myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Onsdag? hmmm får tänka till lite

Publicerad 2015-08-12 08:19:17 i Allmänt,

Ja nu är vardagen tillbaka när jag måste tänka efter vilken veckodag det är. Gårdagen blev lite förändrad utifrån vad jag tänkt. Tanken var att jag skulle jobba som vanligt, men då gick den nya datorn sönder...Jamen hallå. Så vi tillkallade vår dataexpert som satte sig på cyklen och kunde konstatera på plats att ngt grafikkort var trasigt. En av tjejerna som extrajobbar hos oss är datautbildad och programmerare.
Så vi bestämde möte på stället den var inköpt kl 13 och bytte helt enkel dator. Där hade vi väldigt tur för jag skickade kontanter när den skulle inköpas. Hade vi köpt den på faktura som företag så gäller inte bytesrätt eller öppetköp??? knäppt tycker jag.
Nåja då for jag hem och fortsatte med momsen och lite annat tråkgöra.
Såg sen ett riktigt skojsigt gäng på tv. Det var ett gäng äldre från Nya Zeeland som dansade hiphop och den äldste var 94 år????de reste runt och tävlade i hip hop och var hur kuliga som helst. Livsbejakare om ni frågar mig.
Sen skall jag visa ngt som är skitsvårt eller kanske bara teknik som det mesta. Har tänkt göra ett skyltexemplar med en av de nya formerna vi har fått in. Det skall bli en liten bebis, men när jag tryckte ut den så ser den lille ut som han har fått skallen intryckt. Måste nog träna lite för det där såg hemskt ut....
Nu börjar det riktigt klia i mina fingrar att få börja lite med mina dockskåp. Men jag blir så uppslukad så allt annat som måste fixas måste göras först. Sen så är ju en del av hobbyn att samla ihop grejer för att sen börja bygga enligt planerna. Jag funderar på ett hotell nja kanske ett typ av B&B och en garn/tygbutik. Sen så har jag två rum i det stora huset kvar att inreda. Igår fick jag mitt månatliga paket från miniatyrvärlden med lite smågrejs. Jag prenumererar därifrån,så varje månad kommer det lite smågrejer av skilda slag.
Det är så roligt men kräver både tid och plats att ha en sådan här hobby och det är lite bristvaror hos mig. Men kul är det. Vet att jag som liten så gärna ville ha ett dockskåp och jag byggde av kartonger och papper och en del blev riktigt fint. Så nu vältrar jag mig i detta lika mycket som glädjen att hoppa i vattenpölar eller geggamojja. Men först skall jag fixa barnens hus, barnbarnen vill ha hus oxå hahaaah och har gett mig instruktioner hur det skall se ut. Tänker dock att de skall få måla lite själva och få vara lite delaktiga i skapandet för däri ligger ju glädjen. Så idag skall jag beställa lite mer stolar till deras hus.
 
För övrigt chockeras jag lika mycket som alla andra över alla hemska dåd som händer i vårt land. Mord ,överfall och knivattacker och allt annat otäckt. Känns så hemskt att vara lite smårädd och att det dessutom får mig att hålla inne med mina åsikter. För åsikter har jag så det räcker och blir över. Men åsiktsfriheten i vårt land har fått sig en törn tycker jag. Att ta ansvar för sina åsikter tycker jag är okey men då skall det ske i en diskussion och i en öppenhet och ömsesidig respekt. Men har man en avvikande åsikt så blir man hotad eller pålagd med osanna etiketter. Jag tänker på den nedmonterade psykvården som i mitt tycke är vansinnig. Ja då kränker man människor med psykisk ohälsa?? När jag tycker det är fel med tiggeriet ja då är jag rasist???
Jag tror att det är farligt att "tysta" ner sina åsikter då det jäser och kan ta mer skrämmande vägar. Nu talar jag inte om mig själv hahaah. Men allvarligt tycker jag att det är när jag är rädd att säga vad jag tycker för att bli utskälld och kanske hotad. Jag är inte rashatare det skall gudarna veta, men för den delen tycker jag inte det är okey att tiggarna skall få fri tandvård när det sitter fattigpensionärer som inte kan tugga mat pga höga tandkostnader. Att psykiskt sjuka inte får vård utan man skall hitta dem nere på staden skikandes. Om det var ett benbrott så skulle de inte behöva springa runt med benpiporna ute. Psykisk ohälsa är att betrakta som andra sjukdomar och för det måste man få hjälp. Att kommunerna skall bekosta vatten,skolgång och sophämtning för tiggarna är fel oxå. De pengarna kunde istället fått gå till barn och äldres omsorg. Ja vilken snurrig värld vi har och tro mig när jag säger att mitt hjärta blöder för de människor som sitter med sina muggar i staden och tigger. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag är född i detta land, men för den delen kan jag tycka att det är generellt fel att stå för deras levnadskostnader. Ja om detta kunde jag skriva mycket och det är svårt och brännhett att tala om. Men jag tror att det är viktigt att tala om att söka sig kunskap att dela saklig information. Att inte låta svartskjortor styra detta ämne och äga frågan och driva debatten. Äsch nu lämnar vi detta svåra ämne och låter oss glädjas åt de små tingen, som att det är sol idag oxå :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela