myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Korsningen V:a Esplanaden - Storgatan

Publicerad 2014-07-03 07:17:23 i Allmänt,

Ja precis där vid rödljuset så trädde vi på oss våra ringar !!! Mysigt? ja det var riktigt romantiskt, hur knasigt det än låter. Vi hade sagt att vi skulle göra ngt speciellt och gå ut och äta. Vi var på kinarestuarang och i bilen därifrån sa maken - År det speciella klart nu? Men det bästa var att han la till att - Nu känns det bra igen
Efter vår lilla "vigsel" i bilen så for vi till butiken och kollade in lite ställningar. De ringde från jobbet och sa att de hade kommit och jag blev ju nyfiken att se. Det är nya ställningar för papper i A4 eller 30x30 format och det kommer nog att bli bra.
Maken ställde dem på plats och bar bort de som skulle "slängas" och sen for vi hem, Jag gjorde lite fler servettringar och sen kurade vi ihop oss som en boll och tittade på Midsummer. Jag gillar den serien och skulle gärna vilja bo ett tag i en sådan liten by. Det borde finnas lediga hus, då folk dör som flugor. Jag skulle känna mig säker då de flesta dör efter ngn gammal fejd eller ovänskap sedan generationer.
 
Tycker den engelska landsbygden är så vacker och lummig på ngt vis. Vi brukar ju se Home or away, som är en annan engelsk serie där de far runt på landsbygden och kikar på hus åt hugade spekulanter.
Deras hem är helt annorlunda planerade än våra. Ytterdörrarna är inte speciellt tjocka och ofta kommerman rakt in i vardagsrummet !! dessutom är det inte ovanligt med två vardagsrum en för gäster och ett mys. Precis som förr i äldre hus, där man hade ngt som vi brukade kalla: Salen...
I salen var det oftast kallt, för där var man aldrig och därför var värmen nerskruvad. Där firades det bara högtider eller togs emot gäster. Tyckte det var extra roligt om man fick leka med dockorna inne i salen. Jag och mormor brukade sitta inne i salen när det åskade och blixtrade. Vi mumsade skorpor och saft och mormor struntade högtidligt i om det blev smulor. Hon var så rädd och kände sig trygg om hon satt i stolen bredvid murstocken. Ville inte skrämma mig utan istället berättade hon sagor och vi doppade långa smala skorpor i hemkokt saft. Det var så mysigt och jag får fortfarande samma känsla av mys när det åskar och smäller.
I stugan brukar det ibland bli härliga åskoväder. Byn ligger ju i som en "gryta" med berg runt om. Men tar sig ovädret över höjderna så kan det fara runt länge. Vi kan ju se över sjön och det är såtjusigt när blixtrarna far över himlen. Nackdelen är dock att strömmen far ofta uppe i stugan, även om vi nte har oväder in på knutarna utan en bra bit bort. Så vår investering i gasolvärmare med möjlighet att sätta dit ngn form "spisplattor" känns som ett utmärkt köp.
Verkar som en lite kyligare dag idag, så det blir nog att klä sig lite varmare idag. Men just nu skall jag börja med att fylla diskmaskinen och bädda. ha en bra dag på er....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela