myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Livet ska inte vara så....

Publicerad 2013-03-13 07:05:00 i Allmänt,

Igår så var jag med om ngt som jag tänkt mycket på sen igår. Jag träffade på en äldre dam som var närmare 100 år och som fortfarande stickar både vantar och sockar för fullt. Men det tråkiga var att hon fullkomligt stank av urin. Först så tyckte jag bara att det var obehagligt och tänkte att kära värld, bara hon inte sätter sig ner här för jag dör...

Men nu efteråt så är jag bara illa berörd och lite ledsen. Denna kvinna som arbetat hela sitt liv och som har hjälpt till att göra vårt land till vad det är ska hon måsta gå omkring och stinka urin så folk vänder sig bort i avsmak. Jag blir arg bara jag tänker på det. Var är då hennes värdighet? är det ok att hela hennes lägenhet doftar så där? Näää. Men har hon inte hemtjänst tänker kanske ni? Jo men det behövs mycket tid och hjälp och det krävs att ngn kräver det åt den gamla damen. Det finns inte på kartan att mina anhöriga skulle få ha det så där.
Visst innebär det kostnader och visst kan det ligga en vägran bakom hos den gamla damen, det vet jag inget om. Men jag blir ändå så ledsen för hennes skull.
När man blir gammal så kan det vara svårt med många funktioner och annat är inte att begära. Men grundprincipen bör vara att man skall få ha det lite värdigt i alla fall. Då måste vi runt omkring hjälpa till allt vi kan. Hur jobbigt det än må vara. Tänk er in i situationen att få höra att man luktar illa,inte skall det vara så kul eller att måsta säga åt sin äldre släkting att det förhåller sig på det viset. Men alternativet är värre, tycker jag i alla fall.
Nu har jag fått skriva av mig och det känns i alla fall lite bättre just nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela