myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Mitt liv som ekorre....

Publicerad 2014-11-01 08:29:39 i Allmänt,

Jag minns att jag ngn funderade på vilket sorts djur jag tyckte passade in på mig. Då kändes ekorre klockren då jag sparade allt och inte tyckte om att göra mig av med ngt. Sedan dess så har jag i princip skrotat ett helt hem och drar mig inte ett dugg för att kasta eller ge bort. Men nu funderar jag ändå om inte ekorre är mitt totemdjur.....
De är skuttiga och hoppiga och yr omkring till synes utan mål och mening,,,,,det känns lite som mig. De lägger sina nötter och nötter lite överallt....som mig, men det finns en annan anledning. Hörde nämligen på radion att deras hjärnor ändrar storlek utifrån behov. Större delen av året så är de pyttiga och små och räcker för att ta dem fram....men vintertid så växer deras hjärnor nästan till dubbel storlek??? för att de skall minnas var de lagt sina kottar. Ungefär så är det för mig, tycker jag. Periodvis så kan jag vara väldigt skärpt och fiffig, men helt plötsligt får jag knappt ihop 2+2. 
Jag kan på ngt vis komma på fiffiga ideer och smarta lösningar, men inte läsa skattekontot !!!!!
Så  som den ekorre jag är så hoppar vi vidare....
Efter jobbet igår så var vi bjudna på middag hos äldsta flickan med familj. Ett vackert dukat bord och två små "monster" mötte oss. Vi fick två olika pajer, men jag åt bara av den ena som var underbar och kanske t om godare idag då den fått "mojsa" till sig. Det var en paj med morötter, rödbetor och chevreost. Åh så god och en jättegod ört....hmmmm kan det ha varit timjan????? till efterätt så fick vi en efterrätt som passade perfekt, då den var lite syrlig men framförallt fräsch. Det var majsmjöl som var tillredd som kaksmulor som var en garnering på hela härligheten,Till det var det funlight, kvarg och ???? kommer inte ihåg....allt vispas och tar ihop och blir smaskens.
Var och köpte gardiner igår och kunde nyttja dotterns rabatt på hemtex. Men nu ångrar jag mig och skall byta ut gardinerna till de som jag först ville ha.
Jag lär mig aldrig....jag köper och sen ångrar jag mig att jag inte tog det jag egentligen såg. Så det blir gardiner med silverstjärnor, Men jag skulle vilja börja julpynta nu ?!!!!! Så där lite lagom, inte med alla tomtar.
 
Idag så blir det jobb men troligtvis inte full dag....tänkte sätta upp en skylt med text: Öppet till vi stänger....
Antingen blir det full fart eller så stänger jag och går hem. Vi har dock i princip slut på alla halloweengrejer så den kundgruppen får det tufft idag och hitta blod och grejer. Vi har haft en bra vecka och försäljningen går bara uppåt :) Det är inte klokt egentligen vad populärt halloween har blivit och iår har det verkligen slagit alla rekord. Vi brukar få veta vad alla skall klä ut sig till och det är jätteroligt. Smurfar, pirater och avatarer är fortfarande poppis, men i år så hade vi tre ny förklädnader....Pinatas ni vet sådana som kan vara i olika former och som man kan slå sönder och de är fyllda med godis.....sätter in en bild.
De skulle fylla sig själv på ngt märkligt vis med godis??? Nåja de köpte massor av silkespapper och crepepapper och paljetter....så jag är mkt nöjd.
Nu skall jag dricka en kopp kaffe till och surra lite med min underbara make.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela