myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Nu har det börjat

Publicerad 2013-10-07 07:23:15 i Allmänt,

Ja vi håller nu på att "skola" in kissarna att vara inne. De ser mest förvånade ut när vi inte öppnar balkongdörren som vanligt. Dan var och köpte virke till inhägnaden på baksidan som nu skall byggas. Den största anledningen är att jag är rädd att de blir överkörd. En av våra grannar nämnd tidigare som skitgubben, jagar ut dem på vägen. Ja ni läser rätt!!!! Har sett det med egna ögon. Han springer klappandes händer mot dem och mot vägen. Förra veckan så var det rena turen att Sigge inte blev överkörd. Han menade att han vill skydda småfåglarna. Ja okey men då behöver man ju inte springa efter dom till vägen eller??? Det är inte första gången heller och de var inte på hans gård heller utan på cykelbanan utanför oss.
Sen så upptäckte jag att ena kissen var på storvägen i volvorusningstrafik....inte smart. Vi är ju van med storkisse som nästan aldrig lämnar huset ur synfältet. Men det går sämre med de små galenpannorna.
Nu skall vi inhandla lite mer leksaker, läs 132 små bollar. De älskar bollar men rullar in dem under alla möbler, så för att de skall kunna leka ett tag krävs det ett större antal hahhaha. Sen så har de roligt med papplådor, men de får inte vara för stora. De skall just å pass rymmas att ligga i. Sen så bits och slits dem i bitar, varvat med en sovstund.
Storkisse är ju ganska van att vara inne då han under vinterhalvåret aldrig vill gå ut. Så han kurar ihop sig och ligger ofta och kikar på tv. Men småen har ju så mycket energi, så dem måste vi nu leka med på ett helt annat sätt. Vi skall oxå hänga talgbollar utanför köksfönstret, så kan de sitta och reta sig på pippifåglarna. Det kan underhålla dem timtals.
Helgen har varit produktiv och vi har fått fixat en hel del.Jag har för femhundaelfte gången städat i förrådet. Det blir fort rörigt. Mest beroende på att när vi bor litet så hamnar allt där, då vi inte har annat än två garderober till kläder. Allt pyssel. bokföring, ljus, micro, xtra skor, dammsugare, sänglinne, handdukar,barnbarnens leksaker , stolar, väskor, jackor osv osv. Allt är därinne och samsas från golv tilll tak. Det är helt otroligt hur mycket som faktiskt ryms där. Att det ofta svämmar över är inte konstigt alls. Vi har byggt hyllor runt om och nu fattas det bara krokar i taket. Hmmmm bra ide....
För övrigt så känns mina miljarders sjukdomar så mycket bättre. är inte pigg än men piggare. Den största vinsten är väl att få sova hela natten. Underbart, men jag vågar inte ta mitt hostdundermedel på dagarna då man blir rätt dåsig. Nä nu blir det en kopp java till och sen brumbrum iväg till jobbet. Har bilen idag, har börjat tycka att det är smidigare med buss. Men jag ska på ärenden efter jobbet så då passar det med bil.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela