myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Å ena sidan...å andra sidan???

Publicerad 2014-10-29 07:55:11 i Allmänt,

Brukar anse mig vara flexibel och lätt att anpassa mig.......men jag tycker inte om förändringar? Tyckte inte om ordet Hen och säga chokladboll istället för negerboll. Tyckte inte att jag la ner några värderingar i orden så varför? Men nu säger jag det...
Det mesta ändras och förändras och jag är osäker på vad jag tycker.......plast /trä, ekologiska varor. Vad är nu dessa träleksaker målade med för färg? Om det inte lossnar lätt så är det nog ingen giftfri färg? Ekologiska grönsaker...hur långt fraktas de nu? När måste de skördas för att vara mogna för att åka båt till mitt köksbord+
Oj så mycket att ta ställning till.
Idag kom ännu en ny förändring för mig...och ja det är jobbigt....skratt
Mjölk....har alltid fått veta att det är bra för skelettet och ger starka ben...känner ni igen det uttrycket?
Idag så säger de på radion att om man dricker mycket mjölk så kan det ge frakturer??? Jamen hallå???
Hur ska man förhålla sig till alla nya tankar och förhållningssätt. Ibland så känns det som om allt man gjort och sagt är fel och politiskt inkorrekt, gett barnen plastleksaker och euroshoppermat och ibland så blir jag bara tjurig.
Men jag jag tror jag bestämt mig...jag är inte flexibel och anpassningsbar längre. Förändringar måste få ta längre tid och tankar måste vändas ut och in innan jag kan förändra mitt förhållningssätt och åsikter.
 
Jag kommer inte att köpa allt som sägs och göra det till min sanning. Accepterar sällan nyordningar innan jag själv kan tro på det eller anser att det bör göras.
Att erkänna att jag hellre skänker pengar till djurskyddet än till tiggarna på stan brukar inte tas med jämnmod.
Jag skänker varor från butiken hellre till kvinnojouren än till insamling för bärplockare. Enda undantaget för organisationer är läkare eller sköterskor utan gränser. De gör mycket gott runt om i världen, utifrån vad jag vet.
Men jag har lovat mig själv att inte avskärma mig från nymodigheter, det kommer ibland att orsaka mental härdsmälta men anledningen är enkel. Mina barnbarn växer upp nu, med nya tankar och sätt än vad jag har. Jag vill förstå och kunna stödja och hjälpa dem och kunna besvara frågor utifrån deras syn.
För dem kommer det att vara helt naturligt att inte fira examen i kyrkan att inte vara pepparkaksgubbar på luciatåg osv. Om jag inte lär mig att allt förändras och att det inte behöver betyda att det är likamedtecken med att allt jag trott och gjort har varit fel så kommer det att gå bra.
För mig så är det så i alla fall. Jag kan ibland reagera mot nyordningar genom att ta det som kritik till det som jag gjort och sagt. Men så har det nog sett ut genom alla tider och dagens föräldrar kommer precis som mig sitta och känna det precis som jag. Att de fina rum som de inreder är direkt skadliga eller att de använt ngn produkt som kan ge hjärnskador osv . 
Men nu skall jag sluta pladdra och ta tag i dagen. Kan nog komma lite bilder på dockskåpet senare....hahaha. Intresseflaggan är hissad :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela