myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

När jag var liten...

Publicerad 2013-02-26 15:51:32 i När jag var liten....,

Kläder har jag alltid tyckt om även om inte mode kanske varit min grej. Oftast har jag tagit till mig något som fallit in under mode när det blivit omodernt.
När jag var liten så hade jag nästan alltid kalasbyxor. För er som inte vet vad det är så kan man beskriva det som tjocka strumpbyxor.Har ingen aning varför det hette kalasbyxor??!!
Efter skolan skulle man byta om och det är en vana som jag gör oftast nu oxå. Kläder blev alltmer viktigt ju äldre man blev. Jeans tex det fanns en uppsjö med namn som Elvis, pussoch kram, Gul och blå, Marilyn, Rocky, Silverdollar osv och det fanns en butik i stan som hette strecket där fanns alla coola kläder man ville ha. (Den låg ungfär där Tapas är idag)En lustig detalj är att mörkblå jeans var det töntigaste som fanns . De hade bara töntarna för de fanns bara att köpa på Domus (typ Coop).
 
Än idag har jag svårt för mörka jeans som jag tycker ser för taskigt ut. Maken har köpt några och ibland har det hänt att jag sagt -Ska du ha de där? Med en föraktfull min...hahaha. Sen hade man även gabardinbyxor och en kul grej är att man hade t-shirten ovanpå skjortan, som skulle ha stora snibbar, När Indiska kom till stan var det kläder med påsydda speglar och liknande som var populärt. Plastsmycken i olika färger var ngt alla tjejer hade.
 
Hade även en byxa som kallades för saltoch peppar. Ett tyg som var ganska grovt i svart och gråaktigt. Det killades och stack nå djävulusigt minns jag. Polotröjor och pullovers är väl heller inget som använs idag inte heller väst, Fransar minns jag på kläderna eller bältena och skorna det tyckte jag var så snyggt, Även väskor av alla de slag och då var ju inte urvalet lika stort som nu därför fanns det ett fåtal som man bara måste ha om man var hipp.
Under stenmarkstiden så var ju mössor väldigt stort och helst skulle det vara en stenmarksmössa.(googla om ni inte vet vad det är) Jackor och sånt minns jag inte så mycket av. Men även kappor kunde man lika gärna ha. Dunjackor kom ju lite senare så fjällrävenjackor var poppis. Men jag kan se likheter med märkes täckjacker idag som dem vi hade. Sen så vara allt så tokigt. Jackorna var antingen långa eller väldigt korta. Byxorna höga eller låga. Byxor skulle ett tag släpa i golvet. Tänk er vinterslask.....
 
 

Kommentarer

Postat av: Farmor 2010

Publicerad 2013-02-26 22:47:07

De e ju så man blir nostalgisk......
sååå coool man kände sig då man shoppat på Strecket....
men har jag fastnat i tiden lr finns det en "indiankvinna" inom mig.....jag gillar ju fransar än.....som tur är så verkar det ju vara inne nu också.....

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela