myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Godmorgon Måndag

Publicerad 2014-09-22 07:52:44 i Allmänt,

Oj oj tur att jag är morgonpigg, för idag så ringde inte makens klocka. Han skulle upp halv sex, men av ngn anledning så ringde den inte, men jag vaknade ändå tidigt så han blev inte sen till jobbet. Men ingen kafkekopp och kryss blev det. Tiderna i helgen blev kanske förskjutna för oss hahahhah. Vi var ju på surströmmingsfest i lördags. Supertrevligt inte bara smaskig surströmming utan roliga lekar och härligt sång och dans. Nu tror jag visserligen att vi sjöng sämst denna gång och min rumpa bidrog till poängförlust. Men lika kul för det var det. Nu undrar ni nog varför min rumpa stal poäng?? jo pga en av lekarna var att ha ett skärp runt midjan och på det ett snöre med en penna som man skulle få ner i en flaska??!!! problemet är ju att jag har min midja väldigt högt och en rätt stor rumpa vilket gjorde att jag såg ingen penna dinglandes mellan benen....det är säkert,,,den måste bara ha legat på rumpan...nåväl jag fick sänka skärpet och då såg jag dem....ja jag lyckades se två? Måste bero på glasögonen. Men till slut så fick jag till det.....men allvarligt....fort gick det inte hhaahaha. Vi var hemma vid 2 men jag tror inte jag somnade förrän halv fyra.
 
Men hör och häpna igår så vaknade jag tjugo över elva!!!! vet knappt när det hände sist. Visserligen blev det sent, men jag brukar ju inte sova så länge. Kändes som om hela dagen var borta. Städade lite hemma och for iväg och köpte 10 säckar täckbark och markduk som vi skall ha tills nästa lördag då det är fixardag här på området. Sen ett besök hos en av sönerna som flyttat till tobleronehusen på Ersboda. Lustigt nog i samma hus som jag sist besökte för ca 32 år sedan!!! jisses så läskig siffra. Det var en trevlig lägenhet, ljus och mycket fönster. Tror verkligen att de kommer att få det bra där.
 
Vi köpte lite blommor till dem bla en köttätande växt. Vi testade att hålla en nyckel i blomman och ....tjoff så slog den i hop. Måste vara toppen att ha om man har fruktflugor hemma hahahah. Sen var vi en tväris till småpojkarna och jag fick mig en liten kram. De är så goa och blev glada över de småsaker vi hade med oss från vår lilla resetripp.
Nu tänkte jag visa några bilder från Florens, tänkte ta några varje dag.
De första måste av naturliga skäl bli av domen - Il Dumo som upptar hela centrala Florens gatuvy. En fantastisk "kyrka" som är större än enorm. Alla vägar utgick från Domen kändes det som, eftersom hur vi än gick så såg vi Domen på slutet.
Utsidan var så dekorerad att man kunde nog tillbringa lång tid där om man ville studera alla detaljer. Stayer gjorda Michelangelo och målningar av dåtidens stora målare. Så vacker den var och man förstår att det tog ngt århundrade att färdigställa den helt. Till skillnad från många andra kyrkor från den här tiden så hade man satsat allt på utsidan. Insidan var i princip inte så märkvärdig!!! om man tex sett Notre Dame. Men utsidan hade sju olika sorters marmor, guld och statyer i mängd och mass. Man förstår ju att kyrkan betyder mycket för katolikerna med tanke på att det finns en kyrka i varje kvarter. Inte lika flådiga utsidor men vackra insidor och man fylls av lugn och harmoni inne i dem.
Här är en av ingångarna och hela rasket har samma rikliga utsmyckning. Ja det vvar en upplevelse att sitta på kvällen och äta middag på ngn av resturangerna runt torget, med alla vackra detaljer upplysta av strålkastare.
Just den kvällen så åt jag en fantastisk saffransrisotto med sparris och räkor och maken en kalvstek.
Det fanns till och med en liten lady och lufsenstämmning i luften hahahh
Nästa bild visar hur vägarna leder fram till domen. Vi upptäckte sju vägar men det var nog fler hahaaha som utgick från domen.
Som ni ser så är det ingen modern bebyggelse utan bara en massa underbara gamla fina kvarter.
Inte heller så mycket neonskyltar och liknande. Inte heller så mycket bistro och barer överallt som på många andra platser i Italien. Kanske mycket pga att inte förstöra känslan samt att gatorna är rätt trånga. Man kunde gå i hundratals trappor och gå upp längst upp i tornet......men jag skulle inte för alla hästar i småland aldrig vågat gå upp i det 600 hundra år gamla tornet och lita på att taket höll hahahahah. Maken pga rädsla för höjder...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela