myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Fredag den femte

Publicerad 2014-12-05 07:43:49 i Allmänt,

Ja i eftermiddag åker vi iväg på en kortisweekend till Sundsvall och det skall bli så mysigt. Mest av allt bilresan, vi brukar verkligen mysa när vi åker bil med dricka, godis och ljudbok och samtal om både det ena och det andra. Ett bra tillfälle att stämma av med varandra hur allt är. På jobbet, vänner och sig själv och vi tillsammans.Vi har även med oss lite listor från vänner och familj om vad som skall handlas, det verkar som om kronljus och värmeljus dominerar och vi kommer nog att få fulla bilen med just det. 
Gårdagen var intensiv fast det kunde vara värre. Stod i kassan hela dagen och det var en jämn ström på kunder, Vlket är trevligt och tiden brukar gå fort när det är lite fart.
 
Järnet hem och jag blev mkt senare än jag trodde och My och lillan stod på bron när jag kom hem. Snabb matlagning och sen lek för hela slanten. Blev inte så mycket kaffelek som jag trodde utan mer arrangemang av julsaker som hon absolut tyckte stod fel. Men när hon gav sig på att ta bort julkulorna i granen så bröt jag och vi tog lite macka och mjölk istället. Lite bus med maken blev det oxå och de spelade även lite spel. Det lät väldigt roligt när de pratade med varann. Vad än maken sa så nickade hon och sa mmm.. och de var rysligt överens om att hon suger på vissa spel.
Tyckte hennes hår hade tokväxt och hon ser verkligen ut som en trollunge med luggen hängade över ögonen.
 
Apropå trollungar så fick vi en uppdatering från prinsarnas mor om vad som är köpt från önskelistan. Så himla bra, för då blir det ju inte dubbelköpt, så bra med en mor som sambandscentral.
Såg på jul med Ernst och han gör så fint med halm, gran och mossa och det ser helt underbart juligt ut,,,men....det kräver vissa miljöer. Det skulle se helt vansinnigt ut med gransris härhemma på golvet och mossa och kottar i fönstren. En stpr grankrans i ett litet rum som vårat,,,nja. Arragemang med kanderade äpplen och godis, på???? tv bänken??? eller? nä det kräver en stor mysig stuga eller en herrgård. Men fint var det i alla fall.
Jaha då blir det nyval och sen då,,,vad kan förändras? Ska bli intressant att följa. Men jag hoppas verkligen ni som röstade på vallöftena att ni inte är lika lättlurade denna gång. Om man lovar ngt som inte finns, så kan ni ge er sjuttsingen på att det inte kommer att komma. För det kommer inte mer pengar bara för man vill det.
Jag är ju inte sosse, vilket de flesta av er vet. Men Löfven gillar jag...en sådan liten terrier...torr och trist men tjurig. Sånt uppskattar jag, men det kan kanske slå över i värsta fall och bita honom i baken fler gånger.Sen så blir det mer kostnader med ett nyval, pengar som kommer att tas från befintliga medel...skola???omsorg???
 
Knäckfrågan blir väl att man måste våga diskutera invandringsfrågorna, en het potatis som ingen törs ta i. För så fort man säger det minsta negativt med invandring så får man veta att man är rasist. Jah har inte sett mig som en rasist men jag har nog blivit smygrasistiskt. Det mest konstigaste är att det är inte våra invandrare som skapat det lilla monstret, utan det är alla som vill att vi skall hålla varandra i handen och sjunga en sång och då helt plötsligt så blir alla problem lösta...eller? Ja vad vet jag egentligen mer än ...har inte en aning var detta tar vägen. Kanske är det humaniismen som är mina stora trätobroder??? Äsch nu skiter jag i detta och går och borsta tänderna. Får styra upp världen nästa vecka istället....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela