myma.blogg.se

En blogg om att leva och komma ur skuggan.

Det är torsdag....nu har jag koll ......

Publicerad 2014-10-30 07:40:47 i Allmänt,

Har inte tappat bort ngn dag denna vecka. Känns stabilt....skratt. Igår så provade jag baka "fingrar". Tanken var det i alla fall...köpte skållade mandlar som jag doppade i röd karamellfärg, det skulle bli naglar, färgade marsipan rött och rullade in det i mördeg....såg jättefina ut. Men efter gräddningen så var de inte så likt fingrar längre.....Nåja nu vet jag det.....
Känns så roligt att ha tid till annat än jobb och jag skulle kunna pyssla 24/7. Är så trevligt och man mår så bra. Nästa projekt blir att prova göra ngt kul med plastglas.....ja vi får se om det blir kul. Är mest intresserad att se om det kan vara ngt för barn. Skall på studiedag nu i november för fritids och skolpersonal och ge dem pysseltips och inspiration. Det är roligt att fara på sådana träffar, men man måste ju ha med sig mycket ideer för den personalgruppen har ju pysslat en del.
Ikväll så är vi barnvakt åt milou och det brukar innebära lite bad och lek. Middag blir nog så exotiskt som korv och makaroner.
Nu över till ngt helt annat, är det ngn mer än mig som börjar få julkänslor??? ja det pockar och lockar och jag skulle gärna börja sätta upp gardiner och sånt nu!!! Kanske för att det är full jul på butiken...haahah
Jag funderar på julklappar till smågrynen och har inte en aning alls till pojkarna. Tur att föräldrarna kan tipsa.
 
Kan meddela att storprinsen har nu tappat tand nr 2 och är så söt med sin glugg. Åh gluggar kan verkligen få mitt hjärta att smälta...åtminstone på barn inte på stora boxare.
Till helgen är det dax att fara och tända ljus på de käras gravar som inte finns med oss och det är alltid mixade känslor. Det brukar vara så vackert, men det känns så jobbigt att stå där framför en grav och sen lämna dem i rusket. För  oftast regnar det och är kallt och jag är ju ganska känslosam människa och mer blir det för varje år.
 
Jag vill för egen del inte ligga i ngn kall jord alldeles ensam...utan vill spridas ut och finnas i molekylenivå i växter och jord. Mina anhöriga skall inte fara ut en gång per år till ngn kall,regning plats och tända ett ljus framför en sten som kostat skjortan. Istället hoppas jag att de minns mig med värme och kanske när de ser en maskros så kanske de tänker att i den lilla blomman finns kanske mamma...För det är faktiskt så allt fungerar...det är så mäktigt. Hela jordklotet är ju som ett växthus,allt vatten som används går ner i jorden förångas och blir regn och snö och så fortsätter det. Därför kan man säga att det är samma vatten vi dricker som dinosaurerna och att det finns molekyler från Cleopatras badvatten i din thekopp. Häftigt eller hur? När jag gick på Strömbäcks folkhögksola så var det en matematiklärare som räknade ut just det antal molekyler som fanns från just Cleopatras badvatten i ett glas vatten. Nu minns jag inte antalet men visst är det en häftig tanke.
Ute på våran gård så har vi några rönnbärsträd och de är så fina. De är fulla med rönnbär men inte ett enda löv!!!  Det är så vackert med den gråa barken och de lysande bären. Jag gillar verkligen träd,,,men det har jag sagt säkert tusen gånger....skratt
Nu skall jag göra mig i ordning och ta bussen ner till staden och jobba och greja lite.Visst var det en vacker bild? men lite ödesmättad och kuslig oxå.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela