myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Lycka..vad i hela friden skall det vara bra för?.....

Publicerad 2013-02-23 07:53:13 i Allmänt,

Ja idag blir det ämnet Lycka... vad är det och vad innebär det? Är det ett tillstånd eller en känsla? Är det nödvändigt att vara lycklig? Är man lycklig en kort stund eller som man säger så där klyschigt- Jag är lyckligt gift? Ja frågorna är många och svaren är säkert lika många och skiftande. För mig är lycka lite uttjatat, nedsolkat av kicksökare och personer som inte har en aning om vad livet är och kan vara.
Enligt Wikipedia  är Lycka en känsla av varaktigt välbehag.
 
För mig är lycka en känsla av eurofori när jag har en medveten närvaro och hjärtat fylls med värme och välbehag. Jag kan ibland bli lycklig av att få se maken komma gående, eller när jag sitter och ser ut över ett hav eller är i stugan och ser ut över sjön. Tror inte jag känner mig lycklig av att vara i en grupp, som tex min dotter när hon tävlar eller tränar tillsammans med sitt lag.
 
Att vara glad och lycklig är inte samma sak. Ibland så blir jag så irriterad när jag upplever att en del människor söker lyckan i allt möjligt och troligtvis har de varit lycklig flera gånger men har inte en susning därför de är inte medveten om sig själva bara, jakten på lycka. Idag i VK som var det en artikel som handlade om lycka. Där de beskrev takers och givers. Takers var människor som är drivna, gjorde kanske karriär,reste och hade roligt på fritiden. En giver levde mer etiskt och meningsfullt liv!!! Nu´kunde man konstatera att takers var en lyckligare grupp av människor. Vilket kvalificerat skitsnack, enligt mig hahha.
Ganska roligt för är det ngn som är bra på generalisera så är det jag. Ett sådan inlägg kommer senare.
 
Har du studerat och kanske fått ett välbetalt jobb har du kanske lite mer i börsen och kan kanske göra mer saker, men inte fanken skulle jag bli lycklig av det. Skojigt och glad ja...Giversgrejen då? Ja att leva ett meningsfullt liv, måste väl vara en förrutsättning för att jag skall vilja gå upp ur sängen. Men man måste ju inse att vissa stunder och vissa dagar kan det kännas meningslöst. Men inte känner jag mig mer lyclig av att jag sopsorterar och har en meningsfull tillvaro. Möjligtvis ett större välbehag som Wikipedia beskriver lycka.Nä jag tror att varje människa måste hitta sin egen defination om vad lycka är och vilket behov man har av den känslan. Tycker faktiskt att livet är bättre lite jämnjävligt istället för korta stunder av eurofori hahahahah
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Sofia

Publicerad 2013-02-23 10:03:30

Haha, det där citatet ska jag använda: "Livet är bättre lite jämnjävligt". Mitt i prick ;-)

Postat av: Magnus

Publicerad 2013-02-23 10:14:54

Det verkar vara ett godtyckligt kategorisystem. Modern lyckoforskning kopplar lycka till självförverkligande. Det har varken med att ge eller att ta och göra.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela