag tänkt ta dottern till hjälp. Hon har större tålamod till vikning, än vad jag har. Det får inte bli fel på en mm, för då blir det snett. Fatta hur precist det måste bli!!!! Sånt kan göra mig fullständigt galen. Man mäter och mäter och det blir snett likt förb....at. Två vikningar skall vara exakt 5,2 mm annars överlappar de, eller glesar.Är betydligt pilligare än vad det låter.
 
Igår så målade jag en av lådorna som skall vara i skylten sen, nu är det bara 10 kvar!!! Men det kommer att bli bra. Nu väntar jag bara på att Rusta skall ta fram ljusslingorna. Så då kommer vi kunna skylta om. Det kommer oxå bli lite fint runt entren. Apropå entren, funderar allvarligt (nja kanske inte) på anskaffa en lövblås. Blir tokig på alla löv som blåser in. Antingen är löv vansinnigt sällskapssjuka och vill in eller så är det på rent jäkelskap de virvlar in.
Hursomhelst så far de överallt och även ngt typ av sanddamm. Igår var varorna längst fram seriöst grusiga!!!!.
Nä nu blir det en snabb påtår och sen iväg. Börjar gruva inför fredagens slutfas i rotfyllningen. Skulle inte förvåna mig om de hittar ngt mer skit och det blir miljarders kronor till i utgifter...suck...

Måndag och det snöar inte....

Publicerad 2013-10-14 09:07:42 i Allmänt,

Hade hört att det skulle börja snöa i veckan, men det verkar då inte ske idag. Jag är kluven till snön....tycker ju inte om snö. Hur det kan komma sig att jag bor häruppe i snöcentrum, vet jag då inte. Det där om att det blir ljusare det köper jag inte. Föredrar regniga höstar framför snö. Men jag har då alltid sagt att klimatet inte berör mig så jättemycket. Jag fäller bara ner "visiret" och är inställd på skitväder en massa månader. Sen fäller jag upp några veckor och njuter av solen och sen fäller jag ner igen. När folk frågar mig eller säger tex vilken storm det var idag, så har jag i princip inte märkt det.
Men jag blir allt mer känslig med åren hahaha. Känner för första gången någonsin att jag är inte förberedd på vintern. Känner mig som en liten hasselmus som inte samlat tillräckligt med nötter. I våras hade jag känslan att vintern hade varit oändlig och jag ville ha sommar. Ja det är väl härligt att ändra lite på sig hahhaaha
Men å andra sidan vill jag ha snö nuuuu, för folk blir mer inställd på vinter, jul, inomhustid och de handlar mer i butiken. Ja så är det människan är en väldigt enkel varelse och är otroligt påverkbar.
Vi i handeln märker det på engång. Om det står i Vk att nu höjs räntan, så genast är det lugnare på jobbet. Men står det ngt positivt tex nyanställning på ICA då handlas det igen. Detsamma om det görs ngt på tv tex ljus, så genast så handlas det ljusmassa som aldrig förr.
 
Ja om ngn skulle anse att vi människor är smarta och individuell så kan jag dementera det å det kraftigaste. Tror inte vi är smartare än vilken labbråtta somhelst.
Idag så tänkte jag börja lite senare än vanligt då 08.06. Hade återigen en sömnlös intro på min natt. Så jag är fortfarande i morgonrock, ovanligt för att vara mig. Så nu ska jag väl ta på mig och börja ta tag i dagen.
Läste ngt kul idag:
När jag får problem så sjunger jag
Då inser jag att min röst är värre än alla mina problem
 
Kul va?

Söndag trettonde oktober

Publicerad 2013-10-13 08:36:05 i Allmänt,

Har sovit dåligt inatt. Hostig och torr i halsen - ingen bra kombo. Sen så är det mkt att fundera på och då ljudboken jag har nu är så tråkig, så far tankar än hit än dit när jag ska sova. Tänkte på det inatt när jag inte kunde sova. Hur många som ligger vaken och funderar och vrider och vänder. Antar att vi är en hel del, det är så knasigt.
Ja det är så dumt och idiotiskt, ibland så kan jag bara och ligga fundera på hur saker fungerar tex en espressomaskin eller en kopiator. Oh my god- så onödigt.
 
Jaja hursomhelst så blev kattgården klar igår. Simon kom hem och hjälpte till vilket var kanon. Sen så började showen.....när vi släppte ut kissarna. De fattade inte ett skvatt.....De försökte klättra-men det gick ju inte, de försökte tränga sig igenom - men det gick ju inte. Storkissen ansträngde sig inte så hårt kroppsligt utan valde att försöka stirra bort stängslet- det gick inte.
Men det blev jättebra och idag blir nog deras lilla hus klart oxå. Sen så skall det byggas ett litet klätterträd och lite kuligheter där oxå.
Idag så kommer Liam och Milou hit , vilket blir väldigt trevligt. Storebror ska på simskola och mamsen jobbar. Milous mor är på resa så henne hämtar vi på flyget i eftermiddag.
Det finns kladdkaka kvar så det kommer nog att uppskattas av unge herrn. Vi måste även ut till min mor då högtalarsladdarna i hennes tv har åkt ut och hon är ju lika oteknisk som jag så det måste fixas. Fast ibland så tänker jag att jag är ju inte oteknisk bara helt ointresserad av att lära mig. Fattar ni hur jag  menar? Data, tv.el och sånt där är så ointressant. Det ska funka punkt slut. Om det inte funkar så är det bara massa skit man måste kunna eller veta. Min hjärnhårddisk har bestämt sig för att den ytan det tar att lära sig är onödig och den kan vi fylla med massa annat trams istället.
Ja där har vi det, det är det där tramset i hjärnan som håller mig vaken på nätterna. Förblånat... skall kanske plugga in lite datakunskap, plus och minuspoler och digitala kamfilter idag? Jag börjar med att ta en kopp kaffe till....

HÖST

Publicerad 2013-10-12 08:03:35 i Allmänt,

Tycker om hösten på ngt vis. Det är vackra färger, även om vårens ljusgröna löv ger bättre feeling hahahah. Men luften känns fräschare och jag kan känna lite nystartskänsla. Mer än i januari ,som kanske fler känner är nystart.
Men även det där med nya gardiner eller måla om och sådär. Men ta i trä i år har det varit lugnt med infall.
 
Idag fortsätter bygget på operation kattbur. Jag skall oxå baka en kladdkaka med polly , färskost och nötter. Jag bakar ju väldigt sällan ngt, eller bakar det här är ju mer att vispa ihop hahaha. Men förr om åren bakade jag desto mer och tyckte det var väldigt roligt.
Skulle leta efter ett recept i mina receptpärmar efter ngt med fläskfile och sambal oelek. Kan konstatera att de pärmarna innehåller ca 90 % bakrecept. Som sagt det var mkt bak förr om åren hahha
Två av grabbarna kommer hem och hjälper till nu när maken inte får lyfta pga ögonoperationen. Så då är det väl givet att det blir lite kladdkaka, då de gillar det.
Igår medans jag var på jobbet så var småkillarna här med sin mor. Dan sa att de var så goa och han hade fått så innerliga kramar. De hade även påpekat att han hade minsann fått bättre kramar än vad jag fått tidigare. Sötungarna de är så kuliga med alla sina tankar. Kissarna har ju varit inne nu ett bra tag och de mindre "slåss"och brottas hela tiden, så katthår virvlar omkring. Lille Liam som är känslig kände av det, och nu vill vi verkligen städa och se till att de kan vara ute i sin nya fina bur. Vi skall även bygga koja och fixa lite grenar. Det går bra om det inte blir för mycket inpå.
Igår så var jag uppe ända tills 24.00 !!! jajamensan. Vi såg Tyskungen...var väl inget jag kan rekommendera. Tyckte faktiskt att den var den sämsta i bokform oxå. Men tror oxå att danskarna hade gjort filmen bättre hahahaha
Sen så pysslade jag lite, men sidenbandet tog slut så då blidde det inte klart hmmmm. Håller på med en demo, det skall bli kalenderstrutar, när det är klart.
Måste även pärma och fixa lite annat grunks idag, men det skall väl gå galant då jag är ledig. Känns riktigt bra faktiskt med en ledig dag. Även om jag inte sov så länge. Men desto mer tid till allt som står på min lista. Nu blir det lite mer kaffe och söka recept igen.....
 

Snyggt datum

Publicerad 2013-10-11 08:00:26 i Allmänt,

Ja igår blev 2 av våra goa vänner morföräldrar och på ett "snyggt" datum, 101013 lätt att säga och komma ihåg hahahaha. Det blev en liten och söt gosse och nu längtar vi efter att få höra det lilla sockertrollets namn. Han såg så otroligt bäbissöt ut och med fina markerade ögonbryn. Modern är ju fotomodellsnygg så det finns ju att brås på.
Själv är jag snart på väg in till jobbet om jag inte bestämmer mig för att stanna hemma en timme till hmmmm blir nog en timme till. Maken är ju hemma idag och allt verkar funka bra för honom. Men inatt så hade kissarna tänkt dräpa honom. På sänggaveln har vi en rätt stor ljuslykta, som stått där sen vi flyttade hit. Dan som sover under den fick den i huvudet inatt. Kissarna busade antagligen och måste ha glidit ini den. Den är ju inte så lätt så ni kan ju tänka er smällen. Jag som är född ond började skratta som ett tok. Bara för den saken att nu är det viktigt att undvika "trauma" i huvudet för Dan eftersom han är nyopererad. Han stackarn lever ett hårt liv........
 
För övrigt så är det Fredag och ikväll stänger jag. Imorgon är jag ledig från butiken så då blir det förhoppningsvis ngt gjort här hemma. På söndag kommer Milou så då blir det inte så mkt gjort. Hoppas att det blir bra väder så vi kan gå på prommis i alla fall. Nu har jag beställt hennes 1 årspresenter, så det är klart. Såg en massa kul till grabbarna oxå men nu svänger det så mycket vad som är kul. De är ju i en ålder då det händer så mkt och det blir en hel del olika gubbar och spel. Det är lättare att köpa en docka än en gubbe, ska ni veta. Men vi brukar få bra listor med förslag från modern. Hon berättade om ngt kul om lille Viggo igår. Han firades i helgen men fyllde ju i veckan. Mamma och pappa hade sparat presenter till den stora dagen och han fick öppna en och konstaterade att han fått mkt fint men inte det han önskat så mycket. En skylander (det är ngn form av spelkonsol) gissa glädjen när han fick öppna paketet. För naturligtvis så hade mor och far köpt det.
 
Minns ni ngn leksak som ni önskade när ni var liten. Jag minns flera, en docka som jag fick när jag fyllde 6 år, och en dockvagn som jag sparade pengar till i en evighet tyckte jag i alla fall. Den kostade 32 kronor och jag minns att jag hade hälften och sen så fick jag resten av pappa. Yippie....men som ni vet så fick jag ju aldrig ngt dockskåp hahahaha.

101013

Publicerad 2013-10-10 07:28:18 i Allmänt,

Torsdag- en favvodag. En dag kvar på veckan och man kan börja linda ihop denna veckas alla dagar och förvara i minnenas arkiv. Åh kära vad poetiskt och ödesmättad det där lät hahhaa
Gårdagen kändes som om den var fylld av tankar och delbeslut. Men jag tror ändå att en del beslut måste vända och vridas på ibland för att man skall vara säker på att det blir rätt i slutändan.
"Panduro! var på besök och var väldigt engagerade i att ta reda på om vi skulle köra vidare. Ja det kan jag förstå, då butiken är stor i deras ögon. Men nu hänger det väl mest på om jag vill och har lust och just lust är viktigt i företagande.
Så nu skall det räknas och vridas och vändas på tills det har ruvats klart och vi får se vad som finns i ägget.
Jag beskriver det precis så att jag känner mig som ett ägg och att jag vet inte vad som finns i ägget..en kyckling eller en slaguggla. Så jag ruvar och vrider och vänder så länge....
Modern var på radion igår. Hon har under flera år hållit i kaffekokning och kakbak på äldreboendet hon bor på.
Varje onsdag så träffs så många som kan och fikar och surrar. Sen ett år tillbaka så kommer det en man och en gitarrist och de spelar och sjunger tillsammans.
Fast egentligen så är det nästan varje dag som hon fixar kaffe och de träffs. Ibland så kokar hon palt eller steker strömming och bjuder på. Men det var kul att radion var på besök och uppmärksammade det hela.
Idag så skall maken göra en ögonoperation, så det innebär lite farande hit och dit med bilskjutsande. men det kommer nog att gå bra att jag smiter iväg en stund.
Nä nu kan jag inte sitta här och slöa till utan iväg ini duschen och kom ut som en ny människa. Lite kaffe och vrooom iväg.

Nu så....

Publicerad 2013-10-09 11:59:00 i Allmänt,

Författarens ord i kursivt:
 

Svaret är enkelt. Så gott som alla önskar förändring-men den skall andra människor stå för

Om bara min man ville ändra på..om bara mina barn ville ändra på….om bara…..

Vi söker alla förändring. Vi väntar tålmodigt och blir alltför ofta besvikna,

 

Ja vem kan säga att vi inte tänkt så ngn gång. Jag tänkte nästan jämt så förr om åren. Jag tyckte jag förändrade mig hela tiden, men fick aldrig kredit eller ”bevis” på att det uppskattades eller feedback. Men jag har också varit med om att jag förändrat mig och det blev sämre för ”mig”

Jag förändrade mig och väntade på effekten, fattade inte att en förändring är ju ngt jag själv skall njuta av och eventuell uppskattning utifrån är ju bara trevligt. Jag förändrade för att andra skulle säga bra jobbat eller på ngt annat sätt ge mig bekräftelse.

Numera tycker jag att förändring och utveckling är väldigt nära varandra och är uttjatade och jag börjar nästan tycka illa om ordet utveckling.

 

Har tidigare gjort handlingar på tex jobbet för mina kollegor( inte på mitt jobb nu hahaha). Småsaker som fixat fika, städat bort och hjälpt till med arbuppgifter, sett till att kopiator är laddad, kaffet är klart osv. När jag då slutat för jag insåg att varför i hela världen skall jag göra det där för? Då upplevde jag nästan att kollegor blev sura och tyckte helt plötsligt att jag inte gjorde ngnting????? Märkligt att uppleva.

Numera är jag väldigt ego och ibland så får jag nästan påminna mig om att vara lite schysst.

 

Vad är en förändring egentligen? Svår fråga och det ser nog olika ut för vem man frågar. Jag vill ofta efter jul förändra ngt i hemmet eller frisyr osv. Men det är inte den sortens förändring jag menar nu utan ett beteende eller en reaktion eller en känsla som jag får eller har.

Jag älskar tex att shoppa och är hopplös på att slänga skräp i vasken. Min bättre hälft tyckte att jag var slösig och blir galen på slaskskräpet. Jag jobbade med mig själv och idag så har jag blivit lite sniken och snål hahaah och shoppar nästan aldrig. Skräp i slasken händer fortfarande men jag tar bort det och försöker förändra. Varför….inte bara för att han vill och tycker illa om det, utan för jag känner att det handlar om respekt. Han gör så mkt för mig att det lilla kan jag minsann förändra hos mig själv. Shoppingbehovet stod för ngt negativt och att sluta med det var inte så svårt som jag trodde.

Jag försöker varje dag när jag blir grinig över ngt tänka varför bryr jag mig så mkt om detta, är det viktigt, är detta det sista jag vill fundera på om jag blir överkörd av en buss om fem minuter. 99,9 % av de tillfällena så inser jag att det är oviktigt i det stora hela och då förändras min inställning och möjlighet att gå vidare och lösa det eventuella irritationen. En förändring alltså…Det är nästan intill omöjligt att förändra en annan människa, men man kan prata med personen om vad man skulle vilja förändra och sen är det upp till mig eller den personen att avsluta eller förbättra. Men vad som är viktigt för mig är en återkoppling om hur det gick/går.

Förändring är ofta en önskan om att ngt skall bli bättre. Vi inbillar oss att allt skulle bli bättre om….ja om inte om fanns, vad fanns det då? Men all förändring börjar med sig själv och kvittot på en förändring är att ngt blir enklare eller att jag själv mår bättre.

Ojsan glömde inlägget igår

Publicerad 2013-10-09 07:21:56 i Allmänt,

Jag var så effektiv igår afton och gjorde allt möjligt fix. Nu när kissarna är inne så blir det lite mer städ. De har ju jättekul med kartonger som slaktas och dras småbitar av. Får de tag i en tidning så är det morsning och goodbye med den. Det är väl speciellt Morris som är värst. Ja men det får vi ta, bara de har det trevligt så...
Sen så hann jag även med lite pappersgrejs och ikväll fortsätt det med det då det snart är momstajm.
Såg i tidningen att Creative Lounge gått i KK, så oväntat och skrämmande. När välkända och prisade företag bara poff!
Apropå poff så har det inte gått över min evighetssjuka. Ett tips googla inte för då inser du att du i princip är döende. Igår läste jag om att man inte skulle ha hosta i mer än 12 veckor för då kunde man få blodförgiftning!!!.
Shit pommes frites nu är det nära hahahaha. Nä allvarligt igår så hade jag så ont i halsen att jag knappt kunde dricka och svälja. Idag är det bättre men inte bra. Hade tänkt kontakta sjukvårdsupplysningen idag för att få lite mer på benen om hur länge det tar innan pencillinet är "färdigverkt"
Är betydligt piggare än innan men inte bra och jag har inte tid med det här tjafset.
Idag blir det besök från Panduro, skall bli intressant och få höra vad de villl då? Antagligen pusha mig att öppna norrlands största Panduro hahahaha. Nja jag tror inte det men vem vet vad ödet har i sin rockärm.
 
Idag fyller lille Viggo 5 år, hipp hipp hurra. Så det blir nog lite sång i telefonen i eftermiddag. Milou är idag 11 månader och igår så tog hon steget att gå på heltid. Hon har ju tagit lite steg då och då men igår så gick hon hela tiden. Tänk att nu har vi tre lurvar som kan springa omkring hemma. Vi har dessutom insett att de leksaker vi har är inge kul alls. Så vi måste definitivt investera i lite roligare grejer. Loppisar är ju perfekt om man skall ha lite såna grunkor.
För övrigt så rullar det mesta på som vanligt och det är ju bra. Både jag och maken gillar när det brara rullar på i maklig takt. Vi är inte särskilt hipp och äventyrssugna. Men gör vi ngt så brukar vi suga ut allt av det så vi är nöjda ett tag hahahah.
Nu skall jag snart iväg till jobbet och plocka ihop lite pyssel till Etiopien !!! Ja vi har fått en förfrågan från läkare eller sjuksköterskor utan gränser, kommer inte ihåg vilket. De skall dit och fixa ihop ett sjukhus och skall göra en lekterapi och behöver lite mtrl. Vi brukar inte ställa upp och ge till hött och bött men vissa saker ställer vi upp på och det här kändes ok.
Vissa organisationer nästan förväntas få saker, vilket retar mig oerhört. En del presenterar knappt sin ide utan tycks tro att det är bara att få, för att de kommit på en ide. Skall prova kanske? Skall kila över till Ica Gourmet och säga att vi skall prova ett projekt om hur oxfile kan påskynda tillfriskning av evighetsförkylda !!! Kan de skänka lite provmtrl?
Nä nu ska jag inte vara sur och grinig så tidigt på en onsdagsmorgon. Istället skall jag gå och leka lite med kissarna.
Ställer in det utlovade inlägget til lunch
 

Far ända ini baljan....

Publicerad 2013-10-08 07:26:10 i Allmänt,

Minns ni vem som sa så? Jo Stina i Saltkråkan. Precis så tänkte jag när jag vaknade inatt av ont i ena örat och i halsen igeeeeeeeeeeeeen. Hur många basilusker kan en människa ha? Kom och räkna jag har dem allihopa......Fast i ärlighetens namn så känns det bättre nu men jag kommer nog att gå tillbaka till VDC redan den här veckan. Mera pencillin???? Kan inte vara bra det heller. Kanske skulle prova smurfarnas hemliga vapen - Hallonsaft !!!
Ja vem vet...Hursomhelst så har jag beställt Millans födelsedagspresent på nätet ? Ja jag vet att jag lovat mig själv att undvika handla på nätet och istället gynna lokalt. Men jag ville ha en sådan där mössa som jag hade till mina ungar. Typ hjälm med pälskant och som var så himla bra. Men jag hittar ingen här i staden. Det fanns en liknande på Sporthuset tror jag det var men med grå päls. Det skall vara vit till min sessa.
Pojkarna hade sådana oxå åtminstone minns jag att Liam hade en sådan och de är så bra för de går ner lite runt halsen.
Apropå smågossarna, så imorgon fyller Viggo fem år. Kan inte få in det riktigt. Det är roligt på ett sätt då det är så roligt att följa hans utveckling. Men samtidigt så är det så mysigt när han är så liten och gosig oxå och tanken att han skall stelna till en ung man känns främmande. Ja nu går jag kanske lite före i händelsernas utveckling hahaha
Men håll med om att tiden går snabbt och att ungarna växer upp lite för fort och att tiden som barn är alldeles för kort.
 
Jag minns den dagen som igår när han anlände till vår värld. När fadern ringde så var vi på butiken och jag fick lov att tvär ta fast mig i en hylla för det gungade till av all spänning. Sen blev både jag och Dan sjuk jättelänge och förkylda så det dröjde länge tills vi fick hålla honom i vära armar. Han var så liten och pickelig. Men jag tyckte han hade så magra små ben och jag tänkte att kära värld hur skall du ta dig fram med de där småbenen. Men det var inga problem tvärtom så har han haft otroligt stabila ben hahaha Nä skämt åsido han var otroligt stabil. Han kunde inte ens gå men stod otroligt stadigt och hade en fantastiskt balans. Man kunde kasta bollar och han fångade dem blixtsnabbt. Ja jag vet jag skulle kunna sitta tills imorgon och babbla om våra småfisar.
Åter till vardagen- Idag skall vi ha personalmöte och planera och kolla in julen 2013:ons allt jobb. Vi började med julsaker redan månadskiftet aug-sept. Men det beror faktiskt på efterfrågan. Många vill börja med julkort och julklappar tidigt och då måste det finnas lite prylar som skägg, papper och dylika saker hemma.
För övrigt så räknade jag ut att jag vunnit 15% av allt jag budat på Tradera sista 30 dagarna.. Ja det tillhör informationen onödigt vetande hahaha. Jag hade lagt 62 bud!!! och vunnit en del i alla fall. Nu har jag väl en ca 15 auktioner kvar så vi får väl se hur det går. Tricket är att lägga ett bud och sen inte kika förrän auktionen är klar.
Nä nu slutar vi väl för stunden och avslutningsvis så kan jag säga att ett avsnitt av recensionen på boken kommer sen idag.

Ett snabbt litet inlägg

Publicerad 2013-10-07 09:10:06 i Allmänt,

En av sönerna hade en flickvän som vi tyckte lite extra mycket om. Tyvärr så funkade det inte tillräckligt mycket. Vi har hela tiden hållit kontakten och hon har funnits i både makens och mitt hjärta. En underbar tjej med humor och kärlek. Men nu har hon äntligen funnit ngn annan att tycka om. Vi trodde att det skulle kännas jobbigt först men det är bara med glädje som jag kan säga att jag är så lycklig för hennes skull. Hon förtjänar verkligen en toppenkille och skulle det visa sig att han är en buffel så kan hon ringa vilken tid på dygnet som helst så kommer jag......
Det kan vara lite konstigt det här med flick och pojkvänner och har man hunnit fästa sig vid ngn så är det lite svårare när de skiljs åt.
Men vi har väl i det stora hela haft tur, då de vi har är fina rejäla mtrl hahhahaha. Sen att komma in i vår familj är nog inte det lättaste heller. Vår ena svärson får minsann gliringar och påhopp hela tiden. men det är så vi visar vår kärlek hahahaha. Det kräver nog en tid för de nyanlända i vår familj att förstå hur vi fungerar.
Vår ena son har dessutom funnit en kvinna som är fantastisk. Så förnöjsam och lugn och med skinn på näsan och värderingar som jag beundrar. Jag kan med glädje lämna bort honom till denna kvinna. Hon fostrar honom med kärlek hahahaah och hon behöver bara se på honom så fattar han vad som skall göras. Skulle de ngn gång få barn så skulle de bli lyckliga och förnöjsamma små glin.
Min andra flickas pojkvän har vi inte hunnit skrämma tillräckligt mycket än. Han träffar vi allt för sällan faktiskt, då hans arbetstider är så konstiga. Men jag tror inte att han är den som skräms i första taget, då han också är en person som tar det som det kommer. Fattar inte hur en del klarar det. På ett plan så är jag en ganska sorglös person som tar det som det kommer. På resor tex då är det skönt att bara glida runt eftersom det är så man upplever en ny plats. Men på andra områden vill jag planera och organisera och helst ligga två veckor i förväg. Det är nog därför jag är våg.....det skall alltid vara jämt i vågskålarna. Lite himmel och helvete, men ärligt talat så är det ibland skitjobbigt att vilja ha både socker och salt, blåsigt och vindstilla. Ja kära värld vilka knasiga individer vi människor är. Det här blev inget snabbt litet inlägg. Men det är det bästa med att pladdra i den här bloggen, man får tjattra bäst man vill. 
 

Fin tavla

Publicerad 2013-10-07 07:31:27 i Allmänt,

Den här tavlan gillade jag, speciellt storleken 2 meter?? Måste kanske prova att måla.....
 

Nu har det börjat

Publicerad 2013-10-07 07:23:15 i Allmänt,

Ja vi håller nu på att "skola" in kissarna att vara inne. De ser mest förvånade ut när vi inte öppnar balkongdörren som vanligt. Dan var och köpte virke till inhägnaden på baksidan som nu skall byggas. Den största anledningen är att jag är rädd att de blir överkörd. En av våra grannar nämnd tidigare som skitgubben, jagar ut dem på vägen. Ja ni läser rätt!!!! Har sett det med egna ögon. Han springer klappandes händer mot dem och mot vägen. Förra veckan så var det rena turen att Sigge inte blev överkörd. Han menade att han vill skydda småfåglarna. Ja okey men då behöver man ju inte springa efter dom till vägen eller??? Det är inte första gången heller och de var inte på hans gård heller utan på cykelbanan utanför oss.
Sen så upptäckte jag att ena kissen var på storvägen i volvorusningstrafik....inte smart. Vi är ju van med storkisse som nästan aldrig lämnar huset ur synfältet. Men det går sämre med de små galenpannorna.
Nu skall vi inhandla lite mer leksaker, läs 132 små bollar. De älskar bollar men rullar in dem under alla möbler, så för att de skall kunna leka ett tag krävs det ett större antal hahhaha. Sen så har de roligt med papplådor, men de får inte vara för stora. De skall just å pass rymmas att ligga i. Sen så bits och slits dem i bitar, varvat med en sovstund.
Storkisse är ju ganska van att vara inne då han under vinterhalvåret aldrig vill gå ut. Så han kurar ihop sig och ligger ofta och kikar på tv. Men småen har ju så mycket energi, så dem måste vi nu leka med på ett helt annat sätt. Vi skall oxå hänga talgbollar utanför köksfönstret, så kan de sitta och reta sig på pippifåglarna. Det kan underhålla dem timtals.
Helgen har varit produktiv och vi har fått fixat en hel del.Jag har för femhundaelfte gången städat i förrådet. Det blir fort rörigt. Mest beroende på att när vi bor litet så hamnar allt där, då vi inte har annat än två garderober till kläder. Allt pyssel. bokföring, ljus, micro, xtra skor, dammsugare, sänglinne, handdukar,barnbarnens leksaker , stolar, väskor, jackor osv osv. Allt är därinne och samsas från golv tilll tak. Det är helt otroligt hur mycket som faktiskt ryms där. Att det ofta svämmar över är inte konstigt alls. Vi har byggt hyllor runt om och nu fattas det bara krokar i taket. Hmmmm bra ide....
För övrigt så känns mina miljarders sjukdomar så mycket bättre. är inte pigg än men piggare. Den största vinsten är väl att få sova hela natten. Underbart, men jag vågar inte ta mitt hostdundermedel på dagarna då man blir rätt dåsig. Nä nu blir det en kopp java till och sen brumbrum iväg till jobbet. Har bilen idag, har börjat tycka att det är smidigare med buss. Men jag ska på ärenden efter jobbet så då passar det med bil.

Poppis hobby

Publicerad 2013-10-06 08:28:12 i Allmänt,

Jag kan konstatera att jag är verkligen inte ensam om hobbyn: Dockskåp. Följer olika grupper på FB och en del är ju rena konstnärerna men de flesta är glada amatörer som jag själv. Det finns även en hel del tidningar och även svenska butiker så vi är många. Inte minst kan man se det på tradera......Jag lägger oftast skambud hahahaa men en del följer jag och höjer men helst plötsligt kan det skena iväg och då är det nästan lite spännande. Nu igår så var det en ganska enkel stol, med dyna som jag ropade på men, helt plötsligt så var det två stycken som krigade 2 kronor i taget haahha. Den gick för 270;- helt tokigt om du frågar mig. Jag kunde tänka mig 20 spänn.
Jag kan ha 25 bud på gång och vinner kanske en, i bästa fall.
Men jag tycker det är kuligast att bygga själv. Men det är mtrl som är svårt. Det finns att få tag på nätet men jag vill ju se på grejerna. Är inte så förtjust att bara få se en bild och ett pris. Det är inte alltid det står längd heller. Jag köpte före sommaren en rätt enkel list för 36;- som var 30 cm. Räcker ju inte till ngt alls så nu får jag göra mina lister själv.
Tänker bara köpa dem som är mer arbetade och svarvade.
På dagens program står det en hel del. Skall tömma klart en byrå som Sofia skall ha. Måste fixa lite med räkningar och en sväng till jobbet.Dan vill att vi skall städa i uteförrådet och fara och kasta lite grunks som oftast hamnar i förrådet. Jag har ju en hel del väskor hahaha men de kan jag inte kasta. Jag har rensat lite då och då, så nu kanske det bara är 19 stycken kvar. Vet inte riktigt och törs inte räkna heller. Men ni kan ju förstå att maken blir galen.-Kommer du att använda den här ngt mer? frågar han. Ja kanske eller troligtvis inte, men väskor kastar man inte så är det bara hahaha. Det värsta är att en del är to m trasiga, men de var "älskade" när de användes hahaha Nä nu måste jag nog fortsätta att göra de saker jag har på todolistan. Vi hörs

Lördag och piggare än på länge

Publicerad 2013-10-05 08:17:44 i Allmänt,

Gårdagskvällen var skön men kort. Jag vilade nästan hela dagen och det var välbehövligt. Nu när kroppen vilat så känner jag att det var så nära tills den bara ramlat ihop av trötthet. Men den behöver mer känner jag så jag kommer nog att försöka ta det lite lugnare ett tag.
Idag blir det jobb men det är inget som känns motigt i alla fall. Efter jobb blir det kalas och sen till kvällen finns det kvar ostbricka. Igår så mumsade jag och provade alla ostar till de olika "marmeladerna". Oväntat nog så måste jag säga att hallon och granatäpple var gottigottgott till alla ostarna. Efter allt det goda så snarkade jag ca 20 minuter efter Dan for på bion. Vilket partyanimal jag är....not.
Dagens middag blir nog ingen speciellt antar jag, kanske bara en filtallrik,. Vi kommer ju i princip från ett fikabord, så mat kommer nog att kännas oaktuellt.
Jag har dessutom lagt bort kisses kam på ngt ställe som jag inte har en susning om. Han börjar tova ihop sig igen, det brukar vara mest besvärligt på hösten och beror nog på fukten. Vi hade med oss den till stugan, men där var den tydligen inte (obs det är en man som har letat) Vi får väl köpa en ny...känns lite bittert då de är ganska dyra om man skall ha en bra. Brukar köpa sådana saker hos vetrinären och när jag lixs är där så kan jag köpa lite mer kissemat och beställa mer åksjukepiller.
Apropå kissemat, så börjar storkisse "svälla" upp igen. Nu kommer ju dessutom den årstiden då han mest ligger och sover och mat är hans stora happening. Tycker inte att de får för mkt mat eller???. De får alla tre, mat två gr/dag och det brukar bli 2 dl per gång. Är det inte lagom?
Får inte glömma papperskäraren idag. Måste börja så smått med korten. Men först skall jag skicka ner ett prov så de får lägga till eller dra ifrån. Nä nu rundar vi av för ett tag...vi hörs

Ännu ett avsnitt som behandlats...

Publicerad 2013-10-04 12:47:19 i Allmänt,

Författaren i kursivt:

Du är inte ensam Någon har känt något av allt du känner just nu. Och ngn känner just nu precis som du. De flesta har ju trots att lärt sig att hårt arbete ofta leder till andra människors beröm och kärlek. Vi måste oftare ställa oss frågan när kraven hopar sig- Orkar jag det här?

 

Alla har vi suttit i en liten gummibåt och guppat i ett känslohav. Det är skrämmande, ensamt och man har inget land sikte. Känslor av vanmakt, ensamhet, utsatthet, övergivenhet, sorg är förtärande och kan göra så ont. Men jag fick ett tips av en terapeut en gång. Stanna kvar och härda i den hemska känslan, ödsla inte din kraft av att bekämpa den hela tiden. Följ med och känn…för eller senare kommer en annan känsla tex hunger, trötthet. Det har hjälpt mig, fler än en gång när jag nästan drunknat av starka känslor.

Jag har oftast i mitt liv levt den duktiga flickans liv. Jag inser att den där duktiga flickan har styrt mig i så många år. Varför?? Jo för att få beröm och kärlek, bekräftelse på att jag behövs osv. Sinnessjukt och jag skulle gärna vilja strypa jäntfan.

 

Tog allför många år att inse att jag själv måste tycka om eller acceptera mig själv och mina reaktioner. Då först kan jag ta till mig kärlek, beröm och respekt. Det är inte lätt och är man inte uppmärksam så hoppar genast den duktiga flickan fram och tar över mitt liv på nolltid.

Kraven jag känner är inte från min omgivning oftast är det krav från mig själv, mitt arv, min fostran, mina erfarenheter.

Jag förväntas klara och göra mer än andra människor….jag sätter mig på höga hästar och tittar ner på andra. Självförtroendet är på topp och jag klarar allt, men min självkänsla är på minus och den växer bara om ngn annan klappar mig på huvudet och säger duktig flicka. Hur många har inte känt det?? Nä fy bubblan så eländigt, hur bär vi oss åt med oss själva??

Vi är här en stund på jorden och jag är ett under bara för att jag finns. Jag kan så mycket och jag vill göra gott. Inte bara för andra utan för mig själv. Men vi styrs av vår fostran och egenbild. Jag törs ibland inte ställa frågan- Orkar jag det här? Svaret är nej, men ändå fortsätter jag, är rädd för misslyckandets känsla, rädd för det som då kan hända. Kan jag förlåta mig själv om jag misslyckas? Svaret är egentligen nej jag orkar inte det här…..

Jag har lagt ner så mycket som tagit energi av mig. Städ och bak och allt lulllull som jag gjort och nästan gått upp mitt i natten för att fullföra. Jag orkar inte längre ha ett hem som är tipp topp eller lägga ner all tid på ett stort hem. Orkar inte med att ha hus längre eller en trädgård eller växter överhuvudtaget ute. Jag tycker om det, men jag orkar inte med det.

 

 Det har gått bättre än jag trodde. Men på ett område är det så mycket svårare. Att acceptera mina begränsningar. Jag orkar inte lika mycket som förr. Jag klarar inte lika mycket som förr, jag kan inte göra de enklaste saker som jag gjorde förr. Förr är i detta sammanhang är före utbrändheten. Jag har efter tio år fortfarande inte accepterat mina begränsningar. Känner känslor av dålighet och men herregud vad är det för svårt med det där då? Jag ger mig inte ngn förlåtelse i hjärtat. Huvudet är med och förstår, men mina sinnen och själ har inte kommit lika långt. Bot och bättring, måste lägga in min själ på hälsohem tror jag. För jag vet svaret på den stora frågan?- Orkar jag det här?

 

Harrejisses vilka grejer

Publicerad 2013-10-04 08:30:47 i Allmänt,

Jag har sovit hela natten, halleluja så skönt. Har ingen aning om jag hostat eller ej för jag har sovit en drömlös sömn och det var så skönt. Jag sov dessutom 2 1/2 timme igår eftermiddag. Kunde ha fortsatt och det var nästan lite svårt att hålla upp ögonen när middagen skulle påbörjas. Tack M för tipset om denna fantastiska hostmedicin.
Jag som är känslig för alla produkter som innehåller "sovegenskaper" däckar ju på en gång. Ingen dåsighet bara zzzzzz. Men oj vad det känns behövligt.
Tackar alla gudar att det känns så bra att tjejerna på jobbet fixar att hålla skutan på rätt kurs.
Idag så skall jag försöka ta det lugnt och tänkte att vid lunchtid ta en liten hutt och då kommer jag nog att vara "bortkopplad" ett par timmar hahhah.
Jag skall ha fredagsmys ikväll. Maken far på bio och jag fick en härlig ostbricka av alla på jobbet så jag ser framemot att kasta mig över den ikväll. Till det blir det nog inget vin utan ett glas cocacola. Tända lite ljus och fixa lite mys. Är säkert ngt bra program för mig oxå, har ju fått 2 nya kanaler, en History men även BBC lifestyle.
Livet är bra härligt ändå.
Imorgon jobbar jag men lördagar är nästan den enda dagen som jag har riktig kundkontakt och jag gillar verkligen det. På vardagar är det så mkt annat.
Efter jobbet så blir det dubbelkalas för två fantastiska killar. Den ene är svärsonen och den andre är barnbarnet som nu i dagarna fyller år. Fattar inte att han blivit så stor, lillfisen min. Läste i dagens vk om olika drogen och elände som florerar bland ungdomar, och det är så lätt att få tag på. Men jag/vi kommer att göra vårt bästa att informera om hur farligt, vansinningt och lätt det är att trilla dit.
Nu ska jag dricka lite mer kaffe och sen pimpa några ljus. Tänkte att det kunde passa bra på butiken, nu när höstmörkret är över oss. Tar kanske ett kort eller två på hur det blev. På återhörande..
 

Desentol det är grejer det.....

Publicerad 2013-10-03 12:23:22 i Allmänt,

Är nu hemma och har druckit Desentol som är för hostan plus att det innehåller grejer som är rogivande och gör en dåsig......Jomen tjena vad trött jag är nu hahaaha tänkte surfa runt och pärma lite papper men nu säger hjärnan och gammkroppen godnatt hahaha återkommer..gäsp
 
 
Men lägger in en ytterligare fundering angående boken
Författaren i kursivt:

Så många människors liv fördunklas, förstörs och förgörs av ånger och grämelse,

Om inte om varit…

Slut fred med dig själv. Slut cirkeln mellan då och nu. Vi gör alla misstag och väljer fel. Men inte för att vi skall ångra oss- utan för att vi skall lära oss och utvecklas.

 

Tungt ämne…..att ge sig själv förlåtelse. Inte lätt men nödvändigt. Jag är av den tron, att man  inte skall fördöma de man varit tillsammans med tex säga om en tidigare pojkvän: Att han var helt dum i huvudet. Det slår ju tillbaka direkt. Hur dum var inte jag då? Som var tillsammans med en som var så dum? Nä tänk istället då var då och just då var det bra eller mindre bra.

När det gäller min egen grämelse så försöker jag tänka att den delar jag med 99% av alla mödrar. Varför var jag så sträng, varför kramade jag dem inte mer, varför sa jag inte hur mycket jag älskade dem och hur fina de var. Varför gjorde jag si och varför gjorde jag så. Jag säger istället som ett mantra, för att läka mina grämelsesår. – Jag gjorde mitt bästa, Jag handlade utifrån vad jag trodde var det bästa. Jag såg inte det, men jag blundade inte heller.

 

Jag har gjort så många dumma och konstiga val. Men om jag fick en chans att göra om skulle jag göra det då? Nej det skulle jag aldrig orka. Utom på ett håll och det handlar om barnen. Jag skulle ha struntat i att fylla tvättmaskinen, bytt gardiner, bakat och städat så mycket. Jag skulle ha suttit med dem på golvet och lekt och pratat. Jag skulle berättat för dem hur mycket jag älskade dom, jag skulle ha låtit dem få skita ner sig mer och njutit av dem. Usch så jobbigt ämne och tårarna bara rinner. Jag kan inte förstå men förklara varför man gjort så tokiga val.

Men utan dem så hade inte livet varit så bra som det är, för jag har lärt mig av misstagen. Jag arbetar ständigt med att förlåta mig själv och sluta cirklar. Men det är skitsvårt. Det är så mycket lättare att frottera sig i ånger än glädjas åt det som ger en glädje. Jag har så många gånger tänkt att om bara jag var smalare, om jag bara hade gjort si eller så, om han bara hade…, om hon inte sagt…osv. Blir galen när jag hör att hennes barndom gjorde så att hon inte kunde…eller att hans föräldrar var lågutbildade så…. Jag är min egen lyckas smed, jag är delaktig i högsta grad i mitt liv. Det är svårt att flytta ett helt berg men jag kan ju alltid börja med att sparka bort smågruset framför fötterna.

Godmorgon Torsdag

Publicerad 2013-10-03 07:15:49 i Allmänt,

Jag har alltid gillat torsdagar, antagligen för att förr städade vi på torsdagar och det var så fint att vakna på fredag och det fortfarande var fint. Sen så vet man att det snart är fredag. Om man jobbar i vården så har man sällan vad jag kallar fredagskänsla. Då jobbar man alla möjliga dagar enligt schema och när man provat på att bara jobba vardagar, så tycker man att det är skönt med Fredag.
Vi jobbar visserligen oxå lördagar, men jag tycker ändå att jag känner fredagskänsla. Dels så "känner" man av det från kunderna, men oxå att tempot och arbetet är annorlunda på helgen. Inga beställningar eller påfyllningar på samma sätt. Kunderna är mer avslappnade och vi kan ha "strosare" i butiken. Jag tycker om att se just strosare för det betyder att det är tillräckligt intressant att bara gå runt och kika och kanske få ideer.
Men det kan oxå vara lite lurigt, då en del kunder vill ha lite mer hjälp och vi är färre som jobbar. Men det brukar lösa sig om man ber dem vänta en liten stund.
Idag så kommer jag att sluta tidigare och imorgon skall jag vara ledig. Är väldigt sliten i kroppen just nu. Har i princip varit sjuk sen mitten av augusti och nu är kroppen slut på. Men det är min egen förskyllan då jag inte skött min(a) förkylningar. Har nu gått från virus till bakterier.....Så är det riktigt tyst så hörs det nästan att den skriker.
 
Jag kan bara tacka gudarna att kvinnorna på jobbet, klarat jobbet galant. Det är ganska kul, vi är både mitt upp i julprodukter uppblandat med Halloween. Sen så går det produkter som inte vi räknat med. Handeln är ganska intressant och som ett levande väsen. Det är svårt att förklara, men den svänger och far. Plötsligt är det ngt i en tidning eller på tv och vips så har vi förfrågningar om den mest udda varan.
Tänk om man kunde samarbeta med Ernst K då rackarns kunde man styra sin försäljning. Tänk er om vi valde en produkt tex gröna piprensare och brunt silkespapper. Han svängde till ngt kul med dem och vips så kunde vi sälja piprensare och silkespapper till vi kräktes. Jag är oxå lika påverkbar så jag vet att det funkar hahahaha
 
För övrigt är allt bra och tuffar på, maken jobbar långa dagar, men verkar trivas med sitt nya jobb. Jag har dock förståelse redan nu att han tyckte att mina dagar var långa förr när jag jobbade så mycket. En fördel är dock att jag kan se på History channel så mkt jag vill. Nu följer jag två serier en om utgrävningar i England och en annan om Paris historia. Hade inte en susning om att Parisarna gjort så många revolutioner, princip var tionde år under hela artonhundratalet. Det franska blodet svallar ofta.
Nä nu ska jag dricka en kopp och sen bege mig iväg, så att jag med hyfsat gott samvete kan fara hem hahahah
Här var Parisarna oense igen...
 

Mormor RIP

Publicerad 2013-10-02 21:27:24 i Allmänt,

Idag skulle min mormor fyllt hela 95 år. HIPP HIPP HURRA för henne. Har tänkt på henne flera gånger idag, på sånt hon sa tex näpen och behändig var typiska mormorord. Hon var en underbar mormor och jag saknar henne. Nu fick hon väldigt tidigt alzheimer så hon "försvann" tidigt från oss. Men så härlig och rolig och som en förvuxen unge själv. Har träffat två olika medium som sett henne stå bredvid mig och hon påstås följa med mig. Skulle inte förvåna mig, inte för att vaka över mig utanför att kolla in vad jag gör. Ibland så tycker jag mig ana att hon är i faggorna hahaha men mest bara för att det känns mysigt att tänka så. Nä nu måste jag gå och sova, gruvar mig lite då jag har en så infernalisk hosta, att det är svårt att sova. Men jag kan ju inte sitta uppe och uggla hela natten för
 
det...så god natt.
 
 

Här kommer mera tankar....

Publicerad 2013-10-01 18:21:14 i Allmänt,

Författerskans text kursivt:

Är du rädd? Frågar jag bland människor. Svaret blir nästan alltid detsamma-Jag rädd? Nej absolut inte.

Vi skäms för att vara rädda. Vi föds rädda och vi dör rädda.

Vad skall vi göra med all uppdämd rädsla som allt sämre passar in i vårt moderna, digitaliserade samhälle?

Detta kapitel handlar om rädsla och var en väldigt aha upplevelse för mig och där jag tvingades tänka på sånt man inte vill tänka på. Jag skulle också säga att jag är inte rädd. Men sanningen är att jag är jätterädd. Nu menar jag inte rädd för mörker,spindlar, monster utan rädd, för det andra otäcka.

Jag är rädd att dö bort från de jag älskar, jag är rädd för att de jag älskar skall dö från mig. Jag är rädd för att bli gammal och orkeslös. Jag är rädd för de här tankarna.

Författaren menar att vi oftast inte låter våra barn vara rädd för tex mörkret, vi bör istället lotsa dem genom rädslan. Så sant för vi tillåts sällan få vara rädd och arg. Så himla dumt. Rädslorna skall ut och kanaliseras till överdrivna andra rädslor eller ångest. Detta är så intressant och jag tror verkligen på detta och kan rekommendera er att läsa mer om detta.

 

Men åter till min rädsla och hur skall man leva med rädsla? Har inte en susning, men jag tror inte att man skall leva genom den men acceptera den och låta den finnas. För egen del så har jag planerat min egen begravning. Hur den skall vara, musik osv. Det känns väldigt bra, att mina nära och kära vet det. Jag skall tänka mer på mina rädslor, tills de inte skrämmer mig så att jag bara genast vill tänka på ngt annat. Kan man träna, på det? Ingen aning.

Jag anser att man kan inte gå omkring och vara rädd för allt heller, ibland så måste man satsa rejält för att vinna ngt. Att övervinna rädslan och hoppa fallskärm…nja för mig så är det fullt möjligt. Men att tänka tanken att ngt av barnen skall dö före mig är så otäck att jag inte klarar av att tänka tanken mer än 4 sekunder. Usch så läskigt, men jag tror absolut att det kan vara ok att våga titta på sina rädslor. Så där lite grann. Men vi är så förskonade de allra flesta av oss från att känna riktigt rädsla.

Häromdagen så träffade jag en man på 93 år som hade så mycket att berätta. Kunde suttit evigheter och bara lyssnat när han talade om sitt liv. Han talade bla om när han var riktigt rädd. Vi talade om hans liv som skogsmästare och jag sa att jag är rädd för skogen. Han var finlandsvensk och sa: int är de nåt att va rädd för, och så berättade han om när han som ung officer tjänstgjorde i finska skärgården. Han skulle frakta 2 kanoner på en båt ut till en ö och han stod längst fram i båten med sitt kulsprutegevär. Plötsligt dyker det upp en ubåt mitt framför och han kände inte igen siluetten. Han hade tränat in de tyska ubåtsmärkena, men blev så osäker. Den hade nu riktat kanonerna mot hans båt och han satte fingrarna på avtryckaren och var så rädd. Han tänkte nu skjuter jag, men kom sig inte för av rädsla och ngt annat sa han. Plötsligt så hissas den finska flaggan och han förstår att det är en av hans ”egna”. Att han varit så nära att skjuta och döda var lika skrämmande som när han såg ubåten komma upp….då var jag riktigt rädd sa han.

50+

Publicerad 2013-10-01 07:37:22 i Allmänt,

Jajamensan nu börjar resan på andra sidan. Men det känns bra speciellt efter dagen igår. Jag hade det så bra. Jag gjorde just ingenting och hur ofta gör man det. Surfade runt och kika på dockskåp säkert i två timmar. Läste och bara petade navelludd. Mycket trivsamt. Eftermiddagen och kvällen var trevlig. Hade ju ingen baluns utan bara lite stillsamt. Jag trivs med stillsamt hahahaha. Likadant med fester, lite mys och surr och trevsamheter. Jag tycker om att bara vara med folk jag tycker om och sen så är jag ju kvällstrött. Igår så frågade en av sönerna - Vad gör ni på fredag kväll? Han ville gå på bio och se en film som även vi ville se. Trevligt tyckte jag,vilken tid sa Dan`? kl 21,00 var svaret. Då tittade min man på mig och först så fattade jag inte riktigt vad han ville förmedla med den blicken. Men plötsligt förstod jag....naturligtvis så skulle jag somna. Blir det för mysigt då somnar jag, det är säkert. Åtminstone om Dan är nära.
Idag så skall jag på banken. lite jobb och sen naglar och sen lite jobb. Ikväll så blir det nog ganska lugnt tror jag. Jag fick ju så fina blomster igår så jag skall nog njuta av dem och arrangera dem lite snyggare än jag hann igår.
Jag har oxå skaffat instagram...ohyes....jag tog klivet ini 2000talet. Fast jag har inte riktigt fått kläm på det där riktigt. ( om det är ngn som för en stund trodde att jag fixade det själv, så tackar jag ödmjukast)
 
Jo förresten måste kolla in en skärmaskin som vi har på butiken. Jag håller ju på skapa tillsammans med My inbjudningskort till sonens bröllop. Kan konstatera att vikning tar tid och är svårare än man kan tro, Men på denna maskin skall det finnas en vikhjälp tror jag(läs hoppas jag) så nu lägger jag min tilltro på att det kommer att bli bra.
Förresten nu höll jag på glömma, lilla stumpan kommer ju ikväll, då modern skall på träning. Kul då hon nu har klämm på oss och inte betraktar oss som ett störande inslag. Hon är nu glad när hon ser oss och tjusar med hela ansiktet. Är det ngn mer 'n jag som säger tjusar? Jag menar då hon drar ihop hela ansikte och kniper ihop ögonben och ler samtidigt. Hon är så go och håret växer. Nu kan man se att hon har rödblonda inslag. Jag var ju rödblond som barn och Farmor har härligt rött hår så hon har att ärva. Nu tycker jag att hon har moderns färger men hon är nog allra mest lik Pappa. Men igår så var hon lik Morfar....hon sköt fram hakan på ett sätt som morfar ofta gör, och ser sådär avvaktande ut.
 
Lilla Liam har ett blandat förhållande till Milou. Han tycker nog att hon är lite hårdhänt och påfrestande. Men å andra sidan så är hon liten vilket förtydligar hur stor han är. Igår så gav han henne en cocosflinga och var mycket nöjd med sin egen generositet. De är så goa, småpluttarna. Nä nu så slutar vi pjöllra och dricker lite kaffe istället. I eftermiddag kommer det ytterligare en recension av boken.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela