myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Tisdag...och en kall morgon

Publicerad 2014-09-23 07:29:34 i Allmänt,

Det var kallt när jag vaknade i morse. Vi har ju fönstret öppet och nu på höstkanten upplevs det oftast kallare än vintertid. Det beror nog på att luften är fuktigare och det kyler. Nåja inatt får det nog bara vara lite på glänt.
Var in på jobbet några timmar igår och på förmiddagen så gjorde jag lite annat jobb och ringde lite samtal och sådant som bör göras. Har dock ett samtal kvar som jag skall prova idag, för att se om det går fortare. Myndigheter är ju inte snabba och effektiva.....jag var på plats 49 !!!! när jag gav upp och la på.
 
Men nu tar vi lite Florens...
Idag tänkte jag ta upp lite om shopping. Det mesta i Italien är ju dyrare än hemmavid. Maten är faktiskt värt den extra summan då det är så himla mkt godare. Frukt och grönt smakar underbart om man jämför våra lite halvhårda och smaklösa tomater och torra clementiner.
I Italien hittar du inga billiga kopior av märken, då de har stränga lagar på sådant. Men du kan finna lookalike grejer. Det tokigaste är att du kan finna en väska som ser ut som en Chanel, men med en annan logga och även den gjord i kvalite och läder och inte mkt billigare än orginalet.
Men vill man ha en väska av kvalite då skall du till lädermarknaderna. Det finns två av dem i Florens och de liknar vilken marknad som helst, typ Åsele??? hahaha fast allt är svindyrt och man såg poliser promenera fram och tillbaka överallt.
Vi upptäckte varför??? Det finns en hel del som lägger ut lakan och har några väskor ståendes. Helt plötsligt samlas de ihop och försvinner ini i en gränd, för polisen kommer gåendes. Det gällde oxå alla försäljare på kvällen som sålde sådant där billigt krafs, typ klockor, leksaker. Vi såg två försäljare bli tagna och polisen gormade och skrek som om de hade gjort ngt väldigt dumt och puttade in dem i polisbilen och sirener på!!!
Nåja jag hittade min fina väska och en underbar paschminasjal.
Vi var även in på Disney 5-6 gånger !!! gillar verkligen den affären. Prinsessklänningar och gosedjur från alla Disneyfilmer och jag kunde inte få nog av att krama Nasse och lilla Marie från Aristocats. Behöver jag säga att barnen var som i himmelriket därinne. Vi hittade lite grejer till barnbarnen och även födelsedagspresent till Viggo.
När jag ser  på denna bild så kommer jag ihåg ngt som jag märkte när vi gick omkring. Vi hade ordentliga eccosandaler på oss, när vi var ute och gick och vi var inte många som hade ordentligt på fötterna.
Det är tusentals turister i denna stad och de flesta hade högklackat eller små sandaler ofta med bling. Killarna hade väl bra skor men alla kvinnor???? fy bubblan för att gå på dessa gator med klackar. Platta skor är ju heller ingen höjdare kan jag tycka. Nåja nog kändes det väl lite billigt att gå ini i alla flashiga butiker typ Chanel och Gucci med fotriktigt och kappahlkläder haahha
Nu skall jag strax ta tag i det som skall göras innan jag åker in mitt på dagen till jobbet. Det är mycket julartiklar som kommit och som skall läggas ini kassadatorn och prislappar finnas. Men vi hörs väl???

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela