myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Bidragsverige?

Publicerad 2013-10-21 07:28:56 i Allmänt,

Läste ngt i VK idag som fick mig att bara vilja slå på ngt. Ja jag vet att jag kanske överreagerar, men det jag ser i kristallkulan ser inte bra ut. Det kommer bara att bli fler, av detta sortens rapportering. Jag må vara kallhamrad, men tänk att den första är bara början på fler. Jag är definitivt för att bistå och hjälpa men att det skall krävas en motprestation till samhället, dvs du och jag som betalar. Så här stod det:
 
En man stämmer kommunen! Han var hemlös och fick understöd och en praktikplats. Han hävdade då att han inte kunde jobba pga att han behövde mer pengar till mat och hygienartiklar för att kunna jobba. Det är väl förståeligt men.....sen den största anledningen till varför han inte tyckte att han skulle behöva jobba var: Att han var rädd att tappa hull och då var det svårt att vara hemlös!!!!! Jamen hallå.....svält då för fan.
 
Eller ska jag oxå göra så? Vill du betala om jag väljer att få pengar och sen skrota omkring hela dagarna.
 
Ja det är ett hårt liv att vara hemlös. men om man vill kan man ta sig därifrån. Det är få som väljer ett sådant liv men det är många som kan bistå dig om du vill därifrån, men jobbet får man göra själv.
Jag vill inte betala skatt till människor som inte kan tänka sig att ge ngt tillbaka till samhället. Jag kan tom tänka mig att "offra" dessa och istället ge mina surt skattade slantar till omsorgerna. Är det rätt att våra gamla som byggt vägar och hus och jobbat hela livet för oss, ska ligga i skiten och dålig personaltäthet. För att vi skall betala en gök som inte vill jobba? Inte i min värld. Bort med bidrag utan motprestation. Skall du få pengar av mig så vill jag att du lär dig svenska, eller gå på praktik, eller anstränger dig för att klara dig själv. Det ökar möjligheten att man får jobb och kan klara sig själv. Oj så skönt att få avreagera sig...puh.. Började först diskutera detta med Morris(kissen) men han började bara kurra och slängde sig ner på tidningen. Han är ju en av dem?????
Han har hus och hem och mat och gos utan att han gör ett förbaskade dugg. Men nu är det slut på sötebrödsdagarna. Hmmm är det ngn som har en aning om vad en kisse kan utföra för samhällsnytta??? Råttjageri är han förvisso kung på. Men han kanske kan inspektera tak? med en kamera kan han spatsera runt och filma. Han har inget emot höga höjder. Krafsa är han en baddare på oxå så han kan kanske krafsa bort löv ur takrännor.....Hmmm mitt nya jobb blir en arbetsförmedling för fyrfotingar.

Kommentarer

Postat av: farmor2010

Publicerad 2013-10-21 19:43:59

Håller helt med nu då jag läst....
Jomen ser du kissarna jobbar som Stress- och friskvårdpedagoger!
Dom lär ju oss att fånga dagen, ha integritet, varar chef i vårat eget liv, tänka på oss själva i första hand, inte oroa oss i onödan....m.m

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela