myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Svårt att hitta rubrik på detta....

Publicerad 2013-02-28 06:54:06 i Allmänt,

Alla föräldrar och far och morföräldrar har nog känt av det jag nu kommer att skriva, VARFÖR TOG VI INTE OSS MER TID MED BARNEN NÄR DE VAR SMÅ!!!!.
Jag kan ofta känna det nu när jag umgås med mina barnbarn. Minns i somras då en av pojkarna skulle hoppa över ett dike, När mina barn var i samma situation så kunde jag minnas att man sa -Kom nu, akta dig, tänk om du smutsar ner dig, skynda dig. Men nu stod jag istället och bara var med i det stora språnget. Hade han ramlat i geggan så hade jag nog gått ner i det och plaskat runt lite med honom. Att se de små gör att jag minns så mycket från när mina egna var liten. Jag får tillfälle att bara ägna mig åt dem och se på dem och höra allt de säger. Som förälder så är du ofta på språng. Det är tvätt, städ och planering och allt annat som tar ens tid.
Men mina barnbarn kommer alltid att vara mig nära på ett annat sätt och de kommer att få nästan allt de pekar på. För att det roar mig lika mycket. Leksaker som går sönder i ett nafs det gör inget hahaha. Men mest utan allt och det viktigaste för mig är att när de tittar på mig. Så ska bara kärlek komma från mig, villkorslöst,,,, Nä jag skojar lite fostran i alla missforstan skall jag nog fixa.

'Sen så förändras alla sk "regler" från när jag hade barnen små. Inget salt och ingen mjölk och metoder hit och dit. Visst kan jag tycka att mkt är konstigt, men konstigt nog så har det gått bra att följa. Utom på en punkt och det är glass. Det har de fått fastän det inte är lördag och fastän det innehåller mjölk. Inga mängder då de var små utan mer bara för att det är så roligt att få se ivern och reaktionen. Nu när de större så händer det att de vet att jag är förtrollad av dem, så visst frågar de efter godis mitt i veckan, eller efterrätt när de ätit frukost hahaha. Men det går faktiskt rätt bra att säga nej. Men inte för att det är fel att äta godis mitt i veckan eller att chokladbollar inte bör ätas till frukost. Nej det handlar om en respekt som man måste visa föräldrarna även om det är svårt ibland.
 
Ja tid är ngt jag alltid brottats med, alltid varit på språng. Helt idiotiskt, om du frågar mig om vad jag ångrar så är det att jag inte satt mer på golvet med barnen. I och försig så fick de mkt tid om man jämför.

Vi valde att stanna hemma med barnen och leva snålt. Det känns som en värdefull insats av oss. Det gick heller aldrig ngn nöd på oss utan gick bra med lite planering. Pappan jobbade heltid och jag tog på mig extrajobb när han var hemma typ trappstäd. Jag gjorde barnmaten själv och hade tygblöjor åt de små. Det blev mkt jobb men vi hade oftast vanlig blöja på natten. Men ni kan tänka er blöjhögen när en av barnen var glutenallergisk första året. Jissers amalia vad jag har tvättat....Nu har jag sett att det finns tygblöjor som är som vanliga blöjor. Men vi hade en sorts trasa som man vek på olika sätt beroende på ålder på barnet. Fast de blev torr fortare med de blöjorna....
Ja nu har jag pladdrat igen om ngt som kanske inte har ngt större värde hahaha men det är ju denna bloggs stora fördel att jag får pladdra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela